• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 636)
سه شنبه 7/6/1391 - 12:45 -0 تشکر 532550
خواص دارویی کلم بروکلی ” broccoli “

کلم بروکلی یکی از سبزیجات بسیار با ارزش است که سرشار از مواد مغذی می باشد و فواید بی شماری برای ارتقاء سلامتی انسان دارد .

مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم :

1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان ( SULFORAPHANE ) است که تعداد ،اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به سرطان  به خصوص سرطان سینه  ، معده ، روده بزرگ  ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند .

2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید ، ویتا مین A ، ویتامین C  و ویتامین K  می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند .

3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C ، فیبر و بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A) یک آنتی اکسیدان  قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان  ،  آلزایمر  ( فراموشی دوران پیری )، بیماری های قلبی  ، آرتریت ( التهاب مفاصل ) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد .

4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی  بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند .

5- کلسیم موجود در بروکلی ، به همان میزان کلسیم موجود در  شیر  است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان  یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر کلسیم ، دارای ویتامین D  نیز می باشد ، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D  به جذب کلسیم در بدن کمک می کند .

سه شنبه 7/6/1391 - 12:58 - 0 تشکر 532588

تحقیقات ۲۰سال اخیر نشان می دهد که مقدار زیاد کلم بروکلی در رژیم غذایی افرادباعث کم شدن خطر ابتلا به سر طان های مثانه حنجره،مری،ریه،پروستات،سینه وروده بزرگ می شود.خاصیت ضد سرطانی آن به دلیل وجود مقادیر فراوان ایندول،گلوکز زینولات ،بتا کاروتن وویتامین Cاست.کلم بروکلی یا گل کلم سبز از خانواده کلم و منبع بسیار خوبی از ویتامینCدر مواد غذایی می تواند از بروز سرطان های دستگاه گوارش،سرما خوردگی و بیماری های وابسته به آن پیشگیری کند.همچنین ویتامین Cدر جذب کلسیم و آهن نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
محققان در یافته اند که مواد موجود در کلم بروکلی و فلفل قرمز ،بدون ایجاد اختلالی در ساز و کار سلول های طبیعی ،سلول های سرطانی را در نوع سرطان تخمدان و لوزالمعده از بین می برد.

سه شنبه 7/6/1391 - 13:5 - 0 تشکر 532593

مصرف کلم بروکلی در از بین بردن عوارض قلبی دیابت موثر است.

محققان اعلام کردند، تحقیقات نشان می دهد استفاده از کلم بروکلی، آسیب رگ های خونرسان قلب را که بر اثر دیابت ایجاد شده است ترمیم می کند.

بر اساس این پژوهش، ماده ای در کلم بروکلی که به سولفورافان موسوم است موجب افزایش نوعی آنزیم محافظت کننده عروقی می شود و از سوی دیگر، مولکول های آسیب رسان سلولی را کاهش می دهد.

این بررسی همچنین نشان می دهد، ماده سولفورافان موجود در کلم بروکلی با فعال کردن برخی پروتئینها، سلول ها و بافت های بدن را در برابر آسیب های ناشی از مواد سمی و اکسید کننده نیز محافظت می کند.

سه شنبه 7/6/1391 - 13:6 - 0 تشکر 532594

تخریب خواص ضد سرطانی کلم بروکلی بر اثر جوشاندن

با جوشاندن این سبزی، به خواص ضد سرطانی آن،‌ آسیبی جدی وارد خواهد شد.

طی یافته‌های اخیر محققان در دانشگاه وارویک انگلستان، جوشاندن سبزی‌جاتی از قبیل کلم بروکلی ، کلم سبز و گل کلم آسیبی جدی به خواص ضد سرطانی این سبزی وارد می‌کند.[گوجه فرنگی و کلم بروکلی علیه سرطان پروستات]

طی این تحقیق، محققان دریافتند، با جوشاندن، بخارپز کردن و نیز مایکروویو نمودن انواع مختلف این سبزی، صدمات شدیدی بر محتوای گلوکوزینولات‌های مهم آن‌ها وارد می‌شود.

برای مثال محتوای کل گلوکوزینولات بروکلی، با 30 دقیقه جوشاندن 77 درصد، گل کلم، 75 درصد و کلم سبز 65 درصد کاهش می‌یابد و این در حالی است که سایر روش‌های پخت چنین تاثیر مخربی بر محتوای گلوکوزینولات وارد نمی‌کنند.

سه شنبه 7/6/1391 - 13:7 - 0 تشکر 532595

کلم بروکلی به جای کرم ضد آفتاب

گروهی از دانشمندان آمریکایی کشف کردند که کلم بروکلی به دلیل برخورداری از یک ماده گوگردی می تواند پوست را از آسیب های اشعه فرابنفش خورشید و ابتلا به سرطان پوست محافظت کند.

دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا که نتایج تحقیقات خود را در مجله “شرح مباحثات آکادمی ملی علوم” (Pnas) منتشر کرده اند، کشف کردند که جوانه ها و برگ های تازه کلم بروکلی می تواند تاحد قابل توجهی پوست را از صدمات تابش اشعه فرابنفش خورشید محافظت کند. اشعه فرابنفش خورشید یکی از دلایل محیطی ابتلا به سرطان پوست است.

به گفته این دانشمندان می توان با مالیدن یک لایه نازک از برگ های تازه این کلم، پوست را درمقابل این تابش ها محافظت کرد. در حقیقت در برگ های جوان کلم بروکلی یک ترکیب شیمیایی با عنوان “سولفورافان” وجود دارد که قرمزی و التهاب پوست که نشان دهنده آسیب های ناشی از تابش اشعه فرابنفش به سلولهای بافت پوست است را کاهش می دهد.

گروهی از دانشمندان ۱۵ سال قبل ماده سولفورافان را کشف کردند و نشان دادند که این ماده از توسعه سرطان در حیواناتی که با مواد شیمیایی خطرناکی که می توانند منجر به بروز سرطان شوند، آزمایش می شدند پیش گیری می کند.

اکنون دانشمندان جان هاپکینز اظهار داشته اند که ماده سولفورافان سلولهای پوست را برای تولید آنزیم های محافظتی فعال می کند. این آنزیم ها از سلولها در مقابل آسیب های اشعه های مضر آفتاب محافظت می کنند. عملکرد حفاظتی این ماده در اولین آزمایشات روی مدل های حیوانی و سپس روی شش داوطلب سالم انجام شد.

در این آزمایش لایه نازکی از پوست بدن داوطلبان به قطر حدود یک سانتی متر تحت درمان با سولفورافان قرار گرفت و پس از آن اشعه فرابنفش به این لایه تابیده شد.

نتایج این آزمایش نشان داد که قرمزی و التهاب پوست بطور متوسط تا ۳۷ درصد کاهش یافت که این رقم در افراد مختلف بین ۸ تا ۷۸ درصد متغیر بود.

به گفته این محققان، این ترکیب شیمیایی حتی اگر سه روز قبل از معرض دربرابر تابش اشعه فرابنفش روی پوست مالیده شود، می تواند از آسیب های این اشعه مضر آفتاب محافظت کند.

سه شنبه 7/6/1391 - 13:8 - 0 تشکر 532596

نحوه کاشت ،  نگهداری و برداشت محصول کلم براکلی  و چگونگی مصرف آن :

زمان کاشت :
نهال کاری ( نشا) در اوایل بهار و زمانی که نهالها جوان و قوی هستند انجام دهید . بوته هایی که بیشتر از حد معمول در جای کاشت بذر نگهداشته می شوند بعد از انتقال به زمین اصلی بلافاصله سر تولید می کنند . برای کشت پائیزه , بذرها را در اواسط تابستان بکارید . در اواخر تابستان زمانی که بذرها رشد کرده و تبدیل به نهال شده اند , آنها را به زمین اصلی انتقال دهید .

فاصله و عمق کاشت :
عمق مناسب برای کاشت بذرها ۳ تا ۵/۳ سانتیمتر و برای کاشت نهال ها کمی عمیق تر از محل استقرار اولیه خود در زمین . فاصله کشت بذرها و نهالها در یک ردیف ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر و فاصله ردیف ها از یکدیگر ۹۰ سانتیمتر توصیه شده است .
بوته های براکلی بصورت مستقیم روئیده و طول آنها حدوداَ به یک متر می رسد . فاصله هوایی هر بوته از چهار طرف با یکدیگر ۳۰ سانتیمتر مقرر گردیده .

داشت :
از کود استارتر برای نهالها شروع کنید و زمانی که بوته ها به نیمه رشد رسیده اند کود سرک حاوی ازت به آنها بدهید . گیاه به رطوبت کافی احتیاج دارد , مخصوصاَ زمانی که سرها نمایان می شوند . با توجه به نتایج آزمایش خاک , کود مورد نیاز را به گیاه بدهید . توصیه می شود کود N-P-K را به نسبت ۵۰-۵۰-۳۵ در هر نیم هکتار بصورت پاشیدن یا ۳۵-۳۵-۱۷ در هر نیم هکتار بصورت بسته در کنار هر بوته به زمین اضافه کنید . چنانچه ساقه ها قهوه ای رنگ و توخالی شدند , نشان از کمبود برون است . PH مناسب برای براکلی ۸/۵ تا ۶/۶ می باشد .

برداشت :
قسمت خوردنی براکلی عبارتند از : غنچه های نشگفته و بهم چسبیده و سبز رنگی است که بصورت گره های بهم فشرده شده ای بر روی ساقه قرار دارند و همچنین ساقه حاوی این غنچه ها .
در ابتدا یک سر بزرگ در وسط بوته نمایان می شود . وقتی این سر برداشته شد سرهای جانبی شروع به نمایان شدن می کنند . اندازه این سر ۱۳ تا ۱۵ سانتیمتر است . قبل از اینکه غنچه های دکمه مانند بر روی سر شروع به باز شدن و تبدیل به گل شدن بکنند آنرا قطع کنید . این همان قسمت خوراکی براکلی است . سرهای جانبی از زاویه بین شاخه و ساقه بیرون می آید . قطر یک سر رسیده حدود ۱۵ سانتیمتر است . چنانچه قصد دارید مدتی این سرها را نگهدارید , باید آنها را در دمای صفر درجه با رطوبت زیاد قرار دهید .

سه شنبه 7/6/1391 - 13:8 - 0 تشکر 532597

مشکلات عمومی براکلی :

شته ها :مواظب تشکیل تجمع شته ها بر روی قسمت درونی برگها باشید . شته ها برنگهای سبز , سیاه, قهوه ای , قرمز , صورتی و رنگهای دیگر ظاهر می شوند . این شته ها به شکل گلابی و خیلی آهسته حرکت می کنند . طول آنها ۳ تا ۴ میلی متر است و دارای یک شاخک باریک و دو کیسه در انتهای شکمشان می باشند . بعضی از آنها دارای بالهای نازک و شفاف هستند . تجمع این شته ها بر روی ساقه و یا در قسمت زیر برگها و قسمت های نرم و تازه روئیده گیاه می باشد . این شته ها مکنده می باشند و بوسیله مکیدن شیره گیاه آنرا به کلی از بین می برند .بهترین راه برای از بین بردن شته ها , شستن گیاه با فشار آب است . گاهی اوقات سمپاشی ضرورت است .

سه شنبه 7/6/1391 - 13:9 - 0 تشکر 532598

کرم های کلم :

سه گونه کرم کلم وجود دارد :
کرم های ریسنده , حلقه ای و پشت الماسی .

 این کرم ها به برگها و سرهای براکلی و گیاهان خانواده کلم ها صدمه می زنند . کرم ریسنده سبز مخملی است . حشره این کرمها سفید و در طول روز در بالای گیاه درپروازند . کرم های حلقه ای برنگ سبز روشن و ظریف می باشند . حشره این کرم ها قهوه ای و در طول شب فعال می باشند . پشت الماسیها سبز کم رنگ و در سر و ته دارای نقطه هائی می باشند . حشره این کرم ها برنگ سبز است و زمانی که بالهایشان بسته است به شکل الماس در می آیند . لارو این کرم ها بوسیله خوردن کنام برگها و سرها به گیاه صدمه می زنند . کرم های کلم بسیار کوچک اند و چنانچه کنترل نشوند گیاه را بکلی از بین می برند . در اولین شبنم پائیزی این کرم ها بمرور از بین می روند . سمپاشی یکی از راههای کنترل این آفات می باشد .

سه شنبه 7/6/1391 - 13:10 - 0 تشکر 532599

نکات مهم :

اندازه سر و رنگ براکلی بستگی به نوع واریته و محیط کاشت و زمان کاشت دارد . چنانچه براکلی را در زمان مناسب کشت نکنند سرها زودتر از موعد مقرر به گل می نشیند . گلهای براکلی زرد رنگ می باشند . سرهای کوچک نتیجه بموقع نشا نکردن نهالها می باشد . زمانی که سرها بزرگ , محکم و غنچه ها کاملاَ بسته و سفت است , برداشت انجام می گیرد .
برای نگهداری براکلی , آنها را نشسته در پلاستیکهای مخصوص قرار داده و در قسمت نگهداری سبزیها در یخچال جا دهید . بیشتر از ۵ روز در یخچال نگهداری نشود , چون مزه و خواص خود را از دست می دهد . خواص و موادمغذی براکلی از تمام گیاهان دیگر خانواده کلم ها بیشتر است
براکلی حاوی ویتامین c و بتاکاروتن که هر دو از آنتی اکسیدانها هستند می باشد . آنتی اکسیدان ها از شیوع بعضی بیماریها از جمله سرطانها و امراض قلبی جلوگیری می کنند .
یک ظرف کوچک براکلی حاوی ۲۳ کالری- ۴/۲ گرم فیبر- ۳/۲ گرم پروتئین –۳/۴ میلیگرم کربوهیدراتها – ۴۹ میلیگرم ویتامین c – ۳/۵۳ نانوگرم فولیک اسید – ۸۹ میلی گرم کلسیم و ۹/۰ میلیگرم آهن می باشد . براکلی را می توان بصورت خام و یا پخته مصرف کرد .

سه شنبه 7/6/1391 - 13:10 - 0 تشکر 532601

سالاد شوید با لیمو

۶ قاشق غذا خوری روغن زیتون
-۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
-۱ لیموی خورد کرده
- ربع قاشق چایخوری فلفل سیاه.
- ۱ قاشق چایخوری تخم شوید و یا ۳ قاشق چایخوری شوید خورد شده تازه
مقداری نمک و ادویه جات مورد علاقه

مقداری براکلی تازه را شسته و پوست ساقه آنرا گرفته , خورد کنید . مقداری هویج را به اندازه براکلی ها خورد کنید .ساقه براکلی و هویج خورد شده را در یک ظرف آب جوش بریزید و یک دقیقه بجوشانید . گلهای براکلی را به آن اضاف کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر بجوشانید . اینها را با آب سرد بشوئید و سپس آب آنرا بگیرید . مواد آماده شده را به آنها اضافه کنید. بهم بزنید و مصرف کنید.

سه شنبه 7/6/1391 - 13:12 - 0 تشکر 532607

براکلی سرخ کرده:

۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد بو داده
۱فنجان گردوی خورد شده
۱ فنجان پیاز سبز و یا پیاز دلخواه خورد شده
۴ فنجان گلهای براکلی
۲ قاشق غذاخوری سوس سویا


در یک ظرف روغن را گرم کنید . سپس گردو و پیازهای خورد شده را در آن ریخته بمدت یک دقیقه بهم زده و سرخ کنید . گل براکلی را به آنها اضاف کرده بمدت ۳ تا ۴ دقیقه دیگر سرخ کنید . مقداری فلفل سرخ و سوس سویا به آنها اضاف کرده بمدت یک دقیقه دیگر سرخ کنید . سپس آنرا میل کنید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.