• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 5523)
دوشنبه 20/6/1391 - 8:47 -0 تشکر 555124
اصول سرپرستی

 بدون شك گروه كاری نمی تواند در اجرای اهداف و طرح ها بدون هم آهنگی در روابط بین عاملین اجرایی موفق شود. سازمان ها در راستای این منظور از نظر سرپرستان برخوردار می شوند. بنابراین سرپرست فردی است كه با ایجاد همم آهنگی  و با بهره گیری بیشتر از حداقل نیروی انسانی و امكانات مادی امور سازمانی را به انجام می رساند.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:51 - 0 تشکر 555136

رهبران مثبت و رهبران منفی
شیوه هایی كه رهبران با توجه به افراد برای انگیزش اعمال می كند متفاوت است اگر بیشتر روی اعطای پاداش های مادی و معنوی تأكید شود شیوه رهبری مثبت است. تعلیم و تربیت بهتر، دادن استقلال بیشتر و سایر عوامل كه موجب رضایت كاركنان می شود به رهبری مثبت بستگی دارد.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:52 - 0 تشکر 555137

چنان كه تأكید روی تنبیه و تهدید و ارعاب باشد، سبك رهبری منفی است، این نگرش عملكرد قابل قبولی را در بسیاری از وضعیت ها تأمین می كند لكن هزینه های انسانی بالایی در بردارد. رهبران منفی، روش سلطه جویی و تفوق به كاركنان را اعمال می كنند. آنان برای وادار كردن كاركنان به كار حربه هایی مانند توبیخ، بركناری از خدمت، كسر حقوق برای مدت معین و اجرای از خدمت استفاده می كنند. آنها در واقع ریاست می كنند نه رهبری.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:52 - 0 تشکر 555138

پیوستار سبك رهبری، دانه ای دارد كه حدود آن از رهبری قویاً مثبت تا رهبری قویاً منفی در تغییر است. تقریباً هر مدیری روزانه از هر یك از شیوه های رهبری استفاده می كنند.
به طور كلی سبك های رهبری براساس چگونگی اعمال اختیارات به وسیله رهبران به سه نوع متمایز یعنی رهبری استبدادی (Autocratic Leadership)، رهبری دموكراتیك (Democratic Leadership) و رهبری عدم مداخله یا آزاد (Free rein Leadership) تقسیم می شوند.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:53 - 0 تشکر 555139

رهبری استبدادی (اقتدارگرا)
رهبر مستبد شخصی است كه دستور می دهد و انتظار دارد او امرش مورد قبول و اجرا واقع شود. اختیارات و تصمیم گیری در نزد وی متمركز است و چهارچوب كار زیر دستانش را خودش تعیین می كند. رهبری استبدادی نوعاً منفی است و بر مبنای تهدید و تنبیه با كاركنان رفتار می شود اما گاهی می تواند مثبت هم باشد. در نوع رهبری استبدادی خیرخواهانه پاداشهایی به كاركنان اعطاء می شود سبك آمرانه رهبری در چهارچوب تئوری X قرار دارد.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:53 - 0 تشکر 555140


رهبری دموكراتیك
رهبرانی كه از روش دموكراتیك یا اشتراك مساعی استفاده می كنند به نیازها و علایق كاركنان توجه دارند و اختیارات را بطور غیر متمركز اعمال می كنند. اصولاً اشتراك مساعی نمی تواند مانند روش استبدادی- یك طرفه باشد زیرا حداقل باید در تصمیم گیری ها با كاركنان مشورت شود. رهبر گروه به صورت یك واحد اجتماعی عمل می كند و كاركنان از شرایطی كه در شغل انان تأثیر می كند مطلع شده و تشویق می شوند كه اندیشه های خود را ارائه كنند.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:53 - 0 تشکر 555141

رهبری عدم ملاحظه یا آزاد
رهبری عدم مداخله یا آزاد از اعمال قدرت و دخالت در كارها اجتناب می ورزد. در این شیوه رهبران تا حدود زیادی به گروه ها متكی هستند و این گروه ها هستند كه هدف ها را تعیین می كنند. مسائل مربوطه را حل و فصل می كند و نسبت به آموزشی اعضاء و ایجاد انگیزه در كارها اقدام می كنند. در این روش رهبر نقش هماهنگ كننده و راهنما را ایفا می كند. این شیوه در بعضی موقعیت ها كه رهبر بتواند انجام یك وظیفه را كاملاً واگذار كند مفید است. برای مثال در دانشگاه ها رئیس دانشكده در روش های تدریس استادان مداخله ای ندارد.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:53 - 0 تشکر 555142

مبانی سازمان دهی
وظیفه سازمان دهی مدیریت اصولاً مربوط می شود به ایجاد طرح یا الگویی كه در چهارچوب آن بتوان مجموعه امور یك مؤسسه را به اجزای قابل اجرا به گونه ای تقسیم كرد كه رسیدن به هدف ها و مقاصد مؤسسه به بهترین وجه تسهیل شود. در اصل هر نوع فعالیت گروهی با هدف معین در صورتی با موفقیت همراه خواهد شد كه وظایف، مسئولیت ها، اختیارات و روابط هر یك از افراد گروه بر مبنای یك روش تقسیم كار منطقی، معلوم و مشخص شود و با ایجاد هماهنگی های لازم، مساعی افراد در جهت رسیدن به هدف ها هدایت شود.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:54 - 0 تشکر 555143

در هر حال شكی نیست كه افراد صالح مایل به همكاری به نقش های محوله در گروه و نحوه ارتباط و وظایف با یكدیگر وقوف داشته باشند، بهتر و مؤثر می توانند وظایف مربوط را انجام دهند. طرح و تداوم این نظام نقش ها، اساساً جزو وظایف سازمان دهی به شمار می آید. برای اینكه نقش سازمانی برای افراد معنایی داشته باشد باید سه خصیصه را شامل شود:
1-    هدف های قابل سنجش باید داشته باشند.
2-    وظایف یا فعالیت های عمده را در برگیرد.
3-    اختیار انجام دادن امور در آن پیش بینی شود.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:54 - 0 تشکر 555144

به طوری كه متصدی شغل بداند كه برای رسیدن به هدف های پیش بینی شده چه باید بكند. مضافاً این كه برای ایفای نقش به طور مؤثر، اطلاعات مورد نیاز و سایر وسایل و ابزارهای لازم در اختیار شاغل قرار داده شود.
تعریف سازمان
سازمان عبارت است از گروهی متشكل از دو یا چند تن كه در محیطی با ساختار منظم و از پیش تعیین شده برای نیل به اهداف گروهی با یكدیگر همكاری می كنند.                                                
تعریف سازمان دهی
سازمان دهی فرایندی است كه طی آن تقسیم كار میان افراد و گروه های كاری و هماهنگی میان آنان به منظور كسب اهداف صورت می گیرد. به بیان دیگر سازمان دهی فرایندی است چهار مرحله ای مركب از:
1-    تقسیم كار
2-    طبقه بندی یا واحد سازی
3-    سلسله مراتب
4-    هماهنگی
ساخت سازمانی

دوشنبه 20/6/1391 - 8:55 - 0 تشکر 555146

ساخت سازمانی یا طراحی سازمان، حاصل فرایند سازمان دهی است و عبارت است از سیستم روابطی كه به طور غیر رسمی شكل گرفته و به طور رسمی تصویب شده است و حاكم بر فعالیت های افرادی است كه برای كسب اهداف مشترك به هم وابسته اند. ساختار سازمانی چارچوب سازمان را مشخص می كند همان گونه كه انسان ها اسكلتی دارند كه شكل آنان را مشخص می كند، سازمان ها نیز دارای ساختاری هستند كه وضعیت آن را معین می كند. ساختار سازمانی چارچوبی است كه مدیران برای تقسیم و هماهنگی فعالیت های اعضامی سازمان آن را ایجاد می كند. ساختار سازمانی سازمانهای مختلف با هم متفاوتند زیرا شرایط محیطی و راهبردها و اهدافی كه سازمان ها دنبال می كنند با هم متفاوتند. ساختار سازمانی الگوهای تعیین شده برای روابط میان اعضای یك سازمان  است و هم چنین نظامی است رسمی، زیرا مدیران عالی به طور رسمی آن را پدید می آورند. هدف های ساختار سازمانی عبارت است از:

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.