• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 2715)
شنبه 16/6/1387 - 21:2 -0 تشکر 55886
قیمتی ترین ماه خدا

هوالباقی...

-:-خوش آمد،ماه رحمت-:-

سلام

اینجا قصد داریم كلاً درمورد ماه رمضان صحبت كنیم وجایگاه این ماه عزیز رو بین مردم مشخص كنیم. چندتا مطلب دارم كه جالب ودوست داشتنی اند حتما بخونید!

چی بگم از این ماه عزیز و دوست داشتنی؟

من بلد نیستم توضیحات قلبمه سلمبه بدم!خودتون بخونین ببینین چیا رو تو این تاپیك نوشتم!

(زیاد مطمئن نبودم كجا این تاپیكو بزنم!)

از مسئولین محترم این انجمن ارزشمند می خوام این تاپیكو بررسی كنن كه اگه به انجمن فرهنگ وهنر مربوط بود دیگه نقل وانتقال صورت بگیره!

 

ممنونم میشم

در پناه یردان پاك...

 

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 23/6/1387 - 23:0 - 0 تشکر 57598

سلام

الحمدلله الذی اکرمنی بک ایها الشهر المبارک

*******

خدایا ! ماه رمضان آمد . حس و حال آشنایی که دوستش داریم .

ماهی که روزها و شب هایش  بوی تو را دارد .

روزه هایم را ، نمازهایم را ، دعاهایم را قبول کن خدا .

panah60 عزیز ... خییییلی ممنون ... از هر زاویه ای که به این ماه نگاه می کنیم ، گوشه ای از قشنگی هاشو می بینیم ...

مراتب روزه سه نوعه ...

روزه عوام ... همون ترک خوردن و آشامیدنه ، روزه خواص ... علاوه برترک خوردنی ها و آشامیدنی ها حفظ اعضاء و جوارح از اون چیزهاییه که مخالف با امر خداست و روزه خواص الخواص و اون اینه که انسان از هر چیزی که آدمی رو از خدا و یاد خدا باز میداره دست بکشه میخواد حلال باشه یا حرام

روزه دارها از نظر افطار و سحری به چند دسته تقسیم میشن ...

بعضی فقط برای رفع گرسنگی یا برای لذت خوردن افطار و سحر میکنند ...

بعضی ها سحری میخورند یا افطار می کنند چون این کار پیش خدا مستحبه و کمکی برای نیروی عبادته و در نتیجه آداب اون رو رعایت می کنند ...

اللهم عجل لولیک الفرج

ماندگار باشید

یا حق

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

يکشنبه 24/6/1387 - 7:31 - 0 تشکر 57647

سلام

الحمد لله الذی اکرمنی بک ایها الشهر المبارک

*******

این حکایت خیییلی برای خود من جالب بود ... گوش کنید :

علامه طباطبایی در ماه رمضان ، روزه خود را با بوسه بر ضریح مقدس حضرت معصومه افطار می کرد ... یعنی هنگام غروب پیاده به حرم مشرف می شد و پس از بوسیدن ضریح به خانه می رفت و افطار می کرد ...

خوش به حالش ... این همه عشق ...

اللهم عجل لولیک الفرج

ماندگار باشید

یا حق

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

دوشنبه 25/6/1387 - 14:56 - 0 تشکر 57933

قیمتی ترین ماه خدا رمضان است و رمضان

سه شنبه 26/6/1387 - 17:35 - 0 تشکر 58275

هوالباقی...

سلام

ماندگاری جان؛ ممنونم از این حكایت قشنگ. خیلی ممنونم!

من موندم كه شما اینهمه مطالب قشنگو از كجا میاری؟!

Moffline عزیز؛ از شما هم متشكرم!

واما؛ادامه از پست قبلی...( ستارگان)

همچنین در مشهد از روی ستاره های هف برارو كه در نقاط دیگر به هفت برادر مشهور است سحر را تشخیص می دهند. ریش سفیدان مشهد گویند دو مجموعه ستاره هفت برارو در آسمان وجود دارد كه هر مجموعه شامل هفت ستاره است. یكی از این مجموعه ها به ستاره هف براروی بزرگ یا خرس بزرگ و مجموعه دیگر به هف براروی كوچك یا خرس كوچك مشهور است. در اراك زمانی كه ستاره هفت برادران یا خرس بزرگ نزدیك به پنجاه ذرع مانده به مغرب برسد سحر است و وقتی ستاره هفت برادران به پشت كوه می رود ستاره سهیل كه به ستاره ظلّ صبح مشهور است بیرون می آید. وقتی ظلّ صبح پنجاه ذرع از مشرق بالا آمد وقت اذان صبح است. فصل به فصل و بسته به بلند و كوتاه شدن شب ستارگان هم به همان نسبت جایشان تغییر می كند. در فرنق خمین از روی دو ستاره روشن ظلّ سحر و ظلّ صبح كه از سمت مشرق بالا می آیند سحر را تشخیص می دهند. ستاره ظلّ سحر زودتر در می آید. با دمیدن این ستاره تقریباً یك ساعت و نیم به صبح صادق مانده است. با دیدن ستاره ظلّ سحر مشغول خوردن سحری و انجام اعمال سحر می شوند. پس از یك ساعت و نیم ستاره ظلّ صبح نمایان می شود كه نشانه رسیدن صبح صادق است و دست از خوردن می كشند.

اهالی گوشه محمد مالك خمین هم گویند وقتی سه تا از ستاره های هفت برادران راست(= مقابل) قبله قرار گرفتند موقع خوردن سحری است و وقتی هر هفت ستاره برابر قبله ایستادند سحر تمام می شود و صبح می دمد.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
سه شنبه 26/6/1387 - 17:38 - 0 تشکر 58276

هوالباقی...

بانگ خروس

خروس در شب سه مرتبه می خواند: مرتبه اول نیمه شب، مرتبه دوم ساعتی بعد از نیمه شب و مرتبه سوم سحر، یكی از راههایی كه از قدیم الایم مردم برای بیدار شدن در سحر از آن استفاده می كردند صدای بانگ خروس بود. از این رو وجود خروس را در خانه خویش یمن می دانستند مخصوصاً خروس سفید چل تاج كه نشانه خیر و بركت است و هر كس صاحب خروس سفید چل تاج بود می گفتند پریان و جنیان به خانه اش نمی آیند. مردم قمصر كاشان معتقدند خروس سفید نگهبان حضرت حجت است و گویند حضرت حجت در یك چاه نورانی پنهان است و دشمنان او در بالای چاه منتظر هستند تا هوا روشن شود و داخل چاه شوند و آن حضرت را به قتل برسانند . هنگام سحر فرشتگان از خواب بیدار می شوند و خروس سفید را باخبر می كنند و خروس مشغول خواندن می شود. با شنیدن صدای خروس دشمنان آن حضرت پا به فرار می گذارند.

مردم قمصر همچنین عقیده دارند اگر هنگام خواب چند مرتبه دستشان را به لحاف و متكا بزنند و بگویند: دین هفتاد آسیابان به گردنت اگر موقع سحر مرا بیدار نكنی. سحر از خواب بیدار می شوند.

ادامه دارد...

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
سه شنبه 26/6/1387 - 17:39 - 0 تشکر 58277

هوالباقی...

ادامه از پست قبلی... (بانگ خروس)

مردم دماوند می گویند خروس شب هنگام پنج مرتبه، نیم ساعت به نیم ساعت می خواند. در اصطلاح محل هر نوبت خواندن خروس را یك پنجمی می گویند. پنجمی اول زنان خانه از خواب بیدار می شوند و مشغول پختن سحری می شوند. پنجمی دوم سماور زغالی را آتش می اندازند. پنجمی سوم همه اعضای خانواده بیدار می شوند و سحری می خورند . پنجمی چهارم چای می خورند و دهانشان را می شویند و سرانجام با بلندشدن صدای خروس در آخرین نوبت یعنی پنجمی آخر دیگر حق خوردن ندارند و در این هنگام صدای اذان بلند می شود.

بوق حمام

حمامهای قدیم بوقهایی برنجی داشتند كه برای اعلام شروع و پایان كار حمام بوق را به صدا در می آوردند. در ماه رمضان هم اغلب حمامها سحر و افطار با زدن بوق مردم را باخبر می كردند و بسیاری با صدای بوق حمام از خواب بر می خاستند و سحری می خوردند.

كوبیدن دیوار همسایه

در ماه رمضان همسایه ها قرار می گذارند هر كسی سحر زودتر بیدار شود همسایه های دیگر را هم بیدار كند . در صورتی كه خانه ها دیوار به دیوار باشد با كوبیدن مشتهای پیاپی به دیوار، همسایه شان را بیدار می كنند.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
سه شنبه 26/6/1387 - 17:40 - 0 تشکر 58279

هوالباقی...

چراغ روشن

قبل از اینكه كارخانه برق به ایران آورده شود، بعضی از مردم، از جمله خدّام مساجد، یكی دو ساعت به سحر مانده چراغهایی را روشن می كردند و درنقاط مرتفع شهر و گلدسته مساجد می گذاشتند تا مردم از دیدن نور چراغ به نزدیك شدن سحر پی ببرند. چراغها تا هنگام اذان صبح روشن بود و همین كه صدای اذان بلند می شد آنها را خاموش می كردند. یكی از مشهورترین چراغها چراغ ملا كاظم در شهرستان یزد بود. ملا كاظم كه خادم مسجد جامع كبیر بود، هر شب چراغی را روشن می كرد و در یكی از گلدسته های مسجد جامع می گذاشت و هنگام اذان صبح آن را خاموش می كرد.

نذر داران و نیكوكاران

درقدیم گاهی افراد مؤمن و معتقد برای ثواب یا نذری كه داشتند سحرهای ماه رمضان مردم را بیدار می كردند. برای این كار نزدیك سحر از كوچه ها می گذشتند و با خواندن اشعار مذهبی یا كوبیدن حلقه در خانه ها و یا با كوبیدن قطعه ای چوب بر روی طبل و حلب خالی مردم را بیدار می كردند.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
چهارشنبه 27/6/1387 - 17:46 - 0 تشکر 58502

هوالباقی...

صدای نقاره

یكی از روشهایی كه در قدیم برای بیدار شدن در شبهای ماه رمضان به كار می رفت زدن نقاره بود. نقاره عبارت بود از یك طبل بزرگ و دو طبل كوچك دوقولو و یك سرنا. شهرهای بزرگ هر كدام نقاره خانه ای داشت كه معمولاً اتاقكی بود بالای سر در دارالحكومه. نقاره به وسیله نقاره چیهای حكومتی ، زده می شد و نقاره چیها از حكومت مواجب می گرفتند. در ماه رمضان نقاره چیها دو مرتبه نقاره را به صدا در می آوردند یكمرتبه نزدیك سحر و یك مرتبه غروب آفتاب برای اعلام وقت افطار. به غیر از نقاره چی حكومتی مرشد زورخانه هر محل هم سحر طبل و نقاره می نواخت. مردم هم خود را موظف می دانستند روز آخر ماه رمضان انعامی به مرشد تقدیم كنند.

در مشهد ، در ماه مبارك رمضان از دو ساعت بعد از نیمه شب از گلدسته های صحن مطهر حضرت رضا و مسجد گوهرشاد صدای مناجات و نقاره بلند می شود تا مردم برای عبادت و خوردن سحری از خواب بیدار شوند. در طول سال روزی دو مرتبه ازگلدسته های صحن مطهر نقاره می زنند؛ یك مرتبه غروب آفتاب یك مرتبه هم نزدیك طلوع آفتاب. اما در ماه رمضان به جای صبح پیش از سحر نقاره می زنند.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
چهارشنبه 27/6/1387 - 17:47 - 0 تشکر 58504

هوالباقی...

توپ در كردن

از زمانی كه توپ به ایران آمد یكی از وسایلی كه برای بیدار كردن مردم در سحر و اعلام وقت افطار به كار می رفت در كردن توپ بود. دراین توپ در عوض گلوله از كهنه و پارچه استفاده می شد . به این ترتیب كه مقداری كهنه و پارچه و باروت به ترتیب و چند بار در لوله توپ می كردند و آن قدر سمبه می زدند تا فشرده شود. بعد فتیله ای را به باروت لوله توپ وصل می كردند و فتیله را آتش میزدند. با انفجار باروت كهنه های فشرده به بیرون پرتاب و باعث ایجاد صدا می شد.

محل استقرار توپ را گورخونه می نامیدند كه در نزدیكی دارالحكومه بود و متصدی توپ مثل نقاره چی از دارالحكومه مواجب می گرفت.

جار كشیدن

در بسیاری از روستاهای شهرستان اراك از جمله در روستای استوه برای بیدار شدن در سحر باسوادان سحر، خوانی و مناجات می كنند. یا طبالی را اجیر می كنند تا با نواختن طبل مردم را بیدار كند.

در روستای الموت قزوین هم از جمله در روستای فیشان رسم جار كشیدن به وسیله پاكار و یا دشتبان متداول است.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.