• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1531)
يکشنبه 19/6/1391 - 18:52 -0 تشکر 553996
تلویزیون و سلامتی ما

با سلام به تمام دوستان



در این قسمت در باره تاثیری که تماشای تلویزیون بر روی سلامتی افراد و خصوصا کودکان است مطالبی نوشته میشود


امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد

دوشنبه 20/6/1391 - 19:4 - 0 تشکر 557267

تلویزیون سه بعدی و اثرات آن بر سلامت



آیا مشاهده تلویزیون سه بعدی می تواند برای سلامت افراد مضر باشد؟
بعضی از بینندگان این نوع تلویزیون که اخیراً به بازار آمده است ممکن است دچار حملات تشنج و حتی سکته مغزی در زمان مشاهده برخی تصاویر نورانی یا بازیهای ویدیوئی شوند.
محققان در یک پژوهش بهداشتی جدید هشدار دادند که تماشای تلویزیون های سه بعدی می تواند سبب بروز حالت تهوع شود. اگر شما سابقه صرع و تشنج در خود یا خانواده دارید قبل از خرید این نوع تلویزیون ها با پزشکتان مشورت کنید.
در صورتی که حین تماشای آن دچار احساس سبکی سر، گیجی، گرفتگی عضلات، حالت تهوع، کاهش سطح هوشیاری یا تغییرات بینایی شدید بلافاصله مشاهده این تصاویر را قطع کنید.
محققان دریافتند که تماشای تلویزیون سه بعدی منجر به گرفتگی عضلانی و استفراغ می شود. هم چنین زنان باردار، سالمندان و کودکان بیشتر با این حالت مواجه هستند.
روزنامه دیلی استار با انتشار این مطالب تاکید کرد: تعدادی از بینندگان این نوع تلویزیون دچار حملات تشنج و غش شده اند. پژوهشگران تشریح کردند که تماشای این تلویزیون ها فشار غیرمعمولی را به بدن وارد می کند و عملکرد معمولی چشم و مغز را قویاً تحت تاثیر قرار می دهد. والدین باید بچه ها و نوجوانان را در حین مشاهده این تلویزیون تحت نظر داشته باشد و این علائم را از آنها بپرسند.
ما توصیه می کنیم در حالت بیماری جسمی یا روحی یا نیاز به خواب و کاهش هوشیاری این تلویزیون ها را مشاهده نکنید. فاصله خود را با تلویزیون زیاد کنید و در همان سطحی که تلویزیون قرار دارد بنشینید.

__________________

دوشنبه 20/6/1391 - 19:4 - 0 تشکر 557268

تماشای تلویزیونهای سه بعدی برای سلامتی مضر است
محققان در یك پژوهش بهداشتی جدید هشدار دادند كه تماشای تلویزیون‌های سه بعدی می‌تواند سبب بروز حالت تهوع شود.
این محققان دریافته‌اند كه تماشای تلویزیونهای سه بعدی منجر به گرفتگی عضلانی و استفراغ می‌شود. همچنین زنان باردار، سالمندان و كودكان بیشتر با این مشكل مواجه می‌شوند.

روزنامه دیلی استار با انتشار این مطلب تاكید كرد: محققان هم چنین هشدار می‌دهند كه تماشای این تلویزیونها باعث حملات و غش در بیماران مبتلا به صرع می‌شود.

پژوهشگران تشریح كردند كه تماشای این تلویزیونها فشار غیر معمولی را به بدن وارد می‌سازد و به میزان شدیدی، چشم‌ها و مغز را دچار آشفتگی و پریشانی می‌كند.

__________________

دوشنبه 20/6/1391 - 19:5 - 0 تشکر 557269

اثرات مضر تلویزیون‌های 3d



محققان می‌گویند تماشای فیلم 3D بهترین شیوه برای آن است که بفهمید چشمان سالمی دارید.

طبق مقاله‌ای که در Health day منتشر شده است تماشای فیلم‌های سه بعدی سبب ایجاد حالات ناخوشایندی در برخی افراد می‌شود که از آن جمله می‌توان به سردرد، سرگیجه و حالت تهوع اشاره کرد. دلیل این حالات در درجه اول عینک‌های مخصوصی است که باید حین تماشای فیلم به چشم زده شود. دلیل حالت تهوع و سرگیجه این است که چشم‌ها نمی‌توانند بین تصاویر یک تصاویر واحد ایجاد کنند و در نتیجه فرد حین تماشا دچار سردرد و سرگیجه و تاری دید می‌شود. این حالات نشان می‌دهد که چشم فرد تماشاچی کاملا سالم بوده و نیازی به مراجعه به چشم‌پزشک ندارد.23 سپتامبر- BUM

دوشنبه 20/6/1391 - 19:5 - 0 تشکر 557271

تماشای زیاد تلویزیون، كودكان را در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار می‌دهد



روانشناسان هشدار دادند:
تماشای زیاد تلویزیون، كودكان را در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار می‌دهد


كارشناسان بهداشت روانی و روانشناسان هشدار دادند: كودكانی كه ساعات بیشتری را صرف تماشای تلویزیون یا استفاده از رایانه‌ می‌كنند بیشتر با مشكلات و اختلالات روانی مواجه می‌شوند.

به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، این متخصصان انگلیسی می‌گویند: روزانه بیش از دو ساعت تماشای تلویزیون یا انجام بازی‌های رایانه‌ای خطر ابتلا به اختلالات روانی را در كودكان افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این كارشناسان تاكید كردند: تاثیر منفی تماشای زیاد تلویزیون و صفحه رایانه‌ هیچ ارتباطی با میزان تحرك و فعالیت‌های بدنی كودك در طول روز ندارد.

دكتر آنژی پیج متخصص دانشگاه بریستول در این رابطه تصریح كرد: احتمال ابتلا به مشكلات روانی جدی و مهم در بین كودكانی كه بیش از دو ساعت در روز مقابل صفحه تلویزیون یا رایانه‌ می‌نشینند، 60 درصد بیشتر از سایر همسالانشان است. اگرچه تحرك بدنی در كاهش ابتلا به بیماری‌های روانی موثر است، اما در صورت تماشای زیاد تلویزیون این فاكتور هم بی‌تاثیر می‌شود.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:5 - 0 تشکر 557272

تلویزیون‌های سه بعدی برای زنان باردار، سالمندان و کودکان خطر دارند



دیلی‌تلگراف: شرکت سامسونگ در مورد خطرات تلویزیون‌های سه بعدی برای سلامت هشدار داد. بزرگ‌ترین شرکت تجهیزات الکترونیکی دنیا معتقد است تلویزیون‌های سه بعدی برای زنان باردار، سالمندان، کودکان و افرادی که دچار بیماری‌‌های حاد پزشکی هستند خطرناک است.

این شرکت کره‌ای اعلام کرد این تلویزیون‌ها می‌تواند باعث بروز حملات صرع، مشکل تخمین فاصله، سرگیجه و حالت تهوع، انقباض عضلات، تشنج و حرکات غیرارادی مانند تکان‌های ناگهانی چشم و عضلات بدن شود. همچنین به‌ افرادی که دچار کمبود خواب بوده یا مشروبات الکلی مصرف کرده‌اند توصیه شده ‌است از تماشای این تلویزیون‌ها اجتناب کنند. بینندگان برای تماشای این تلویزیون‌ها باید عینک‌های خاصی را به چشمان خود بزنند که چشم‌ها و مغز آنها را با دنباله‌ای ‌از تصاویر زودگذر در کسری از ثانیه بمباران می‌کند. این تکنولوژی می‌تواند تاثیرات منفی زیادی روی بدن داشته باشد و به همین دلیل سامسونگ از بینندگان این تلویزیون‌ها خواسته ‌است بین زمان‌های تماشای خود استراحت‌های کوتاه مدت بدهند تا از آثار جانبی آن در امان بمانند. این شرکت در سایت خود اعلام کرده ‌است کودکان و نوجوانان ممکن است با مشکلات بیشتری در هنگام تماشای تلویزیون‌های سه بعدی روبه رو شوند و به همین دلیل باید با دقت بر زمان تماشای تلویزیون‌ آنها نظارت صورت گیرد. حتی تعدادی از بینندگان ممکن است در هنگامی که در معرض تصاویر یا نورهای خاصی که در بعضی از بازی‌های کامپیوتری و برنامه‌های پخش شده ‌از این تلویزیون قرار می‌گیرند دچار حملات صرع یا سکته شوند. به همین دلیل این شرکت از افرادی که دارای سابقه حملات صرع یا سکته هستند، خواسته‌ است قبل از استفاده ‌از این وسایل با پزشک خود مشورت کنند. حتی افرادی که تاکنون دچار این مشکلات نشده‌اند نیز در معرض خطر قرار دارند. علاوه بر آن بهتر است زنان باردار، سالمندان، افرادی که دچار بیماری‌های سخت پزشکی هستند و همچنین افرادی که دچار کمبود خواب هستند یا تحت تاثیر مشروبات الکلی قرار دارند از تماشای این تلویزیون‌ها اجتناب کنند. تماشای تلویزیون با عینک‌های سه بعدی برای مدت طولانی می‌تواند باعث سردرد، خستگی یا گیجی شود و در صورتی که شما این علایم را حس کردید، بهتر است تماشای تلویزیون را متوقف کرده و استراحت کنید.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:6 - 0 تشکر 557274

در تاریکی تلویزیون نبینید



یک فوق تخصص بیماری‌های شبکیه چشم عنوان کرد: تماشای تلویزیون در تاریکی، مضر است؟ زیرا...


یک فوق تخصص بیماری‌های شبکیه چشم عنوان کرد: تماشای تلویزیون در تاریکی، باعث کاهش دید می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رمضانی فوق تخصص بیماری‌های شبکیه چشم گفت: تماشای تلویزیون در تاریکی و ایجاد فضایی مشابه سینما، آسیب چندانی برای چشم ندارد، اما به طور کلی میزان دید در تماشای تلویزیون با این شرایط کاهش می‌یابد به خصوص اگر مدت زیادی چشم‌ها به تلویزیون خیره شوند.

وی تصریح کرد: معمولا عملکرد سلول‌های مخروطی چشم در تاریکی ضعیف است، بنابراین تصویر به خوبی دیده نمی‌شود در نتیجه تماشای طولانی مدت تلویزیون در تاریکی منجر به خستگی زودهنگام چشم می‌شود.

دکتر رمضانی در پایان توصیه کرد: بهتر است، تماشای تلویزیون در فضای روشن و در نور مناسب انجام گیرد.
منبع : khabaronline.ir

دوشنبه 20/6/1391 - 19:6 - 0 تشکر 557276

6 کاری که می‌توانید جایگزین تماشای تلویزیون کنید



راه رفتن: یکی از معضلاتی که شهرنشین‌ها همیشه در حال گله کردن از آن هستند، نداشتن زمان برای ورزش کردن است، خصوصا کسانی که کارمند هستند....

چرا با خودتان فکر نمی‌کنید وقتی که به خانه برمی‌گردید کمی به اوضاع خانه سر و سامان بدهید و بعد از یک استراحت کوتاه همراه همسرتان به پیاده‌روی بروید؟ آخرین دفعه‌ای که در شب پیاده‌روی کردید، چه زمانی بود؟ هوای خنک، دیدن آسمان شب، دیدن سکوت خیابان‌های شلوغ، نفس کشیدن در میان درخت‌های پارک و حتی سری به شیطنت‌های کودکی زدن، مثلا سوار تاب و سرسره شدن، وسطی‌بازی کردن و... فکر می‌کنید انرژی این کارها بیشتر به درد شما می‌خورد یا لم دادن جلوی تلویزیون و دنبال کردن سریال‌های آبکی و بی‌معنا؟ چرا به جای همه اینها دست فرزندان خود را نمی‌گیرید و کمی پیاده‌روی نمی‌کنید!
اگر اهل طبیعت و فضاهای شاعرانه شب و حتی یادآوری خاطرات کودکی نیستید، حداقل نگاهی به چربی دور شکم‌‌تان بیندازید و با کمی پیاده‌روی بیماری را از خودتان دور کنید.بازی: وقت رفتن به مسافرت را ندارید. پول‌اش را هم ندارید، همسر و یا همراه و همدلی هم ندارید که حوصله کند و با شما تا پارک سر خیابان بیاید. فکر کنید داخل کوچه بن‌بستی افتاده‌اید که تنها راه علاج‌اش چشم دوختن به تلویزیون و کانال به کانال کردن است. به جای این کار، شطرنج، سودوکو، جدول، مارپله یا هر بازی‌ ساده‌ای را جور کنید و مغزتان را ورزش دهید. ببینم شما احتمالا بازی نقطه‌چین را بلد هستید؟یا حتی اسم و فامیل؟!مرتب کردن: سال‌های سال است هر روز مجله‌ای، روزنامه‌‌ای، گاهنامه‌ای با خود به خانه می‌آورید و روی هم تلنبار می‌کنید. حتی بعضی از آنها را وقت نکرده‌اید ورق بزنید! بهترین زمان حالاست. آنها را جلوی روی خود بگذارید. مطالب خوب را جدا کنید و بقیه را دور بریزید. حالا نه تنها کلی مطلب خوب در دسترس دارید که کلی در خانه فضای خالی ایجاد کرده‌اید.هنر و صنایع دستی: من گاهی چوب بری می‌کردم! کارگاه نداشتم اما اره‌ چوبی کوچکی داشتم که با آن چیزهای هیجان‌انگیز می‌ساختم! شما چه طور؟ شاید نقاشی می‌کردید. شاید کاریکاتور اطرافیان‌تان را می‌کشیدید و شاید شمع می‌ساختید، شاید خیاطی می‌کردید. چرا حالا که احساس نیاز به آرامش دارید همه این کارها را کنار گذاشته‌اید و چسبیده‌اید به تلویزیون که جز استرس و ناراحتی برای شما و ذهن آشفته‌تان چیزی به همراه ندارد.دوستان: چه قدر دل‌ام برایشان تنگ شده. شما هم این جمله را می‌گویید. فاعل این جمله که دل‌تان هوای‌اش را کرده چه کسی است؟ چرا به سراغ‌اش نمی‌روید؟ با یک تلفن یا رساندن خودتان به او و دیداری کوتاه، واقعا اگر او برای شما عزیز است، چرا تلویزیون را به جای او جایگزین زندگی‌تان کرده‌اید.آلبوم‌های خانوادگی: در این روزگار کسی نیست که نخواهد حال‌اش خوب شود یا حال‌اش بهتر از این شود که بوده. یکی از راه‌ها ورق زدن آلبوم‌های خانوادگی است، آلبوم کودکی‌های خودتان، آلبوم ازدواج، آلبوم کودکی بچه‌ها. احساس می‌کنید از اعضای خانواده دور شده‌اید؟ چرا به جای باز کردن صفحه‌های آلبوم و دوره کردن خاطره‌های خوب عکس‌ها، خودتان را پایبند تلویزیون کرده‌اید؟

دوشنبه 20/6/1391 - 19:7 - 0 تشکر 557279


سلامت: آقای دکتر! فیلم‌های ترسناک چه اثری بر سلامت روان ما می‌گذارد و چرا ساخت این فیلم‌ها تا این حد زیاد شده؟

سوال، سوال بسیار حساسی است. کما اینکه در حال حاضر در بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی دنیا و فیلم‌های سینمایی، روند جاذبه‌مند و پرکششی در تولید فیلم‌های ترسناک به خصوص فیلم‌هایی که در یکی دو دهه اخیر ساخته شده است مشاهده می‌کنیم. یک زمان در فیلم‌هایی مانند آنچه آلفرد هیچکاک می‌ساخت، معانی و مفاهیم آموزشی و حتی ارزشی نهفته بود، ضمن اینکه پرجاذبه بود و آموزه‌های مضری هم به بیننده نمی‌داد اما در دو دهه اخیر بدآموزی‌ فیلم‌ها بدون تردید از لحاظ اثراتی که در روان فرد و در یادگیری روش‌های آزاردهنده دارد، قابل توجه است، ضمن اینکه تاثیرات سویی نیز در ذهن و روان فرد از نظر عاطفی باقی می‌گذارد. این کشش در واقع یک نوع تناقض است زیرا فیلم‌ها برای سرگرمی و لذت بردن و پر کردن اوقات فراغت ساخته می‌شوند تا فرد احساس آرامش و لذت کند، در حالی که عکس این قضیه پیش می‌آید. این تناقض در حدی است که کشش برای آزار دیدن بیشتر شکل پیدا می‌کند، به طوری که دهان فرد خشک می‌شود، تپش قلب می‌گیرد، اگر احساس گرسنگی داشته باشد، آن را از دست می‌دهد و تمام حواس‌اش را جمع می‌کند که فلان موضوع جنایی یا رفتار خشن فرد به کجا کشیده می‌شود. این تناقض به احساس بیننده که خشم فرو خورده خودش را در این فیلم‌ها متظاهر می‌بیند، برمی‌گردد، بنابراین آنچه که خود علاقه‌مند است به نوعی انجام دهد ولی به دلایل اجتماعی قادر به انجام آن نیست یا موانعی که موجب می‌شود فرد از انجام دادن این قبیل کارها ابا داشته باشد را توسط دیگران و در این قبیل فیلم‌ها مشاهده می‌کند. یادآوری چنین احساس‌های منفی در انسان، اثرات مطلوبی ندارد زیرا همان‌طور که گفتم در یادگیری و آموزش بیننده برای انجام کارهای غلط تاثیرگذار است، چرا که قبح موضوع از بین می‌رود. اگر تا به حال موانع اجتماعی، اخلاقی و عاطفی مانع از این می‌شد که فرد چنین کارهای خشنی را انجام دهد اما در این فیلم‌ها پرده‌دری شده و به راحتی می‌بینید که آدم‌ها می‌توانند جنایت کنند و به راحتی یکدیگر را بکشند، بنابراین این احتمال مطرح می‌شود که فرد از این قبح و اعمال خشونت‌آمیز نترسد و خود دست به انجام این قبیل کارها بزند.

.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:9 - 0 تشکر 557283

سلامت: آیا نشان دادن صحنه‌های فجیع جرم و جنایت و کشتن آدم‌ها با این توجیه که دیگران عبرت بگیرند درست است؟

خیر به هیچ وجه این‌طور نیست و اصلا توجیهی ندارد. این امور می‌تواند در راستای مجازاتی که متناسب با جرم مرتکب شده توسط فرد خلافکار و در فضاهای اجرای احکام صورت می‌گیرد، انجام شود، بدون اینکه انتشار همگانی داشته باشد و در واقع نه تنها هیچ توجیهی برای پخش این قبیل برنامه‌ها از نظر روا‌ن‌شناختی وجود ندارد، بلکه اثرات منفی آن قطعی است. می‌توانیم اثرات آموزشی ناشی از کارهای خلاف که به افراد جامعه انتقال داده می‌شود که هر کس خلافکار است، نتیجه کارهای خلاف خود را به صورت مجازات می‌بیند را در قالب‌هایی که اثرات مطلوب روانی داشته باشد، انتقال دهیم. چرا باید چنین حکم اجرایی را بیاییم و همراه با مستنداتی که دال بر خلافکاری آن فرد است، ارایه کنیم؟ اگر این‌طور باشد، پس هر جنایتکاری را که مجازات می‌کنند باید در تلویزیون نشان بدهند که نتیجه عمل خلافکار این است. این به هیچ وجه روش مطلوبی نیست و ما به چنین برنامه‌هایی معترض‌ایم.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:9 - 0 تشکر 557285

سلامت: آقای دکتر! شما در روز چقدر وقت‌تان را صرف تماشای تلویزیون می‌کنید؟

با نهایت تاسف خیلی خیلی خیلی کم. البته ما روان‌پزشکان کمتر با دید تاثیرپذیری به تلویزیون نگاه می‌کنیم، بلکه بیشتر با دید کنجکاوانه نگاه می‌کنیم تا ببینیم که برنامه‌هایی که ارایه می‌شود تا چه اندازه درست یا غلط است. انتقاد بر آنها وارد است یا می‌توانیم تحلیل‌هایی از آنها داشته باشیم؟ به هر حال ما هم مانند افراد دیگر جامعه برای اوقات فراغت‌مان انتظاراتی از تلویزیون داریم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.