• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن موبایل > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
موبایل (بازدید: 869)
دوشنبه 6/6/1391 - 9:13 -0 تشکر 531195
آسیب‌شناسی استفاده گسترده از تلفن همراه

امروز تلفن همراه به عنوان یکی از مظاهر فناوری ارتباطی نوین در زندگی فردی و اجتماعی بشر جایگاهی قدرتمند دارد و جزو لاینفک مناسبات روزمره محسوب می‌شود به طوری که می‌توان ادعا کرد برای بسیاری از افراد زندگی بدون آن امکانپذیر نیست یا دست‌کم مطلوبیتی ندارد. نفوذ کاربردهای تلفن همراه در شئون زندگی پدیده‌ای جهانی است و در جامعه ما با وجود فروکش کردن تب اولیه استفاده از آن، مقبولیتش به حدی رسیده که مضرات جدی و اساسی این فناوری مدرن را مخفی و نادیده نگه می‌دارد، مضراتی که در حوزه‌های متنوع اجتماعی، فرهنگی، رفتاری، روان‌شناسی، پزشکی، قانونی، جزایی و ... به آسیب‌زایی می‌پردازد و با کمی دقت و موشکافی می‌توان به دامنه تاثیر نامطلوب آن پی برد. در حقیقت از یک دیدگاه آسیب‌شناسانه می‌توان تلفن همراه را یک منبع بزرگ برای تولید نارسایی‌ها و معضلاتی دانست که آشکارا یا پنهان در مناسبات زندگی کاربران نفوذ کرده است.

دوشنبه 6/6/1391 - 9:25 - 0 تشکر 531214

آسیب های ژنتیکی ناشی از استفاده تلفن همراه   

تأثیر امواج مایکروویو (MW) یا اشعهٔ فرکانس رادیوئی (RFR) بر پارامترهای مهم بیولوژیکی شاید بیش از یک اثر گرمایشی ساده باشد. قرار گرفتن در معرض سیگنالهای فرکانس رادیوئی تولیدشده از طریق استفاده از تلفن همراه بهطور چشمگیری افزایش یافته که این امر موجب تغییرات فیزیکی، عصبی، ادراکی، رفتاری و نیز رشد و تولید سلولهای سرطانی میشود.

همچنین پس از اجرای سیستمهای آزمایشی درونسلولی و خارجسلولی، آسیبهای ژنتیکی ناشی از RFR گزارش گردید ولی چنین موردی دربارهٔ کاربران تلفن همراه مشاهده نشده بود.

دوشنبه 6/6/1391 - 9:26 - 0 تشکر 531216

نتیجه گیری:

فنآوریهای تلفن همراه، در همگرایی گسترده و وسیعی که با رایانه، اینترنت، بازیهای ویدئویی ـ رایانهای و تلویزیون، یافته است، طی سال های آتی، جای رادیو، تلویزیون، دستگاههای بازیهای ویدئویی و رایانههای شخصی را به میزان قابل توجهی گرفته، آنها را به تدریج از گردونهی رقابت خارج سازد.


این تحول، تحول عظیمی است که با پیشرفت فنآوریهای ارتباطی و تعمیق همگرایی آن ها طی چند سال آینده، انعکاس گستردهتری یافته، برحساسیت تلفن همراه و فرصتها و تهدیدهای آن خواهد افزود.


گسترش، تعمیق و پرطنینتر ظاهر شدن تلفن همراه، مسئولان و اولیای آینده نگر را برآن میدارد که فرصت طلایی سالها پیش رو را از دست نداده، اولاً به رفع تعارضهای فرهنگی ـ اجتماعی جوامع خویش دست یابند و ثانیاً با پذیرش این واقعیت که اولیای امور جوامع، در انتخاب بین خوب و بد مخیر نبوده، غالباً باید بین بد و بدتر دست به انتخاب بزنند و با کنار نهادن رویکرد آرمانگرایانه که در شرایط فعلی جامعه، به هیچ وجه حاضر به تن دادن به واقعیات و پذیرش هزینه کردن نیست، رویکرد مداخلهگرایانه را با موفقیتی هر چند نسبی، مواجه سازند. ثالثاً اولیای امور، باید دست به فرهنگ سازی لازم بزنند.


آن چه از آن یاد شد، جامعه را در برخورد با آمیزهی فرصتها و تهدیدهای فنآوریهای ارتباطی پیشرفته، از جمله تلفن همراه، یاری کرده، به فرصتهای بالقوهی آن اجازهی رشد داده خواهد داد؛ در غیر اینصورت، با از دست رفتن سالهای محدود پیشرو، امکان بستر سازی لازم برای برخورداری از فرصتهای بالقوهی فنآوری اطلاعاتی، از دسترفته، در مجموع تهدیدهای بالقوهی فنآوریهای مزبور، از جمله تلفن همراه، رخ خواهند نمود و جامعه با سیل ویرانگر تهدیدهای فنآوریهای اطلاعاتی، بیش از پیش، رو به رو خواهد شد.


 کردآوری : عظیمی - میگنا

امین رحیمی اعتیاد ‌از‌ نوعی ‌دیگر / روزنامه جام‌جم

دوشنبه 6/6/1391 - 9:27 - 0 تشکر 531218

اعتیاد ‌از‌ نوعی ‌دیگر


امروز تلفن همراه به عنوان یكی از مظاهر فناوری ارتباطی نوین در زندگی فردی و اجتماعی بشر جایگاهی قدرتمند دارد و جزو لاینفك مناسبات روزمره محسوب می ‌شود به طوری كه می ‌توان ادعا كرد برای بسیاری از افراد زندگی بدون آن امكان پذیر نیست یا دست‌كم مطلوبیتی ندارد. نفوذ كاربردهای تلفن همراه در شئون زندگی پدیده‌ای جهانی است و در جامعه ما با وجود فروكش كردن تب اولیه استفاده از آن، مقبولیتش به حدی رسیده كه مضرات جدی و اساسی این فناوری مدرن را مخفی و نادیده نگه می ‌دارد، مضراتی كه در حوزه‌ های متنوع اجتماعی، فرهنگی، رفتاری، روان‌ شناسی، پزشكی، قانونی، جزایی و ... به آسیب ‌زایی می‌ پردازد و با كمی دقت و موشكافی می ‌توان به دامنه تاثیر نامطلوب آن پی برد. در حقیقت از یك دیدگاه آسیب ‌شناسانه می ‌توان تلفن همراه را یك منبع بزرگ برای تولید نارسایی‌ ها و معضلاتی دانست كه آشكارا یا پنهان در مناسبات زندگی كاربران نفوذ كرده است.
تحقیقات اخیر كه در این حوزه صورت می ‌گیرد و اخبار ناخوشایندی كه گاه و بی گاه درباره مضرات پزشكی و رفتاری تلفن همراه از گوشه و كنار جهان به گوش می ‌رسد، بازبینی و نگرش دوباره برای استفاده از این وسیله پركاربرد و عادی شده را ضروری می ‌سازد و مجموعه كاربران، ارائه‌ كنندگان خدمات و قانونگذاران و دولت‌ ها را در معرض اقدامات پیشگیرانه قرار می ‌دهد كه پیش از هر چیز به شناخت ماهیت انواع و اقسام آسیب ‌ها و دامنه نفوذ آن ها نیاز دارد.

دوشنبه 6/6/1391 - 9:27 - 0 تشکر 531219

كاهش مهارت ‌های ارتباطی


فروكش كردن تب تلفن همراه در جامعه ما به معنای كاهش استفاده از آن نیست، بلكه ریشه چنین تصوری را باید در عادت كردن‌ ها و عادی شدن ‌ها جستجو كرد. استفاده از تلفن در مقطعی از زمان شیوه ‌ای برای پز دادن و نوعی مد محسوب می شد و بالطبع رفتاری برجسته و به ‌قول معروف توی چشم بود؛ اما كاربرد عمومی آن میان اقشار مختلف تلفن همراه را از یك وسیله تجملی و شاخص به ابزاری كارآمد و ضروری برای امور روزمره تبدیل كرد. جنبه‌ های مدگونه و نوآورانه آن را هم باید صرفا در مدل‌ های جدید گوشی ‌های تلفن همراه و برخی كاربردهای پیشرفته آن جستجو كرد كه بتدریج در اختیار كاربران قرار می‌ گیرد؛ اما قضیه به همین جا ختم نمی ‌شود. تلفن همراه امروزه به بخشی از هویت افراد تبدیل شده است، بویژه نوجوانان و جوان ‌ترها كه شخصی و خصوصی بودن خط تماس و محتویات حافظه گوشی را نمادی از استقلال تلقی می ‌كنند و مایه به رخ كشیدن اطلاعات متنوع متنی، تصویری، صوتی و ... به دیگران می ‌پندارند. در حقیقت گوشی تلفن همراه آرشیوی قوی و منحصر به فرد است كه دانسته‌ ها، توانایی‌ ارتباطی و دسترسی فرد را به اطلاعات به روز آشكار می ‌كند و در هر جمع و محفلی فرصت مناسب برای ابراز وجود و خودنمایی در اختیار صاحبش قرار می ‌دهد. در حالی كه این هویت كاذب معمولا به شخصیت فرد بستگی ندارد و نتیجه قرار گرفتن وی در معرض امواج مهارگسیخته انتقال اطلاعات دیجیتالی و موبایلی محسوب می‌شود كه محتویات آنها اغلب با عرف و اخلاق جامعه هم ناسازگاری دارد. هویت كاذبی كه از تلفن همراه ناشی می‌ شود، حتی به شماره خط‌ ها نیز كشیده شده و سال‌ هاست كه در جامعه ما فلان پیش‌ شماره به فلان قشر اختصاص دارد و مفاهیمی را القاء می‌ كند كه مطلوبیت یا عدم مطلوبیت آن بر قیمت خطوط تماس نیز تاثیری چشمگیر و پذیرفته شده دارد.
در این حوزه، برخی مزایای استفاده از تلفن همراه و دلایل شیوع آن نیز قابل تامل است. دسترسی سریع به دوستان آشكار و پنهان، قابلیت مخفی نگهداشتن اطلاعات، بهره‌مندی از سرویس پیام كوتاه برای مخفی كاری بیشتر و دسترسی آسان به انواع بازی ‌ها و شیوه‌ های انتقال فایل‌ های صوتی و تصویری مزایایی هستند كه برای هر كاربری فریبنده و مطلوب به نظر می‌ رسد؛ اما با كمی دقت می ‌توان دریافت این ویژگی ‌ها شرایط بهتری برای سوء استفاده و ایجاد و اشاعه ناهنجاری‌ های رفتاری و شخصیتی پدید می ‌آورد. در این ویژگی‌ ها زندگی دوگانه‌ای را برای كاربر رقم می ‌زند و در صورتی كه نوجوان یا جوان باشد، تاثیر‌پذیر هویتی پر از تعلیق برایش پدید می‌ آورد. اگر چه انتقال اطلاعات امری مطلوب محسوب می ‌شود، اما نمی‌ توان نقش محدودیت ‌های منطقی برای كودكان و نوجوانان را نادیده گرفت؛ در حالی كه انتقال اطلاعات از طریق تلفن همراه تقریبا هیچ محدودیتی نمی‌ شناسد و قابلیت ‌های فنی دیگری نظیر درگاه مادون قرمز، بلوتوث، پیام تصویری و ... كه در گوشی‌ ها تعبیه شده‌اند، اندیشه ایجاد با اعمال هر محدودیتی را عقیم می ‌سازد. در چنین شرایطی افراد در معرض اطلاعاتی قرار می ‌گیرند كه قدرت تشخیص خوب و بد آن را ندارند یا در حالتی عمومی ‌تر حداقل با اخلاق فردی و اجتماعی ناسازگار است.


در جریان این تبادل اطلاعات فراگیر كه مانند موجی جامعه را درگیر می كند كودكان و نوجوانان بیش از دیگران در معرض آسیب قرار دارند و بالطبع اطلاعات نامناسبی دریافت می‌كنند كه نظام ارزشی رو به شكل گیری آنان را مخدوش می‌ كند. به همین دلیل است كه بزرگسالان و سالمندان تنها به جنبه ارتباطی گوشی‌ های تلفن همراه توجه دارند و انواع ساده و قدیمی آن را تهیه می‌ كنند و در مقابل، جوان ‌ترها و نوجوانان به انواع جدیدی توجه دارند كه قابلیت ‌های ارتباطی و اطلاعاتی ویژه‌ای در اختیارشان می‌ گذارند و البته گذاشتن قفل و رمز ورود هر گوشی تلفن همراه در میان كاربران كم‌سن و سال رایج ‌تر است.
شیوه ارتباطات با تلفن همراه موضوع دیگری است جامعه‌ شناسان و كارشناسان علوم ارتباطات درباره آن چنین توضیح می‌ دهند: برقراری ارتباطات پنهانی و غیرمستقیم از اعتماد به نفس افراد می‌ كاهد و مهارت ‌های ارتباطی آنان را برای زندگی و حضور در محیط ‌های جمعی ضعیف می‌ كند. در فرهنگ ما مرسوم است هر حرفی را كه نمی ‌توان رودررو و به صورت حضوری به دیگری گفت از طریق تماس تلفنی بیان می‌ شود. این یك ضعف فرهنگی است كه سهولت و فراگیری استفاده از تلفن همراه بر شدت آن می ‌افزاید. صحبت با تلفن همراه در مكان‌ های عمومی آسیب دیگری است كه طبق آخرین پژوهش ‌ها بیش از 90 درصد افراد از آزارهای آن اظهار نارضایتی كرده‌اند.
صدای زنگ نامناسب، جواب ندادن به تماس ‌ها، صحبت یكباره و با صدای بلند و ... اغلب رنجش دیگران را موجب می‌ شود و در قالب یك ناهنجاری رفتاری قابل بحث و بررسی است. استفاده بیش از اندازه و غیرضروری از تلفن همراه برای كاربر استرس و پریشانی ذهنی پدید می ‌آورد. این اختلالات به حدی است كه نوعی بیماری روانی و عصبی براساس آن تعریف شده است و فرد مبتلا در طول روز چندین بار احساس می‌ كند گوشی تلفن همراهش زنگ می ‌خورد. پژوهش ها نشان می‌ دهد حداقل دوسوم كاربران به این نوع تیك عصبی دچارند و بیش از 70 درصد كاربران مبتلا آن را تجربه‌ای تلخ و حالتی ناخوشایند توصیف می‌ كنند. ارسال بیش از اندازه پیام كوتاه نیز نوعی وسواس و اختلال ذهنی به دنبال دارد كه متاسفانه نزد كاربران نوجوان ایرانی بسیار رایج است.
معتاد نشوید


بسیاری از محققان معتقدند استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه در ذهن و اعصاب كاربران نوعی اعتیاد پدید می ‌آورد كه درست مانند اعتیاد به مواد مخدر، الكل، پرخوری، رابطه غیراخلاقی، بازی‌ های‌ رایانه‌ای، اینترنت و ... مخرب است. اعتیاد به استفاده از تلفن همراه در حقیقت تمایل شدید به رفتاری است كه انجام می‌ گیرد و احساسی كه پس و پیش از آن به فرد دست می ‌دهد.  معتادان به استفاده از تلفن همراه از دوستان و خانواده فاصله می‌ گیرند، انزوا طلب می ‌شوند، اولویت ‌های سنی و اجتماعی نظیر تحصیل و اشتغال را پس می ‌زنند، هنگامی كه تلفن همراه در دسترس ‌شان نیست به آن فكر می‌كنند و از دوری‌ اش رنج می ‌برند. خاموش بودن تلفن همراه در افراد معتاد تحمل‌ ناپذیر است و موجب می‌ شود حتی هنگام خواب یا در مواقع خاصی كه گوشی تلفن همراه را خاموش می‌كنند یا در حالت سكوت قرار می‌ دهند به استرس و دلشوره دچار شوند. فرد معتاد نمی ‌تواند از گوشی تلفن همراه خود دور بماند و از هر ترفندی برای استفاده دائمی از آن بهره می‌ جوید. این نوع اعتیاد از علاقه و وابستگی فراتر می ‌رود و به نوعی جنون در دسترس بودن تبدیل می ‌شود.
امروزه وضعیت استفاده از تلفن همراه در مدارس جامعه، از وجود چنین اعتیادی در میان قشر نوجوان و محصل حكایت  می‌ كند. ورود گوشی به مدارس ممنوع است، اما بسیاری از دانش ‌آموزان سر كلاس درس گوشی خود را همراه دارند و حتی برای یكدیگر یا دوستان و آشنایان پیامك می ‌فرستند. در حقیقت بعید است كسی با تلفن همراه دوست یا آشنای محصلش تماس بگیرد و متوجه شود، گوشی‌اش را در خانه گذاشته و به مدرسه رفته است! پریشانی ذهنی ناشی از اعتیاد به تلفن همراه به گونه‌ای است كه برای فرد استرس دائمی به ارمغان می ‌آورد. علاوه بر آن فرد معتاد از اعتیاد نامعقولش آگاهی می ‌یابد و در مقابل اتهام اعتیاد و وابستگی شدید رفتاری به احساس شرم و تنزل شخصیتی دست می ‌یابد. به طور كلی می‌ توان ادعا كرد استفاده از تلفن همراه نوعی هیجان منفی و ویرانگر در پی دارد كه با شدت و ضعف متفاوت روحیه، اعصاب و هویت رفتاری و اجتماعی كاربر را تخریب می‌كند.
كارشناسان در این‌باره به تغییر الگوهای رفتاری اشاره می‌ كنند و می ‌افزایند: استفاده دائمی از تلفن همراه و تبدیل این وسیله به ابزاری برای امور روزمره، الگوهای جدیدی در رفتارهای اجتماعی پدید می ‌آورد كه بخشی از آن ها بسیار نامطلوب است و در بلند مدت به آسیب‌ های آشكار رفتاری منجر می ‌شود. وابستگی برخی افراد بویژه جوان‌ ترها به تلفن همراه و هویت كاذب آن شرایطی را پدید می ‌آورد كه برای مثال در یك مهمانی خانوادگی یا فامیلی مشاهده می‌ كنیم، عده‌ای به جای ارتباط كلامی از طریق بلوتوث یا پیامك به صحبت با یكدیگر می ‌پردازند. یكی برای دیگری تصویر یا متنی را ارسال می‌ كند و بلافاصله جواب می‌ گیرد، گاهی تمام وقت مهمانی و با هم بودن به بررسی محتویات گوشی‌ ها سپری می ‌شود و انگار هیچ‌ كس قصد ندارد از پشت هویت مجازی تلفن همراهش بیرون بیاید و درباره مسائل واقعی و ملموس كار، زندگی و روابط فامیلی و اجتماعی سخن بگوید، با ادامه این روند كه حتی دوستی ‌ها، احوالپرسی ‌های میان آشنایان، ابراز محبت‌ ها، خواستگاری ‌ها و... با تلفن همراه یا پیامك انجام می ‌شود می ‌توان انتظار داشت نسل‌ هایی مجازی پرورش یابند كه حتی از ساده ‌ترین مهارت‌ های كلامی و رابطه‌ای بی ‌بهره‌اند.
انتقال اطلاعات و روابط مجازی در نگاه اول بسیار مطلوب است، اما تبدیل شدن شئون آن به بازیچه و وسیله سرگرمی و وقت گذرانی آسیبی است كه از ضعف‌ های فرهنگ سازی در این حوزه حكایت می‌ كند. نظیر چنین فاجعه‌ای برای استفاده از اینترنت نیز رخ داده است و ضرورت فرهنگ سازی و اطلاع ‌رسانی در حوزه وسایل و امكانات مجازی زندگی را پررنگ ‌تر می‌ سازد.


جام جم آنلاین

دوشنبه 6/6/1391 - 9:29 - 0 تشکر 531221

میدان مغناطیسی تلفن همراه بر یادگیری دانش‌آموزان تأثیر سوء می‌گذارد



یک روانشناس گفت: تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط تلفن‌همراه می‌تواند بر یادگیری فرد استفاده کننده از آن، تأثیر سوء بگذارد.
یوسف گرجی، روانشناس در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: استفاده از تلفن ‌همراه می‌تواند از لحاظ روانی، اخلاقی و اجتماعی بر دانش‌آموزان، جوانان و حتی بزرگسالان تأثیر زیادی داشته باشد.

وی در خصوص آسیب جسمانی استفاده از تلفن‌ همراه عنوان کرد: جمجمه نوجوانان تا سن 16 سالگی در حال رشد است و استحکام لازم را پیدا نکرده است به همین دلیل میدان مغناطیسی که توسط تلفن ‌همراه ایجاد می‌شود، می‌تواند آسیب‌های جسمانی جبران ناپذیری را برای دانش‌آموزان به همراه داشته باشد.

*میدان مغناطیسی تلفن‌همراه و تأثیر مستقیم آن بر یادگیری


این روانشناس بالینی در ادامه افزود: تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط تلفن‌همراه می‌تواند بر یادگیری فرد استفاده کننده از آن، تأثیر سوء بگذارد.

وی در خصوص آسیب‌های روانی استفاده از تلفن‌همراه بیان کرد: وقتی نوجوانی از تلفن ‌همراه استفاده می‌کند نوعی وابستگی در وی ایجاد می‌شود که این وابستگی موجب خواهد شد تا فرد در پی برقراری تماس‌ یا ارسال پیامک‌های غیر‌ضروری به دیگران باشد.

گرجی اضافه کرد: یکی از نیازهای مهمی که در سن نوجوانی شکل‌ می‌گیرد نیاز به ارتباط با جنس مخالف است؛ بر این اساس این ابزار می‌تواند ارتباط‌هایی از این نوع را برای دانش‌آموزان فراهم کند؛ البته آسیب‌های زیادی را در استفاده نوجوانان، جوانان و حتی افراد متأهل از  تلفن‌همراه شاهد هستیم که مقابله با آن مستلزم آگاهی خانواده‌هاست.

وی عنوان کرد: اگر والدین احساس می‌کنند داشتن تلفن‌همراه برای فرزند آنها ضرورت دارد اگرچه می‌توان گفت که این نیاز و ضرورت به نوعی کاذب است ولی باید برای خریدن تلفن‌همراه، قراردادی در خصوص انگیزه خرید و نحوه استفاده از تلفن‌همراه و مواردی از این قبیل را با فرزند خود در نظر بگیرند تا بتوانند بر استفاده صحیح  فرزندشان از تلفن‌همراه نظارت داشته باشند.

*استفاده از تلفن‌همراه در مدارس و کاهش میزان اثربخشی آموزش‌های اخلاقی


این روانشناس بالینی تأکید کرد: ارتباط با جنس مخالف که از طریق استفاده از تلفن ‌همراه صورت می‌گیرد، اٌفت تحصیلی را نیز  برای دانش‌آموزان به همراه دارد با توجه به اینکه نیاز غالب دانش‌ْآموزان در مقطع راهنمایی و دبیرستان نیاز به ارتباط با جنس مخالف و نیاز عاطفی است اگر این ابزار ارتباطی وارد مدارس شود می‌تواند زمینه‌ساز محرک‌های جنسی را نیز فراهم کند.

وی گفت: با در اختیار گذاشتن تلفن‌همراه در مدارس، دانش‌آموزان می‌توانند تصاویر مختلفی را از طریق بلوتوث به یکدیگر مبادله کنند که این امر می‌تواند موجب کاهش میزان اثربخشی آموزش‌ها در حوزه‌های مختلف اخلاقی و اجتماعی شود.

گرجی ادامه داد: منع استفاده از تلفن‌ همراه در مدارس نیازمند الزام قانونی مناسبی است که بتواند این قبیل مصونیت‌های سازنده را برای نوجوانان ایجاد کند.


میگنا

دوشنبه 6/6/1391 - 9:30 - 0 تشکر 531222

سوء استفاده از ابزار جانبی تلفن همراه دانش‌آموزان



یک مردم‌شناس گفت: عدم‌ آگاهی و تجربه کافی نوجوان موجب خواهد شد سوء استفاده‌های مختلفی از ابزار جانبی تلفن‌همراه دانش‌آموز مانند عکس‌ها و فیلم‌ها صورت گیرد.

ابراهیم فیاض، مردم‌شناس در گفت‌وگو با فارس  با بیان اینکه استفاده از تلفن ‌همراه موجب کاهش روابط انسانی در فرد می‌شود، اظهار داشت: استفاده از تلفن ‌همراه می‌تواند عاملی باشد که تنهایی افراد را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه ارتباط افراد با تلفن‌همراه در برخی مواقع به حدی بسیار افزایش می‌یابد که مفقود شدن آن تأثیر بسیار بدی در روحیه فرد می‌گذارد، عنوان کرد: وابستگی بیش از حد به تلفن ‌همراه موجب از خودبیگانگی افراد خواهد شد.

این مردم‌شناس افزود: استفاده از این وسیله ارتباطی به جای اینکه زمینه‌ساز آرامش‌ افراد شود موجب می‌شود فرد اوقات تنهایی خود را نیز با آن سپری کند.

وی با اشاره به اینکه از دیگر آسیب‌هایی که استفاده از تلفن ‌همراه به دنبال دارد کاهش روابط انسانی میان افراد است، افزود: استفاده از تلفن‌ همراه و ایجاد این حالت در دانش‌آموزان موجب می‌شود که فرد نتواند آینده خود را ترسیم کند.


*افزایش کارکرد‌های تلفن‌همراه دانش‌آموز را تنهاتر می‌کند

فیاض در خصوص آسیب‌های استفاده از تلفن ‌همراه در مدارس گفت: عدم‌ آگاهی و تجربه کافی نوجوان موجب خواهد شد سوء استفاده‌های مختلفی از ابزار جانبی تلفن‌همراه دانش‌آموز مانند عکس‌ها و فیلم‌ها صورت گیرد، که می‌تواند موجب افشا شدن اسرار فرد شده و ضربه‌های شدید روحی را برای نوجوان به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: وابستگی دانش‌آموزان به تلفن ‌همراه موجب خواهد شد که اگر تلفن‌همراه دور از دسترس فرد قرار گیرد، احساسی مانند احساس فقدان یکی از نزدیکان در فرد شکل می‌گیرد.

این مردم‌شناس بیان کرد: افزایش کارکردهای تلفن‌همراه موجب خواهد شد تا نوجوان به تلفن‌همراه وابسته‌تر شود و این خود عاملی خواهد شد تا احساس تنهایی بیشتری کند و روابط انسانی وی با پدر، مادر، خواهر، برادر و دوست وی به شدت مختل شود.

دوشنبه 6/6/1391 - 11:22 - 0 تشکر 531437

چگونه فرهـنگ تلفن هـمراه را یاد بگیریم؟



این وسیله کاملا شخصی نیست ...

تلفن همراه هم مانند هر وسیله و تکنولوژی دیگری برای آسایش ما انسان ها اختراع شده است اما متاسفانه گاهی این مایه آسایش باعث سلب آرامش می شود...


آرامش و آسایش لازم و ملزوم یکدیگر نیستند و به همین دلیل وسیله ای مانند تلفن همراه می تواند با تسهیل ارتباط های بین فردی باعث آسایش برخی از افراد شود ولی استفاده بیش از حد آن، سلب آرامش اطرافیان را در پی دارد.  


 

جاده دوستی پایانی ندارد، اگر بیایی و همسفرم باشی

 

http://img.tebyan.net/Big/1391/09/fbc019f9a0b44c799f5f3ee58ba495e3.jpg 

 

دوشنبه 6/6/1391 - 11:23 - 0 تشکر 531439

● آیا تلفن همراه یک وسیله کاملا شخصی است؟


بسیاری از افراد به بهانه شخصی بودن تلفن همراه، حق استفاده بیش از حد و خارج از عرف از آن را برای خود قائل می شوند در صورتی که تلفن همراه فقط بخشی از زندگی شخصی افراد را تشکیل می دهد و یک وسیله کاملا شخصی نیست.


ما انسان ها باید وقتمان را غیر از خودمان برای افراد دیگری مانند همسر، پدر، مادر یا فرزندانمان هم صرف کنیم و نباید با سرگرم شدن با تلفن همراه، این حق مسلم و طبیعی دیگران را نادیده بگیریم. یعنی استقلال ما باید تا حدی باشد که باعث آسیب رساندن به آزادی دیگران نشود.


وقتی شخصی در مکان های مختلف مدام با تلفن همراه خود مشغول می شود، به نوعی آزادی و حقوق قانونی اطرافیانش را نادیده می گیرد.



فردی که در تاکسی، اتوبوس یا حتی خانه با تلفن همراه خود صحبت می کند، آرامش اطرافیان خود را سلب خواهد کرد. گاهی برخی از افراد هم با استفاده بیش از حد از امکانات جانبی تلفن همراه مانند گوش دادن به موسیقی یا بازی کردن با آن داخل خانه و در کنار خانواده، باعث از بین رفتن حرمت های خانوادگی می شوند و برای آنها ایجاد مزاحمت می کنند.


درواقع دختر، پسر، مادر یا پدری که در خانه مدام با تلفن همراه صحبت می کند یا پیام کوتاه می فرستد، به نوعی باعث هتک حرمت خانواده و پایمال شدن حق سایر ساکنان خانه خواهد شد. 

 

جاده دوستی پایانی ندارد، اگر بیایی و همسفرم باشی

 

http://img.tebyan.net/Big/1391/09/fbc019f9a0b44c799f5f3ee58ba495e3.jpg 

 

دوشنبه 6/6/1391 - 11:23 - 0 تشکر 531440

● فرهنگ استفاده از تلفن همراه را یاد بگیریم


ما باید پیش از یاد گرفتن شیوه به کارگیری تکنولوژی های جدیدی مانند تلفن همراه و اینترنت، فرهنگ استفاده از آنها را بیاموزیم اما متاسفانه اینگونه فرهنگ سازی ها هنوز در کشور ما به خوبی انجام نمی شود.



رسانه ها و مسوولان فرهنگی باید به استفاده متعادل و متوازن از تلفن همراه در مواقع ضروری تاکید کنند و مردم بیاموزند از تلفن همراه باید تا حدی استفاده شود که آزادی، حرمت، وقت، آسایش و آرامش دیگران خدشه دار نشود.


متاسفانه سیستم های ارتباطی در کشور ارتقا پیدا می کنند اما از نظر جامعه شناسی، نه تنها فرهنگ استفاده از آنها در بین مردم ایجاد نمی شود


بلکه گاهی این تکنولوژی ها می تواند باعث دورتر شدن افراد از یکدیگر هم بشود. گاهی ما شعار تنها نبودن افراد با داشتن تلفن همراه را می شنویم اما در دنیای واقعی می بینیم همین تلفن همراه باعث دور شدن فیزیکی ما از یکدیگر شده است و فقط با فرهنگ سازی مناسب رسانه ها می توان از پس این معضل رو به رشد برآمد. 

 

جاده دوستی پایانی ندارد، اگر بیایی و همسفرم باشی

 

http://img.tebyan.net/Big/1391/09/fbc019f9a0b44c799f5f3ee58ba495e3.jpg 

 

دوشنبه 6/6/1391 - 11:24 - 0 تشکر 531441

● استفاده نابهنجار از تلفن همراه به خانواده آسیب می زند


متاسفانه استفاده نامناسب از تلفن همراه، به خصوص در زوج های جوان، باعث از هم پاشیده شدن کانون گرم خانواده می شود و تخم بدبینی را در ذهن زن و شوهرها می کارد. گاهی زن، شوهر یا حتی فرزندان به بهانه شخصی بودن تلفن همراه و با بالا بردن بیش از حد ضریب امنیتی آن، رمزگذاری، پنهان کردن یا به همراه داشتن مداوم گوشی خود باعث ایجاد شک و تردید می شوند.


همین حس بدبینی و شک می تواند منجر به کاهش اعتماد والدین به فرزندان یا زن و شوهر به یکدیگر شود که در هر دو صورت ما با به هم خوردن کانون خانواده روبرو خواهیم بود بنابراین باز هم به مساله شخصی نبودن مطلق تلفن همراه و آموزش فرهنگ استفاده صحیح از آن می رسیم.



دکتر محمدرضا خدایی

روان پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی  

 

جاده دوستی پایانی ندارد، اگر بیایی و همسفرم باشی

 

http://img.tebyan.net/Big/1391/09/fbc019f9a0b44c799f5f3ee58ba495e3.jpg 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.