• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 426)
شنبه 26/12/1391 - 22:33 -0 تشکر 594626
پرسمان ویژه حضرت زینب سلام الله علیها


«چون زینب کبری علیهاالسلام دختر گرامی حضرت علی علیه السلام پای به دایره وجود و پهنه‌ی نمود بنهاد به حضرت رسول اکرم خبر دادند. آن بزرگوار با وقار به منزل حضرت فاطمه علیهاالسلام تشریف آورده و فرمود دخترم، دخترت را که تازه متولد شده برای من بیاور. آن مخدره معظمه، قنداقه زینب را به محضر مبارک آورد. پیامبر اکرم کودک را مقابل صورت گرفت و با صدای بلند بگریست، چندان که اشک بر محاسن شریفش روان گشت. فاطمه علیهاالسلام عرض کرد ای پدر گرامی این گریه از چیست؟ حضرت فرمودند: دخترم! ای فاطمه بدان که بعد از تو و من این دختر دچار بلاهای بسیار می‌شود و مصیبت‌های گوناگون و بلاهای رنگارنگ به روی او چنگ در افکند. راوی می‌گوید: در این حال فاطمه علیهاالسلام سخت بگریست و از آن پس عرض کرد ای پدر ثواب آن کس که بر او و بر مصایب او بگرید چیست؟ رسول خدا فرمودند: ای پاره تن من و روشنی چشمانم هر کس که بر زینب و بر مصائب او بگرید ثواب گریستن او مانند اجر و ثواب کسی است که بر دو برادر او حسن و حسین گریه کند. و پس از آن نام او را زینب نهاد.»

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

شنبه 26/12/1391 - 22:41 - 0 تشکر 594638


در ماجراى حادثه كربلا چه وظایفى بر عهده حضرت زینب(علیها السلام) بوده است؟


پاسخ :
از مسئولیّتهاى حضرت زینب(علیها السلام) را مى توان سرپرستى اهل بیت امام حسین((علیه السلام)) دانست چه اینكه حضرت سجاد(علیه السلام) در كربلا بیمار بودند و پس از شهادت امام حسین(علیه السلام) زینب كبرى(علیها السلام) بود كه سرپرستى زنان و كودكان را به عهده داشت:
مسئولیّت دیگرى كه بسیار با اهمیّت بود پیام خون امام حسین(علیه السلام) و شهادت آن بزرگوار بود كه حضرت زینب(علیها السلام) با خطبه هایش در كوفه و مجلس یزید آن را ادا كرد الحق آن گرامى در این خطبه ها مطالبى بسیار مهم را یادآور شد و رسالتى را كه در این زمینه به عهده داشت ایفا كرد .
www. eporsesh.com

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

شنبه 26/12/1391 - 22:42 - 0 تشکر 594639


حضرت زینب(سلام الله علیها) بعد از حادثه كربلا چه قدر عمر كردند و چه كارهایی انجام دادند؟

پاسخ :
در خصوص تاریخ درگذشت حضرت زینب (س) اختلاف نظر است . برخی تاریخ وفات وی را سال 63 هجری قمری دانسته‌اند(1) و بعضی دیگر 65 هجری قمری (2) . ولی مشهور آن است كه وی در سال 62 هجری قمری درگذشته است بر این اساس حضرت بعد از حادثه عاشورا تنها یك سال و اندی زنده بود.(3)
حضرت زینب (س) بعد از حادثه عاشورا به پاسداری از قیام امام حسین(ع) پرداخته و سرپرستی اهل بیت را بر عهده گرفت. بی‌تردید اگر خطبه های آتشین و آموزند? حضرت نبود، یزید و یزیدیان ، نهضت عاشورا را تحریف و خون شهدا را پایمال می‌كردند.
حضرت زینب (س) در كوفه خطبه خواند تا مردم را از خواب غفلت بیدار كند و افكار عمومی را متحول نماید . خطبه حضرت در كوفه به گونه ای مؤثر بود كه زمینه‌های قیام توابین را فراهم كرد و نگرش مردم كوفه را نسبت به قیام امام و اهداف حضرت تغییر داد. افزون بر آن، آنان را از رفتارشان نسبت به اهل بیت پشیمان كرد.
حضرت زینب (س) در شام با خطبه خواندن و اتخاذ سیاست‌های منطقی، افكار عمومی حاكم بر شام را نیز تغییر داد. هر كلمه خطب? او همانند رعد و برق بر كاخ یزید فرود می‌آمد. بعد از خطبه خواندن امام سجاد(ع) و حضرت زینب ، چنان مردم تحت تأثیر قرار گرفتند، كه یزید مجبور شد اهل بیت امام حسین(ع) را به مدینه بفرستد و از كار خود اعلام نارضایتی كند.
اهل بیت(ع) در شام به معرفی امام حسین و اهداف قیام او پرداخته و از مظلومیت ایشان سخن گفته و جنایات یزید و یزیدیان را معرفی كردند.
زینب (س) بعد از برگشت به مدینه نیز به پاسداری از قیام امام حسین(ع) پرداخته و ظلم و ستم یزید را بیان نمود. فعالیت های حضرت در قالب روضه خوانی، عزاداری و ... ظهور نمود. 

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

شنبه 26/12/1391 - 22:42 - 0 تشکر 594640


وجود بانوی بانوان، زینب در مدینه كافی بود كه آتش حزن بر شهیدان را شعله‌ور كند و مردم را بر ضد ستمكاران بشوراند. كار به جایی رسید كه نزدیك شد شورش بر ضد بنی‌امیه صورت گیرد. فرماندار مدینه به یزید گزارش داد: " بودن زینب میان اهل مدینه، احساسات را بر می انگیزاند. او زنی است فصیح، خردمند و دانا. او و كسانی كه با وی هستند، تصمیم گرفته‌اند برای خون خواهی قیام كنند." یزید دستور داد باقی مانده اهل بیت را به شهرها و نقاط مختلف تبعید كرده و پراكنده سازند. فرماندار از حضرت زینب (س) خواست از مدینه بیرون رود و هر جای كه می‌خواهد اقامت كند.(4)
فعالیت های حضرت زینب (س) بعد از حادث? عاشورا در حفظ و پاسداری از قیام امام ارزنده و چشمگیر بود، تا آنجا كه شاعران گفته اند:
سرّ نی در نینوا می ماند اگر زینب نبود
كربلا در كربلا می‌ماند اگر زینب نبود
چهره سرخ حقیقت بعد از طوفان رنگ
پشت ابری از ریا می‌ماند اگر زینب نبود
چشم? فریاد مظلومیت لب تشنگان
در كویر تفته جا می‌ماند اگر زینب نبود
در عبور از بستر تاریخ، سیل انقلاب
پشت كوه فتنه‌ها می‌ماند اگر زینب نبود.(5)
پی نوشتها:
1.دایره المعارف تشیع ، ج 8 ، ص 603.

2.جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص 216 - 217.
3.جعفر شهیدی ، زندگانی فاطمه، ص 261 - 262.
4.عائشه بنت الشاطی، بانوی كربلا حضرت زینب (ع)، ترجمه رضا صور، ص 157.
5.جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص 217.
www. eporsesh.com

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

شنبه 26/12/1391 - 22:43 - 0 تشکر 594641



آیا قضیه یقه پاره كردن حضرت زینب(سلام الله علیها) در كاخ ابن زیاد و كاخ یزید در مقابل زده شدن ضربه‎ای بر لب و دندان‎های سیدالشهدا(علیه السلام)، صحت دارد؟چگونه ممكن است این بانوی بزرگوار در برابر نامحرمان چنین كند؟

پاسخ :
زمانی كه قافله‎ی اسیران را به مجلس ابن زیاد وارد كردند، زینب ناشناس و با جامه‎های كهنه در میان آنان بود، و در حالی كه كنیزان گرد او را گرفته بودند، در گوشه‎ای نشستند؛ ابن زیاد گفت: این چه كسی بود كه با كنیزان خود به كناری خزید؟ زینب پاسخ نداد و بار دوم و سوم. ابن زیاد سؤال خود را تكرار كرد؛ سپس یكی از كنیزان گفت: این زینب، دختر فاطمه بنت رسول‎الله(ص)، است؛ پس ابن زیاد رو به او كرد و گفت:
الحمد لله الذی فضحكم و قتلكم و اكذب احدوثتكم[1]
سپاس خدای را كه شما را رسوا كرد و كشت و افسانه شما را دروغ نمود.» زینب كبری(س) گفت:
الحمد لله الذی اكرمنا بنبیه محمداً و طهرنا من الرجس...
سپاس خدای را كه ما را به پیامبر خود محمد(ص) گرامی داشت و از پلیدی‎ها پاك گردانید؛ تنها فاسق رسوا می‎شود و فاجر دروغ می‎گوید.»[2]
همین طور گفتگو بین ابن زیاد و پاسخ‎های دندان شكن حضرت زینب(س) ادامه یافت و جریان یقه پاره كردن حضرت زینب(س) در آن مجلس یا جای دیگر در هیچ یك از منابع معتبر تاریخی دیده نشده است؛ البته در برخی از آن‎ها به شكل‎های گوناگون از جریان شكستن پیشانی یا سر آن حضرت به خاطر زدن به محمل و چوبه‎ی خیمه از شدّت اندوه كه بر اثر آن خون از زیر مقنعه آن حضرت بر پیشانی جاری شده، وجود دارد؛[3] اما در این مورد مرحوم حاج شیخ عباس قمی می‎گوید: انجام این قبیل اعمال، با كمال عقل و استحكام دین و نهایت وقار آن حضرت كه به عقیله بنی هاشم معروف و اسطوره صبر و پایداری است خالی از اشكال و استبعاد نیست و به همین دلیل است كه در اكثر كتب معتبر تاریخی همین قدر نوشته‎اند كه چون آن مخدره سر مبارك برادر را بدید، ناله برآورد و به حسرت گریست.[4]
پی نوشتها:
[1]. نفس المهموم، شیخ عباس قمی، مترجم علامه ابوالحسن شعرانی. ذوی القربی، ص457.

ـ الارشاد، شیخ مفید، موسسه آل البیت، ج 2، ص 115.
[2]. همان.
[3]. زینب قهرمان دختر علی(ع)، احمد صادقی اردستانی، چاپ فتاحی، به نقل از: بحارالانوار، ج 45، ص 115؛ ریاحین الشریعة، ج 3، ص 137.
[4]. نفس المهموم، مترجم آیت الله كمره‌ای ، انتشارات كتابفروشی اسلامیه.

منبع: نهضت عاشورا (تحریف‌ها و شبهه‌ها)، مركز مطالعات و پژوهش‌‌های فرهنگی حوزه‌ی علمیه (1381)

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.