• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 3419)
دوشنبه 13/6/1391 - 1:7 -0 تشکر 541641
آرامگاه ها ،بقاع متبركه و مکان های تاریخی در استان سمنان

آرامگاه امامزاده شاه محمد زید

بقعه امامزاده شاه محمد زید مربوط به دوره زند است و در شهرستان سمنان، جاده روستایی جوین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۶۵۰ به‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

دوشنبه 13/6/1391 - 1:12 - 0 تشکر 541653

خانقاه سكاكیه : خانقاه سكاكیه سمنان از خانقاه‌های معروف ایران به شمار می‌رود كه منسوب به شیخ ابوالحسن سكاك سمنانی عارف قرن پنجم هجری است . شهرت و اهمیت این خانقاه به علت این است كه شیخ علاء الدوله سمنانی عارف بزرگ قرن هشتم هجری پس از ترك خدمت دیوانی در این خانقاه به ریاضت پرداخته است . از خانقاه سكاكیه سمنان در حال حاضر اثر قابل توجهی باقی نیست و فقط محلی در نزدیكی مقبره پیر علم دار به نام «سكاكیه» نامیده می‌شود كه احتمال دارد خانقاه مورد بحث در آن محل قرار داشته است .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:12 - 0 تشکر 541655

آتشكده ‌آبادی صبح : آتشكده آبادی صبح از مكان های شناخته شده ادیان باستانی است كه در پنج كیلومتری شمال غربی آبادی قوشه دامغان واقع شده و در حال حاضر فقط ستون‌های عظیم و قطور آن باقی مانده است .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:13 - 0 تشکر 541656

بقعه متبركه امامزاده ابراهیم(ع) : در فاصله حدود هشت كیلومتری شهرستان دامغان و در 1.5 كیلومتری جنوب روستای وامرزان، بقعه و بارگاهی وجود دارد كه متعلق به حضرت امامزاده ابراهیم(ع) است . از مدفون این بقعه اطلاعی دقیق در دست نیست و تاكنون شجره ای كه بیانگر اصل و نسب تاریخ زندگانی صاحب بقعه باشد مشاهده نشده ، و لیكن مردم محل این آرامگاه را متعلق به حضرت ابراهیم(ع) فرزند موسی بن جعفر(ع) می دانند .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:14 - 0 تشکر 541658

بقعه متبركه امامزاده سید صالح(ع) : در نزدیكی روستی گز و جزن (شش كیلومتری شمال خاوری دامغان و دو كیلومتری شمال جاده شوسه تهران- مشهد ) گنبد و صحن زیارتگاهی است به نام سید صالح كه زیارتگاه است و معلوم نیست مدفن كیست .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:15 - 0 تشکر 541659

دیگر بقعه های متبركه شهر دامغان : بقعه متبركه امامزاده اسماعیل(ع) در روستای طزره ، بقعه متبركه امامزاده ابراهیم(ع) در روستای حاجی آباد رضوه ، بقعه متبركه امامزاده جعفر(ع) و گنبد پیر در روستای امامزاده جعفر ، گنبد شیخ در روستای شامان ، گنبد خشتی "پیرنما" یا "پیر یغما" در روستای مامزاده جعفر ، بقعه متبركه امامزاده قاسم(ع) در روستای صیدآباد ، بقعه متبركه امامزاده محمد(ع) ، بقعه متبركه تویه دروار ، حضرت امامزاده قاسم(ع) زینبیه ، حضرت امامزاده قاسم(ع) معروف به بی سر ، حضرت امامزاده شاه مرتضی(ع) ، حضرت امامزاده مجدالدین (ع) نمكه ، حضرت امامزاده ابراهیم هفتنان(ع) ، حضرت امامزاده محمد(ع) دیباج چهارده ، امامزاده ابراهیم(ع) ابراهیم آباد یزدانی ، حضرت امامزاده بابا علی(ع) از دیگر بقاع شهرستان دامغان به شمار می روند .

 .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:16 - 0 تشکر 541661

بقعه متبركه سید زین الدین : در 200 متری شمال شرقی امامزاده اشرف سمنان ، بقعه دیگری مشهور به سید الدین وجود دارد و تا چند سال پیش كه از شجره نامه وی اطلاع صحیحی در دست نبود ، وی را به نام "زین الدین مهدی" می خواندند . ولی بطوری كه از تحقیقات مرحوم علامه حائری برمی آید ، نام اصلی مدفون این بقعه زین الدین علی صالح ، فرزند عبیدالله اعرج بن حسین اصغربن امام زین العابدین است . در سمت راست جاده قدیم سمنان- تهران و در محل قریه لاسجرد ، بنای امامزاده ای مشاهده می گردد كه به نام امامزاده رضا و سید علی اكبر ، از اولاد حضرت امام موسی كاظم(ع) مشهور است . امامزاده مزبور در 300 قدمی كاروانسرای شاه عباسی، در یك حیاط وسیع كه دارای قبور زیادی است ، واقع شده است . لازم به ذكر است كه در داخل و خارج بقعه كتیبه یا سنگ نوشته ای كه دال بر انتساب تاریخ بنای اولیه آن باشد وجود ندارد.

دوشنبه 13/6/1391 - 1:16 - 0 تشکر 541663

بقعه متبركه سی سر : زیارتگاه سی سر در ضلع جنوبی میدان بهشتی و در ابتدای خیابان شیخ علاءالدوله سمنان واقع شده است . مردم سمنان درباره مدفونین بقعه سی سر داستانی شنیدنی نقل می كنند ، گویند: در زمان خلافت مامون یكی از سادات علوی مورد تعقیب عمال بنی عباس قرار می گیرد ، از ترس جان به سمنان می گریزد ، در سمنان نیز چون مامورین خلیفه را در تعقیب خود می بیند راه فرار خود را از بیراهه به طرف شما سمنان ادامه می دهد . تصادفاً به دهكده درجزین می رسد و در یكی از باغهای خارج درجزین عده ای به زراعت مشغول بوده اند ، نامبرده به آنان پناه می برد و جریان تعقیب خود را از طرف عمال بنی عباس شرح می دهد . چون مردم درجزین شیعه اثنی عشری بودند ، لذا مقدم او را گرامی داشته برای نجات وی فكری اندیشیدند . از آنجا كه انتظار می رفت ماموران جهت دستگیری وی از راه برسند ، از این نظر فوراً او را در بین خود جای داده و به لباس دقانان ملبس می سازند . پس از انجام این كار عمال بنی عباس از راه می رسند و به جستجو می پردازند، دهقانان از وجود چنین شخصی اظهار بی اطلعی نموده و از معرفی وی خودداری می كنند . بالاخره سربازان خلیفه همه آنها را كه جمعاً 40 نفر بودند به قتل رسانده و سر آنان را در آب رودخانه ای كه از دهكده درجزین عبور می نماید می اندازند ، در نتیجه سی سر از چهل سر به آب داده شده در محله جنبندان به دست می آید و در بقعه سی سر دفن می گردد و نه سر دیگر در محله ناسار از آب گرفته می شود و یك سر دیگر در جریان آب ناپدید می گردد . در حال حاضر در دهكده درجزین محلی به نام چل تن وجود دارد كه تا اندازه ای موید این گفتار می باشد

دوشنبه 13/6/1391 - 1:16 - 0 تشکر 541664

بقعه متبركه ابراهیم اسماعیل : بقعه ابراهیم اسماعیل در بازار شیخ علاءالدوله سمنان و در كنار خیابان امام خمینی(ره) واقع شده است . از شجره و زندگینامه مدفونین آرامگاه اطلاعی در دست نیست . ایوان نسبتاً زیبای بقعه رو به شمال و در بازار شیخ علاءالدوله واقع شده است ، ایوان مذكور تقریباً به ارتفاع پنج متر است كه دارای مقرنس كاری ساده ولی بسیار جالب است .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:17 - 0 تشکر 541666

بقعه متبركه پیر علمدار : درخیابان حكیم الهی سمنان و نزدیكی میدان امام خمینی(ره) ، مقبره ای كه به پیر علمدار مشهور است . در مورد نسب و تاریخ زندگانی مدفون این آرامگاه اطلاع كافی در دست نیست. مرحوم صنیع الدوله در جلد شوم كتاب"مطلع الشمس" چنین می نویسد : " بیرون از درواره عراق مقبره ای است ، گویند این بقعه به "پیر حسین" ، علمدار حضرت رضا(ع) می باشد . این مقبره گنبد مخروطی و دو صندوق دارد ، اولی مشبك است و در میان آن صندوقی است غیر مشبك ." عده ای معتقدند كه در هنگام مسافرت حضرت رضا از مدینه به مرو در سال 198 هجری قمری ، پیر حسین علمدار نیز جزو ملتزمین ركاب ایشان بوده و وقتی به سمنان می رسند . پیر حسین علمدار فوت می كند و در محل كنونی دفن می شود ، لیكن چنان كه از كتیبه شمالی نمای خارجی بقعه علمدار مستفاد می گردد ، پیر حسین یكی از نواده های امام زین العابدین (ع) می باشد و با توجه به اینكه سمنان در زمان خلفای عباسی پناهگاه سادات سجادی بوده ، بیشتر مقرون به صحت است . آرامگاه مرحوم میرزا مهدی یاهو ، متخلص به فقیر سمنانی ، كه از رجال و دانشمندان زمان محمد شاه قاجار بوده ، در جوار مقبره پیر حسین علمدار می باشد .

دوشنبه 13/6/1391 - 1:17 - 0 تشکر 541668

بقعه متبركه سید میرمسلین : در جوار برج چهل دختر در كنار خیابان حكیم الهی سنایی ، امامزاده ای وجود دارد كه به سید مرسلین معروف است . از اصل و نسب و شجره نامه مدفون این بارگاه اطلاع صحیحی در دست نیست ، لیكن مردم وی را از نواده های امام زین العابدین (ع) می دانند . با توجه به تاریخ منطقه بعید به نظر نمی رسد كه امامزاده مذكور یكی از سادات سجادی باشد .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.