• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3018)
سه شنبه 7/3/1392 - 16:41 -0 تشکر 606815
مسابقه: محمدرضا عارف






نامزد انتخابات ریاست جمهوری: جناب آقای محمدرضا عارف


کاربران گرامی با سلام
شما می بایست در این مبحث، آخرین اخبار و گزارشات مرتبط با جناب آقای
محمدرضا عارف را درج نمایید.




سه شنبه 14/3/1392 - 11:31 - 0 تشکر 608635

سفر محمدرضا عارف به استان زنجان

زنجان - خبرگزاری مهر: محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جریان سفر به استان زنجان در جمع مردم زنجان به ایراد سخنرانی پرداخت.

عکس/ فاطمه هاشم نژاد

سه شنبه 14/3/1392 - 12:12 - 0 تشکر 608659

 عارف:

میان نسل اولی‌ها و نسل سومی‌های انقلاب فاصله است

خبرگزاری فارس: میان نسل اولی‌ها و نسل سومی‌های انقلاب فاصله است

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: میان نسل اولی‌ها و نسل سومی‌های انقلاب فاصله است.

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، محمدرضا عارف با حضور در مسجد محمد رسول‌الله (ص) شهر قزوین با بیان اینکه با خط مشی اصلاح‌طلبی در انتخابات ورود پیدا کرده، اظهار داشت: با منش اصلاح‌طلبی به انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری مجلس ورود پیدا کرده و به همه هوادارانم توصیه می‌کنم تا اخلاق و التزام به قانون را فراموش نکنند.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت فرهنگی در کشور یادآور شد: باید تمامی فضاهای فرهنگی کشور از حالت امنیتی خارج شود، چراکه بحث فضای فرهنگی با مسائل سیاسی و امنیتی کاملاً متفاوت است.

کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در ابتدای حضور در انتخابات مباحث اخلاقی را در اولویت قرار داده‌ام و در این راستا نیز منشور اخلاقی را تهیه کرده‌ام که اگر به عنوان منتخب مردم رئیس‌جمهور شدم قطعاً قوانین این منشور را اجرایی خواهم کرد.

عارف یادآور شد: دولت خاتمی دستاوردهای مطلوبی را در بخش کشاورزی داشت به طوری که در آن دوران جشن خودکفایی گندم برگزار شد، اما امروز نه تنها به پیشرفتی در زمینه کشاورزی نرسیدیم بلکه گندم را نیز از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: امروز میان نسل اولی‌ها و نسل سوم انقلاب اختلاف و فاصله وجود دارد که این مسئله بسیار جدی است و باید اخلاق را به عنوان یک مسئله اساسی در بین جوانان توسعه داد.

وی بیان داشت: امروز خط فقر در کشور ما در حد خطرناکی رشد کرده در صورتی که بنا بود هدفمندی یارانه‌ها این رقم را پائین بیاورد، اما عملکرد نامناسب موجب افزایش رقم خط فقر در کشور شده است.

سه شنبه 14/3/1392 - 12:22 - 0 تشکر 608672

محمد‏رضا عارف:

 دغدغه جریان اصلاحات تحقق آرمان‏های امام راحل است

خبرگزاری فارس: دغدغه جریان اصلاحات تحقق آرمان‏های امام راحل است

کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم گفت: دغدغه جریان اصلاحات تحقق آرمان‏های امام راحل است.


به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محمد‏رضا عارف در جمع مردم زنجان، اظهار داشت: دلیل حضور جریان اصلاحات در عرصه انتخابات، تحقق تعالی کشور و تحقق آرمان‏های رهبر کبیر انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به وجود باندبازی و تنگ نظری در کشور گفت، افزود: مردم  امروز هزینه باندبازی، تنگ نظری و کنار گذاشتن نخبگان از اداره کشور را می‏پردازند.

کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم به دلایل حضور خود در انتخابات اشاره کرد و گفت: بازگرداندن سرمایه اجتماعی کشور دلیل اصلی حضور من در انتخابات است.

وی مردم را سرمایه‏های اجتماعی کشور عنوان کرد و یادآور شد: دلایل اصلی حضورم در انتخابات بازگشت اعتماد عمومی به کشور، اخلاق مداری، همراهی مردم و دولت و اخلاقی کردن سیاست بوده است.

عارف مشکلات اصلی کشور را در بخش اقتصاد دانست و تاکید کرد: در دولت آینده برای تحقق شعار معیشت تلاش می‏شود.

کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم ضعف مدیریت کشور را بداخلاقی سیاسی عنوان کرد و گفت: اجرای بداخلاقی‏های سیاسی، کنار گذاشتن قوانین و مقررات نتیجه‏اش گرانی کمر‏شکن شده است.

وی با بیان اینکه قرار بود با هدفمندی یارانه‏ها رفاه اقشار آسیب‏پذیر فراهم شود، افزود: متاسفانه اجرای هدفمندی یارانه‏ها اهداف را محقق نکرد و موجب افزایش خط فقر در کشور شد.

عارف به تفاوت درآمدی دولت اصلاحات و دولت فعالی اشاره کرد و اظهار داشت: درآمد دولت اصلاحات از منابع نفتی 170 میلیارد دلار بوده در حالیکه در دولت فعلی به 630 میلیارد دلار رسیده است.

معاون اول دولت اصلاحات با بیان اینکه با درآمد پایین نفت در دولت اصلاحات موفق به تثبیت نرخ ارز شدیم، یادآور شد: در دولت اصلاحات قیمت‏ها کنترل و نرخ ارز تثبیت شد.

وی به اشتغالزایی در دولت اصلاحات اشاره کرد و گفت: در دولت اصلاحات موفق به اشتغالزایی 700 هزار نفری در سال شدیم.

عارف استفاده از ظرفیت جوانان کشور برای توسعه را مهم دانست و تاکید کرد: باید از ظرفیت جوانان کشور برای توسعه در همه بخش‏های کشور استفاده کرد.

کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم نرخ بیکاری جوانان در کشور را یادآور شد و افزود: آمارهای بیکاری در کشور برای جوانان دانشگاهی اصلا مناسب نیست.

وی توسعه اشتغال برای بانوان را امری لازم دانست و تاکید کرد: باید برای توسعه اشتغالزایی باید برای اشتغال بانوان کشور برنامه‏ریزی صورت گیرد.

عارف توجه به معیشت مردم را ضروری خواند و گفت: مشکلات معیشتی مردم موجب افزایش سن ازدواج در کشور شده است.

معاون اول دولت اصلاحات افزایش 5 برابری سن ازدواج در کشور را نشان از مشکلات مالی جوانان برای ازدواج دانست و تاکید کرد: نرخ طلاق در کشور افزایش یافته است.

وی ایران را کشوری خانواده محور عنوان کرد و یادآور شد: در کشوری مانند ایران که خانواده رکن اساسی را در جامعه دارد نباید آمار ازدواج و طلاق به این شکل باشد.

عارف تلاش برای ارتقای جایگاه کارگران و کشاورزان در جامعه را از اولویت‏های خود خواند و تاکید کرد: بیمه بیکاری کارگران و تضمین سود و فروش محصولات کشاورزی را در دستور کار خواهم داشت.

کاندیدای دوره یازدهم ریاست جمهوری ایجاد فرصت شغلی برای یک میلیون نفر در سال را از اهداف خود یاد کرد و گفت: ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال را هدف‎گذاری کرده‏ام.

وی رشد اقتصادی 8 درصدی را از برنامه‏های اقتصادی خود عنوان کرد و ادامه داد: در دولت آینده نرخ تورم و بیکاری را یک رقمی خواهم کرد.

عارف خواستار حضور مردم در پای صندوق‏های رای شد و تاکید کرد: عدم حضور ما در پای صندوق‏های رای نشان از عقب‏نشینی ما است.

کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم تحقق حماسه سیاسی را در گرو مشارکت گسترده دانست و از مردم خواست: با حضور حداکثری در پای صندوق‏های رای برای تحقق حماسه سیاسی در کشور تلاش کنید.

سه شنبه 14/3/1392 - 12:24 - 0 تشکر 608675

محمد‏رضا عارف:

 اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مفاسد اقتصادی مؤثر نبوده است / تا آخر می‌مانم


خبرگزاری فارس: اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مفاسد اقتصادی مؤثر نبوده است / تا آخر می‌مانم

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مفاسد اقتصادی مؤثر نبوده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محمد‏رضا عارف دوشنبه شب در جمع اصحاب رسانه استان زنجان گفت: در صورتی که دولت را تشکیل دهم از همه ظرفیت‏های قانونی دولت برای مقابله با فساد استفاده خواهم کرد.

وی اقدامات صورت گرفته برای مقابله با فساد اقتصادی در کشور را مؤثر ندانست و افزود: فسادهای صورت گرفته در سال‏های اخیر نشان از عدم موفقیت برنامه‏های اجرایی برای مبارزه با فساد اقتصادی بوده است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به کناره‏گیری از انتخابات به نفع کاندیداهای دیگر خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای ماندن من و آقای روحانی صحبت‏هایی در حال انجام است.

عارف با بیان اینکه آقای خاتمی و هاشمی نسبت به حضور یک کاندیدا در صحنه انتخابات کشور به صورت تیمی مشورت می‏کنند، افزود: در حال حاضر نتیجه‏ای حاصل نشده و بنده تا آخر انتخابات حضور خواهم داشت.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: با حضور آقای هاشمی در صحنه انتخابات قصد ورود به انتخابت ریاست جمهوری را نداشتم.

وی با بیان اینکه بعد از احراز نشدن صلاحیت آقای هاشمی تصمیم به ادامه حضور در انتخابات گرفتم، افزود: تا آخر در صحنه هستم.

عارف در پاسخ به انتخاب استاندار بومی در استان‏ها خاطرنشان کرد: شایسته سالاری مهم‏ترین شاخصه در انتخاب استانداران خواهد بود.

معاون اول دولت اصلاحات، انتخاب استاندار بومی در شرایط مساوی را مهم عنوان کرد. 

وی به‌کارگیری نیروهای کارآمد در استانداری‏ها را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: انتخاب افراد شایسته برای استانداری‏های کشور از اولویت‏ها است.

عارف به اولویت سیاست‏های خارجی خود اشاره کرد و گفت: تقویت مناسبات رابطه کشور با همسایگان و جهان اسلام از مهم‏ترین برنامه‏های سیاست خارجی من خواهد بود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید روابط کشور را با دنیا گسترش داد، افزود: استفاده از همه ظرفیت‏های کشور برای توسعه روابط با کشورهای جنبش عدم تعهد در برنامه سیاست خارجی من قرار دارد.

وی تقویت دیپلماسی سیاسی کشور را مهم دانست و تأکید کرد: تقویت و توسعه دیپلماسی عمومی، علمی، فرهنگی، ورزشی و رسانه‏ای در کشور از اولیت‏ها است.

عارف به جمعیت چهار میلیون نفری ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و اظهار داشت: از این ظرفیت ایرانیان خارج از کشور به عنوان سفرای فرهنگی ایران بهره خواهم برد.

معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به دامنه تحمل و به‌کارگیری شورای منتقدان و مخالفین در دولت آینده خاطرنشان کرد: استفاده از شورای منتقدان در دولت آینده در راستای توسعه کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه نمی‏توان از نظرات مخالفین برای توسعه کشور سود جست، افزود: برای توسعه کشور از هر منتقدی که نقد سازنده به برنامه‏های اجرایی دارد، استفاده می‏شود.

عارف با تأکید بر اینکه صدای هر مخالفی را خواهد شنید، اظهار داشت: صدای مخالفین را خواهم شنید و از نظرات منتقدین دلسوز برای توسعه کشور استفاده خواهم کرد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توسعه فضای سیاسی کشور را یادآور شد و گفت: از اختیارات رئیس جمهور برای توسعه فضای سیاسی کشور استفاده خواهم کرد.

وی با اشاره به تغییر نگاه امنیتی و سیاسی به نگاه فرهنگی یادآور شد: در دولت آینده نگاه‌های سیاسی کشور را به نگاه فرهنگی تغییر خواهم داد.

سه شنبه 14/3/1392 - 19:34 - 0 تشکر 608803


مشروح/ عارف در رادیو جوان:

 میدان را برای نسل سومی‌ها باز می‌کنم/ هدفمندی یارانه‌ها را کامل اجرا می‌کنم


خبرگزاری فارس: میدان را برای نسل سومی‌ها باز می‌کنم/ هدفمندی یارانه‌ها را کامل اجرا می‌کنم

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر میدان به نسل سومی‌ها داده شود موفق‌تر از نسل اول و دوم عمل خواهند کرد اما ما هیچگاه این میدان را برای آنان باز نکردیم.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، محمدرضا عارف معاون اول دولت خاتمی و از کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در برنامه «پرس‌ و جو» رادیو جوان حضور یافته بود سخنان خود را اینگونه آغاز کرد:

«سلام بر ایرانیان، کرد، آذری، فارس، ترکمن، تات، لر، جوانان غیور عشایر و مرزنشینان کشورمان.»

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه معتقدم اگر به جوانان نسل سوم میدان داده شود، بهتر از نسل‌های اول و دوم عمل خواهند کرد اما هیچگاه این میدان را در اختیار نسل‌های سوم قرار ندادند اظهار داشت:  برخی‌ها نگاهشان به نسل سومی‌ها صرفا برای کسب رأی است و می‌گویند جوانان ما از دین گریزان هستند اما به اعتقاد من جوانان از دین گریزان نیستند بلکه از دین نماها بیزار شده‌اند.

عارف با تأکید بر اینکه استفاده ابزاری از دین و مقدسات را حذف خواهم کرد، گفت: مشارکت در عرصه‌های سیاسی مطالبه به حق جوانان عزیز و غیور کشورمان است .

وی اظهار امیدواری کرد: ان‌شاء‌الله همه ملت ایران به خصوص جوانان  24 خرداد ماه بر سر صندوق‌های رأی حضور یابند و دوم خرداد دیگری خلق کنند.

عارف در پاسخ به این پرسش مجری مبنی بر اینکه با توجه به شعار دولت شما یعنی «معیشت، منزلت و عقلانیت» چه تدابیری برای اشتغال جوانان اندیشیده‌اید؟ گفت: ما در سال 1390 ، 200 هزار فرصت شغلی را از دست دادیم، بنابراین مهمترین اولویت من تأمین اشتغال است، متأسفانه امروز صنعت ما نیمه تعطیل و کشاورزی ما در حالت رکود واقع شده است.

وی با تأکید بر اینکه بنا داریم سالانه یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم، یادآور شد: ما در دولت آقای خاتمی با نفت بشکه‌ای 10 دلاری 700 هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبات اقتصادی، احیای سازمان مدیریت و بهبود فضای کسب و کار را از اولویت‌های اصلی ‌ دولت خود عنوان و تصریح کرد: جذب سرمایه‌دار را دنبال می‌کنیم و اولویت سرمایه‌دار داخلی است، چرا که بسیاری از سرمایه‌های ما امروز در بازارهای واسطه‌گری یعنی ارز و طلا در چرخش هستند بنابراین باید با مکانیزم‌های تشویقی این سرمایه‌ها را برگردانیم.

عارف توسعه صنعت گردشگری، توسعه بخش فناوری و اطلاعات، توسعه ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی و استفاده از منطقه جغرافیایی کشور را 4 ظرفیت بالقوه برای ایجاد شغل برشمرد و گفت: ما از منطقه جغرافیایی بسیار خاصی برخوردار هستیم به طوری که می‌توانیم هاب منطقه شویم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چگونگی مهار تورم، خاطرنشان کرد: باید با اتخاذ تدابیر درست تورم را کنترل و مهار کنیم، چرا که در وضعیت کنونی تورم آثار روانی گذاشته و مردم را نگران کرده است.

عارف با بیان اینکه کنترل تورم، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق دولت است افزود: طبق تجربه‌ای که از دولت اصلاحات داشتم تلاش خواهم کرد تا نرخ تورم را تک‌رقمی کنم چرا که بدون کنترل تورم ما با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره فاز اول قانون هدفمند کردن یارانه‌ها افزود: هدفمند کردن یارانه‌ها یک طرح ملی است که از آرزوهای بزرگ دولت‌های بعد از انقلاب بوده است اما وقتی ما یارانه می‌دهیم باید به این نتیجه برسیم که آثار تورمی آن را چگونه باید کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه نباید با اجرای غلط قانون هدفمند کردن یارانه‌ها عدالت اجتماعی را نادیده بگیریم، افزود: مهم این است که ما چگونه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا کنیم که آثار تورمی کمتری داشته باشد. بنابراین قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را که در دولت نهم و دهم به صورت ناقص اجرایی شد را در آینده دنبال خواهیم کرد.

عارف با اشاره به اهمیت بخش سلامت گفت: متاسفانه دولت بخشی از طرح سلامت را اجرا و بخشی را اجرا نکرد که این امر موجب آثار منفی در کشور شده است.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه بخش بهداشت و سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است بر اجرای طرح‌های بهداشتی و درمانی در دولت آتی تاکید کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره کاهش وابستگی‌ درآمد‌های دولت به نفت گفت: باید شرایط کاهش وابستگی بودجه به نفت را فراهم کنیم و سپس برنامه‌های آن را تدارک ببینیم.

عارف نفت را سرمایه ملی و سرمایه ماندگار در کشور توصیف کرد و افزود: ما باید با افزایش درآمد‌های دولت، کاهش وابستگی به نفت را دنبال کنیم چرا که این امر یک ضرورت است.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه باید طبق برنامه 5 ساله توسعه حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی را ارتقا بدهیم، تاکید کرد: اگر دولت انضباط مالی داشته باشد می‌توان به کاهش مشکلات مالی امیدوار بود. دولت اصلاحات تلاش فراوانی برای حاکم کردن نظم و انضباط در بخش پولی کشور انجام داد.

وی با بیان اینکه یکی از تجربه‌های مهم دولت اصلاحات بر طبق برنامه‌های سوم کاهش وابستگی به نفت بود گفت: امیدواریم بتوانیم با قطع وابستگی بودجه به نفت جشن استقلال بودجه از نفت را بگیریم.

محمد‌رضا عارف در پاسخ به این سوال که دولت آینده شما چگونه با کشورهای جهان ارتباط برقرار خواهد کرد گفت: در حال حاضر روابط خارجی ما با کشورهای همسایه و منطقه از وضعیت خوبی برخوردار نیست، ما با توجه به ویژگی‌های استراتژیکی که داریم باید از درجه بالایی در سطح جهان برخوردار باشیم، باید با توجه به تمدن کشورمان و بزرگی انقلاب و پشتوانه قوی آن در روابط آن با دیگر کشورها تصمیم‌گیری کنیم، پیام ما به جهانیان باید پیام صلح باشد، ما باید در روابط خارجی مان به حقوق دیگر کشورها احترام بگذاریم و از تجربیات و دستاوردهایمان برای حل مشکلات کشورها استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی تقویت دستگاه دیپلماسی کشور است افزود: در حال حاضر نهادهای موازی‌ای در دستگاه دیپلماسی دولت کنونی وجود دارد که باعث تضعیف این دستگاه شده است. دولت آینده نیاز به دیپلمات‌های پرقدرت و قوی دارد تا در برابر همتایان خارجی‌شان بتوانند از حقوق ملت دفاع کنند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اولویت بعدی‌مان در روابط خارجی کشورهای منطقه هستند خاطرنشان کرد: ما باید با تقویت روابط غیرسیاسی‌مان با کشورهای منطقه مانند روابط تجاری اقتصادی و علمی، روابط سیاسی‌مان را نیز ارتقاء ببخشیم.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: ما باید با کشورهای اسلامی بر پایه فرهنگ و زمینه‌های مشترک رابطه برقرار کنیم. الان ما رئیس جنبش عدم تعهد هستیم که این برای ما یک فرصت است و اگر از آن به خوبی استفاده کنیم می‌توانیم روابطمان را با دیگر کشورها سامان دهیم.

محمد‌رضا عارف با اشاره به اینکه بعضی کشورهای اروپایی در گذشته روابط سنتی و دیرینه‌ای با ما داشتند که الان به هم خورده است تاکید کرد: ما نتوانستیم از اختلافی که بین اروپا و آمریکا بر سر مسئله هسته‌ای بود به نفع خود بهره ببریم. در روابط سیاسی با دیگر کشورها باید از سایر ابزارها نیز استفاده کنیم مانند دیپلماسی علمی، دیپلماسی هنری و همچنین دیپلماسی رسانه‌ای و ورزشی.

وی در ادامه سخنان خود در برنامه «پرس و جو» خاطرنشان کرد: من معتقدم ایرانیان خارج از کشور و نخبگان عزیزمان در دیگر کشورها سفرای فرهنگی هستند و اگر رفتار ما با آنان خوب باشد و آنان سفارتخانه را خانه اول خود بدانند ما می‌توانیم بر روی آنان به عنوان سفیر فرهنگی نگاه کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه در داخل کشور نیز شخصیت‌هایی را داریم که می تواند در حل مشکلاتمان با دنیا اقدام کنند اظهار داشت: برای مثال آقای هاشمی رفسنجانی روابط بسیار حسنه‌ای با کشورهای اسلامی دارد و کشورهای اسلامی ایشان را یکی از رهبران اسلامی می‌دانند و یا سید‌محمد خاتمی که مبتکر طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها بود و این طرح توانست جایگاه خوبی بین کشورهای دنیا ایجاد کند و ما باید از این پتانسیل‌ها نهایت استفاده را ببریم.

محمد‌رضا عارف در حوزه آموزش و پرورش نیز گفت: در سه دهه گذشته اصلاحات موردی در حوزه آموزش و پرورش داشته‌ایم. برای مثال دوره پیش‌دانشگاهی را ایجاد کرده‌ایم که متاسفانه این طرح شکست خورد و دلیل آن نیز این بود که امکانات لازم را در دبیرستان‌ها نداشتیم و همچنین تقاضای اجتماعی برای ورود به دانشگاه رو به افزایش بود.

وی افزود: در سالهای 76 و 77 بحث تحول آموزش و پرورش مطرح شد که آیا وضعیت موجود با روح حاکم بر قانون اساسی سازگاری دارد یا خیر. به طور طبیعی به این نتیجه رسیدیم که باید فلسفه نظام آموزشی را تدوین کنیم. همزمان طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیز مطرح شد که از دو سال گذشته این طرح‌ها اجرایی شد که نظام 6،3،3 یکی از دستاوردهای آن بود.

محمد‌رضا عارف در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: البته مهمترین ابزار اجرایی این سند و طرح معلم است. یکی از دلایلی که برنامه‌های تحول قبلی موفق نشده غافل شدن از نقش معلم بود. باید جایگاه معلم در نظام آموزش و پرورش ارتقاء پیدا کند. باید اولویت اول جوانان ما برای استخدام معلمی باشد. ما باید هم منزلت معلم را بالا ببریم و هم مشکلات معیشتی آنان را برطرف کنیم. به همین خاطر نیاز به دوره‌های تربیت معلم قوی داریم تا بتوانیم معلمین برجسته‌ای را تربیت کنیم.

عارف در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره برنامه‌های خود پیرامون ایجاد تجهیزات لازم برای ایجاد فضاهای فرهنگی و تفریحی، گفت: ما نیاز به یک جوان پرنشاط و شاداب داریم و در کنارش باید اوقات فراغت وی را مدیریت کنیم و بهترین بهره‌برداری را از اوقات فراغت داشته باشیم. تفریحات سالم مانند سینما و تئاتر باید تقویت شود و با استفاده از تجارب اهل فن بتوانیم توسعه سینما و تئاتر را در دستور کار قرار دهیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با تأکید بر اهمیت پارکها در ایجاد آرامش روانی گفت: اینگونه محیط‌ها می‌تواند سبب ارامش روانی مردم شود و توسعه فضاهای ورزشی را فراهم کند.

عارف با اشاره به اینکه نگاه وی به ورزش یک نگاه مستحبی نیست، گفت: نگاه ما به ورزش یک امر واجب است چرا که ورزش می‌تواند سبب شادابی جامعه شود. جوانی که ورزش می‌کند از آسیب‌های اجتماعی محفوظ می‌ماند.

وی افزود: متأسفانه اینگونه احساس می‌شود که برخی از دانش‌آموزان و دانشجویان اینگونه احساس می‌کنند که پرداختن به ورزش سبب جلوگیری درس خواندن آنها می‌شود اما به هیچ وجه اینگونه نیست. ورزش سبب بالا رفتن راندمان درس خواندن آنان می‌شود.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به ضرورت توسعه مکان‌های ورزشی گفت: ما یک وزارتخانه داریم که متصدی امر ورزش است. نگاه ما کنار گذاشتن تصدی‌گری از ورزش و انجام وظایف حاکمیتی در کشور است.

وی افزود: دولت باید روی ورزش آموزشی سرمایه‌گذاری کند در خصوص ورزش همگانی نیز این ورزش و توسعه آن باید به نهادهای عمومی به خصوص شهرداری‌ها واگذار شود.

عارف در ادامه با اشاره به بحث توسعه ورزش حرفه‌ای گفت: این مسئله از طریق باشگاه‌ها دنبال می‌شود که دولت به آن کمک می‌کند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه با اشاره به موفقیت تیم‌های شهرستانی در ورزشگاه‌های مختلف گفت: ما باید این سیاست توسعه باشگاه‌ها به خصوص در شهرستان‌ها را به طور جدی پیگیری کنیم. این کمک‌ها می‌تواند از طریق شرکت‌ها و نهادهای عمومی انجام شود.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: البته برخی از ورزش‌ها به صورت سنتی متعلق به ماست. مانند ورزش زورخانه‌ای و ورزش کشتی که باید آنها را توسعه دهیم از طریق کشتی نیز می‌تواند روحیه‌ پهلوان‌پروری را در همه جا حاکم کنیم.

عارف با اشاره به ضرورت توسعه ورزش بانوان و عدم کفایت فضاهایی که در اختیار آنان وجود دارد گفت: ما اینگونه برنامه‌ریزی کردیم که به سرانه یک متر مربع برای هر نفر برسیم که این مسئله یک برنامه میان‌مدت و سنگینی را می‌خواهد البته ما باید در میان‌مدت از اماکن در دسترس مانند دبیرستان‌ها و اماکن دولتی استفاده کنیم

بانوان امکانات محدودی در اختیار دارند، باید امکانات بیشتری را در اختیار آنان قرار بدهیم.

وی افزود: من به طور جدی تقویت فدراسیون‌ها را به صورت جدی پیگیری خواهم کرد چرا که من دخالت عوامل سیاسی در فدراسیون‌ها را بسیار ناکارآمد می‌دانم. ما نباید ورزش را با یک نگاه سیاسی پیگیری کنیم و انشاالله فدراسیون‌ها بدون هیچگونه دخالت دولت به جایگاه مناسب خود برسند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سؤال دیگری درباره حل مشکلات ازدواج و تشکیل خانواده گفت: بالا رفتن سن ازدواج آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد و مشکلات روانی را در جامعه اضافه کرده است. سن ازدواج متأسفانه در جامعه ما 5 سال افزایش پیدا کرده است و نرخ طلاق از یک به شانزده به یک به شش و در تهران به یک به سه رسیده است.

وی افزود: اگر ریشه این مشکل حل شود به مسائل اقتصادی می‌رسیم. مشکلات اقتصادی ریشه اصلی ناهنجاری‌های بحث ازدواج است.

وی افزود: بحث بیکاری و عدم تأمین شغلی از جمله مواردی است که می‌تواند سبب تأخیر در ازدواج شود. شرایط اقتصادی می‌تواند سبب به وجود آوردن مشکلات اقتصادی شود و به سبب مشکلات اشتغال و مسکن این بحث را داریم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه بحث مسکن بحث بسیار جدی است،‌ گفت: ما در دوره اخیر بحث مسکن مهر را داشتیم. طرحی که ناقص اجرا شد و نتیجه آن افزایش تورم بود. بانک مسکن با این طرح نزدیک به 45هزار ریال تومان بدهی پیدا کرد.

عارف گفت: این مسکن‌ها در زمین‌هایی احداث شد که فاقد منابع و تجهیزات شهری بود و ما امروز برا تأمین آب و برق آنها با مشکل روبرو هستیم و اسم آنها را نمی‌توان مسکن گذاشت.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: کارشناسان ما طرح مسکن مهر را نقد کرده‌اند که ما به طرح مسکن مهر ماندگار رسیده‌ایم. بر اساس این طرح ما از زمین‌های داخل شهر استفاده کنیم. در داخل شهر بخشی از زمین‌هایی که در اختیار دوایر دولتی و بیمارستان‌ها وجود دارد بلا استفاده است. با احیای بافت فرسوده شهرها که اغلب روی گسل هستند زمین‌ها را با بهره‌وری بالاتر می‌توانیم به تعداد مسکن بالاتر برسانیم.

عارف در ادامه با اشاره به ضرورت ارائه تسهیلات بانکی برای ازدواج گفت: ما باید تسهیلات بیشتری را برای ازدواج پرداخت کنیم. وام‌های ازدواج باید افزایش پیدا کند و به صورت درازمدت پرداخت شود.

وی افزود: اگر ما بتوانیم مایحتاج اولیه را برای زندگی تأمین کنیم نرخ ازدواج بالا خواهد رفت و خانواده ثبات بیشتری پیدا می‌کند و از سوی دیگر باید با فعالیت‌های فرهنگی جوانان را با واقعیت‌های ازدواج آشنا کرد.


چهارشنبه 15/3/1392 - 18:48 - 0 تشکر 608995

متن سخنان عارف در مناظره فرهنگی و پاسخ كاندیداها

محمدرضا عارف به عنوان اولین نامزد ریاست جمهوری به تشریح برنامه ها و رویکردهای اجتماعی و فرهنگی خود پرداخت.

به گزارش واحد مرکزی خبر ،‌ محمدرضا عارف که سومین قرعه ارائه برنامه های فرهنگی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به او افتاد در ابتدای صحبت خود درگذشت آیت الله طاهری امام جمعه اصفهان را تسلیت گفت.
وی سپس ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) یاد و خاطره قیام 15 خرداد را گرامی داشت.
نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری همچنین برد تیم ملی ایران برابر تیم ملی قطر را تبریک گفت.
وی گفت: در فرصت کوتاهی که در اختیار دارم سعی می کنم دیدگاه های کلان و جهت گیری های دولتم را در حوزه فرهنگ ارائه کنم.
عارف افزود: حوزه فرهنگ ، هنر و اجتماعی جزء اولویت های برنامه های پیشرفت و توسعه ماست.
وی گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود که هم در حوزه اجتماعی و هم در حوزه فرهنگی جزء اولویت های پیشرفت و تعالی کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: من چند پیش فرض مطرح می کنم و بعد پیشنهاد خودم را به مردم می گویم، اول این که تغییر نگاه و نگرش به حوزه فرهنگ و هنر باید با توجه به قانون اساسی و چشم اندازها باشد.
وی افزود: در این راستا تصدی گری دولت در حوزه فرهنگ و امور اجتماعی باید به حداقل برسد و برای کم کردن تشکیلات باید به طور جدی در این بخش فعالیت کرد.
عارف افزود: امور فرهنگی باید به اهل فرهنگ و هنر سپرده شود و در این راستا نگاه ما مبتنی بر اعتماد است و باید حتی الامکان امور را به خود آنها بسپاریم.
وی افزود: فکر نکنید با انتخاب یک مسئول فرهنگی و برجسته مشکلات فرهنگی ما حل می شود ؛ توجه کنیم که فعالان عرصه فرهنگ و هنر کارمندان ما نیستند و نباید آنها را کارمند دولت تلقی کنیم که با بخشنامه و بودجه آنها را به تولید آثار فرهنگی و هنری آن هم به صورت دستوری وادار کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم افزود: فرهنگ و هنر شاید بومی ترین صنعت ما باشد و باید برنامه های ما به گونه ای باشد که از این پتانسیل و ظرفیت استفاده شود.
وی گفت: ما در تولید فیلم رتبه اول منطقه را داریم ولی به جهت زیر ساخت ها متأسفانه وضعیت خوبی نداریم.
عارف افزود: با توجه به اعتقاد به پیشرفت و توسعه متوازن باید فرهنگ و هنر جایگاه ویژه ای داشته باشد.
وی گفت: همان طور که من در زمان صحبت های آقای روحانی گفتم نگاه ما این است که فعالیت و تلاش در حوزه هنر یک حق است نه یک امتیاز.
وی افزود: متأسفانه نگاهی که وجود دارد این است که این موضوع یک امتیاز است و چون امتیاز است فکر می کنند هر لحظه می توانند این امتیاز را بگیرند که می گیرند.
عارف گفت: حذف روزنامه ها ، جلوگیری از انتشار کتاب و نمایش یک فیلم که زحمت های بسیاری برای تولید آن کشیده اند در راستای این نگاه است و باید اصلاح شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تعطیلی خانه سینما هم در همین راستا است که آن هم باید اصلاح شود.
وی پس از تذکر مجری برنامه که اعلام کرد وقت شما به پایان رسیده است ادامه داد: باید سعی کنیم به جای کنار گذاشتن برجستگان فرهنگ و هنر باید از این افراد به عنوان سفرای فرهنگی برای رساندن پیام هایمان به مردم دنیا استفاده کنیم.
جلیلی در پاسخ به سخنان عارف گفت: درباره اینکه فرهنگ یک امتیاز نیست بلکه یک حق است باید گفت که می توان جلوتر رفت و فرهنگ را یک فرصت دانست.
وی افزود: باید به فرهنگ ،نگاه فرصت و ظرفیتی  داشت که از آن حداکثر استفاده شود.
جلیلی گفت: فرهنگی که ویژگی های آن در پاکی ها و مؤلفه هایی است که موجب قوام و قدرت ما شده است اگر به بهانه های دیگر راضی بشویم که هر چیزی در آن قاطی شود و آن فرهنگ اصلی ما نباشد، این موضوع به ضد خودش تبدیل می شود.
ولایتی هم در تکمیل صحبت های عارف گفت: باید محوریت فرهنگ را فرهنگ خودی قرار دهیم و هر چیزی که مغایر آن است اصلاح کنیم و نوعی فرهنگ مقاومتی شکل دهیم که مبتنی بر ارزش های اسلامی و ملی باشد.
حداد عادل در پاسخ به سخنان عارف گفت: کار فرهنگی باید به دست مردم باشد و تردیدی نیست که دولت ها هم وظایف فرهنگی دارند و در همه جای جهان ، دولت ها کارهای سترگی در این زمینه انجام داده و آثار فاخری به وجود آورده اند.
وی با بیان اینکه دولت اسلامی که ماهیتاً فرهنگی است افزود: از آقای عارف سؤال می کنم چه وظایف حاکمیتی در حوزه فرهنگ در حد و مرز وظایف دولتی است که باید آن را بر عهده بگیرد.
حداد عادل گفت: آیا می شود همه چیز را از دولت گرفت یا دولت اسلامی وظیفه ای در عرصه فرهنگ دارد؟
روحانی در پاسخ به سخنان عارف درباره این موضوع گفت: تصدی گری مهم است اما باید به حداقل برسد و در حد همان چیزهایی که در قانون آمده است و بقیه باید به انجمن ها و مجامع صنفی واگذار شود.
وی افزود: سیزدهم فروردین همه چیز ان را مردم برگزار می کنند، عاشورا و مراسم دینی را هم مردم به بهترین شکل برگزار می کنند بنابراین باید بگذاریم دست مردم باز باشد و این قدر در امور زندگی و فرهنگی مردم مخصوصاً زندگی خصوصی مردم مداخله نداشته باشیم.
روحانی گفت: درباره اولویت؛ در خیابان ها می بینیم که اگر چهار جوان تخلفی کردند فقط با آنها برخورد می شود و مفاسد بزرگ و مسائل کلان را فراموش کرده ایم و چسبیده ایم به مسائل جزئی که قابل گذشت است و می شود از طریق مسائل فرهنگی حل و فصل شود.
وی افزود: پلیس آخرین مرحله ای است که باید در مسائل فرهنگی وارد عمل شود.
روحانی با بیان اینکه هنر ، بهترین سفیر ما در جهان است گفت: آیا از حافظ ، سفیر بهتری داریم که به اروپا و آمریکا بفرستیم؟ از هنر فرشچیان، میرخانی و احصائی غرورآفرین تر داریم، آیا از صدای شجریان بهتر داریم، از خط و خوشنویسی ایرانی بهتر در دنیا سراغ داریم، از بناهای اسلامی اصفهان و شیراز بهتر داریم؟
وی افزود: همه اینها به عنوان سفیران ما هستند که می توانند در جهان افکار عمومی را به مفاخر و میراث عظیم فرهنگی ما جذب کنند.
قالیباف گفت: توقع من این بود که جناب‌آقای دکتر عارف به هر حال ما را در این 4 دقیقه از رویکردهای فرهنگی و نگاه فرهنگی و نقش فرهنگی دولت خود آگاه کند .
وی افزود: من فکر می کنم بحث ها و سوال ها بیشتر می رود روی انتقادها و بحث های رفتاری و موردی و مصداقی.
قالیباف گفت: اجازه بدهید این نکته را به صراحت بگویم ما در اینجا در حوزه فرهنگ متکی به رای حرف نزنیم ما متکی به اصلاح جامعه حرف بزنیم.
وی افزود: به هر حال این دردی که امروز در جامعه وجود دارد، از درد فقر گرفته تا دردهای فرهنگی مثل بی اعتمادی حتی بی اعتمادی ها در جامعه و دروغ گفتن در جامعه مسلمان و هر جامعه غیراسلامی حتی دروغ بدتر از فقر در جامعه است اصلا همین دروغ فقر را درست کرده است.
قالیباف گفت: من خواهشم این است در بحث ها وقتی می خواهیم نقد کنیم، بله می گویند تصدی گری حتما تصدی گری غلط است.
وی افزود: حتما باید دولت هم در فرهنگ هم در اقتصاد دخالت در کار مردم نکند و دست و پای خود را از زندگی خصوصی مردم جمع کند و تولی گری و تصدی گری تفکیک شود.
قالیباف گفت: حالا حرف من این است که از جناب آقای عارف چگونه نقد کنم که بفهمم که چه نگاهی بناست در فرهنگ حاکم باشد حالا آقایی حرف دروغی زد ، بحث امروز ما رفتار یک فرد نیست چه کنیم که تکرار نشود.
وی افزود: ما معطوف به اصلاح جامعه حرف بزنیم و معطوف به یک رای حرف نزنیم ، درست است که رقابت است ولی مردم دوست دارند نامزدها در این حوزه بحث کنند تا به تصمیم برسند.
محسن رضایی در پاسخ به توضیحات محمد رضا عارف گفت: من تنها یک سوال مطرح می کنم از آقای عارف و آن اینکه طرح خوبی که در دولت اصلاحات با عنوان طرح جامعه ورزش تهیه شد چرا عملیاتی نشد؟
در ادامه توضیح نامزدها به توضیحات محمدرضا عارف؛ محمد غرضی به طرح یک سوال بسنده کرد و گفت: آقای دکتر این دولت های گذشته با اعمال نظریات خودشان آیا توانستند تغییری در فرهنگ جامعه ایجاد  کنند؟
نوبت به دو دقیقه توضیحات پایانی محمد رضا عارف رسید که وی گفت: تلاش می کنم طرح خود را در این زمان ارائه کنم و چنانچه فرصت نشد در نقدهایی که به دوستان صورت می گیرد این طرح را ارائه خواهم کرد.
محمد رضا عارف گفت: دولت ها باید تامین کننده زیربناها باشند و فرهنگ باید به خود مردم واگذار شود.
وی در پاسخ به محسن رضایی درخصوص طرح جامعه ورزش در دولت اصلاحات گفت: این طرح در اواخر سال82 تصویب شد اما در دولت بعد توجهی به آن نشد.
وی در پاسخ به محمد باقر قالیباف در خصوص رویکرد فرهنگی گفت: نقشه فرهنگی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و هر دولتی که روی کار بیاید باید  آن را اجرا کند اما رویکرد ما در زمینه اجرایی کردن این نقشه، نقش مردم است.
وی با تاکید بر لزوم اتکای به نظام های صنفی گفت: در این زمینه ما در  حوزه پزشکی موفق شدیم ، زمانی که پزشک پروانه می گیرد خود نظام پزشکی ناظر بر آن خواهد بود و دیگر پزشک نیازی به آن  نخواهد داشت که برای یک جراحی مجددا پروانه بگیرد.
محمدرضا عارف افزود: همین رویکرد باید در زمینه فرهنگ و هنر پیاده شود اگر به یک هنرمند پروانه دادیم باید بتواند کار کند به چه دلیل عناوین کتاب در کشور پایین است.
وی گفت: ترس و دلهره ای که یک نویسنده و کارگردان برای خلق اثر دارد از چیست؟
عارف تاکید کرد: باید توسط خود خبرگان آن صنف بر موضوع نظارت شود البته اگر تخلفی صورت گرفت باید طبق قانون عمل شود مانند پزشک که اگر خلاف کند خود نظام پزشکی بر آن ناظر است و بیمار نیز می تواند شکایت کند.
وی افزود: ما با این رویکرد می توانیم در فرهنگ و هنر خلق اثر کنیم.
وی افزود: در پیشخوان فرهنگ کشور تولیدات داخلی چه سهمی دارند ، ما گاهی یک فیلم را با 5 یا 10 درصد اختلاف سلیقه اجازه پخش نمی دهیم به همین دلیل  جوان ما چه فیلم هایی را تماشا می کند.
عارف گفت: به دلیل برخی از محدودیت ها در صدا و سیما،‌ مردم گاهی به یک شبکه خارج از کشور اولویت بیشتری می دهند تا به صدا و سیما.
وی افزود: ان شاء الله بتوانیم با رویکرد فرهنگی در جهت سیاست های انقلاب فرهنگی حرکت  کنیم.

چهارشنبه 15/3/1392 - 18:58 - 0 تشکر 609009

عارف در مناظره فرهنگی ـ اجتماعی:

 تصدی‌گری دولت در حوزه فرهنگ و هنر باید به حداقل برسد


خبرگزاری فارس: تصدی‌گری دولت در حوزه فرهنگ و هنر باید به حداقل برسد

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست ‌جمهوری با بیان اینکه تغییر نگاه و نگرش به فرهنگ، هنر،‌ قانون اساسی و چشم‌انداز، امر بسیار مهمی است، گفت: تصدی‌گری دولت در حوزه فرهنگ و هنر و امور اجتماعی باید به حداقل برسد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز در دومین مناظره تلویزیونی در بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌هایش در حوزه فرهنگی و اجتماعی، اظهار داشت: حوزه فرهنگ، هنر و اجتماعی جزء اولویت‌های برنامه‌های پیشرفت و توسعه ماست.

وی افزود:‌ انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و مردمی بود و به طور طبیعی هم حوزه اجتماعی و هم حوزه فرهنگی جزء اولویت‌های پیشرفت و تعالی کشور خواهد بود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: تغییر نگاه و نگرش به فرهنگ و هنر و قانون اساسی به چشم‌انداز، امر بسیار مهمی است؛ تصدی‌گری دولت در حوزه فرهنگ و هنر و امور اجتماعی باید به حداقل برسد. ما در راستای تحدید تشکیلات و کم کردن تصدی‌گری دولتی باید در این بخش فعالیت کنیم. امور فرهنگی کشور باید به فرهنگ و هنر سپرده شود.

وی ادامه داد: نگاه ما یک نگاه مبتنی بر اعتماد است، باید به خبرگان و برجستگان فرهنگ و هنر اعتماد کنیم و امور را در حد امکان به خودشان واگذار کنیم. توجه کنیم که فعالیت‌های فرهنگ و هنر، کارمندان دولت نیستند. نباید آنها را مانند کارمندان دولت تلقی کنیم، و با بخشنامه و بودجه می‌توانیم آنان را به آثار فرهنگی و هنری و به صورت دستوری واردار کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین خاطرنشان کرد: فرهنگ و هنر شاید مهمترین صنعت ماست و در برنامه‌هایمان از این وضعیت باید استفاده کنیم می‌دانید در تولید رتبه اول را در منطقه داریم اما در مورد زیربناها و زیرساخت‌هایمان باید بیشتر تلاش کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اعتقاد به پیشرفت و توسعه باید در برنامه‌های توسعه‌مان، فرهنگ و هنر و امور اجتماعی جایگاه ویژه‌ای داشته باشند. فعالیت و تلاش در حوزه فرهنگ و هنر یک امتیاز نیست، متأسفانه نگاهی که داشتیم این است که یک امتیاز تلقی کردیم و چون نگاهمان یک نگاه امتیازی است، پس امتیاز را هرزمان که لازم باشد می‌گیریم، بعضاً جلوگیری از انتشار یک کتاب نمایش یک فیلم که زحمات زیادی برای آن کشیده شده و ...، برای همین موارد باید این رویه اصلاح شود.

عارف همچنین متذکر شد: به جای کنار گذاشتن برجستگان فرهنگ و هنر بر اساس سلیقه، سعی کنیم از این افراد به عنوان سفرای فرهنگی برای رساندن پیاممان به مردم دنیا استفاده کنیم.

سعید جلیلی در نقد سخنان محمدرضا عارف در خصوص فرهنگ، اظهار داشت: با توجه به گفته آقای عارف که فرهنگ را یک حق و نه یک امتیاز خواند، معتقدم فرهنگ در واقع یک فرصت است.

وی تصریح کرد: ما باید به فرهنگ به عنوان فرصت بنگریم تا بتوانیم حداکثر استفاده را از فرهنگ داشته باشیم.

جلیلی گفت: ویژگی فرهنگ ما در پاکی و صداقت آن است که باعث قوام و ثبات ما شده است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری متذکر شد: اگر به بهانه‌های مختلف، موضوعات دیگری را در فرهنگ مخلوط کنیم، این فرهنگ به ضد خودش تبدیل خواهد شد.

علی اکبر ولایتی در نقد سخنان محمدرضا عارف گفت: پیشنهادم برای تکمیل سخنان آقای عارف این است که ما باید محوریت فرهنگ را فرهنگ خودی قرار دهیم و هرآنچه را که در مغایرت آن است، اصلاح کنیم.

وی از لزوم پرداختن به فرهنگ مقاومتی سخن گفت و تاکید کرد که فرهنگ مبتنی بر ارزشهای اسلامی و ملی است.

غلامعلی حدادعادل در نقد نظرات فرهنگی محمدرضا عارف اظهار داشت: در این ه کار فرهنگی باید به دست مردم باشد تردیدی وجود ندارد ولی دولت‌ها هم وظایف فرهنگی دارند.

وی افزود: در همه جای جهان دولت‌ها کارهای سترگ فرهنگی می‌کنند و آثار فاخر به وجود می‌آورند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت اسلامی که ماهیتاً فرهنگی است وظایف حاکمیتی دارد و باید مرز وظایفی که دولت لازم است حتماً در این عرصه بر عهده بگیرد، مشخص شود و نمی‌شود همه چیز را از دولت گرفت.

حسن روحانی در پاسخ به سخنان محمد‌رضا عارف گفت: بحث تصدی‌گری که آقای عارف به آن اشاره کرد بسیار مهم است.

وی افزود: این تصدی گری باید به حداقل برسد و همان که در قانون اساسی آمده اجرا شود و باقی امور باید به انجمن‌های مختلف و نظام صنفی واگذار شود.

روحانی ادامه داد: مراسم سیزده به در، عاشورا و مراسم‌های دینی توسط خود مردم به بهترین شکل برگزار می‌شود. ما باید بگذاریم دست مردم باز باشد. اینقدر مداخله در امور زندگی مردم و فرهنگ آنها و خصوصا زندگی خصوصی مردم نداشته باشیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد: آیا اولویت همان است که در خیابان‌ها می‌بینیم؟ اینکه اگر چهار جوان در خیابان تخلف کردند فقط با آنها برخورد شود؟ ما فساد‌های بزرگ را فراموش کرده‌ایم و به مسائل جزئی توجه می کنیم که این مسائل قابل گذشت است و می شود از طریق فرهنگ آنها را حل کرد.

روحانی با بیان اینکه مسائل فرهنگی باید از طریق فرهنگ حل شود گفت: پلیس آخرین مرحله‌ای است که باید در مسائل فرهنگی وارد شود.

وی با بیان اینکه هنر بهترین سفیر ما در جهان است اظهار داشت: آیا ما سفیری بهتر از حافظ داریم، آیا از هنر فرشچیان، میرخوانی و احصایی غرور‌آفرین تر داریم؟ آیا از صدای شجریان بهتر داریم؟ آیا از خط و خوشنویسی ایران در دنیا بهتر سراغ داریم؟ آیا از بناهای عظیم اصفهان، شیراز و غیره در جهان زیباتر داریم؟

روحانی تاکید کرد: همه اینها سفیران ما هستند که می‌توانند در سطح جهان، افکار عمومی را به مفاخر فرهنگی ما جذب کنند.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به اظهارات عارف درباره فرهنگ، گفت: توقعم این بود که جناب دکتر عارف در 4 دقیقه فرصت خودشان رویکردهای فرهنگی و نگاه‌شان به مقوله فرهنگ و همچنین نقش فرهنگ در دولت آینده را بیان کند.

وی افزود: بحث‌ها بیشتر در حوزه انتقادی، رفتاری و مصداقی است؛ به هر حال نباید در حوزه فرهنگی متکی به رأی حرف بزنیم بلکه باید متکی به اصلاح جامعه حرف بزنیم.

قالیباف اضافه کرد: دردهایی که در جامعه وجود دارند مختلفند؛ از فقر گرفته تا بی‌ اعتمادی و حتما دروغ گفتن و بی‌ اعتمادی در جامعه اسلامی بدتر از فقر است و این دروغ است که فقر را ایجاد کرده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه تصدی‌گری کار غلطی است، گفت: دولت باید در فرهنگ و اقتصاد در کار مردم دخالت نکند بلکه باید تولی‌گری و تصدی‌گری تفکیک شود.

وی خاطر نشان کرد: باید بدانیم چه نگاهی در فرهنگ باید حاکم شود؛ ما باید معطوف به اصلاح جامعه حرف بزنیم و مردم هم دوست دارند نامزدها در این حوزه بیشتر بحث کنند.

محسن رضایی در پاسخ به اظهارات عارف تنها به این جمله که «در دولت اصلاحات که طرح جامع ورزش تصویب شد چرا عملیاتی نشد؟!» اکتفا کرد.

سید محمد غرضی نیز در نقد سخنان روحانی گفت: سئوال من از آقای روحانی این است که دولت های گذشته تا چه اندازه توانسته اند با برنامه های خود در فرهنگ جامعه  تغییر ایجاد کنند؟

محمدرضا عارف در جمع‌بندی مباحث خود درباره فرهنگ با بیان اینکه فرهنگ را باید به مردم واگذار کنیم، اظهار داشت: طرح جامع ورزش که آقای رضایی گفتند، در دولت اصلاحات تصویب شد اما در دولت بعد هیچ توجهی به آن نشد و هیچ اقدامی برای اجرای آن برداشته نشد.

وی با بیان اینکه فرهنگ کشور حاصل رویکردهای فرهنگی است، متذکر شد: نباید با رویکرد محدودیت مردم، نگاه به فرهنگ را محدود کنیم.

عارف تأکید کرد: ما در این حوزه برنامه‌هایی داشتیم و در برنامه چهارم هم آن را مطرح کردیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید محدودیت‌های فرهنگی را بازنگری کنیم، گفت: اگر فردی بخواهد کتابش چاپ شود باید از هفت‌خان رستم عبور کند؛ این اقدام‌ها ظرفیت‌های کشور را محدود می‌کند.

وی با بیان اینکه باید نگاه‌های غلط در حوزه فرهنگ اصلاح شود، بر رعایت قانون صنفی کشور تاکید کرد و افزود: ما متاسفانه به خاطر 5 درصد اختلاف نظر، مانع نمایش یک فیلم می‌شویم و زمینه را برای اینکه جوان ما فیلم‌های خارجی را انتخاب کند، فراهم می‌کنیم.

عارف با بیان اینکه باید محدودیت‌های سلیقه‌ای را برطرف کنیم، خاطر نشان کرد: مثلا در صداوسیما وقتی مناسب عمل نمی‌کنند، جوانان ما شبکه‌های خارجی را به شبکه‌های خودمان ترجیح می‌دهند؛ لذا امیدواریم رویکرد فرهنگی درست شود تا بتوانیم گام مناسبی در حوزه فرهنگ بداریم.


پنج شنبه 16/3/1392 - 17:18 - 0 تشکر 609166


عارف: ایجاد معاونت اقوام/ آزادی آموزش زبان مادری

بیانیه تعهدات و برنامه‌های محمدرضا عارف کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در مورد اقوام و اقلیت‌ها منتشر شد.

به گزارش ایسنا در این بیانیه آمده است: «تهران نشین هستم اما رییس‌جمهور مرزنشین‌ها هم خواهم بود. من یزدی هستم و به آن افتخار می‌کنم، اما اگر رییس‌جمهور شدم، رییس‌جمهور برداران و خواهران خودم در کردستان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، ایلام، بوشهر، هرمزگان، گلستان، خوزستان و خراسان شمالی و جنوبی و دیگر استان‌ها خواهم بود. من مسلمان هستم اما خدمتگذار زرتشتیان، یهودیان، مسیحیان هم خواهم بود.

از نظر برخی تنوع قومیتی و مذهبی نامطلوب است و به آن نگاه امنیتی دارند و از آن در هراسند. اما من به عنوان یک اصلاح‌طلب، به تنوع قومی و مذهبی نگاه فرهنگی و مثبت دارم. یقین دارم تنوع موجب پویایی است. تعهدات من به اقوام عزیز و اقلیت شریف این مرز و بوم چنین است:

1) تشکیل معاونت اقوام و اقلیت: در سفر خودم به یکی از استان‌ها، یکی از افراد خوش‌فکر پیشنهاد داد که در ریاست جمهوری معاونت اقوام تشکیل شود. برای پیگیری حقوق به حق اقوام و اقلیت‌ها، معاونت اقوام و اقلیت‌ها را ایجاد خواهم کرد.

2) آزادی آموزش زبان و آیین محلی و بومی: برای اقوام در نظر گرفته‌ایم که آموزش زبان و آیین محلی رسمی و تسهیل شود. طبق قانون حداقل 10% از برنامه‌های آموزشی به معرفی حرفه‌ها، هنر، جغرافیا، آیین و رسوم و نیازها و شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان‌ها به ویژه مناطق روستایی و عشایری تخصیص می‌یابد. من متاسفم از این‌که باید آموزش زبان و آیین محلی اقوام و اقلیت در کشور ما محدود باشد. آموزش زبان و آیین محلی و بومی حق مردم است.

3) انتصاب مدیران برآمده از اقوام و اقلیت‌ها: تغییر نگاه به اقوام و اقلیت‌ها در دولت ضروری است. اقوام و اقلیت‌ها نباید این حس را داشته باشند که عامدانه در محرومیت نگاه داشته شده‌اند. اگر انتظار داریم که همه برای ایران باشند، ایران نیز باید برای همه باشد. ما شهروند درجه یک و دو نداریم. اقلیت‌های مذهبی در کشور ما جایگاه درجه یک دارند. بر مبنای اصل شایسته‌سالاری، اگر یک اقلیت دینی هم برای جایگاهی مناسب بود، فراتر از دید قومیتی و مذهبی آن پست را در اختیارش قرار می‌دهم. منش من در گذشته چنین بوده و بر آن خواهم بود.

مردم عزیز ما بدانند هرگونه اجحاف به حقوق اقلیت‌های دینی که در قانون اساسی کشورمان نیز تصریح شده است، خاستگاهش نه جمهوریت نظام است و نه اسلامیت آن، بلکه ناشی از فهم غلط و تنگ‌نظرانه عده ای محدود است، از هر دو مقوله جمهوریت و اسلامیت. به امید خداوند، کشوری خواهیم شد که در دنیا به خاطر احترام به تمام انسان‌ها فارغ از نژاد، قوم و مذهب و زندگی جمعی شادمانه زبانزد باشد.

رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند.
محمدرضا عارف.»

پنج شنبه 16/3/1392 - 17:21 - 0 تشکر 609170

عارف: تا آخر هستم
ایلام- نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: تا پایان صحنه انتخابات حضور دارم.

"محمدرضا عارف" روز پنج شنبه در سفر تبلیغاتی خود به ایلام در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این پرسش كه "آیا با دیگر نامزد جریان اصلاح طلبی ائتلاف می كنید" گفت: من تا آخر در صحنه حضور دارم و قصد كنار رفتن به نفع هیچ كسی را ندارم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این كه "برخی اظهار نظر كرده اند كه تا شنبه آینده نامزد واحد این طیف از سوی برخی از سران جریان اصلاحات معرفی خواهد شد"، افزود: من تا آخر هستم و كنار نخواهم رفت.
عارف ادامه داد: رقیب اصلی من عدم حضور مردم در پای صندوق های رای است و اگر همه ملت در روز انتخابات به صحنه بیایند، به طور قطع پیروزی از آن ما خواهد بود.
نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بیان داشت: قهر با انتخابات و صندوق های رای هیچ دردی را دوا نمی كند و اصلاح طلبان باید برای عزت و سربلندی ایران و قرار گرفتن كشور روی ریل پیشرفت به پای صندوق های رای بیایند.
وی با بیان این كه "رای ندادن اعتراض نیست بلكه عقب نشینی است و نباید عقب نشست"، تاكید كرد: بارها گفته ام كه قوی ترین رقیب من حضور نیافتن مردم در انتخابات است.
عارف افزود: "اخلاق مداری" در مناظره های انتخاباتی و مواجهه با نامزدها رویه و رویكرد من است و به هیچ وجه از این چارچوب ارزشی خارج نخواهم شد. ك/۳

پنج شنبه 16/3/1392 - 17:44 - 0 تشکر 609204

عضو مجمع روحانیون مبارز:
اصلاحات یک کاندیدا دارد / نماینده تمام اصلاح‌طلبان عارف است

عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: اصلاحات در این دوره از انتخابات یک کاندیدا دارد، نماینده تمام اصلاح‌طلبان عارف است.
خبرگزاری فارس: اصلاحات یک کاندیدا دارد / نماینده تمام اصلاح‌طلبان عارف است

به گزارش خبرگزاری فارس از چناران، حجت‌الاسلام سید هادی خامنه‌ای ظهر امروز در مراسم افتتاح ستاد انتخاباتی عارف در شهرستان چناران اظهار کرد: با امکانات اندک می‌توان آثار بزرگی به دست آورد، امکانات به تنهایی کار ساز نیست و اقبال مردم به اندیشه‌ها و افکار جریان است، حامیان کاندیداها باید در سطح جامعه از مقبولیت اجتماعی برخوردار باشند.

وی افزود: اصلاح‌طلبان واقعی برای خدمت‌رسانی و کمک به حل نارسایی‌های اقتصادی، اجتماعی و منطقی کردن اقتصاد پا به میدان گذاشتند.

عضو مجمع روحانیون مبارز با اشاره به شخصیت محمدرضا عارف گفت: عارف بدون اغراق و غلو در مقایسه با هفت کاندیدای محترم دیگر مجموع امتیازات بیشتری را دارد و اشراف کاملی برای به دست گرفتن مدیریت کلان کشور را دارا است.

وی گفت: بعد از گذشت بیش از 30 سال از انقلاب جایز نیست مدیریت کلان به دست افرادی بیفتد که دارای کم‌ترین تجربه مدیریت در سطوح کلان نظام هستند.

خامنه‌ای اظهار کرد: عارف محصول تجارب بیش از 30 ساله انقلاب اسلامی است فردی با منش اخلاقی که هم‌اکنون کشور به تجربه و اخلاق نیازمند است.

وی خاطرنشان کرد: اخلاق و تقوا را باید دوباره به جامعه برگردانیم و این مهم تنها با شعار و حرف مهیا نمی‌شود.

وی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی و اجتماعی کنونی کشور در شان ملت نیست؛ افزود: نامزدی برای ریاست جمهوری در این شرایط نوعی جهاد است، قبول این همه مشکلات نشانه دلسوزی است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی موفقیت را تنها در کسب نتیجه در انتخابات مستتر ندانست و اظهار کرد: تا این لحظه ما پیروز انتخابات هستیم چراکه توانسته‌ایم گفتمان اصلاح طلبی دلسوزانه و تخصصی را در صدا و سیمایی مطرح کنیم که سال‌ها است بر روی این گفتمان بسته بود.

خامنه‌ای در پاسخ به سئوالی که آیا اصلاح طلبان به اجماع بر روی یک کاندیدا می‌رسند؛ گفت: اصلاحات در این دوره از انتخابات یک کاندیدا دارد، نماینده تمام اصلاح‌طلبان عارف است، خود حسن روحانی نیز بارها گفته که اصلاح‌طلب نیست و مستقل به میدان آمده است.

وی با اشاره به این نکته که در جبهه اصلاح طلبان هیچ فرد و یا گروهی مجبور به کاری نیست افزود: اصلاح‌طلبان نباید فعالیت خود را منوط به اظهارنظر خاتمی کنند، شورای جبهه هماهنگی اصلاح‌طلبان کشور حامی عارف هستند.

عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: چنانچه شرایط انتخابات طبیعی پیش برود اصلاح‌طلبان به شرط مشارکت آراء خاموشی؛ برتری بر اصولگرایان دارند.

وی با اظهار رضایت از برنامه‌های صدا و سیما در راستای معرفی نامزدهای انتخابات نیز گفت: این وضعیت سبب شده هزینه‌های تبلیغاتی بسیار کاهش یابد اما نباید از دیالوگ‌های مدنی در سطح جامعه غافل ماند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.