• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تجارت و بازرگاني (بازدید: 3883)
چهارشنبه 22/8/1387 - 0:27 -0 تشکر 70261
نگاهی گذرا به قیمت کالا و خدمات، قبل و بعد از دولت نهم

 

با کلیک کردن عکس را در سایز اصلی مشاهده کنید

عکس با اینترانت باز نمیشود

 


چهارشنبه 22/8/1387 - 21:34 - 0 تشکر 70388

ممنون از دوستانی که نظر دادند.لیستی که وجود داره به نظر منصفانه میاد، با این حال اگر کسی نقدی داره در مورد هر قلم (مثلا فلان قلم قبل از دولت نهم گرونتر بوده یا فلان قلم در حال حاضر ارزون تره) لطفا بگه. در مورد صحبتهای دوستان هم سعی میکنم تا جایی که میتونم پاسخ بدم و از بقیه عزیزان هم میخوام مشارکت کنند تا به نتیجه مفیدی برسیم. این تاپیک حول عملکرد اقتصادی دولت نهم خواهد بود بنابراین لطفا بحث های دیگر رو در جای خودش مطرح کنید.

safe22
اسم زیاد جالبی برای اغین تاپیک انتخاب نکردید. دلایلی هم دارم. با این اسم هر خواننده  ای احساس میکنه که مسئول تمام این گرانی ها دولت است. ......

-----------------------------------------------------------

صفای عزیز به نظر شما باید چه اسمی میگذاشتم؟ "قیمت کالا قبل و بعد از دولت میرحسین موسوی" مثلا؟ خوب این یک بررسی خیلی اجمالی از چیزی هست که قبل و بعد از دولت احمدی نژاد بوده و طبیعتا اسمی که میشه براش انتخاب کرد همین "دولت نهم" هست. واضح ه که هر کسی (و هر دولتی) مسئول عملکرد خودش هست، بنابراین اگر وضعیت ما الان بدتر شده این ضعف دولت نهم هست و اگر بهتر شده، قوت اون. قضاوتش - از بعد اقتصادی- در پایان این تاپیک به عهده شما و بقیه خواننده ها.

safe22

به نظر می آد این اعداد و ارقام چندان درست نباشن. دلیل دارم:شما اگر به تاپیک تورم برید من تعورم 4 سال اخیر رو گذاشتم. اگه این اعداد رو با هم جمع کنیم عددی در حدود 60 درصد رو به ما میده. درحالیکه اعدادی که شما دوست عزیز ارائه کردید حدودا 200 درصد رشد کرده.

یه سوال از شما داشتم. منبع این اعداد کجاست؟

-------------------------------- 

تاپیک تورم شما رو ندیدم، اما تورم در سه ساله اخیر -حتی با دستکاری و ارائه آمار مخدوش- هم علی رغم فروش نفت بشکه ای بیش از 120 دلار در بعضی مقاطع، به مراتب بیش از دهه گذشته بوده و بعضا با تورم شرایط جنگ که نفت را بشکه ای 7 تا 12 دلاری فروخته ایم برابری کرده. از خودتون سوال کنید آیا مردم ما در شرایط ثبات کشور بعد از گذشت سی سال از انقلاب اسلامی، لایق چنین وضعیتی بودند؟

این اعداد و ارقام از بازار روز ایران و با استفاده از قیمت های مندرج در جراید تهیه شده. اینها یافته های انتزاعی ِ علمی نیستند که لازم باشه منبعش مثلا یک ژورنال معتبر باشه! کافیه تا سر کوچه برید و قیمت رو سوال کنید و کمی به حافظه یا منابع مکتوب موجود برای بررسی قیمتهای قبلی رجوع کنید. با این حال همونطور که در بالا گفتم اگر نسبت به قلمی شک و شبهه دارید بگید. بازار واقعی و تورم حقیقی اون چیزی هست که مردم با همه وجودشون حس میکنن و باهاش دست به گریبان هستند.

mymail

بهتره روی چیزای دیگه نگاهی داشته باشیم . مثلا ارتقای وضعیت سلامت یا افزایش امید به زندگی و خیلی چیزای دیگه ... . 

نانو تکنولوژی ، انرژی هسته ای ، داروهای جدید مثل ایدز و  دیابت و ...

---------------------------------------------------------------------------------

 همونطور که گفتم این تاپیک در انجمن تجارت و بازرگانی زده شده و پیرامون مباحث اقتصادی خواهد بود. بحث های دیگر رو در جای خودش باید کرد، اگر چه در مورد نانوتکنولوژی و ... که گفتید (بخاطر کارم) مطمئنم که سهم دولت نهم در برابر دولت های قبلی ناچیز هست.

mymail

خدایا ... اونایی که اینجا نظر دادن هیچکدوم که گرسنه نیستن ولی سیرترشون کن !!!

----------------------------------------------------------------------------------

از کاربر خوشنامی مثل شما چنین لحن و ادبیات سخیفی بعیده ... بجای پیدا کردن گرسنه و سیر اگر صحبت و استدلالی دارید بیان کنید، کاری نکنید که وجهه طرفدارهای دولت نهم به آدمهایی بدل بشه که بجای گفتگو و استدلال نیش و کنایه میزنند.


چهارشنبه 22/8/1387 - 21:50 - 0 تشکر 70390

از محسن و گویای عزیز هم بخاطر نکاتی که گفتند ممنونم. همینطور پیشنهاد محسن که میتونیم همینطور آرام آرام جلو ببریمش. حداقل در مورد تورم و ارزش پول و دیگه درآمدهای نفتی میتونیم در مورد دولت نهم بیشتر صحبت کنیم.

اما قبل از اینکه بحث بیشتر جلو بره من میخوام در مورد یک فرافکنی همیشگی توضیح بدم. ببینید، هر دولتی وقتی روی کار میاد معمولا دولتهای قبلی رو پایینتر و ضعیفتر از خودش جلوه میده و مشکلات رو به اونها نسبت میده. این موضوع در مورد دولت فعلی از دولتهای قبلی بیشتر بود و میبینیم که خیلی از تئورسین ها و طرفداران دولت نهم حتی به سلامت روسای جمهور قبلی هم شک کردند، پس این جمله معروف "تقصیر قبلی هاست نه ما!" تا حدی برای همه آشناست اگر چه در مورد دولت احمدی نژاد بعضی جاها آش خیلی شور شد...

امادر مورد مقوله اقتصادی، پارامترهای خیلی روشنی وجود دارند، مثلا رشد اقتصادی، تورم، نرخ بیکاری، قدرت خرید مردم و درآمد سراانه ملی. حالا اگر شما در یک پریود زمانی خاص مثلا سه سال اخیر بیاید درآمدها رو بررسی کنید و در کنارش رشد اقتصادی و تورمی که مورد انتظار بود، دیگه این فرافکنی ِ "من نبودم، تقصیر قبلی هاست" خیلی بی مفهوم ه، چون شما دارید یک سیستم سه ساله با ورودی و خروجی های مشخص خودشون رو مطالعه میکنید. بنابراین توجه داشته باشید که در مورد چنین بحثی اینگونه فرافکنی ها اعتباری برای دولت کسب نمیکنه و مردم هم که تحمل کننده اصلی بی تدبیری ها هستند چنین توجیهی رو باور نمیکنند.


پنج شنبه 23/8/1387 - 14:55 - 0 تشکر 70482

سلام دوستان.

دوست خوبم جناب researcher  عزیز یه مقداری تند رفتی!!!

واضحه که هر کسی (و هر دولتی) مسئول عملکرد خودش هست، بنابراین اگر وضعیت ما الان بدتر شده این ضعف دولت نهم هست و اگر بهتر شده، قوت اون

دوست عزیز من تو پست قبلی هم اشاره کردم!!!! این گرونی های اخیر گرانی های کاذبی بوده.( کاذب نه به معنی دروغی ها!!! بلکه به معنی نداشتن ارزش واقعی است) تو پست قبلی هم گفتم قیمتی که به عنوان مثال کشاورز عرضه میکنه حداقل 200 یا 300 درصد افزایش پیدا میکنه تا به دست منو شما برسه!!!که این موضوع هم با کوتاه کردن دست واسطه ها می تونه درست بشه.

تاپیک تورم شما رو ندیدم، اما تورم در سه ساله اخیر -حتی با دستکاری و ارائه آمار مخدوش- هم علی رغم فروش نفت بشکه ای بیش از 120 دلار در بعضی مقاطع، به مراتب بیش از دهه گذشته بوده و بعضا با تورم شرایط جنگ که نفت را بشکه ای 7 تا 12 دلاری فروخته ایم برابری کرده.

اول از همه این رو بگم که تورم یه عدد نیست که یه سازمانی بیاد محاسبه کنه بعد دست کاری بشه و به مردم ابلاغ کنند. این آماری که من گذاشتم میتونم بگم که تا 99 درصد میشه بهش اطمینان کرد.از طرفی هر ساله خود بانک جهانی هم یه آمار از تورم تمام کشور ها ارائه میکنه. و رتبه بندی هم میکنه. شما آمار تورم سال های جنگ رو دارید که به این جدیت میگید تورم کنونی بعضا با تورم سال های جنگ برابری میکنه؟ اگر دارید ما هم خوشحال میشیم در اختیار ما هم بگذارید . ولی ته ذهن من یه عدد 49 درصد مونده که یادم می آد تورم یکی از سال های جنگ بوده.

در خصوص نفت 120 دلاری خدمت شما عرض کنم که: من انتظار شنیدن این صحبت رو در این انجمن نداشتم. به چه دلیل؟

شم از قیمت دلار در همون سال های جنگ خبر دارید؟ من خبر دارم. هر دلار آمریکا ماکسیمم 10 تومان بود.شما 1000 را (قیمت دلار امروزی) بر 10 تقسیم کن عدد بدست آمده 100 است.قیمت نفت رو هم در سال های جنگ 5 دلار میگیریم. 5 رو در 100 ضرب کنید . عدد بدست آمده 500 دلار است . حالا شما خودتون بگوئید  ارزش پولی که ما از نفت 5 دلاری بدست می آوردیم بیشتر بود یا نفت 120 دلاری. به عبارتی اگر در همین سال جاری ما نفت رو بشکه اغی 500 دلار میفروختیم ارزش آن برابری میکرد با همون نفت 5  دلاری سال های جنگ!!!!!!

بحث های دیگر رو در جای خودش باید کرد، اگر چه در مورد نانوتکنولوژی و ... که گفتید (بخاطر کارم) مطمئنم که سهم دولت نهم در برابر دولت های قبلی ناچیز هست.

دوست عزیز منبع حرف شما چیست؟ یا اگر استدلال شخصی بوده ، بگید تا ما هم دلایلش رو بدونیم. من می خوام بدونم شما که گفتید سهم دولت آقای احمدی نژاد در بحث نانو تکنولوژی از دولت های قبلی کمتر بوده دلیلتون چیه؟ (خواهشا حداقل به همین یه سوال من پاسخ دهید)

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

شنبه 25/8/1387 - 2:35 - 0 تشکر 70718

دوست خوبم جناب researcher عزیز یه مقداری تند رفتی!!!

بفرمایید دقیقا کجا، تعدیل کنم سرعت رو.

دوست عزیز من تو پست قبلی هم اشاره کردم!!!! این گرونی های اخیر گرانی های کاذبی بوده.( کاذب نه به معنی دروغی ها!!! بلکه به معنی نداشتن ارزش واقعی است) تو پست قبلی هم گفتم قیمتی که به عنوان مثال کشاورز عرضه میکنه حداقل 200 یا 300 درصد افزایش پیدا میکنه تا به دست منو شما برسه!!!که این موضوع هم با کوتاه کردن دست واسطه ها می تونه درست بشه.

اینها به نظر من توجیه هستش. علت گرونی هر چی که هست (که شخصا فکر می کنم چیزی نیست جز سوء تدبیر) باعث بوجود اومدن وضعیت فعلی شده و بارش هم به دوش ِ توده مردم. (یادتون هست که به رییس جمهور گفتند گرونی‌ه فرمودند برید از مغازه نزدیک خونه آقای الهام خرید کنید از همین جنس بود اون‌هم) شما می‌گید گرونی کاذب‌ه و دست‌های پشت پرده دخیل بوده ... ما حرف شما رو قبول می‌کنیم مبنی بر وجود مافیا که دارن دولت و رییس جمهور خدوم رو اذیت می‌کنن و نمی‌گذارن نرخ‌ها پایین بیاد، حالا ببینید خیلی ساده است؛

1- یا آقای احمدی نژاد توان مقابله با این مافیایی که شما می‌گید رو داره: که باید کاری می‌کرد تا حالا! با گذشت بیش از سه سال از عمر دولت و فشارهای زیادی که به مردم اومده و وضعیت موجود، به نظر می‌رسه در صورتیکه می‌تونسته و نکرده، ایشون در مسئولیتش در رابطه با کاهش آلام مردم و بالا بردن کیفیت زندگی عمومی کوتاهی کرده.

2- یا ایشون توانایی مقابله با این غول‌هایی که شما و طرفداران دولت می‌فرمایید رو نداره، که بهتره مسئولیت رو به کسی که این توانایی رو داره واگذار کنه تا مردم متحمل این فشارها و اصطکاک ِ غولها نشن.

اول از همه این رو بگم که تورم یه عدد نیست که یه سازمانی بیاد محاسبه کنه بعد دست کاری بشه و به مردم ابلاغ کنند. این آماری که من گذاشتم میتونم بگم که تا 99 درصد میشه بهش اطمینان کرد.

چرا. تورم (inflation) و نرخ تورم (inflation rate) دقیقا عدد هستند و نحوه محاسبه‌اش هم در منابع کتابخانه‌ای علم اقتصاد وجود داره. دوست داشته باشید می‌تونیم راجع اون هم صحبت کنیم. در ایران هم بانک مرکزی که رییس اون رو رییس جمهور منصوب می‌کنه (و در دولت نهم هم تا به حال 3 رییس عوض کرده و آقای شیبانی اولین رییس مستعفی اون بعد از اینکه از این سمت کنار رفت گفت که "پس از پذیرش استعفایم و خاتمه خدمتم در بانک مرکزی نماز شکر خواندم") مرجع اعلام نرخ تورم سالانه است. اقتصاددان‌های زیادی معتقدند که تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی در سال مالی منتهی به اسفند 85 و 86 پایین‌تر از نرخ واقعی‌اش هست.

از طرفی هر ساله خود بانک جهانی هم یه آمار از تورم تمام کشور ها ارائه میکنه. و رتبه بندی هم میکنه. شما آمار تورم سال های جنگ رو دارید که به این جدیت میگید تورم کنونی بعضا با تورم سال های جنگ برابری میکنه؟ اگر دارید ما هم خوشحال میشیم در اختیار ما هم بگذارید . ولی ته ذهن من یه عدد 49 درصد مونده که یادم می آد تورم یکی از سال های جنگ بوده.

من نمی‌دونم شما چقدر من رو می‌شناسید، اما کسانی که در این چند ساله مطالب من رو دیدند می‌دونند که وسواس خاصی دارم که غیر علمی و کتره‌ای حرفی نزنم. این مورد هم طبیعتا از کاراکتر من مستثنی نیست.

تا اونجایی که من در جریان هستم گزارش‌هایی از این دست رو نه بانک جهانی؛ بلکه صندوق بین‌المللی پول منتشر می‌کنه. البته این گزارشات بر مبنای اطلاعاتی هست که از خود کشورها می‌گیره، بنابراین اعداد و ارقام اون گزارش‌ها غالبا همون‌هایی هست که در گزارشات بانک مرکزی خودمون هست.

اما در مورد نرخ تورم در 30 سال اخیر، چند وقت پیش مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش مفصلی در مورد تورم در ایران و ریشه‌های اون منتشر کرد. در اون گزارش تورم در کشور طی 30 سال اخیر جمع‌آوری شده بود. خلاصه جدول تورم 30 ساله اخیر رو در اینجا می‌تونید ببینید. متاسفانه باید بگم چیزی که در ذهن شما نقش بسته صحیح نیست. تورم امسال در کشور ما از سال 1365 که سال اوج جنگ تحمیلی بوده (و تورم بیست و سه درصد بوده) به مراتب بیشتر هست که یک رویداد تلخ در جامعه ما محسوب می‌شه.

در خصوص نفت 120 دلاری خدمت شما عرض کنم که: من انتظار شنیدن این صحبت رو در این انجمن نداشتم. به چه دلیل؟ شما از قیمت دلار در همون سال های جنگ خبر دارید؟ من خبر دارم. هر دلار آمریکا ماکسیمم 10 تومان بود.شما 1000 را (قیمت دلار امروزی) بر 10 تقسیم کن (چرا آخه تقسیم کنم؟!! با این تقسیم به چه عددی رسیدید شما؟) عدد بدست آمده 100 است.قیمت نفت رو هم در سال های جنگ 5 دلار میگیریم. 5 رو در 100 ضرب کنید . عدد بدست آمده 500 دلار است . حالا شما خودتون بگوئید  ارزش پولی که ما از نفت 5 دلاری بدست می آوردیم بیشتر بود یا نفت 120 دلاری. به عبارتی اگر در همین سال جاری ما نفت رو بشکه اغی 500 دلار میفروختیم ارزش آن برابری میکرد با همون نفت 5  دلاری سال های جنگ!!!!!! 

من وقتی این چند سطر رو خوندم اول فکر کردم لطیفه است ولی بعد بهتم زد! (چون متوجه شدم دارید جدی می‌گید اینها رو!) ... اگر من 5 دلار داشته باشم که هر دلار 10 تومان باشه، 50 تومان پول دارم، حالا اگر میزان پول من ثابت باشه (همون 5 دلار) اما هر دلار 1000 تومان باشه 50000 تومان دارم!! یعنی با افزایش نرخ دلار نسبت به تومان (ریال) و ثابت بودن میزان دارایی ارزی، من ثروتمندتر شدم نه فقیرتر! حال آنکه نفت ما هم بشکه ای بیش از بیست برابر نرخ اون زمان فروش می‌ره، پس طبیعتا درآمدهای نفتی 20 ضربدر 100 (دو هزار برابر!) بیشتر شده نه کمتر... متوجه می‌شید که چه اشتباه فاحشی در محاسبه کردید؟! باید اون اعداد رو در هم ضرب کنید نه تقسیم.

دوست عزیز منبع حرف شما چیست؟ یا اگر استدلال شخصی بوده ، بگید تا ما هم دلایلش رو بدونیم. من می خوام بدونم شما که گفتید سهم دولت آقای احمدی نژاد در بحث نانو تکنولوژی از دولت های قبلی کمتر بوده دلیلتون چیه؟ (خواهشا حداقل به همین یه سوال من پاسخ دهید)

ترجیح می‌دم در تاپیک دیگه‌ای به این مطلب بپردازیم، اما عجالتا چون تقاضای شما رو بی‌جواب نگذاشته باشم باید بگم دولت آقای احمدی‌نژاد کار خاصی جز ادامه مسیر قبلی (که اون هم درش حرف و حدیث‌هایی هست) در توسعه تکنولوژی‌های جدید نکرد. نانوتکنولوژی که خودش مورد خاص‌تری هست و توسعه اون در ایران ایده شخصی آقای خاتمی هست و دستوری که برای شروع کار در سال 79 داده ... زمانی که به معاون خودش، آقای عارف می‌نویسه من احساس می‌کنم این طرح قابلیت کار داره و بسیار متحول کننده خواهد بود ...


شنبه 25/8/1387 - 10:8 - 0 تشکر 70740

سلام

در پاسخ بعضی از دوستان کم لطفی رو نسبت به آمار و ارقامی که ارائه شده دیدم که گویا بنا به اعلام عمومی نرخ تورم 60 درصد بوده! برای همین بنده قیمت چند قلم جنس رو که دچار تورم چند صد درصدی شده بودن رو ارائه میکنم:

ماهی قزل آلا: افزایش قیمت از کیلویی 1200 تومان به 2800 تومان

نمک:افزایش قیمت از بسته ای 300 تومان به 600 تومان

ماست:افزایش قیمت از ظرفی 1200 تومان به 2500 تومان

اینها فقط سه نمونه هستند از صدها اقلامی هستند که دچار تورم شدند و مغازه ی دم خونه ی ما که با این قیمت داره می فروشدشون! نرخ تورمشون هم بالای 60 درصد هست.

دیدم بد نیست نقدهایی که به برنامه های اقتصادی وارد شده به نقل از آفتاب خدمت دوستان ارائه کنم:

حذف ناگهانی یارانه‌ها (به ویژه در مورد حامل‌های انرژی) كاری بی‌باكانه از سوی دولت نهم محسوب می‌شود، لیكن اگر با تدبیر و مطالعات جدی كارشناسانه همراه نباشد و شتاب‌زده انجام گیرد، چه‌بسا به جای رفع مشكلات كنونی مردم در عرصه اقتصاد، آنها را دو‌چندان كند. بنا بر مشهودات، هنوز این قضیه از سطح یك طرح مقدماتی از سوی رئیس‌جمهور و اطرافیان او فراتر نرفته است. بنابراین، طرح یا برنامه مدون و مشروحی وجود ندارد و نمی‌توان پیرامون آن نظرات دقیق و كارشناسانه ارائه داد.
● پیامدها
۱ - مهم‌ترین انتقاد اقتصاددانان نسبت به طرح یادشده، این است كه با پرداخت مستقیم یارانه‌ها به مردم و رساندن قیمت كالاها به حدود واقعی آنها، خطر رشد فراگیر و افسارگسیخته تورم، جامعه را تهدید خواهد كرد. نخست آنكه میزان نقدینگی در جامعه كه در اثر سیاست‌های پولی و تكرار تجربه‌‌های ناموجه پیشین در این سه سال، از حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان به بالغ بر ۱۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و نتیجه آشكار و غیرقابل انكار آن، كاهش ارزش پول ملی، كاهش قدرت خرید اقشار كم‌درآمد و محروم جامعه و تورم افسارگسیخته در بخش‌‏های مختلف بوده است، در یك فاز دیگر به سطح ۲۵۰.۰۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
۲ - تورم ۴۰ درصدی ناشی از قطع كمك‌های نقدی مربوط به حامل‌های انرژی و پرداخت نقدی یارانه‌ها از یك سو موجب خروج پول از نظام بانكی كشور شده، بانك‌ها را با مشكل اساسی نقدینگی روبه‌رو خواهد ساخت و از سوی دیگر، به افزایش قیمت تمام‌شده كالاها در صنایع مادر و مولد منجر خواهد شد و مثلا پیش‌بینی می‌شود كه در صنایع سیمان به طور متوسط ۷۰درصد و در صنایع فلزی به طور متوسط ۳۰درصد به قیمت تمام‌شده كالا افزوده شود و با توجه به آنكه هم‌اكنون نیز كالاهای داخلی امكان رقابت با بازار بین‌المللی را ندارند، اجرای این طرح به اختلال و زیان‌دهی بیشتر صنایع ایران خواهد انجامید. بدیهی است كه تفاوت قیمت‌های داخلی و خارجی از یك سو منجر به افزایش حجم كالاهای قاچاق و فربه‌تر شدن اقتصاد زیرزمینی شده و از سوی دیگر موجب رشد سرسام‌آور واردات خواهد شد.
۳ - تحقیقات نشان می‌دهد كه تورم شدید ناشی از پرداخت نقدی یارانه‌ها، هزینه‌های دولت را به عنوان بزرگ‌ترین كارفرما به شدت افزایش خواهد داد و به هزینه‌های یكصد و شصت هزار میلیارد تومانی دولت كه در حال حاضر نیز با كسری بودجه روبه‌روست، مبلغی در حدود چهل هزار میلیارد تومان افزوده خواهد شد. از سوی دیگر در صورت اجرای بخش دیگر این طرح یعنی كاهش احتمالی نرخ دلار، درآمدهای دولت كه نفت را به دلار می‌فروشد و دلار را باید به ریال تبدیل كند نیز به میزان فاحشی سقوط خواهد كرد.
4 - پرداخت نقدی یارانه‌ها به مردم، افزون بر آنكه وابستگی مردم را به دولت بیشتر و دست‌های مردم را به سوی دولت دراز‌تر می‌كند، به تضعیف بیشتر فرهنگ كار و تولید در جامعه منجر می‌شود.
پیروز و بهروز باشید

این نیز بگذرد ...

يکشنبه 26/8/1387 - 9:47 - 0 تشکر 71079

به نام خدای مهربون

سلام

اول باید خیلی خیلی تشكر كنم از جناب ریسرچر بابت بحث زیباشون و جواب های زیباترشون...

یه نكته ای رو هم بگم...در مورد بحث هایی كه شد

این نرح تورمی كه گفتید همون جور كه ریسرچر عزیز گفتن توسط صندوق بین المللی پول اعلام شده چند وقت پیش، كه از بین 180 كشور دنیا تورم ایران فقط از 4 تا كشور كمتره.... با نرخ 19.1 درصد!

اولش دقیق یادم نبود اون نرخی كه گفته بودن منتها این خبر رو خودم ترم قبل سر كلاس خونده بودم و متنشو داشتم... منتها چیزی كه هست.. همون طور كه باز دوستان هم گفتند... این نرخ چیزی نیست جز همون نرخی كه خود دولت ما اعلام كرده... وگرنه تورم خیلی خیلی خیلی بیشتر از این حرف هاست...

حداقلش اینه كه سر كلاس ما كه وقتی استادامون میخوان بهمون درس بدن هیچ كدوم..تاكید میكنم هیچ كدوم از این نرخ استفاده نمیكنن اكثرن خیلی كم بگن همون 30 و خورده ای درصد رو در نظر میگیرن...

در مورد صحبت های دیگه هم كه انجام شد...

دوستان اینجا انجمن تجارته.. به این قضیه خیلی دقت كنین... بررسی سیاسی قضایا انجمن مخصوص خودشو داره...

خیلی ممنون

آسمان مهربان عزیز هم كه واقعن لطف كردن و تشریف آوردن

در ضمن! جناب سیف! از شما كه فعاله این انجمن هستید بعیده ها! كمی ملایم تر! جناب ریسرچر به گردن همه ی انجمن حق دارند... حتی اگه صحبتشون درست نباشه كه ما تا حالا صحبت نادرست از ایشون ندیدیم...

ممنون

دیگه اینكه دقت كرده باشید چون سوال و جواب بین دو نفر شده این آخریا هدف بحث گم شده

ممنون میشم جناب ریسرچر كه یه هدف كلی برا این بحث بیان كنین تا بحث منحرف نشه...

ممنون

مواظب خودتون و دلای پاكتون باشید

یا علی 

دوشنبه 27/8/1387 - 19:17 - 0 تشکر 71394

سلام دوستان

اول از همه چیز به خاطر لحن تندم از دوستان عزیز مخصوصا researcher  عزیز عذر خواهی میکنم.

اما نظرات بنده حقیر:

"- یا آقای احمدی نژاد توان مقابله با این مافیایی که شما می‌گید رو داره: که باید کاری می‌کرد تا حالا! با گذشت بیش از سه سال از عمر دولت و فشارهای زیادی که به مردم اومده و وضعیت موجود، به نظر می‌رسه در صورتیکه می‌تونسته و نکرده، ایشون در مسئولیتش در رابطه با کاهش آلام مردم و بالا بردن کیفیت زندگی عمومی کوتاهی کرده.  یا ایشون توانایی مقابله با این غول‌هایی که شما و طرفداران دولت می‌فرمایید رو نداره، که بهتره مسئولیت رو به کسی که این توانایی رو داره واگذار کنه تا مردم متحمل این فشارها و اصطکاک ِ غولها نشن"

دوستان اگه دقت کنید توی این دولت صحبت های بیشتری از مافیای اقتصادی میشه. درسته؟ نظر من اینه که ما توی کشور بیکاری پنهان داریم منظورم قاچاقه.خوب توی دولت های قبلی مواد زیادی برای قاچاق وجود داشت.مهمترین هاشون سوخت و سیمان و پودر لباسشوئیه. اما توی این دولت تا حدی جلوی این قاچاق ها گرفته شد. که اون هم با افزایش قیمت بود که  خودم زیاد باهاش موافق نیستم. خوب این قاچاق زیاد توی جامعه مشخص نمیشه. چون همین جور بودجه اختصاص میدادن و میگفتن مصرف کشور بالاست. اما توی این دولت چون این بیکاری پنهانی هنوز ادامه داشته و این قشر از جامعه به دنبال کسب سود هستند مجبورند که که بیافتن تو خط واسطه گری و احتکار کردن و دلالی. و این کارها توی قیمت کالا ها مشخص میشه. به همین دلیله که توی این دولت صحبت بیشتری از مافیای اقتصادی میشه. اما راه حل!!! 

البته راه حل من یه مقداری دیکتاتوریه و خشن. به نظر من اگه فقط 50 نفر از این افراد رو بفرستن  اون دنیا درس عبرتی میشه برای بقیه!!!!

"چرا. تورم (inflation) و نرخ تورم (inflation rate) دقیقا عدد هستند و نحوه محاسبه‌اش هم در منابع کتابخانه‌ای علم اقتصاد وجود داره. دوست داشته باشید می‌تونیم راجع اون هم صحبت کنیم"

دوست عزیز من که نگفتم تورم عدد نیستش.منظورم این بود که همین جوری نیست که هر کی بیاد تورم رو حساب کنه. تورم تعریف داره.البته این تعریف رو فکر کنم بار 4 ام باشه که دارم میگم. تورم عبارتست از افزایش قیمت برخی کالا ها و خدمات . در مدت نسبتا طولانی به شرط آنکه میل به بازگشت و ثبات را ندارد.

درسته آمار مربوط به تورم کشور ها رو صندوق بین المللی پول اعلام میکنه. ولی این رو مطمئن هستم که افراد وابسته به این صندوق تورم رو حساب میکنن. برای 100 درصد شدن اطمینانم هفته آینده از استاد اقتصادمون هم میپرسم.

"من نمی‌دونم شما چقدر من رو می‌شناسید، اما کسانی که در این چند ساله مطالب من رو دیدند می‌دونند که وسواس خاصی دارم که غیر علمی و کتره‌ای حرفی نزنم. این مورد هم طبیعتا از کاراکتر من مستثنی نیست.

متاسفانه باید بگم چیزی که در ذهن شما نقش بسته صحیح نیست. تورم امسال در کشور ما از سال 1365 که سال اوج جنگ تحمیلی بوده (و تورم نوزده ممیز یازده درصد بوده) به مراتب بیشتر هست که یک رویداد تلخ در جامعه ما محسوب می‌شه."

خدمت شما عرض کنم که شما یه اشتباه کردید. شما به جای نرخ تورم رشد نقدینگی رو نوشتید. طبق آماری که خود شما ارائه دادید نرخ تورم در سال 65 عدد بیست و سه و هفت دهم بوده که شما به غلط فرمودید نوزده و یازده صدم.

"متوجه می‌شید که چه اشتباه فاحشی در محاسبه کردید؟! باید اون اعداد رو در هم ضرب کنید نه تقسیم"

حرف حق رو باید پذیرفت!!! شما درست میگید اشتباه کردم . من یه چیز دیگه ای توی ذهنم بود و یه جورایی قاطیش کردم این جوری اشتباه شد.

" باید بگم دولت آقای احمدی‌نژاد کار خاصی جز ادامه مسیر قبلی (که اون هم درش حرف و حدیث‌هایی هست) در توسعه تکنولوژی‌های جدید نکرد."

با این صحبت شما کاملا مخالفم اما واسه چی؟

طبق گفته خودتون بحث نانو در زمان آقای خاتمی مطرح شد. و یه 4 یا 5 سالی وقت داشتن واسه اجرای این پروژه اما ما توی اون زمان صحبت هایی از اجرای طرح های نانو نمیشنیدیم. شاید بگید که کار ها رو اون ها انجام دادن و طرح ها به نام این دولت میخوره. ولی مخالفم چون به نظر من اصلا 5 سال زمان کمی نیست.

به نظر من طرح دادن کاری نداره . مهم اجراست. نمونه بارزش آزاد راه تهران شماله. چند ساله که طرحش تصویب شده؟ چند درصد پیشرفت کرده؟

خوب زیادی صحبت کردم.

بازم از دوستان عذر خواهی میکنم.

راستی ببخشید که زیدی کوچه بازاری صحبت میکنم. دیگه باید تحملم کنید دیگه!!!

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

سه شنبه 28/8/1387 - 0:18 - 0 تشکر 71496

اول از همه چیز به خاطر لحن تندم از دوستان عزیز مخصوصا researcher عزیز عذر خواهی میکنم.

ببینید دوست خوبم، شما مطلب تند یا مستقیمی به من نگفتید و من هم دلگیر نیستم به هیچ‌وجه، اما موضوع این هست که وقتی داریم بحث علمی و جدی می‌کنیم با نیش زدن و توهین کردن موضوع رو به حاشیه نبریم. انتقاد من به اون جمله همین بود و گرنه اختلاف نظر طبیعی و اتفاقا اگر درست ازش بهره برده بشه، سازنده است.

البته راه حل من یه مقداری دیکتاتوریه و خشن. به نظر من اگه فقط 50 نفر از این افراد رو بفرستن  اون دنیا درس عبرتی میشه برای بقیه!!!!

راه حل من ساده‌تر و معقول‌تره! در انتخابات سال آینده بیشتر دقت کنیم! ادعا و حرف همیشه هست! عملکردها رو باید با دقت بررسی کرد.

درسته آمار مربوط به تورم کشور ها رو صندوق بین المللی پول اعلام میکنه. ولی این رو مطمئن هستم که افراد وابسته به این صندوق تورم رو حساب میکنن. برای 100 درصد شدن اطمینانم هفته آینده از استاد اقتصادمون هم میپرسم.

تحقیق کنید و پاسخش رو برامون بیارید. صندوق بر مبنای آمار رسمی کشورها تحلیل‌هاش رو ارائه می‌کنه.

شما به جای نرخ تورم رشد نقدینگی رو نوشتید. طبق آماری که خود شما ارائه دادید نرخ تورم در سال 65 عدد بیست و سه و هفت دهم بوده که شما به غلط فرمودید نوزده و یازده صدم.

بله، اون اشتباه تایپی بود. تصحیح کردم، تورم در سال 65، 7/23 هست. (به هر حال 40 نیست) اما برگردیم به اصل موضوع، تورم در سال جاری 29 درصد بوده! و می بینید که 29>23 و تورم سال جاری ما حتی از بحبوحه جنگ هم فراتر هست ... واقعا چرا؟ مگه کشور ما شرایط جنگی داره؟؟ چرا باید جزو 3 کشور با بیشترین تورم در دنیا باشیم؟ آیا واقعا مردم ما لایق این شرایط بد اقتصادی هستند؟

حرف حق رو باید پذیرفت!!! شما درست میگید اشتباه کردم . من یه چیز دیگه ای توی ذهنم بود و یه جورایی قاطیش کردم این جوری اشتباه شد.

خیلی خوب هست که حس انتقاد پذیری دارید، همه ما اشتباه می‌کنیم.

اما مشکل اینجاست که شما قضاوتی بر مبنای اون محاسبه کردید و اون هم اینکه توان مالی ما الان پایینتر از زمان جنگ‌ه که این قضاوت صحیحی نیست (بخاطر اینکه مبناش صحیح نبوده). دولت نهم به لحاظ منابع، غنی‌ترین دولت بعد از انقلاب هست و طبیعی‌ه که انتظار رفاه شهروندان جامعه از این دولت بیش از دولت‌های دیگه باشه، حال آنکه سختی‌های معیشتی در این دولت به صورت تعجب‌برانگیزی بیش از گذشته است.

طبق گفته خودتون بحث نانو در زمان آقای خاتمی مطرح شد. و یه 4 یا 5 سالی وقت داشتن واسه اجرای این پروژه اما ما توی اون زمان صحبت هایی از اجرای طرح های نانو نمیشنیدیم. شاید بگید که کار ها رو اون ها انجام دادن و طرح ها به نام این دولت میخوره. ولی مخالفم چون به نظر من اصلا 5 سال زمان کمی نیست.

نانو یک طرح نبود. یک برنامه ملی وسیع بود که با نوشتن یک سند ده ساله در دولت هشتم آغاز شد و دولت نهم هم کم مانع برای پیشرفتش درست نکرد. به عنوان مثال آقای سعیدلو که معاون اجرایی رییس جمهور بود تا مدتهای زیاد بودجه ستاد نانو رو بلوکه کرده بود ... مسئولینش مجبور شدند به ملاقات رهبری برن و مشکلاتی که دولت نهم براشون ایجاد کرده رو توضیح بدن و بعد از اون دیدار بود که با دستور رهبری مشکلات ستاد نانو حل شد و دولت کمتر مانع‌تراشی کرد. در یک تاپیک مجزا بهش می‌پردازیم.



سه شنبه 28/8/1387 - 0:21 - 0 تشکر 71497

نوای آسمانی بزرگوار ممنونم از توجهتون و امیدوارم که این بحث‌ها در انجمن مورد قبول باشند. در مورد جمع‌بندی مطالب که شما گفتید و پیشنهادی که محسن خسروی عزیز داد من دو روز صبر می‌کنم تا دوستان مطالب تکمیلی که می‌خواهند رو بنویسند و بعد از اون این کار رو انجام می‌دم. از آسمان مهربان عزیز هم بخاطر پست مفیدشون و نکاتی که گوشزد کردند ممنونم.


سه شنبه 28/8/1387 - 8:49 - 0 تشکر 71513

سلام دوستان

ریسرچر عزیز ، چشم من حتما هفته آینده میپرسم

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.