تبیان، دستیار زندگی
«کارتوگرافی» عنوان پژوهش خانم‌ها سارینا بنی‌هاشمی، فائزه خوش بین، مائده امرالهی و مبینا دشتی به راهنمایی سرکار خانم گلناز فهیم است. به گفته این پژوهشگران : «ما نقشه‌هایی کشیدیم و با طرز کشیدن آن آشنا شدیم. کارتو به معنای نقشه و گرافی به معنای طراحی است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوه

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوة، غرفه ها

(غرفه‌های دانش آموزی)

پژوهشگران نوجوان راهنمایی مشکوه به مدیریت سرکار خانم سوده آقا محمدی در سه بخش غرفه، سمینارهای علمی و مسابقات هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

غرفه

«کارتوگرافی» عنوان پژوهش خانم‌ها سارینا بنی‌هاشمی، فائزه خوش بین، مائده امرالهی و مبینا دشتی به راهنمایی سرکار خانم گلناز فهیم است.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوة، غرفه ها

به گفته این پژوهشگران : «ما نقشه‌هایی کشیدیم و با طرز کشیدن آن آشنا شدیم. کارتو به معنای نقشه و گرافی به معنای طراحی است. کارتوگرافی یعنی علم طراحی نقشه و برای کشیدن نقشه از عکس‌های هوایی استفاده می‌شود و باید کاغذ کالک روی عکس بگذاریم و با قلم راپیدوگراف نقشه را بکشیم. با انجام این پژوهش با پستی و بلندی‌های کشورمان آشنا شدیم و با کشیدن نقشه و مقیاس و علائم آشنایی کامل پیدا کردیم.»

اگر تمایل دارید در جریان پژوهش این پژوهشگران قرار بگیرید، می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

عنوان پژوهش خانم‌ها فاطمه رضوانی، هدی کیوانی نژاد، زینب گیلک و فاطمه یوسفی «کانی‌ها و سنگ‌های قیمتی و خواص آنها» بود. این پژوهش به راهنمایی سرکار خانم گلناز فهیم انجام شده است.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوة، غرفه ها

در خلاصه‌ای از این پژوهش آمده است که : «ما در این مجموعه با تعریف سنگ‌ها که عبارت است از یک جسم طبیعی که از یک کانی و یا از مجوعه‌ای از کانی‌ها تشکیل شده است، آشنا شدیم. هم چنین با کانی‌ها که تعریف آن عبارت است از یک جسم جامد، همگن و طبیعی که با ترکیبات نسبتاً ثابت در همه جای زمین یافت می‌شود، آشنایی پیدا کردیم.

هم چنین در این پژوهش با احادیث و داستان‌های امامان و پیامبران درباره سنگ‌هی قیمتی آشنا شدیم. و از خواص درمانی سنگ‌ها نیز چیزهایی آموختیم. از جواهرات و سنگ‌های قیمتی فقط به عنوان تجملات و زیبایی استفاده نمی‌شود بلکه بعضی از جواهرات خواص درمانی نیز دارند و روش استفاده این سنگ‌ها نیز با هم متفاوت است.»

برای کسب اطلاعات بیش تر در این خصوص می‌توانید فایل این پژوهش را از اینجا دریافت نمایید.

از دیگر موضوعات ارائه شده در این غرفه می‌توان به پژوهش «طبقه‌بندی جانوران (فیلوژنتیک)» اشاره کرد، این پژوهش توسط خانم‌ها فاطمه قدوسی، زهرا بیات، فاطمه حاج محمد حسن، مبینا موسوی، ریحانه نصرتی، رایحه محمد حسین، زینب مرتضی نیا، فاطمه و فاطمه هاشمی بقا به راهنمایی سرکار خانم مریم غلامی به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوة، غرفه ها

به گفته این دانش آموزان : «ما در بحث فیلوژنتیک به بررسی آناتومی بدن جانوران و نوع ساختار ظاهری آن ها توجه داشتیم و از نمونه‌هایی که ما بر آنان مسلط شدیم مانند موش، قورباغه، لاک پشت، خرچنگ، توتیا، عقرب، پراونه و ... می‌توان نام برد. تمام سعی ما بر این بوده که بتوانیم با شناخت بیش تر به خلقت وسیع خداوند پی ببریم. هم چنین با انجام این پژوهش دریافتیم که ساختار بدنی موش نسبت به تمامی جانوران شباهت بیشتری به ساختار بدنی انسان دارد.»

در صورت تمایل می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

آخرین پژوهش ارائه شده در این غرفه در زمینه «راکت آبی عمود پرواز» بود که به همت خانم‌ها رزا زرکش، فاطمه نصیری، فاطمه شمیرانی و فرشته نیکخواه به راهنمایی سرکار خانم حیدری به انجام رسیده است.

برای مشاهده عکس‌های بیش تر از این پژوهشگران می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوه (بخش سمینارها و مسابقات)

گالری عکس دستاوردهای پژوهشی راهنمایی مشکوه

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی