تبیان، دستیار زندگی
پژوهشگران نوجوان راهنمایی سیمای نور، در سه بخش غرفه، مسابقات و سیمنار‌های این دوره از جشنواره پروژه‌های دانش آموزی سایت تبیان حضور پیدا کردند. غرفه «هنر و معماری» موضوع پژوهش خانم‌ها لعیا اصغری و نگار رضوانی بود، که به ارائه دستاوردهای پژوهشی خود ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشگران راهنمایی سیمای نور

در ششمین جشنواره پروژه های دانش آموزی

دستاوردهای پژوهشگران راهنمایی سیمای نور

پژوهشگران نوجوان راهنمایی سیمای نور، در سه بخش غرفه، مسابقات و سیمنار‌های این دوره از جشنواره پروژه‌های دانش آموزی سایت تبیان حضور پیدا کردند.

غرفه

«هنر و معماری» موضوع پژوهش خانم‌ها لعیا اصغری و نگار رضوانی بود، که به ارائه دستاوردهای پژوهشی خود در این غرفه پرداختند.

خانم‌ها کیمیا رحمانی و غزال وجدی ذر به راهنمایی سرکار خانم ناهید صادقی پژوهشی تحت عنوان «بزهکاری» انجام داده‌اند. در این پژوهش آمده است که :

«از ویژگی‌های بزهکاران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

ـ درصد بالایی از بزهکاران تمایل شدید خویش را به فعالیت‌های ماجراجویانه ابراز می‌دارند.

ـ دزدی‌های خویش را بیش‌تر در تاریکی شب مرتکب می‌شوند.

ـ کشیدن سیگار را خیلی زود آغاز می‌کنند و غالباً از خانه و خانواده فرار می‌کنند.

ـ  شب را در کنار خیابان به صبح می‌رسانند.

ـ هر چند که بزهکاران از نظر عاطفی کم ثبات‌تر از غیر بزهکاران هستند ولی از نظر شخصیتی دارای انرژی زیاد، پرخاشگری، حادثه جویی و لجاجت بیشتری هستند.

ـ حالت دفاعی شدید دارند.

ـ روان شناسان معتقد هستند که بزهکاران در مورد تنش‌های عاطفی و مشکلات خویش بیش‌تر با عمل و رفتار مقابله می‌کنند تا درباره آن بیندیشند.»

دستاوردهای پژوهشگران راهنمایی سیمای نور

همچنین این دانش آموزان به ارائه سمیناری تحت همین عنوان پرداختند. اگر به این موضوع علاقه‌مند هستند می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دانلود نمائید.

آخرین موضوع ارائه شده در این غرفه پژوهشی در خصوص علوم زیستی بود که توسط خانم‌ها پردیس زمانی، بهاره رهنما، پرگل بخش علی پور و یسان حسن پور به انجام رسیده است.

سمینار

«میزان مقاومت بلندترین سازه‌ها» موضوع سمینار خانم‌ها سپیده کیوان و مریم پسندیده نیا به راهنمایی سرکار خانم سمانه نیشابوری بود. برای آشنایی بیشتر با این پژوهش می‌توانید فایل این ارائه را از اینجا دانلود نمائید.

موضوع سمینار خانم‌ها نگار رضوانی و لعیا اصغری «رابطه ریاضی در ساخت مساجد و بناها» بود. که به راهنمایی سرکار خانم سمانه نیشابوری به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشگران راهنمایی سیمای نور

خانم‌ها پردیس زمانی و سارا حکیمی با انجام پژوهشی درباره دیالیز به ارائه سمیناری در این باره پرداختند. در این پژوهش آمده است که :

«دیالیز در مبتلایان به نارسایی حاد کلیه، وقتی سطح نیتروژن اوره سرم نها به 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر می‌رسد، یا هنگامی که کلیرانس کراتینین آنها به کمتر 15 تا 20 میلی لیتر در دقیقه کاهش می‌یابد، شروع می‌شود. به مجموعه نشانه‌ها و علایمی که به علت آثار سمی افزایش مواد نیتروژنی و دیگر مواد زاید در خون ایجاد می‌شود، سندرم اور می‌گویند. وضعیت عقلانی و روانی این بیماران تغییر می‌کند و عاقبت دچار گیجی شده و نهایتاً به اغما می‌روند. سندرم اورمی هنگامی قابل پیش بینی است که کلیرانس کراتینین از 10 میلی لیتر در دقیقه به ازای 1.73 متر مربع سطح بدن کمتر شود.

در دیالیز انتخاب روش درمانی از بین همودیالیز، دیالیز صفاقی و یا دیالیز پیوسته هسته صورت می‌گیرد. همودیالیز شایع‌ترین روش مورد استفاده در درمان نارسایی کلیه است. همودیالیز نسبت به روش‌های دیگر باعث ایجاد تغییرات سریع‌تری در سطح پلاسمایی مواد حل شونده و برداشت سریع‌تر آب اضافی تجمع یافته در بدن می‌شود. دیالیز صفاقی نسبت به همودیالیز در خروج مواد حل شونده خون 8.1 و در خارج کردن آب اضافی بدن 4.1 کارایی دارد، ولی می‌تواند به طور مستمر 24 ساعته مورد استفاده قرار گیرد. روش‌های پیوسته هسته برتری ن پایداری بیشتر وضعیت همودینامیک بیمار است و نقطه ضعف آن ارائه آموزش خاص به پرستاران و گرانی آن است.»

دستاوردهای پژوهشگران راهنمایی سیمای نور

«حجامت» عنوان یکی دیگر از سمینارهای ارائه شده توسط پژوهشگران این مدرسه بود که توسط خانم‌ها بهاره رهنما، نیلوفر علیزاده و شیما رجبی انجام شده است. به گفته این پژوهشگران :

«گستردگی و شیوه استفاده از روش‌های متفاوت خون گیری موجب سردرگمی افراد به واسطه نوع درمان برای آنها شده است.انواع خونگیری در جامعه اسلامی و ایرانی در تاریخ کهن تا حدودی متداول بوده است.

ما با انجام آزمایش‌های متعدد به این نتیجه رسیدیم که حجامت درمان بسیاری از بیماری‌هاست.»

برای آشنایی با حجامت می‌توانید فایل آن را از اینجا دانلود نمائید.

خانم‌ها فاطمه فرامرزی و پریا اسکویی دیگر پژوهشگران این مدرسه بودند که سمیناری تحت عنوان «جوانان در جامعه» ارائه دادند. به گفته این پژوهشگران :

«به راستی که ندانستن مشکلات، خود بزرگترین مشکل است. مانند آنکه عدم تشخیص درست مرض، کار طبیب و مریض را مشکل می‌سازد و راه درست درمان را مسدود می‌نماید. اینک ما به پاره‌ای از مشکلات که معمولاً باعث نگرانی جوانان است، اشاره می‌کنیم :

ـ عدم گاهی کافی نسبت به حقایق اسلامی و مفاهیم دینی

ـ وجود اضطراب فکری به دلیل مطالعات پراکنده و غیرمنظم و مضر و تماس و ارتباط با افراد مغرض، فرصت طلب و منحرف و تبلیغات سوء»

دستاوردهای پژوهشگران راهنمایی سیمای نور

مسابقه
این پژوهشگران در 4 گروه و در دو مسابقه گلایدر و موشک آبی شرکت داشتند که در زیر اسامی این گروه‌ها را مشاهده می‌نمایید :

گروه اول  (گلایدر) : خانم‌ها پریا ابولزاده اسکویی، فاطمه فرامرزی، شیما بیات، غزل وجدی آذر

گروه دوم (گلایدر) : خانم‌ها نگین سادات طریقت، رعنا ابراهیمی، عطیه سادات حسینی

گروه سوم (موشک بی) : خانم‌ها غزال مطهری، سارینا خسروشاهی، غزل فتحی، سارا حکیمی، پردیس زمانی

گروه چهارم (موشک بی) : خانم‌ها پرگل بخشعلی پور، مژگان کریمی، بهاره رهنما

برای مشاهده تصاویر دانش پژوهان عزیزمان در این جشنواره اینجا کلیک کنید.

بخش پژوهش‌های دانش موزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم : منا جاسبی