آنچه در زیر میخوانید نكاتی است كه اغلب كارشناسان تغذیه برای حفظ سلامتی و تناسب اندام آنها را توصیه میكنند:
- برای كاهش ۴.۵ كیلو گرم وزن در طول یك سال، باید روزانه ۱۰۰ كالری از انرژی دریافتی ازطریق غذاها را كم كرد. كاهش بیشتر به افزایش گرسنگی و پایین آمدن قدرت و توان بدن میانجامد و اشتها را به سوی غذاهای پركالریتر سوق میدهد.
- از صبحانه فرار نكنید. در فاصله ۲ ساعت پس از بیدار شدن از خواب صبحانه بخورید.
- بیش از آنچه اشتها دارید صبحانه بخورید و مقداری از كالری شام را با وعده صبحانه، جایگزین كنید.
- اجازه ندهید خیلی گرسنه بمانید. دستكم هر ۴ ساعت یك بار چیزی بخورید و وعدههای غذایی خود را تقسیم كنید.
- در هر وعده غذایی دست كم ۳ عضو از هرم غذایی شامل گروه نان، گروه سبزیها، گروه میوهها، گروه گوشت و گروه لبنیات را مصرف كنید.
- وزن خود را به تدریج كاهش دهید، زیرا در صورت كاهش وزن سریع احتمال بازگشت آن وجود دارد.
- كالریهای مایع در افزایش وزن تاثیر بسزایی دارند. نوشیدن آب گازدار، آبمیوههای مصنوعی حاوی قند ونوشیدنیهای ورزشی پر كالری را محدود كنید.
- از الگوی«نزدیك به زمین غذا خوردن» پیروی كنید. به این معنی كه آن چیزی را بخورید كه به طور طبیعی از زمین میروید(مانند سبزیجات و میوهها) و مصرف غذاهای فراوری شده را به كمترین میزان برسانید.
- اگر جزو كسانی هستید كه غذای آماده (فستفود) میخورید تا آنجا كه میتوانید غذای سرخ شده سفارش ندهید.
- از پر خوری حین و پس از ورزش كردن خودداری كنید.
منبع: خبرگزاری غذا