• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 2825)
دوشنبه 15/7/1392 - 18:13 -0 تشکر 664421
نکته های تربیتی

این نکته ها خیلی جالبند مخصوصا برای افرادی که حوصله ی خوندن متن های بلند رو ندارند اینجوری لپ کلام همه ی مطالب مفید رو میتونید زود و تند مطالعه کنیدانشاالله که بخونید و استفاده ببرین:
امام سجاد (ع): فرزند تو قسمتی از وجود تو است، خوبی و بدی او با تو ارتباط پیدا می کند، باید وسایل ایمان و پاکی او را فراهم سازی. پدر و مادر باید هم معدنچی باشند و هم پالایشگر. ارزشهای والای بالقوه را از اعماق جان فرزند استخراج و به فعلیت برسانند، و از سوی دیگر ناخالصی ها را از او زدوده و عیار وجودی فرزند را بالا ببرند.

http://aboozar.org/fa/nokte-tarbiati.html?start=190

دوشنبه 15/7/1392 - 19:5 - 0 تشکر 664464

با طرح نکات مثبت اخلاقی و رفتاری بچه ها، در انها امید دست یابی به خواسته های منطقی را زنده کنیم.

رسول خدا(ص): از حقوقی که فرزند به پدر خود دارد، این است که مادر وی را احترام کند، برای کودک نام خوب انتخاب نماید، به کودک قرآن بیاموزد و او را به پاکی و پاک دلی پرورش دهد. «اصول کافی»

اگر پاسخ سئوال فرزند را به خوبی نمی دانیم ،سعی نکنیم سخنی را که دقیقاً به درستی آن اعتماد نداریم به او بگوئیم.

حتی المقدور از به رخ کشیدن استعدادها و هنرهای دیگر هم سن و سالهای فرزندمان خودداری کنیم.

چرا که از طرفی حس حسادت در او زنده می شود و از سوی دیگر باعث خود کوچک بینی او می شویم.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:7 - 0 تشکر 664465

با زدن حرف های رکیک و تحقیر آمیز زمینه را برای فریبکاران جامعه که با دادن شخصیت کاذب به جوانان، آنها را می ربایند فراهم نسازیم.

پدر و مادر هم چنانکه تربیت جسمی فرزند را از اهل فن می آموزند، باید درمورد تربیت روحی وی نیز امور لازم را از متخصصان مربوطه فرا گرفته و عمل کنند.

به اثرات زیانبار بگومگوهای پدر و مادر در حضور بچه ها توجه داشته باشیم. در چنین اوقاتی بچه ها احساس نا امنی و بی پناهی می کنند.

به فرزند حق و جرئت سخن بجا و اظهار نظر در جمع را بدهیم.

فرزند را به خاطر جست و خیزهای کودکانه مورد انتقاد قرار ندهیم و با توجه به موقعیت و اقتضای سنی او وی را در مسیر فعالیت های سازنده تر جسمی قرار دهیم.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:7 - 0 تشکر 664466

با موارد مورد علاقة فرزند که ضرری جدی برای تربیت و تحصیل او ندارد موافقت کنیم.

زنده کردن روح امید و جلوگیری از عدم بروز روحیة یأس و ناامیدی ناشی از شکست های کاری و تحصیلی از وظایف حتمی والدین است.

پدر و مادر نباید تنها « اسمی» باشند بلکه باید وظایف خطیر خود را شناخته و مجدانه به آنها عمل کنند.

در مسائل فکری، علمی و عقیدتی باید مطابق میزان تحصیلات و قدرت فراگیری فرزند با او سخن گفت.

چون سر و کار تو با کودک فتاد پس زبان کودکی باید نهاد


دوشنبه 15/7/1392 - 19:8 - 0 تشکر 664468

ازتهدیدهای شدید فرزند خودداری کنیم، چرا که غالباً قابل عمل نبوده و نتیجاً او را نسبت به تهدیدهای خود بی تفاوت می نمائیم.

در وعده هائی که به فرزند می دهیم به گونه ای نباشد که بچه تنبل بار بیاید و برای هر حرکت مثبتی درانتظار وعده ای از جانب ما باشد.

پدر و مادر باید برای فرزند پناهی مطمئن و امیدوار کننده باشند.

از فرزند در انجام کارهای مثبت و پسندیده وی تقدیر نموده و او را مورد تشویق قرار دهیم.

پدر و مادر برای رسیدگی به امور فرزند فرصت هائی را اختصاص دهند و جائی را برای این مسئله در زندگی خویش باز کنند.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:9 - 0 تشکر 664470

در مقابل نارسائی های رفتاری فرزندان صبر و حوصله به خرج دهیم و زود از کوره در نرویم، یادمان باشد که خود هم روزی کودکی بوده ایم.

خطای فرزند را بیش از آنچه هست بزرگ نکنیم، چرا که وی کار را از کار گذشته می-داند و امید به اصلاح و جبران در وی می میرد.

در تصمیم گیری های مربوط به فرزند، نظرات منطقی او را نیز به حساب آوریم.

پدر ومادر سعی کنند با فرزندان خود رفیق باشند، تا آنها آنچه در دل دارند آزاد و بدون تکلف اظهار نمایند.

سعی کنیم دوستان خوبی برای فرزندانمان انتخاب و زمینة رفاقت آنها را با هم فراهم سازیم.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:10 - 0 تشکر 664471

با فرزند طوری رفتار نکنیم که او را مجبور به دروغگوئی کنیم، مثلاً اگر یقین بدانیم که او ظرفی را شکسته است، از وی نپرسیم که چه کسی این ظرف را شکسته است، بلکه به او بگوئیم که اگر دقت بیشتری می کردیم این اتفاق نمی افتاد.

پرهیز از برخوردهای غیر منطقی و عجولانه در برابر شکست های تحصیلی، لازمة برخوردی شایسته و سازنده است.

سوالات کنجکاوانة فرزندان را بی جواب نگذارده و پاسخی قانع کننده و درخور فهم و قدرت درک آنها بدهیم .

برای تربیت صحیح فرزند باید با الگوهای رفتاری مثبت ارتباط داشته و از رفت و آمد با افراد لااُبالی پرهیز نمائیم.

نظر خود را به فرزند تحمیل نکنیم، اگر به درستی نظر خویش واقفیم آن را به او تفهیم نمائیم.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:10 - 0 تشکر 664472

به فرزند شخصیت بدهیم، ارزشهای وجودیش را برای او بیان کرده، کاری نکنیم که او احساس پوچی و کم ارزشی کند.

رسول خدا (ص): پدری که با نگاه مودت آمیز خود فرزند خویش را مسرور کند، خداوند به او اجر یک بنده آزاد کردن عنایت فرماید. « الحدیث ج3 ص 80»

فرزندان را در هیچ مرحله ای بدون سرپرستی و نظارت نگذاریم، چرا که بچه بی سرپرست چونان گوسفند بی چوپان است که هر لحظه حمله گرگ های درنده او را تهدید می کنند.

رسول خدا (ص): من قَبل ولده کتب اللهُ عزوجل لهُ حسنه آن کس که فرزند خود را ببوسد حسنه ای در نامه عمل او ثبت خواهد شد.

امام صادق(ع): ان الله عزَ وجلَ لیرحم الرجلَ لِشدَه حُبَه لولده. مردی که نسبت به فرزند خود محبت بسیار دارد مشمول رحمت و عنایت مخصوص خداوند بزرگ است.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:11 - 0 تشکر 664473


امام صادق (ع): دَع ابنک یلعب سبع سنین، و یؤدب سبع سنین والزمه نفسک سبع سنین . فرزن خود را هفت سال آزاد بگذار بازی کند، و هفت سال او را با آداب و روشهای مفید و لازم تربیت کن و در هفت سال سوم مانند یک رفیق صمیمی، مصاحب و ملازمش باش. وسائل ج5 ص 125

ژاک ژاک روسو در کتاب امیل ص 450 یک پدر اجازه انتخاب ندارد و نباید در خانواده ای که پروردگار به او ارزانی داشته، یکی را بر دیگران ترجیح دهد، تمام بچه هایش به طور یکسان فرزندان او هستند و باید همه آنها را به یک اندازه دوست داشته باشد و از آنها مراقبت نماید.

ژاک ژاک روسو در کتاب امیل ص 67 چون کودکان خیلی زود عصبانی و رنجیده خاطر می شوند، باید با نهایت احتیاط با آنها رفتار نمود.

رسول خدا (ص): اعدلوا بین اولادکم بالنُحل کما تُحبونَ اَن یعدلوا بینکُم فی البرِ و الُلطف. شما که می خواهید فرزندانتان در نیکی و محبت با شما به عدالت رفتار کنند در کار بخشش با آنها به عدالت رفتار کنید. « نهج الفصاحه ص 66 سخن 341»

رسول خدا (ص): الولد سید سبع سنین ، و عبد سبع سِنینَ، وَ وَزیرُ سبع سنین. فرزند در هفت سال اول زندگی آقا و سید پدر و مادر است. درهفت سال دوم بندة فرمانبردار و مطیع پدر و مادر است، و در هفت سال سوم وزیر خانواده و مشاور پدر و مادر است. « مکارم الاخلاق ص115، الحدیث ص 103»


دوشنبه 15/7/1392 - 19:12 - 0 تشکر 664475


امام هفتم (ع): یُستحب غَرامه الغُلام فی صغره لیکُونَ حلیماً فی کبره بهتر آن است که طفل در کودکی با سختی و مشکلات اجتناب ناپذیر حیات که غرامت زندگی است روبرو شود، تا در جوانی و بزرگسالی، بردبار و صبور باشد. «وسائل ج5 ص 126»

رسول خدا(ص): رحم الله عبداً اعان ولده علی بِره بالاحسان الیه والتالف لَهُ و تَعلیمه و تَأدیبه . رحمت خداوند بر پدری که در راه نیکی و نیکوکاری به فرزند خود کمک کند، به او احسان نماید. و رفیق دوران کودکی وی باشد و او را عالم و مؤدب بار آورد. مستدرک ج 2 ص 626- الحدیث ج3 ص 92.

امام علی (ع): لاتقسروا اولادکُم علی آدابِکم فإنهم مخلوقونَ لزمان غَیرَ زمانکم. آداب و رسوم زمان خودتان را با زور و فشار به فرزندان خویش تحمیل نکنید، زیرا آنان برای زمانی غیر از زمان شما آفریده شده اند. الحدیث ج3 ص 110

ژان روسو: کتاب امیل ص 88 با بزرگ باید مثل بزرگ رفتار کرد و با بچه مثل بچه، تنها کاری که می توانیم برای سعادت آدمیان بکنیم این است که هر کس را به جای خود بنشانیم. بچه ها را نباید به طور کلی دور از سختی ها و مشکلات نگهداشت. چرا که باید در زندگی آینده به طور کلی دور از سختی ها و مشکلات نگهداشت. چرا که باید در زندگی آینده خود مقاوم و آبدیده شوند. « امثال واکسینه کردن آنها، میکروب هر بیماری را مقداری وارد بدن او کردن»

امیل ص 101 آیا می دانید مطمئن وسلیه برای بدبخت کردن کودکتان چیست؟ این است که او را عادت دهد هر چه می خواهد به زور بگیرد زیرا هر چه آرزوهایش آسانتر تحقق یابد، خواسته هایش زیادتر خواهد شد.


دوشنبه 15/7/1392 - 19:14 - 0 تشکر 664476


ژاک ژاک روسو در کتاب امیل ص 26 مردم فقط به فکر حفاظت از فرزند خود هستند، این کافی نیست، باید به کودک آموخت که وقتی انسان بالغی می شود از خود حفاظت کند؛ ضربه های سرنوشت را تحمل نماید، فریب ثروت یا فقر را نخورد و اگر لازم شود در یخ های ایسلند یا صخره های سوزان مالت زندگی کند.

ژاک ژاک روسو در کتاب امیل ص 96 کودک باید نه احمق و نه انسان بالغ باشد، بلکه باید فقط کودک باشد. «حماقت را از او انتظار نداشته باشیم و بیش از حد هم از وی متوقع نباشیم.»

 افراط در سخت گیری و افراط در سهل انگاری « راجع به کودک» هر دو به یک اندازه نامطلوب ست.

امیل ص 98/ هر وقت کاری کند نباید تصور نماید که فرمان می برد و هر وقت شما برایش کاری انجام می دهید نباید فکر کند که فرمان می دهد. باید در اعمال خودش و کردار شما چیزی به جز آزادی نبیند.

امیل ص 98/ به نیروی ضعیف کودک تا حدی کمک کنید که آزاد بار بیاید و نه آمر. باید از دریافت کمکهای شما خجل باشد و آرزوی موقعی را بکشد که بتواند از آن چشم بپوشد و افتخار داشته باشد که خودش به خود کمک نماید.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.