• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1001)
چهارشنبه 8/6/1391 - 18:41 -0 تشکر 534212
سندرم پاهای بی‌قرار (RLS)

سندرم پای بیقرار یک اختلال حرکتی می باشدکه بصورت یک اضطرار برای حرکت دادن پاها در زمان خواب خود را نشان میدهد.علائم RLS  از فردی به فرد دیگر متفاوت است و توصیف ان نیز مشکل می باشد.

چهارشنبه 8/6/1391 - 18:57 - 0 تشکر 534234

داروها

بطورکلی تمامی بیماران مبتلا به نشانگان پاهای بی‌قرار برای درمان علایم خود به دارو نیاز ندارند. .
دسته‌‌های دارویی مختلفی علایم این بیماری را بهبود می‌دهند در صورت نیاز به دارو، آگونیست‌های دوپامین درمان اولیه برای نشانگان پاهای بی‌قرار متوسط تا شدید هستند. سایر داروهایی که ممکن است موثر باشند عبارتند از گاباپنتین، کاربی‌دوپا / لووودوپا، اوپیوییدها و بنزودیازپین‌ها.
برخی افراد ممکن است به بیش از یک دسته دارویی نیاز داشته باشند.

1-آگونیست‌های دوپامین: برای بیماری‌ متوسط تا شدید درمان خط اول مناسبی به شمارمی‌روند.آگونیست‌های دوپامین متفاوت‌اند، هرچند گیرنده‌های عصبی دوپامین را فعال می‌کنند. مکانیسمی که از طریق آن دوپامین و آگونیست‌های دوپامین سبب بهبود علایم می‌شوند به خوبی شناخته نشده است. پرامیپکسول (Mirapex) و روپینیرول (Requip) هر دو برای درمان بیماری متوسط تا شدید به کار می‌روند. دوز آگونیست‌های دوپامین برای درمان این بیماری کمتر از دوز مورد نیاز برای بیماری پارکینسون است.

کابرگولین (Dostinex)‌ و پرگولید (Permax)، که آگونیست‌های دوپامینی مشتق از ارگوت هستند، در این بیماری اثربخش هستند. با این حال، اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) این داروها را برای درمان این بیماری تایید نکرده است. آگونیست‌های دوپامینی ارگوت به میزان اندک سبب اختلال دریچه‌ای قلب می‌شوند، که به جمع‌آوری پرگولید از بازار منجر شد.

عوارض جانبی آگونیست‌های دوپامین عبارتند از تهوع، خواب‌آلودگی حین روز، و افت فشار خون وضعیتی.


2- کاربی‌دوپا/نودوپا : لوودوپا پیش‌ساز دوپامین است. لوودوپا معمولاً با کاربی‌دوپا ترکیب می‌شود، که مانع از شکسته‌شدن لوودوپا در بافت‌های محیطی می‌گردد. کاربی‌دوپا / لوودوپا در درمان نشانگان پاهای بی‌قرار موثر است، اما در افرادی که به درمان روزانه نیاز دارند وقوع پدیده تقویت (Augmentation) مصرف آن را محدود می‌سازد. در این پدیده، ممکن است طی روز علایم زودتر بروز کند، شدت بیشتری داشته باشد، یا در سایر قسمت‌های بدن (مثلا بازوها) رخ دهد که پیش از درمان وجود نداشته است. در 82 درصد از مبتلایان به نشانگان پاهای بی‌قرار که کاربی‌دوپا/لوودوپا دریافت می‌کنند پدیده تقویت رخ می‌دهد. ممکن است این پدیده با مصرف آگونیست‌های دوپامین نیز دیده شود، اما نه به این شدت.

3- گاباپنتین (Neurontin): گاباپنتین برای درمان این بیماری‌ اثربخش بوده است.گاباپنتین برای درمان بیمارانی که علاوه بر نشانگان پاهای بی‌قرار‌ به درد نوروپاتیک نیز مبتلا هستند، درمان خط اول محسوب می‌شود.

4- اوپیوییدها: اپیوییدها ممکن است علایم این بیماران‌ را بهبود بخشند. درمان با اکسی‌کدون به کاهش علایم نشانگان RLS، کاهش حرکات دوره‌ای اندام حین خواب و بهبود هوشیاری طی روز منجرمی شود. پروپوکسی‌فن (Darvon) در درمان بیماری مفید بود،
مصرف ترامادول در هنگام شب علایم بیماری RLS را بهبود می بخشد.

5- بنزودیازپین‌ها : بنزودیازپین‌ها در درمان علایمی که منجر به بیداری بیمار از خواب می‌شود ویا اگر شروع به خواب رفتن در بیمار مشکل است، می‌تواند مفید باشد.

مصرف برخی داروها سبب تشدید علایم‌ می‌شوند . قطع این داروها ممکن است علایم را بهبود بخشد. تمامی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین سبب افزایش حرکات دوره‌ای اندام حین خواب‌ می‌شوند. برعکس، بوپروپیون تعداد حرکات اندام را کاهش می‌دهد. به علت همپوشانی نشانگان پاهای بی‌قرار و حرکات دوره‌ای اندام حین خواب، احتمال دارد بوپروپیون سبب بهبود، یا حداقل عدم تشدید علایم نشانگان پاهای بی‌قرار شود.

چهارشنبه 8/6/1391 - 18:58 - 0 تشکر 534237

پیش‌آگهی

نشانگان پاهای بی‌قرار سیر متغیری دارد، اما معمولا علایم آن با افزایش سن پیشرفت می‌کند. ممکن است در برخی افراد برای مدتی علایم به طور خود‌به‌خود برطرف شود، اما معمولا علایم عود می‌کند. در نوع ثانویه به بیماری زمینه‌ای، در صورت درمان بیماری زمینه‌ای ممکن است علایم بهبود یافته یا برطرف شود. داروها، در صورت نیاز، ممکن است علایم را بهبود بخشند.


ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

پزشکان بدون مرز

سایت اختصاصی  http://www.rls.org/

جمعه 7/7/1391 - 10:54 - 0 تشکر 562953

سندرم پای بی قرار نوعی بیماری حسی، حرکتی است که باعث گزگز شدن پا و پرش ناگهانی پاها در هنگام خواب می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ سندرم پای بی قرار یک بیماری مربوط به حس حرکت است، مبتلایان به این بیماری وقتی دراز می کشند احساس نامطلوبی در پایشان دارند گاهی حرکت دادن پاها حالشان را بهتر می کند اما تکرار این مسئله در طول شب، خواب و استراحت کافی را غیر ممکن می کند

این بیماری نوعی اختلال خواب نیز هست خواب شبانه این افراد مختل می شود و در نتیجه این بی خوابی، بی حوصلگی فرد در صبح نمود پیدا می کند.

*سندرم پای بی قرار چه علائمی دارد؟
معمولا علت روشنی برای این سندرم یافت نمی شود و اغلب این بیماری به طور خانوادگی دیده می شود گاهی بیماران کمبود آهن دارند که با تجویز آهن بهتر می شود، علائم این بیماری احساس سوزش، گزگز، و تیر کشیدن در هنگام خواب است.

*درمان سندرم پای بی قرار
اگر علائم خفیف باشد ایجاد تغییراتی در عادات و شیوه زندگی می تواند کمک کند و باشد از جمله عدم استفاده از سیگار مصرف الکل و کافئین ضروری است همچین خنک نگه داشتن اتاق خواب، ماساژ و پاها بهترین راه برای کم کردن علائم این بیماری است.

شنبه 8/7/1391 - 22:19 - 0 تشکر 563279

سلام دوستان عزیز
در این مقالات و مطالبی که گذاشتید چیزی از شیوع این سندرم گفته نشده. جایی میتونید شیعش رو به دست بیارید و ثبت کنید؟
من تابحال دو نفر رو در سه سال طبابتم دیدم.
ممنون

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

چهارشنبه 12/7/1391 - 19:37 - 0 تشکر 564201

medman گفته است :
[quote=medman;497712;563279]سلام دوستان عزیز
در این مقالات و مطالبی که گذاشتید چیزی از شیوع این سندرم گفته نشده. جایی میتونید شیعش رو به دست بیارید و ثبت کنید؟
من تابحال دو نفر رو در سه سال طبابتم دیدم.
ممنون


سلام بر اساس سرچ هایی که من انجام دادم آمار دقیقی از شیوع این سندرم در ایران وجود نداره....

فقط همان طور که در مطلب هم قید شده پاراگراف مربوطه را براتون لایت میکنم:

نشانگان پاهای بی‌قرار (RLS) یک اختلال عصبی حرکتی شایع است که حدوداْ 10 درصد از بزرگسالان را مبتلا می‌کند. حدود یک سوم از مبتلایان به نشانگان پاهای بی‌قرار دارای علایم متوسط تا شدید هستند و به درمان طبی نیاز دارند.  هرچند تقریبا یک سوم از بیماران مبتلا به آن برای اولین بار علایم خود را قبل از 18 سالگی تجربه می‌کنند ولی شیوع این بیماری با افزایش سن، افزایش می‌یابد. این بیماری در زنان ونیز در افراد بی‌تحرک و دارای اضافه وزن ، شایع‌تر است.  استعداد ژنتیکی ، برای ابتلا به این بیماری در آنهایی که در سنین پایین‌تر دچار می‌شوند وجود دارد .

چهارشنبه 12/7/1391 - 22:48 - 0 تشکر 564228

سلام
ممنون
معلوم هست که با دقت نخوندم.
دست تون درد نکنه.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.