• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 1454)
يکشنبه 5/6/1391 - 12:42 -0 تشکر 529983
هوش مصنوعی

هوش مصنوعی (artificial intelligence) را باید عرصهٔ پهناور تلاقی و ملاقات بسیاری از دانشها، علوم، و فنون قدیم و جدید دانست.

يکشنبه 5/6/1391 - 12:54 - 0 تشکر 529999

در مقایسه هوش مصنوعی با هوش انسانی می توان گفت كه انسان قادر به مشاهده و تجزیه و تحلیل مسایل در جهت قضاوت و اخذ تصمیم میباشد در حالی كه هوش مصنوعی مبتنی بر قوانین و رویه هایی از قبل تعبیه شده بر روی كامپیوتر میباشد. در نتیجه علی رغم وجود كامپیوترهای بسیار كارا و قوی در عصر حاضر ما هنوز قادر به پیاده كردن هوشی نزدیك به هوش انسان در ایجاد هوشهای مصنوعی نبوده ایم.



بطور كلّی، هوش مصنوعی را می توان از زوایای متفاوتی مورد بررسی و مطالعه قرار داد. مابین هوش مصنوعی به عنوان یك هدف، هوش مصنوعی به عنوان یك رشته تحصیلی دانشگاهی، و یا هوش مصنوعی به عنوان مجموعۀ فنون و راه كارهایی كه توسط مراكز علمی مختلف و صنایع گوناگون تنظیم و توسعه یافته است باید تفاوت قائل بود.

يکشنبه 5/6/1391 - 12:55 - 0 تشکر 530002



مدیریت پیچیدگی



ایجاد و ابداع فنون و تكنیك‌های لازم برای مدیریّت پیچیدگی را باید به عنوان هستۀ بنیادین تلاش‌های علمی و پژوهشی گذشته، حال، و آینده، در تمامی زمینه‌های علوم رایانه، و به ویژه، در هوش مصنوعی معرّفی كرد. شیوه‌ها و تكنیك‌های هوش مصنوعی، در واقع، برای حلّ آن دسته از مسائل به وجود آمده است كه به طور سهل و آسان توسط برنامه‌نویسی تابعی (Functional programming)، یا شیوه‌های ریاضی قابل حلّ نبوده‌اند.


يکشنبه 5/6/1391 - 12:55 - 0 تشکر 530003


در بسیاری از موارد، با پوشانیدن و پنهان ساختن جزئیّات فاقد اهمّیّت است كه بر پیچیدگی فائق می‌آییم، و می‌توانیم بر روی بخش‌هایی از مسئله متمركز شویم كه مهم‌تر است. تلاش اصلی، در واقع، ایجاد و دستیابی به لایه‌ها و ترازهای بالاتر و بالاتر تجرید را نشانه می‌رود، تا آنجا كه، سر‌انجام برنامه‌های كامپوتری درست در همان سطحی كار خواهند كرد كه خود انسان‌ها به كار مشغولند.

يکشنبه 5/6/1391 - 12:56 - 0 تشکر 530004



به یاری پژوهش‌های گسترده دانشمندان علوم مرتبط، هوش مصنوعی از آغاز پیدایش تاكنون راه بسیاری پیموده‌است. در این راستا، تحقیقاتی كه بر روی توانایی آموختن زبانها انجام گرفت و همچنین درك عمیق از احساسات، دانشمندان را در پیشبرد این علم، یاری كرده‌است. یكی از اهداف متخصصین، تولید ماشینهایی است كه دارای احساسات بوده و دست كم نسبت به وجود خود و احساسات خود آگاه باشند. این ماشین باید توانایی تعمیم تجربیات قدیمی خود در شرایط مشابه جدید را داشته و به این ترتیب اقدام به گسترش دامنه دانش و تجربیاتش كند.


يکشنبه 5/6/1391 - 12:57 - 0 تشکر 530005


برای نمونه به رباتی هوشمند بیاندیشید كه بتواند اعضای بدن خود را به حركت درآورد، او نسبت به این حركت خود آگاه بوده و با سعی و خطا، دامنه حركت خود را گسترش می‌دهد، و با هر حركت موفقیت آمیز یا اشتباه، دامنه تجربیات خود را وسعت بخشیده و سر انجام راه رفته و یا حتی می‌دود و یا به روشی برای جابجا شدن، دست می‌یابد، كه سازندگانش، برای او، متصور نبوده‌اند.


يکشنبه 5/6/1391 - 12:58 - 0 تشکر 530006


هر چند مثال ما در تولید ماشینهای هوشمند، كمی آرمانی است، ولی به هیچ عنوان دور از دسترس نیست. دانشمندان، عموماً برای تولید چنین ماشینهایی، از تنها مدلی كه در طبیعت وجود دارد، یعنی توانایی یادگیری در موجودات زنده بخصوص انسان، بهره می‌برند.



آنها بدنبال ساخت ماشینی مقلد هستند، كه بتواند با شبیه‌سازی رفتارهای میلیونها یاخته مغز انسان، همچون یك موجود متفكر به اندیشیدن بپردازد.



يکشنبه 5/6/1391 - 12:59 - 0 تشکر 530007

هوش مصنوعی كه همواره هدف نهایی دانش رایانه بوده‌است، اكنون در خدمت توسعه علوم رایانه نیز است. زبانهای برنامه نویسی پیشرفته، كه توسعه ابزارهای هوشمند را ممكن می‌سازند، پایگاههای داده‌ای پیشرفته، موتورهای جستجو، و بسیاری نرم‌افزارها و ماشینها از نتایج پژوهش‌های هوش مصنوعی بهره می‌برند.


يکشنبه 5/6/1391 - 12:59 - 0 تشکر 530008


سیستمی كه عاقلانه فكر كند. سامانه‌ای عاقل است كه بتواند كارها را درست انجام دهد. در تولید این سیستم‌ها نحوه اندیشیدن انسان مد نظر نیست. این سیستم‌ها متكی به قوانین و منطقی هستند كه پایه تفكر آنها را تشكیل داده و آنها را قادر به استنتاج و تصمیم گیری می‌نماید. آنها با وجودی كه مانند انسان نمی‌اندیشند، تصمیماتی عاقلانه گرفته و اشتباه نمی‌كنند. این ماشینها لزوما دركی از احساسات ندارند. هم اكنون از این سیستم‌ها در تولید عامل‌ها در نرم افزارهای رایانه‌ای، بهره گیری می‌شود. عامل تنها مشاهده كرده و سپس عمل می‌كند.


يکشنبه 5/6/1391 - 13:0 - 0 تشکر 530009




سیستم‌های خبره

سیستم‌های خبره زمینه‌ای پركاربرد در هوش مصنوعی و مهندسی دانش ا‌ست كه با توجّه به نیاز روز افزون جوامع بر اتخاذ راه ‌حل‌ها و تصمیمات سریع در مواردی كه دانش‌های پیچیده و چندگانهٔ انسانی مورد نیاز است، بر اهمیت نقش آنها افزوده هم می‌شود. سیستم‌های خبره به حل مسائلی می‌پردازند كه به طور معمول نیازمند تخصّص‌های كاردانان و متخصّصان انسانی‌ست. به منظور توانایی بر حل مسائل در چنین سطحی (ترازی)، دسترسی هرچه بیشتر اینگونه سامانه‌ها به دانش موجود در آن زمینه خاص ضروری می‌گردد.


يکشنبه 5/6/1391 - 13:0 - 0 تشکر 530010




عامل‌های هوشمند

عامل‌ها (Agents) قادر به شناسایی الگوها، و تصمیم گیری بر اساس قوانین فكر كردن خود می باشند. قوانین و چگونگی فكر كردن هر عامل در راستای دستیابی به هدفش، تعریف می‌شود. این سیستم‌ها بر اساس قوانین خاص خود فكر كرده و كار خودرا به درستی انجام می‌دهند. پس عاقلانه رفتار می‌كنند، هر چند الزاما مانند انسان فكر نمی‌كنن

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.