• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 3706)
سه شنبه 28/8/1387 - 19:39 -0 تشکر 71662
من زن نیمه مستقل می خوام !

سلام به خانواده ی عزیزم

اینجا قراره در مورد ازدواج نیمه مستقل صحبت کنیم ، ازدواجی که خیلی ها بهش انتقاد کردند و خیلی ها هم ازش طرفداری کردند . از همه ی دوستان این خواهش رو دارم که در این تاپیک شرکت کنید و نظرات خود را بدهید ، دوستانی که تایید اولیه هستند در صورتی در این بحث شرکت کنید و نظراتتان تخصصی باشد به شما اکانت رایگان هدیه میدهیم ( بنده خودم این اکانت ها رو با تضمین بهتون میدم و اگر هم کوتاهی کردم محسن خسرو هستم می تونید براحتی منو با یه سرچ کردن تو هر جای اینترنت گیر بندازید )

هرچه زودتر نظراتتون رو اعلام کنید تا یه بحث شیرین و نتیجه دار در مورد ازدواج نیمه مستقل داشته باشیم . 

یا علی گفتیم و عشق آغاز شد 

 


توضیحات

 

نظر تخصصی چیست : با یه سرچ توی موتورهای جست و جو گر یا همین تبیان خودمون می تونید نوشته هایی رو در مورد این مبحث پیدا کنید و قرار دهید البته اگر دانش لازم را مثل من ندارید :-) ولی اگر دانشش رو دارید بسم الله خودتون شروع کنید به نوشتن یه پاسخ تخصصی و منم قول میدم به شما اکانت رایگان سه ساعته ی تبیان رو بدون هیچگونه شرط و شروطی جایزه بدم 

قانون جدید مباحثه

در آخرین نظر ارسالی بعد از اتمام مباحثه ازدواج نیمه مستقل نتیجه گیری قرار می گیرد و بعد از آن هر گونه نظری داده شود دیگر در نتیجه گیری تاثیری نخواهد داشت . 

اینک به بحث در مورد ازدواج نیمه مستقل خواهیم پرداخت . 

 

چهارشنبه 29/8/1387 - 1:21 - 0 تشکر 71744

 طرح «ازدواج‌های نیمه‌‌ مستقل» به تازگی از سوی سازمان ملی جوانان به عنوان راهکار حل معضل ازدواج و تسهیل آن در کشور ارائه شده است که با بحث‌های بسیاری نیز رو‌به‌رو شد.

«ازدواج نیمه مستقل» یا «خانواده نیمه مستقل» با هدف آسان‌تر شدن ازدواج برای جوانان ایرانی مطرح شد تا آنها بتوانند تحت حمایت اقتصادی والدین خود زندگی زناشویی را آغاز کنند.

به نظر می‌رسد مشکلات اقتصادی و بحران بیکاری میان جوانان در کشور عرصه را بر همه تنگ کرده است و مسئولان برای حل معضل ازدواج و تشویق جوانان به تشکیل خانواده تصمیم دارند فرهنگ «ازدواج نیمه مستقل» را رواج دهند.

رییس سازمان ملی جوانان می‌گوید: لازم است خانواده‌ها بپذیرند که جوانان با عقد دائم میهمان خانواده‌های خود باشند تا زمانی که زمینه استقلال آنها فراهم شود.

محمدجواد حاج‌علی‌اکبری خواستار فرهنگ‌سازی این مساله در جامعه و خانواده‌ها شد.

از سوی دیگر معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان ملی جوانان تشکیل زندگی نیمه مستقل را طرحی سازمان‌ نیافته معرفی کرده است، اما درباره آن می‌گوید: این راهکاری است که در کنار دیگر طرح‌ها و برای توجه بیشتر جامعه به آن پیشنهاد شده است.

براساس آخرین آمار، تعداد افراد آماده ازدواج در کشور هم اکنون نزدیک به 13 میلیون نفر است. همچنین متوسط سن ازدواج دختران نیز در کشور افزایش داشته و به 21 سالگی رسیده است.

از همین رو مسئولان سازمان جوانان که خود را متولی حل موانع ازدواج در کشور می‌دانند، ادعا کرده‌اند که «باید مسیر ازدواج به‌هنگام را آسان و موانع کاذب را رفع کرد.»

با وجود این برخی کارشناسان مسائل اجتماعی درباره این که ازدواج نیمه مستقل بهترین گزینه است، تردید دارند.


عکسی که قرار دادم مبتکر این طرح یعنی رئیس محترم سازمان ملی جوانان هستند که ما جوانها از ایشون توقعات بیشتری داریم و امیدواریم که به ما نزدیک تر شند و بتونیم از نزدیک نیز ملاقاتشون کنیم و مشکلاتمون رو بهشون بگیم ، بهتره سازمان ملی جوانان به جوانها بیشتر نزدیک بشه .

چهارشنبه 29/8/1387 - 2:3 - 0 تشکر 71745

سوالاتی که برای دوستان به وجود اومده رو در اینجا پاسخ میدم .

مای میل عزیز

توضیحات کامل رو تو پست های دیگه هم من و هم دوست خوبمون که متخصص هستند جناب هادی ارائه کردند .

من فکرمی کنم در واقع ازدواج موقت راه حلی باشه برای ارضای جنسی متاسفانه ازدواج موقت یا همون صیغه به نظر من فساد رو زیاد کرد البته جناب هادی تک اگر در این مورد پاسخ بدند بهتره من نمی گم ازدواج موقت که روایت هم میارند که خیلی هم خوبه ، بده ! من اصلا همچین حرفی نمیزنم ولی متاسفانه از همه چیز بد استفاده میشه ، بحث خانه ی عفاف که در همین انجمنها هم در مورد اون صحبت شد به نظر من اصلا در شان یک مسلمان نیست (باز هم از آقای هادی تک این خواهش رو دارم توضیح بدند چون بنده در بحثهای مذهبی توانم کمه و می ترسم حرفی بزنم که باعث سوءتفاهم شه ) به نظر من صیغه یا ازدواج موقت تمایل به ازدواج رو کم می کنه و صرفا مردم به اون به صورت یک وسیله ای برای ارضا نگاه می کنند . اما ازدواج نیمه مستقل داره سنت حسنه رو به نوعی تسهیل می کنه .

از این جملتون که هزینه ها به گردن خانواده میفته من نتونستم چیزی متوجه بشم لطف کنید واضح تر بگین .

در مورد اینکه میگید این فقط باعث پاک کردن صورت مسئله میشه باید بگم متاسفانه اتحادی نیست که مثلا برای امر ازدواج سازمان جوانان بیاد بگه شرایط اقتصادی رو درست کنید تا مثلا جوونای ما راحت تر بتونند خونه بخرند کرایه ها کمتر بشه ، اگر قرار باشه وضعیت اقتصادی درست بشه فکر کنم دیگه ازدواج سالمندان رو باید منتظرش باشیم ! سازمان ملی جوانان تنها هدفش اینه که با شرایط موجود همه چیز رو هماهنگ کنه

فکر می کنه همه ی سازمانها باید همین گونه رفتار کنند و نتایج بهتری هم می گیرند .

هادی تک عزیز

زندگی آینده جوونهاشون رو هم مثل زندگی الان خودشون نخوان و خیلی ساده نگاه کنند مگه دوتا جوون چند تا ظرف می خوان چقدر کمد لازم دارند حالا مثلا می گم تختخواب نداشته باشن چی می شه یخچال فریزر معمولی داشته باشن چی می شه و...

ممنون آقای هادی تک ، واقعا عالی گفتین ولی اینو باید پدر مادرا گوش بدن پدر مادرایی که فکر می کنند ازدواج یعنی مبادله ی کالا ! آقای هادی تک ما از شما توقع داریم شما عزیزانی که دروس دینی می خونید باید این ها رو تو جامعه ترویج بدین ، مراجع تقلید باید مردم رو آگاه کنند .

شقایق صحرایی عزیز

خیلی خوشحالم که شما در این بحث شرکت کردین :-.) در واقع به نظر من یکی از هدفهای این پیشنهاد سازمان ملی جوانان فرهنگسازی هستش که اگر به صورت گسترده در سطح کشور آموزش داده بشه ازدواج ساده تر از گذشته خواهد بود .

بعضی از خانواده ها ازدواج رو کلاس خانوادگی می دونند و فکر می کنند باید تجملی و طوری باشد که چشم همه دربیاد .

سعیدان عزیز

در واقع باید بهت بگم که خیلیها در همین سنینی که شما میگین به طرف جنس مخالف کشیده میشن و بیشتر بچه های همین کشور خودمون تو همین سنین به دام فساد و بسیاری از کژی ها می افتند و برای همین من فکر می کنم اگر تفکر قدیمی رو عوض کنیم (اینکه عشق کشکه ! ) و به عشق احترام بگذاریم که عشق اون بچه ی هجده ساله به نظر من پاک تر از عشق یک مرد سی سالست . این یک واقعیته و من آدمایی رو هم که ازدواج نکردند دیدم و متاسفانه بیشترشون دچار مشکلات روانی میشند البته شاید به چشم نیاد ولی حرکات این انسانها و اخلاق و رفتارشون همگی بیانگر این است که ناقص هستند .

اوامری هم که گفته بودین اطاعت شد . J

بحث رو به صورت تخصصی ادامه می دهیم تا نتیجه گیری .

در پناه حق

چهارشنبه 29/8/1387 - 7:4 - 0 تشکر 71751

 با سلام 

جناب مایمیل من فکر می کنم یک جوان 23 ساله لازم باشه ازدواج کنه و در واقع برای خیلی از جوونهایی که الان مجردند احساس نیاز به ازدواج هست پس اینکه این جوان خونه نداره یا داره درس می خونه نباید مانع بشه که ازدواج کنه البته به شرط اینکه خانواه ها بتونن کمکش کنن و خود این جوون هم اهل کار باشه و واقعا تلاشش رو بکنه و بطور معمول معلوم هم باشه که این مدت طولانی نمی شه و باید سعی کرد تا میشه ازدواج رو اسون گرفت و این رو باید بدونیم یکی از بزرگترین گناهان کبیره که الان خیلی از حتی متدینین دچارش هستند اینه که با بهانه ها ی بیخود و سخت گرفتن ازدواج رو به یک امر سخت و طاقت فرسا تبدیل کرده اند . 

البته جوونها هم نباید بخاطر ترس از معیشت از ازدواج خودداری کنند و خود این ترس نوعی بی اعتقادی به خداست و در دین ما از این ترس نهی شده . 

و بخاطر اینکه به آنها رحمت کند آفریدشان 

چهارشنبه 29/8/1387 - 7:43 - 0 تشکر 71752

با سلام خدمت جناب محسن خسرو و همه دوستان عزیز 

مساله ازدواج موقت چون جزء بحث نیست خیلی جزئی جواب بدم که یکی از مسائل جا افتاده بود در زمان پیامبر و عمر این رو از بین برد و الان با اینکه خیلی نیاز به اون هست ولی زمینه فرهنگی این کار وجود نداره شاید در بعضی جاها باشه ولی بطور عموم صلاح نیست .

یکی از دلایل مهم ازدواج مسائل جنسیه و اگر همین مسائل جنسی که نیاز همه افراده درست پاسخ داده نشه مشکل پیدا می کنن و ازدواج موقت می تونست واقعا این نیاز رو بر طرف کنه ضمن اینکه قانونمنده و مثل دوست شدن دو جوان نیست و فکر نمی کنم مسائل جنسی رو اشاعه بده چون واقعا دیده می شه این مساله بصورت های دیگه داره ارضا می شه . البته باز هم می گم شرایط فرهنگی الان ترویج ازدواج موقت رو برنمی تابه و باید فرهنگ سازی وسیعی صورت بگیره .

در مورد این مسائل که فرمودید علما باید ذکر کنند واقعیت اینه که علما هر جا بتونند دارند بیان می کنن اما مردم خیلی گوش نمی دن نماز های جمعه و منابر و مقالات پر از این حرفهاست اما دنیا گرایی به مردم اجازه نمی ده و  باعث می شه فقط به دنیا نگاه کنند در صورتی که دین می خواد هم دنیا آباد بشه هم آخرت انسان .

و بخاطر اینکه به آنها رحمت کند آفریدشان 

چهارشنبه 29/8/1387 - 10:1 - 0 تشکر 71760

به نام خدا

سلام دوستان

من باز هم فرق بین ازدواج نیمه مستقل و عقدی كه بین دو جوون قبل رفتن به خونه خودشون خونده می شه رو نفهمیدم كه البته فكر می كنم بیشتر این سردر گمی ازینجا باشه كه فرهنگ شهرهای مختلف با هم فرق می كنه.

من این رو متوجه شدم كه عقد و نامزدی از دیدگاه شماها به این معنی هست كه  هنوز تصمیم نهایی برای ازدواج و زن و شوهر شدن دو جوون گرفته نشده و به نوعی هم دیگه رو تست میكنن تا ببینن به درد هم می خورن یا نه؟همینه؟؟!!

ولی رسمی كه بین خانواده های ما و فكر می كنم اكثر مناطقی كه من می شناسم اینجوریه كه تمام مراحل ازدواج از آشنایی و خواستگاری عقد و جشن و غیره بر گذار می شه و عروس و دوماد یه مدتی رو بسته به خودشون و و ضعیتی كه دارن خونه پدراشون زندگی می كنن این مدت ممكنه چند ماه باشه یا یك و دو و بیشتر سال.هیچ محدودیتی هم از نظر رابطه بینشون وجود نداره و وقتی كه شرایط مساعد فراهم شد به سلامتی میرن خونه خودشون.  كه فكر می كنم این دقیقا همون ازدواج نیمه مستقل هست. این خوبه...

ضامن ازدواج موفق و با ثبات، عشقی كه (اگه عشق باشه) بین دو جوون كه توی سنین جوونی  بوجود اوومده نیست. عشق كشك نیست.. خیلیا كشكش می كنن.. خودتون هم می بینید.. این همه فیلم و سریال درست می كنن بی دلیل نیست. نمونه های كوچیك از این نوع دل بستگی ها به تصویر كشیده می شه تا ماها دیدمون باز تر بشه و به خودمون بیاییم.

من خودم هنوز توی تعبیر عشق موندم.

من به هیچ وجه مخالف ازدواج نیستم... فقط میگم ازدواج باید به وقتش با شرایط خودش به شكل صحیح خودش و به طور كی از مسیری كه تعیین شده صورت بگیره ... اون مشكل روانی رو هم قبول دارم و این رو هم میگم كه هر كی مخالف ازدواجه حتما مشكل داره. این مشكل هم وجوه مختلفی داره.

ممنون محسن

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
چهارشنبه 29/8/1387 - 10:53 - 0 تشکر 71766

سلام

به نظر من ازدواج نیمه مستقل مثل همون ازدواج موقتی است فقط با این فرق که ازدواج مستقل موقتی نیست ودائمیه مشکلاتی رو که ازدواج موقتی داره در این نوع جدید ازدواج نیز وجود داره

چون یکی از هدفهای ازدواج ارضا طرفین است اگر بتوان از همه مشکلات مالی ومسائل مرتبط آن بتوان چشم پوشی کرد

اگر مثلا پای بچه ای در میان بیاید عاقبت او چه می شود چون همه مسائل روابط طرفین با یک بیرون رفتن وبا هم بودن که حل نمی شود

اگر احیانا پای بچه ای در میان بیاید چه کسی باید از او مراقبت کند و چه کسی باید او را تربیت کند خرج اورا بدهد

اگر بگیم که حالا توی این گیرو دار بچه می خوان چه کار

بعد از چند سالی که بخواد از ازدواج بگذره مثلا سنشون 30سال به بالا بشه دیگه اون علاقه ای که طرفین به هم اون افراد به هم داشتن وجود نداره

(البته بگذریم از اون آدمایی که براشون فرقی نمی کنه که کی بچه دار بشن به قول معروف سر پیری و معرکه گیری)

چون یکی از هدفهای دیگر ازدواج استمرا و استحکام نسله

مگر اینکه خانواده ای طرفین وضعشون جوری باشه که بتونن برای این زن وشوهر کاری کنند

در آخر باید بگم که مسئله ازدواج یه مسئله ای که در باره هر چیش بخوایی صحبت کنی یه چیز جدیدی توش پیدا می شه به قول معروف شاخه به شاخه زیاد می شه فقط مرد می خواد که بتونه با مشکلات امروزی بحث رو جمع کنه ونتیجه گیری کنه

خوشحال می شم اگه حرفم مشکلی داره دوستان عزیز به خصوص جناب هادی اونو بیان کنن

موفق باشید

فی امان الله 

الهی و ربی من لی غیرک... 

چهارشنبه 29/8/1387 - 11:25 - 0 تشکر 71774

ازدواج نیمه مستقل از دید کارشناسان
خانواده نیمه مستقل باعث تحکیم سنت های گذشته است

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران معتقد است طرح تشکیل خانواده نیمه مستقل موضوعی  ریشه دار است ، چرا که در گذشته نیز شاهد حمایت های خانواده ها برای تسهیل ازدواج جوانان بوده ایم.

 اقلیما در گفتگو با خبرنگار برنا در تعریف اینگونه خانواده ها تصریح می کند : خانواده نیمه مستقل به خانواده ای گفته می شود که مدتی از زمان عقد دختر و پسر می گذرد اما هنوز در خانه های پدر و مادر خود زندگی می کنند و با کسب مهارت های این طرح، تصمیم دارند چند سال بعد مستقل شوند.
وی اظهار می دارد : طرح تشکیل خانواده نیمه مستقل طرح جدیدی نیست بلکه این موضوع در گذشته نیز در میان برخی خانواده ها وجود داشته است و خانواده ها سعی می کردند تا حد توان و با توجه به شرایط فرهنگی خانواده از دختر و پسر حمایت کنند. به نوعی می توان گفت اجرای این طرح گسترش این سنت در جامعه امروزی است تا جوانان بتوانند با پشتیبانی و حمایت خانواده خود ازدواج کنند و مستقل شوند.
خانواده های ایرانی خانواده نیمه مستقل را می پذیرند
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزوده است : شواهد حکایت  از آن دارد  که درصدی از خانواده ها ضرورت تشکیل خانواده های نیمه مستقل را پذیرفته اند و اکثر جامعه ترجیح می دهند که به همان سبک و سیاق گذشته و بر اساس فرهنگ و سنت خود ازدواج کنند. و این امر باعث شده به دلیل مشکلات مادی از جمله تورم، مسکن و مخارج ازدواج، جوانان در سنین بالا ازدواج کنند و سن ازدواج زیاد بیافتد.
او می گوید :  چنین مشکلاتی باعث می شود جوان در سنی ازدواج کند که بیشتر احساسات و شور و شوق جوانی در وی کم رنگ شده و انگیزه عاطفی کافی برای ازدواج وجود نداشته باشد.
ازدواج نیمه مستقل راهی برای کمرنگ کردن مسائل اقتصادی در تشکیل خانواده
اقلیما تاکید می کند :جوانان مشکلی با ازدواج ندارند فقط برای این ازدواج امکانات می خواهند بنابراین دولت باید دیگر دستگاه ها را ملزم به ایجاد اشتغال برای جوانان کرده و تورم را نیز برطرف کند و تنها در این صورت است که جوان به سمت ازدواج گرایش پیدا می کند.
نگاهی به مشکلات طولانی شدن دوران عقد

دوران عقد بهترین دورانی است که دختر و پسر در پناه عشقی پاک خود را برای زندگی آماده می کنند اما طولانی شدن این دوران بدون رعایت شرایط و به کار گیری مهارت های خانواده نیمه مستقل می تواند به آسیب های اجتماعی بسیار جدی در میان زوجین بیانجامد.

برای دختر و پسر که از دوران کودکی در کنار خانواده خود زندگی کرده اند و با اعضای خانواده مانوس بوده اند، جدایی ناگهانی دشوار است و ممکن است این امر سبب ایجاد خلاء عاطفی برای آنها به ویژه دختر شود. لذا دوران عقد فرصتی است تا به تدریج هم دختر و هم پسر و هم خانواده آنها آماده پذیرش و تحمل این جدایی باشند .

در این دوران دختر و پسر می توانند به شناخت بیشتری از یکدیگر دست یابند و به شناخت قبلی خود عمق و معنای بیشتری بخشیده و خود را برای سازگاری و بالندگی مطلوب در زندگی مشترک آماده کنند.

با شروع دوران شیرین عقد خداوند محبت و عشق بی نظیری را میان دختر و پسر به وجود می آورد به طوری که آنها از دیدن یکدیگر خوشحال شده و به آرامش درونی خاصی می رسند و با ملاقات های صمیمانه در این دوران مهر و محبت آنها نسبت به هم افزایش می یابد.

دوران عقد شیرین ترین لحظات زندگی مشترک اگر ...

این دوران اگر با هوشیاری و خردمندی سپری شود، از شیرین ترین و به یادماندنی ترین دوران زندگی زوج های جوان خواهد بود زیرا دختر و پسر هم از داشتن موهبت همسر بهره مند هستند و هم مسئولیت ها و تعهدات کمتری نسبت به یکدیگر دارند چراکه پسر تعهد کمتری نسبت به هزینه و تامین مایحتاج زندگی دارد و دختر نیز مسئولیت اداره خانه را بر عهده ندارد.

آنها 6 ماه را زمان مناسبی برای دوران عقد می دانند و معتقدند با توجه به مشکلات و مسائل اولیه زندگی می توان این دوران را حداکثر به مدت 1 سال ادامه داد. برخی از این کارشناسان معتقدند بدون رعایت مهارت های خانواده نیمه مستقل، حدود30 درصد طلاق ها در دوران عقد صورت می گیرد.

ازدواج نیمه مستقل فرصتی برای کسب مهارت

برخی مسائل و مشکلاتی که در این دوران به وجود می آید ممکن است لطمه جدی به روابط زوجین وارد کند و با از بین رفتن حرمت ها صدمات جبران ناپذیری در طول زندگی به جوانان وارد کند. چراکه در این شرایط با شکسته شدن حریم ها و بروز اختلافات و بحث های لفظی، خاطرات تلخی در اذهان دختر و پسر به وجود می آید که شاید هیچ گاه از ذهن آنها پاک نشده و اثرات خود را در زندگی بگذارد و همانطور که درخت کرم زده میوه سالمی به بار نمی نشاند، رابطه ای که دچار صدمه شده زندگی و آینده سالمی را به دنبال نخواهد داشت.

می توان گفت، با این شرایط رفته رفته لحن محبت که در رابطه دختر و پسر حکم فرما بود، به دلیل اختلافات دامنه دار به نوعی کینه ورزی تبدیل می شود و عدم امنیت عاطفی از مهم ترین معضلاتی است که بلافاصله پدیدار می شود.

فشار های روانی وارده به علت احساس بلاتکلیفی به ویژه در دختران، امکان بارداری ناخواسته در این دوران، عدم استقلال، تشدید دخالت های دیگران و عدم مسئولیت پذیری کامل از جانب پسر، از دیگر آسیب های طولانی شدن این دوران هستند.

شرط اول شكل‌گیری ازدواج نیمه مستقل؛ بلوغ فكری
رئیس دانشكده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینكه شرط اول شكل‌گیری ازدواج نیمه مستقل، بلوغ فكری است،می گوید : چنین ازدواجی می‌تواند در كاهش رواج دوستی‌های دختر و پسر كه هیچ نتیجه‌ای ندارد و این دو بدون تعهد همدیگر را رها می‌كنند، مؤثر باشد.

دکتر محسن ایمانی، که با ا خبرنگار باشگاه جوانی برنا در خصوص مفهوم خانواده‌های نیمه مستقل گفتگو می کند معتقد است :کمتر پدری حاضر می شود دختر عقد کرده اش را برای مدت زیادی در خانه نگه دارد، مفهوم این ازدواج آن است که دختر و پسر با هم عقد می کنند اما زمان ازدواج را تا فراهم شدن شرایط و موقعیت مناسب به تعویق می اندازند اما این به تعویق انداختن، مشکلاتی را برای خانوده ها مخصوصا خانواده دختر ایجاد می کند.

هشدار در خصوص طولانی شدن دوران عقد

رئیس دانشكده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس می افزاید:  مدت عقد كه طولانی شود خانواده از یک سو نمی تواند جلوی دیدارهای این جوانان را بگیرد و از سوی دیگر از سرویس دهی و رفت و آمدهای آنها خسته کننده خواهد شد که در ادامه مشاجراتی را به همراه می آورد.

باید در نظر گرفت در هر شرایطی عقد های طولانی خود یکی از عوامل ایجاد مشکل و آسیب در خانواده ها است چرا که انگیزه افراد در طول دوران عقد کاهش پیدا خواهد کرد.

ایمانی می گوید : نباید این فایده بزرگ را نادیده بگیریم که  ازدواج مستقل می تواند در كاهش رواج دوستی های دختر و پسر كه هیچ نتیجه ای ندارد و این دو بدون تعهد همدیگر را رها می كنند، مؤثر باشد.

دوستی‌های دختر و پسر با مفهوم خانواده نیمه مستقل متفاوت است

یک کارشناس مسائل خانواده معتقد است كه نباید روند تشکیل خانواده نیمه مستقل به سمتی برود كه هر دختر و پسری دوستی خود را تحت عنوان خانواده نیمه مستقل به خانواده خود تحمیل كنند چرا که خانواده نیمه مستقل توجیهی برای روابط نادرست نیست.

دکتر حسین بانكی پور در گفتگو با خبرنگار  برنا ضمن تأکید بر لزوم مشخص شدن مدت زمان تشکیل خانواده نیمه مستقل از ابتدا و داشتن ضمانت و میثاق محکم برای تشکیل چنین خانواده ای می گوید : سیر تشكیل خانواده نیمه مستقل باید سیر طبیعی خانواده های كامل را طی كند و از طریق خواستگاری و با حضور خانواده ها شروع شود و نباید روند تشکیل چنین خانواده‌ای به شكلی باشد كه هر دختر و پسری دوستی خود را تحت عنوان خانواده نیمه مستقل به خانواده خود تحمیل كنند.
خانواده نیمه مستقل الگوی کاملی در كنار الگوی فعلی در جامعه نیست
این کارشناس مسائل خانواده بر این باور است که خانواده نیمه مستقل الگوی کاملی در كنار الگوی فعلی در جامعه نیست اما در شرایط فعلی برای برخی جوانان می‌تواند ایده خوبی باشد.
وی می افزاید : شرایط جامعه حاكی از آن است كه منتظر ماندن 13 میلیون جوان آماده به ازدواج كه همه امكانات الگوی كامل ازدواج را ندارند، تا زمانی كه شرایط ازدواجشان مهیا شود، مخاطراتی را برای نسل جوان در پی خواهد داشت.

دوستی های عاطفی و مخاطرات زندگی مجردی
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان رواج پیدا كردن ارتباط هایی تحت عنوان دوستی‌ها یا روابط عاطفی را كه تعلق خاطرهای شدیدی بین دختر و پسری ایجاد می كند  به عنوان یكی از مخاطرات مجرد ماندن جوانان برمی شمرد و تأکید می کند : در این نوع روابط دو طرف به هم علاقمند هستند و ارتباطشان نوعی ابراز علاقه و تسكین روحی است اما چون شرایط ازدواج برایشان مهیا نیست مبادرت به ازدواج نكرده و رابطه شان به یك رابطه غیر رسمی و غیر شرعی تبدیل می شود.

وی درباره شیوع روابط توأم با احساس گناه و پنهان كاری و رابطه های دور از نگاه خانواده در بین جوانان کشور هشدار  می دهد و می افزاید : جایگزینی طرح تشكیل خانواده نیمه مستقل برای كسانی كه شرایط ازدواج كامل را ندارند و دارای روابط غلط هستند، می‌تواند ایده خوبی باشد كه باید فرهنگ سازی شود. ازدواج های دانشجویی یك نمونه برای تشكیل خانواده های نیمه مستقل است.
دانشجویان ممکن است از نگاه خود و خانواده آمادگی ازدواج كامل را نداشته باشند اما در شرایطی که خانواده دختر و پسر هزینه آنها را برای زندگی و تحصیل می پردازند می‌توانند بدون اینکه از آنها انتظار تشکیل خانواده کامل را داشت، ازدواج کنند.

ازدواج نیمه مستقل نباید دقت در انتخاب را کاهش دهد
این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح می کند : ممكن است همین كه نام خانواده ای نیمه مستقل شد افراد در همسرگزینی دقت نکرده و سهل‌انگاری کنند. درصورتی كه این ازدواج ها به علت وجود ضریب خطا باید بیشتر کنترل شود. وی اطمینان از صلاحیت پسران در تشکیل خانواده نیمه مستقل را مهم دانسته و معتقد است: باید مطمئن بود که حتما پسر در این ازدواج عاقلانه برخورد کرده و فردی آینده نگر است. وگرنه ممكن است ده سال این خانواده نیمه مستقل تشكیل شده باشد و هنوز پسر دل به كار ندهد.

این کارشناس مسائل خانواده برلزوم مشخص شدن مدت زمان تشکیل خانواده نیمه مستقل تاکید و تصریح می کند : از همان ابتدا باید مدت زمان تشکیل این خانواده مشخص شده و بهتر است مدت این خانواده نیمه مستقل حداكثر چهار سال بیشتر به طول نیانجامد.

او می گوید : چهار سال حداکثر زمان برای وجود چنین خانواده‌هایی است اما بهتر است طی یکی دو سال زوج خانواده کامل خود را تشکیل دهند. دكتر بانكی الگوی ازدواج خانواده نیمه مستقل را مانند ازدواج حضرت موسی(ع) با دختر شعیب دانست و گفت: در آن ازدواج حضرت موسی(ع) در مرحله اول هیچ استقلالی ندارد و شعیب می گوید چند سال با من كار كن و من دخترم را به تو می دهم. پس از سپری شدن مدتی موسی(ع) دختر شعیب را به شهر دیگری برد و مستقل شدند.

تمامی این توضیحات رو دوستان هم بهشون اشاره کردند و خوشحالم که بحث کارشناسی پیش رفته ، اگر موافق باشید هر کدوم از دوستان نتیجه رو اعلام کنند تا در آخر یک جمع بندی داشته باشیم و به یک نتیجه ی کلی برسیم و در پست آخر این بحث قرار دهیم . 
در پناه حق 

چهارشنبه 29/8/1387 - 11:37 - 0 تشکر 71778

با سلام 

تشکر می کنم از همه دوستان و فکر می کنم این بحث خیلی بحث خوبی باشه و به مدیر انجمن خانواده هم پیشنهاد میدم این بحث جزء بحثهای منتخب قرار بگیره

من هم فکر می کنم ازدواج نیمه مستقل تقریبا همون دوران عقده به شرطی که محدودیت نباشه و خانواده ها خیلی رسمی به این قضیه نگاه کنند انگار که اینها ازدواج کرده اند و رفتند خانه خودشون کاملا اینها رو زن و شوهر بدانند و بهانه گیری هم نکنند .

از دوستمون جناب شاین مانث هم ممنون (نمی دونم تلفظش رو درست نوشتم یا نه )ازدواج نیمه مستقل با ازدواج موقت فرق هایی داره که در رساله ها اومده و البته می شه گفت حس مسوولیت و پایبندی و محبت هم بیشتره .

من فکر می کنم همین ازدواج نیمه مستقل هم نباید یک هدف باشه در واقع یه پله تا جوونها ترسشون بریزه و بدونن راحت می تونن از این پل ردشن و تو دره هم نیفتن .

متاسفانه الان جوونها فکر می کنن اگر ازدواج کردن خودشونو بدبخت کردن اما واقعا اینطور نیست اگر فکر درست بشه و نگاه ما به زندگی نگاه تجملی نباشه و ساده نگاه کنیم خیلی کارها آسونه

من واقعا تاسف می خورم که الان خیلی خانواده ها با جهیزیه ای که به دختر می دن به هم فخر می فروشن در حالیکه افتخار باید برای خانواه ای باشه که جهیزیه مناسب و هرچه می شه ساده تر رو فراهم کنه .

من وقتی می بینم همین وسایلی که الان داریم شاید اگر نو بود کلا دومیلیون نشه اما اطراف ما جوانهایی ازدواج می کنن که وضعشون شبیه ماست اگر بدتر نباشه اما 10 میلیون خرج جهیزیه دختر شده حالا آیا ما که ساده تر (نمی گم خیلی ساده چون ما هم می تونیم خیلی ساده تر زندگی کنیم ولی ما واقعا از هیچی کم نداریم )زندگی می کنیم خوشبخت نیستیم ؟

در مورد بچه باید عرض کنم همونطور که گفتم این ازدواج باید مثل پل باشه پس باید ازش رد شد فکر نکنم خوب باشه بیشتر از دو سه سال طول بکشه چون ضربه روحی می زنه معمولا هم کسی تو این مدت بچه دار نمی شه اگر هم شد بالاخره پدر و مادر داره درسته پیش هم نیستند اما همسر هم که هستند .

در ضمن ما باید سعی کنیم ترسمون رو کنار بذاریم یکی از چیزهایی که خدا دوست داره ازدواجه و یقین بدونید خدا کمک می کنه شاید اولش خیلی سخت به نظر بیاد ولی وقتی رفتی (البته با شرایطی که گفتم که باید اهل کار باشیم و باید انتخاب همسرمون خوب باشه و رفتار و افکارمون معقول باشه )می بینی سخت نیست بالاخره مشکل هست چه آدم مجرد باشه چه متاهل فقط نوع مشکل تغییر می کنه ولی اگر با حساب کار کنیم به بن بست نمی رسیم . 

و بخاطر اینکه به آنها رحمت کند آفریدشان 

چهارشنبه 29/8/1387 - 12:35 - 0 تشکر 71787

به نام خدا

سلام دوستان

با صحبتهای جناب هادی تك به این نتیجه رسیدم كه ازدواج  نیمه مستقل همینی هست كه مد نظر من بوده و همون چیزی كه الان ما داریم اجراش میكنیم.

خواستگاری و عقد صورت می گیره. با همون مراسم معمولی.. با همون احساس مسئولیت بین زن و شوهر.. با همون روابط.. نباید بیش از دو یا سه سال طول بكشه دوماد به فكر زندگی مستقل هست.. ولی یه پیش نیازی هم باید داشته باشه..پیش نیازاش هم با یه ازدواج مستقل فرقی نداره... مثل رفع شدن مشكل سربازی(البته الان تسهیلاتی برای سربازان متاهل فراهم شده كه مشكل كمتری براشون پیش بیاد) یا وجود یه مختصر درامد و گزینه های دیگه.

اللَّهُــــــــمّے صَــــــلٌے  و سَلّـــــمّے علَےَ مُحمَّــــــــدْ وَ آلِےَ مُحمَّـــــــــدْ و عجِّـــــــلْ فرَجَهُــــــمّے
 
 
چهارشنبه 29/8/1387 - 12:54 - 0 تشکر 71790

با سلام خدمت دوستان عزیز 

همین الان داشتم با یکی از مشاوران خانواده که اصلا کارش ازدواج و مسائل اینطوری و حل کردن مشکلات خانوادگی هست و تو نمایشگاه قرآن هم بعنوان مشاور ازدواج حضور داشت (حجت الاسلام تراشیون )صحبت می کردم ایشون گفتند این طرحی که الان داده شده بعنوان ازدواج نیمه مستقل مشکلات زیادی داره و خانواده ها خسته می شن و خود جوونها هم ضربه می بینن اگر بخواد طولانی باشه چون الان مجریان این طرح می خوان مثلا 4-5 سال این جوونها به این صورت زندگی کنن و این مشکل زاست .

ایشون تاکید داشتند همین ازدواج معمولی الان مشکلاتش کمتره .

فقط یه مساله ای بگم من گفته بودم 2-3 سال تو عقد باشن حداکثر اشکال نداره اما ایشون می گفت 6 ماه و حداکثر 1 سال اگر باشه اشکال نداره و همین دوران عقد مرسوم می شه .

من فکر می کنم بهترین راه همینه که جوونها یه 6 ماهی تو عقد باشن و بعدشم فقط به این فکر کنند که چطور می شه هزینه ها رو پایین آورد و از هزینه های بیخود کم کرد چطور می شه ساده زندگی کرد ساده جشن گرفت و کلا این مساله ای که اسلام  ساده گرفته سخت نگرفت .

فکر می کنم علاوه بر اینکه باید والدین این حرفا رو گوش بدن خود جوونها هم باید واقعا بخوان که ساده زندگی کنن اگر خود جوونها بخوان هیچ کس نمی تونه وادارشون کنه به تجمل و خرج اضافی . 

و بخاطر اینکه به آنها رحمت کند آفریدشان 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.