• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 382)
سه شنبه 1/5/1392 - 22:25 -0 تشکر 624865
زندگانی کریم اهل بیت (ع)





امام حسن علیه السلام

مولود رمضان

از خاطره هجرت پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله سه سال و از ماه رمضان پانزده روز می‏گذشت كه بشارت تولد نخستین شكوفه پیوند فرخنده علی و فاطمه علیه‏السلام ، شهر مدینه را سرشار شادی و شور كرد؛ شكوفه‏ای كه نام مبارك چهارمین معصوم، حضرت حسن بن علی علیه‏السلام را به سومین شاخه طوبی می‏آویخت و عرشیان را با نغمه‏های سرور بر سریر شكوه‏مند پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله فرستاد تا بهترین شادباش‏های خود را در طبق‏های نور نثارش كنند. در آن هنگامه ارج‏مند، مولودی پا به عالم ناسوت گذاشت كه به رموز عالم لاهوت آشنا بود. برگزیده‏ای كه علمش فراتر از تمام علوم و اعجازش فراتر از زمان و مكان بود.

لب‏ریز از لبخند

در تولد شكوه‏مند امام مجتبی علیه‏السلام عرش خدا جاریِ سرور، شهر مدینه سرشار شادی و خانه علی و فاطمه لب‏ریز از لبخند بود. علی علیه‏السلام ، هم بر تولد میوه دلش حسن علیه‏السلام و هم بر ولادت وصی و جانشین خود ـ كه حافظ آرمان رسول خدا بود ـ شادمان گشته بود. فاطمه علیهاالسلام از این‏رو كه خانه‏اش روشنی دیگری از نور امامت گرفته، لبخند می‏زد و پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله نیز بر تبسم علی و فاطمه متبسم بود؛ چرا كه خانه‏ای برای باغبانی عدالت برافراشته بودند و فرزندانی در مقام امامتْ در سنگر حفاظت از رسالت تربیت می‏كردند. امام حسن علیه‏السلام نخستین میوه این بوستان بود كه از چهره رسولْ زینت و از دریای معطر بتولْ عطر گرفته بود. زیبا فرزندی كه صورتی آراسته و سیرتی مزین از اوصاف رسول مكرم داشت.

ولادت

از حریم فاطمه در نیمه ماه صیام چهره ماه حسن تابید با وجه حسن پروردگار متعال در سال سوم هجرت از بحر نبوتْ گوهری گران‏بها پدید آورد؛ این گوهر تاب‏ناك، نخستین ثمره پیوند امامت و نبوت بود. ابومحمد حسن بن علی بن ابی‏طالب، پیشوای دوم شیعیان و چهارمین معصوم از چهارده معصوم است كه تولد آن حضرت بنابر گفته بیش‏تر مورخان، در مدینه و روز سه‏شنبه 15 رمضان رخ داده است. نام‏گذاری امام و آداب اسلامی مربوط به نوزاد از سوی پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏آله انجام گرفت و نام «حسن» كه گویا تا آن زمان در میان اقوام عرب رایج نبوده، انتخاب گردید. كنیه آن حضرت «ابومحمد» و القاب آن بزرگ‏وار «سیّد، سَبْط، امین، حُجّت، بِرّ، نقی، زَكی، مجتبی و زاهد» گفته شده است.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 6/5/1392 - 12:3 - 0 تشکر 626647


الگوی عملی برای بچه‌ها بود


‌الگوی عملی یکی از اصلی‌ترین شیوه‌های سبک زندگی و تربیت دینی است که در کودکان تاثیر بیشتری دارد. چون کودکان و نوجوانان ذاتا برای خود ‌دنبال الگو هستند تا هرچه بزرگ‌ترشان انجام می‌دهد آنها هم انجام دهند؛ کار ناخواسته‌ای که خود‌به‌خود در دوران جوانی و بزرگسالی در آدم‌ها نهادینه می‌شود.



بنابراین خوب است الگوی عملی خوبی برای کوچک‌ترها باشیم. در این خصوص ابن‌ ابى‌الحدید که خود شیعه نبوده‌، در شرح نهج‌البلاغه داستانی از امام حسن مجتبی نقل می‌کند و می‌گوید: «روزی امام حسن از کوچه می‌گذشت و به کودکانی که مشغول بازی بودند برخورد کرد. بچه‌ها همزمان با بازی‌ از تکه‌های نانی که مقابل‌شان بودند می‌خوردند.



کودکان وقتی چشم‌شان به حضرت افتاد، از او خواستند تا پیاده شود و از نان آنها بخورد. آن بزرگوار بدون هیچ درنگی از مرکبش‌ پیاده شد و همراه آنها شروع به خوردن نان کرد. اندکی بعد آن حضرت کودکان را به خانه خود برد و به آنها گفت: «اکنون شما میهمان من شوید». سپس با دادن غذا و لباس از آنها پذیرایی کرد.



بعد به کودکان فرمود:‌ «این بذل و بخشش دو طرفه بوده است». امام با این گفته می‌خواست به کودکان اعتبار بدهد. حتی بخشش آنها را برتر از خود دانست. وقتی از او دلیل آن را سوال کردند، فرمود: «کودکان هرچه داشتند‌ بذل و بخشش کردند اما من غیر از آنچه به آنها دادم باز در خانه اموالی دارم».







خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 6/5/1392 - 12:4 - 0 تشکر 626648


حضورش در خانواده باعث آرامش می‌شد



روانشناسان اجتماعی، خانواده را یکی از مهم‌ترین ارکان جامعه می‌دانند که حفظ آن مانند حفظ کل جامعه است؛ نکته‌ای که از همان صدر اسلام ائمه معصوم به آن توجه ‌ویژه‌ای داشتند. آیت‌الله قرهی درباره برخورد امام حسن با خانواده می‌گوید: ‌حضرت در خانه بسیار بردبار بود.



حتی اگر یکی از اعضای خانواده از فرط خستگی کار عصبانی می‌شد یا فریادی می‌زد، حضرت با بردباری با او برخورد می‌کرد. انس ‌بن‌ مالک می‌گوید سیره رفتاری آن حضرت به‌گونه‌ای بود که در خانه نه‌تنها رعب و وحشتی برای کسی نداشت بلکه حضورش آرامش خاصی به اعضای خانواده می‌داد.



هرچند امام بیشتر در بیرون از خانه به‌سر‌می‌برد اما همان زمان کوتاهی که در خانه بود، باعث آرامش خانه می‌شد و لطف خود را از فرزندان و همسران خود دریغ نمی‌کرد. رفتار امام‌ به‌گونه‌ای بود که وقتی از خانه بیرون می‌رفت، خانواده‌اش دوست داشتند هر لحظه بازگردد. حتی در روایات هم خود حضرت خوش‌رفتاری را به‌عنوان مکارم الاخلاق معرفی می‌کند و می‌گوید: «از نشانه‌های عاقل، خوشرویی در زندگی با خانواده و مردم است».








خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 6/5/1392 - 12:6 - 0 تشکر 626649




به آراستگی ظاهری اهمیت می‌داد


آن ‌طور که از روایات مشخص است امام حسن ‌مجتبی نه‌تنها بر رفتار خردمندانه و نیکو بلکه به آراستگی ظاهری هم تاکید داشت. آیت‌الله قرهی می‌گوید: ‌«طبق‌ روایات حضرت همیشه بوی خوش می‌داد. کسی ندید که امام حتی یک‌بار بوی خوش ندهد.



امام حسن همیشه هنگامی که می‌خواست از خانه خارج شود، لباسی آراسته می‌پوشید و خودش را معطر می‌کرد. همچنین نقل شده که حضرت صوت بسیار زیبایی داشت؛ به‌گونه‌ای که وقتی قرآن تلاوت می‌کرد، صوت زیبایش باعث می‌شد هر شنونده‌ای در جای خود بایستد و به کلام او گوش دهد. همین باعث می‌شد تا گاهی اوقات صف‌های بسیار طولانی بیرون از خانه امام تشکیل شود و کوچه بسته می‌شد»






خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 6/5/1392 - 12:7 - 0 تشکر 626650



به‌خاطر یک شاخه گل کنیزش را آزاد کرد


انس بن مالک یکی از یاران امام حسن مجتبی درباره رفتار حضرت با زیردستان داستانی تعریف کرده که شرح آن در کتاب «بحار‌الانوار» آمده است؛ روزی یکی از کنیزان حضرت کار اشتباهی انجام داده بود و می‌ترسید که امام حسن او را تنبیه و مواخذه کند. به همین دلیل شاخه گلی را به حضرت اهدا کرد.



امام گل را گرفت و به او فرمود: «تو را در راه خدا آزاد کردم». من به حضرت گفتم آیا به‌راستی به‌خاطر اهدای یک شاخه گل ناچیز او را آزاد کردید؟ امام فرمود: «نهایت بخشش آن است که همه موجودی (دارایی و هستی) خود را ببخشی. آن کنیز از مال دنیا جز آن شاخه‌ گل نداشت. خداوند در قرآن فرموده: «هر‌گاه کسی به شما تحیت گوید او را همان‌گونه و بلکه بهتر پاسخ دهید. پاسخ بهتر از بخشش او، همان آزاد کردنش بود».






خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 6/5/1392 - 12:8 - 0 تشکر 626651


چند برابر کار خوب پاداش می‌داد



بخشش امام حسن‌ مجتبی در دوران زندگی‌‌اش مثال‌زدنی است. روایت است روزی حضرت از کنار غلام جوانی می‌گذشت. ناگهان متوجه شد غلام از ظرفی که پیش رو دارد دو لقمه برمی‌دارد. یکی از لقمه‌ها را در دهان خود و لقمه دیگر را به سگی که کنارش ‌نشسته ‌بود می‌دا‌د. امام از او پرسید: «چرا این ‌کار را می‌کنی؟» جوان در جواب گفت: «خجالت می‌کشم که خودم غذا بخورم و این سگ گرسنه باشد». حضرت به‌خاطر این رفتار با غلام بسیار مهربان شد؛ به‌گونه‌ای که برای پاداش کار خوبش ابتدا او را آزاد کرد، سپس باغی را که در آن کار می‌کرد خرید و به او بخشید.



منبع:همشهری آیه





خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 6/5/1392 - 14:17 - 0 تشکر 626710

بنام خدا
سلام
heaven_h گرامی
ممنون ازادامه بحث ....نکات خوبی وظریفی رو اشاره فرمودین....موفق باشید...

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.