• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 3420)
يکشنبه 8/2/1392 - 9:13 -0 تشکر 600343
شیوه های مطالعه کردن

برای موفقیت در فراگیری درس ها سه عامل لازم است :

۱- هوش یا استعداد تحصیلی

۲- علاقه مندی به درس

۳- شیوه های ماهرانه مطالعه

اما در این میان عامل سوم «شیوه های ماهرانه مطالعه» شاید مهمترین عامل موفقیت باشد .

شما ممکن است به روشهایی عادت کرده باشید که برای مطالعه مضر باشند ، البته آن عادتها را یک شبه کسب نکرده اید و ناچار در یک شب هم نمی توانید عادتهای مفید را جانشین آنها سازید . ایجاد هر شگرد نیاز به «وقت» و «کوشش مداوم» دارد. در ایجاد عادت تازه با تمام نیرو و اشتیاق اقدام کنید اگر قرار است ساعتی را برای مرور کردن درسی صرف کنید ، هیچگونه قول و قراری ، که با وقت این کار برخورد داشته باشد ، نگذارید. موکول کردن مرور درس به وقت دیگر و صبر کردن تا هفته بعد اشتیاقی را که در حین تصمیم به تشکیل عادت جدید داشته اید فرو می نشاند . هدف از ذکر فنون زیر این است که به شما کمک کند تا مطالعة خود را بهبود بخشید.

http://img.tebyan.net/Big/1392/02/5324910537201255108255402223097802156122.jpg

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:34 - 0 تشکر 600366

    خرید نشریه و کتاب برای اعضای خانواده
برای هر یک از اعضای خانواده به تناسب علاقه‌اش دو هفته یکبار و یا ماهیانه مجله‌ای بخرید و یا مشترک شوید. گاهی هم برای اطلاع از وضعیت نشریات جدید با فرزندان خود به دکه‌های روزنامه‌فروشی سری بزنید و به آنها نیز اجازه انتخاب دهید.
زمانی که برای او کتابی می‌خرید شیوه‌های احترام به کتاب و نگهداری مناسب آن را آموزش دهید. کتاب، ماحصل زحمات اندیشمندانه‌ی نویسنده‌ای در مدت زمان پرزحمتی است که ما با پرداخت اندک پولی آن را خریده و مال خود می‌کنیم.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:34 - 0 تشکر 600367

    برای فرزند خود کتاب بخوانید
ممکن است فکر کنید که مطالعه فرزندان شما را خسته و کلافه می‌کند. پس به کمک او بیایید و بعضی وقتها برای او کتاب مورد علاقه‌اش را با صدای بلند بخوانید. زیرکی کار شما در این قسمت، یافتن زمان مناسب و زمان مورد علاقه‌ی اوست.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:34 - 0 تشکر 600368

    کتابخانه تاسیس کنید
سعی کنید در منزلتان کتابخانه‌ای مرتب و زیبا (و نه لزوماً پرهزینه و تزیینی) ایجاد کنید و کتابها را موضوع‌بندی نمایید. به بچه یاد دهید که هر کتاب را بدون آسیب زدن به آن بخواند و پس از مطالعه در جای خود قرار دهد.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:34 - 0 تشکر 600369

    ترجیح کاغذ بر ابزارهای الکترونیک
به فرزندانمان بیاموزیم که خواندن متن از روی کاغذ به نسبت لوازم الکترونیک همانند کامپیوتر، نوت‌بوک، آی‌پد، موبایل و ... به مراتب کم هزینه‌تر بوده و به چشمانشان آسیب کمتری وارد می‌کند.
ضمناً او را قانع کنیم که حداقل کمتر از زمانی که تلویزیون نگاه می‌کند و یا با کامپیوتر بازی می‌کند، مطالعه کند.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 10:23 - 0 تشکر 600374


    تشکیل یک کلوب و یا گروه کتابخوانی
می‌توانید مابین اعضای خانواده (در صورت پرجمعیت بودن) و یا مابین همسالان فرزند خود در اقوام و آشنایان و یا دوستان مدرسه‌ای او و یا حتی در بین بچه‌های یک مجتمع آپارتمانی، گروهی را با عنوان گروه کتابخوانی ایجاد کرده و با کمک خانواده‌های سایر بچه‌ها به برگزاری مسابقات و یا برنامه‌ریزی برای کتابخوانی اقدام کنید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 10:23 - 0 تشکر 600375


    به فرزند خود اجازه دهید تا به کتابهای شما هم سری بزند
نوجوانان اغلب به دنبال الگوسازی رفتاری آنهم با دقت در رفتارهای والدین‌شان هستند. مطالعه کردن هم بخشی از رفتارهای ماست که مورد تقلید ایشان قرار می‌گیرد. سرک کشیدن به کتاب‌ها و نوشته‌های شما توسط بچه‌ها هم از سر سرگرمی است و هم کنجکاوی.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 10:25 - 0 تشکر 600376

آسیب شناسی مطالعه در دانش آموزان و شیوه های کنترل آن

معمولاً همه می گویند : مطالعه کنید ,مطالعه مهم است , زیاد بخوانید و . . . اما کمتر به ما شیوه مطالعه را می آموزند . یکی از عواملی که باعث افت تحصیلی می شود , مشکلات نحوه مطالعه و یادگیری است . یکی هنگام مطالعه راه می رود , یکی بلند می خواند , یکی با چشم می خواند و . . . . خیلی ها اعتراض دارند که وقت زیادی صرف مطالعه می کنیم ولی چیزی یاد نمی گیریم ! به اختصار برخی آسیب های عمده مطالعه آورده می شود .

1 ـ بلند خوانی هنگام مطالعه : بلند خوانی باعث می شود ماهیچه های زبان و فک مدام حرکت کنند , تار های صوتی پیوسته منقبض و منبسط می شود و این فعالیت ها فرد را خسته می کند و در اثر تکرار , موجب زدگی نسبت به مطالعه خواهد شد .

 2 ـ مطالعه کردن در حین راه رفتن :عامل خستگی زود هنگام و کاهش زمان مطالعه است . کاهش تمرکز , مهمترین مشکل در در این مو رد می باشد چرا که فرد باید مواظب دیوار , جداول , سنگ و غیره باشد و این موجب عدم تمرکز هنگام مطالعه است .

 3ـ مطالعه در کنار وسایل صوتی : واقعیت این است که گوش دادن به برنامه های صوتی مثل یک قطعه موسیقی که از ضبط صوت پخش می شود یا برنامه ای که از تلویزیون دریافت می گردد , باعث تقسیم فعالیت های ذهنی آدمی به دو بخش می شود یکی متوجه مطالعه کتاب و دیگری متوجه برنامه ای که می شنود . به هر حال هر نوع سر و صدای مزاحم , عامل عدم تمرکز حواس هنگام مطالعه می باشد .

 4ـ خواندن بیش از حد : دختران معمولاً بیش از پسران درس می خوانند و شاید یکی از عوامل موفقیت آنان باشد اما افرادی که بیش از حد درس می خوانند از شدت حالات عصبی خود رنج می برند و اظهار خستگی و زدگی می نماید . علت خواندن بیش ازحد می تواند , رقابت زیاد , جواب دادن عین مطالب کتاب در امتحان , احتمال تصحیح برگه ها توسط دبیران سختگیر و . . . باشد که با توضیح دبیران مبنی بر اینکه رساندن مفهوم و یادگیری ارزشمند تر از حفظ مطالب است , رفع می گردد.

5ـ در شروع مطالعه از ساده به مشکل خواندن : فردی که ابتدا خسته نیست دروس یا مطالب ساده را می خواند و هنگامی که خسته می شود سراغ مطالب و دروس مشکلتر می رود و این باعث می شود که در اثر درک نکردن , از مطالعه دلسرد شود . اینجا مناسبتر است ابتدا مطالب سنگین تر خوانده شود تا در صورت خسته شدن , مطالعه مواد دروس ساده , مشکل را افزایش ندهد .

6ـ بی وقفه خواندن : این گونه افراد , زمان استراحت کردن را اشتباهاً به معنای زمان از دست رفته می دانند نه فرصتی برای تمدد اعصاب و افزایش بازدهی . همچنین از تاثیر استراحت در امر یادگیری غافلند . زمان استراحت بین مطالعه در افراد مختلف ممکن است به نتیجه مطلوبی رسید مثلاً بار اول یک ساعت و نیم وطالعه و 20 دقیقه استراحت , بار دوم یک ساعت و ربع مطالعه و 30 دقیقه استراحت , بار سوم یک ساعت مطالعه و 40 دقیقه استراحت .

7ـ حفظ کردن طوطی وار : معمولاً مطالبی که فهمیده می شود پایدار تر از مطالب حفظ شده است . همچنین در مطالب فهمیده شده , تفکر و تعقل دخالت دارند و در مطالب حفظ شده تکرار .

 8ـ وجود اضطراب : اضطراب ترس مبهم است و در صورت غیر معمول , مشکلی جدی برای امر مطالعه و یادگیری است.

9ـ وسواس در مطالعه : فرد یک بار مطلبی را می خواند و بعد دچار تردید می شود که آیا آن را خوب فهمیده است یا نه . مجدداً به مطالعه همان مطلب می پردازد و تردید مجدد او را به مطالعه دوباره سوق می دهد و این جریان آنقدر ادامه می یابد تا فرد را خسته می کند . کاهش فشار های روانی این افراد توسط والدین و معلمان و مشاوران , مفید است .

 10- ابتلا به افسردگی : افسردگی نوعی بیماری خلقی می باشد که همراه با افت فعالیت ها و تلاش های فرد مبتلا , خستگی و یاس است . فرد افسرده به سمت کتاب درسی می رود و آن را باز می کند , ولی حوصله خواندن را در خود نمی یابد و دچار کاهش تمرکز است با درمان افسردگی , تمایل به مطالعه و یادگیری افزایش می یابد .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 11:12 - 0 تشکر 600379

منابع:

http://www.asemoni.com

http://www.khabaronline.ir/detail/230912/weblog/zaferanlo

http://sama.nkhschool.ir/index.php?action=viewpost&cid=428

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 21:52 - 0 تشکر 600438

به نام خدا و سلام
مطلبتون جامع است و کامل. منتها چون طولانی بود سعی می کنم سر فرصت با دقت بخونمش.

ممنون از حضورتون و ثبت این مطلب در انجمن

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.