• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 24736)
شنبه 29/8/1389 - 14:19 -0 تشکر 252501
البرز نشینان

به البرز،به استان شیران سلام

بـه خاک دلیــــران ایـران ســـلام

 

بـه  البـــرز به آن ســرزمیـن کهـن

 بـه مهــد بـزرگان  ایـران ســلام

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:52 - 0 تشکر 265905

باغ سیب مهرشهر یکی از جاذبه های گردشگری سرسبز و وسیع کلانشهر کرج به شمار می رود که به مثابه ریه تنفسی برای این شهرستان عمل می کنند.
باغ سیب مهرشهر کرج با حدود 400 هکتار وسعت در نزدیکی کاخ مروارید شمس
سابق در جنوب غربی این شهر واقع است واکنون توسط بنیاد مستضعفان اداره می شود.
این باغ که قدمت آن به دوران رژیم سابق بازمی گردد، دارای درختانی کهنسال و چشم اندازی زیبا است .

باغ سیب مهرشهر به رغم داشتن مالکان حقیقی و حقوقی جز سرمایه های طبیعی شهر کرج محسوب می شود.

باغ سیب مهرشهر در کنار باغ جهانشهر کرج تنها سرمایه های زیست محیطی کرج هستند.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:53 - 0 تشکر 265906

ریب 400 سال پیش آنگاه که نخستین خشتهای کاروانسرای موسوم به شاه عباسی در منطقه کرج بنا می شد شاید هیچکس تصور نمی کرد که این بنا بعدها به قلعه نظامی و پس از آن به مدرسه فلاحت و اکنون نیز به اداره میراث فرهنگی کرج تبدیل شود.
نام این کاروانسرا نسل به نسل حفظ شد تا جایی که اکنون خیابان و میدانی به نام شاه عباسی در این منطقه از کرج احداث شده است که نام خود را از این کاروانسرا عاریه گرفته است.
به روایتی گفته می شود که کاروانسرای شاه عباسی یکی از 999 کاروانسرایی است که در دوران شاه عباس صفوی در سراسر ایران ساخته شد.
اگر این روزها سری به کاروانسرای شاه عباسی بزنید و دارای حس خیال پردازی خیلی قوی داشته باشید می توانید خاطره شیهه اسبان، آوای زنگوله شترها و همهمه تاجران و زایران آن دوران را در ذهن خود زنده کنید.
اکنون با وجود بازسازی این کاروانسرا، برجستگی های گنبدی شکل کاهگلی آن در میان ساختمانهای خاکستری و سربه فلک کشیده و نوساز شهری اطراف میدان شاه عباسی کرج بیشتر یک خاطره 400 ساله را تداعی می کند.
پشت دیوارهای آجری کاروانسرا، هویت یک شهر، تاریخ یک کشور و نماد تمدن کهن بشری پنهان شده است.
از در که وارد شوی، دالانی گنبدی شکل که در دو طرف آن دو اصطبل بزرگ و یک راه پله وجود دارد به حیاطی نسبتا بزرگ سنگفرش و چشم نواز منتهی می شود که آب حوض دایره وار وسط آن، صفایی دیگر به این فضا بخشیده است.
این حیاط در حقیقت فضای میان اتاقهای استراحت این کاروانسرا را تشکیل می دهد که به سبک معماری متداول در دوران صفویه ساخته شده است.
در قسمت شرقی و غربی این کاروانسرا دو اتاق شاه نشین که بسیار بزرگتر از دیگر اتاقها است به چشم می خورد که به شاهزادگان و امیران و ثروتمندان اختصاص داشته است.
در معماری این کاروانسرا از رنگ و نقش خبری نیست و آجر و چوب و سنگ و کاهگل تنها مصالح بکار رفته در ساخت این کاروانسراست که درعین سادگی، بسیار جذاب و باشکوه جلوه می کند.
کاروانسرای شاه عباسی تنها گوشه ای از معماری و تمدن دوران صفویه را نشان می دهد که چگونه معماران آن دوران با بهره گیری از دانش محدود آن زمان و بدون استفاده از ابزارهای دقیق اندازه گیری چنین بنایی ساخته اند.
درجای جای این کاروانسرا اصول هندسی و فنی به طور حیرت آور خیلی دقیق اجرا شده که بی شک نمایانگر ارزشهای زیباشناختی و معماری آن دوران است.
و این همه درحالی است که نه وجه تسمیه میدان و خیابان شاه عباسی و نه بنای کاروانسرا نیز نتوانسته است نظر مردم را به این اثر تاریخی جلب کند چه اینکه آنان با بی اعتنایی و غرق در زندگی ماشینی بسادگی از کنار این کاروانسرا می گذرند بدون آنکه حتی به آن نگاه کنند.
هرچند پیدا کردن پاسخی برای این پرسش بسیار ضروری است که آیا علت بی علاقگی مردم از معرفی نشدن این آثار ناشی می شود و یا رسانه ها در این زمینه به اندازه کافی تلاش نکرده اند، اما مسلم این است که آثار و بناهای تاریخی کرج طی سالیان مورد بی مهری قرار گرفته و به فراموشی سپرده شده است.
به گواه تاریخ، شکل گیری زندگی اجتماعی در خطه کرج به صدها سال پیش باز می گردد و خشتی از نخستین خشت های دست ساز انسان پیدا شده در یکی از کهن ترین روستاهای بشری در تپه ازبکی در غرب کرج را می توان به عنوان نمونه مطرح کرد.
این همان خشتی است که در آیین ویژه ای به مناسبت سال گفت وگوی تمدنها در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک از طرف محمد خاتمی رییس جمهوری وقت ایران به کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل متحد هدیه شد.
دیار کهن کرج اکنون 99 اثر و محوطه تاریخی شناسایی شده، دارد که یک سوم آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
زمان دقیق ساخت کاروانسرای شاه عباسی کرج معلوم نیست، اما به گفته علی شیزری کارشناس اداره میراث فرهنگی کرج، این کاروانسرا احتمالا در دوره پادشاهی شاه سلیمان صفوی بین سالهای 1078 تا 1109 هجری قمری در 3600 متر مربع وسعت بنا شد.
وی افزود: پس از دوران صفویه، رفته رفته زنگار زمان و غبار تاریخ سر و روی این کاروانسرا را پوشاند و کم کم به دست فراموشی سپرده شد.
این کاروانسرا که در دوران ناصرالدین شاه قاجار مدتی نیز بعنوان قلعه نظامی مورد استفاده قرار گرفت در سال 1298 خورشیدی به مدرسه فلاحت، تغییر کاربری یافت.
بی مهری به این اثر تاریخی مدتهای مدید طول کشید، پس از آن کاروانسرای شاه عباسی تا سال 1370 خورشیدی دراختیار اداره کشاورزی و اصلاح بذر کرج قرار گرفت.
به گفته رییس اداره میراث فرهنگی کرج، این نهاد توانست بابه دست گرفتن یک اتاق در این کاروانسرا مستقر شود و از سال 72 کار بازسازی و مرمت آن را آغاز کند.

هرچند که اکنون اداره میراث فرهنگی کرج از این کاروانسرا کوچ کرده است و این کاروانسرا به بخش خصوصی سپرده شده تا با اجرای برنامه های فرهنگی و تفریحی ،‌مردم هرچه بیشتر با این بنا آشنا شوند.
به هرحال، خطه کرج همچون دیگر نقاط سرزمین پهناور ایران دارای سابقه تاریخی و پیشینه فرهنگی دیرپا است که آثار و بناهای بجای مانده از نیاکان ما یکی از جلوه های آن بشمار می رود که باید همگان برای بازسازی، نگهداری، پاسداشت و بخصوص معرفی آنها به آیندگان کوشش کنند.

نویسنده:‌ ساناز حسینی خواه

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:55 - 0 تشکر 265907

تمامی مطالب مرتبط با گردشگری از وبلاگ اخبار فرهنگی،‌هنری و گردشگری کرج http://karajkadeh.persianblog.ir/tag/اماکن+دیدنی+کرج تهیه شده است

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:57 - 0 تشکر 265908

درخت تاریخی روستای همه جا کرج با قدمتی چند صد ساله و قطر 10 متر، قابلیت ثبت در آثار طبیعی کشور را داراست.

این درخت تاریخی، کهنسال، قطور و قدیمی در ارتفاعات این روستا در میان اهالی به نام درخت "آقادار" مشهور شده است.
درختی به همین نام در روستای ولایت رود که یکی دیگر از روستاهای بخش آسارا کرج به شمار می رود، وجود دارد.
این درخت تاریخی، کهنسال، تنومند، زیبا و پرابهت که حتی به نظر می رسد هزاران سال قدمت داشته باشد از نوع درخت "اورس" در ضلع شمالی روستای "همه جا" واقع شده است.
این درخت که همچنان سرسبز است می تواند به عنوان نماد گردشگری طبیعی و تاریخی این روستا مطرح شده و در فهرست آثار طبیعی کشور نیز به ثبت برسد.
پیش از این دو درخت کهن تاریخی در کنار یکدیگر در این روستا وجود داشتند که یکی از آنها در آتش سوخت و درخت "آقادار" نیز از وسط شکاف برداشته که نیاز به حفاظت کارشناسان منابع طبیعی دارد.این درخت استراحتگاه دامداران منطقه است و آنان به دلیل کهنسالی درخت و احترامی که مردم این منطقه برای طبیعت قائلند هیچ آسیبی به این درخت نمی رسانند و به آن دست نمی زنند.
اورس گونه‌ای سرو است که در مناطق کوهستانی می‌رویدو بیشتر در رشته کوه‌های البرز یافت می‌شود، این درخت از جمله درختان حفاظت شده به شمار می‌آید که قطع آن ممنوع است.
روستای همه جا بخش آسارا کرج در کیلومتر 50 جاده کرج - چالوس واقع شده است.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:58 - 0 تشکر 265909

سلسله جبال البرز در حاشیه جاده کرج – چالوس در دل غاری در صخره های عظیم الجثه بر فراز قله کوههای سرخ خود ، گنیجنه ای مذهبی و معنوی با چند پدیده شگفت انگیز در کنار چشم انداز بی نظیر طبیعت را پنهان ساخته که گردشگران کمتر با آن آشنا هستند.
تابلویی در کیلومتر 43 جاده کرج – چالوس نصب شده که بر روی آن عبارت "امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) " درج شده و مسیر منشعب از این مکان پس از طی سه کیلومتر از راه فرعی به روستایی زیبا با نام "تکیه سپهسالار" ، منتهی می شود.
روستای تکیه سپهسالار با بامهای شیروانی رنگارنگ از جمله قرمز و نارنجی، درختان بلند و سرسبز گردو، رودخانه ای خروشان و چشم انداز کوهستانی خود منظره ای دیدنی و زیبا را پیش روی چشمان ، نمایان می سازد.
جذابترین چشم انداز این روستا ، گنبد امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) بر فراز قله صخره ای کوههای سرخ این روستا است چنانکه این امامزاده از بلندای کوه بر روستا ، اشراف دارد.
نردبانی آهنی روی کوه نصب شده که مسیر زمانهای دور به امامزاده به شمار می رفته است.
پل چوبی زیبایی روی رودخانه روستا در حقیقت ابتدای مسیر صعود به امامزاده به شمار می رود و زایران باید مسیری صعب العبور و با شیب زیادی به طول 780 متر را در سینه کش کوه طی کنند.
درحال حاضر خاک سست و مسیر دشوار دسترسی به این امامزاده به گونه ای است که افراد سالمند نمی توانند از آن عبور کنند اما جالب است که هرچند زایران با دشواری زیاد و تنها با عشق به اهل بیت این مسیر را طی می کنند اما ساکنان روستا از پیر و جوان به راحتی در طول روز چندین بار در این مسیر تردد می کنند.
نکته جالب در طول مسیر رنگ قرمز خاک و صخره های این کوه است که به همین خاطر این کوه را "کوه سرخ علی اکبر" می نامند.
ابتدای محوطه آستان امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) ، شماری از شهدای گلگون کفن به خاک سپرده شده اند.
پس از مزار شهدا یک زائرسرا برای ارایه خدمات رفاهی و اقامتی به مسافران وجود دارد که مورد استفاده زایران قرار می گیرد.
اما یکی از ویژگیهای جالب امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) این است که گنبد این امامزاده برخلاف سایر اماکن مذهبی روی ضریح قرار ندارد و به خاطر اینکه امامزاده داخل غار و دربافت کوهستانی قرار دارد، گنبد آن چند متر آنطرفتر از خود بنای امامزاده قرار گرفته است.
این گنبد آجری دارای چهار دریچه است که در محوطه ای بالکن مانند شبیه لژ قرار گرفته و زایران در کنار این گنبد و از فراز حصار آجری این لژ، منظره زیبای دوردست پایین دامنه کوه را به نظاره می نشینند.
در پشت بنای امامزاده ، محفظه ای کوچک و دود اندود روی دیوار صخره ای کوه برای ادای نذر زایران و روشن کردن شمع نصب شده که خلوتگه معنوی بسیاری از دلهای حاجتمند و عاشق اهل بیت (ع) به شمار می رود.
اما از دیدنی های جالب این امامزاده این است که در محوطه پشت آستان مقدس آن، صخره ای دو تکه به ارتفاع تقریبی 10 متر قرار دارد که هر 30 ثانیه یکبار دو قطره آب به موازات هم از آن به پایین می چکد.
این صخره به نام "صخره آب چکان" معروف است و برخی از ساکنان براین باورند که این صخره برای شهادت این امامزاده ، اشک می ریزد.
جای شگفتی است هنوز منبعی برای این آب پیدا نشده است چراکه فضای اطراف صخره ها خالی است و هیچگونه یخ ویا برفی هم روی صخره های آن دیده نمی شود.
از این روست که برخی ساکنان و زایران نیت کرده و زیر این صخره می ایستند تا قطره آب به سرشان بریزد و معتقدند این آب شفابخش و مراد دهنده است.
بنای امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) در داخل کوه ساخته شده و فضایی بسیار معنوی و شورانگیز دارد.
به محض ورود به داخل بنای این امامزاده ، با فضایی ساده روبرو می شویم ، در گوشه ای از دیوار ، دری چوبی منقشی توجه را به سوی خود جلب می کند.
روی این در چوبی با هنرمندی این عبارات نقش بسته است:
"وقف نمودم یک جام در را مشهدی رضی
از برای آستانه حضرت سپهسالار 1/3/32
عمل صناعت شعار استاد صفرعلی نساجی در سنه 1322"
شگفت آورترین دیدنی امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) در بارگاه و محل ضریح این امامزاده مشاهده می شود چراکه اول آنکه این ضریح داخل غار قرار دارد و سقف آن صخره کوه است و جالبتر آنکه زایران به محض قدم گذاشتن به فضای کوچک این بارگاه با سرمای غیرقابل توصیف و باد یخی روبرو می شوند.
برودت این فضا به حدی است که بهتر است زایران هنگام ورود به این فضا لباس گرم همراه خود داشته باشند.
ضریح مطهر اصلی این امامزاده چوبی است که در حال حاضر ضریح فلزی مشبک آهنی برروی آن نصب شده و رنگ سبز این ضریح در کنار پارچه ای سبز رنگ که روی ضریح انداخته شده، جلوه ملکوتی آن را صدچندان ساخته و موجد آرامش دل و جان است.
در کنار این ضریح غار کوچکتری از بارگاه ملکوتی منشعب شده که در حقیقت منبع سرمای این بارگاه نیز هست.
چشمه آبی از این غار جاری است که معروف به "آب مراد" است و اکنون دهانه این غار کوچک توسط منبع آبی بسته شده تا زایران به راحتی از این آب گوارا که بطور طبیعی بسیار خنک هم هست ، استفاده کنند.
انتهای این غار کوچک پیدا نیست اما گفته می شود این غار به غاریخ مراد واقع در منطقه آزادبر گچسر کرج می رسد.
دریچه ای مستطیل شکل بالای این غار کوچک نیز وجود دارد که به شکل کولر است و به طور طبیعی باد سردی از آن به داخل محوطه بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) ، می وزد.
همه این شگفتیها در کنار بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) حال و هوایی خاص را بر این مکان مقدس حاکم ساخته و حس نزدیکی به خدا به واسطه قرار گرفتن در بلندای کوه و دیدن این همه شگفتی ، بیشتر در این مکان ملکوتی حس می شود.
زایران زیادی برای ادای نذر و برآورده شدن حاجتهای خود به این امامزاده متوسل شده اند و از عنایات و کرامات این امامزاده ، بهره وافر برده اند.
اما نسب این امامزاده بزرگوار به حضرت علی (ع) می رسد، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرج می گوید: در کتاب "بحر النساب" نام این امامزاده ، "ابراهیم بن برهان الدین بن محد بن حسین بن اصغر بن علی بن ابیطالب" ، آورده شده که به نام "سپهسالار" مشهور شده است.
"رحمان مخاطب" افزود: امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) همراه امامزاده داوود (ع) با لشکری به زیارت امام رضا(ع) می رفتند که سپاهشان در "الموت اشکور گیلان" شکست خورده و سپاه متواری می شود.
امامزاده داوود (ع) در کوههای تهران به شهادت می رسند و امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) در آسارا به غاری پناه می برند که در همان محل به شهادت می رسند و ضریح مطهر این امامزاده درست در محل شهادتشان نصب شده است.
وی درباره قدمت بنا نیز می گوید: داوود میرزا و حسین میرزا از نوادگان مظفرالدین شاه نذری می کنند و چون حاجتشان برآورده می شود بنای فعلی امامزاده و متعلقات آن را برپا می کنند.
مخاطب افزود: 10 در چوب منبت کاری شده بسیار ارزشمند در این امامزاده مطهر وجود داشته اما اوایل انقلاب شخصی با معرفی خود به عنوان نماینده اوقاف این درها را تحویل گرفته و به جای نامعلومی منتقل کرده است.
امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) علاوه بر قداست معنوی خود دارای ظرفیت گردشگری فراوانی نیز هست که باید برای توسعه آن کوشید.
اما مسیر دشوار این امامزاده از مهمترین دلایل توسعه نیافتن گردشگری این منطقه به شمار می رود که در حال حاضر کارگران با دشواری بسیار و ساعتها کار و تلاش در صخره های کوه سرخ در تلاشند تا مسیر دسترسی به این امامزاده را مهیا سازند.
پیمانکار طرح ساخت مسیر دسترسی به امامزاده ابراهیم سپهسالار می گوید: در این طرح قرار است مسیر سست کوهستانی تسطیح شده و سرتاسر راه به پلکان ، سایه بان و چراغ مجهز شود.
"محمد تربتی" افزود: کف این مسیر با بتون آرمه عیار 300 پوشیده می شود و این مسیر در مجموع به سه هزار متر مکعب سنگ نیاز دارد.
در حال حاضر کار دشوار تسطیح این مسیر با انفجارهای آرام و با احتیاط در حال اجرا است.
درطول مسیر نیز محل ساخت رستوران ، استراحتگاه و ... نیز پیش بینی شده است.
این طرح در دو مرحله با اعتبار یک میلیارد تومان در حال اجراست و انتظار می رود هزینه بیشتری صرف آن شود چراکه درنظر است هتل 60 اتاق سه ستاره ای نیز در طول مسیر ساخته شود.
این طرح که از پاییز سال گذشته با مشارکت سازمان اوقاف تهران و شرکت "ارتباطات سازان عصر فردا" آغاز شده باید تا پاییز آماده شود.
به هرحال روستای تکیه سپهسالار با داشتن شرایط خارق العاده و مطلوب طبیعی در کنار داشتن یک امامزاده مطهر می تواند به یکی از مهمترین قطبهای گردشگری منطقه تبدیل شود.
گردشگری مذهبی یکی از مهمترین اشکال گردشگری ایرانیان به شمار می رود که ریشه در باورها و ایمان آنان دارد.
گردشگری مذهبی در کنار گردشگری روستایی و طبیعت از بهترین گونه های گردشگری مطلوب به شمار می رود که توسعه آن منافع زیادی برای توسعه روستا و منطقه درپی دارد.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:58 - 0 تشکر 265910

درختی تاریخی، کهنسال ، قطور و قدیمی با قدمت 2 هزار و 500 سال، ارتفاع 17 متر و قطر 13 متر و 95 سانتی متر در شهرستانک آسارای کرج وجود دارد.

این درخت تاریخی ، کهنسال، تنومند، زیبا و پرابهت دو هزار و پانصد ساله "اورس" به نام محلی "هورست" در ضلع جنوب شرقی روستای شهرستانک قرار گرفته است.
این درخت که همچنان سرسبز است می تواند به عنوان نماد گردشگری طبیعی و تاریخی شهرستانک کرج مطرح می شود.
اورس گونه‌ای سرو است که در مناطق کوهستانی می‌رویدو بیشتر در رشته کوه‌های البرز یافت می‌شود، این درخت از جمله درختان حفاظت شده به شمار می‌آید که قطع آن ممنوع است.
بخشدار آسارا درباره این درخت گفته است: گفت و گو های اولیه با دهیاری شهرستانک کرج برای برای احداث راه دسترسی به این درخت قدیمی که بیشتر جنبه تاریخی دارد، انجام گرفته است.
ابوالقاسم باقری افزود: پس از انجام مطالعات اولیه و تعیین و برآورد مسافت راه و هزینه های آن، امید می رود اجرای ساخت این راه در سال 89 عملیاتی شود .
وی اظهار داشت: پیشنهاداتی نیز برای جذب هرچه بهتر گر دشگر از طریق راه اندازی کالسکه ای در مسیر دسترسی به این درخت نیز مطرح شده است.
وی خاطرنشان کرد: همجواری این درخت با روستای شهرستانک که با 530 خانوار جمعیت یکی از پنج قطب گردشگری کرج به شمار می رود خود شرایط را برای فراهم آوردن فضای گردشگری هرچه بیشتر در این منطقه فراهم می آورد.
روستای شهرستانک کرج در کیلومتر 45 محور گردشگری کرج - چالوس، دوآب شهرستانک در بخش آسارا واقع شده است که کاخ ناصرالدین شاه و کاخ آناهیتا معروف به قلعه دختر از جمله آثار تاریخی آن به شمار می روند.
گفته می شود درخت کهنسال دو هزار و 500 ساله هورست در شهرستانک کرج با وجود قدمت و جاذبه طبیعی آن هنوز در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است.
این درحالی است که درختان تاریخی، تنومند و زیبای متعددی در شهرستان کرج به ویژه محور کرج - چالوس وجود دارد که بیشتر درختان چنار قدیمی هستند و می توانند به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری کرج مطرح شوند.

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:59 - 0 تشکر 265911

دانشکده کشاورزی کرج (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران) به عنوان یکی از غنی ترین قطبهای علمی کشاورزی و مجموعه آموزش عالی در این رشته به شمار می رود که جزو آثار تاریخی و طبیعی کرج در فهرست آثار ملی به شماره ١۴۶۶۵ در تاریخ ١۶/١٢/١٣٨۴ به ثبت رسیده است.

تمام محدوده دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در این شهرستان جزو آثار ملی است.

حتی درختان این دانشکده نیز به عنوان آثار ملی ثبت شده است.

پیشینه تاسیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به سال 1302 و تاسیس مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی در کرج می رسد، این مدرسه بعد از 17 سال فعالیت در زمینه علوم کشاورزی، در سال 1319 به دانشکده تبدیل و در سال 1328 به عنوان یکی از دانشکده های دانشگاه تهران به رسمیت شناخته شد.
اکنون در این دانشگاه حدود چهار هزار دانشجو در 91 رشته و گرایش تحصیلی مشغول فعالیت هستند.
این دانشگاه دارای شش دانشکده و یک مرکز تحقیقات بین المللی همزیستی با کویر است.
بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری گوناگون از جمله کاخ سلیمانیه، موزه جانور شناسی و آرامگاه مرحوم استاد کریم ساعی، موسس نخستین تشکیلات جنگلبانی کشور در این دانشگاه واقع است

پنج شنبه 2/10/1389 - 11:59 - 0 تشکر 265912

کرج در غرب شهرستان تهران قرار گرفته و امروزه یکی از کلانشهرهای ایران است. این منطقه از نظر جغرافیای، هم در دامنه های جنوبی البرز و هم در حاشه رود خانه کرج قرار گرفته و به همین دلیل تنوع آب و هوایی قابل ملاحظه دارد. شرایط آب و هوایی مناسب، پیست اسکی دیزین، پیست اسکی خور، فضای سبز و باغات وسیع باعث شده که شهر کرج از نظر گردشگری محلی و حتی ملی دارای اهمیت ویژه ای باشد. به دلیل نزدیکی و مجاورت با شهر پر جمعیت تهران و قرار گرفتن در مسیر تهران-شمال، شهرستان کرج از اهمیت گردشگری خاصی برای استان برخوردار است.
آتشگاه و آتشكده سنگی که بنای آن به زمان اشكانیان و ساسانیان باز می گردد و عمارت کاخ سلیمانیه که به دوران قاجار مربوط است، از آثار باستانی شهرستان کرج به شمار می رود.

پنج شنبه 2/10/1389 - 12:0 - 0 تشکر 265913

یست اسکی خور در 23 کیلومتری جاده چالوس به صورت راه فرعی نزدیک در ورودی تاسیسات سد امیر کبیر و در روستای محلی خور قرار دارد. این پیست اسکی یکی از پیست های زیبا و دیدنی منطقه است.

پنج شنبه 2/10/1389 - 12:0 - 0 تشکر 265914

در شمالی ترین نقطه تهران در دامنه رشته کوه البرز، پیست اسکی دیزین؛ بزرگترین پیست اسکی ایران قرار که به علت داشتن برف دائمی و آفتاب مناسب شهرت جهانی دارد. در این پیست دو هتل بزرگ وجود دارد که کلیه امکانات رفاهی را در اختیار اسکی بازان و دوست داران طبیعت قرار می دهد. این پیست در 60 کیلومتری تهران و در جاده چالوس قرار دارد. دیزین دارای پیست جداگانه برای استفاده خانم ها است.

از امکانات رفاهی دیگر این پیست؛ وجود سه خط تله کابین، دو خط تلی سیژ و دو خط تله اسکی است. این امکانات، پیست اسکی دیزین را به یکی از بزرگترین پیست های ایران و آسیا تبدیل کرده است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.