• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 650)
پنج شنبه 9/6/1391 - 9:55 -0 تشکر 534854
آشنایی با روش های درمان سرطان کلیه

بیمار مبتلابه سرطان کلیه باید بداند که ابتلابه این بیماری، انتهای راه نیست. پیشرفت های بسیار زیادی در روش های تشخیصی و درمانی، امروزه امیدهای بسیاری در جهت درمان این بیماری و سایر سرطانها به وجود آورده است .


 

و هر روز افق های جدیدی در درمان این بیماری پیش روی پزشکان و بیماران قرار می گیرد. درمان سرطان کلیه به مرحله بیماری، سلامت عمومی بیمار، سن و سایر عوامل بستگی دارد.

کلیه ها اندام های لوبیایی شکلی هستند که حدود ۱۲ سانتیمتر طول و شش سانتیمتر عرض دارند و به تعداد دو عدد در خلف حفره شکم زیر لبه پایینی دنده های عقب قرار گرفته اند. این لوبیاهای کوچک وظایف مهمی را برعهده دارند که مهمترین آنها دفع آب و برخی مواد زاید از بدن از طریق تولید ادرار است. کلیه ها اندام های بسیار پرکاری هستند اما اگر یکی از این اندام ها را به طور کامل حذف کنیم، کلیه مقابل می تواند تمام وظایف آن را برعهده بگیرد و مشکلی برای فرد ایجاد نخواهد شد. این اندام های کوچک نیز مانند هر عضو دیگری در بدن ممکن است که به سرطان مبتلا شوند و انواع تومورهای خوش خیم و بدخیم کلیه را پیدا کنند.
سرطان کلیه در حدود ۹/۱ درصد سرطان ها را در ایران تشکیل می دهد که در مردان حدود سه برابر شایعتر از زنان بوده و بیشتر از همه در سنین ۶۰ تا ۷۰ سال دیده می شود. سرطان کلیه انواع متعددی دارد که شایع ترین نوع آن نوع غده ای یا آدنوکارسینوم کلیه است که حدود ۸۵ درصد سرطان های بدخیم کلیه را به خود اختصاص داده و ۱۵درصد باقیمانده را انواع دیگر تشکیل می دهند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:8 - 0 تشکر 534865



عوارض شیمی درمانی:

عوارض شیمی درمانی به نوع داروهای مصرفی بستگی دارد. به طور کلی، داروهای ضد سرطان بر سلولهایی که به سرعت رشد می کنند تاثیر می گذارند، سلولهایی از قبیل سلولهای خونی که با عفونت مبارزه می کنند و همچنین سلولهای پیازچه مو. در نتیجه ممکن است بیماران دچار عوارض جانبی همچون اشکال در غذا خوردن شوند. برای برخی از افراد، غذا طعم متفاوتی پیدا می کند. همچنین ممکن است به هنگامی که بیمار خسته است یا احساس ناراحتی می کند، اشتهایی برای غذا خوردن نداشته باشد. پزشکان، پرستاران و متخصصین امور تغذیه می توانند توصیه های بسیار خوبی برای تغذیه مناسب در طول درمان سرطان به بیمار بنمایند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:8 - 0 تشکر 534866

مراقبت های بعدی

مراقبت های منظم پس از درمان سرطان کلیه بسیار مهم است. در این زمینه ممکن است پزشک دستور دهد بیمار، آزمایشهای فیزیکی، عکسبرداری و تستهای آزمایشگاهی را به انجام رساند. به همین نحو بیمار باید هر گونه مشکلی را به پزشک اطلاع دهد. طبیعتا بیماران مبتلابه سرطان کلیه و خانواده آنها نگران آنچه ممکن است در آینده اتفاق بیفتد، هستند. گاهی اوقات بیماران از برخی آمار و ارقام برای تخمین شانس معالجه شدن خود استفاده می کنند. بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم این آمار و ارقام صرفا یک سری میانگین بر اساس شمار زیادی از افراد مختلف می باشد. در نتیجه نمی توان از این آمار و ارقام برای پیش بینی آنچه ممکن است برای یک شخص اتفاق بیفتد، استفاده کرد، چرا که هیچ دو انسانی شبیه هم نیستند و به همین دلیل، درمانها و پاسخ به درمان در اشخاص مختلف، بسیار متفاوت است. به این ترتیب، پزشکی که از بیمار مراقبت می کند، بهترین فردی است که می تواند شانس درمان بیمار را تخمین بزند. اگر سرطان کلیه در مراحل اولیه خود شناسایی شود بسیار خوب است، چرا که اغلب سرطانهای کلیه، اگر قبل از اینکه گسترش پیدا کرده باشند، شناسایی شوند، قابل درمان خواهند بود.

بسیاری از پژوهشگران در تلاشند راههای بهتری برای شناسایی سرطان کلیه در مراحل اولیه خود پیدا کنند. آنها همچنین به دنبال شیوه های جدید و بهتر برای درمان سرطان پیشرفته کلیه می باشند. با وجود اینکه بسیاری از بیماران مبتلابه سرطان کلیه معالجه می شوند اما هنگامی که پزشکان در باره رهایی از سرطان سخن می گویند از عبارت بهبودی به جای درمان قطعی استفاده می کنند، چرا که ممکن است بیماری پس از بهبودی دوباره عود نماید.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:9 - 0 تشکر 534867

علل احتمالی و پیشگیری

استفاده از توتون:


بر اساس تحقیقات انجام شده، افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری حدود دو برابر بیشتر در معرض ابتلابه سرطان کلیه قرار دارند. به علاوه، مصرف طولانی مدت سیگار باعث افزایش عوامل خطرزا می گردد.


اگر چه خطر سرطان کلیه در افرادی که سیگار را ترک می کنند، کاهش می یابد.


چاقی:


چاقی ممکن است خطر ابتلابه سرطان کلیه را افزایش دهد. در چندین مطالعه نشان داده شده که چاقی در ارتباط با عوامل افزایش خطر در زنان می باشد. یک گزارش نیز نشان داده است که افزایش بیش از حد وزن ممکن است عاملی خطرزا برای مردان باشد. هنوز دلایل این ارتباطات احتمالی مشخص نیست.


موقعیت شغلی:


پاره ای از مطالعات بر اساس موقعیت شغلی، مورد آزمایش قرار گرفتند تا مشاهده شود آیا پیشرفت سرطان کلیه در کارگران وجود دارد یا خیر؟ به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهند که کارگران کوره و افرادی که با دستگاههای فولادی سروکار دارند بالاترین میزان میانگین سرطان کلیه را دارا هستند. به علاوه شواهدی مبنی بر ابتلابه ناراحتی ریوی در محل کار که مربوط به سرطان شش و صفاق (همان پرده ای که اعضای درونی بدن را احاطه می کند) می باشد، وجود دارد که خطر برخی از سرطانهای کلیه را افزایش می دهند.


پرتو:


زنانی که به علت اختلالات رحمی تحت درمان از طریق پرتودرمانی هستند، ممکن است خطر پیشرفت سرطان کلیه در آنها مقداری افزایش یابد. این مسئله می تواند احتمال تاثیر پرتوهای رادیواکتیو را در بروز سرطان کلیه مطرح نماید.


مصرف فناستین:


برخی از افراد بعد از استفاده طولانی مدت و زیاد این دارو مبتلابه سرطان کلیه می شوند. این داروی مسکن در ایالات متحده مدت زیادی نیست که به فروش می رسد.


دیالیز:


بیمارانی که تحت درمان نارسایی مزمن کلیوی هستند و مدت زیادی از دیالیز استفاده می کنند در معرض خطر افزایش کیستها و سرطان کلیه هستند. مطالعات بیشتر راجع به تاثیرات طولانی مدت دیالیز روی بیماران مبتلابه نارسایی کلیوی مورد نیاز است.


بیماری Hoppel( Von -Lindau VHL:) محققان دریافتند افرادی که مبتلابه این اختلال ارثی هستند بیشتر در معرض خطر پیشرفت سلولهای سرطانی کلیه هستند. همچنین دانشمندان امیدوارند که کشف و جداسازی ژن مسبب این بیماری منجر به بهبود روش های تشخیص، درمان و پیشگیری از برخی سرطانهای کلیه شود. افرادی که فکر می کنند ممکن است در معرض ابتلابه سرطان کلیه باشند باید در ارتباط با نگرانی خود با پزشک مشورت کنند تا وی راهنمایی های لازم را به آنان نموده و برنامه مناسبی را برای معاینات و پیگیری آنان در نظر بگیرد.


دکتر سید صمد آقامیری / مدرس دانشکده علمی کاربردی هلال ایران

سایت پزشکان بدون مرز

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.