• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1792)
شنبه 22/4/1392 - 19:35 -0 تشکر 621205
بهداشت روزه داری

منابع: http://www.maj.ir   http://www.isna.ir   http://www.yadbegir.com  http://tandorosti.akairan.com

روزه دارى مى تواند به تغذیه مناسب كمك شایانى نماید، بدن انسان براى حفظ سلامتى خود همواره مقدارى از چربى موادغذایى رادر نقاط مختلف ذخیره مى كند به مرور زمان چربى هاى ذخیره شده تغییر رنگ داده وفشرده مى شوند و احتمال اینكه مورد استفاده مجدد قرار بگیرند بسیار كمتر مى شود. روزه دارى حتى در افراد لاغر و یا با وزن طبیعى به بدن فرصتى مى دهد تا این چربى هارا از ذخایر آن آزاد كرده و مصرف نماید و پس از پایان روزه دارى به جاى آن چربى هاى تازه و مناسب ترى را جایگزین نماید. غذا خوردن سبب مى شود خون فراوانى به دستگاه گوارش سرازیر شود كه به دنبال آن بى حالى و كاهش توان فعالیت هاى دقیق فكرى اتفاق مى افتد. روزه با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون كافى به سراسر بدن بالاخص به سیستم اعصاب مى تواند به سلامتى بدن كمك شایانى بنماید. از نظر روانى هم روزه دارى بسیار مفید است چرا كه مبارزه با خود در زمینه جلوگیرى از خوردن سبب افزایش اعتماد به نفس مى شود كه عامل اساسى در پیشگیرى از مشكلات روانى است.چه غذاهایى براى سحرى و چه غذاهایى براى افطارى مناسب است و اساساً آیا بدن میان این دو وعده تفاوتى از لحاظ موادغذایى كه مورد استفاده قرار مى گیرد قائل شد یا خیر؟بسیارى از افراد معتقدند هنگام سحرى بایستى از مواد غذایى كه انرژى بالایى دارند استفاده كنند تا در طول روز احساس گرسنگى نكنند به خاطر همین مسأله خوردن غذاهاى چرب را ترجیح مى دهند ولى بایستى توجه داشت كه به دنبال مصرف موادغذایى پرچرب،تشنگى شدیدى عارض شده كه باعث ایجاد مشكلات عدیده اى در این افراد مى گردد. از طرف دیگر عده اى مواد قندى را ترجیح مى دهند كه ذكر این نكته ضرورى است كه مصرف مواد قندى و شیرینى به مقدار زیاد و در یك وعده باعث افزایش ناگهانى هورمون انسولین درخون شده و با توجه به اینكه این هورمون باعث كاهش قند خون مى گردد ممكن است عوارضى چون سرگیجه، بى حالى، پرخاشگرى، عصبانیت و ضعف ناگهانى به وجود آید. پس بهتر است دروعده غذایى سحرى از مواد غذایى استفاده شود كه بتواند هم انرژى روزانه را تأمین كند و هم از افت ناگهانى قند خون جلوگیرى كند و مهمتر از همه اینكه باعث ایجاد تشنگى شدید نشود.

شنبه 22/4/1392 - 20:14 - 0 تشکر 621228

توصیه های بهداشتی برای روزه داری در تابستان


برای اینکه بتوانید در تابستان روز بگیرید و بدن شما دچار مشکل نشود می توانید از این نکات بهداشتی بهره مند شوید تا به سلامتی و سر بلندی این ماه را پشت سر بگذارید


وعده ها

درست است که در تابستان فاصله افطار تا سحر کم است اما در همین فاصله کم هم می توانید تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید و حجم آن را کاهش دهید تا خون رسانی به بدن شما مختل نشود و در عین حال دچار مشکلات دیگر نشوید و بتوانید مواد مورد نیاز بدن خود را در این فاصله تامین کنید. اگر بتوانید دو میان وعده بین سحر و افطار بگنجانید عالی است. در وعده های غذایی خود از خورد زیاد مواد پروتئینی به خصوص هنگام سحر خود داری کنید چون باعث می شود در بدن شما گرمای بیشتری تولید کند و بیشتر احساس تسنگی داشته باشید. اما کلا پر خوری هم باعث می شود در طول روز بیشتر احساس گرما کنید. در غذاهای خود مقداری فلفل استفاده کنید چون به خنک شدن بدن شما کمک می کند بسیاری از مردم دنیا در مناطق گرمسیری به این طریق بدن خود را خنک می کنند.  تا می توانید از خوردن خوراکی های سرخ شده و فست فود ها و غذا های آماده خود داری کنید. بهتر است فلفل را هنگام سحر مصرف نکنید. هرگز وعده سحر را حذف نکنید چون عوارض بدی به همراه دارد.


مایعات

تا می توانید آب بدن خود را با مایعات تامین کنید که نه خیلی سرد باشند و نه خیلی گرم اگر لیمو با آبلیمو در دسترس هست آنرا همراه با چای یا آب میل نمایید. از خوردن آب سرد آنهم در حجم زیاد به شدت پرهیز نمایید. اما تا می توانید آب بنوشید. تا می توانید از خوردن نوشابه ها خود داری کنید به خصوص نوشابه های گاز دار! چون بیشتر باعث از دست دادن آب بدن می شوند. از خوردن نوشابه های خیلی شیرین هم خود داری کنید. چای نعنا هم از نوشیدنی هایی است که در این ماه بسیار مفید است. از خوردن قهوه هنگام سحر پرهیز کنید.


قند ها

از قند های طبیعی مانند خرما استفاده کنید این قند ها زود جذب هستند و برای افطار مناسب هستند


مواد غذایی فیبر دار

از خوراکی هایی که دارای فیبر هستند مانند میوها و سبزیجات و غلات استفاده کنید این خوراکی ها سرعت جذب کمتری دارند و با مصرف آنها می توانید مدت بیشتری گرسنگی را تحمل کنید


میوه و سبزیجات

انواع میوه و سبزیجات به شما کمک می کنند هنگام روزه داری نه تنها مدت بیشتری در برابر تشنگی مقاومت کنید بلکه به شادابی پوست شما در تابستان کمک می کند. میوه های تابستانی مانند هلو، آناناس، انگور، هندوانه و... که دارای مقدار زیادی آب هستند برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب هستند. اما چون پوست هلو پرز دارد در معده آب جذب می کند بهتر است قبل از مصرف پوست آن را بکنید سپس میل کنید.  اسفناج، تربچه، پیاز، گوجه فرنگی، کاهو، هویج، کلم و انواع سالاد بسیار مفید هستند. همچنین آب میوه طبیعی را می توانید جایگزین نوشابه های رایج در باراد کنید.


دمای بدن را پایین آورید

به روش ها مختلف می توانید دمای بدن را پایین نگه دارید شاید کولر مناسب یا ایرکاندیشن در اختیار نداشته باشید ولی راه های دیگری هم برای پایین آوردن دمای بدن وجود دارد. یکی از راه های موجود استفاده از مقداری یخ است که به دور یک حوله یا پارچه حوله ای پیچیده شده است می توانید یخ ها را در داخل حوله بپیچید سپس دور دست خود بپیچید تحقیقات نشان داده است که این کار می تواند دمای داخلی بدن شما را تا 1.5 درجه سانتیگراد کاهش دهد. اگر یخ در اختیار ندارید یک پیراهن نخی بپوشید و آستین های آنرا خیس کنید و در محلی قرار بگیرید که هوا در جریان باشد یا از یک پنکه در فاصله مناسب و نه خیلی نزدیک استفاده کنید. از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید بپرهیزید چون در این شرایط ممکن است بدن شما دمایی بیش از دمای محیط را تجربه کند. بهتر است در ساعاتی از خانه خارج شوید که آفتاب خیلی آزار دهنده نیست استفاده از کلاه های لبه دار و بزرگ هم بسیار خوب است و شما را از نور مستقیم حفاظت می کند. هر گاه احساس گرما کردید می توانید از اسپری آب استفاده کنید و آن را در هوا مقابل صورت خو اسپری کنید تا شما را خنک نگه دارد. سعی کنید هر روز دوش بگیرید به این ترتیب کمتر احساس گرما خواهید کرد. می توانید پشت گردن خود یک حوله خیس قرار دهید. هر جا که می توانید کفش و جوراب های خود را در بیاورید تا دمای بدن شما راحت تر پایین بیاید. یک راه دیگر برای خنک کردن بدن استفاده از الکل است می توانید الکل طبی از داروخانه تهیه کنید با پنبه آن را روی پیشانی و صورت خود بکشید  چون الکل زود تبخیر می شود می تواند شما را خیلی زود خنک کند اما مراقب باشید به دهان و چشم شما برخورد نکند.


تحرک مناسب

پیاده روی سبک به خصوص صبح ها بسیار مفید است در این هنگام هوا خنک تر است و پیاده روی می تواند احساس کسالت شما را در طول روز برطرف نماید همچنین برای خانم ها که مستعد پوکی استخوان هستند بسیار مفید است.

جمع آوری و ترجمه: علی یزدی مقدم

شنبه 22/4/1392 - 20:15 - 0 تشکر 621229


نقش روزه‌داری در حفظ سلامت قلب و عروق

نتایج مطالعات ارائه شده در کنفرانس اخیر کالج کاردیولوژی آمریکا در «نیواورلئان» تاییدی بر نقش سودمند روزه‌داری در پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی است.


به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا،‌ کارشناسان قلب و عروق در این کنفرانس تاکید کردند: افرادی که عادت به روزه‌داری دارند در مقایسه با افرادی که هرگز روزه‌ نمی‌گیرند، 58 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با عروق سرخرگی هستند.


پزشکان معتقدند: افرادی که حداقل یک روز در ماه را روزه می‌گیرند و از خوردن و آشامیدن پرهیز می‌کنند، 40 درصد کمتر به بیماری شریان اکلیلی قلب مبتلا می‌شوند. همچنین روزه‌داری با ایجاد تغییر در سوخت و ساز بدن برای سلامت قلب مفید است.


به گزارش ایسنا به نقل از تریبیون، در فاصله زمانی سحر تا افطار چربی‌های ذخیره شده در بدن می‌سوزند در حالی که در صورت رسوب این چربی‌ها بر دیواره عروق بویژه سرخرگ‌هایی که وظیفه تامین خون اکسیژن‌دار برای مغز، قلب و کلیه را برعهده دارند، جداره داخلی رگ‌ها ضخیمتر شده و خطر سکته قلبی و مغزی تشدید می‌شود.

شنبه 22/4/1392 - 20:16 - 0 تشکر 621230

فواید روزه‌ داری


در طب قدیم روزه اهمیت خاصی داشته است. فیثاغورث و بقراط برخی از امراض را با روزه معالجه می‌کردند و ابن سینا فصلی از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است.

 دکتر الکسی سوفورین دانشمند شهیر روسی می‌گوید: «جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد داخلی استفاده کرده و آنها را مصرف می‌کند و بدین‌وسیله خود را پاکیزه می‌سازد.»

اکثر بیماری‌های حاد و مزمن را می‌توان به وسیله روزه بهبود بخشید یا از شدت آنها کاست. بهترین درمان بیولوژیکی این است که به وسیله دفع مواد مضر، سلامت فرد را تامین نماییم. به محض این‌که نیروهای نوسازی موجود زنده، در هنگام روزه فعال و آزاد شوند، تصفیه مواد زائد حاصل از متابولیسم ایجاد می‌گردد. مشاهدات علمی تفاوت بین روزه‌داری و گرسنگی را نشان داده‌اند.

نوعی داوطلبی واقعی توام با آسایش درونی لازمه روزه‌درمانی است. وضع فکر بیمار، در هدایت اعمال متابولیک تمام بدن تأثیر اساسی دارد. روزه‌داری سبب افزایش قدرت انقباضی قلب و دفع چربی‌های زائد می‌گردد.

آثار مثبت جسمی زیادی در افراد سالم و بیمار، برای روزه‌داری بیان شده است که از جمله:

- اثر بر سوخت و ساز بدن،

- غلظت هورمون‌ها،

- فعالیت کلیه‌ها، آزمایش‌های کبد ی،

- دستگاه گوارش،

- دستگاه قلب و عروق،

- آثار عصبی و روانی،

- اثر بر الکترولیت‌ها و شاخص‌های خون‌سازی،

- اثر بر کاهش وزن و ... می‌باشد.

- شیوع حملات صرعی در روزه‌داران ماه مبارک رمضان کاهش می‌یابد.

- روزه‌داری سبب کاهش افسردگی، افکار پارانوئیدی و وسواس می‌گردد و عزت نفس فرد را افزایش می‌دهد.

ماه رمضان را از آن جهت ماه صبر نامیده‌اند چون صابر و روزه‌دار خود را از تأثیر درگیری‌ها، شکوه ‌ها و آلام می‌رهاند و خویشتن را از آنها باز می‌دارد. صبر یکی از طرق سلامت و بهداشت روانی است که در روزه‌دار تجلی می‌یابد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.