تبیان، دستیار زندگی
«ولایت و اثر حب اهل بیت در زندگی» عنوان سمینار خانم‌ فاطمه عامری به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو است. به گفته ایشان : «مبنای دین ما براساس حبّ‌ و بغض است. دوستی خدا و رسول و ائمه و بغض و كینه‌ورزی به مشركان و ظالمان و كافران ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

(سمینار و مسابقه)

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد، سمینار و مسابقات

پژوهشگران جوان دبیرستان میرداماد به مدیریت سرکار خانم روهینا در سه بخش غرفه، مسابقه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

سمینار

«ولایت و اثر حب اهل بیت در زندگی» عنوان سمینار خانم‌ فاطمه عامری به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد، سمینار و مسابقات

به گفته ایشان : «مبنای دین ما براساس حبّ‌ و بغض است. دوستی خدا و رسول و ائمه و بغض و كینه‌ورزی به مشركان و ظالمان و كافران و دشمنان انسانیت. پس ارزش هر محبتی از راه محبوب مشخص می‌شود و قدر و قیمت هر كس به تناسب محبوب‌ها و معشوق‌های اوست. پژوهش اینجانب درباره‌ بررسی محبت به اهل بیت در قرآن و سنت و تأثیرهای آن در زندگی فردی است. این پژوهش برای پاسخگوئی به چگونگی ترسیم محبت به اهل بیت در قرآن و سنت و تأثیرهای آن در زندگی دنیوی و اخروی از كتب روایی، تحلیلی، تفسیری و اخلاقی بهره برده است و سعی شده است تا ارائه مطالب از رسایی هر چه بیشتر برخوردار گردد.

هدف بنده از نگارش این رساله ایجاد رغبت و انگیزه برای تلاش بیشتر در كسب و محبت به اهل بیت است. گردآوری مطالب به روش كتابخانه‌ای و بیان آنها به شیوه‌ی توصیفی می‌باشد.»

اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، می‌توانید فایل مربوط به آن را از اینجا دریافت نمائید.

عنوان سمینار خانم‌ها سارا علیكاهی و المیرا رضا «تهیه قرص برای درمان برونشیت» است. این پژوهش به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد، سمینار و مسابقات

در چکیده این پژوهش آمده است که : «ریه و دستگاه تنفس مهم‌ترین دستگاه بدن است که وظیفه آن تبادل اکسیژن با دی اکسید کربن است. که اگر نقصی در این امر بوجود آید کار دیگر اندام‌های بدن مختل می‌شود و با توجه به صنعتی شدن شهرها و ماشینی شدن جوامع امروز، انسان‌های بسیاری از بیماری‌های ریوی رنج می‌برند و داروهای شیمیایی مورد استفاده بر درمان امراض ریوی علاوه بر قیمتشان عوارض جانبی بی‌شماری برای بدن انسان دارد و با درمان امراض ریه دچار بیماری‌های دیگری می‌شوند که شاید برای مدتی نهان می‌مانند که یکی از این عوارض بیماری آنمی می‌باشد.»

اگر تمایل دارید که اطلاعات بیشتری از این قرص داشته باشید، می‌توانید فایل مربوط به این پژوهش را از اینجا دریافت نمائید.

یکی دیگر از سمینارهای ارائه شده توسط پژوهشگران این دبیرستان در خصوص «تخت مخصوص بیماران خاص» است. این پژوهش توسط خانم‌ها زینب میر حبیبی، ریحانه تاجیک، هانیه سلمانی و  فاطمه بلند میاب به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد، سمینار و مسابقات

به گفته این پژوهشگران : «تخت مخصوص بیماران خاص شامل، یک دستگاه تخت یک نفره دارای دریچه‌ای برای دفع ادرار و مدفوع، دارای اهرم بالا و پایین برنده تنظیم ارتفاع (اهرمی یا الکترو نیکی). تشکی که برای این تخت در نظر گرفته شده تشکی بادی است که جنس آن طوری تعبیه شده که برای تمامی بیماران از جمله بیمارهای قطع نخاعی و شکستگی و… قابل استفاده می‌باشد و دچار زخم بستر نمی‌شوند. در میان این تخت دریچه‌ای تهیه دیده شده که بیمار با دکمه‌ای که در کنار تخت می‌باشد به هنگام دفع ادرار و مدفوع آن را باز و بسته می‌نماید. در زیر این دریچه لوله‌ای تعبیه شده که در داخل آن کیسه‌ای قرار می‌گیرد که جنس آن طوری باید باشد که ضخامت کافی را داشته باشد. یکبار مصرف باشد. داخل آن دید نداشته باشد و علاوه بر آن لبه این کیسه دارای کش باشد و یا به طوری خاص به لبه لوله متصل شود و اطراف آن به خوبی آب‌بندی شود. این کیسه روزانه توسط پرستار تعویض می‌شود. در بالای این تخت سقفی کار گذاشته می‌شود که به صورت کرکره‌ای باز و بسته می‌شود و در داخل آن لامپ‌های LED کار گذاشته می‌شود.»

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تخت می‌توانید فایل مربوط به آن را از اینجا دریافت نمائید.

«شیوه‌های دوست‌یابی و ارتباط گرفتن بین جوانان دختر و پسر»، عنوان سمینار خانم‌ها فاطمه سلیم‌خانی و سارا عصمتی به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد، سمینار و مسابقات

در چکیده این پژوهش آمده است : «یکی از مهمترین مسایل نوجوانان و جوانان، دوست و دوستیابی می‌باشد که بخش مهمی از زندگی آنها را تشکیل می‌دهد. نوجوانان به دوستان خود کاملاً اطمینان دارند و آنها را محرم رازهای خویش می‌پندارند. آنها مسایل و مشکلاتی که به دلایلی همچون : ایجاد فاصله سنی، عدم توجه والدین و یا ترس از آنها، نمی‌توانند با آنان در میان بگذارند با دوستان خود به راحتی در میان می‌گذارند و از آنها راهنمایی می‌خواهند.

نوجوانان در این دوره به دوست و همدم خوب نیاز دارند تا اوقات تنهایی خود را با او سپری کنند و چنانچه والدین نسبت به این قضیه بی‌تفاوت باشند و فرزند خود را کاملاً آزاد بگذارند، ممکن است عواقب ناخوشایندی در پیش داشته باشد. همچنین سخت‌گیری‌های بی‌مورد پدران و مادران نیز می‌تواند مشکلات بزرگتری به بار آورد. والدین می‌توانند با فرزندان خود به گونه‌ای رفتار کنند که فرزندانشان در ابتدا آنها را به عنوان دوستان باتجربه‌تر و بزرگتر خود قبول کنند و در انتخاب دوستان دیگر از آنها کمک و راهنمایی بخواهند.»

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمائید.

عنوان سمینار خانم‌ها سپیده عبدلی و زهرا درویش عباس به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو در خصوص « مقایسه راه‌های افزایش شادی در بین نوجوانان» است.

فرضیه‌های این پژوهشگران در انجام این پژوهش عبارتند از :

·        ارتباط مستقیم بین دینداری و شادی وجود دارد.

·        تغذیه مناسب، خواب کافی، رنگ و فصل‌های شاد در افزایش میزان شادی موثراست.

·        جوانان شاد از ارتباط اجتماعی بیشتری برخوردارند.

·        جوانان ناشاد ارتباط خوبی با خانواده ندارند.

·        الگوی شادی دختران و پسران متفاوت است.

برای کسب اطلاعات در خصوص نتیجه فرضیات بالا فایل مربوطه را می‌توانید از اینجا دریافت نمائید.

«علل گرایش جوانان به موسیقی» از دیگر سمینارهای ارائه شده توسط پژوهشگران جوان این دبیرستان می‌باشد. این پژوهش توسط خانم‌ها نور جهانی‌فر و شكیبا شیاسی به راهنمایی سرکار خانم اعظم صلح‌جو به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد، سمینار و مسابقات

در این پژوهش آمده است : «غنا به آوازی گفته می‌شود كه در حلق به صورت خوشایندی چرخوانده می‌شود و مناسب مجالس لهو و لعب (بیهوده) باشد. لهو اعم از هر چیزی كه انسان با انجام آن از یاد خدا غافل و عمر آن بیهوده تلف می‌شود. مانند: بازی‌های آغشته به قمار، گوش دادن به موسیقی‌های بیهوده، سخن‌های بی‌محتوا، رقص و آواز و... . موسیقی طرب انگیز به موسیقی گفته می‌شود كه احساس خوشایندی در انسان ایجاد كند كه ناخداگاه انسان اعضای خود را به حركت در بیاور. مانند آهنگ‌های عروسی، بندری و تكنو. لعب به وسایلی می‌گویند كه باعث غفلت از یاد خدا می‌شود مثل: آلات موسیقی، آلات قمار و....»

برای آگاهی بیشتر در این خصوص می‌توانید فایل مربوط به آن را از اینجا دریافت نمائید.

آخرین سمینار ارائه شده توسط این پژوهشگران با موضوع « ساخت لوله بخاری هوشمند به کمک فناوری نانو» بود. که توسط خانم‌ها مهسا محب خسروی، فاطمه عسگری، دنیا بهادری و یگانه عصمتی به راهنمایی سرکار خانم ناهید احمدی به انجام رسیده است. این پژوهش موفق به کسب رتبه برتر این دوره از جشنواره گردیده است.

به گفته این پژوهشگران : «ما پس از آشنایی کامل با آلیاز نیتینول و آگاهی از خواص و ویژ گی‌های آن بعد از دادن چند طرح وایده‌های گوناگون که شامل تهیه پرده‌های هوشمندی که به وسیله نایتینول هنگام وقوع آتش‌سوزی با تغییرات دما به پایین ریخته و مانع آتش گرفتن وسایل داخل خانه می‌شوند و آتش را خفه می‌کنند.

دومین طرح ما تهیه دستبندی برای کودکان بود که هنگام بالا رفتن دمای بدن کودک نایتینول تغییرحالت داده و زنگی را به صدا در آورد که باعث می‌شود به وسیله آن والدین یا افراد دیگر از بالا رفتن دمای بدن آن کودک مطلع شوند. اما به دلیل مشکلات زیادی که وجود داشت برای مثال دمای بدن کودکان به حدی بالا نمی‌رود که بتواند باعث تغییر شکل آلیاژ نایتینول شده و اگر هم بدن کودک به آن دما برسد احتمال مرگ و تشنج او وجود دارد.

بنابر این تصمیم گرفتیم که به ساخت یک لوله بخاری بپردازیم که با پیچیدن سیم نیتینول در قسمت وسط لوله و قرار دادن آن در یک مدار الکتریکی هنگام خروج لوله از پشت بخاری و سرد شدن آن با تغییر دما شکل اولیه نیتینول عوض شده و با برخورد به مدار زنگ خطر که درست رو به روی قسمتی که نیتینول پیچیده شده روی دیوار قرار دارد باعث ایجاد نوعی جریان الکتریکی شود که زنگ به صدا در آمده و افراد خانه از این موضوع مطلع شده و از خطر گاز گرفتگی در امان بمانند. در ضمن باید گفت که حتی اگر فرد ناشنوایی هم در خانه باشد ما در مدار لامپی قرار می‌دهیم که با دیدن آن متوجه این موضوع شود.»

برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید فایل مربوط به این پژوهش را از اینجا دریافت نمائید.

مسابقات

پژوهشگران جوان این دبیرستان، به راهنمایی سرکار خانم سمیرا سلیمانی با ساخت 6 روبات، در بخش مسابقات این دوره از جشنواره حضور داشتند. که اسامی پژوهشگران شرکت کننده عبارتند از :

·        گروه روبات حل ماز : خانم‌ها نرگس غلامی و فاطمه محمدی

·        گروه روبات میکروموس ساده : خانم‌ها فاطمه پاکزاد، فاطمه براتعلی، فاطمه شکریان و فاطمه بخشی

·        گروه روبات مین یاب : خانم‌ها فرناز یوسفی، الناز حسینقلی و مریم سادات سالم

·        گروه روبات آتش نشان : خانم‌ها تینا طباطبایی، صهبا اسماعیلی و الهام فیض اله زاده

·        گروه روبات جنگجو : خانم‌ها فاطمه بزمی و عاطفه دره شیری

·        گروه روبات تعقیب خط : خانم‌ها یگانه آقابیگی، مریم فیض‌اله زاده، زهرا آذر، زینب ذاکری و مرضیه بردبار

خانم‌ها نرگس سمنانی، فاطمه بهار مست، ریحانه یداللهی  و مبینا ترکمان با شرکت در بخش مسابقه رسانه این دوره از جشنواره موفق به کسب رتبه برتر گردیدند.

همچنین خانم‌ها زیینب میرحبیبی، زهرا کارگر، ریحانه تاجیک، سارا عصمتی، فاطمه سلیم‌خانی و سحر ثنایی به راهنمایی سرکار خانم وزیرپور در بخش مسابقات فتومیکروگراف این دوره از جشنواره حضور داشتند.

برای مشاهده عکس‌های بیشتر از این پژوهشگران می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد (بخش غرفه‌های دانش آموزی)

گالری عکس دستاوردهای پژوهشی دبیرستان میرداماد

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی