• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 35237)
دوشنبه 2/10/1387 - 7:33 -0 تشکر 78846
یک تاپیک خوشمزه ؟!! غذاهای سنتی اصفهان

مطالب انتقال یافته از برسا:

دوستان عزیز همشهری توی این تاپیک غذاهای سنتی شهرمون را معرفی می کنیم
بسم الله

 

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:44 - 0 تشکر 78857


گل نیلوفر آبی:

گوشت و لوبیا
موادی لازم: (برای 6 نفر)
گوشت (ترجیحا گوشت دنده چرب)........................................250 گرم
لوبیا سفید .....................................................................تقریبا یه کاسه ماس خوری
سبزی گوشت و لوبیا ( شامل تره, چعفری و شمبلیله).................یه کیلو
برنج...............................................................................یه استکان
نمک فلفل و ادویه..............................................................به مقداری لازم
طرز تهیه:
اول گوشت رو با لوبیا می زاری نیم پز بشه.
بعد سبزی ها رو (که نباید خرد شده باشند) به همراه برنج اضافه می کنی.
تاوقتی که برنج لعاب بندازه و به قول خود ما اصوانیا دس به دسّی هم بده می زاری بپزه
بهتره که نمک و ادویه و فلفل رو آخر دست اضافه کنید تا گوشتش خب پخته بشه.
آخر دست حسابی با گوش کوب می کوبی تا حسابی کش بیاد.

راستش من نمی دونستم که گوشت و لوبیا فقط مالی ما اصوانیاس. 
ولی خداییش خیلی خوشمزه است. مخصوصا اگه ترشی لیته هم کنارش داشته باشین


««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:45 - 0 تشکر 78858


گل نیلوفر آبی:

توی اصفهان و خیلی از شهر های دیگه رسمه وقتی یکی می ره مسافرت برای سلامتی سفرش __آش پشت پا __می پزن
حالا اصفهانی ها هم چند نوع آش دارن مثل آش رشته, آش دوغ و ...
از متبحرین و متخصصین طبخ آش دعوت می کنیم دستور پخت آش به روش یا به لهجه اصفهانی رو قرار بدن
تا به عنوان آش پشت پای شوق پرواز ان شاء الله بپزیم و بخوریم.

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:46 - 0 تشکر 78859


گل نیلوفر آبی:

__آشی اُماج__
موادی لازم:
اسفناج خرد شده ...............یک کیلو گرم
عدس آبپز شده ..................یه پیمونه
آرد .................................دو سه قاشوق
نمِک و فلفل و ادویه..............به مقدار لازم
رشته..............................نصفی بسته
طرزی تهیه:
اول آبا می زاری تو قابلمه رو اجاق تا جوش بیاد. بعد رشتا را با آرد می ریزی توش
آخریم اسفناج و عدس و نمِک و فلفل و ادویه را اضافه می کنی.
وختی خب جا افتاد با پیاز داغ و نعنا داغ و چاشنی هایی مثل قارا میل می کنید
(توضیح: قارا در لهجه ی اصفهانی همان قره قروت است)
نوش جان

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:47 - 0 تشکر 78860


گل نیلوفر آبی:

گداخته!

ایام امتاحاناته و باید همه ی برسایی ها رو به روش نصف جهانی تقویت کنیم تا ان شاء الله همه از امتحانات پایانترم سربلند بیرون بیان
بله اینبار یه جور معجون خیلی خوشمزه و مقوی به اسم __گداخته__
مواد لازم :
مغز فندق , پسته , بادام , گردو, بادام زمینی , پودر نارگیل......... از هر کدام حدود صد گرم
نبات کوبیده ..................................................................حدود 250 گرم
روغن حیوانی یا کره.........................................................دو یا سه قاشق
زعفران.........................................................................مقداری (البته اگر با این وضع گرانی بتوانید همین مقداری را هم تهیه کنید


طرز تهیه:
(روش اول)
مغزها را آسیاب کرده و در یک ظرف همراه آب می پزیم. و در نهایت نبات و پودر نارگیل را روی مغز ها می ریزیم. روغن و زعفران را هم اضافه کرده و تا وقتی نبات ها آب شود می گزاریم جوش بخورد. وقتی غلیظ شد گداخته آماده است.


(روش دوم)
مغز های آسیاب شده را به صورت خام با نبات و روغن مخلوط کرده طوری که روغن به همه جای این مواد برسد و در یخچال می گذاریم تا روغن ها ببندد.
البته در صورت تمایل می توانید به این معجون کنجد بو داده و خرما خرک هم اضافه کنید


««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:47 - 0 تشکر 78861


آقا_پسر_گل:

آخ من عاشق خورش ماستم
اونم با چنگال کششششششششششششششش بیاد بد بخوری
خیلی حال میده نمی دونم چرا اسمش که میاد یاد ماه رمضون میفتم


««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:49 - 0 تشکر 78862


انتی ویروس:

توجه ... توجه ... طرز تهیه بریونی
یا لطیف
سلام دوستان بالاخره طرز تهیه ی__ بریونی __رو یاد گرفتم ( البته با تلاش فراوان)
اینم طرز تهیش:
طرز تهیه ی بریانی


مواد لازم:
گوشت سر دست و دنده 1 کیلو گرم
پیاز درشت 1 عدد
دارچین به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
نعناع خشک شده مقداری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
خلال بادام مقداری برای تزیین

طرز تهیه
اب را روی حرارت جوش اورده گوشت را خرد کرده داخل ان می ریزیم. پیاز ، نمک و زردچوبه را اضافه کرده پس از جوش امدن به مدت 30 می پزیم . پس از پخته شدن ( نیم پز) گوشت را از اب جدا کرده و از چرخ دو بار رد می کنیم.نعناع را هم از چرخ رد کرده گوشت را همراه با یکی دو قاشق ابش خوب مخلوط می کنیم ( با دست مخلوط شود)
نمک و مزه ان را امتحان می کنیم وقتی خوب و اماده بود قالب های بریانی را روی حرارت کمی داغ کرده و مقدار یک قاشق از روغن روی اب گوشت را گرفته و ته قالب می ریزیم .سپس رویش دارچین،زعفران و فلفل می پاشیم و یک لقمه از گوشت بریان را قرار داده با دست رویش را صاف می کنیم و چند لحظه روی حرارت قرار می دهیم .سپس روی نان اماده شده بر می گردانیم . سطح روی بریانی را با خلال بادام اغشته به زعفران تزیین می کنیم.

و بعد هم نوش جان می کنیم.
درست کردنش رو پیشنهاد می کنم چون واقعا خوشمزس !! هر چند درست کردنش یه کم مشکله!


««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:49 - 0 تشکر 78863


بحمد الله:

سلام
مرسی شوق پرواز ما با غذای الکترونی هم اشنا شدیم اب دو خیار با پیاز

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:49 - 0 تشکر 78864


داداش کایکو:

طرز تهیه ماش و قمری !
سلام
اولش فکر کردم منظور از قمری همین کفتر کوچیکاست که صبحهای زود بق بقو می کنند... با خودم گفتم آخه چرا اصفهانی ها این بیچاره ها رو میخورن اونم با ماش!!!!... ولی از اهل فن پرس و جو کردم و فهمیدم این قمری با اون قمری فرق میکنه..... نمیتونید تصور کنید قبل از اینکه دوزاریم بیافته وقتی به این جمله رسیدم چه حسی بهم دست داد:قمری ها رو پوست کنده رنده می کنیم


««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:50 - 0 تشکر 78865


زیرخاکی:

ماشا قمری» غذایی که هر وقت که گلودون خدایی نکرده درد بگیره ویا سرما خوردگیدون خوب نشه بعضی آقابزرگا و خانوم بزرگا تجویز می کنند. والبته غذای سالم و مفیدی هست.
خورش ماس:
اگه ماستش محلی نباشه غذای سالمی نیست.همچنین اگه چایده باشید! (سرما خورده باشید) و بخورید به احتمال زیاد کاردون تمومه!!!
خانم شوق پرواز معلومه که اوستادون کارش حرف نداره.

بنده همونقدری که از اشکنه (هرطوری پخته شده باشه) نفرت دارم از این خورشته بدم میاد.
البته طرز پختش لو رفته وگر نه یه دستور پخت تحریف شده ارائه می دادم!
در عوض کالجوش غذای زندگی بخشس و این ماش و قمری قابل تحمله! بریون هم باید از شش سالم گوسفند تهیه بشه.

خب حالا من نمیدونم جوابتون چیه اما مقدارى گوشت سفید مرغ(سینه ى مرغ) را تكه تكه كرده و اینبار بجاى اینكه به سیخ بزنید در درون ماهیتابه بریزید(البته قبلش روغن به مقدار كم در درون ماهیتابه بریزید) و یك عدد سیب زمینى هم كنارش خورد كنید و بریزید داخلش.حالا یه مقدار رب گوجه فرنگى داخلش بریزید بله حالا دیگه یه قضاى بسیار خوشمزه میتوانید داشته باشید حالا میتونید براى اینكه یاد پیتزا بیفتید از اون سس قرمز ها هم روش بریزید تا حدودى طعم پیتزا مرغ را پیدا میكنه البته هرگز پیتزا مصرف نكنید.
در تایپیك بعدى قصد دارم طرز تهیه ى خوشمزه ترین قضاى مورد علاقه ى خودم رو براتون بزنم پس منتظر باشید

جناب جوجیم خداوِکیلی! این چه ربطی به تاپیک داشت!!!
یه سالی هست که بنده مرغ نخورده ام.آخه چه طوری میشه یه پرنده ای که دو ماه تموم شبانه روز سرپا وایساده بوده وغذا و دارو می خورده رو به سیخ کشید ویا سرخش کرد و خوردش!

««« تبیان »»»

 

دوشنبه 2/10/1387 - 7:51 - 0 تشکر 78866


زیرخاکی:

طرز تهیه اشکنه به روش ضربتی!!!

مواد لازم
آب! به اِندازه کافی (به اندازه مهمونادون!!)
نون خشک به میزونی لازم
پییاز یه دونه
تخم مرغ
رب گوجه
نِمکا ادویه آ فلفل
برم سری اصل مَطلِب
قابلمه را میذرین رو گاز
روغنا میریزین توش پیازا توش خورد کونین
خب کبریتا مزنین آ زیرشا روشن می کونین
صداش که در اومد نعنا آ نِمِکا ادویه را اضافه می کونین
حالا آبا اضافه می کونین مواظب باشین آتیش نگیره
رب یا گوجه را توش بیریزین
خب فِک کونم چیزی دیگه ای نیمی خواد
وقتی که آب غُلید نون خشکا می ریزین توش
صبر می کونین آبش تموم شه
حالا یه تخم مرغم توش میندازین
حالا درشا بذارید تا دم بکشه
بعدی چند دیقه آماده میشه.
حالا می تونین تناول کونین اِگِه بتونین
من که عمراً!!!!

««« تبیان »»»

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.