• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 1842)
دوشنبه 14/5/1392 - 10:48 -0 تشکر 628810
شناخت مازنداران

http://anthropology.ir/node/4086 گردآوری : سید قاسم حسنی

jade.jpg

استان مازندران یکی از استان های شمالی ایران است سرزمینی که بین 47 دقیقه و 35 درجه تا 8 دقیقه و 38 درجه عرض شمالی از استوا و 16 دقیقه و 50 درجه تا 10 دقیقه و 56 درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته و مساحتی حدود 4/23756 کیلومتر مربع وسعت دارد .

استان مازندران یکی از استان های شمالی ایران است سرزمینی که بین 47 دقیقه و 35 درجه تا 8 دقیقه و 38 درجه عرض شمالی از استوا و 16 دقیقه و 50 درجه تا 10 دقیقه و 56 درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته و مساحتی حدود 4/23756 کیلومتر مربع وسعت دارد .این استان از شمال به دریای مازندران ، از شرق به خراسان ، از غرب به گیلان و از جنوب به سلسلهجبال البرز محدود می شود گرگان و دشت بخشی از این استان بود که اخیرا با نام استان گلستان از این محدوده جغرافیایی جدا شده است.
مازندران قطب کشاورزی است و زمین های ان استعداد قابل توجهی برای کشت انواع محصولات مانند : برنج ؛ گندم ؛ حبوبات ؛ پنبه ؛ مرکبات و صیفی جات دارد . از سلسله جبال البرز رشته کوه های متعدد و رودخانه های پرآب به سوی دریای مازندران جاری است . مهمترین آنها عبارتند از : هراز ؛ تجن؛ تالار؛ و رود چالوس ؛ سواحل درریای مازندران نیز محل مناسبی برای استخراج مواد پروتئینی است .
مرکز استان ، شهرستان ساری و در برگیرنده شهرستان های ، نکا ، جویبار ، سوادکوه ، محمودآباد ، رامسر ، تنکابن ، نوشهر و چالوس ، نور ، بابلسر ، آمل ، بابل ، قائمشهر ، بهشهر و گلوگاه است .

دوشنبه 14/5/1392 - 12:49 - 0 تشکر 628894

حسین اسلامی ( نویسنده و محقق و مورخ )

اسلامی در سال 1326 در ساری متولد شد. از آثار چاپ شده وی : تاریخ وهزار ساله ساری ، جغرافیای تاریخی ساری ، دانشوران ساری ، همکاری در تالیف دائره المعارف بزرگ مازندران ، تاریخ مازندران ، تاریخ معاصر ساری ، ساری در دو انقلاب ( انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی ) او در حال حاضر از پیش کسوتان عرصه علم و فرهنگ و احیا کننده تاریخ مازندران است که برای احیای فرهنگ و زبان و تاریخ مازندران کوشش و تلاش فراوان می کند.

دوشنبه 14/5/1392 - 12:50 - 0 تشکر 628896

نظم الدین نوری( نویسنده )

در سال 1327 خورشیدی در روستای کوتنا از توابع شهرستان قائمشهر بدنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در همان روستا و سپس برای ادامه تحصیلات به شهرستان قائمشهر و مقطع لیسانس را در دانشگاه علامه طباطبایی و مقطع فوق لیسانس در سال 1353 در دانشگاه تهران گذارند.

از تالیفات وی : بارقه شمس در آینه مولوی ، آیات مثنوی معنوی ، درست بنویسیم و درست بخوانیم ، شیوا سخن ( شیوه تعلیم انشاء ، نویسندگی ، نامه نگاری ) روش شناسی علوم و متدلوژی دو شاعر نوپرداز طبیعت نیما و سهراب ،خمسه نظامی و مبانی عرفان و تصوف می باشتد .

محمد علی (سیروس) مهدوی( پژوهشگر و محقق )

از چهره های فعال علمی خطه مازندران و ایران بشمار می رود. علاوه بر اداره مجله اباختر ، مدیریت پژوهش های فرهنگی را نیز به عهده دارد.

آقای مهدوی متولد 1329 و فارغ التحصیل رشته روانشناسی از دانشگاه تهران است. آثار قلمی ایشان عبارت است : نویسنده و ویراستار فرهنگ زندگی نامه ها – بررسی تحلیلی رجال کتاب تاریخ بیهقی ، مجله اباختر.

مقالات : نگاهی به پیشینه مازندران و مازندرانی ، نگاهی کوتاه به تاریخ لاریجان ، حمراء دیلم

نقد : خاطرات اسارت ، دفاع از اشرافیت در سنگر حزب توده ، نقدی بر پژوهش در اعلام تاریخی و جغرافیایی تاریخی بیهقی .

دوشنبه 14/5/1392 - 12:51 - 0 تشکر 628898

امیر پازواری ( شاعر)

سراینده ای که چند قرن رونق و طراوات گفتار خود را نگاه داشته و از ترانه های دلخوش خود ، عارف و عامی را دل ربوده است . متاسفانه تاریخ زندگانیش درست روشن نیست.

موطن او در قریه ( پازوار ) از قرای بابلسر( میان بابل – بابلسر) است ودرموسم جوانی شیفته و دلداده مهوشی از گلرخان مازندران بنام ( گوهر ) شده که چندین سال هر دو هم دیگر را خواسته و سوز و گدازهای عاشقانه با هم داشتند که مجموعه تضرعات دلبستگی عاشق و معشوق بهترین قسمت ترانه های امیر را که دل هر خواننده و شنونده را به لرزه در می آورد ، تشکیل می دهد و از جمله زیباترین فصل آن موضوع مرثیه ایست که امیر بعد از غرق گوهر در نیمه شب هنگام فرار با معیت معشوقه اش در آبهای رودخانه هراز سروده می باشد .

دوشنبه 14/5/1392 - 12:53 - 0 تشکر 628899

طالب آملی ( شاعر)

در حدود سال های 987 الی 991 هجری در آمل بدنیا آمد طالب اهل آمل و شهرت وی به طالب آملی نزد خاص و عام خطه طبرستان زیاد است وی ای از عهد صباوت به تحصیل علوم گرائید و در علوم هندسه و منطق و هیئت و فلسفه مهارت داشته و در اواخر قرن دهم و اوایل قرن یازدهم هجری قمری می زیسته است. وی از جمله شعرای شیرین بیان و دارای قریحه و ذوق بلند بود. طالب پس از چندی از مازندران به کاشان رفت و در آنجا اقامت نمود.

به طوری که طبع شاعری طالب در این دیار نشو و نما گرفت و بعد از آنجا به مرو شتافت و در دربار ملکش خان راه یافته ، قصایدی در مدح او سروده است . سپس به کشور هند عزیمت نموده و امروزه بارگاه او در تاج محل می‌باشد.

دوشنبه 14/5/1392 - 12:54 - 0 تشکر 628900

خاوری بابلی (شاعر)

استاد اسماعیل بن میرزا شریف بن ملا ابراهیم بار فروش یکی از استادان مهم ارکان شعر و ادب مازندران بود . وی در توانایی بیان و قدرت طبع و ابداع معانی بسیار ماهر و استاد بود . آثار وی عبارتند از : دیوان قصاید و مثنوی ها ، کتاب باقیات الصالحات در مدح ائمه اطهار و رساله تهذیب الاخلاق .

تاریخ فوت استاد در سال 1303 هجری قمری اتفاق افتاد و حدود 57 سالگی در بابل درگذشت .

دوشنبه 14/5/1392 - 12:54 - 0 تشکر 628901

نیما یوشیج ( شاعر )

علی اسفندیاری فرزند مرحوم ابراهیم اعظام السلطنه نوری در روستای یوش از توابع نور در سال 1276 شمسی متولد شده است . وی دارای جاذبه و در افاده مرام خود فوق العاده ساعی بود ، مشربش فلسفی، مسلکش بدبینی و اوضاع اجتماعی دنیا را در قلمش به باد انتقاد می‌گیرد ، به سبک قدما با فصیح ترین بیانی شعر می سرود ، ادبیات اروپایی در آثارش هویداست . در واقع نیما در سخن سرایی مبتکر است و خصوصاٌ در افسانه سازی و طرز بدیع تسمیط منفرد است . روی هم رفته آثارش منحصر و پدر شعر نوی فارسی است . وی در سال 1338 شمسی در تهران درگذشت و جسدش را به زادگاه اش یوش انتقال دادند .


دوشنبه 14/5/1392 - 12:55 - 0 تشکر 628902

غلامرضا کبیری ( شاعر )
در سال 1298 در ساری متولد شده ، پس از اتمام تحصیلاتش به شغل مقدس دبیری اشتغال ورزید . کبیری طبعی لطیف و روحی ظریف دارد . علاوه بر شعر فارسی در سرودن اشعار محلی نیز تبحر دارد . و نیز دارای دیوان اشعاری به نام ( تلاونگ تی‌تی ) می‌باشد .

دوشنبه 14/5/1392 - 12:55 - 0 تشکر 628903

دکتر حسن هنرمندی ( شاعر و مترجم )

در سال 1307 در تهران متولد شده ، در شهرسازی نشو و نما کرد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر گذرانده است . در سال 1330 شمسی رهسپار فرانسه شد ، دو سال در آنجا به مطالعات ادبی به مطالعات ادبی پرداخت و پس از مدتی سر دبیر مجله سخن شد .

هنرمندی به زبان های عربی ، فرانسه‌ ، انگلیسی آشنایی داشت و دو کتاب : سکه سازان و مائده های زمینی از آندره ژید و کتاب همسران هنرمندان از آلفونس دوده را از زبان فرانسه به فارسی ترجمه کرده است .

آثار دکتر عبارتند از : هراس ( 1337 ) و برگزیده شعرها (1350 )

دوشنبه 14/5/1392 - 12:56 - 0 تشکر 628905

سلمان هراتی ( شاعر )

در سال 1338 در روستای فرودشت از توابع خرم‌آباد تنکابن خداوند گلی را زینت بخش خانه ای مذهبی کرد که نام نیای بزرگش ملاسلمان را برای وی گزیدند .

وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاه اش به اتمام رسانید و برای گذراندن دوره متوسطه در خرم آباد ، در رشته ادبی به ادامه تحصیل پرداخت . بعد از قبولی در رشته هنر در مرکز تربیت معلم تهران و اتمام آن برای تدریس روانه یکی از روستاهای شهرستان لنگرود واجارگاه شد .

وی کار جدی شعر را از سال 1358  در حوزه اندیشه هنر اسلامی شروع نمود . آنچه بسیار قابل تامل و تعمق است نگرش این شاعر اتکا به پشتوانه های مذهبی در شعر است . بدین صورت که نه تنها در یک شعرش ، بلکه در اکثر اشعارش به مسائل و روایات اسلامی و مذهبی چشم داشته و به ویژه به امام قائم (عج) نیز توجه فراوانی داشت .وی در سال 1365 دار فانی را وداع گفت .

دوشنبه 14/5/1392 - 12:57 - 0 تشکر 628906

شیخ طبرسی

ابن منصور احمد بن ابی طالب طبرسی ساروی معروف به شیخ طبرسی صاحب کتاب ارزشمند احتجاج از علمای بزرگ شیعه در اوایل قرن ششم هجری است .

ایشان از ابتدای جوانی به فراگیری علوم نزد علمای مختلف آن زمان پرداخت و محضر علمای بزرگی چون مفید ثانی و ابو علی طوسی را درک و سپس خود از استادان بنام حوزه های علمیه گردید و شاگردان بسیاری تربیت کرد که از آن جمله می توان محمدبن شهر آشوب ساروی صاحب مناقب را نام برد .

شیخ طبرسی از روح بلند و پویایی برخوردار بوده و از سکوت و انزوای بعضی علما در برابر کفر و الحاد سخت رنج می برد. رنج وی بخاطر این بود که نکند نغمه شوم ملحدان و شیاطین در روح مردم اثر بگذارد و سرانجام طاق نیاورد و آستین بالا رد و کتاب ( احتجاج) را نوشت و آوای بلندش را به گوش همه رسانده و با این کار خدمت بزرگی به جهان اسلام کرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.