• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 2826)
دوشنبه 15/7/1392 - 18:13 -0 تشکر 664421
نکته های تربیتی

این نکته ها خیلی جالبند مخصوصا برای افرادی که حوصله ی خوندن متن های بلند رو ندارند اینجوری لپ کلام همه ی مطالب مفید رو میتونید زود و تند مطالعه کنیدانشاالله که بخونید و استفاده ببرین:
امام سجاد (ع): فرزند تو قسمتی از وجود تو است، خوبی و بدی او با تو ارتباط پیدا می کند، باید وسایل ایمان و پاکی او را فراهم سازی. پدر و مادر باید هم معدنچی باشند و هم پالایشگر. ارزشهای والای بالقوه را از اعماق جان فرزند استخراج و به فعلیت برسانند، و از سوی دیگر ناخالصی ها را از او زدوده و عیار وجودی فرزند را بالا ببرند.

http://aboozar.org/fa/nokte-tarbiati.html?start=190

دوشنبه 15/7/1392 - 18:38 - 0 تشکر 664432

از پرخاشگری با فرزندان بشدت پرهیز کنیم ، یکی از نکات ناروائی که روی بچه ها را به والدین باز می کند همان تندی در کلام است . به جرات می توان گفت هیچ چیز در حرمت شکنی والدین به اندازه پرخاشگری نیست.

هر خانواده باید هم چنانکه در بیماری های جسمی به پزشکی مشخص مراجعه می کنند در نارسائی های خلقی، رفتاری نیز به معلم اخلاق مراجعه کنند و این نکته مسلم را بدانیم که آنچه سعادت آدمی را تأمین و تضمین می کند سلامت روح او است.

فرزندان از والدین تقلید می کنند.

پدران ومادران بکوشند که شخصیتی قابل تقلید داشته باشند.

در برخی اموری که به خصوص به فرزندان نیز مربوط می شود با آنها مشورت کنیم، از این طریق عملاً به آنها بیاموزیم که در انجام کارهای خویش شریک عقل و تدبیر و تجربه دیگران می شوند.

دوشنبه 15/7/1392 - 18:39 - 0 تشکر 664433

با حفظ اسرار فرزندان خود، به آنها درس امانت داری بدهیم.

بچه ها را از مصاحبت با افراد ناباب پرهیز دهیم زیان رفاقت با فردی بداخلاق به مراتب خسارت بارتر از هم نفس شدن با یک مسلول است.

والدین باید فرزندان خود را از جهت عاطفی سیراب کنند . اگر فرزند تشنه عواطف باشد دزدانی که در مسیر او کمین کرده اند با کلامی مزورانه می توانند در دل او جای گرفته و او را به راه خود درآورند.

راه صحیح برخورد متقابل و تعامل سازنده را پدر و مادر در کانون خانواده می توانند به فرزندان بیاموزند.

والدینی که بنای ناسازگاری دارند از فرزند خویش انتظار سازگاری نداشته باشند.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:44 - 0 تشکر 664434

کودکتان را هیچ گاه به خاطر اعمالش تنبیه نکنید، چون او ارزش اخلاقی کارهایش را نمی داند، و لذا نباید در خور تنبیه یا سرزنش باشد.


در صورتی می توانیم فرزندمان را خوب تربیت کنیم که به وضع روحی او کاملاً آشنا باشیم، تا استعداد ها و خلاقیت های وی را ندانیم تلاش ما بی فاییده است، بلکه گاهی زیانبار است.

اشتباهات خود را به گردن دیگران نیاندازید، عیوبی را که کودکان دارند کمتر از عیبی که شما به آنها می آموزید فاسدشان می کند.

تندرستی جسمانی و سلامتی کودک بیشتر به تندرستی جسمانی و سلامتی مادر بستگی دارد و تندرستی روحی او به تندرستی روحی پدر و مادر.

اگر والدین می خواهند فرزندی مؤدب داشته باشند در برخورد باهم و رعایت اصول اخلاقی آداب نیکو را عملاً به فرزند خویش بیاموزند.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:46 - 0 تشکر 664435

اگر رفتار دینی ندارید ادعای دینداری نکنید چرا که فرزندانتان را در مفهوم واقعی دین به تردید می اندازید و آئین و مذهب را در ذهن او تنها یک شعار مطرح می کنید.

به آموزه های دینی دقیقاً عمل کنید، چنانچه ادعای دینداری کنید ولی عاری از عمل نیکو باشد فرزندان را نسبت به حقانیت مذهب بی اعتقاد می کنید.

به کودک اخلاق دوران بلوغ، میانسالی و کهولت را آموختن به این می ماند که در یک بادکنک ده برابرظرفیتش بدمیم همه می دانیم چه پیش خواهد امد.

نقشه راه آینده را به میزانی برای بچه ها ترسیم و تصویر نمائیم که با قدرت فعلی انها تطبیق و سازگاری دارد آنقدر راه را طولانی جلوه ندهیم که برای اودست نیافتنی جلوه کند.

در گفتگوی با کودک از چیزهائی که فعلا برایش مفید است صحبت کنید در عین حال احتیاجات بعدی او را نیز در نظر داشته باشید.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:47 - 0 تشکر 664436

کودکی که آموزش بد می بیند به مراتب از طفلی که هیچ آموزش نمی بیند دورتر از عقل است.

در اُنس بچه ها با معنویات افراط نکنیم چرا که در او ایجاد دلزدگی کسالت می کنیم به میزانی از او انتظار داشته باشیم که شادابی و شوق او را احساس می نمائیم.

وعده ای را که بچه ها قادر به انجام آن نیست از وی طلب نکنید، چرا که می خواهید اورا به خُلف وعده و ناتوانی در انجام خواسته هایش وادار کنید.

اگر میخواهیم بچه ها واقع بین بار بیایند تنها وظایفشان را گوشزد نکنیم، بلکه حقوقشان را نیز مطرح و مورد توجه قرار دهیم.

طبیعت ایجاب می کند که اطفال قبل از بزرگ شدن کودک باشند. اگر این نظم را به هم بزنیم میوه های زودرس بی طمعی بدست خواهیم آورد که به زودی فاسد خواهند شد.

دوشنبه 15/7/1392 - 18:48 - 0 تشکر 664437

هم چنانکه از شخص بالغ انتظار رفتاری خام و کودکانه نداریم، از یک کودک نیز نباید توقع رفتاری مطابق افراد بزرگسال را داشته باشیم.

درس قناعت و پرهیز از زیاده طلبی و حرص را به بچه ها بیاموزیم، یکی از ستم های بزرگ به فرزندان دادن روحیة سیری ناپذیری و داشتن خواسته های غیر منطقی و دست نیافتنی به آنها است.

از فرزند کاری را که قدرت انجام آن را ندارد نخواهیم، زیاد این کار آن است که او را در برابر تمام خواسته هایش ضعیف و ناتوان جلوه می دهیم.

والدینی که تغذیة روحی فرزند را فراموش می کنند بُعد اصلی شخصیتی وی را گرسنه می گذارند و آنها که غذای نامطلوب به وی می دهند روحش را بیمار می سازند.

آنقدر وظیفة هدایت و تربیت فرزند مهم است که هیچ چیز نباید جلوگیر آن باشد.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:51 - 0 تشکر 664442

سرمشق تربیتی فرزند، خانواده است هیچ تابلوئی برای او دلپذیرتر از آن نیست ولی اگر دراین تابلوفقط یک خط هم بد کشیده شود، تمام تصویر از شکل می افتد.


اگر در پرستاری و مراقبت از کودک افراط شود، طفل دیگر نخواهد توانست نیروهای خود را برای مقابله با حوادث مورد استفاده قرار دهد.

تربیت غذای روح بشر است و لذا « آموزش و پرورش» در نزد باستانیان معنی وارون، یعنی غذا را می دهد.

اگر می خواهیم در جایگاه والای پدری یامادری موفق باشیم، رفتارمان مطابق گفتارمان باشد. آنها که هماهنگی ما بین قول و فعلشان نیست فرزندان شان را به تحیر و سرگردانی دچار می کنند.

خداوند فرزند را پاک و نورانی به ما تحویل می دهد، اگر وی در مسیر ظلمت و ناپاکی قرار گیرد بی شک نتیجة عمل ناصواب و یا عدم نظارت صحیح ما بر اوست.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:52 - 0 تشکر 664445

قدرت نقد و بررسی مطالبمان را به فرزند بدهیم.


اگر اینکار را کردیم او جذب سخنان به ظاهر نیکو و در باطن فسادآور کسی نمی شود.

از فرزند نخواهیم که حرف های ما را وحی مُنزل بداند به او اجازه و امکان بررسی و سبک و سنگین کردن حرفهایمان را بدهیم.

اگردوست دارید بچه ای صادق و راستگو داشته باشید از دروغ بپرهیزید، اگر فرزند عطوف و با گذشت می خواهید از کینه و روحیة آشتی ناپذیری دوری کنید، اگر آرزوی داشتن فرزندی سبز و پاطراوت دارید، یخ بخل و حسد و خودمحوری را در وجود خود آب کنید.

فاقد شئی معطی شئی نمی تواند باشد آنچه ندارم چگونه می خواهم به دیگری ببخشم هر چه از فرزندم انتظار دارم باید در وجود خویش نمودار سازم.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:53 - 0 تشکر 664448


نقش پدری و مادری تا اندازه ای همانند نقش پیغمبری است هم چنانکه پیامبر باید معصوم و دور از خطا و اشتباه باشد، والدین نیز به میزان پاکی و طهارت خود می توانند از فرزندان خویش متوقع باشند.


چه نیکو و پسندیده است که پدران و مادران فرزندان خود را در نیکی رساندن به خود کمک و یاری نمایند.

فرزندان را آب بی شکلی بدانیم که در ظرف رفتاری و خلقی والدین شکل می پذیرند.

فرزندانمان را در نیکو کاری و انجام امور پسندیده یاری کنیم.

بچه ها را بیش از حد مورد نوازش و محبت قرار ندهیم و در برابر خواسته های آنها تسلیم محض نباشیم چرا که آنها را بر خود مسلط می کنیم.


دوشنبه 15/7/1392 - 18:54 - 0 تشکر 664449


والدینی که دغدغه تربیت نیکوی فرزندان را دارند باید ابتدا در تربیت خود و تخلق خویش به اخلاق نیکو بکوشند.


از پرسش های کنجکاوانة فرزند احساس خستگی و کسالت نکنیم؛ هر کس در کوچکی سوال کند در بزرگی جواب خواهد داد.

بی اعتنایی کودک به نقطه نظرهای پدر و مادر باعث سرکشی و نافرمانی او در سنین بالاتر می گردد. سرزنش فرزندان و سرکوفت زدن به آنها آتش لجبازی و ناسازگاری را در آنها شعله ور می کند.

وعده ای را که قادر به انجام آن نیستیم به فرزند ندهیم، چرا که وی را نسبت به خود بی-اعتماد ساخته و شخصیت عملی خویش را در ذهن او خراب می کنیم.

زود و بی مطالعه به بچه ها قولی ندهیم ولی وعده ای که به آنها دادیم در انجام آن نهایت سعی و تلاش خود را به کار ببندیم.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.