• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 35245)
دوشنبه 2/10/1387 - 7:33 -0 تشکر 78846
یک تاپیک خوشمزه ؟!! غذاهای سنتی اصفهان

مطالب انتقال یافته از برسا:

دوستان عزیز همشهری توی این تاپیک غذاهای سنتی شهرمون را معرفی می کنیم
بسم الله

 

««« تبیان »»»

 

چهارشنبه 20/5/1389 - 13:35 - 0 تشکر 219916

on_line گفته است :
[quote=on_line;395476;219837]

نسیم زاینده رود گرامی

ممنون از بابت معرفی غذاها

فقط می خواستم بدونم اگه به همین روشی که برای پخت قیمه ریزه فرمودید عمل کنم غذام خوب میشه ؟!!!!!!!!!

خدمت آنلاین باید عرض کنم که من هرچیزیو که در هنگام پخت این غذا توسط مامی دیده بودم گفتم حالا دیگه نمی دونم قلق خاصی داره یا نه؟!!!

اما به اون موادی گه گفتم باید تره تازه هم اضافه کرد و کوبید و در هنگام قلقلی کردن این مواد باید توجه کرد که درست قلقلی میشه یا نه (یعنی همدیگرو خوب بگیره) اگر اینطور نبود یه خورده آرد نخودچی به اون اضافه کنید.

این از تهیه موادش

نکته : اگر به هاونگ دسترسی ندارید از غذا ساز استفاده کنید.

خلاصه پیازو ریز خورد می کنی و ته قابلمه سرخ می کنی و گوجه هم توش خورد یا رنده می کنی و ادویه میزنی و میذاری تا آب گوجه بخار بشه و اونموقع به اندازه موادتون آب می ریزید توی قابلمه و صبر می کنی تا جوش بیاد و مواد قلقلی شده رو اضافه می کنی تا پخته بشه و نوش جان می کنید  و جای ما را هم خالی می کنید!!!!

نکته : اگه یه خورده برنج لنجون (خورده باشه بهتره) همون اول کار که آب جوش اومد بریزید توی قابلمه غذاتون خوشمزه تر میشه.

با تشکر از شما

سرآشپز نسیم زاینده رود 

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
چهارشنبه 20/5/1389 - 14:6 - 0 تشکر 219931

با سلام خدمت سر آشپز نصف جهان

ممنون 
لطفا طرز تهیه گوشت و لوبیا را یادمون بدید
البته سرآشپزا هیچ موقع طرز تهیه غذاشونو به کسی نمی گن

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

چهارشنبه 20/5/1389 - 14:43 - 0 تشکر 219977

yasekaboud63 گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;219931]

با سلام خدمت سر آشپز نصف جهان

ممنون 
لطفا طرز تهیه گوشت و لوبیا را یادمون بدید
البته سرآشپزا هیچ موقع طرز تهیه غذاشونو به کسی نمی گن

 یاس کبود باید خدمتتون عرض کنم که یکی از دوستان طرز تهیه این غذا رو البته به صورت جزئی در این تاپیک قرار دادند و من بلد نیستم همون قیمه ریزه ایم که واستون گفتم کلی تقلب از مامانم گرفتم   اما توجه شما را به ادامه ی مطلب دعوت می کنم 

گوشت لوبیا کاشان
گوشت لوبیا ، غذای سنتی هیئات مذهبی کاشان در ایام سوگواری ماه محرم و صفر است . هیئات مذهبی کاشان با یک دیگ این غذا ، صدها نفر از میهمانان سفره امام حسین (ع) را پذیرایی می کنند .
گوشت گوسفند ماده ، لوبیا سفید ، آب ، پیاز ، زردچوبه و نمک ترکیبات اصلی این غذا هستند . به نظر می رسد ، در قدیم که آب کاشان به علت املاح زیادش منجر به سنگ کلیه در افراد می شده است ، مردم این شهر برای پیشگیری از سنگ کلیه این غذا را طبخ و مصرف می کرده اند .
آبگوشت و کوبیده این غذا را معمولاً با نان سنگک ، پیاز سفید و ریحان و ترشی می خورند . طعم آبگوشت لوبیا ، شبیه طعم آبگوشت کله پاچه است . پس از جداکردن آب گوشت ، گوشت و لوبیای پخته شده این غذا را هم در دیگ های مسی با گوشت کوب های دسته بلند که به آن تخماق می گویند آنقدر می کوبند تا له شود . هر چقدر درصد گوشت بره این غذا بیشتر باشد ، کوبیده آن کش دار تر و طعم آن لذیذتر می شود .
پس از آماده شدن کوبیده ، آن را در بشقاب می ریزند و روی آن را با دارچین تزئین و به مهمانان تعارف می کنند.

نوش جــــــــــــان 

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
چهارشنبه 20/5/1389 - 14:53 - 0 تشکر 219981

راستی ما یه غذای دیگه هم داریم که نمی دونم کسی خورده یا نه !!!
ما بهش میگیم« چرب و شیرین» البته فقط زمستونا خوردنش حال میده
به طور مختصر بگم همون کاچی خودمون که خیلی خیلی شل تر باید باشه و مواد گداخته ( که همه دیگه می دونن چیه) را می ریزی و دست آخر دوسه تا تخم مرغ ( هم نزده) می شکونی توش و یه خورده که تخم مرغا سفت شد همش می زنی و میاری سر سفره و ...
نکته : بدون تخم مرغم میشه

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
چهارشنبه 20/5/1389 - 15:15 - 0 تشکر 219998

سلام
ممنون از اطلاع رسانی در رابطه با گوشت و لوبیا.
چرب و شیرینو مامانم درست می کنن دقیقا به همون طریقی که شما بیان کردید ولی چون من غذای شرین دوست ندارم اینم دوست ندارم ولی برا کسایی که غذای شیرین دوست دارن فکر میکنم لذیذ باشه

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

چهارشنبه 20/10/1391 - 12:56 - 0 تشکر 583386

سلام دوستان منم میخوام دستور چندغذای سنتی اصفهان را براتون بزارم فعلا اسم اون غذاهایی که در نظر دارم را مینویسم تا بعد دستور پخت کاملش را از مامانجونم بپرسم البته اگه دوستان هم دستور پخت این غذاها را میدونند، میتونند بنویسند.
1- قِرمزه نخودچی 2- کباب زردکی 3- یخمه ترش

چهارشنبه 20/10/1391 - 23:56 - 0 تشکر 583446

فکر میکنم یخمه ترش همون گوشت لوبیاست که البته تا به الان فکر میکردم یخنه ترشه !!!

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 24/10/1391 - 9:32 - 0 تشکر 583893

yasekaboud63 گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;583446]فکر میکنم یخمه ترش همون گوشت لوبیاست که البته تا به الان فکر میکردم یخنه ترشه !!!


سلام یاس کبود جان ، یخمه ترش با گوشت و لوبیا فرق میکنه الان دستورش را در این تاپیک میزارم.

يکشنبه 24/10/1391 - 9:47 - 0 تشکر 583897

دیروز دستور پخت و مواد لازم برای یخمه ترش را از مادربزرگم پرسیدم و این غذاهم یه جورایی هم ترش و شیرین هست.

مواد لازم برای پخت یخمه ترش برای 4 نفر:


1- گوشت ( ربع کیلو )  2- به (4 عدد ) 3- آلوچه ورقونی ( 10 تا15 عدد) 4- پر (200 گرم)

طرز تهیه:

ابتدا گوشت را جداگانه میپزیم و بعد به و پر را باهم داخل قابلمه با مقداری آب میپزیم و برای اینکه بتونیم هسته های آلوچه را راحت دربیاوریم آلوچه را هم جداگانه میپزیم و  این مواد نباید آب داشته باشند و بعد همشون که پخته شد را با هم قاطی میکنیم و میکوبیم تا خوب قاطی بشوند و اگر هم دوست دارید که شیرین تر باشه میتونید داخل شکر بریزید و بعد نوش جان کنید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.