• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 8793)
سه شنبه 7/3/1392 - 16:44 -0 تشکر 606818
مسابقه: محمدباقر قالیباف





نامزد انتخابات ریاست جمهوری: جناب آقای محمدباقر قالیباف


کاربران گرامی با سلام
شما می بایست در این مبحث، آخرین اخبار و گزارشات مرتبط با جناب آقای
محمدباقر قالیباف را درج نمایید.




پنج شنبه 9/3/1392 - 19:49 - 0 تشکر 607294


محمدباقر قالیباف دقایقی قبل به دیدار امام جمعه شهر اردبیل و نماینده ولی فقیه در این استان رفت و با وی گفت‌وگو كرد.


حجت‌الاسلام سید حسن عاملی در این دیدار خطاب به قالیباف گفت: ما دعاگوی شما هستیم و امیدواریم مشکلاتی که مردم با آن درگیر هستند حل و فصل شود.


نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل همچنین  گفت: بالاخره مشکلات کشور و مردم در انتظار همت شما هستند و انتظار رسیدگی برای حل مشکلات را داریم.


وی در پایان خطاب به قالیباف گفت: امیدواریم با اهتمام عالی حضرتعالی مشکلات حل و فصل شود.

http://www.ghalibaf.ir


پنج شنبه 9/3/1392 - 19:49 - 0 تشکر 607295


۱۹:۱۵  ۱۳۹۲/۳/۹

محمدباقر قالیباف دقایقی پیش در جمع پرشور و بی‌نظیر مردم اردبیل سخنرانی كرد. بخش‌هایی از گفته‌های او را در ادامه می‌خوانید:


*میثاق می‌بندم که به همه اصل‌های قانون اساسی پایبند باشم. صحبت‌های من را ضبط کنید و وعده‌هایم را به عنوان سند نگه دارید تا در صورت خلف وعده احتمالی بتوانید از من بازخواست کنید. توانمندی‌های استان اردبیل در عرصه‌های مختلف نباید مورد غفلت قرار گیرد.


 *تورم در بخش مواد غذایی حدود 48 درصد است، اما در 8 یا 9 قلم از مواد غذایی که 90 درصد نیاز مردم را تشکیل می‌دهند تورم 150 درصدی را شاهد هستیم.


*من هرکجا کار کردم عملکردم مشخص بوده است. ضمانت برنامه من سابقه من است. باید شرایط زندگی رحمانی را برای مردم مهیا کنیم. کشور ما در معرض توطئه‌هایی بوده است که هر کدام از این توطئه‌ها می‌توانست هر کشور دیگری را از پای در بیاورد.


*اگر اعتماد دهک‌های بالا را جلب کنیم آنها حاضرند جوانمردی کرده و نظر دولت را به سمت حمایت بیشتر از دهک‌های پایین‌تر جلب کنند.


http://www.ghalibaf.ir

جمعه 10/3/1392 - 0:16 - 0 تشکر 607391


قالیباف:6ماهه قیمت‌ها وارز راتثبیت می‌کنم







کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌گوید، " ثبیت قیمت ارز و قیمت کالاها را ۶ماهه انجام می دهم". او، مهمترین چالش امروز کشور را سوء مدیریت می‌داند.



به گزارش جهان به نقل از تسنیم، محمدباقر قالیباف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، عصر امروز در جمع مردم اردبیل در مسجد قدس، با بیان اینکه اردبیل همیشه در تاریخ‌ نقش‌های بزرگی را ایفا کرده،‌گفت: در اردبیل علمای بزرگی از جمله آیت‌الله محقق اردبیلی، آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله مروج از مرزهای دینی ما دفاع و شخصیت‌های دیگری نیز در این استان در عرصه‌های فرهنگی و ارزشی نیز نقش‌های بزرگی را ایفا کرده‌اند.




وی افزود: به هر حال روحیه مجاهدت و مبارزه میان مردم استان اردبیل در مبارزه با استکبار جهانی و محب‌بودن به اهل‌بیت زبانزد است، وقتی محرم و صفر و عشق شما را می‌بینیم، واقعا لذت‌بخش است و تهران ما نیز تحت تاثیر فرهنگ غنی شماست.




کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه امام راحل با رهبری و مجاهدت و مبارزه، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند، تصریح کرد: 14 خرداد را در پیش داریم که امام خمینی(ره) از میان ما رفت امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و قدمی برنداشت و با مجاهدت امام عزیز و شهدای گرانقدر ماست که یک نظام اسلامی به من و شما به امانت سپرده شده است.




قالیباف با بیان اینکه انقلاب اسلامی سه هدف را دنبال می‌کند، گفت: مبارزه با دشمنان خارجی و قطع کردن دست چپاول‌گران یکی از اهداف انقلاب اسلامی است. آنهایی‌که وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، این انقلاب را نمی‌پذیرفتند و می‌گفتند منافع ما در ایران است.




وی دومین هدف انقلاب اسلامی را در مبارزه با استبداد داخلی و طاغوت بیان کرد و اظهارداشت: در آن دوران از ظلمات به سمت نور آمدیم و اسلام را در مرکز قدرت قرار دادیم.




کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری، با بیان اینکه برای پیروزی انقلاب اسلامی، به‌ حق مردم با عشق به دین ایستادند، گفت: پس از دوران انقلاب اسلامی، مورد هجوم قرار گرفتیم و به نظر من، آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در همیشه تاریخ است که یک مردم متدین از عزت خودشان دفاع کردند و این مسئله برای همیشه در تاریخ باقی ماند.




قالیباف با بیان اینکه تداوم انقلاب اسلامی از پیروزی آن اگر سخت‌تر نباشد، آسان‌تر نیست، گفت: تداوم انقلاب اسلامی در گرو آن است که نظام اسلامی بتواند یک زندگی رحمانی را برای مردم برقرار کند، یعنی مردم در سایه زندگی اسلامی باید به دنیایی برسند که آخرت آنها را تضمین می‌کند.




به گفته وی، انسان به دو صورت از آخرت غفلت می‌کند، یکی غرق شدن انسان در مادیات و زندگی صرفا مادی و دیگری این است که خدای ناکرده، فقر در جامعه به‌گونه‌ای توسعه یابد که انسان‌ها را از دین باز دارد.




کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری،‌ با بیان اینکه باید دقت کنیم که یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب اسلامی ایجاد یک زندگی رحمانی و زیست مومنانه در جامعه است، گفت: امروز باید بگوییم که انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی دارد و دشمنی‌های زیادی علیه انقلاب اسلامی شده است.




قالیباف با بیان اینکه هر کدام از این دشمنی‌ها یک نظام را ساقط می‌کند، تصریح کرد: ما ده‌ها توطئه را در انقلاب اسلامی و جمهوری‌ اسلامی پشت سرگذاشتیم و با وجود اینکه دست‌های کسانی را که برای انقلاب اسلامی و جمهوری‌ اسلامی تلاش کردند، می‌بوسیم ولی شرایط اقتصادی و فرهنگی کشور ما زیبنده مردم نیست.




وی با تاکید بر اینکه بحث گرانی‌ مهم‌ترین دغدغه است، گفت: در مناطق مرزی شرایط سخت اشتغال و بحث مربوط به گرانی کانون گرم خانواده‌ها را با چالش جدی مواجه کرده است.




کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، با اشاره به سخنان پیامبر اکرم(ص)، گفت: نبی اکرم(ص) می‌فرمایند ما از فقر در جامعه نگران نیستیم ولی از سوء مدیریت‌ها در جامعه نگران هستیم.




قالیباف افزود: دلیل این سخن پیامبر اعظم(ص)، کاملا مشخص است، زیرا امکان دارد که جامعه‌ای همه ظرفیت‌ها را برای اقتصاد داشته باشد ولی به‌ دلیل سوء تدبیرها، جامعه فقیر شود.




وی ادامه داد: ما از مکتب اسلام می‌فهمیم که سوء مدیریت‌ها مهم‌ترین چالش کشور ماست، امروز با توجه به همه ظرفیت‌ها ولی مشاهده می‌شود که سوء تدبیرها مهم‌ترین چالش ماست.




قالیباف با تاکید بر اینکه نباید ذره‌ای ناامیدی داشته باشیم، گفت: با توجه به روحیاتی که در جوانان می‌بینیم، کاملا مشهود است که از جوانان ما در دهه اول انقلاب با انگیزه‌تر و قوی‌تر بوده‌اند، اما در آن زمان زمینه خدمت برای قالیباف‌ها فراهم شد ولی امروز فراهم  نشده است.




وی با اشاره به پروژه پل صدر و پرو‌ژه‌های شهرداری تهران، گفت: این امکانات و حرکت عظیمی که اتفاق اتفاده است، توسط کسانی انجام می‌شود که متوسط سنی آنها 35 سال است.




کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، افزود: برخی جوانان با مدرک فوق‌لیسانس و لیسانس به ما می‌گفتند که در این پروژه‌ها از  ما به عنوان کارگر استفاده کنید ولی وقتی ظرفیت‌ آنها شناسایی شد آنها افتخارات عظیمی را بوجود آوردند؛‌ از این رو ما نا امید نیستیم بلکه ما به نیروی جوان، تدبیر و فرهنگ جهادی و ... نیاز داریم.




قالیباف با بیان اینکه برنامه شب گذشته بنده که در شبکه یک سیما پخش شد را به عنوان تعهد و میثاقم با مردم عزیز، ضبط کنید، گفت: این مردم ظرف حداکثر 2 سال آثار و برکاتی را در زندگی خود می‌بینند که مرزنشینان و چه کسانی‌که در حوزه کشاورزی، صنعت، تجارت و چه کسانی‌که در راه‌های دور و نزدیک هستند، آن را احساس خواهند کرد.




وی با بیان اینکه من جزو مدیرانی نیستم که شعار بدهم، اضافه کرد: وقتی در نیروی انتظامی بودم، اگر امکاناتی در نیروی انتظامی تهران آورده می‌شد آن امکانات نیز به دورترین نقاط کشور نیز فرستاده می‌شد.




کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری، با بیان اینکه دهک‌های پایین به توجه بیشتری نیاز دارند، تصریح کرد: دهک‌های بالاتر آنقدر سخاوتمند هستند که اگر به دهک‌های پایین توجه بیشتری شود، راضی می‌شوند ولی وقتی ما طوری رفتار می‌کنیم که اعتماد آنها را سلب می‌کنیم، دیگر راضی نیستند چنین کارهایی صورت گیرد.




قالیباف با بیان اینکه اگر در حماسه سیاسی قرار شد که بنده در پست ریاست‌جمهوری ادای دین کنم، در این صورت سیاست‌های جبرانی را در حوزه اقتصادی، سیاسی، صنعت، راه‌اندازی صنایع کوچک و بزرگ، هدفمندکردن یارانه‌ها و ... را پیگیری خواهم کرد، تصریح کرد: در هدفمندکردن یارنه‌ها علاوه بر یارانه نقدی،‌ یارانه‌ای را که تولید را در روستاها و صنعت راه‌اندازی کند را در نظر خواهیم گرفت.




کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری، با بیان اینکه ما امروز بیشترین مالیات را از کسانی دریافت می‌کنیم که کمترین حقوق را می‌گیرند، گفت: اگر یک مبلغ درآمدی را به عنوان خط فقر در نظر بگیریم، دیگر نباید از کسانی‌که زیر آن مبلغ حقوق می‌‌گیرند، مالیات گرفت.




به گفته قالیباف، هرجا توفیق خدمت داشتم، به فضل الهی و کمک مردم عزیز آنجا سروسامان پیدا کرده است.




وی ادامه داد: ظرف مدت 2 سال؛ البته اینکه می‌گویم 2 سال غرضم این نیست که در پایان 2 سال اتفاق بیفتد، بلکه در 6 ماه اول حتما تثبیتت قیمت‌ها، تثبیت قیمت ارز و اقلام اساسی زندگی مردم را انجام خواهم داد.




کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، با اشاره به تورم 30 درصدی، گفت: این تورم 30 درصدی برای 500 - 600 کالاست ولی وقتی به اقلام غذایی که 90 درصد زندگی مردم را تامین می‌کند، نگاه می‌کنیم مشاهده می‌شود که تورم از 50 درصد بیشتر است که باید به آن توجه کنیم.  


 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

جمعه 10/3/1392 - 12:25 - 0 تشکر 607514


بعید می‌دانم جلیلی گزینه ائتلاف پیشرفت باشد/ جذابیت مناظره‌ها با رعایت اخلاق انتخاباتی



نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره انتخابات جلیلی به عنوان گزینه ائتلاف پیشرفت گفت: بعید می‌دانم جلیلی گزینه ائتلاف پیشرفت در انتخابات ریاست جمهوری باشد.

"محمدباقر قالیباف" نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گفتگو با خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران درباره رعایت اخلاق در مناظره‌های انتخاباتی گفت: با توجه به این که در دهه بعثت و ماه رجب هستیم و فلسفه بعثت اخلاق است باید این موضوع اساس کار مناظره‌ها باشد.

وی با بیان اینکه اخلاق کلیدی‌ترین بحث در باب مناظره‌هاست، افزود: بنده اعتقاد دارم در مناظره‌ها وقتی نامزدهای انتخاباتی روبه‌روی هم قرار می‌گیرند اگر نظری گفته شود طبیعتا پاسخی شنیده می‌شود که این موضوع بار مثبت بسیاری دارد.

قالیباف تصریح کرد: با رعایت اخلاق به طور حتم مناظره‌ها بسیار خوب و جذاب خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید برنده مناظرات چه کسی خواهد بود، اظهار داشت: به طور حتم مردم برنده اصلی مناظرات هستند، لذا باید خوب تشخیص دهند تا در حماسه سیاسی تاثیر چشم‌گیری داشته باشند.

قالیباف درباره جزئیات دیدار اعضای ائتلاف پیشرفت با آیت‌الله مهدوی کنی گفت: جزییات این دیدار از سوی خاموشی، دبیر ائتلاف به همه رسانه‌ها اعلام شد.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره گمانه‌زنی‌های برخی از رسانه‌های خبری مبنی بر انتخاب خودش به عنوان گزینه نهایی ائتلاف با توجه به استعفای حسین مظفر و انتخاب وی به عنوان رئیس ستادش اظهار داشت: اینگونه برداشت‌ها تنها تحلیل‌هایی است که از سوی برخی از رسانه‌ها روی می‌دهد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درباره این که آیا امکان دارد شخص دیگری از ائتلاف پیشرفت به عنوان نامزد معرفی شود با توجه به این که بعضی‌ها می‌گویند سعید جلیلی گزینه این ائتلاف است، خاطرنشان کرد: بعید می‌دانم جلیلی گزینه ائتلاف پیشرفت باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

جمعه 10/3/1392 - 12:25 - 0 تشکر 607517


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، ستاد رویش(جوانان حامی محمدباقر قالیباف) با صدور اطلاعیه‌ای اعلام موجودیت کرد.


این اطلاعیه‌ در گردهمایی مسئولان و فعالان ستادهای استان تهران(ستاد جوانان رویش) که در تالار آدینه تهران در حال برگزاری است، قرائت شد.


متن این اطلاعیه بدین شرح است:


گروهی از جوانان فعال و نخبه در سراسر کشور با سازمان‌دهی شبکه جوانان حامی دکتر قالیباف، فعالیت‌های خود را هدف معرفی ویژگی‌ها و توانمندی‌های این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری و حمایت از برنامه‌های وی تحت عنوان ستاد جوانان رویش آغاز کردند.


این ستاد که نام خود را از بیانات گهربار رهبر فرزانه انقلاب که فرمودند «ما شاهد رویش یک طبقه جوان علاقه‌مند، مؤمن و جست‌وجوگر در زمینه‌های انقلاب هستیم» وام گرفته است.


این ستاد با شعار «جوانمردانه حمایتت می‌کنیم» می‌کوشد تا با همراهی جوانان در تمام استان‌ها و شهرستان‌های کشور در راستای ایجاد حماسه سیاسی و شور و شوق انتخاباتی دیدگاه‌های خود را در رابطه با کاندیدای اصلح خود با مردم در میان بگذارد.


این ستاد در بخشی از بیانه اعلام موجودیت خود آورده است: ما جوانان انتخاب نموده‌ایم، انتخابی جوانمردانه از سر شور همراه با شعور جوانی، انتخابی در مسیر همت و جهاد، انتخابی با محوریت ارزش‌گرایی، عقلانیت، کارآمدی و اعتدال، انتخابی با حجت شرعی، انتخابی با اعتقاد و انتقادی عاشقانه و عالمانه.


در بخش پایانی این اطلاعیه اعلام شده است که افراد می‌توانند اخبار ستاد جوانان رویش را از آدرس اینترنتی www.rooyesh92.ir پیگیری کنند.


به گزارش فارس اولین گردهمایی مسئولان و فعالان ستادهای استان تهران ستاد جوانان (رویش) حامی محمدباقر قالیباف با حضور برخی از فعالان ستاد این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری و جوانان در تالار آدینه تهران در حال برگزاری است.


انتهای پیام/


منبع: خبرگزاری فارس


جمعه 10/3/1392 - 12:26 - 0 تشکر 607518


قالیباف و پدرش قبل و بعد از جنگ +عکس




حاج حسین بعد از دوران دفاع مقدس در شهر خود یک نانوایی دایر کرد و از طریق آن به امرار معاش پرداخت و این روزها نیز که با بالارفتن سن خانه نشین شده، از اجاره آن نانوایی ارتزاق می کند.

زندگی: حاج حسین قالیباف، پدر شهید قالیباف است که در دوران دفاع‌مقدس به همراه چهار فرزندش خود به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شتافت.

ایشان قبل از انقلاب راننده ماشین باری بوده و پس از انقلاب خشکبار فروشی داشته اند. در دوران دفاع مقدس به همراه 4 فرزند خود به جبهه ها شتافت که در این دوران، حسن پسر او به درجه رفیع شهادت نایل شد.

حاج حسین بعد از دوران دفاع مقدس در شهر خود یک نانوایی دایر کرد و از طریق آن به امرار معاش پرداخت و این روزها نیز که با بالارفتن سن خانه نشین شده، از اجاره آن نانوایی ارتزاق می کند.

قالیباف و پدرش در لباس رزم







قالیباف و پدرش در گذر زمان



جمعه 10/3/1392 - 12:28 - 0 تشکر 607521


برنامه تبلیغاتی محمد باقر قالیباف از شبکه های رسانه ملی


شنبه: یازدهم خرداد؛ شبکه جام جم- پاسخ به ایرانیان خارج از کشور- ساعت ۲۳.۳۰ دقیقه


سه شنبه: ۱۴ خرداد؛ شبکه سوم سیما- پاسخ به سؤالات جوانان- ساعت ۱۹.۱۰ دقیقه


پنجشنبه: ۱۶ خرداد؛ شبکه اول سیما- مستند اول- ساعت ۲۰.۱۰ دقیقه


این مستند همان شب ساعت ۲۳.۳۰ از شبکه جام جم تکرار خواهد شد.


یکشنبه: ۱۹ خرداد؛ شبکه چهار سیما- پاسخ به سؤالات کارشناسان- ساعت ۱۸.۱۰ دقیقه


سه شنبه: ۲۱ خرداد؛ شبکه اول سیما- مستند دوم- ساعت ۲۳.۳۰ دقیقه


این مستند نیز همان شب ساعت ۳۰ دقیقه بامداد از جام جم پخش می شود.


چهارشنبه: ۲۲ خرداد؛ شبکه خبر- گفتگوی ضبط شده- ساعت ۲۲.۳۰ دقیقه



منبع: http://sima.jamejamonline.ir

جمعه 10/3/1392 - 17:6 - 0 تشکر 607587

با سلام

نشت سیاسی نمایندگان كاندیداهای ریاست جمهوری در برنامه دیروز امروز فردا در شبكه 3


اقایان جهانگیر زاده نماینده ولایتی

و

رحمان فاضلی نماینده قالیباف

ساعت و زمان ان بعدا اعلام خواهد شد

منبع : برنامه امروز گلخانه در شبكه 3 سیما

جمعه 10/3/1392 - 17:13 - 0 تشکر 607588

با سلام

نشست ورزشی نمایندگان كاندیداهای ریاست جمهوری در برنام هرخصت از شبكه 3 

اقایان دامادی نماینده  قالیباف

و

سعید خالقی
نماینده  عارفچ

ضمنا مجری این برنامه جواد خیابانی است

ساعت و زمان ان بعدا اعلام خواهد شد


منبع : برنامه امروز گلخانه در شبكه 3 سیما

جمعه 10/3/1392 - 17:42 - 0 تشکر 607592


دیدگاه های اقای قالیباف در مورد سوالات مناظره

منظره راس ساعت روی آنتن رفت.

 حیدری، مجری برنامه: بینی و بین‌الله به جز من و رئیس سازمان و 2 تن از مدیران ارشد صداوسیما، کسی از سوالات خبر ندارد.

محمد باقر قالیباف بر صندلی شماره 2 تکیه زده است.


سوال اول

غرضی نخستین نامزدی است که در جایگاه قرار می گیرد. مجری از ایشان سوال می کند که شما مشکل اشتغال را چگونه حل می کنید؟

پاسخ غرضی: ظرف صدسال گذشته، ملت ایران دچار دولت‌هایی بوده که همه تورم‌زا بوده‌اند. این ریال ما معادل یک رویال بوده که در یک تاریخی معادل رویال کشور اسپانیا بوده و در ابتدای نهضت مشروطه یک ریال ما یک دلار بود. وقتی رضا شاه به قدرت رسید شد سه ریال. وقتی از کشور رفت شد 15 ریال. وقتی متفقین حمله کردند شد 20 ریال. دولت زاهدی آن را  کرد 35 ریال. دولت منصور کرد 6 تومان و 8 ریال. در دوره بنی‌صدر شد 300 ریال. در دولت مهندس موسوی با 40 تومان شروع شد و تا وقتی من وزیر بودم 50 تومان بیشتر نشد ولی بعدش شد 150 تومان. در دولت هاشمی شد 450 تومان/ دولت خاتمی 1000 تومان و در دولت فعلی شد 3500 تومان. تا تورم حل نشود و کشور به تولید نرسد، وضع همین است. هزینه پول در کشورمان بالاست. ما در 100 سال گذشته تولید نداشتیم. اشتغال وقتی سامان پیدا می‌کند که تولید سامان یابد. تولید وقتی سامان یابد که هزینه پول به سمت نزولی برسد والا ااشتغال مصنوعی است. اشتغال بعد از اینکه محکم جلوی تورم بایستیم می‌تواند تولید شود.

دیدگاه قالیباف: پاسخ قالیباف: نکته‌ای که آقای غرضی که از پیشکسوتان هستند اشاره کردند از یک نگاه درست است، اما واقعیت این است که امروز باید به طور دقیق برای اشتغال برنامه‌ریزی کنیم که در دوره‌های زمانی کوتاه مدت و بلند مدت انجام شود.  امروز باید با برنامه‌ریزی دقیق برای ایجاد فرصت های شغلی جدید، تامین منابع مالی لازم و تغییر رویکردهای فعلی تلاش کرد. از سوی دیگر باید با رونق اقتصادی و کاهش تورم به فکر برنامه‌های دراز مدت باشیم. باید در برنامه دراز مدت کاری کنیم تا نقدینگی فعلی به سمت تولید برود تا بتوانیم بستر اشتغال‌زایی را ایجاد کنیم.

سوال دوم

محمد رضا عارف به سوال دوم پاسخ می دهد: نظام و برنامه شما برای تعامل با سایر قوا و نهادهای نظارتی کشور چیست؟

پاسخ عارف: مهمترین  مشکل ریشه مشکلات اقتصادی حاکمیت یکپارچه یک جریان سیاسی یعنی اصولگرایان بر اقتصاد کشور در هشت ساله گذشته و کنار گذاشتن جریان دیگر است. برخی نظامیان و شرکت های وابسته به نهادهای نظامی در امور اقتصادی دخالت کردند که این فضا را برای مشارکت اقتصادی تنگ کرده. خصوصی سازی به صورت ناقص انجام شده است. بین 10 تا 15 درصد به بخش خصوصی واگذار شده و بقیه عملا به بخش های نیمه دولتی. به خاطر مشکلاتی که با دنیا داریم نمیتوانیم از ارتباط با کشورهای دنیا برای بهبود اقتصادمان کمک بگیریم. اگر اصل 44 را جدی دنبال کنیم بسیاری از مشکلات اقتصادی حل می شود. یک جریان سیاسی نمیتواند کشور را اداره کند، این را باید بپذیریم. مبنا را باید بر شایسته سالاری بگذاریم. با توجه به ضرورت تعامل بین قوا باید قوای مختلف در یک فضای صمیمی مشکلات را حل کنند. نباید اختلاف نظر و مشکلات قوا به جامعه کشیده شود. 

دیدگاه قالیباف:   متاسفانه شاهد بودیم که در همین بحث که قرار است اقتصادی باشد، باز سراغ سیاسی‌بازی رفتیم و از دغدغه‌های اصلی مردم غافل شدیم.از قضا مشکل اصلی من نیز همین است. ما اگر قرار است بحث اقتصاد را حل کنیم چه کار به سیاست‌زدگی داریم. وقتی شرایط اینگونه شد، مجبور می‌شویم که دغدغه‌های اصلی مردم که در سوال قبل مطرح بود را فراموش کنیم و سراغ این برویم که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان چه کردند. اینها مساله مردم نیست و چنین اختلافاتی حق مردم را از بین می‌رود. ببینید من که در شهرداری هستم، شما شاهدید که در شورای شهر اول درگیر سیاسی‌بازی و منحل شد. اما در شورای فعلی که ما 8 سال در خدمتشان بودیم اصولگرا و اصلاح‌طلب بود، ولی مانع خدمت نشد و ما کارمان را انجام دادیم. البته ما باید بر اساس یک سند برنامه پیش برویم و از برنامه‌های سلیقه‌ای خوددداری کنیم. 

سوال سوم

محسن رضایی برای پاسخ دادن به سوال در جایگاه قرار گرفت. سوال: برنامه شما برای تامین مسکن و مهار تورم آن چیست؟

پاسخ رضایی: ما در اداره کشور باید کار را به مردم بدهیم. مردم در اقتصاد و مسکن و بسیاری از کارهای دیگر نیستند. مسکن مهر طرح خوبی بوده ولی باید بهتر اجرا می شد. نباید منابعش از بانک مرکزی و بدون پشتوانه شکل میگرفت. قیمت مسکن در تهران به صورت سرسام اور بالا رفته و تمام برنامه ریزی های مسکن را از بین برده. توجه جدی به مسکن خواهم کرد. با اصلاحات در مسکن مهر آن را ادامه میدهیم. نباید پروژه ها را نیمه تمام بگذاریم که هزینه پشت سر هزینه به بار بیاید. مقرراتی که برای محدوده شهرها به وجود آمده بر اساس معماری نوین ایرانی نیست و باید بازنگری شود.  جایگاه شهرسازی را نوعی تغییر میدهیم که فرصت های جدیدی برای مسکن ایجاد شود. وام مسکن به خاطراینکه خود مسکن تبدیل به کالای اقتصادی و تجاری و درآمدزایی شده  مانع از آن می شود که تسهیلات قابل توجهی به آن داده شود. باید مسکن از دارایی به سرمایه گذاری تبدیل شود و وام های بیشتری در اختیار مردم قرار دهیم. در تمام دنیا 70-80 درصد پول ساخت مسکن را به صورت وام می دهند.

دیدگاه قالیباف: بحث مسكن اولویت‌دار‌ترین برنامه من در دولت آینده خواهد بود. متاسفانه در حال حاضر بیشترین سهم درآمد خانواده‌های مستضعف در همین بخش هزینه می‌شود، یعنی باید بخش اعظمی از درآمدشان را به عنوان اجاره خانه پرداخت كنند. هر چه قدر بتوانیم این اوضاع را ساماندهی كنیم و سهم درآمد كمتری از مردم به این بخش اختصاص یابد، قدرت خرید مردم بالاتر خواهد رفت. درضمن اگر در این بخش خوب عمل كنیم به طور مستقیم 250 هزار شغل جدید ایجاد شده و اشتغال‌زایی می‌شود. در خصوص مسكن مهر باید بگویم كه این طرح 2 اشكال اساسی دارد؛ یكی اینكه كیفیت ساخت مسكن در این طرح پایین است و ما باید آن را بالا ببریم. مسكن مهری كه در حال حاضر ساخته می‌شود خودش به دلیل كیفیت پایین، بافت فرسوده به حساب می‌آید. از طرفی در شهرها بافت فرسوده داریم، ولی برای اجرای طرح مسكن مهر به داخل بیابان‌ها می‌رویم. شاید هزینه زمین در این نقاط ارزان باشد، ولی درعوض حدود متری 3 میلیون تومان برای ایجاد تأسیسات هزینه می‌كنیم كه این هزینه از بیت‌المال است. در تهران 14 هزار هكتار بافت فرسوده دارد كه تأسیساتی مثل آب و برق و گاز و تلفن و مترو و مسجد و مدرسه و... دارد. می‌توانیم به جای اینكه مسكن مهر را به پرند ببریم در همین بافت فرسوده پایتخت خانه بسازیم و به مردم تحویل دهیم.

سوال چهارم

روحانی بر اساس قرعه کشی پشت تریبون قرار گرفت. سوال: برنامه شما برای گسترش عدالت اجتماعی چیست؟

پاسخ روحانی: عدالت یعنی هر چیزی در جایگاه خود قرار گیرد. اولین مساله تولید است که باید در جایگاه خودش قرار گیرد. امروز در شرایطی که هستیم به جای آنکه به تولید داخلی کمک کنیم به واردات روی آورده ایم. این بزرگترین بی عدالتی است. عدالت این است که در شرایط فشار دشمن بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم  و تولید داخلی را افزایش دهیم و بر مقدار واردات کاسته کنیم. می بینیم شعارهای سیاسی ما با عملکرد اقتصادی ما سازگار نیست. در شعار، شعار مقاومت می دهیم اما در شعار اقتصادی در مقام عمل مقاومتی در کار نیست. الان باید سیاست اقتصادی ما با سیاست سیاسی ما کاملا منطبق باشد و در یک مسیر قرار داشته باشد. ولی امروز می بینیم این دو مسیر کاملا جداست. امروز وقتی این همه بیکار در جامعه ما وجود دارد هیچ شاخصی برای بی عدالتی نیست. حتی شاخص  هایی که معروف است برای ضریب جینی، می بینیم آخرین اعلامی که بانک مرکزی کرده این است که بعد از اجرای یارانه ها 2 دهک بالا و 2 دهک پایین متنعم شدند و 6 دهک وسط در فشار بیشتر قرار گرفتند. کارخانه کفش ملی یک روزی جزو افتخارات ما در بین کشورهای همسایه بود اما امروز به انبار ماشین سایپا تبدیل شده. پارس الکتریک به لانه کبوترها تبدیل شده. یعنی عدالتی بین نیازهای واقعی و عملکرد واقعی دولت وجود ندارد.

دیدگاه قالیباف: عدالت نه گفتنی است و نه شنیدنی. بلكه یك اقدام و عملی باید اتفاق بیفتد كه مردم طعم عدالت را بچشند. نكته اول در این حوزه عدالت فردی است. عدالت فردی باید به شكل باشد كه همه اقوام و همه گرایش‌ها بتوانند از فرصت‌هایی كه در نظام وجود دارد به طور عادلانه استفاده كنند. یعنی فرصت های قدرت برای همه باید برابر باشد. عدالت بعدی عدالت جغرافیایی است. ما فقط نباید به مركزیت حكومت برسیم و هر چقدر از مركز دورتر شویم مردم محروم‌تر شوند. عدالت سوم، عدالت اجتماعی است است. همه اقشار جامعه؛ زنان، جوانان، صنعتگران، معلمان،‌كشاورزان، همه باید در جامعه دیده شوند و خود را در برنامه‌های دولت ببینند. درضمن اگر رشد اقتصادی نباشد، رسیدن به عدالت یك شعار بیشتر نخواهد بود. عدالت در امنیت هم باید وجود داشته باشد و احساس امنیت در همه كشور احساس شود. من در نیروی انتظامی عدالت در امنیت را با 110 برقرار کردم تا همه مردم در هر نقطه‌ای که هستند بتوانند به پلیس دسترسی داشته باشند. در شهرداری تهران هم همین کار را در برنامه قرار دادیم و گفتیم عدالت این است كه مناطق محروم در اولویت برنامه ها قرار داشته باشند. امروز رشد جنوب شهر در تهران محقق شده و فاصله شمال و جنوب شهر از بین رفته است كه همان چشیدن طعم عدالت به حساب می‌آید.  

سوال پنجم

حدادعادل طبق قرعه کشی پشت تریبون قرار گرفت. سوال: برنامه دولت شما برای مواجهه با کاهش درآمدهای نفتی در اولین سال دولتتان چیست؟

پاسخ حداد عادل: برای مقابله با آثار ناشی از کاهش درامدهای نفتی باید در درجه اول به صادرات غیرنفتی توجه کنیم. ما میتوانیم با افزایش صادرات غیرنفتی جای خالی صادرات نفتی را پر کنیم. کشور ما کشوری است که از نظر کشاورزی امتیازات بالایی دارد. تنوع اقلیمی دارد. ما میتوانیم صادرات کشاورزی داشته باشیم. میتوانیم از مزایای گردشگری برای تامین ارز به جای کاهش ارز ناشی از فروش نفت استفاده کنیم. از دالان عبوری، کریدور ترانزیتی شمال جنوب استفاده کنیم. باید در کنار اینها دولت انضباط مالی خود را افزایش دهد. ریخت و پاش و مصرف زیاد ما را به ارز نفتی محتاج تر می کند. میتوانیم با افزایش انضباط مالی راه های دیگری را هم تعقیب کنیم. اقتصاد مقاومتی از جمله اموری است که میتواند کشور را در برابر مسئله نفت بیمه کند. مراد از اقتصاد مقاومتی، عوض کردن شیوه اقتصاد است. پوست اندازی و نوسازی اقتصادی است. توجه به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است. دولت من در آینده برای کاهش ارز ناشی از نفت، باید سبک زندگی اسلامی را در کشور حاکم کند. ما نمیتوانیم به سبک زندگی غربی زندگی کرده و طعمه توطئه غرب شویم. 

دیدگاه قالیباف: باید فكر كنیم و ببینیم كه آیا كاهش فروش نفت یك تهدید است یا فرصت؟ اگر سوءتدبیر در مدیریت نداشته باشیم این كاهش فروش یك فرصت است، اما اگر سوءتدبیر در مدیریت داشته باشیم یك تهدد بزرگ به حساب می‌آید كه باید به آن توجه داشته باشیم. باید دولت اولویت‌بندی در هزینه‌ها داشته باشد. درضمن باید به سمت كاهش هزینه‌های دولت، تقویت بخش خصوصی و هدایت نقدینگی به بخش صنعت برویم و این اقدامات را در اولویت قرار دهیم.

30 درصد بودجه شهرداری تهران در 60 سال گذشته توسط دولت طبق قانون پرداخت می‌شده كه به شهرداری های دیگر هم دولت داده است. امروز این سهم بودجه دولتی در شهرداری تهران به 5 درصد رسیده است. پس حالا شهرداری تهران بدون پول نفت اداره می شود، چرا شهرداری تهران امروز و در این شرایط هیچ مشكلی ندارد؟ چون ما از قبل برنامه‌ریزی و پیش‌بینی كرده بودیم و درآمد را بالا آوردیم. این روند باعث شد پروژه‌های مدیریت شهری طبق برنامه پیش برود و در موعد مشخص به بهره‌برداری برسد.

از ابتدای سال 80 و در دولت اصلاحات  نفت 10 یا 11 دلار شد، برنامه‌ریزی مدیران وقت باعث شد كه رشد صنعت ما دو رقمی شود. این نشان دهنده داشتن برنامه ریزی است كه به موفقیت منجر می‌شود.

سوال ششم

دکتر محمد باقر قالیباف برای پاسخ دادن به سوال ششم پشت تریبون قرار گرفت. سوال: گام های عملی دولت شما برای تقویت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و بهبود فضای کسب و کار چیست؟

سخنان قالیباف(3 دقیقه اول) : همان طور که در برنامه‌هایم اشاره کرده‌ام و انشاءالله در فرصت مناسب برای مردم مفصل توضیح خواهم داد، ما ابتدا باید سهم تولید از یارانه‌ها را باید در اولویت قرار دهیم، هم در بخش صنعت و هم در بخش کشاورزی. باید نقدینگی را در جامعه به سوی اولویت‌ها هدایت کنیم و سفته بازی را از مسائل اقتصادی حذف کنیم و درآمدهایی که بدون تولید هستند را در مالیات مورد توجه قرار ‌دهیم.

 انضباط بودجه را در دولت مورد توجه قرار خواهیم داد و به بانک مرکزی استقلال می‌دهیم تا حدود 6  برابر نقدینگی رخ ندهد. در سیاست‌ها باید ثبات داشته باشیم تا هر هفته و هر ماه تصمیم عوض نکنیم و رانت درست نشود. در چنین شرایطی برخی افراد یک شبه میلیاردر می‌شوند و از سوی دیگر سرمایه مردم و فقرا به یک سوم تقلیل داده شده است. باید بازبینی دقیق در حوزه توزیع کالا و خدمات داشت و از سوی دیگر باید کاری کرد که بر تولیدات داخلی شاهد کاهش فشار تحریم باشیم.

برای دهک‌های پایینی باید سیاست‌های جبرانی گذاشت مثلا در حوزه‌های بیمه، سلامت و تحصیل. باید کاری کنیم تا در جامعه عدالت را شاهد باشیم نه مساوات. یکی دیگر از برنامه‌ها باید بالا بردن کیفیت  کالاها باشد. نکته دیگر این است که کالاهای اساسی را در شرایط فعلی در اولویت شبکه توزیع قرار دهیم و مثلا در بخش کشاورزی به این موضوع توجه کنیم. 


سوال هفتم

سعید جلیلی بر اساس قرعه پشت تریبون قرار  گرفت. سوال: گام دوم قانون هدفمندی یارانه ها را چگونه اجرا میکنید؟

پاسخ جلیلی: قانون هدفمندی یک قانون است و باید به خوبی اجرا شود. یکی از بحث هایی که داریم و در هدفمندی خود را نشان داد این است که بخشی از مسائلی که مطرح میکنیم قبلا هم مطرح شده اما چرا موفقیت آمیز اجرا نشدند و مشکلاتی داشتند؟ اولین کار برای هر نگاه اقتادی و هر سیاست اقتصادی این است که باید به ساختار اجرایی دولت بپردازیم تا سیاست ها عملی شوند. وگرنه اینکار انجام نمی شود. دولت به مثابه قطاری هست که اگر راه نیفتد و سرعت لازم را نداشته باشد بهترین قوانین هم دچار مشکل می شود. روی حمایت از تولید همه وفاق دارند اما چرا انجام نمی شود؟ به خاطر اینکه سازوکارها و ساختارها خوب تعریف نشده اند. لذا من ساختار دولت را به گونه ای تغییر میدهم که اولا خودش برای مردم مانع نشود و ثانیا تقویت کند و خودش مشوق شود برای اینکه ظرفیت ها به کار گرفته شوند. اگر به این بحث اساسی نپردازیم سیاست ها و قوانین خوبی که داریم مانند همین هدفمندی یارانه ها، این موضوعات قابل پیگیری نیست. در بحث هدفمندی بحث اصلی این بود که یارانه ها هدفمند و در یک جهت صحیح مدیریت شود.

دیدگاه قالیباف: هدفمندی را حتما طبق قانون ادامه میدهیم. البته یارانه تولید را که قانون پیش‌بینی کرده،هم در بخش کشاورزی و هم در حوزه صنعت ادامه میدهیم. ضمنا باید سیاست های جبرانی برای دهک های پایین جامعه حتما بگذاریم تا قدرت خرید مردم را بالا ببریم. باید نقدینگی امروز الان قدرت خرید  خاصیتش نسبت به قبل از یارانه ها تغییر نکرده. ما قیمت کالاهای اساسی را تثبیت می کنیم تا قدرت خرید مردم بالا برود. همان طور که در بخش مسکن گفتیم که بیش از 80 درصد درآمدهای خانواده‌ها را می‌گیرد. پس کالاهای اساسی و مسکن در اولویت ماست. نکته بعدی این است که ما در یارانه ها قیمت را واقعی نکردیم. آن روز بنزین لیتری 100 تومان بود، قیمت واقعی‌اش 700 تومان بود. امروز که بنزین 700 تومان شده، قیمت واقعی 2 هزار و 700 تومان است. در این شرایط حقی از مردم الان ضایع شده و آن کیفیت است. چرا باید اتوی پرمصرف در خانه ها باشد یا ماشین ها 12 در 100 بسوزانند؟ دولت باید کیفیت تولید را هم بالا ببرد تا مصرف بنزین به 6 برسد و دیگر هزینه‌های مردم کاهش یابد.

سوال هشتم

علی اکبر ولایتی پشت تریبون قرارگرفت. سوال: برنامه عملیاتی دولت شما برای مهار گرانی و تورم چیست؟

پاسخ ولایتی: راه کنترل تورم، این است که ما به قواعد اقتصادی پایبند باشیم و قاعده اقتصادی میگوید هرگاه نقدینگی در بازار زیاد شده و متناسب با آن کالا در کشور نداشتید یا تولید نکردید یا وارد نکردید، عملا عرضه و تقاضا با هم تعادل ندارد. یعنی میزان رها کردن پول درجامعه متناسب با تولید کالا و خدمات نباشد. برای اینکه تورم نداشته باشیم، باید فکرهای مختلفی بکنیم که یکی از آنها فکر عاجل است. یعنی دولت باید فورا تنظیم بازار کند. اجناس حیاتی مورد نیاز مردم، مانند گوشت ومرغ و برنج و نان و مسکن و ... را به اندازه کافی تولید یا فراهم نکنیم تورم ایجاد می شود. اولین کار این است که یک فرصت برای کارهای فوری داریم. یکی از این کارهای فوری برگرداندن اعتماد مردم است. یکی از کارهای اعتمادزدا بخشنامه های متفاوت و متناقض است. معاون اول یا معاون اقتصادی دولت باید کاری کند که هر بخش دولت یک کاری نکند که مردم سرگردان شوند.

دیدگاه قالیباف: علت گرانی را همه توضیح دادند و حالا باید بپرسیم كه برای مهار این گرانی چه باید بكنیم. اولین كار من در دولت آینده این است كه ثبات را در بازار ارز حاكم كنیم. برخی آمدند و گفتند كه می‌خواهند طوری در اقتصاد كار كنند كه دلار را از معادلات كشور خارج كنند، اما در عمل دیدیم كه ریال از این معادلات خارج شد و دلار ارزش پول ملی ما را بسیار كاهش داد. پس اولین گام ثبات در بازار ارز است كه در صورت تحقق آن می توان به آینده امیدوار بود.   دوم بازبینی در توزیع كالا و خدمات در كشور كه اهمیت آن را قبلا توضیح دادم. گام سوم هم ثبات در قیمت كالاهای حیاتی و اسای كشور مخصوصا در حوزه كشاورزی و برای دهك‌های پایین جامعه است. پول باید در كشور كنترل بشود، مگر نه افزایش نقدینگی به سمت سفته‌بازی در كشور خواهد رفت و كمكی به كاهش تورم نمی‌كند. اینها تا اتفاق نیفتد، مردم به ما اعتماد نخواهند كرد. ما امروز نیازمند اعتماد مردم است. برنامه من در دولت آینده این است كه در مدت 6 ماه این اعتماد را به وجود بیاوریم، همان اتفاقی كه مثلا در كشور همسایه؛ تركیه یا كشورهای آمریكای لاتین افتاد.

دیدگاه قالیباف (2 دقیقه پایانی): ما اگر اقتصادهای خوب دنیا كه رشد اقتصادی پیدا كردند را نگاه كنیم، می بینیم كه 70 درصد رشد اقتصادی در بخش خدمات است و  30 درصد رشد اقتصادی در بخش كشاورزی و صنعت. متاسفانه در حال حاضر در كشور ما بخش خدمات 45 درصد است. ما باید رشد اقتصادی در بخش خدمات را به سرعت افزایش  دهیم. نیروی جوانی خوبی هم در كشور وجود دارد و در بخش‌های مختلف خدماتی مثل آی.تی می‌توانیم به این موضوع برسیم.این خدمات می‌تواند در حوزه حمل و نقل، آی.تی، آموزش، سلامت و دنیای از حوزه‌های دیگر باشد.  

امنیت سرمایه‌گذاری بسیار مهم است، متاسفانه امنیت در این حوزه امروز در كشور وجود ندارد. نه درست با فساد مبارزه می كنیم و نه امنیتی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌نماییم. رفتار اشتباه بانك ها در در سال‌های اخیر و تعامل نادرست آنها با كارخانه‌ها و صنایع باعث شده كه فعالیت بسیاری از این بخش های صنعتی متوقف شود. حتما باید این موضوع را حل كنیم و ساماندهی لازم در این زمینه صورت گیرد. مشاركت مدنی را باید تبدیل به اجاره به شرط تملیك كنیم تا صنایع و كارخانه‌ها تشویق به فعالیت شوند. باید به آنها فرصت داده شود. بخش خصوصی را باید واقعا توسعه دهیم. دولت در سال‌های اخیر به جز دادن سهام عدالت كه آن هم بسیار مختصر بوده كاری در زمینه خصوصی‌سازی انجام نداده است. تازه فقط مالكیت را ارائه داده‌ایم به بخش خصوصی و مدیریت همچنان با دولت است.

جمع بندی بخش اول قالیباف: حرفم با مردم عزیزم این است، چون اینگونه یاد گرفتم در خدمت مردم باشم و با آنها سخن بگویم. در نیروی انتظامی و شهرداری هم همینطور كار كرده‌ایم و با مردم سخن گفته‌ایم . حق مردم این است تا بدانند من قرار است به عنوان یك مدیر و مسئول چه كاری را در چه زمانبندی مشخصی انجام دهم. ما برنامه 2 ساله برای كشور داریم كه در این برنامه از یك طرف مشكل گرانی را حل می‌كنیم و از طرف دیگر معضل بیكاری را. در ضمن قدرت خرید مردم را بالا خواهیم برد و باعث بهبود معیشت مردم می‌شویم. اینكه می گویم 2 ساله به این معنی نیست كه تا قبل از دو سال اتفاقی نیفتد. ما در 6 ماه اول تحول جدی در مدیریت اقتصادی كشور و تثبیت قیمت ارز را خواهیم داشت. نگاه دولت به ارز را به عنوان یك درآمد دیگر در دولت آینده نخواهیم داشت. مسلما به سمت كمك به معیشت مردم و كنترل تورم پیش خواهیم رفت. در 6 ماه اول این كار انجام می شود و بلافاصله در زمان بندی باقیمانده بعدی كه یك و نیم سال خواهد بود مقطع به مقطع این اهداف را به طور جدی دنبال خواهیم كرد. مردم مطمئن باشند كه ظرف 2 سال احساس آرامش را در این حوزه‌ها برای همه ، چه آن روستایی كه در روستاها زحمت می‌كشد و چه آن سرمایه گذاری كه در بخش های مختلف سرمایه گذاری و فعالیت می‌كند ایجاد خواهیم كرد.

منبع: http://www.ghalibaf.ir




برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.