• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 4656)
پنج شنبه 7/9/1387 - 13:57 -0 تشکر 73653
اخبار اجتماعی

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت تمام كاربران انجمن

از این به بعد شما می توانید در این تایپیك اخبار های جالب و به روز كه موضوعش اجتماعی باشد را قرار دهید

* سعی كنید اخباری كه در این تایپیك می گزارید مربوط به همان روز باشد و برای خواننده جذابیت داشته باشد.

در پناه حضرت حق جاوید باشید.

چهارشنبه 11/10/1387 - 18:37 - 0 تشکر 80559

45 هزار بیمار روانی با تشکیل خانه های بین راهی ترخیص می شوند
رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن سازمان بهزیستی از تشکیل خانه های بین راهی برای اقامت موقت بیماران روانی بهبود یافته فاقد سرپناه در استانهای مختلف خبر داد.

حسین نحوی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: هم اکنون تعدادی از بیماران روانی نگهداری شده در مراکز شبانه روزی بهزیستی دارای وضعیتی هستند که می توانند زندگی عادی داشته باشند اما با توجه به عدم داشتن سرپناه و محیط زندگی مناسب نمی توانند به اجتماع بازگردند به همین دلیل مجبور به زندگی در مراکز سازمان بهزیستی هستند.

بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون 90 هزار بیمار روانی مزمن در کل کشور شناسایی شده اند که تا پایان سال جاری 50 هزار نفر آنان تحت پوشش قرار می گیرند .

رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن سازمان بهزیستی از تشکیل خانه های بین راهی برای این افراد خبر داد و گفت: خانه های بین راهی در واقع واسطی بین مراکز بهزیستی و خانواده بیماران روانی هستند که در این خانه ها بیماران روانی بهبود یافته از خدمات مشاوره و روانشناختی بهره مند می شوند.

نحوی نژاد حداکثر ظرفیت خانه های بین راهی را 15 نفر دانست و تاکید کرد: بیماران روانی بهبود یافته از یکماه تا 6 ماه می توانند در این خانه ها اقامت داشته باشند.

در حال حاضر 7 هزار بیمار روانی در مراکز شبانه روزی و 2 هزار بیمار در مراکز روزانه نگهداری و از خدمات مختلف بهره مند می شوند همچنین 26 هزار نفر نیز مستمری دریافت می کنند و 2 هزار نفر نیز توسط تیمهای سیار در منزل ویزیت می شوند.

نحوی نژاد با اشاره به اینکه راه اندازی این خانه ها نیاز به فرهنگ سازی دارد افزود: استانها به صورت داوطلبانه و با توجه به امکانات و شرایط خود اقدام به راه اندازی خانه های بین راهی خواهند کرد.

رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن بهزیستی اظهار داشت : در سال جاری به عنوان پایلوت در چند استان این خانه ها احداث می شوند و در صورت موفقیت در اجرا سال آینده در استانهای بیشتری این طرح اجرا خواهد شد و به این ترتیب با تشکیل خانه های بین راهی 50 درصد بیماران روانی موجود در مراکز ترخیص می شوند.

چهارشنبه 11/10/1387 - 18:38 - 0 تشکر 80560

اغلب دختران مناطق مرزی ایران بیسوادند
علی ابراهیمیان گفت: اغلب دختران مرزنشین ایران به دلیل در اولویت قرار نداشتن تحصیل و آموزش بیسواد هستند.

علی ابراهیمیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه نتوانسته ایم بیسوادی را در جامعه ریشه کن کنیم افزود: هنوز در بعضی از مناطق کشور کودکان به جای تحصیل به کار مشغول هستند و این موجب تشدید بیسوادی می شود و مانع از ریشه کن کردن این معضل در جامعه می شود.

معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی به استراتژی کشورهای توسعه یافته و حتی در حال توسعه در ریشه کن کردن بیسوادی اشاره کرد و اظهار داشت: به طور مثال کشور کوبا توانست در یک بسیج  اجتماعی از دانش آموزان و تحصیل کرده ها 200 هزار شهروند بیسواد این کشور را طی مدت کوتاهی با سواد کند و 40 هزار نفر از آنها را به تحصیلات عادی برساند. حتی در کشورهای پرجمعیت با پراکندگی بالا همچون چین و شوروی سابق نیز با یک بسیج همگانی و سرمایه گذاری ویژه بیسوادی ریشه کن شد و به صفر رسید.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان نهضت سوادآموزی 10 میلیون بیسواد و 10 میلیون کم سواد در کشور حضور دارند که باید تحت پوشش برنامه های نهضت سوادآموزی قرار بگیرند.

5 میلیون نفر از افراد این گروه را کارگران و کشاورزان تشکیل می دهند.

معاون آموزشی سازمان نهضت سواد آموزی انتقاد کرد: در کشور ما برای ادامه تحصیل سوادآموزان هیچ برنامه ای وجود ندارد و حتی امکان فراموش شدن آموخته های آنان به علت تکرار نشدن موضوعات نیز وجود دارد.

به گفته ابراهیمیان هیچ عزم و اراده عمومی برای ریشه کن کردن بیسوادی در کشور وجود ندارد.

چهارشنبه 11/10/1387 - 18:38 - 0 تشکر 80561

سرانه 6500 تومانی پاسخگوی تورم 50 درصدی بخش درمان نیست
با توجه به اینکه بنا بر معیارهای جهانی هزینه های درمانی هر کشور دو برابر نرخ تورم آن کشور محاسبه می شود اگر بخواهیم به نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی استناد کنیم باید گفت که تورم در بخش درمانی کشور 50 درصد است.

دکتر محمدتقی نوربخش عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح تبعات سرانه درمان 6500 تومانی در سال 88 پرداخت و افزود: تا زمانی که نگاه هزینه ای به حوزه سلامت کشور داشته باشیم نمی توان از مشکلات موجود در بخش بهداشت و درمان رها شد و همچنان شاهد افزایش پرداخت هزینه های درمانی از جیب مردم خواهیم بود.

سرانه درمان به معنی میزان سرمایه گذاری در قانون بودجه به ازای هر شهروند ایران در هر ماه است اما این بدان معنا نیست که هر ایرانی هر ماه 6500 تومان در بخش درمان هزینه می کند. بلکه به معنای سرمایه گذاری از محل تخصیص منابع است.

نوربخش با تاکید بر اینکه هزینه های درمان نه تنها در ایران بلکه در دنیا به چالشی برای دولتها و حاکمیتها تبدیل شده است تصریح کرد: همه کارشناسان اقتصادی در دنیا معتقدند که نرخ تورم هزینه های درمانی دو برابر تورم جاری است.

عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور ادامه داد: اگر بخواهیم به نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی استناد کنیم که عدد 25 درصد است باید گفت که تورم در بخش درمانی کشور 50 درصد است.

این در حالی است که دکتر کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت همواره یکی از مشکلات نظام سلامت را تامین منایع مالی و توزیع ناعادلانه خدمات درمانی دانسته و عنوان داشته که در این بخش دچار اشکال جدی هستیم که نیاز به تحقیق و بررسی دارد.

نوربخش با اشاره به تعیین سرانه درمان در شورای عالی بیمه به عنوان مرجع کارشناسی رسمی کشور گفت: این شورا در سال 85 سرانه درمان را حدود 8500 تومان کارشناسی کرد که همان موقع نیز بسیاری از کارشناسان اقتصادی سلامت این عدد را قبول نداشتند.

عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور تصریح کرد: از سال 85 تا کنون اگر به نرخ تورم توجه کنیم باید این سرانه حداقل 15 هزار تومان تعیین شود.

بودجه بخش بهداشت و درمان در کشوری مثل انگلستان در سال 2006 این رقم در میلیارد تومان بوده است و این میزان در عرستان سعودی در دو سال قبل 20 هزار میلیارد تومان بود.

نوربخش با اشاره به این مطلب که هزینه های سرانه غیرواقعی از دو محل پرداخت می شود گفت: وقتی سرانه درمان غیرواقعی تعیین می شود نتیجه اش این می شود که هزینه های درمانی یا از جیب مردم پرداخت می شود و یا اینکه سیستم ارائه کننده خدمات درمانی باید آن را بپردازد.

عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور به اثرات و پیامدهای منفی تعیین سرانه درمان غیر واقعی اشاره کرد و افزود: داشتن تعرفه های غیرواقعی، بی انضباطی در بخش تعرفه های پرداختی، تضعیف بیمه ها و در نهایت کسری بودجه از جمله پیامدهای تعیین سرانه درمان غیرواقعی است.

کسری بودجه 1600 میلیارد تومانی وزارت بهداشت از اصلی ترین چالشهای مالی این وزارتخانه در سال جاری بود که اکثر کارشناسان وزارت بهداشت علت اصلی این موضوع را پایین بودن سرانه درمان در ایران می دانند.

نوربخش گفت: نگاه هزینه ای به تخصیص منابع در بخش بهداشت و درمان کشور نتیجه اش این می شود که هر سال با کسری بودجه در بزرگترین سیستم ارائه دهنده خدمات درمانی (وزارت بهداشت) مواجه شویم در حالی که دنیا نگاه سرمایه گذاری در این بخش دارد.

چهارشنبه 11/10/1387 - 18:38 - 0 تشکر 80562

هوای تهران در شرایط "سالم" قرار دارد
دبیر کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران اعلام کرد: هوای تهران در حال حاضر در شرایط "سالم" قرار دارد.

دکتر محمدباقر صدوق در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا بر میزان غلظتهای آلاینده های منو کسید کربن، دی اکسید نیتروژن و ذرات معلق نسبت به روز گذشته در همین ساعت افزوده شده و از میزان غلظت آلاینده ازن کاسته شده است. همچنین میزان غلظت آلاینده دی اکسید گوگرد تغییری نداشته است.

ترکیبات گازها شامل گوگرد، ازن، اکسیدکربن و نیتروژن است که در زمان وارونگی هوا به وجود می آید. این گازها در زمان وارونگی هوا به سطح زمین تزدیک می شوند و در نتیجه موجب تشدید آلودگی هوا می شود.

دبیر کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران تصریح کرد: میانگین غلظت کلیه آلاینده ها به غیر از ایستگاههای اقدسیه، امام خمینی، و آزادی به لحاظ آلاینده منو اکسید کربن، ایستگاههای امام خمینی، قلهک و تجریش به لحاظ آلاینده ذرات معلق و ایستگاه پونک به لحاظ آلاینده دی اکسید گوگرد در سایر نقاط در حد مجاز بوده و شاخص کیفیت هوا هم اکنون در شرایط سالم است.

بررسیهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می دهد که خودروهای پایتخت روزانه حداقل 4400 تن آلاینده تولید می کنند. این میزان آلاینده در سال به 6/1 میلیون تن رسیده و این در حالی است که دیگر آلاینده های صنعتی به مراتب بیشتر از خودروها آلودگی ایجاد می کنند و ذرات معلق دومین عامل آلودگی هوای تهران است.

صدوق با اشاره به گزارشهای سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد: پیش بینی می گردد شاهد بارش باران و وزش باد و در ارتفاعات بارش برف باشیم همچنین شاخص کیفیت هوا به غیر از مناطق پر تردد و شلوغ در شرایط سالم باقی بماند.


جمعه 13/10/1387 - 8:49 - 0 تشکر 80833

20 درصد بیکاری در کشور به افراد بالای لیسانس اختصاص دارد
بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: بر خلاف اینکه تصور می‌شود، بیشترین بیکاری در افراد زیر دیپلم است، باید توجه داشت که سه تا چهار درصد بیکاری مربوط به این افراد است و در حال حاضر 20 درصد افراد بالای لیسانس در کشور بیکار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، سید مرتضی شریف ‌النسبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در بیرجند  آموزش را برای همه افراد جامعه ضروری دانست و افزود: تمام اقشار جامعه در صورتی به کار گرفته می ‌شوند که آموزش ببینند و حتی شاغلان کنونی باید متناسب با کار خود آموزش‌ های لازم را فرا گیرند و این به تدریج اجباری می ‌شود.

به گفته وی با اشاره به اینکه فنی و حرفه ‌ای کشور بازنگری اساسی در حوزه کاری خود کرده و خرید خدمات را در دستور کار خود قرار داده است، خاطر نشان کرد: امسال موظف به خرید 64 هزار ساعت خدمات هستیم و این سهمیه‌ بندی نشده و هر استانی که بیشتر فعالیت کند، اعتبار بیشتری برای خرید خدمات دریافت خواهد کرد.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی ایران در خصوص تحریم ‌های کشور، تصریح کرد: با تحریم ‌های کنونی کشور رشد بیشتری می ‌کند و باید در چند سال دیگر ایران کشور نخست منطقه در بسیاری از شاخص ‌ها باشد و این تنها با دانایی محقق می شود.

شریف ‌النسبی با بیان اینکه در حال حاضر20 میلیون جمعیت شاغل در کشور است که طبق برنامه چهارم توسعه باید 24 میلیون باشد، بر ایجاد شغل و حفظ مشاغل کنونی تاکید کرد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور در یک سال بالغ بر سه میلیون نفر آموزش فنی و حرفه ‌ای می ‌بینند، اظهار داشت: از این تعداد دو میلیون و 200 هزار نفر در آموزشگاه ‌های آزاد آموزش داده می شوند.

شریف‌ النسبی به ورود 800 هزار نفر نیرو به بازار کار در هر سال از دانشگاه ‌ها اشاره کرد و افزود: طبیعی است وقتی با این حجم نیرو آن هم از دانشگاه مواجه شویم، باید آموزش ‌های خود را به سمت فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی ببریم و باید کارگاه ‌های خود را ابتدا با شاغلان در بنگاه‌ های اقتصادی و بعد از دانشگاه ‌ها پر کنیم.

وی از ایجاد پایگاه فنی و حرفه ‌ای در 500 دهستان کشور در فاز نخست خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر دو هزار دهستان در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ضمن تشریح آخرین تغییرات در آموزش، ارزیابی و خرید خدمات در فنی و حرفه‌ ای کشور در جمع مربیان و پرسنل فنی و حرفه ‌ای اظهار داشت: اولویت‌ های آموزشی این سازمان تغییر کرده است.

به گفته وی از این به بعد آموزش شاغلان بنگاه‌ های اقتصادی ضریب چهار، دانشجویان و فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی ضریب سه، روستاییان ضریب دو و به آموزش افراد بیکار ضریب یک داده می ‌شود و این در حالی است که در گذشته عکس این بود.

وی خاطر نشان کرد: سازمان فنی و حرفه ‌ای کشور به دنبال افزایش بهره‌ وری و حداکثر استفاده از استعدادها و توانایی ‌های کسانی است که آموزش ‌های لازم را فرا می ‌گیرند و از آنجایی که افراد بیکار مشخص نیست که بعد از فراگیری آموزش در همان رشته فعالیت کنند، این دسته از افراد را در اولویت چهارم قرار داده ‌ایم.

شریف‌ النسبی با بیان اینکه باید آموزش ‌ها به سمت تقاضا محوری پیش رود، تصریح کرد: امروز متاسفانه بیشترعرصه ‌محوری دنبال می ‌شود، در حالی که باید بر اساس نیاز بازار کار آموزش دهیم.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی ایران در پایان یادآور شد: سازمان فنی و حرفه‌ ای کشور امروز در 65 رشته پروژه‌ محور شده است.

جمعه 13/10/1387 - 8:51 - 0 تشکر 80834

20 درصد بیکاری در کشور به افراد بالای لیسانس اختصاص دارد
بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: بر خلاف اینکه تصور می‌شود، بیشترین بیکاری در افراد زیر دیپلم است، باید توجه داشت که سه تا چهار درصد بیکاری مربوط به این افراد است و در حال حاضر 20 درصد افراد بالای لیسانس در کشور بیکار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، سید مرتضی شریف ‌النسبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در بیرجند  آموزش را برای همه افراد جامعه ضروری دانست و افزود: تمام اقشار جامعه در صورتی به کار گرفته می ‌شوند که آموزش ببینند و حتی شاغلان کنونی باید متناسب با کار خود آموزش‌ های لازم را فرا گیرند و این به تدریج اجباری می ‌شود.

به گفته وی با اشاره به اینکه فنی و حرفه ‌ای کشور بازنگری اساسی در حوزه کاری خود کرده و خرید خدمات را در دستور کار خود قرار داده است، خاطر نشان کرد: امسال موظف به خرید 64 هزار ساعت خدمات هستیم و این سهمیه‌ بندی نشده و هر استانی که بیشتر فعالیت کند، اعتبار بیشتری برای خرید خدمات دریافت خواهد کرد.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی ایران در خصوص تحریم ‌های کشور، تصریح کرد: با تحریم ‌های کنونی کشور رشد بیشتری می ‌کند و باید در چند سال دیگر ایران کشور نخست منطقه در بسیاری از شاخص ‌ها باشد و این تنها با دانایی محقق می شود.

شریف ‌النسبی با بیان اینکه در حال حاضر20 میلیون جمعیت شاغل در کشور است که طبق برنامه چهارم توسعه باید 24 میلیون باشد، بر ایجاد شغل و حفظ مشاغل کنونی تاکید کرد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور در یک سال بالغ بر سه میلیون نفر آموزش فنی و حرفه ‌ای می ‌بینند، اظهار داشت: از این تعداد دو میلیون و 200 هزار نفر در آموزشگاه ‌های آزاد آموزش داده می شوند.

شریف‌ النسبی به ورود 800 هزار نفر نیرو به بازار کار در هر سال از دانشگاه ‌ها اشاره کرد و افزود: طبیعی است وقتی با این حجم نیرو آن هم از دانشگاه مواجه شویم، باید آموزش ‌های خود را به سمت فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی ببریم و باید کارگاه ‌های خود را ابتدا با شاغلان در بنگاه‌ های اقتصادی و بعد از دانشگاه ‌ها پر کنیم.

وی از ایجاد پایگاه فنی و حرفه ‌ای در 500 دهستان کشور در فاز نخست خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر دو هزار دهستان در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ضمن تشریح آخرین تغییرات در آموزش، ارزیابی و خرید خدمات در فنی و حرفه‌ ای کشور در جمع مربیان و پرسنل فنی و حرفه ‌ای اظهار داشت: اولویت‌ های آموزشی این سازمان تغییر کرده است.

به گفته وی از این به بعد آموزش شاغلان بنگاه‌ های اقتصادی ضریب چهار، دانشجویان و فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی ضریب سه، روستاییان ضریب دو و به آموزش افراد بیکار ضریب یک داده می ‌شود و این در حالی است که در گذشته عکس این بود.

وی خاطر نشان کرد: سازمان فنی و حرفه ‌ای کشور به دنبال افزایش بهره‌ وری و حداکثر استفاده از استعدادها و توانایی ‌های کسانی است که آموزش ‌های لازم را فرا می ‌گیرند و از آنجایی که افراد بیکار مشخص نیست که بعد از فراگیری آموزش در همان رشته فعالیت کنند، این دسته از افراد را در اولویت چهارم قرار داده ‌ایم.

شریف‌ النسبی با بیان اینکه باید آموزش ‌ها به سمت تقاضا محوری پیش رود، تصریح کرد: امروز متاسفانه بیشترعرصه ‌محوری دنبال می ‌شود، در حالی که باید بر اساس نیاز بازار کار آموزش دهیم.

معاون وزیر کار و امور اجتماعی ایران در پایان یادآور شد: سازمان فنی و حرفه‌ ای کشور امروز در 65 رشته پروژه‌ محور شده است.

جمعه 13/10/1387 - 8:53 - 0 تشکر 80836

بزرگترین تونل درون شهری ایران در اصفهان گشایش یافت
اصفهان - خبرگزاری مهر: بزرگترین تونل شهری ایران با طول یک هزار و 150 و عرض 17 متر که از بزرگترین تونلهای کشور و خاورمیانه به شمار می آید امروز با حضور مسئولان شهری اصفهان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، استاندار اصفهان در مراسم گشایش این تونل با اشاره به اینکه اجرای طرح تونل "سردار شهید آقاخانی" در مدت هشت ماه به بهره برداری رسید، اظهار داشت: یکی از ویژگی های بارز این تونل از لحاظ زمان بندی است که این پروژه بزرگ امروز و بسیار کمتر از مدت مقرر به بهره برداری رسید.

سید مرتضی بختیاری ادامه داد: این پروژه در جشنواره نوآوری و شکوفایی نیز شرکت کرد و زمانی که هیئت داوران به نکات قابل توجه این طرح توجه کردند، انگشت حیرت بر دهان گرفتند.

وی تصریح کرد: این پروژه تمام نکات استاندار را رعایت کرده است و یکی از دلایل پیشرفت آن و بهره برداری سریع آن را می توان در همراهی و همگامی مردم جستجو کرد.

به گزارش مهر تونل زیرگذر "سردار شهید آقاخانی" به منظور ساماندهی حلقه دوم ترافیک شهری اصفهان با هزینه ای بالغ بر 112 میلیارد ریال احداث شده و بنا به گفته شهردار اصفهان پیش بینی می شود عمر این تونل بیش از 100 سال باشد.

احداث این تونل زیرگذر از اتلاف بیش از شش هزار لیتر سوخت در طول روز جلوگیری می کند و با وجود آن سرعت عبور در خیابان بزرگمهر حدفاصل میدان بزرگمهر تا میدان احمد آباد از 15 کیلومتر در ساعت به بیش از 30 کیلومتر در ساعت افزایش می یابد.

يکشنبه 15/10/1387 - 14:31 - 0 تشکر 81270

بخشی از پایتخت ایران به سمنان منتقل می شود
بر اساس طرحی که هم اکنون در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است بخشی از دستگاههای دولتی مستقر در تهران به سمنان منتقل می شوند.

اسدالله عباسی عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه زندگی در تهران هر روز غیرقابل تحمل تر و سخت تر می شود به خبرنگار مهر گفت: به نظر می رسد که تنها یک راهکار برای خروج تهران از بحران ترافیک و آلودگی هوا وجود داشته باشد و آن نیز انتقال بخشی از پایتخت به نقطه ای دیگر است.

موضوع انتقال پایتخت برای اولین بار در سال ۶۴ و همزمان با دویستمین سال پایتختی تهران موضوع انتقال پایتخت مطرح شد و پس از جنگ تحمیلی در سال ۶۸ بار دیگر این طرح به طور جدی تر مطرح شد. طرحی که با تصمیم دولتمردان وقت مبنی بر ارجحیت ساماندهی تهران کنار گذاشته شد.

این موضوع در سالهای نخستین دهه ۷۰ هم مطرح شد که پیگیری آن بی نتیجه ماند. با این همه این بحث سال گذشته برای چندمین بار مطرح شد.

بر اساس بررسیهای انجام شده توسط شرکت کنترل کیفیت هوای تهران خودروهای پایتخت روزانه دست کم 4 هزار و 400 تن آلاینده تولید می کنند. این میزان آلاینده در سال به 6/1 میلیون تن رسیده و این در حالی است که دیگر آلاینده های صنعتی به مراتب بیشتر از خودروها آلودگی ایجاد می کنند و ذرات معلق دومین عامل آلودگی هوای تهران است.

عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس با اشاره به بررسی طرح انتقال بخشی از دستگاههای دولتی مستقر در تهران در مرکز پژوهشهای مجلس افزود: من معتقدم برای خروج تهران از بحران ترافیک و آلودگی هوا هیچ راهکاری نداریم غیر از اینکه طرح انتقال بخشی از وزارتخانه ها و دستگاههای دولتی به خارج از تهران اجرایی شود.

تا کنون کشورهای زیادی انتقال پایتخت را تجربه کرده اند که سریلانکا، قزاقستان، استرالیا، پاکستان و برزیل از جمله این کشورها هستند

عباسی با تاکید بر اینکه مشکلات تهران غیرقابل مهار شده است ادامه داد: این طرحی بوده است که نمایندگان مجلس به مرکز پژوهشها پیشنهاد داده اند و قرار است بر روی آن مطالعه و بررسی صورت بگیرد.بر اساس اعلام معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران روزانه بیش از 40 میلیون ساعت از وقت شهروندان در ترافیک هدر می رود.


عباسی با تاکید بر انیکه چالشها و مشکلات تهران بر سایر شهرهای کشور تاثیرگذاراست در مورد دلیل انتخاب سمنان برای انتقال بخشی از دستگاههای دولتی مستقر در تهران به این نقطه از کشور گفت: شرایط مناسب این استان از جمله قرار نداشتن بر روی گسل زلزله بوده است.

از جمله برنامه های دولت نهم برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا و مشکلات روزافزون پایتخت ایران انتقال دستگاههای دولتی متناسب با حوزه فعالیت هر منطقه از کشور بود.

طرفداران انتقال پایتخت از تهران با اشاره به خطر زلزله و گسترش پهنه های پر خطر در شهر تهران به دلیل گسترش ساخت و ساز در این شهر به ویژه در حاشیه های شمالی و جنوبی آن اجرای چنین طرحی را ضروری می دانند. به اعتقاد این دسته از کارشناسان با انتقال پایتخت به یک محل جدید و کم خطرتر و نه به یک شهر جدید موجود ایران می توان امید داشت که با به صفر رسیدن رشد جمعیت و گسترش شهری تهران، اولا از نظر شهری، معماری و فرهنگی محلی راحت تر برای زندگی نسلهای آینده احداث شود و همزمان می توان برای ایمن تر کردن شهر تهران برنامه ریزی کرد.

بررسیها نشان می دهد آلودگی هوا باعث شده تا عمر تهرانیها 5 سال کوتاهتر از شهروندان سایر شهرهای ایران شود. بر اساس تحقیقات انجام شده و نتایج بدست آمده از آن 7 درصد زمان مفید ملی در ترافیک تهران تلف می شود.

با این همه بسیاری از کارشناسان بر این باورند که انتقال پایتخت بسیار هزینه ‌بر است. گرچه طرفداران انتقال پایتخت می گویند هزینه سامان دادن تهران و اتلاف سرمایه در آن بسیار بیشتر از چنین کار ریشه‌‌ای است.

تا کنون کشورهای زیادی انتقال پایتخت را تجربه کرده اند. سریلانکا، قزاقستان، استرالیا، پاکستان و برزیل از جمله این کشورها هستند.

بیش از 200 سال پیش بینانگذار سلسله قاجاریه به دلایل کاملاً استراتژیک تهران را به عنوان پایتخت حکومت خود برگزید. 

يکشنبه 15/10/1387 - 14:34 - 0 تشکر 81271

عذرخواهی وزارت رفاه از مددجویان/ زمان توزیع سبد غذایی معلوم نیست
وزارت رفاه به دلیل تاخیر در توزیع سبد غذایی ماه مبارک رمضان از تمامی مددجویان عذرخواهی کرده و اعلام کرد نمی توانیم زمان دقیقی را برای توزیع این سبد عنوان کنیم.

مدیرکل فقرزدایی وزارت رفاه با اعلام این مطلب در مورد تاخیر در توزیع سبد غذایی ماه مبارک رمضان به خبرنگار مهر گفت: توزیع سبد غذایی مددجویان  تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر و نیازمند جامعه انجام شده است که متاسفانه به دلیل تخصیص بودجه توزیع آن کمی به تاخیر افتاد.

 سید عبدالله عمادی ادامه داد: تاخیر در اجرای این کار به دلیل ساز و کارهای اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی صورت گرفته است که خوشبختانه هم اکنون این مشکل حل شده که امیدواریم بزودی توزیع آن آغاز شود.

این در حالی است که وزیر رفاه و تامین اجتماعی یکماه قبل اعلام کرده بود که دستور توزیع سبد کالای ماه رمضان مددجویان صادر شده و طی 15 روز آینده این کالاها به دست مددجویان می رسد. این قول و وعده وزیر رفاه تا کنون محقق نشده است و مددجویان همچنان منتظر دریافت سبد غذایی 32 هزار تومانی ماه رمضان خود هستند.

البته مصری عنوان کرده بود که دولت 70 میلیارد تومان برای توزیع سبد کالا در بین مددجویان و نیازمندان اختصاص داده است که با تخصیص این اعتبار باز هم مشخص نیست که علت عدم توزیع چیست.

اما مدیرکل فقرزدایی وزارت رفاه و تامین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر زمان مشخصی را برای توزیع سبد غذایی مددجویان اعلام نکرد و گفت: ما تمام تلاش خود را می کنیم که در اولین فرصت اقلام سبد غذایی مددجویان را درمیان آنها توزیع کنیم.

رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر از عدم توزیع سبد غذایی معلولان و نیازمندان انتقاد و عنوان کرد که وزیر رفاه در ماه مبارک رمضان قول داده بود که تا پایان این ماه سبد مواد غذایی بدست معلولان و نیازمندان برسد در صورتی که تا کنون این موضوع محقق نشده است.

علی همت محمود نژاد با اشاره به اینکه اگر وزارت رفاه قصد انجام کاری را ندارد چرا آن را اعلام می کند افزود: دولت سبد مواد غذایی کارمندان را در میان آنان توزیع کرده اما متاسفانه سبد غذایی معلولان ونیازمندان که از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند بعد از گذشت 3 ماه هنوز به دست آنان نرسیده است.

يکشنبه 15/10/1387 - 14:34 - 0 تشکر 81273

پرستاران صاحب بانک قرض الحسنه می شوند
معاون سازمان نظام پرستاری ایران از تلاش این سازمان برای تاسیس بانک قرض الحسنه پرستاران خبر داد.

محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به اینکه یکی از دغدغه های جامعه پرستاری کشور مشکلات امرار معاش و تامین هزینه های زندگی است سازمان نظام پرستاری در صدد است با تاسیس بانک قرض الحسنه بتواند تسهیلاتی در اختیارات پرستاران قرار دهد.

وضعیت جامعه پرستاری کشور با توجه به مشکلاتی که در پرداخت مطالبات معوقه آنان وجود دارد روز به روز بدتر می شود.

کارشناسان حوزه سلامت معتقدند بروز این قبیل مشکلات که قطعا با آسیبهای اجتماعی و روحی و روانی متعددی برای جامعه پرستاری همراه خواهد بود، در حالی عنوان می شود که باید بدانیم مطالبات سال 86 پرستاران نیز به سال 87 منتقل شده و همین امر باعث شده که شرایط اقتصادی پرستاران برای تامین نیازهای روزمره زندگی با دشواری صورت بگیرد.

معاون پشتیبانی سازمان نظام پرستاری ایران با اشاره به عضویت 80 هزار پرستار در سازمان نظام پرستاری افزود: این تعداد عضو می تواند ظرفیت بسیار بالایی برای مشارکت آنان باشد که حتی می تواند سیستمی را متحول کند.

شریفی مقدم با عنوان این مطلب که درخواست تاسیس بانک قرض الحسنه پرستاران را به بانک مرکزی ارائه خواهیم داد گفت: این بانک می تواند منابع مالی خود را از طریق درون سیستم پرستاری تامین کند تا بتواند وامهایی را به خود پرستاران ارائه دهد.

معاون سازمان نظام پرستاری ایران تاکید کرد: بانک قرض الحسنه پرستاران به صورت شرکت سهامی عام و از طریق پذیره نویسی راه اندازی  خواهد شد.

شریفی مقدم گفت: تمامی شرایط تاسیس این بانک بررسی شده و بعد از ارائه درخواست به بانک مرکزی و گرفتن مجوز پذیره نویسی آن آغاز خواهد شد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.