تبیان، دستیار زندگی
پژوهشگران جوان دبیرستان شاهد معلم به مدیریت سرکار مژگان عسلی در سه بخش غرفه، سمینارهای علمی و مسابقات هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

(سمینارهای علمی و مسابقات)

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار

پژوهشگران جوان دبیرستان شاهد معلم به مدیریت سرکار مژگان عسلی در سه بخش غرفه، سمینارهای علمی و مسابقات هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

سمینارها

«میدان دید» عنوان سمینار خانم‌ها نگین فضایی، زهرا فرشید خواه، مهدیه کربلایی و مهدیه بیگ جانی به راهنمایی سرکار خانم مژگان عسلی می‌باشد.

به گفته این پژوهشگران : «ما در این پژوهش به دنبال تعیین میدان دید افراد مختلف توسط وسیله ابدایی خود بودیم. ابتدا برای این پژوهش، با ساختار چشم آشنا شدیم و سپس به مطالعه میدان دید پرداختیم و ابتدا نیمکره مدرج که سر فرد در داخل آن قرار می‌گیرد و با روشن شدن هر LED فرد هر کدام که ببیند بدون تکان دادن سر و چشم اعلام می‌کند. در نتیجه به این نتیجه که چشم راست میدان بیشتری نسبت به چشم چپ دارد. چشم ما در دیدن رنگ آبی و سبز تواناتر است.»

این پژوهش، یکی از پژوهش‌های آموزش داده شده در سایت تبیان می‌باشد. اگر علاقه‌مند به این موضوع هستید، می‌توانید به اینجا مراجعه نمائید.

عنوان سمینار خانم‌ها فاطمه شریفی، فاطمه موسوی و زهرا عبدالرحمن به راهنمایی سرکارخانم مژگان عسلی «ساخت CD آموزشی نیروی ارشمیدس» می‌باشد.

به گفته ایشان : «سوالی که در ذهن ما ایجاد شد، این بود که چرا کشتی‌های غول‌پیکر با هزاران تن بار بر روی آب شناورند؟ با تحقیقاتی که صورت گرفت متوجه شدیم که برای درک پاسخ این سوال باید مفهوم نیروی ارشمیدس (نیروی شناوری) را بیاموزیم. نخست بحث نیروها و برآیند آن ها را با استفاده از کتاب فیزیک 2 و آزمایشگاه و فیزیک مکانیک و گرمای هالیدی بررسی کرده و سپس به مبحث چگالی که عامل موثر بر نیروی ارشمیدس است پرداختیم. بعد از آن باید به سراغ اصل قضیه یعنی نیروی ارشمیدس، راه‌های افزایش آن و ... پرداختیم و نهایتاً یافته‌هایمان را در یک CD آموزشی به نمایش گذاشتیم.

ما در این پژوهش، برای تفهیم هر چه بیش‌تر مطالب، آزمایشاتی را طراحی و اجرا کردیم. فرض ما این بود که می‌توان با افزایش حجم و تغییر در شکل ظاهری اجسامی که در آب فرو می‌روند، نیروی شناوری را افزایش داده و در واقع جسم را روی آب نگاه داریم و در طی پژوهش به همین نتیجه رسیدیم. البه باید گفت که این مبحث، چیزی نیست که ما به آن رسیده‌ایم، بلکه یک قانون است ولی ما برای جذابیت و تفهیم بهتر از این شیوه استفاده کردیم، چون مخاطب ما در واقع دانش‌آموزان بودند.»

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار

«توربین آبی»، از دیگر سمینارهای ارائه شده توسط پژوهشگران جوان این دبیرستان بود. این پژوهش توسط خانم‌ها مبینا مرادی، یاسمن نوریان و یاسمن جمالی به راهنمایی سرکار خانم مژگان عسلی به انجام رسیده است.

در چکیده این پژوهش آمده است که : «با استفاده از آب توانستیم انرژی الکتریکی تولید کنیم و به وسیله آن پره‌ها را به حرکت در آوردیم و نتیجه گرفتیم که با استفاده از آب و پره و موتور الکتریک که شامل آهن‌ربا و سیم‌پیچ است برق تولید کنیم.»

آخرین سمینار ارائه شده، در خصوص «حیا و تاثیر آن بر دختران نوجوان» است، که توسط خانم‌ها ریحانه آقایوسفی، فائزه بخشعلی و زهرا نصیری به راهنمایی سرکار خانم مژگان عسلی به انجام رسیده است.

در این تحقیق آمده است : «در گام نخست حیا در ابعاد مختلف از لحاظ لغوی، دیدگاه علمای اخلاق و دانشمندان غربی مورد پژوهش قرار گرفت. سپس جلوه‌های مختلف حیا در ابعاد، دیداری، پوشش و شیوه راه رفتن و ... بررسی شد. در گام‌های بعدی آثار حیا در نگاه درون دینی و برون دینی مطرح گردید و در پایان پیوست مصاحبه کتبی و نتایج آن مطرح شده است.

در این پژوهش به این نتیجه رسیدیم که :

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار  حیا در ابعاد روحی و جسمی فرد موثر است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار  حیا باعث رشد و کمال فردی و اجتماعی است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار  حیا در سلامت روان فردی و اجتماعی موثر است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار   عوامل موثری بر حیا تاثیرگذار است و حیا امری غریزی است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار   حیا قابلیت رشد و تضعیف دارد و بایستی از عوامل کاهش آن خودداری و پرهیز شود.»

مسابقه

خانم‌ها عرفانه گودرزی، فاطمه مرتضوی، مرجان مینایی زاده، پرستو پرندوش، شقایق سطوت و زهرا حسن خانی به راهنمایی سرکار خانم مژگان عسلی در مسابقات موشک آبی شرکت نمودند.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم، مسابقات و سمینار

به گفته این پژوهشگران : «ابتدا موضوع را انتخاب کردیم و با تحقیقاتی که انجام دادیم آن را از بعدهای مختلف بررسی کردیم. سپس دست به آزمایش‌های ساده زدیم و با توجه به اطلاعات بدست آمده از آزمایش‌ها و قوانین حاکم شروع به ساخت موشک آبی کردیم. آزمایش‌های ما عبارت بوده‌اند از :

1ـ بادکنک و نخ : که با زوایه 45 درجه بادکنک بیشترین برد را دارد.

2ـ ماشین و بادکنک: هر چقدر حجم باد درون بادکنک بیشتر باشد، برد بیشتری دارد و ...

با استفاده از آزمایش‌های انجام شده، روشی برای ساخت موشک پیدا کردیم. سپس هر یک از اجزای موشک را مورد بررسی و آزمایش قرار دادیم تا بتوانیم بهترین برد را با وجود اصطکاک کم به دست آوریم. این آزمایش‌ها نشان داد که 4 باله ذوزنقی شکل از جنس چوب بالسا بیش ترین مسافت را طی می‌کند. هم چنین بطری 5/1 لیتری نوشابه، دماغه مخروطی نسبتاً نوک تیز، توپ تنیس و حجم آب 3/2 کل بطری به ما کمک کرد تا بهترین نوع موشک را بسازیم.»

برای مشاهده عکس‌های بیشتر از این پژوهشگران می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم (بخش غرفه‌های دانش آموزی)

گالری عکس دستاوردهای پژوهشی دبیرستان شاهد معلم

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی