• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 24757)
شنبه 29/8/1389 - 14:19 -0 تشکر 252501
البرز نشینان

به البرز،به استان شیران سلام

بـه خاک دلیــــران ایـران ســـلام

 

بـه  البـــرز به آن ســرزمیـن کهـن

 بـه مهــد بـزرگان  ایـران ســلام

شنبه 4/10/1389 - 8:53 - 0 تشکر 266634

نخستین مدیركل جهادكشاورزی استان البرز منصوب شد


علی اصغر منصورخاكی با حكم وزیر جهاد كشاورزی به عنوان اولین مدیركل جهاد كشاورزی استان البرز منصوب شد.




به گزارش شبكه خبری البرز، علی اصغر منصورخاكی پیش از این مدیركل منابع طبیعی استان تهران بود.

مراسم معارفه مدیركل جهاد كشاورزی استان البرز روز سه شنبه در مراسمی با حضور معاون آب و خاك وزیر جهاد كشاورزی در کرج برگزار شد.

مراسم معارفه مدیركل جهاد كشاورزی استان البرز روز سه شنبه در مراسمی با حضور معاون آب و خاك وزیر جهاد كشاورزی در کرج برگزار شد.

شنبه 4/10/1389 - 13:16 - 0 تشکر 266812

هیو، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ در استان تهران ایران. نزدیک‌ترین شهر به آن از استان قزوین شهر آبیک و از استان تهران شهرهای هشتگرد و نظرآباد است. و در جنوب شهرک طالقان واقع شده‌است.

شنبه 4/10/1389 - 13:16 - 0 تشکر 266814

اغشت؛ روستای آب و آینه


روستای اغشت از توابع دهستان برغان می باشد و در بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در 46/35 درجه عرض شمالی و 57/49 درجه طول شرقی واقع شده است. فاصله روستا تا مرکز دهستان 12 کیلومتر است. این روستا به رودخانه «گلین رود»، از جنوب به روستا های «تکیه اغشت» و «باغبان کلاه» و از غرب و شمال غرب به روستاهای «آجین دوجین» و «ولیان» و از شرق به دره «سیبان دره» و دره «ورده» محدود می شود. با توجه به قرارگرفتن این روستا در منطقه کوهستانی و شرایط آب و هوایی خاص منطقه، اقلیم روستا با زمستان های سرد و تابستان های معتدل به صورت کوهستانی معتدل می باشد. اغشت دارای آب و هوای نیمه خشک داخلی است که نوعی آب و هوای مدیترانه ای است. منطقه ای است ییلاقی با مناظر بسیار زیبا که با این مشخصات سبب مهاجرت و مهاحرت های فصلی افراد از شهرهای اطراف مانند تهران و کرج شده است.


سابقه سکونت در آن به چند دهه قبل باز می گردد. نام اغشت تجزیه می شود به «او» یعنی آب و «غش» یعنی غلتیدن و انباشته شدن. به عبارت دیگر اغشت یعنی مکانی که آب زیادی دارد. با توجه به قرار گیری روستا در بین ارتفاعات و دامنه های آن، زمین های کشاورزی اش عمدتا باغ های میوه هستند. منابع طبیعی روستا شامل زمین زراعی، رودخانه ها، منابع آب و باغ ها حدود 100 هکتار است.


گونه های غالب گیاهی این روستا «گون» و «رگ» است. محصولات زراعی حاصله از باغ ها تنها کفاف خانواده ها را می دهد در صورتی که محصول حاصله زیاد باشد در میدان اصلی روستا به فروش می رسد. طبق اطلاعات ایستگاه هواشناسی کرج، کمترین میزان متوسط ماهانه درجه حرارت ثبت شده اغشت 9 درجه سانتیگراد و حداکثر مطلق درجه حرارت ثبت شده آن 42 درجه و در تیرماه حداقل آن 11 درجه است. مقدار بارندگی سالانه آن 6/317 و 315 میلی متر است. بیشترین مقدار بارندگی ماهانه ثبت شده 127 و 3/134 میلی متر در اسفندماه، کمترین مقدار هم به ترتیب7/2 و 2/1 میلیمتر در شهریور ماه می باشد.


براساس اظهارات اهالی و اعضا شورای اسلامی سابقه استقرار اغشت به بیش از اسلام بر می گردد و ساکنین اولیه آن «گبرها» بوده اند و موجبات توسعه کالبدی آن را فراهم نموده اند. به طور خلاصه می توان گفت سابقه استقرار روستا به بیش از 1000 سال قبل باز می گردد. جمعیت این روستا در سال 1330 خورشیدی 300 نفر بوده که با گذشت زمان در سال 1375 به 236 نفر کاهش یافته است. یکی از دلایل سکونت در این روستا آب فراوان می باشد.


روستا طی دو مرحله ساخته شده است:الف) مرحله اول تا سال 1350؛ ب) مرحله دوم از سال 1350 تاکنون. هسته و منطقه اولیه روستا اطراف هسته مرکزی بافت کالبدی واقع شده است. این هسته با بافت متراکم شکل گرفته و تا سال 1350 خورشیدی در چهار جهت روستا و عمدتا به شمال و جنوب توسعه یافته است. در این مرحله بافت روستا از شمال به استخر از جنوب به باغات از غرب به ارتفاعات و از شرق به دره موجود امتداد یافته است. مرحله دوم از سال 1350 خورسیدی آغاز شده و در جهت شمال و غرب روستا اتفاق افتاده است. عامل اصلی این امر وجود آب شرب کافی و اراضی نسبتا هموار و مناسب برای ساخت و ساز است و عدم وجود آب شرب در شرق مانع ساخت و ساز و پیشرفت شده است.

شنبه 4/10/1389 - 13:20 - 0 تشکر 266815

مشاهیر و چهره‌های ماندگار ساوجبلاغ
آیت‌الله سیدمحمود طالقانی: یکی از منادیان مردم سالاری دینی در انقلاب اسلامی ایران.
آیت‌الله شیخ مرتضی دیزانی: فقیه عارف و استاد حوزه علمیهٔ نجف اشرف
آیت‌الله شیخ محمدتقی برغانی (شهید ثالث): از فقهای قرن سیزدهم هجری قمری و مؤلف مجموعه ۲۴ جلدی «منهج الاجتهاد».
آیت‌الله ملا محمدصالح برغانی: مؤسس مدرسه علمیه صالحیه قزوین و صاحب ۳۰۰ عنوان کتاب، رساله و حاشیه در فقه و دیگر علوم اسلامی ؛ کسی که بارها در حضور فتحعلی شاه قاجار مسئله ولایت فقها را مطرح کرد.
آیت‌الله شیخ مسیح طالقانی: از فقهای قرن اخیر.
ملا ابراهیم جزنی: فقیه و حاکم شرع طالقان و ساوجبلاغ در عصر کریم خان زند.
آیت‌الله سیدابوالحسن رفیعی طالقانی: استادحکمت و فلسفه آیت‌الله خمینی.
ملا نعیمای طالقانی : فیلسوف دوره صفویه و حافظ کتب شیعی در حمله افغان‌ها به اصفهان.
آقا حکمی طالقانی: احیاگر فلسفه صدرایی در قرن سیزدهم.
آیت‌الله محمد کاظم طالقانی: مدرس فلسفه اسلامی در قرن یازدهم.
شیخ محمد تقی فرشته: از اساتید فلسفه اسلامی در قرن سیزدهم.
مرحوم میرزاهادی آقااحمدی: روحانی و عارف وارسته معاصر.
شیخ علی میرزایی: فیلسوف هم عصر ناصرالدین شاه قاجار.
میرزا عبدالنقی دیزانی: از حکما و فلاسفه مشاء.
دکتر حکمت الله ملاصالحی: استاد دانشگاه تهران و پایه گذار دانش فلسفه باستان شناسی.
ابراهیم بوذری: خوشنویس کتیبه آرامگاه سعدی و دروازه قرآن شیراز.
پرویز کلانتری: از نقاشان معاصر و طراح یکی از تمبرهای منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد.
دبیر اعلم تقی بن محمد ساوجبلاغی: متصدی دیوان رسایل خاصه قاجار.
غلامحسین درویش خان: از اساتید موسیقی سنتی ایران، پیش درآمد موسیقی ایرانی از ابتکارات او است.
درویش عبدالمجید طالقانی: کسی که خط شکسته نستعلیق را به کمال رساند.
صنیع همایون مرجانی : منبت کار و قلمدان ساز دوره قاجار.
علی آقا حسینی: خوشنویس و از شاگردان عمادالکتاب.
غلامحسین امیر خانی : رئیس سابق انجمن خوشنویسان ایران.
سیدحسن و سیدحسین میرخانی: بنیانگذاران انجمن خوشنویسان ایران.
جمشید امینی: از شاگردان کمال الملک و مبتکر رشتهٔ نقاشی - قالی در ایران.
دکتر عنایت الله شهیدی: تعزیه پژوه نامدار ایران، تحقیق او با نام «پژوهشی در تعزیه و تعزیه خوانی» به عنوان بهترین پژوهش فرهنگی سال ۱۳۷۹ کشور برنده جایزه شد و نمایندگی یونسکو در ایران آن را چاپ کرد.

شنبه 4/10/1389 - 13:21 - 0 تشکر 266817

پیشینه تاریخی

نام ساوجبلاغ به معنای سرزمین چشمه‌های آب سرد با تاریخ، فرهنگ و مدنیت هفت هزار ساله و مشاهیر نام آور و رسوم دیرپا و ریشه دار گره خورده است. سرزمین خاندان‌های علمی آل طالقانی سادات و غیر سادات، آل صالحی، آل برغانی، آل حکمی، آل رفیعی، آل شهید ثالث، آل علوی شهید، آل فشندی و آل نحوی که با تأسیس مدارس علمیه صالحیه، سردار، نواب و التفاتیه در شهر قزوین و مدرسه شاهزاده خانم در تهران، خدمات فراوان علمی و فرهنگی به ایران و اسلام کرده اند. وجود آرامگاه حدود پنجاه تن از امامزادگان در محدوده شهرستان ساوجبلاغ گویای علاقه ساوجبلاغی‌ها به مذهب تشیع است. این امامزادگان در دو مقطع تاریخی - به هنگام حکومت علویان در طبرستان و طالقان و به هنگام حضور حضرت امام رضا در خراسان - وارد ساوجبلاغ شدند تا با گذر از این منطقه به نواحی یاد شده برسند که به وسیله امویان و عباسیان جان باختند.[۴]

حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب در باب ولایت ساوجبلاغ مینویسد : سا وجبلاغ ولایتی است که در اوان سلاجقه مال به ری می داده و در عهد مغول سوی شده ، هوایی بغایت خوب دارد. اکثر آبش از قنوات است ، میوه و قله بسیار می‌باشد و نانش در غایت نیکویی و حقوق دیوانی او دوازده هزار دینار مقرر است و مردم آنجا چون اکثر صحرا نشینند مقید به مذهب نیستند. واز اعظم قرای آنجا خرداد(خراو) و نجم آباد و سنقر آباد است. ودر سنقر آباد سادات آلی نسب اند و الحال خرابست

شنبه 4/10/1389 - 13:22 - 0 تشکر 266818

روستای تاریخی کردان از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در ارتفاع 1350متر از سطح دریا واقع شده است که از شمال با جاده کوهسار و برغان ،از غرب با اراضی سیف آباد و بانوصحرا ،از جنوب با اتوبان کرج -قزوین و از شرق با شهرستان کرج مجاور می باشد.

مساحت قسمت مسکونی کردان (طرح هادی) 104هکتار است و فاصله آن از هشتگرد 15 کیلومتر ، از کوهسار5 کیلومتر و از شهر کرج 22 کیلومتر می باشد.

شنبه 4/10/1389 - 13:22 - 0 تشکر 266820

روستای ولیان واقع در شهرستان ساوجبلاغ با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 51 دقیقه عرض شمالی، در 15 کیلومتری شمال شهرک کوهسار قرار دارد. این روستا از شمال به کوه میانبند و روستای اسکوی دره، از جنوب غربی به روستاهای دوزعنبر و آجین دوجین، از شرق به روستای گلین رود و از طرف غرب به روستای توره ده محدود می شود. روستای ولیان از سطح دریا 1830 متر ارتفاع دارد و آب و هوای آن در فصول بهار و تابستان مطبوع و دلپذیر و در زمستان ها سرد است. رودخانه ولیان از میان روستا می گذرد.
با توجه به بررسی های میدانی و شواهد موجود از جمله بنای خانه ای قدیمی روستای ولیان در حدود سی قرن قدمت تاریخی دارد. مردم روستای ولیان به زبان فارسی سخن می گویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.

شنبه 4/10/1389 - 13:22 - 0 تشکر 266821

روستای خوروین از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 49 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 59 دقیقه عرض شمالی، در 21 کیلومتری شمال غربی شهرستان کرج قرار دارد.
این روستا از شمال و شمال غربی به روستای آجین دوجین و ولیان و شمال شرقی به رشته کوه های مرکزی البرز محدود می شود.
ارتفاع این روستا از سطح دریا 1560 متر و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان برفی و سرد است.
روستای خوروین از جمله سکونت گاه های بسیار کهن انسانی است که قدمت آن با توجه به آثار به دست آمده در گنج تپه خوروین به هزاره های دوم و سوم قبل از میلاد می رسد. بنای آرامگاهی امامزاده موسی خوروین نیز از آثار دوره صفویه است.
مردم روستای خوروین به زبان فارسی سخن می گویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
براساس نتایج سرشماری سال 1375 روستای خوروین 627 نفر جمعیت داشته است، که در سال 385 به بیش از 1200 نفر افزایش یافته است.

شنبه 4/10/1389 - 13:23 - 0 تشکر 266823

امامزاده سلیمان(ع)




مقبره این امامزاده بر روی تپه‌ای در وسط روستای خور شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. قبرهای قدیمی روی این تپه نشان دهنده وجود قبرستان قدیمی روستا در این مکان است. قدمت بنای امامزاده به دوران ایلخانی برمی‌گردد که در دوران صفویه و قاجاریه الحاقاتی به بنا شده است.

شنبه 4/10/1389 - 13:23 - 0 تشکر 266824

امامزاده زبیده خاتون (س)



در شمال غربی روستای خور از بخش مرکزی ساوجبلاغ منطقه‌ای به نام برچشمه است که در دامنه کوه آن چشمه، کوره آهک پزی قدیمی و بقعه‌ای متعلق به دوره ایلخانی وجود دارد. این بقعه را زبیده خاتون می‌نامند. این بنای سنگ و گچی در نوع خود دیدنی است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.