• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 734)
يکشنبه 5/6/1391 - 18:49 -0 تشکر 530427
مضرات قلیان بیشتر از مضرات سیگار

تنباكوی قلیان 400 ماده سمی دارد!


قلیان یک لوله آبی است که برای کشیدن تنباکو از طریق آب سرد استفاده میشود. تنباکو در کاسهای که در بالای آن قرار میگیرد و از طریق زغالهایی که روی کاسه تنباکو قرار داده میشود، داغ شده و دود از طریق آب که در پایین آن قرار دارد، فیلتر میشود. تنباکوی مورد استفاده برای قلیان، تنباکویی مرطوب و چسبناک است که در عسل و شیره خیسانده میشود و بطور معمول با طعم های مختلفی از قبیل سیب، هلو، نارگیل، انبه، نعناع و توتفرنگی به فروش می رسد.

از جنبه های نگران کننده قلیان این است که سابقاً در کشورهایی مثل پاکستان و هند توسط افراد سالخوردهای که در روستاها زندگی میکردند استفاده میشد اما اخیراً بیشتر در مناطق شهری ایران بشکل همه گیر مورد استفاده قرار میگیرد. مهمتر اینکه رستورانهای شهری زیادی آن را برای مشتریان خود سرو میکنند.

نامهای محلی قلیان bhan ، ,hookah narghile و shisha, می باشد . قلیان با طراحی های مختلف ساخته می شود و دودآن قبل از استنشاق ازآب رد می شودو تنباکو در کاسه کوچکی گذاشته می شود که در انتها دارای حفراتی می باشد و ازطریق این حفرات لوله هایی به آن متصل است و اجازه می دهد که دود از انتهای محفظه آبی عبور کند, قلیان بطورشایع در میان خانواده ها ، کودکان و زنان درمناطقی که شکل رایج مصرف تنباکو در زنان میزان بسیار پائینی دارد, مصرف می شود علاوه بر این با عرضه تنباکو طعم دارد معطر ، مصرف قلیان بطور چشمگیری در میان جوانان ونوجوانان پسرودختران رو به افزایش است.

طی سال‌های گذشته، مصرف قلیان بطور قابل توجهی در كشورمان افزایش یافته است و بر اساس مطالعات صورت‌گرفته، قلیان فرآورده‌ای است كه نیمی از مردان ایرانی و 37درصد زنان، آن را تجربه كرده‌اند. در مطالعاتی كه از سوی مركز تحقیقات پیشگیری و كنترل دخانیات انجام شده، 23 درصد سیگاری‌ها حداقل یكبار در هفته قلیان مصرف می‌كنند. این رقم در غیرسیگاری‌ها 25 درصد است و این بدین معناست كه غیرسیگاری‌ها حتی بیش‌تر از سیگاری‌ها در حال مصرف قلیان هستند و به سمت اعتیاد به آن پیش می‌روند.

يکشنبه 5/6/1391 - 18:57 - 0 تشکر 530452

یک وعده کشیدن قلیان بیشتر از یک پاکت سیگار نیکوتین وارد بدن می‌کند

به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، سازمان جهانی بهداشت (WHO) چهارشنبه 15 مارس (24 اسفند) اعلام کرد قلیان‌های آبی معروف مصری، زیان بیشتری از سیگار دارند.."

بسیاری از مصری‌ها که قلیان می‌کشند، معتقدند عبور دود از میان آب درون محفظه شیشه‌ای، برخی از سموم تنباکو را تصفیه می‌کند. اما حسین جزایری رئیس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: اینطور نیست.

جزایری در یک کنفرانس خبری گفت: " ده‌ها سال، عقیده‌ کاذب فراگیری وجود داشته است که قلیان‌های آبی از سیگار خطر کمتری دارند. دود استنشاق‌شده از قلیان، نه تنها همه مواد سرطان‌زای دود سیگار را داراست، بلکه مونوکسیدکربن بیشتری هم دارد. به علاوه دود قلیان مجموعه‌ای از مواد سرطان‌زای دیگر هم دارد که ناشی از سوختن زغال است و خطر انتقال بیماری‌‌های عفونی مانند سل  و هپاتیت  از قطعه دهانی مشترک قلیان هم وجود دارد

بررسی WHO نشان می‌دهد که یک قلیان‌کش عادی 2 تا 3 بار در روز از قلیان استفاده می‌کند و مقدار نیکوتین دریافتی در هر وعده قلیان کشیدن، از نیکوتین دریافتی کشیدن یک بسته سیگار هم بیشتر است.

عثمانی‌ها در قرن 17 میلادی قلیان‌های آبی را به مصر آوردند. اگرچه در قرن‌های بعدی با آمدن سیگار به بازار، فقط در مناطق روستایی از قلیان استفاده می شد، ولی در دهه های اخیر دوباره مصرف قلیان در میان مصری ها رواج پیدا کرده است.

به خصوص زنان مصری تحت تاثیر این مد جدید و با تصور زیان کمتر قلیان نسبت به سیگار، به کشیدن آن روی آورده‌اند.

مصطفی کمال از موسسه پژوهشی مبارزه با دخانیات مصر می‌گوید، یک سوم از 34000 مورد مرگ و میر سالانه ناشی از دخانیات در مصر، مربوط به کشیدن قلیان است.


يکشنبه 5/6/1391 - 18:58 - 0 تشکر 530455

نتیجه گیری


بر خلاف تصورو باور عمومی که معتقدند ضررقلیان از سیگار وسایرمواددخانی کمتربوده وآب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌ گیرد،ولی باتوجه به میزان ومدت مصرف قلیان باید اذعان نمود که ضرروعوارض جسمی وروانی استعمال قلیان از سیگار وسایرمواددخانی نه تنها کمتر نبوده بلکه میزان ونوع عوارض آن بیشتر ومتنوع تر می باشد واین باورهای غلط درموردمصرف قلیان در جامعه وبخصوص جوانان ونوجوانان رواج داشته وباعث افزایش شیوع مصرف قلیان درجامعه بخصوص در بین دختران وزنان گردیده است. لذا باید با اگاهی دادن به جامعه از طرق مختلف وبخصوص به جوانان ونوجوانان در زمینه باورهای غلط ومضرات استعمال قلیان آموزش فراگیر داده وزمینه ازبین بردن این باورها راایجاد کرد که پیشنهاد می شوددرزمینه های ذیل باید برنامه ریزی واقدام نمود:


▪ اجرای مداخله آموزشی درخصوص ازبین بردن باورهای غلط درمورد قلیان و اتخاذ عملکردهای پیشگیری کننده از کشیدن قلیان به عنوان یک رفتار پرخطر ودروازه سایر رفتارهای پرخطر در بین بزرگسالان و نوجوانان .



▪ مسئولان وزارت بهداشت ودرمان باهماهنگی وزارت آموزش وپرورش نسبت به برنامه ریزی آموزش دانش آموزان براساس الگو های آموزشی وبصورت مستمر جهت اصلاح باورهای غلط و پیشگیری از استعمال قلیان اقدام نمایند.



▪ از گروههای همسالان جهت انتقال آموزشها به عنوان لیدر در مدارس ومحلات استفاده گردد



▪ دربرنامه های آموزشی ودرسی دانش آموزان مطلب آموزشی مناسب جهت اگاهی وراهنمایی دانش آموزان ومعلمان درنظرگرفته شود.



▪ برنامه های آموزشی فراگیرازطریق رسانه های جمعی وهمچنین استفاده از تیزرهای آموزشی جذاب ومناسب بطور مستمر تهیه وارائه گردد.



▪ قوانین پیشگیری از استعمال قلیان به خصوص درمورد نوجوانان بصورت جدی ومستمرتصویب و اجراگردد.



بسیاری از متخصصان اذعان دارند مصرف دخانیات به هر شكلی، با افزایش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان راه‌های هوایی و ریه همراه است، پس مصرف قلیان می‌‌تواند با مشكلات جدی‌تر همراه باشد.



بر این اساس اثبات شده است: دخانیات عامل 90 تا 95 درصد سرطان‌های ریه و 40 درصد بیماری‌های قلبی- عروقی است. همچنین 50 تا 70 درصد سرطان‌های دهان، حلق، حنجره و 40 درصد سرطان‌های لوزالمعده و 30 درصد سرطان‌های مثانه در اثر مصرف دخانیات است.


جالب است بدانید برخی اینگونه تصور می‌كنند كه قلیان كشیدن موجب صمیمیت می‌شود بویژه زمانی كه شلنگش مشترك استفاده شود!در حالی كه این طریقه مصرف قلیان كه در آن قسمت دهانی شلنگ بین افراد جابجا می‌شود موجب انتقال بیماری‌هایی مثل هپاتیت، تبخال و سل می‌شود.


برخی نیز بر این باورند كه اگرچه در قلیان توتون هست ولی اعتیادش از سیگار كمتر است؛ حال آنكه اعتیاد به نیكوتین موجود در قلیان در ابتدا با تمایل به استنشاق بوی قلیان شروع می‌شود، بطور قطع قسمتی از نیكوتین قلیان توسط آب گرفته می‌شود ولی در نهایت مقدار كلی نیكوتین به حدی بالاست كه چند برابر سیگار حاوی نیكوتین است.


دود قلیان به خاطر ذغالی كه در سوخت آن بكار می‌رود، خیلی بیشتر حاوی مونوكسید كربن است؛ ضمن این كه قلیان در حرارت پایین‌تری نسبت به سیگار می‌سوزد و در نتیجه مونوكسید كربن و قطران بالاتری دارد. بعد از مصرف یك قلیان به مدت 45 دقیقه مونوكسید كربن به 45 تا 70 mmp می‌رسد كه برابر است با مصرف 45 تا 70 سیگار در عرض یكساعت و جالب است بدانیم: در اروپا وقتی مونوكسید كربن به 35ppm می‌رسد، خودروها اجازه تردد ندارند!



نكته حایز اهمیت دیگر این كه اولین قدم‌های اعتیاد به نیكوتین و بسیاری از سایر مواد مخدر می‌تواند با استعمال قلیان آغاز شود. توتون تنها یك چهارم وزن ماده‌ای كه برای استعمال قلیان استفاده می‌شود را شامل می‌شود و بقیه آن را مواد افزودنی تشكیل می‌دهند و در نتیجه ماده‌ای كه مصرف می‌شود حاوی نیكوتین و بسیاری مواد سمی دیگر است. بخاطر وجود نیكوتین كمتر (ماده‌ای كه فرد به خاطر آن قلیان را مصرف می‌كند) پك‌های مصرف كنندگان قلیان عمیق‌تر و در نتیجه ضررهای قلیان نسبت به سیگار به مراتب بیشتر خواهد بود.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:8 - 0 تشکر 530477

66درصد برونشیت و سرطان ریه ناشی از مصرف دخانیات است


کارشناس دخانیات و آلودگی محیط دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: 66 درصد برونشیت و سرطان ریه، 12 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و 38 درصد بیماری‌های حاد تنفسی در جهان ناشی از مصرف دخانیات است.

لیلا ابراهیم زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، اظهار داشت: زنانی که در طول دوران بارداری خود، مصرف کننده قلیان بوده یا در معرض دود قلیان اطرافیان قرار گرفته‌اند، وزن نوزادان‌شان در هنگام تولد کمتر از حد طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی در این نوزادان بیشتر است.

وی افزود: دود حاصل از مصر ف قلیان ترکیبی از مواد دخانی و مواد سوختی می‌باشد، که خطر جدی برای اطرافیان دارد.

این کارشناس تاکید کرد: زیان استنشاق دود ناشی از قلیان برای افرادی که به طور غیرمستقیم در معرض آن قرار دارند، به مراتب بیش از دود سیگار بوده، چرا که سیگار دارای 4000 ماده سمی و 40 نوع ماده سرطان زاست در حالی كه قلیان دارای 4000 هزار ماده سمی و 70 ماده سرطان زاست.


وی بیان کرد: استفاده مشترک از قسمت دهانی قلیان، عاملی در انتقال بیماری‌های واگیردار همچون سل و هپاتیت در بین مصرف‌کنندگان می‌باشد.

این کارشناس ارشد بهداشت محیط اضافه کرد: متاسفانه بوی مطبوع و طعم شیرین توتون‌های قلیان باعث شده، برخی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان بدون توجه به اثرات سوء آن، اشتباهی به مصرف قلیان روی آورند.

وی تاکید کرد: برخلاف تصور برخی از افراد دود حاصل از قلیان به هیچ وجه کم خطر نیست، بلکه حاوی مواد سرطان‌زا و سمی بیشماری بوده که باعث سرطان ریه، لب و حفره دهانی، بیماری‌های قلبی عروقی و دیگر بیماری‌ها و سرطان‌ها می‌شود.

ابراهیم‌زاده اعلام کرد: خطر ابتلا به سرطان در افرادی که قلیان و سایر مواد دخانی را مصرف می‌کنند، پنج برابر افرادی است، که مصرف کننده این مواد نیستند.

وی چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لبها، زردی و فساد دندان‌ها را از دیگر آثار مصرف قلیان دانست.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:10 - 0 تشکر 530479

مصرف هربار قلیان برابر با مصرف 80 تا 100 نخ سیگار است



کارشناس دخانیات و آلودگی محیط دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان  با اشاره به این‌که هر فرد سیگاری که به طور متوسط روزانه 8 تا 12 نخ سیگار مصرف می‌کند، به طور متوسط با 40 الی 75 پک در روز حدود 0.5 تا 0.6 لیتر دود استنشاق می‌کند، ابراز داشت: هر فرد مصرف کننده قلیان در هر وعده مصرف معادل 80 تا 100 نخ سیگار دود دریافت می‌کند.

وی با اشاره به این نکته که، 45 دقیقه پس از مصرف قلیان، مونو اکسید کربن موجود در خون دو برابر و نیکوتین آن سه برابر زمانی می‌شود، که فرد سیگار می‌کشد، تاکید کرد: تنباکو و توتون مورد استفاده در قلیان معمولا از بی‌کیفیت ترین و نامرغوب‌ترین انو اع موجود و در واقع خطرناکترین آنها می‌باشد و اسانس‌ها و مواد معطر استفاده شده در تنباکوهای معسل یا میوه‌ای حاوی هزاران ماده سمی و کشنده است.

ابراهیم‌زاده در ادامه بیان کرد: متاسفانه در کشور ما سالیانه بیش از 60 هزار نفر به علت مصرف سیگار و قلیان و بیماری‌های وابسته به آن جان خود را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به وجود هزاران نوع ماده سمی و انواع ترکیبات سرطانزا در دود سیگار و قلیان گفت: این مواد سمی سبب ایجاد بیماری‌های تنفسی، قلبی عروقی، ضایعات شنوایی و سرطان پوست و از بین رفتن قدرت جسمی و فعالیت بدنی افراد مصرف کننده می‌شود.

کارشناس دخانیات و آلودگی محیط دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، نیکوتین را مهم‌ترین ماده موجود در دود قلیان و سیگار خواند و تصریح کرد: این ماده اعتیادآور کمتر از چند ثانیه به مغز رسیده و سپس در تمام بدن پخش می‌شود.

ابراهیم زاده با بیان این كه بیش از 40 درصد افراد و تعداد 700 میلیون یا به عبارتی نیمی از کودکان دنیا در معرض استنشاق تحمیلی دود قلیان و سیگار قرار دارند، افزود: هر ساله بیش از 75 هزار نفر در کشور به علت مصرف قلیان و سیگار و بیماری‌های وابسته به آن از بین می‌روند.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:11 - 0 تشکر 530480

*ظاهرشدن علایم ناشی از مصرف قلیان و مواد دخانی 10 الی 15 سال طول می‌کشد

کارشناس دخانیات و آلودگی محیط دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان عنوان کرد: به دلیل این‌که زمان شروع اکثر عوارض و علایم ناشی از مصرف قلیان و سایر دخانیات 10 الی 15 سال بعد از مصرف ظاهر می‌شود، متاسفانه نوجوانان به خطراتی که آنان را تهدید می‌کند آگاه نبوده و بدون توجه به عاقبت امر به دلیل احساس نکردن علائم بیماری به مصرف قلیان و سیگار ادامه می‌دهند.

ابراهیم‌زاده عنوان کرد: روزانه شش هزار کودک و نوجوان کمتر از 18 سال برای اولین بار استعمال سیگار و مواد دخانی را شروع می‌کنند و محققان به این نتیجه رسیده‌اند که نوجوانان و جوانان زیر 21 سال بسیار سریع‌تر، نسبت به افراد بزرگسال به قلیان و سیگار معتاد می‌شوند، زیرا بدن آنها در برابر نیکوتین مقاومت کمتری نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: صاحبان کارخانجات تولید و فروش تنباکو که بدترین و نامرغوب ترین تنباکوهای غیرمصرفی را با اضافه کردن اسانس‌های مختلف برای استفاده در قلیان به بازار می‌فرستند، در واقع بدون توجه به سلامت مصرف کنندگان به منافع خود می‌اندیشند.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:17 - 0 تشکر 530487

نوجوانان آگاه باشند؛ دوران طلایی زندگی خود را با دود تباه نکنند

کارشناس دخانیات و آلودگی محیط دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به این‌که تحقیقات اخیر نشان داده، چنانچه افراد تا سن 20 سالگی اقدام به مصرف قلیان و سیگار نکنند، احتمال سیگاری شدن آنها پس از 20 سالگی بیش از 80 درصد کاهش می‌یابد، مطرح کرد: نوجوانان باید آگاه باشند که دوران طلایی زندگی خود را با دود قلیان و سیگار تباه نکنند.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: غیرسیگاری‌هایی كه در معرض دود سیگاری‌ها قرار می گیرند و از دود غیر مستیقم یا دود محیطی دخانیات استنشاق می‌كنند، در معرض افزایش خطر سرطان هستند، به طوری که یك فرد غیرسیگاری كه با یك سیگاری ازدواج كند، نسبت به فردی كه دارای همسر غیرسیگاری است 30 تا 20 درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان ریه دارد.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:18 - 0 تشکر 530489

فرزندان افراد مصرف کننده مواد دخانی در مهارت‌های خواندن عقب می‌مانند

ابراهیم زاده گفت: فرزندان افراد مصرف کننده قلیان و سیگار در مهارت‌هایی مانند خواندن مطالب و ریاضیات سه تا پنج ماه عقب‌تر از همسالان خود هستند.

وی ابراز داشت: زمانی که کودک هوای آلوده به دود سیگار یا قلیان را استنشاق می‌کند به همان اندازه که اطرافیانش سیگار یا قلیان مصرف می‌كنند در معرض خطرات ناشی از مصرف آنها قرار می‌گیرد.

وی با بیان این‌که خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی در کودکانی که در معرض دود سیگار قرار دارند بیشتر است، خاطرنشان کرد: این امر در مورد لوزه‌ها نیز صدق می‌کند و باعث تورم لوزه‌ها و التهاب حلق می‌شود.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:18 - 0 تشکر 530490

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان: 60 درصد از مرگ و میرهای سالیانه کشور ناشی از مصرف دخانیات است

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: 60 درصد از مرگ و میرهای کشور در سال ناشی از مصرف دخانیات می‌باشد.

فرزین بیدارپور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، اظهار داشت: در حال حاضر گرایش به قلیان بین مردم افزایش چشم گیری داشته و این در حالیست که برخلاف تصور مصرف کنندگان، مضرات آن بیش از سیگار است.



وی با اشاره به این‌که مصرف قلیان حالت قبح و شرم و حیا از اطرافیان را ندارد، افزود: قلیان در اکثر خانواده‌ها قابل استفاده می‌باشد و ممکن است، کودکان نیز به راحتی از آن استفاده کنند.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اعلام کرد: متاسفانه مردم باورهای غلطی داشته و می‌پندارند که نیکوتین موجود در قلیان در جریان گذار از آب حل می‌شود، در حالی که نیکوتین موجود در قلیان بسیار مضرتر است.

وی قلیان را زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها شامل آب مروارید، زخم معده، و قلبی عروقی دانست و افزود: با توجه به این‌که عروق به کلیه اندام‌ها خون رسانی می‌کند، آسیب دیدگی آن موجب عدم اکسیژن رسانی مناسب و از کار افتادگی و نهایتاً قطع اندام می‌شود.

بیدارپور با اشاره به این‌که اطلاعات و آمار موجود در کشور حکایت از مصرف بالای قلیان دارد، تصریح کرد: در برخی از کشورها مبارزه خوبی با مصرف و گسترش دخانیات از جمله قلیان صورت گرفته است.

وی فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم را در جلوگیری و کنترل مصرف قلیان بسیار موثر دانست و اذعان داشت: علاوه بر قوانین جمع آوری دخانیات فرهنگ‌سازی مناسب نیز ضروری است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اعلام کرد: در حالی که در سال 86 حدود 96 درصد از قهوه خانه‌های استان از قلیان پاک شد، مصرف آن به صحرا و پارک‌ها انتقال یافت.

وی برگزاری کلاس‌های آموزشی برای قهوه خانه‌داران و برگزاری مسابقات نمایشگاهی را از جمله فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی در راستای کاهش مصرف قلیان دانست و گفت: این فعالیت‌ها کافی نبوده و تحقق این مهم نیازمند اطلاع رسانی به مردم است.

فرزین بیدارپور دلیل شروع و گرایش به مصرف قلیان و دخانیات در کودکان و نوجوانان زیر بیست سال را واکنش روانی به جامعه ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: در هر شهرستان یک پزشک در راستای کمک به افرادی که تمایل به ترک دخانیات دارند، آموزش داده شده است.

بیدارپور با اشاره به این‌که از قلیان بیش از هر چیزی به عنوان سرگرمی استفاده می‌شود، یادآور شد: اثرات و ضریب نفوذ قلیان برای افرادی که در اطراف مصرف کننده آن قرار دارند، بیش از سیگار است.

يکشنبه 5/6/1391 - 19:19 - 0 تشکر 530493

یک دکترای جامعه شناسی مطرح کرد: نوجوانان از طریق مصرف قلیان به دنبال مطرح شدن خود هستند عدم مهارت نه گفتن عاملی برای گسترش مصرف قلیان است

یک دکترای جامعه شناسی گفت: متاسفانه در حال حاضر بین جوانان و نوجوانان بیش از هر دلیلی به واسطه تمایز از دیگران و تفریح از قلیان استفاده می شود.

جلیل سحابی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزای دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده‌ها از مصرف قلیان توسط فرزندانشان اطلاعی ندارند، اظهارداشت: در حال حاضر قلیان مانند یک پدیده رو به گسترش در جامعه حضور دارد و می توان گفت که مصرف کنندگان از مضرات آن نیز آگاهی دارند.



وی افزود: اگرچه رده‌های سنی مختلف به مصرف قلیان گرایش دارند، اما بیشترین گرایش به مصرف قلیان بین جوانان 18 تا 25 سال است، چراکه جوانان در این سن بیشتر به دنبال مطرح شدن و تمایز خود از دیگران هستند.

این دکترای جامعه شناسی بیان کرد: متاسفانه جوانان مصرف قلیان را راهی بر ای تمایز خود از دیگران دانسته و به تعبیری خواهان به اثبات رساندن استقلال و بزرگی خود از این طریق هستند.

وی با بیان اینکه دکتر بوتوین برای اولین بار به مسئله مهارت نه گفتن در مدرسه در قبال مصرف سیگار و مواد مخدر اشاره کرده و گفته بعد از مدتی این دانش آموزان تا حدود زیادی خود را در مقابل این خطر بیمه می کنند، تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل مصرف قلیان عدم مهارت جوانان و نوجوانان در نه گفتن به تعارفات گروه همسالان می باشد.

سحابی ادامه داد: به نظر می‌رسد که در جامعه ما در این سن و سال جوانان و نوجوانان در راستای باقی ماندن در گروه تعارفات هم سن و سالان خود را پذیرفته و به مصرف دخانیات از جمله قلیان روی می آورند.

وی تاکید کرد: آموزش مهارت‌های زندگی در مراحل اولیه زندگی و بعدها در مدرسه و مهیا کردن زمینه‌های دیگر سرگرمی تفریح برای کاهش گرایش به مصرف قلیان و سایر آسیب‌های اجتماعی امری ضروریست.

این جامعه شناس عنوان کرد: به کارگیری این راه حل‌ها موجب افزایش میزان کنترل اجتماعی و خانوادگی در مقطع سنی حساس جوانی و نوجوانی شده و زمینه های کاهش آسیب‌های اجتماعی و روانی را فراهم می کند.

وی در تشریح سرگرمی‌ها تمایل به غیر هم جنس، ورزش و موسیقی را دارای بیشترین جاذبه برای نوجوان و جوانان ذکر و بیان کرد: در صورتیکه در مورد اول افراط شود، جامعه نمی تواند از نیروهای خود به نحو احسن استفاده کند و معضلات اجتماعی دیگری را نیز به دنبال دارد.

جلیل سحابی با اشاره به اینکه موسیقی و ورزش جامعه را به سوی شادابی و نشاط و نیروها را به سوی تعالی و پیشرفت به حرکت در می آورد، ابراز داشت: می‌طلبد، بسترهای مناسب برای فعالیت‌های ورزشی مختلف و آموزش موسیقی در جامعه مهیا شود.

ایسنا
میگنا

يکشنبه 5/6/1391 - 19:36 - 0 تشکر 530514

سلام
چند مدتی بود که قانون خیلی خوبی در حال اجرا بود که کسی حق کشیدن قلیان در پارک ها و... را نداشت و سفره خانه ها تعطیل شده بودند ولی نمیدونم چی شده که دوباره این قانون لغو شده و متاسفانه میبینم توی سفره خانه ها کلی جوان در حال کشیدن قلیان هستند ....

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.