قناری
پرنده كوچكی است كه جثه اش به اندازه گنجشك می باشد و به خاطر آواز زیبایش و نگهداری آسانش امروزه از تمام
پرنده ما بیشتر مورد توجه قرار گرفته . در سال 1478 میلادی قناری توسط اسپانیائیها از جزایر قناری كه در قسمت
سواحل شمال غربی افریقا قرار دارد مورد توجه قرار گرفت و سالها اسپانیائیها قناری را از این جزیره به اروپا صادر می
كردند اما فقط قناری نر می فروختند . چون نمی خواستند كسی بتواند از این پرنده جوجه كشی كند و از این پرنده
زیاد شود و تجارب آن را انحصارا" در دست خود داشتند . ولی در سال 1555 یك كشتی اسپانیائیها دچار حادثه شد و
بیشتر قناریها فرار كردند و خودشان را به جزیره آلبا كه آن موقع متعلق به ایتالیائیها بود رساندند از این به بعد ایتالیائیها
از قناریها جوجه كشی كردند و به كشورهای دیگر صادر نمودند از آن موقع تا امروز اشخاصی وارد با كمك دارو و مواد
مقوی این پرنده را حتی به دو برابر اولیه اش رسانده اند و رنگ های مختلفی هم بوجود آورده اند. امروزه كمتر كسی
به آواز قناری اهمیت می دهد بیشتر به رنگ و اندام توجه دارند . در ایران تا 30 سال قبل فقط به آواز قناری اهمیت
می دادند و مسابقات كوچكی هم بین مردم برگزار می شد.
خصوصیت قناری :
قناری پرنده ایست آرام و اگر محل زندگیش و غذایش درست باشد تا بیست سال عمر می كند و می توانید تا 15 روز
تنهایش بگذارید در صورتیكه آب و دانه به مقدار كافی در اختیارش بگذارید( چند شیشه آب و حدود gr 200 دانه ) تا می
توانید قناری را با پرنده دیگری در یك قفس نگذارید چون از آن پرنده صدمه می بیند.
غذای قناری :
قناری از دانه های مختلفی از جمله تخم كاسنی و تخم كتان و ارزن سفید رنگ تغذیه می كند و در ایام جوجه كشی و
ضعیفی سفیده تخم مرغ كاملا" پخته و شاهدانه به غذایش اضافه می شود. اگر خواستید شاهدانه به قناری بدهید
شاهدانه ها را در آب كاملا" بجوشانید بطوریكه دهانه شاهدانه ها باز می شود و سپس بگذارید در محلی كه گرم
باشد تا شاهدانه ها كاملا" خشك شود.
دانه ها و غذاهای مضر :
زرده تخم مرغ چون دارای چربی زیادی می باشد لذا برای قناری ضرر دارد. میوه و سبزی هم باعث اسهال می شود.
تخم كاپشه كه از خانواده آفتاب گردان می باشد و برای رنگ سازی بكار می رود , برای قناری ضرر دارد و باعث زرد
زخم در پا و اطراف نوك قناری می شود. كسانیكه از كاپشه استفاده می كنند به عنوان پادزهر عرق كاسنی به جای
آب به قناری می دهند. برگ خرفه باعث آبله می شود.