• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 4380)
شنبه 18/6/1391 - 23:11 -0 تشکر 551588
حشرات... دایناسورهای ریز

 
همه چیز درباره ی کوچولوهای شگفت انگیز طبیعت.... موجوداتی که خیلی از انسان ها ازشون می ترسن و با دیدنشون فرار می کنند!...
 
 

يکشنبه 19/6/1391 - 0:46 - 0 تشکر 551879

وجه اشتراک پرواز خفاشها و حشرات

خفاشها نیز همانند حشرات از ترفندهای آیرودینامیکی یکسانی در پرواز استفاده می کنند. به نوشته روزنامه دیلی تلگراف در اینترنت، تحقیقات تازه دانشمندان در این باره ثابت کرد حشرات از طریق حرکت تند بالهای قابل انعطاف خود در هوا نیروی کشش اضافی برای پرواز را بدست می اورند.
زاویه تندی که بالها در حرکت به خود می گیرند هوا را می شکافد و باعث می شود تا کشش اضافی برای پرواز بوجود اید. خفاش یا حشرات با اینکار باعث حرکت تند هوا و ایجاد گردباد کوچکی در اطراف لبه جلویی بالهایشان می شوند . محققان دانشگاه لاند می گویند خفاشها هم در زمان پرواز لبه جلویی بالهایشان را به طرف پایین حرکت می دهند که این کار باعث بوجود امدن حرکت تند هوا و ایجاد گردباد کوچکی در اطراف بخش فوقانی بال می شود. این باد باعث بالارفتن خفاش در حال پرواز میشود و نیروی لازم را هم برای ادامه پرواز و باقی ماندن جانور در هوا فراهم می کند.

يکشنبه 19/6/1391 - 1:1 - 0 تشکر 551938

سوسری یا همان حشره‌ای که اکثر مردم به غلط با نام سوسک آن را می‌شناسند دارای شکم بند بند و بیضی شکل، بالهایی که به طور متقاطع روی شکم قرار گرفته اند، رنگ قهوه ای بلوطی یا سیاه و اندازه ای بین یک تا پنج سانتیمتر مشخصاتی است که سوسک های منازل را به یاد ما می آورد . سوسک های منازل یا به اصطلاح علمی تر سوسری ها مانند خیلی از موجودات زنده دیگر اقسام متعددی دارند ولی سه نوع زیر بیشتر در اماکن و منازل دیده می شود .


1- سوسری آمریکائی: این حشره به طول 7/2 تا 5/2 سانتیمتر و به رنگ قرمز متمایل به قهوه ای است ولی بالهای آن کاملاً رشد یافته است .
 2- سوسری آلمانی: سوسری آلمانی یکی از کوچک ترین سوسری های خانگی است، بدن آنها بین 15-10 میلی متر و به رنگ زرد طلائی تا قهوه ای مایل به زرد است. رنگ نرها روشن تر از ماده ها یعنی قهوه ای مایل به زرد روشن می باشد. همچنین ماده ها درشت تر از نرها هستند. این گونه به بسیاری از سموم مقاوم شده است .
 3- سوسری شرقی: سوسری شرقی به طول حدود 5/2 سانتیمتر ، برنگ تیره ، مسطح و پهن و با بالهای کوتاه است .
    نحوه زندگی سوسری ها: سوسک ها پس از ورود به اماکن و مستقرشدن در محل مناسب شـروع به تخم ریزی می کنند. تخم سوسک به تـعـداد شـانزده تـاچهل و هشت عدد می باشد که درون پوشش یا کپسولی قهوه ای و لوبیا مانندشامل دوردیف مـوازی اتاقکهای حاوی تخم به نـام ائوتک قراردارد .
    سوسری ها این کپسول ها را در محلهای تاریک و دور از چشم در شکاف ها و درزها گذاشته و یا به سطوح زیرین مـیز وصندلی یا تختخواب ،جعبه چوبی و دیگر وسایـل بسته بـندی شده می چسبانند
    کپسول ها به تدریج بزرگ شده، پس از مدتی سوسک های جوان سفیدرنگ کوچک بدون بال از درون آن خارج می شوند .
    از ابتدای تخـم ریزی تا خارج شدن نوزاد سـوسک (نـمف)، سی تا پنجاه روز طول می کشد. سوسری بالغ چند ماه تا یک سال زندگی می کند و در این مدت عمل تخم ریزی چندین بار تکرار می شود .
    سوسری ها چه می خورند: این حشرات مواد شیرین و نشاسته ای را ترجیح می دهند. آنها از شکر و شکلات های شیرین، شیر، پنیر، گوشت، نان و سایر غلات و نیز از مقوا، جلد کتاب، چوب های روی سقف، کفی کفش، لاشه سوسری های مرده و فلج، خون خشک شده و تازه، مدفوع، خلط، ناخن دست و پای افراد مریض و خوابیده تغذیه می کنند .
    سوسک های منازل چه مکان هایی را دوست دارند: سوسری ها گرما را دوست دارند و پشت رادیاتورها و لوله های آب گرم مخفی می شوند . روزها در شکاف و درز دیوارها، چهارچوب درها ومبل ها پنهان می شوند. نقاط تاریک مانند: تختخواب، پشت یخچال و اجاق خوراک پزی و ظروف آشپزخانه، کابینت ها، توالت، حمام - لوله بخاری، محل نگهداری حیوانات، زیرزمین ها، داخـل تلویزیون و رادیو و دیگر وســایل الکــتریکی، آبروها و سیستم فاضلاب محل اختفای سوسک ها است .
    گروهی از سوسری هااز طریق راه رفتن و پرواز حرکت کرده و نیز همراه وسایط حمل و نقل، کشتی و هواپیما مسافت های طولانی را طی می کنند. مجاری فاضلاب، وسایل بسته بندی شده، جعبه بطری های نوشابه، کیسه های سیب زمینی و پیاز و سایر مواد غذایی که به گونه ای نامناسب انبار شده اند، اماکن و منازل آلوده مجاور، دودکش بخاریها، راههای انتقال این حشرات هستند .
    ¤ شب هنگام فعالیت می کنند در مواردی که آلودگی شدید باشد یا به شدت گرسنه باشند در طول روز نیز مشاهده می شوند .

يکشنبه 19/6/1391 - 1:3 - 0 تشکر 551945

اهمیت پزشکی و مبارزه با سوسری ها
    سـوسری ها از آفات مهمی محسوب می شوند که از کثافات، غـذاهای فـاسد، پارچه و چسب کتاب تغذیه نموده، قسمتی از غــذای هضم نشده خود را برمی گردانند، به دفع مدفـوع روی غذا عادت دارند، از دهان و غدد خود ماده ای ترشح می کنند که در مسیر حرکت آنها و منابع غذایی شان بوی ماندگار و نامطبوعی ایجاد می کنند .
    ســوســری ها با آلــوده کردن مـواد غذایی از طـریق عـوامـل بیمـاری زای مـوجود در توالت ها، زباله ها، و . . .، عامل انتقال
    - بیماری های باکتریایی: -اسهال - دیسانتری -وبا -تب تیفوئید
    - بیماری های ویروسی: -فلج اطفال
    - حمل تخم کرم های انگلی
    و نیز واکنش های آلرژیک مانند ناراحتی پوستی، خارش، تورم پلک و ناراحتی های تنفسی را ایجاد می کنند .
    نحوه مبارزه : برای مبارزه در نظر داشته باشید که سوسری ها ( سوسک ها ) برای ادامه زندگی نیازمند آب غذا و پناهگاه هستند می توان با به کارگیری روش های زیر ، دسترسی این حشره را به آب ، غذا و پناهگاه کم نموده و به طور موثری آلودگی را کاهش داد .

کاهش منابع غذا :
    - زباله ها را در داخل کیسه های نایلونی غیر قابل نفود و سپس کیسه را در داخل زباله دانی درب دار قرار دهید زباله دان باید به صورتی باشد که در ان کاملاً بسته شود .
    - هر شب قبل از ساعت 9 زباله ها را از منزل خارج کنید و کیسه زباله را در مکانی دور از رفت و آمد مردم قرار دهید تا جمع آوری و دفع شود به یاد داشته باشد که در کیسه را محکم گره بزنید .
    - مواد غذایی را یا در داخل یخچال و یا داخل ظرف دردار نگهداری کنید .
    - باقیمانده مواد غذایی در حین طبخ یا صرف غذا را جمع آوری کنید .
    - سکوها و قفسه های آشپزخانه را بخوبی تمیز کنید و انها را پاکیزه نگه دارید .
    - سطح به خصوص کف آشپزخانه را بطور مرتب تمیز نمایید
    - وسایل شست وشوی ظروف غذا مثل سیم ظرفشویی و اسکاچ را پس از هر بار استفاده بشویید .
    - چربی موجود بر هواکش ها و دیوا را بخوبی تمیز کنید .
    - کلیه درزها و شکاف های موجود بر دیوار ، کف ، سقف ، درزهای میان پله ها و غیره را با مصالح ساختمانی مناسب مسدود کنید .
    - بندهای موجود میان کاشی ها ، دیوار و کف حاشیه اطراف قرنیز ها را پر و بند کشی کنید .
    - قفسه های آشپزخانه (کابینت ها) را از نوع پایه دار انتخاب کنید تا زیر آن ضمن تبادل هوا ، بسادگی قابل شستن و تمیز کردن باشد .

کاهش منابع آب :
    - کف شوی فاضلاب رو ها بخصوص کف شوی آشپزخانه را به توری مخصوص ( درپوش ) مجهز نمایید .
    - آب موجود در زیر گلدانی های منزل یا محل کارتان را تخلیه کنید .
    - ظروف تهیه و صرف غذا را در اسرع وقت بشویید هرگز انها را در طول شب نشسته باقی نگذارید اگر شستن ظروف بلافاصله مقدور نیست آنها را در یک محلول شوینده بخیسانید تا در فرصت مناست شسته شوند .
    - ظروف شسته شده را بلافاصله خشک کنید تا از جمع شدن باقیمانده آب حاصل از شست وشو در آنها جلوگیری شود .
    - شیر هایی را که چکه می کنند تعمیر کنید .

سم پاشی :
    علاوه بر به کارگیری موازین بهسازی، با استفاده از سموم حشره کش نیز می توان به مبارزه با سوسکها پرداخت که این روش با توجه به ایجاد آلودگی محیط زیست به عنوان آخرین روش برای مبارزه با سوسکها تلقی می گردد .
    اگرچه وجود سوسکها در اماکن موجب بروز مخاطرات بهداشتی فراوان می گردد اما خطرات ناشی از استفاده از ترکیبات سمی برای از بین بردن آنها بخصوص در صورتی که با رعایت کامل جوانب احتیاط نباشد به مراتب بیشتر از وجود سوسکهاست .
    نوع سم و نحوه سمپاشی باید توسط افراد ورزیده و متخصص این امر انتخاب گردد و سمپاشی باید توسط این افراد انجام شود. هنگام سمپاشی باید کلیه موازین احتیاطی رعایت گردد .
    لازم است قبل از سمپاشی محلهای مورد نظر تمیز و در صورت امکان شست وشو گردند و مواد غذایی، ظروف غذاخوری، وسایل کودکان و وسایل خواب و پرندگان باید از محل خارج یا روی آنها کاملاً پوشانیده شود.
    برای مبارزه با سوسکها، یک بار سمپاشی محلهایی که زود به زود شسته می شود و استفاده از سمومی که اثر ابقائی آنها کم است کافی نمی باشد و ممکن است کپسولهای تخم موجود در محل که پنهان می باشند به تدریج باز شوند، بنابراین لازم است سم بیش از 2-3 ماه روی سطوح باقی بماند و یا در صورت شست وشوی محل، سمپاشی باید تکرار گردد.

يکشنبه 19/6/1391 - 1:7 - 0 تشکر 551956

طبق تحقیقات دانشگاه اكستر (یك دانشگاه و مركز تحقیقاتی عمومی واقع در جنوب غربی انگلستان) نور چراغ خیابان ها باعث می شود در سیستم دگردیسی حشرات و سایر موجودات بی مهره تغییراتی ایجاد شود. این تحقیق كه بتازگی در مجله بیولوژی چاپ شده، حاكی است زندگی صنعتی ما روی حیات و سیستم طبیعی بسیاری از موجودات تاثیر می گذارد. این تحقیق روی گروهی از بی مهرگان كه در نزدیكی نورهای مصنوعی زندگی می كنند، متمركز شده است. البته دامنه موجودات زنده در این تحقیق بسیار گسترده در نظر گرفته شده است؛ از گونه های شكارچی گرفته تا گونه هایی كه صرفا در آشغال ها زندگی و تغذیه می كنند. واضح است كه چنین تغییراتی می تواند گونه های متنوعی از موجودات زنده را تحت تاثیر قرار دهد. پرندگان و پستاندارانی كه برای تغذیه به چنین موجوداتی وابسته اند نیز قطعاً از چنین تغییراتی صدمه خواهند خورد. بر اساس مهم ترین اصل اكولوژی تغییراتی از این دست تمامی اكوسیستم را متاثر خواهند ساخت و انسان نیز از آن متاثر خواهد شد. تیم تحقیقاتی مطالعه خود را در محدوده بازارچه شهر هلستون واقع در غرب استان كورنوال انگلستان متمركز نمود. برای جمع آوری نمونه از تله های مختلفی كه مستقیماً زیر لامپ های خیابان ها نصب شدند، بهره گرفتند. در عین حال در فاصله میان هر لامپ كه با لامپ بعدی 35 متر فاصله داشت، تورهای مخصوصی نصب شد و برای چند روز و شب متوالی نمونه های مختلفی جمع آوری شد. مزیت استفاده از چنین روش هایی آن بود كه در وهله نخست، امكان مقایسه نمونه ها فراهم شد. به این واسطه نه تنها به تفاوت زمانی برداشت نمونه ها ـ اعم از روز و شب ـ توجه شد بلكه حتی تفاوت مكانی ـ اعم از نزدیكی و دوری به چراغ و... ـ نیز مدنظر قرار گرفت. در این پروژه حدود 1194 نمونه از بی مهرگان از 60 گونه مختلف گردآوری شد. یافته های تیم تحقیقاتی حاكی از حضور فراوان گونه های مختلف در زیر نور چراغ ها و اطراف آنها بود. نكته جالب اینجاست كه بی مهرگان و حشرات نه تنها در شب بلكه حتی در روز هم در محدوده های نزدیك به چراغ ها فراوانی بیشتری داشتند. این به آن معناست كه اثراتی از این دست به یك برهه مشخص زمانی محدود نمی شوند. سرپرست این گروه تحقیقاتی دكتر تام دیویس از موسسه تحقیقات زیست محیطی دانشگاه اكستر است. او درباره این تحقیق چنین گفت: «یافته های ما حاكی است آلودگی نوری می تواند اثرات بسیار مهلكی روی حیات جانوری شهرهای ما داشته باشد. ما باید از چگونگی تاثیرات فزاینده نورهای مصنوعی روی اكوسیستم های حساس و شكننده شهری آگاه باشیم چرا كه زندگی ما در شهرها عملابه آنها وابسته است. تحقیقات نشان می دهد آلودگی نوری تغییرات گسترده ای در وضعیت حیاتی كل جوامع بی مهره به وجود خواهد آورد.»

يکشنبه 19/6/1391 - 1:9 - 0 تشکر 551965


ریزترین مگس جهان، جلاد مورچه ها




مطالعات دانشمندان نشان می دهد ریزترین مگس جهان، مورچه یی بزرگ تر از اندازه خود را سر می برد. یك حشره تازه كشف شده در تایلند ریزترین مگس جهان شناخته شد. این مگس پنج برابر كوچك تر از یك مگس میوه بوده و طول آن از دانه نمك (4/0 میلی متر) نیز كوچك تر عنوان شده است. به نظر می رسد حشره جدید از مورچه های ریز تغذیه و با جایگیری در پوشش سر آنها، سر قربانیان را از تن جدا می كند. به گفته برایان براون، از موزه تاریخ ملی لس آنجلس كه مگس مزبور را به عنوان گونه جدید اعلام كرده، رویت این حشره با چشم غیرمسلح و بدون استفاده از اسلاید میكروسكوپ ممكن نیست زیرا مگس خانگی در مقابل آن همچون یك گودزیلابه نظر می رسد. این مگس ماده توسط محققان تایلندی در پارك ملی كائنگ كراچان كشف شد و نخستین حشره در نوع خود در آسیا عنوان شده است. حشره جدید دارای بال های خاكستری دودی و مجهز به یك ارگان ذخیره تخم است كه تخمگذاری آن به عنوان یك انگل را درون بدن حشرات دیگر امكان پذیر می كند. محققان عنوان Euryplatea nanaknihali را برای این مگس برگزیدند. این حشره متعلق به یك گروه چهار هزار نفره مگس های گوژپشت موسوم بهphorid است كه یكی از مشخصه های آنها انجام رفتارهای ضدمورچه یی شامل سر بریدن عنوان شده است. گونه یی از این حشرات در بدن مورچه تخمگذاری می كند و تخم ها پس از بزرگ شدن به ناحیه سر میزبان حركت می كنند و در آنجا از عضلاتی كه برای باز و بسته شدن بخش های دهان مورچه به كار می روند، تغذیه می كنند. آنها در نهایت مغز را نیز می بلعند و در نتیجه آن، مورچه به مدت دو هفته سرگردان حركت می كند. سر قربانی پس از اینكه لاروای مگس غشای متصل كننده آن به بدن را به طور كامل مصرف كرد، می افتد. این مگس سپس به مدت دو هفته دیگر و قبل از سر از تخم بیرون آوردن حشرات به عنوان مگس های بزرگسال كامل در سر بریده شده باقی می ماند. محققان بر این باورند كه مگس قاتل در بدن مورچه های آكروبات ریز كه اندازه سرشان به بزرگی خود شكارچی است و تا حدود طول چهار میلی متری رشد می كند، نیز نقش یك انگل را بازی می كند. آنها معتقدند مگس این عمل را صورت می دهد زیرا نزدیك ترین خویشاوند آن تحت نام Euryplatea eidmanni در گینه استوایی نیز مرتكب چنین جرمی می شود. نتایج این تحقیق در سالنامه انجمن حشره شناسی امریكا انتشار یافت.

يکشنبه 19/6/1391 - 1:13 - 0 تشکر 551970








کشف حشره ای متعلق به 230 میلیون سال پیش











دانشمندان فسیل قدیمی ترین حشره دنیا را کشف کرده اند که متعلق به 230 میلیون سال پیش است و از فسیل هایی که تاکنون کشف شده اند 100 میلیون سال پیرتر است. فسیل این حشره دیدنی در شمال شرق ایتالیا به وسیله باستان شناسان ایتالیایی کشف شده است.
    گفته می شود عمر این فسیل 100 میلیون سال بیشتر از هر بندپای دیگر جهان است که تاکنون کشف شده است.
    فسیل حشره نشان داده که تا چه میزان طی میلیون ها سال این گونه ها تغییرات تکاملی داشته اند. دیوید گریمالدی، از موزه جانورشناسی امریکا در بخش تاریخ طبیعی در این باره می گوید: در سال 1993 میلادی فیلم ریچارد آتن بورو، با نام پارک ژوراسیک دید تازه ای به مردم زمان ما درباره موجودات ماقبل تاریخی و دایناسور ها داد، که به میلیون ها سال پیش باز می‌گشت. اما در دنیای واقعی دانشمندان و باستان شناسان توانسته بودند قدیمی ترین فسیل با قدمت 130 میلیون سال را کشف کنند اما کشف اخیر، این رکورد را شکسته و یافته ای بسیار منحصر به فرد است. این فسیل متعلق به دوره تریاسیک زمین شناسی است.   



يکشنبه 19/6/1391 - 1:16 - 0 تشکر 551976


چوپان دروغگو به كمك كشاورزی می آید



پژوهشگران درصددند با راه اندازی جنگ شیمیایی بین گیاهان و آفت ها كشاورزی را رونق دهند

داستان چوپان دروغگو و فریادهای گرگ آمد، گرگ آمدش را به یاد داریم. فریادهای هشدارباش پی درپی و دروغین پسرك چوپانی كه اهالی روستا را به بهانه حمله گرگ فرا می خواند تا این كه بالاخره بی اعتنایی و جدی نگرفتن فریادها برایشان گران تمام شد. این روایت پندآموز كتاب فارسی دبستان از قرار معلوم در طبیعت هم وجود دارد كه نقش شخصیت های اصلی داستان را گیاهان و حشرات ایفا می كنند.
ماجرا به گیاهان و شته ها و دشمنی دیرین آنها مربوط می شود كه نوعی رقابت و زورآزمایی تسلیحاتی بین 2 طرف را تداعی می كند. زمانی كه شته ها حمله ور می شوند، گیاهان فقط به تحمل و تماشا بسنده نكرده و به تهاجم دشمن عكس العمل نشان می دهند. گیاهان با «فریاد شیمیایی» كه از خود منتشر می كنند برای كمك طلبیدن پیام می فرستند. وقتی نیروی كمكی در هیات اسكادران كفشدوزك ها یا سایر شكارچیان شته ها از راه می رسند، شته ها نیز با توسل به تاكتیك دفاعی مشابهی آژیر خطر شیمیایی خودشان را به صدا درآورده و پخش و پلامی شوند تا به چنگ دشمنان نیفتند.
حالااگر همین سلاح شته ها به دست گیاهان بیفتد و گیاهان بتوانند مثل چوپان دروغگو مرتبا زنگ خطر شته ها را به صدا درآورند چه اتفاقی می افتد؟ شته ها بالاخره این هشدار خطر را نادیده گرفته و دیگر پراكنده نمی شوند كه همین بی اعتنا ماندن به قیمت تبدیل شدن آنها به شكاری سهل و راحت برای كفشدوزك ها تمام خواهد شد. بیشتر شته ها زمانی كه ماده ای شیمیایی موسوم به EBF را ردیابی می كنند، احساس خطر كرده و زود از مهلكه فرار می كنند. شته ها این ماده شیمیایی را زمانی كه بیم حمله دشمن می رود آزاد می كنند تا سایر همنوعان خود را از خطر آگاه كنند. دست بر قضا ردیاب برخی از شكارچیان شته ها نیز روی همین سیگنال تنظیم و قفل شده است یا مثل قضیه انتشار خون در آب كه كوسه ها را بیشتر جذب می كند، انتشار این ماده شیمیایی از شته ها نیز باعث هدایت دشمنان آنها می شود.
مهندسی اصلاح نباتات نیز تلاش كرده این نظام هشدار را دستكاری كرده و گیاهانی پرورش دهد كه مداوم و به دروغ فریاد كفشدوزك ها آمدند را سر می دهند تا نسلی از شته های بی اعتنا به این پیام دروغین را بار بیاورند؛ شته هایی كه دیگر با دریافت ماده شیمیایی EBF نمی ترسند و فرار نمی كنند و طعمه سهل الوصولی برای شكارچیان و از آن جمله كفشدوزك ها می شوند. پژوهشگران دریافته اند كه شته ها تنها طی 3 نسل EBF بی اعتنا می شوند. البته مادر طبیعت از قبل این تكنیك را با سیب زمینی آزمایش كرده است و برخی گونه های گیاهی از جمله سیب زمینی می تواند EBF را تولید كند كه در میان ارقام مختلف، مقادیر متفاوتی دارد.
اصلاح گیاهانی كه ماده شیمیایی EBF را تولید می كنند می تواند به حال كشاورزی و اقتصاد آن سودمند باشد، چون كه باعث پرورش شته های بی تفاوتی می شود كه زمان فرار واقعی را تشخیص نمی دهند و به سهولت شكار می شوند، اما سودمندی راه اندازی چنین مبارزه زیستی و قربانی كردن شته ها به خاطر خسارت مستقیم این آفت نباتی به گیاهان نیست، بلكه بیشتر به خاطر آن است كه شته ها مهم ترین ناقل بیماری های ویروسی گیاهان به شمار می روند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.