• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 1754)
جمعه 3/6/1391 - 13:49 -0 تشکر 526659
اخبار تجاری و بازرگانی

سلام دوستان عزیز


در این قسمت از اخبار مربوط به تجارت داخلی و خارجی مطلع میشوید

جمعه 17/6/1391 - 20:36 - 0 تشکر 549088


وزیر تجارت عراق با اشاره به خودداری خود از امضای یک موافقت نامه تجاری جدید با ایران مدعی اقدام ایران در متوقف کردن جریان آب به این کشور شد و گفت تا زمانی که این مشکل حل نشود از امضای این موافقت نامه خودداری خواهد کرد.



وزیر تجارت عراق در مصاحبه ای با پایگاه خبری رووداو اعلام کرد از امضای یک موافقت نامه تجاری بین کشورش و ایران خودداری کرده است.


به گزارش فارس پیش از عید فطر هیئتی از کمیته اقتصاد و بازرگانی وزارت تجارت عراق به سرپرستی نوری شوایس به ایران سفر کرد و در جریان این سفر یک موافقت نامه تجاری بین دو کشور به امضا رسید اما خیرالله حسن بابکر به عنوان وزیر تجارت عراق از امضای این موافقت نامه خودداری کرده است.


وی در مورد علت خودداری از امضای این موافقت نامه گفت: «49رودخانه از ایران به داخل عراق جریان دارد اما ایران همه آن ها را خشک کرده است. ایران آب این رودها را به سمت داخل خاک خود تغییر جهت داده و بر روی برخی از آن ها سد زده است. من به وزیر تجارت ایران گفتم اگر ایران مشکل آبی بین دو کشور را حل نکند این موافقت نامه را امضا نمی کنم. وی گفت این موضوع متفاوتی است و به وزارتخانه های دیگر مربوط می شود. اما من گفتم نه و اگر مشکل حل نشود این موافقت نامه را امضا نمی کنم».


وزیر تجارت عراق در ادامه مدعی شد رودخانه الوند کاملا خشک شده است و آب سد دوکان تا حد زیادی پایین آمده است.


وی افزود: اگر ایران مسئله آبی بین دو کشور را حل نکند از راه های دیگر برای فشار به ایران استفاده خواهیم کرد. ما واردات کالاهای ایرانی را محدود خواهیم کرد. این موضوع هم اکنون در دستان وزارت تجارت عراق قرار دارد. ما باید از تحریم ایران استفاده کنیم و ایران را مجبور کنیم مشکل آبی را حل کند.


وی گفت: پارلمان عراق امضای چنین موافقت نامه ای را تحمل نمی کند. اما نوری شوایس دیدگاه متفاوتی دارد. ما در جریان سفر اخیر خود به ایران به مقامات این کشور گفتیم همین است که هست. ما به آن ها گفتیم امضا نکردن این موافقت نامه پایان مسئله نیست بلکه همه چیز شروع شده است.


وزیر تجارت عراق با اذعان به مخالفت برخی مقامات عراقی با این تصمیم خود گفت: افرادی هستند که از من خواسته اند زیاد سخت نگیرم و موافقت نامه را امضا کنم. اما تسلیم فشارها نمی شوم و اگر لازم باشد استعفا می دهم.


وی پیش تر نیز تهدیدهایی در مورد لغو قراردادهای تجاری با ترکیه مطرح کرده است. وی در این باره نیز گفت: اگر ترکیه نیز سهم آبی عراق را آزاد نکند همه موافقت نامه های بین دو کشور را باطل اعلام می کنم. من در حال تحقیق در مورد منابع جایگزین برای کالاهای ترکیه ای هستم. برای مثال قراردادی برای واردات سالانه 670 میلیون دلار روغن خوراکی با ترکیه داریم. اما پاسخ ترکیه در برابر مشکل آبی دو کشور بهتر از ایران بوده است.


جمعه 17/6/1391 - 20:37 - 0 تشکر 549089

ه گزارش شبكه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران (شاتا ) ، دكتر " مهدی غضنفری " در مراسم پایانی سومین جشنواره و نمایشگاه ملی از علم تا عمل با حضور معاون فناوری رییس جمهوری ، تعدادی از استانداران ، جمعی از نمایندگان مجلس و برخی مسئولان در محل مصلی بزرگ تهران گفت : مهمترین پیامی كه این روزها باید به تولید كننده داد این است كه بخشی از صادرات خود را متناسب با بازارهای همسایه ، پیرامونی و هدف بسته بندی و آماده كنند .
وی پیش از ورود به موضوع صادرات اشاره ای به بازار ارز نیز داشت و گفت: هر چند كه مسائل ارز ، امروز مباحث خاص خود را به همراه داشته ، اما نرخ ارز در بازار تفاوت چشمگیری با قیمت مرجع دارد .
از نظر دكتر غضنفری سال 91 می تواند بهترین سال برای توسعه صادرات باشد و لازم است تولید كنندگان تلاش كنند تا از این فرصت قیمتی در نرخ ارز استفاده كنند .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با یادآوری این موضوع كه 60 میلیارد دلار از مبادلات كشور مربوط به واردات است و 40 میلیارد دلار دیگر آن را صادرات دربر می گیرد، گفت : وابستگی ما به درآمدهای نفتی 20 میلیارد دلار است و امسال سالی است كه می توانیم این میزان را به راحتی از محل صادرات غیرنفتی تامین كنیم .
وی همچنین با قدردانی از معاونت فناوری ریاست جمهوری برای برگزاری این نمایشگاه گفت: شركت كنندگان با مشاركت دراین نمایشگاه مسیر علم تا عمل را در معرض دید دیگران قرار
داده اند .
* شكل گیری حلقه های اتصال علم و اندیشه در بازار
وزیر صنعت ، معدن و تجارت تصریح كرد: باید به دلیل توجه به علم ، نوآوری و تجاری سازی علم و نو آوری از دست اندركاران برگزاری نمایشگاه و شركت كنندگان تقدیر و تشكر كرد چرا كه اگر اهمیت این موضوع از فناوری بیشتر نباشد، قطعا نیز كمتر نخواهد بود .
وی گفت : در سال های بسیار دور این آرزو كه توان علم در صحنه عمل به كار گرفته شود ، توسط بسیاری از مسئولان جامعه و اندیشمندان مطرح شده بود اما هیچ گاه به دقت سال های اخیر بكار گرفته نشد، زیرا در آن سال ها انتظار داشتیم فعالیت یك محقق بلافاصله جذب یك كارخانه شود و در بازار در معرض فروش قرار گیرد ، غافل از اینكه این زنجیره طولانی دارای تعداد زیادی حلقه است كه باید هر كدام از آنها كارهای خاصی را انجام دهند.
دكتر غضنفری با بیان این جمله كه "خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم كه حلقه های اتصال اندیشه و عمل و محصول در بازار شكل می گیرد"، گفت: كمتر كسی انتظار دارد به محض اینكه ایده ای به ذهنش برسد، بلافاصله آن ایده راهی بازار فروش شود، مسیر سختی است سرمایه گذاری های متفاوتی نیاز است ، سازمان ها و نهادهای مختلفی را برای این كار لازم داریم ، برخی شكل گرفته و شاید نیازمند تعداد دیگری نیز باشیم .
* سهم بالای فناوری های برتر در رشد اقتصادی
وی با طرح این پرسش كه چرا پرداختن به ایده و فناوری های نو وعملیاتی كردن آن به یك ضرورت و باید تبدیل شده ، سخنان خود را به بیان آماری در خصوص سهم فناوری در رشد اقتصادی ادامه داد و گفت: در سال 1970 میلادی ، 40 درصد رشد اقتصادی جهان مربوط به فناوری بود .
دكتر غضنفری سپس گفت : سهم فناوری در رشد اقتصادی در سال های 1980، 1990 ، 2000، 2010  میلادی ، به ترتیب 55، 65 ، 73 و 78 درصد بوده و پیش بینی می شود این میزان در سال 2020 به 85 درصد و در سال 2030 به 90 افزایش یابد و این بدان معنا است  كه رشد حوزه اقتصاد و رفاه وابسته به فناوری است .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد : اما درصدی از رشد فناوری به فناوری برتر یا شركت های دانش بنیان وابسته است كه این نسبت در سال های 1970، 1980، 2010 به ترتیب 10، 20 ، و 60 درصد بوده است .
وی افزود: برآورد می شود كه در سال 2030 میلادی ، 78 درصد رشد فناوری به فناوری برتر یا شركت های دانش بنیان وابسته خواهد شد .
دكتر غضنفری تاكید كرد: درحالی كه برآورد می شود در سال 2030 میلادی رشد فناوری عاملی موثر در رشد اقتصادی باشد اما نكته جالب این است كه از 90 درصد سهم فناوری در رشد اقتصادی ، 78 درصد آن مربوط به فناوری برتر یا دانش بنیان است . معنی ساده آن این است كه اگر تكنولوژی امروز را حفظ كنیم نباید متنظر رشد اقتصادی باشیم .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تصریح براینكه پیش بینی می شود گردش مالی صادرات كالا با فناوری بالا در سال 2016 از مرز سه هزار میلیارد دلار عبور كند ، گفت : رقم تجارت جهانی حدود 16 تا 17 تریلیون دلار است كه سه تریلیون دلار آن به فناوری برتر مرتبط می شود.
دكتر غضنفری افزود: در دهه های آینده بیش از 70 درصد درآمد ناشی از صنعت ، حاصل فناوری در حوزه صنعت خواهد بود .
* تجاری سازی ایده ها و اختراعات از راه های مطمئن تامین ارز
وی گفت : در سال 2004 میلادی ، ارزش صادرات جهانی با فناوری بالا،  1.5 هزار میلیارد دلار بود كه این رقم یك سال بعد به بیش از 1.7 هزار میلیارد دلار رسید و در سال 2009 از 2.4 هزار میلیارد دلار عبور كرد و این نرخ رشد حدود 10 درصدی در شرایط درحالی محقق شد كه نرخ رشد اقتصاد جهانی در بسیاری از كشورهای غربی یا منطقه یورو منفی بود .
دكتر غضنفری عنوان كرد : تجاری سازی ، ایده ها ، اختراعات و ابتكارات و توسعه شركت های دانش بنیان ازراه های مطمئن تامین ارز و توسعه اقتصادی است و بتدریج نیز سایر فناوری ها و روش ها آثار خود را در اقتصاد از دست خواهد داد .
* ضرورت توسعه فعالیت های دانش بنیان 
وزیر صنعت ، معدن و تجارت درباره جایگاه ایران در حوزه فناوری با استناد به تاكیدات مقام معظم رهبری در ابلاغیه برنامه پنجم توسعه بر صدور خدمات با ارزش افزوده بالا ، تاكید بر جنبه های مختلف توسعه فعالیت دانش بنیان در برنامه پنجم توسعه و تصویب واجرای قانون حمایت از شركت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات گفت : تمام این موارد با هدف حمایت از فعالیت های دانش بنیان مطرح شده است .
وی ادامه داد : سرمایه گذاری در صنایع دانش بنیان كشور در طی سال های 1375 تا 1387 سالانه نرخ رشد حدود 10 درصدی  را تجربه كرده كه این نرخ رشد در حالی كه همچنان باید در كشور  به امور زیر بنایی بپردازیم  ، فوق العاده خوب است .
دكتر غضنفری سپس افزود: متوسط نرخ رشد سالانه تولیدات صنایع با فناوری بالا طی سال های 84 تا 89 افزون بر 20 درصد برآورد شده وبا ادامه این روند ، میزان تولیدات صنایع با فناوری بالا به بیش از 10 میلیارد دلار بالغ خواهد شد .
* رشد 13 درصدی مصرف كالاهای صنایع با  فناوری بالا
به گفته وی ، میزان مصرف كالاهای صنایع با فناوری بالا در كشور حدود 7.8 میلیارد دلار تخمین زده می شود كه بسیاری از آن وارداتی است ، این میزان سالانه حدود 13 درصد رشد را نشان می دهد .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود : در صورت تداوم این روند پیش بینی می شود در افق 1404 این میزان به بیش از 52 میلیارد دلار یعنی بیش از 6 برابر رقم فعلی برسد .
دكتر غضنفری این موضوع را نیز گفت كه در شرایط فعلی ، 3.8 میلیارد دلار از مصرف داخلی كالاهای دانش بنیان از طریق واردات انجام می شود و مابقی ازطریق تولید داخلی تامین می شود.
وی تصریح كرد: تامین برخی نیازهای كشور به محصولات با فناوری بالا "های تك " ازطریق منابع داخلی در سال های اخیر نشان دهنده توان اقتصادی كشور دربرابر تحریم ها و بیانگر شكست تحریم ها و تبدیل تهدید ها به فرصت است .
*رشد 265 برابری ارزش صادرات كالا با  فناوری بالا
وی درباره موقعیت صادراتی كشورمان درحوزه محصولات با فناوری بالا با طرح این پرسش ها كه  آیا شركت دانش بنیان می توانند صادر كننده باشند ؟ صادرات آنها چه میزان خواهد بود ؟ چه سهمی را به خود اختصاص می دهند ؟عنوان كرد : بررسی نشان می دهد ایران از لحاظ صادرات كالاهای با فناوری بالا از میان 80 كشور صادر كننده كالاهای دانش بنیان رتبه 39 را به خود اختصاص داده است .
وی با استناد به آمارهای رسمی متوسط رشد ارزش صادرات كالا با فناوری بالا طی سال های 84 تا 89 را 22 درصد اعلام كرد و گفت : ارزش صادرات كالا با فناوری بالا از 2.3 میلیون دلاردر سال 75 به یك میلیارد دلار در سال 90 رسید كه بیش از 265 برابر رشد را نشان می دهد و پیش بینی می شود چنانچه این رشد طی سال های 90 تا 94 ادامه یابد به رقم 2 میلیارد دلار نزدیك شود
از نظر دكتر غضنفری، رشد صادرات كالا با فناوری بالا در سال های اخیربیانگر این است كه دستگاه های متولی از جمله وزارت علوم ، استانداران و سایر دستگاه های ذیربط  دراین حوزه در حال كار كردن هستند و بتدریج به تامین ارز و عدم وابستگی به نفت كمك می كنند كه این رویكرد آنها پاسخ "نه" به همه تحریم های نفتی است چرا كه تولیدات با فناوری بالا در نقاط مختلف دنیا مشتری های خاص خود را دارد و آنها هنگام نیاز ناچارند تحریم را نادیده بگیرند.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت سهم فعلی كالاها با فناوری بالا در صادرات غیرنفتی كشور را 2.7 درصد عنوان كرد و افزود: سهم فعلی در صادرات جهانی كالاهای دانش بنیان سه صدم درصد است .
وی دراین بخش از سخنان خود از معاون فناوری ریاست جمهوری خواست تا با برنامه ریزی های پیش بینی شده برای امسال و سال های آینده به رشد این میزان تا 10 درصد كمك كند .
دكتر غضنفری همچنین گفت: اگر پیش بینی بازار منطقه ای برای صنایع با فناوری بالا " های تك " 45 میلیارد دلار باشد معنی و مفهوم آن این است كه در اطراف خود 45 میلیارد دلار بازار محصولات با فناوری بالا داریم و به بیانی دیگر بازار در همین نزدیكی هاست ، نگاه صادراتی و البته فن بازاریابی را نیاز دارد .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با اشاره براینكه برای حمایت از حوزه فناوری محورهایی چون ایجاد شركت ها یا وام های ارزان قیمت مورد انتظار است، گفت : البته در دولت نهادهایی موثر هستند اما فكر می كنم بیش از آنكه به كمك های مالی نیاز داشته باشیم ، به ایجاد مكانیزم زنده و پویا بین محققین ، پژوهشگران و متقاضیان پژوهش نیازداریم مكانی كه یكدیگر را پیدا كنند .
* رونمایی از سامانه فناوری همزمان با بازگشایی دانشگاه ها 
وی گفت : برگزاری یك جشنواره فرصتی استثنایی است اما پس از آنكه این رویداد به پایان رسید محقق به كجا مراجعه كند ؟ سرمایه گذار برای تولید انبوه چگونه محقق را بیابد ؟ به همین دلیل "سامانه  فناوری "در وزارت صنعت ، معدن و تجارت به منظور سامان دهی و هم افزایی توان پژوهشی در راستای پاسخگویی به نیازها طراحی شده كه در آستانه مهرماه و فصل شروع مدارس و دانشگاه ها افتتاح می شود .
وی گفت :دراین سامانه سازمان های حامی، پژوهشگران ، متقاضیان پژوهش و واسطه های فناوری چهار گروهی هستند كه اگر ارتباط آنها با یكدیگررا ایجاد كنیم بساری ازگره ها باز می شود .
دكتر غضنفری افزود: ایده و منابع مالی در كشور ما كم نیست و به علاوه نمونه محصولات ساخته شده نیز زیاد است كه باید جایی چهار گروه را به یكدیگر مرتبط كند تا با هم كار كنند .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت از سازمان توسعه تجارت به عنوان یكی ازدستگاهی نام برد كه صادر كنندگان محصولات با فناوری بالا می توانند از تسهیلات آن برای ورود به بازار صادراتی ، كمك یارانه ای برای حضور در نمایشگاه های خارجی بهره برند .
وی ادامه داد : شركت های دانش بنیان باید به سرعت نیازهای داخلی و خارجی را در فضای انبوه تولید كنند و اگرنه در غیر این صورت گرد زمان برچهره آنها می نشیند و محقق از ادامه كار خود دلسرد می شود .
دكتر غضنفری در عین حال گفت : امیدواریم  سامانه فناوری با همكاری همه دستگاه ها همچون معاونت علمی رییس جمهوری ، وزارت علوم ، نفت ، نیرو ، صندوق های مخاطره آمیز به عنوان "حامیان " و ازطرفی بنگاه های تولیدی – خدماتی و تشكل ها به عنوان "متقاضایان و پژوهش "و دانشگاه ها و پژوهش گاه ها ، واحدهای آرندی (تحقیق و توسعه ) شركت های خدمات فنی و مهندسی به عنوان "پژوهشگران " و نهایتا واسطه های فناوری به عنوان "فن بازارها و شركت های انتقال دهنده تكنولوژی " كاركرد خود را انجام دهد.
* طرح های حمایتی وزارت صنعت ، معدن و تجارت از فعالیت های دانش بنیان
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در باره طرح های حمایتی این وزارتخانه نیز اظهار كرد: در بخش طرح های صنایع نوین به توسعه و نوآوری در بخش صنایع پیشرو ، ارتقای سطح فناوری در صنایع نوین و صنایع الكترونیك و توسعه صنایع نوین كمك هایی شده است .
دكتر غضنفری ادامه داد: در حوزه طرح های مطالعاتی و فنی – كاربردی نیز كمك هایی به انجام طرح های تحقیقات اساسی بخش صنعت و معدن ، مطالعات كاربردی صنعتی و نمونه سازی ماشین آلات و تجهیزات صنعتی و نمونه سازی قعطات خودرو صورت گرفته است .
وی اظهار كرد : در وزارت صنعت ، معدن و تجارت سازمان ها و نهادهای موثری در این حوزه همچون ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) ، ایمیدرو ( سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ) معاونت برنامه ریزی ، سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی و سازمان توسعه تجارت فعال هستند .
*ساخت منطقه اقتصادی ویژه صنایع نوین
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود از ساخت منطقه اقتصادی ویژه صنایع نوین در تهران خبرداد و گفت : این فعالیت ها با هدف حمایت از فعالان حوزه از علم تا عمل صورت می گیرد.
وی ابراز امیدواری كرد تا شركت های دانش بنیان موفق ، سال آینده ودر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی از علم تا عمل گزارشی از وضعیت برنامه ریزی و سهم خود برای صادرات را ارایه كنند .

جمعه 17/6/1391 - 20:38 - 0 تشکر 549091

تحویل یك فروند كشتی نفتكش اقیانوس پیمای به ونزوئلا تا یك ماه آینده




به گزارش شبكه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران ، دكتر " مهدی غضنفری" در حاشیه دیدار خداحافظی "داوید ولاس كز "سفیر ونزوئلا در وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان كرد: این فروند كشتی یكی از چهار فروند كشتی سفارش داده شده این كشور است كه توسط شركت صدرا ساخته شده و برای تحویل نهایی به آب انداخته شده است .
وی با اشاره به فرصت های خوبی كه ایران در حوزه صادرات خدمات فنی ومهندسی در نقاط مختلف جهان دارد ، گفت : رقم صادرات خدمات فنی و مهندسی سال گذشته بالغ بر 4 میلیارد دلار بود كه بیانگر قابلیت های كشور در حوزه پیمانكاری و انتقال تكنولوژی است و ایران در ونزوئلا فعالیت های متعددی را انجام می دهد .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین در باره گفت وگوهای خود با سفیر ونزوئلا در تهران كه قرار است در سمت معاون آسیا وزارت خارجه این كشور فعالیت خود را ادامه دهد ، گفت : دراین دیدار در باره برخی پروژه های خدمات فنی ومهندسی ایران دراین كشور و تقویت و توسعه روابط گفت وگوشد.
وی در باره سایر فعالیت های ایران در ونزوئلا توضیح داد : از مجموع 35 هزار واحد مسكونی كه قرار است ایران در ونزولا بسازد 10 هزار واحد تحویل داده شده و مابقی نیز در حال ساخت و سازاست .وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین ادامه داد : كارخانه های متعددی از جمله برای تولید لبنیات در ونزوئلا ساخته و تحویل شده و بتازگی نیز ساخت و راه اندازی كارخانه دیگری را كه قرار است به ساخت ماشین آلات مواد لبنی بپردازد از ایران درخواست كرده اند.
وی درباره حضور صنعت خودرو ایران در ونزوئلا نیز گفت: طبق معمول نیز قطعاتی برای مونتاژ خودروهای ایرانی به این كشور ارسال می شود.
دكتر غضنفری در باره برخی مطالبات پیمانكاران ایرانی از بابت پروژه های درحال انجام یا به پایان رسیده در ونزوئلا گفت : قرار است بخشی تسویه شود .
وی در خصوص ساخت كارخانه سیمان دراین كشور نیز توضیح داد : براساس گزارشات بیش از 90 درصد از فعالیت های مربوط به این كارخانه انجام شده و امیدواریم پس از اتمام عملیات تحویل دهیم .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: در زمان حاضر جمهوری اسلامی ایران پروژه ها ی متعددی در حوزه خدمات فنی ومهندسی را در ونزوئلا انجام می دهد كه با پیشرفت خوبی مواجه است و امیدواریم تا دو ماه آینده كارخانه سیمان را تحویل دهیم .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به این پرسش كه از نظر وی بزرگترین دستاورد شانزدهمین اجلاس غیر متعهدها چه بوده ؟  گفت : میزبانی این اجلاس از سوی جمهوری اسلامی ایران ، نمایشگر وفاق در همه اركان سیاسی كشور بود و همبستگی بسیار خوبی را نشان داد .
دكتر غضنفری گفت : حمایت ها و پشتیبانی خوب مردم ، پوشش مناسب رسانه ها ، انتخاب عالمانه سخنرانی ها توام با مدیریت ودرایت و صعه صدر برای برگزاری نشان داد كه با وجودی كه جمهوری اسلامی ایران استراتژی ملی و سخن ملی دارد اما جهانی سخن می گوید و مسائل خود را بر دیگر سران جهان تحمیل نمی كند ، این موارد از جمله موضوعاتی بود كه به این كنفرانس اعتلا داد.
وی همچینن از تدوین  مناسب مصوبات با مدیریت ایران به عنوان مدیریتی هوشمندانه نام برد و گفت : مصوبات در میان تمامی شركت كنندگان همدلی ایجاد كرد و هیچ اعتراضی در باره بند های پیشنهادی نبود .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در عین حال گفت: با وجودی كه تبلیغات بسیاری علیه جمهوری اسلامی ایران شده بود و برخی كشورها تصور می كردند با كشوری فاقد توسعه و آبادانی  روبرو می شوند ، اما آنها پس از حضور در تهران از اینكه تحت تاثیر تبلیغات قرار گرفته بودند، بهت زده شده بودند .
وی افزود: با توجه به آنكه بخشی از تبلیغات علیه جمهوری اسلامی ایران توسط لابی صهیونیسم و اسكتبار جهانی با هدف تخریب چهره كشورمان مدیریت می شود باید با ایجاد فضایی به افزایش ارتباطات بین المللی كمك كرد تا رفت و آمدها بیشتر شود و دیگر كشورها بیش از گذشته ایران را بشناسند.//


جمعه 17/6/1391 - 20:38 - 0 تشکر 549092

منابعی را كه صرف فعالیت‌های غیرتولیدی كرده‌اید، در خدمت تولید قرار دهید


یه گزارش شاتا به نقل از ایدرو، مهندس "غلامرضا شافعی" معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در جمع مدیران صنعت خودرو و قطعه‌سازی حاضر در گردهمایی هم‌اندیشی راهكارهای ارتقای صنعت قطعه‌سازی اظهار داشت: از سال 76 به این سو، سیاست های پخته و سنجیده‌ای برای بالندگی صنعت خودرو اعمال و پیگیری شد و با كمك صنعتگران به اجرا درآمد و زحمات فراوانی كشیده شد تا صنعت خودرو به سطح كنونی برسد.
مهندس شافعی افزود: اگرچه نقش سكان‌داری كه سازمان گسترش امروز در صنعت خودرو دارد همچون 10سال قبل نیست ولیكن برخی معتقدند اگر ایدرو همچون گذشته بر صنعت خودرو نظارت می‌كرد، صنعت خودرو رشد بیشتری می‌داشت.
وی ادامه داد: ایدرو اكنون بطور رسمی در سطحی كه ذی‌سهم است، می‌تواند نقش ایفا كند و این سهم در ایران‌خودرو كمتر از 20 درصد و در سایپا 37.5 درصد است كه به زودی 17.5 درصد آن واگذار خواهد شد.
رییس هیات عامل ایدرو با اشاره به پیاده سازی اصل مفید و مترقی 44 قانون اساسی اظهار داشت: در مورد خصوصی‌سازی باید دقت شود كه اگر سازمان‌هایی جایگزین ایدرو می‌شوند آیا آنها اهلیت تخصصی لازم را دارند؟ و تناسبی بین سهامداران جدید با سهامداران قبلی به لحاظ تخصصی و سیاستگزاری وجود داشته باشد تا پیشرفت ها ادامه یابد.
مهندس شافعی تصریح كرد: سهامداران شركت‌های خودروساز می‌توانند به ایدرو اعتماد كنند همانگونه كه در مجمع سال گذشته، سهامداران ایران خودرو به این سازمان اعتماد كرده و اختیارات مدیریتی خود را به ایدرو تفویض كردند؛ البته ایدرو نیز باید از این اختیارات با تدبیر و اقتدار و در راستای مصالح سهامداران و به دور از سیاسی كاری و اعمال نفوذ مراكز قدرت استفاده نماید تا باعث پیشرفت صنعت خودرو و كسب سود معقول برای سهامداران شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این كه صنعت خودرو امسال به منابع مالی و سرمایه در گردش جدیدی نیاز دارد، افزود: سال گذشته این صنعت 1.5 میلیارد دلار ارز 1226 تومانی صرف تولید خودرو كرد كه با 10 درصد آن یعنی با پرداخت 120 تومان به ازای هر دلار می‌توانست گشایش اعتبار  انجام دهد. لیكن اكنون باید به ازای هر دلار حدود2200 تومان و بصورت نقدی صرف گشایش اعتبار كند! به‌عبارتی حدود 3هزار میلیارد تومان اعتبار بیش از نیاز سال گذشته نیاز دارد. این در حالی است كه صنعت بطور كلی اعم از خودرو و غیرخودرو با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، افزایش طبیعی حقوق و دستمزدها و نرخ تورم روبرو است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص راه حل های تامین نیازهای مالی صنعت خودرو گفت: راه نخست، همكاری سیستم بانكی است و ‌بانك‌ها طبق تعریف، منابع دیگران را برای كمك به تولید و صنعت و خدمات تجهیز می‌كنند و تخصیص می‌دهند.
مهندس شافعی ادامه داد: راه دیگر، تقبل درصدی از نرخ سود بانكی منابع مورد استفاده صنعت خودرو توسط دولت است كه این امر رایجی هم در كشور ما بوده و هم در سایر كشورها مرسوم است چنانكه بعضا در كشورهای پیشرفته برای برخی صنایع نظیر بیوتكنولوژی، نرخ سود منفی یك درصد درنظر می‌گیرند.
رییس ایدرو با بیان این كه بخش مهم دیگری از منابع باید توسط خودِ خودروسازان تامین شود، خاطرنشان كرد: خودروسازان باید منابعی را كه در سنوات اخیر صرف فعالیت‌های غیرتولیدی كرده‌اند، رها كنند تا در خدمت تولید قرار گیرد و در این راستا، واگذاری برخی شركت‌ها، سهام، اموال و فعالیت‌های غیرضروری از جمله اقدامات الزامی خودروسازان برای تامین منابع تولید است.
مهندس شافعی با اشاره به این كه امر رقابت باید جدی گرفته شود، اظهار داشت: بدون رقابت و با وجود تعرفه واردات 90درصدی روی خودروهای وارداتی، افق مورد نظر صنعت خودرو در چشم انداز 1404 محقق نخواهد شد.
وی افزود: خودروسازان بطور طبیعی خواهان آزادشدن قیمت هستند لیكن دولت نیز نمی‌تواند در شرایط غیررقابتی نسبت به موضوع قیمت خودرو بی‌تفاوت باشد.
رییس ایدرو تاكید كرد: اگر در صنعت خودرو به جایی برسیم كه نیاز داخلی تامین شود، صادرات انجام گیرد و محصولات داخلی بتوانند با خودروهای خارجی در داخل و خارج رقابت كنند، در آن صورت به راحتی می‌توان قیمت خودرو را آزاد كرد. بنابر این، وظیفه خودروسازان و قطعه‌سازان این است كه شرایط را برای آزادسازی قیمت فراهم آورند.
مهندس شافعی در ادامه با بیان این كه برخی قطعه سازان از خودروسازان به دلیل تبعیض بین آنان گله‌مندند، اظهار داشت: ممكن است خودروسازان بنا به مصالحی از برخی قطعه سازان حمایت كنند كه این امر باید نظام‌مند بوده و شرایط این حمایت‌ها باید اعلام عمومی شود تا احساس تبعیض بین قطعه‌سازان پیش نیاید و‌ این حمایت ها مورد سوء تعبیر قرار نگیرند.
رییس ایدرو در پایان ابراز امیدواری كرد شركت‌های خودروساز و قطعه‌ساز با همكاری یكدیگر و با قوت و قدرت، مشكلات پیش آمده بر سر راه این صنعت را برطرف كرده و مردم، صنعتگران و مدیران، دست در دست یكدیگر، با درایت به پیش بروند

جمعه 17/6/1391 - 20:39 - 0 تشکر 549093

راه اندازی طرح 3 تنی طلای زرشوران تا پایان امسال


به گزارش  شاتا به نقل از ایمیدرو، دكتر فریدون احمدی با بیان این مطلب اظهار داشت: طرح طلای زرشوران به پیشرفت بیش از 60 درصدی رسیده و اكنون عملیات احداث ساختمان های صنعتی در مرحله نصب اسكلت فلزی قرار دارد. همچنین، فونداسیون های بخش سنگ شكن و آسیاب طرح در مرحله اتمام است. وی ادامه داد: تامین تجهیزات و تداركات پروژه نیز به پیشرفت 85 درصدی رسیده و عملیات نصب پروژه از ماه مهر، با نصب دیگ های بخار و تجهیزات سنگ شكن آغاز می شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به میزان سرمایه گذاری طرح طلای زرشوران، تصریح كرد: برای این طرح، 5/14 میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی و حدود 520 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی پیش بینی شده است. دكتر احمدی افزود: با بهره برداری از طرح یاد شده، 150 نفر به طور مستقیم و حدود 1500 نفر به طور غیر مستقیم به كار مشغول خواهند شد. وی ادامه داد: این طرح از تیرماه 89 آغاز شد و عملیات اجرای آن از شهریور 90 سرعت گرفت.
 بنا به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو، با بهره برداری از این طرح، علاوه بر طلا، 1250 كیلوگرم نقره و حدود 500 كیلوگرم جیوه تولید خواهد شد. لازم به ذكر است؛ با راه اندازی طرح طلای زرشوران، میزان تولید طلای كشور در سال 92 به بیش از 5 تن در سال خواهد رسید

جمعه 17/6/1391 - 20:39 - 0 تشکر 549095

هدف سلطه گران از تحریم، جنگ اقتصادی و فشار به ملت ایران است

به گزارش شاتا دكتر مهدی غضنفری  روز چهارشنبه در اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری هدف اصلی سلطه‌گران از تحریم را جنگ اقتصادی و فشار به ملت ایران اعلام كرد وگفت: آثار و پیامدهای ناشی از تحریم توجه هر چه بیشتر به خود اتكایی، خروج از وابستگی و شكل‌دهی اقتصاد مقاومتی در كشور است.
وی با بیان این كه در شرایط فعلی، بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با مشاهده شكست تحریم‌های انجام شده در طول سه دهه گذشته، تحریم‌ها را در حوزه نفت، بانك، بیمه، تولید، تجارت ، حمل و نقل متمركز كرده‌آند، افزود: چشم انداز اقتصاد ایران مؤید افزایش حجم سرمایه‌گذاری، افزایش تجارت داخلی و خارجی كشور، رشد شاخص‌های اقتصادی و فراگیری روحیه خودباوری ملت سرافراز ایران است.
براساس این گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت از جمله رویكردهای اصلی مقابله با آثار تحریم در حوزه تولید و تجارت را اعمال سیاست‌های مدیریت بر تولید و تجارت در شرایط تحریم، بازنگری برخی قوانین و مقررات مرتبط با فضای كسب و كار، ذخیره سازی كالاهای مورد نیاز مردم، تصویب و تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت رفع نیازهای كشور عنوان كرد.
شایان ذكر است در این نشست تعدادی از اعضای محترم مجلس خبرگان رهبری حاضر در جلسه به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله چگونگی اجرایی كردن اقتصاد مقاومتی، تأمین كالاهای اساسی كشور، لزوم توجه بیشتر به تولیدات داخلی پرداختند و ضمن تقدیر از تلاش و مساعی مجدانه خدمتگذاران مردم در دولت بر تدبیر هوشمندانه و توجه به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب تأكید نمودند.
همچنین در بخش پایانی این اجلاس، دكتر غضنفری به صورت مبسوط به سؤالات تعدادی از اعضای محترم مجلس خبرگان رهبری پیرامون تدابیر بكار گرفته شده برای شكست تحریم‌ها و رونق اقتصادی كشور پاسخ داد

جمعه 17/6/1391 - 20:40 - 0 تشکر 549097

آغاز بكار 400نمایشگاه فروش پاییزه / فروش فوق العاده واحدهای صنفی در سراسر كشور


به ‌گزارش شاتا؛ « حسن رادمرد»، در نشست خبری با خبرنگاران؛ با اشاره به برپایی همه ساله نمایشگاههای فروش پاییزه در ایام بازگشایی مدارس افزود: این نمایشگاهها با همكاری تشكل‌ها،‌انجمن ها و اتحادیه های صنفی با  تحت پوشش قراردادن 35 هزار غرف نمایشگاهی از امروز  در تهران و در استانهای دیگر نیز طی روزهای آینده برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به محصولات عرضه شده دراین نمایشگاهها تصریح كرد: كیف و كفش‌،‌پوشاك،‌ لوازم التحریر و نوشت افزار همچنین اقلام پرتقاضا و كالاهای اساسی نظیر روغن، برنج،‌ گوشت مرغ و گوشت قرمز و انواع شوینده ها نیز از دیگر محصولاتی است كه عرضه می‌شود.
رادمرد درادامه با بیان اینكه هماهنگی های لازم برای در دسترس بودن امكانات نمایشگاهی و رفاهی با دستگاهاههای مرتبط انجام شده است افزود: در تلاشیم تا بتوانیم این نمایشگاه را به نحو مطلوب و در جهت افزایش رضایتمندی مشتریان و مصرف كنندگان بر پا كنیم.
وی تعادل قیمتی بین عرضه و تقاضا را در نمایشگاه امسال مورد اشاره قرار داد و گفت: برای برقراری تعادل هرچه بیشتر بین مصرف كنندگان و تولیدكنندگان كالاها به صورت مستقیم و بدون واسطه دراین نمایشگاهها عرضه می‌شود كه این مهم در قیمت محصولات و جلوگیری از افزایش قیمت به دلیل كنترل و بازرسی تاثیرگذار خواهد بود.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت همچنین از برپایی فروش های فوق العاده اصناف نیز خبرداد و گفت: با تعاملات انجام شده با اتحادیه های صنفی، فروش فوق العاده اصناف نیز در این ایام در سراسر كشور آغاز خواهد شد.

جمعه 17/6/1391 - 20:40 - 0 تشکر 549098

تعیین مكان مناسب ودائمی به منظور برپایی نمایشگاهها


به گزارش شاتا؛‌ « قاسم نوده فراهانی» در نشست خبری مشترك در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر محل برپایی نمایشگاههای فروش فوق العاده و نمایشگاههای تخصصی در شان مردم نیست و ما از شهرداری و استانداری،‌خواستار تعیین مكان ثابتی برای ارائه محصولات به اصناف هستیم.
وی ضرورت توجه به این مهم را مورد تاكید قرار داد و افزود: این اقدام در انسجام و بهتر برگزار شدن نمایشگاه تاثیر خواهد  داشت.
نوده فراهانی در ادامه سخنان خود با اشاره به برپایی نمایشگاه فروش پاییزه همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید تصریح كرد: نمایشگاه امسال نیز طبق سنوات گذشته همزمان  در تهران در سایر استانها نیز برقرار خواهد شد.
وی زمان برگزاری این نمایشگاه را در تهران از 15 تا 25 شهریور ماه ذكر كرد و گفت: علاقمندان می توانند از ساعت 10 صبح تا 10 شب به یكی از مراكز برپایی این نمایشگاه واقع در  4نقطه تهران مراجعه كنند.
رییس شورای اصناف كشور همچنین گفت: استانهای دیگر نیز با توجه به تصمیمات استانی طی روزهای آینده برپایی این نمایشگاه را آغاز خواهند كرد.
به گفته وی نمایشگاه اختصاصی مواد غذایی نیز  در مصلی تهران نیز پاسخگوی تامین نیاز كالاهای اساسی شهروندان خواهد بود.
نوده فراهانی در ادامه افزود: در این نمایشگاه صاحبان صنوف تولیدی برای عرضه كالاهای مورد نیاز مردم نظیر  نوشت افزار، پوشاك، كیف و كفش و غیره  با تخفیف 10 تا 15 درصد پایین تر از قیمت بازار حضور خواهند داشت .
وی در بخش دیگری از سخنان خود در دفاع از عملكرد اصناف در نظام توزیع تصریح كرد: اصناف در نظام توزیع هیچ خللی ایجاد نكرده اند و در گرانی ها و گرانفروشی های اخیر نیز نقشی نداشته اند.
به گفته نوده فراهانی، گرانی و گرانفروشی دو مقوله مجزا ست و نباید افزایش قیمت ها را به حساب اصناف نوشت.
وی در واكنش به برخی انتقادها  دراین باره اظهار كرد: صاحبان صنوف برای نظام توزیع هیچ مشكلی را ایجاد نكرده اند زیرا قیمت اجناس و حاشیه سود صاحبان صنوف كاملا مشخص است و در صورت بروز تخلف نیز با آنان برخورد تعزیراتی خواهد شد

جمعه 17/6/1391 - 20:41 - 0 تشکر 549099

تصمیم گیری قیمتی با كارگروه كنترل بازار است



به گزارش شبكه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران ( شاتا) جواد تقوی افزود: زنجیره صنعت لبنی كشور موكول به تامین شیر خام است و مولفه های تاثیرگذار بر قیمت كالا وخدمات تنها نرخ ارز نیست و قیمتهای جهانی ، نرخ خدمات، دستمزد وحمل و نقل می تواند در قیمت تاثیر گذارباشد.
تقوی ادامه داد: هر كدام از مولفه ها  تغییر كند قیمت را متاثر می كند و اگر جایی تغییر قیمتی می بینیم به عنوان تغییرقیمت منطقی در چارجوب آنالیز هزینه سازمان حمایت قابل قبول است اما فراتر از آن به عنوان تخلف برخورد می شود.
به بیان وی چون این زنجیره تامین در حوزه وزرات جهاد كشاورزی دنبال می شود با توجه به تامین نهاده و وابستگی كه شیر خام به نهاده دارد سازمان حمایت نرخ پایه كارشناسی شیر خام را با همكاری آنها جستجو می كند.
رییس سازمان حمایت اضافه كرد :  چون وابستگی نهاده به واردات بالاست و ما در نوسانات نرخ ارز با قیمتهای متفاوت نهاده مواجهیم ، لاجرم باید شیر خام را دقیقا محاسبات كنیم و بعد به عنوان ماده اولیه صنایع لبنی می تواند تعیین كننده سایر محصولات لبنی باشد.
وی تاكید كرد :  برای كاهش قیمت لبنیات و شیر باید همه مولفه های تاثیر گذار در قیمت مورد بازنگری قرار بگیرند.
تقوی افزود : آنچه كه در بازار برای ما مهم است زنجیره تامین و توزیع و كنترل بازار است  و موضوع دستور كار اول همه جلسات ما بررسی بازار و اولویتهایی است كه در بازار وجود دارد .
وی تاكید كرد : شرایط بازار آن چه كه بر اساس ضوابط و اصول و سیاستگذاریها صورت می گیرد بخشی از كار است اما اگر كسی بخواهد از این فضای موجود سوء استفاده و در حق مصرف كننده اجحاف كند حتما برخورد شدیدی با او صورت می گیرد و همه دستگاههای نظارتی هم اتفاق نظر دارند كه با متخلف برخورد شدیدی باید صورت بگیرد.
وی اضافه كرد : ما فراتر از قانون حركت نمی كنیم وبر این اساس  اگر متخلفی تكرار در تخلف داشته باشد،  اشد مجازات در حد پلمپ و نصب پارچه برای آن بنگاه اقتصادی برایش تعیین می شود.
به گفته تقوی ، از ابتدای اجرای قانون هدفنمدی تا به امروزطرح نظارتی ویژه ای توسط این سازمان دنبال شده است و چون قانون 5 ساله است همچنان ادامه دارد.
بر این اساس ، از ابتدای امسال طرح نوروز ، طرح كمیت و كیفیت وسپس طرح رمضان  و اخیرا هم طرح بازگشایی مدرسه را شروع شده كه از 15 شهریور ماه در كشورعملیاتی می شود و نسخه تامین هم در معاونت بازرگانی داخلی تدارك دیده شده مثل برگزاری نمایشگاهها و برای  تقاضاهایی كه برای این ایام وجود دارد تداركات لازم دیده شده است.
تقوی گفت: از ابتدای اجرای قانون تاكنون بیش از 14 میلیون مورد بازرسی از بنگاههای خرد و كلان در سطح كشور با بیش  از یك میلیون پرونده تخلفاتی تشكیل شده است.
وی تصریح كرد :  سازمان حمایت وظیفه اش تخلف یابی و تشكیل پرونده است به عنوان ضابط قانون اما پرونده با مستندات برای رسیدگی و اجرای احكام درا ختیار حوزه تعزیرات حكومتی قرار می‌گیرد.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.