• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 3419)
يکشنبه 8/2/1392 - 9:13 -0 تشکر 600343
شیوه های مطالعه کردن

برای موفقیت در فراگیری درس ها سه عامل لازم است :

۱- هوش یا استعداد تحصیلی

۲- علاقه مندی به درس

۳- شیوه های ماهرانه مطالعه

اما در این میان عامل سوم «شیوه های ماهرانه مطالعه» شاید مهمترین عامل موفقیت باشد .

شما ممکن است به روشهایی عادت کرده باشید که برای مطالعه مضر باشند ، البته آن عادتها را یک شبه کسب نکرده اید و ناچار در یک شب هم نمی توانید عادتهای مفید را جانشین آنها سازید . ایجاد هر شگرد نیاز به «وقت» و «کوشش مداوم» دارد. در ایجاد عادت تازه با تمام نیرو و اشتیاق اقدام کنید اگر قرار است ساعتی را برای مرور کردن درسی صرف کنید ، هیچگونه قول و قراری ، که با وقت این کار برخورد داشته باشد ، نگذارید. موکول کردن مرور درس به وقت دیگر و صبر کردن تا هفته بعد اشتیاقی را که در حین تصمیم به تشکیل عادت جدید داشته اید فرو می نشاند . هدف از ذکر فنون زیر این است که به شما کمک کند تا مطالعة خود را بهبود بخشید.

http://img.tebyan.net/Big/1392/02/5324910537201255108255402223097802156122.jpg

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:22 - 0 تشکر 600354

۱۲- مطالب حفظی را پیش خود تکرار کنید .

 این تکرار و از برخوانی نشان می دهد که در کجا احتیاج بیشتری به مطالعه هست د رهنگام از بر گفتن واژه های کتاب طوطی وار تکرار نکنید ، ابتدا مطالب را بفهمید زیرا اگر مطالب را فهمیده باشید به راحتی می توانید با جملات خود مقصود را بیان کنید . 
اگر دیدید هنگام شرح دادن مطالب نمی توانید از عبارات کتاب یا مثال هایی که معلم زده است خارج شوید معلوم می شود که آن موضوع را خوب نفهمیده اید و باید وقت بیشتری صرف مطالعه آن کنید .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:23 - 0 تشکر 600355

۱۳- عادت کنید هر مطلبی را با حضور ذهن و تمرکز فرا گیرید .

تمرکز به قدری مهم است که بدون تقویت آن مطالعه شما کاملاً بیهوده و بی نتیجه خواهد بود بنابراین آن را سر سری نگرید و سعی کنید حتماً آن را در خود ایجاد کنید و قوت بخشید .
 اما این که در زمان مطالعه مدام در این فکر باشید که تمرکز خود را از دست ندهید بیشتر سبب سردرگم شدن خواهد شد . وجود یک وضعیت جسمی و روانی مناسب نیز برای این امر بسیار ضروری است . روشن است اگر شما خواب آلوده باشیدو یا از لحاظ روانی در وضعیت نامناسب بسر برید قادر نخواهید بود که در هنگام مطالعه تمرکز داشته باشید .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:24 - 0 تشکر 600356

۱۴- در هنگام مطالعه زیر کلمات کلیدی و مهم خط بکشید .

 و جملات مهم را با علامت (P) در حاشیه صفحه در کنار مطلب ، مشخص کنید خط کشی و علامت گذاری تمامی مطلب مورد مطالعه به آن اهمیت یکسانی می بخشد ، و نه تنها باعث یادگیری بیشتر نمی شود بلکه تمرکز حواس را نیز به هم می زند .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:25 - 0 تشکر 600357

۱۵- صفحات درس را جلوی چشم خود تجسم کنید .

این واقعیت به خوبی ثابت شده است که اگر صفحه یا صفحاتی از کتاب یا جزوه ای را چندین با بخوانیم نه تنها با موضوع آشنا می شویم ، بلکه کلمات چاپ شده درکتاب را هم می بینیم  به عبارتی در جلوی چشم مجسم می کنیم این عادت را در خود پرورش دهید خصوصاً در مورد منحنی ها ، اشکال ، تصاویر و یا هر نوع شکلی که به عنوان کمک در درک و فهم بهتر مطلب از آنها استفاده شده است بنابراین سعی کنید با ذهنی هوشیار، دلیل های مربوط به موضوع را بفهمید و صفحات درسی مربوط به آن را نیز در جلوی چشم خود تجسم کنید .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:26 - 0 تشکر 600358

۱۶- تحقیقات نشان می دهد حافظه ما ۱۰% از چیزی که می خوانیم ۲۰% از چیزی که می شنویم ۳۰% از چیزی که می بینیم ۵۰% از چیزی که می بینیم و می شنویم ۸۰% از چیزی که می گوئیم ۹۰% از چیزی که همزمان می گوئیم و انجام می دهیم و ثبت می کند .
به همین خاطر است که وقتی تمرینی را خود انجام می دهیم ( حل می کنیم) و یا آزمایش را عملاً انجام می دهیم بهتر به ذهنمان سپرده می شود و دیر تر فراموش می کنیم 
. این امر در دروسی مانند ریاضی و فیزیک اهمیت ویژه ای می یابد . برای این منظور لازم است در این درس ها پس از مطالعه و تکرار مطالب خواندنی اولیه به مرور مثالهای حل شده معلم بپردازیم بعد خودمان آنها را حل کنیم و به حل مسائل مشابه که دارای جواب است بپردازیم و درستی جواب خود را بررسی کنیم پس از اطمینان یافتن در مورد کسب مهارت لازم د رآن مبحث به حل تست در زمان کوتاه بپردازیم .

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:26 - 0 تشکر 600359

۱۷- اگر در یادگیری مطالب درسی با مشکل روبرو هستیم بایدبه دنبال علت آن بگردیم

و بعد از شناسایی آن در جهت رفع آن اقدام لازم را انجام دهیم علت های عمده ضعف در یادگیری را می توان در موارد زیر خلاصه کرد :

نداشتن هدف در یادگیری : نداشتن هدف مشخص و روشن و قابل دسترسی ، علاقه و میل به یادگیری را در شخص از بین می برد

فقدان انگیزه کافی:  فرآیند یادگیری به انگیزه میل و رغبت کافی برای مطالعه دروس نیازمند است فقدان انگیزه کافی به هر دلیل  یک مانع جدی برای یادگیری می باشد .

عدم توجه و دقت کافی :  بسیاری از کارشناسان تعلیم و تربیت ، بی توجهی و بی دقتی را مهمترین علت یاد نگرفتن می دانند و به طور کلی هرچه بیشتر به چیزی توجه کنیم بهتر آن را درک می کنیم . بی توجهی یادگیرنده گاهی مربوط به عوامل درونی ( اضطراب ، خستگی ، گرسنگی ، درد، نگرانی ، افسردگی ، تخیلات و …. است) و در بعضی مواقع هم مربوط به عوامل برونی (رویدادهای محیط مطالعه در هنگام مطالعه در خانه و مدرسه ، صدای تلوزیون و ……) می باشد .

نداشتن معلومات پایه برای یادگیری :  این امر بخصوص در مرور دروس ریاضی ، فیزیک ، شیمی، و علوم حائز اهمیت است . دانش آموزی که معلومات اولیه و پیش نیاز را نمی داند ، بالتبع نمی تواند مطالب پیچیده تر که بر اساس آن معلومات پایه و اولیه است درک کند .

وجود مشکلات عاطفی و هیجانی : دانش آموزی که اعتماد به نفس ندارد و می ترسد که مورد تمسخر همسالانش قرار گیرد و آرامش و شرایط مناسب عاطفی را برای یادگرفتن ندارد ، ترس از شکست ، نداشتن اعتماد به نفس ، ترس از تمسخر یا مورد تنبیه قرار گرفتن و اضطراب شدید از جمله مهمترین عوامل مؤثر در عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان است.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:27 - 0 تشکر 600361

۱۸- در هنگام مطالعه و پس از آن به کار خود و نتیجه آن امیدوار باشید :

و سعی کنید روحیه خود را در بالاترین حدممکن و همیشه شارژ نگهدارید . از پیشرفت مطالعه خود لذت ببرید و انرژی مثبت ایجاد شده را در خود تقویت کنید . به کمبودها و کاستی ها حساس باشید و سعی کنید آنها را در اسرع وقت از بین ببرید.


خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:31 - 0 تشکر 600362

چگونه کودکانمان را به مطالعه علاقمند کنیم؟

زعفرانلو، شهرام - در طول هفته زمانی را به عنوان تعطیلی و خاموشی تلویزیون و کامپیوتر اختصاص دهید. نوجوانان اغلب به دنبال الگوسازی رفتاری آنهم با دقت در رفتارهای والدین‌شان هستند. 
توجه داشته باشید که فعلاً می‌خواهید او را به مطالعه علاقمند کنید نه به یک موضوع مورد علاقه‌ی خودتان.سعی کنید در منزلتان کتابخانه‌ای مرتب و زیبا (و نه لزوماً پرهزینه و تزیینی) ایجاد کنید.


http://img.tebyan.net/Big/1392/02/10111311491167194181143111125184116170493325.jpg

آیا کودک شما از خواندن متنفر است؟ آیا مایلید او را عاشق مطالعه کنید؟ اگر خواندن و مطالعه‌ی را ضرورتی انکارناپذیر می‌دانید و انتظار دارید فرزندانتان با خواندن و دانایی، آینده‌ی بهتری را رقم بزنند، لطفاً این متن را، که به شیوه‌ای کاربردی نوشته شده است، با دقت بخوانید.
نکته: در این متن منظور نظر من از ایجاد علاقه به مطالعه، علاقه به مطالعه‌ی آزاد و غیردرسی است. جبر حاکم بر مطالعه در نظام آموزشی ما، نه فرزندانمان را به خواندن علاقمند می‌کند و نه در شناخت عمیق‌تری از محیط و شرایط پیرامونی‌شان مثمرثمر است. 

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:33 - 0 تشکر 600364

    چه بخوانند: روزنامه، مجله، کتاب، مقاله اینترنتی؟
برخی کارشناسان معتقدند که اگر می‌خواهید از امور روزمره و زودگذر زندگی اطلاع پیدا کنید روزنامه بخوانید و چنانچه می‌خواهید در برخی از موضوعات وقت و دقت بیشتری بگذارید تا به اطلاعات و دانش بیشتری راه یابید مجله و یا مقالات اینترنتی بخوانید و اگر به دستیابی به دانشی عمیق و پرمحتوا نیازمندید کتاب بخوانید. کودکان را باید به تدریج و بدون تعجیل به خواندن از هر فرمتی که به آن تمایل نشان می‌دهند علاقمند کنیم. اصرار برای مطالعات عمیق در قدمهای نخست سودی ندارد.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 8/2/1392 - 9:33 - 0 تشکر 600365

    انتخاب کتاب مناسب
از کودک خود بپرسید که علاقمند است چه موضوعاتی را بخواند. چنانچه از رفتن به کتابخانه‌‌ها و یا کتابفروشی‌ها لذت می‌برد او را به یکی از این مراکز که نزدیک محل زندگی‌تان است ببرید و به وی برای یافتن کتاب مورد علاقه‌اش کمک کنید. در ضمن، در زمان انتخاب، او را برای یافتن موضوع مورد علاقه‌اش کاملاً آزاد بگذارید.

توجه داشته باشید که فعلاً می‌خواهید او را به مطالعه علاقمند کنید نه به یک موضوع مورد علاقه‌ی خودتان.
ممکن است کودک شما به چیزهایی برای خواندن علاقمند باشد که از نظر شما سطحی و یا حتی مسخره به نظر بیاید. لطفاً عجله نکرده و فقط به "عادت به خواندن" بیاندیشید.
ممکن است فرزند نوجوان و یا جوان شما دوست داشته باشد کتابی را بارها و بارها مطالعه کند، اصلاً نگران نباشید زیرا بالاخره کتاب دیگری را هم برای خواندن انتخاب خواهد کرد.
پس از گذشت مدت زمانی با شناسایی علاقمندیهای او کتابهایی را هوشمندانه و هدفدار به او معرفی کنید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.