• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کارآفرینی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کارآفرینی (بازدید: 3339)
جمعه 3/6/1391 - 8:9 -0 تشکر 526146
کار تیمی چیست؟ Team work

اصول کار تیمی

از دیر باز بر جماعت و کار گروهی تاکید شده است. واقعیت این است کاری که یک تیم می تواند انجام دهد، از عهده شخص به تنهایی بر نمی آید، چرا که در همکاری افراد نیروهای آنها در هم ضرب می شود و حاصل کار از برآیند توان افراد به صورت تک به تک بیشتر است. بر همین اساس امروزه تیم سازی و کارتیمی  از اولویت های هر سیستمی است.

جمعه 3/6/1391 - 8:15 - 0 تشکر 526157

فناوری


رشد و پیشرفت‌های به وجود آمده در فناوری اطلاعات، افراد را قادر ساخته است تا به روشی کاملاً متفاوت با هم کار کنند به گونه‌ای که به جای سهیم شدن در یک فضای کاری و احتمالاً برخورداری از قراردادهای استخدامی مشابه، تیم‌های مجازی بیش از پیش رواج می‌یابد. مزیت روش فوق واضح است: هر زمان که لازم باشد می‌توان تخصص مورد نیاز را از میان تمام منابع موجود و با هزینه‌ای ثابت و بسیار اندک فراهم کرد؛ ولی مشکل در اداره‌ی این تیم‌های دور افتاده از هم نهفته است.

جمعه 3/6/1391 - 8:15 - 0 تشکر 526158

رقابت فزاینده


در تئوری، تمام سازمان ها از یک فناوری بهره می‌گیرند و خود را مقید به پیروی از یک چارچوب قانونی می‌دانند؛ یعنی اینکه زمینه‌‌ی فعالیتشان در یک سطح است. سازمان یادگیرنده راه چاره‌ای است برای جلوگیری از زوال و رکودی که ممکن است بر اثر این همسطحی به وجود آید. با این تفسیر هر سازمان باید توانایی بررسی و یادگیری از محیط اطراف خود را دارا باشد. آنها باید قادر باشند تا اطلاعات را ذخیره، بازیابی، و آنگاه با در میان گذاشتن با کارمندان خود، دانش آنها را گسترش دهند. برای اینکه یک چنین اطلاعاتی به حالت کاربردی درآید، یک کار گروهی لازم است. مدیریت دانش به تنهایی راه‌گشا نخواهد بود مگر اینکه از زمان وارد کردن اطلاعات، تا پایه‌گذاری زیر بنای سیستم، بر مبنای کار گروهی طراحی و تنظیم شود. سازمانی که از فرهنگ کار تیمی برخوردار نمی‌باشد برای مدیریت دانش و کار یادگیری سازمانی، از سطح اعتماد کافی بهره‌ای نخواهد داشت.


از نوآوری و خلاقیت نیز اغلب به عنوان یک مزیت رقابتی و دلگرم کننده ذکر می‌شود. در حالی که کار گروهی الزاماً خلاقیت را به وجود نمی‌آورد ولی حل مشکلات گروه و فنون خلاقیت، دائماً به عقاید جدید و بهبود فرآیندها منجر خواهد شد. هم‌افزایی زاییده‌ی کار گروهی است. علاوه بر این اگر لازم باشد که کارمند نمونه‌ای به یک تفکر خلاق دست یابد ابتدا باید تیمی در اختیار داشته باشد تا آن ایده را دریابد و آنگاه آن را تبدیل به یک نوآوری سازد. اجرای خلاقیت اغلب یک کار انفرادی نیست.

جمعه 3/6/1391 - 8:16 - 0 تشکر 526159

طرز تفکر سیستم‌ها


پیتر سنژ تئوری تفکر سیستم‌ها را در کتاب "نظم پنجم" فراگیر کرد؛ اما نظریه‌پردازان مدیریت کیفیت جمعی، از مدت‌ها قبل بر این باور بودند که اشخاص به تنهایی قادر نخواهند بود که  در سیستمی که در آن فعالیت می‌کنند کار فوق‌العاده‌ای از خود نشان دهند. این درست که اشخاص نخبه برای بسیاری از سازمان‌ها از اهمیت زیادی برخوردار هستند اما این نکته را نباید فراموش کرد که آنها به حمایت فعال یک گروه در پشت صحنه نیازمنداند. در گذشته توجه کافی به این فعالیت نامرئی نمی‌شد اما این اتحاد و کارگروهی است که چرخ‌های سیستم را به حرکت درمی‌آورد و تضمین می‌کند که کار به انجام برسد.

جمعه 3/6/1391 - 8:16 - 0 تشکر 526160

افراد درگیر در کار


تمام عواملی که در بالا ذکر شد اشاره به این نکته دارد که شرایط کاری به سرعت تغییر می‌کند اما مشکل این است که افراد به همان سرعت تغییر نمی‌کنند.
ممکن است که از نظر فناوری در قرن بیست‌و‌یکم باشیم اما از نظر احساسی و روانی همچنان در عصر حجر هستیم. با این تفسیر نباید سلسله مراتب نیازهای "ماسلو" را نپذیرفت چرا که او معتقد است بشر از نیاز به غذا و سرپناه، به نیاز به زندگی اجتماعی و جامعه‌پذیری رسید و آنگاه نیازمند به لحظات خودشکوفایی شد. اما به نظر می‌رسد که بشر به طور عزیزی نیاز دارد با دیگران کار کند. گویی اشتیاق به ایجاد رابطه در نهاد او قرار داده شده است و برای همین است که افراد منزوی و یا کسانی که در حبس انفرادی هستند، رنج بسیاری می‌برند. مردم کارگروهی و اجتماعی را دوست دارند و آنهایی که اینطور نیستند توسط همکارانشان به عنوان اشخاصی عجیب در نظر گرفته می‌شوند. بسیاری از کارکنان آزاد که به کار در سازمان‌ها روی آورده‌اند دلیل این کار را داشتن همکار ذکر کرده‌اند. وقتی که مردم به خاطر از هم پاچیدگی جوامع سنتی و خانواده‌ها، احساس می‌کنند زندگیشان رو به نابودی است، جنبه‌ی اجتماعی کار، بیش از پیش نمایان می‌گردد. به این خاطر است که افرادی که در سازمان‌های بزرگ مشغول هستند اغلب مایل به داشتن حس تعلقی می‌باشند که از کار در گروه‌های کاری کوچکتر به دست می‌آید. درست است که افراد مایل هستند با هم و به صورت گروهی کار کنند اما حرکت به سمت یک کار گروهی کارآمد، آسان نمی‌باشد.

جمعه 3/6/1391 - 8:16 - 0 تشکر 526161

اشارات ضمنی برای مدیران

تمام عوامل فوق نیاز به کارگروهی در یک سطح بزرگ را افزایش می‌دهند اما چه واقعیت‌هایی را به طور ضمنی برای مدیران سازمان‌ها آشکار می‌کنند؟ مسلماً استفاده‌ی مؤثر از گروه‌ها به خاطر منافعی که دارند، زندگی مدیران را راحتتر می‌سازد؛ این منابع عبارت‌اند از:


▪ خلاقیت بیشتر
▪ افزایش انگیزه
▪ افزایش توجه به هم‌افزایی و خلاقیت
▪ کاهش ریزش کارکنان (رفتن کارکنان از سازمان)
▪ افزایش ارتباطات
▪ استفاده‌ی بهتر از منابع
▪ تصمیم‌گیری بهتر
▪ فضای کاری بهتر


و شاید آنهایی که در یک گروه بزرگ کار کرده‌اند بدانند که کار در فضایی که در آن درستی حاکم است، نه تنها زحمت نیست بلکه تفریح نیز می‌باشد. همانطور که بنیانگذاران بستنی بِن و جِری می‌گویند:


"هیچکس در شرکت بِن و جِری احساس تنهایی نمی‌کند. هرگاه یکی از ما احتیاج به کمک دارد همگی به کمک او می‌شتابیم. هر کس از بیرون ما را می‌بیند انرژی را در وجود ما حس می‌کند. ما برای زندگی، شور و شوق و یک احساس شادی داریم و از معاشرت با یکدیگر احساس لذت می‌کنیم. ما در بازی تجارت، شور و شعف ناشی از موفقیت را با همدیگر تقسیم می‌کنیم و می‌کوشیم هنگام کار به ما خوش بگذرد."
کمی آزادی در کار گروهی برای ایجاد و تداوم یک چنین فضایی مؤثر خواهد بود.

جمعه 3/6/1391 - 8:17 - 0 تشکر 526162

راز موفقیت کار تیمی چیست؟
در تشکیل گروه‌ها، ممکن است عوامل مختلفی مانند توانمندی‌ها و هوش افراد در نظر گرفته شود، ‌اما مطالعات جدید نشان می‌دهند که هیچ‌یک از این عوامل به اندازه حساسیت اجتماعی افراد، در موفقیت گروه سهم ندارد.

تا به حال پیش آمده که بخواهید برای یک گروه، عضو انتخاب کنید؟ گروه‌های دانشگاهی، کارگروه‌های مختلف، گروه‌های کاری و مانند آنها. به نظر شما در انتخاب هم‌گروهی‌ها چه عواملی را باید در نظر گرفت تا نتیجه فعالیت گروه در بهترین حالت ممکن باشد؟ هوش افراد؟ قابلیت‌های آن‌ها؟

نیوساینتیست در گزارش خود به مطالعه جدیدی بر روی عملکرد گروه‌ها و عوامل تعیین‌کننده موفقیت آن‌ها پرداخته است. بر اساس نتایج این مطالعه، هوش افراد تاثیری در عملکرد کلی گروه ندارد. در واقع این که باهوش‌ترین افراد را برای گروه خود انتخاب کنید، ‌به هیچ‌ عنوان تضمینی برای موفقیت گروه نخواهد بود.

محققین با سنجیدن عوامل مختلف فردی مانند هوش هر فرد، شخصیت، حساسیت اجتماعی، رضایت از گروه و انگیزه، با استفاده از ابزارهای مختلف روانشناختی به این نتیجه رسیدند که حساسیت اجتماعی مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده موفقیت یک گروه است. حساسیت اجتماعی با توانایی فرد در حدس زدن احساسات افراد با نگاه کردن به عکس‌های آن‌ها سنجیده می‌شود. همچنین در گروهی که افراد به نوبت صحبت می‌کنند، ‌شانس موفقیت بالا می‌رود.

به علاوه محققین به این نتیجه رسیدند که وقتی برخی اعضای گروه را بانوان تشکیل دهند، کارایی گروه افزایش می‌یابد. آن‌ها حدس می‌زنند دلیل این یافته این باشد که خانم‌ها اغلب حساسیت اجتماعی بالاتری در مقایسه با آقایان دارند. این یافته تا حدی تعجب سایر محققین را برانگیخته، چون مطالعات قبلی نشان می‌داد وقتی گروهی از زن و مرد تشکیل می‌شود، ‌اغلب زنان گروه احساس می‌کنند که در گروه نادیده گرفته شده‌اند.

بنابراین محققین پیشنهاد می‌کنند که اگر می‌خواهید گروهی تشکیل بدهید و امکان ارزیابی حساسیت اجتماعی افراد را ندارید، سعی کنید سهم فعالیت بانوان را افزایش دهید تا به نتیجه بهتری برسید.


با تمامی مزایایی غیر قابل انکار ذکر شده برای تیم و کار گروهی، هر روزه شاهد شکست های تیم های مختلف بمانند متلاشی شدن خانواده ها، طلاق، از بین رفتن شراکت ها و... هستیم، بطوریکه بعضی ها معتقدند که ایرانیها روحیه همکاری و توان کار تیمی ندارند و ضرب المثل هایی از این دست: " اگر شریک خوب بود خدا شریک داشت." و " کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من" زیاد شنیده می شود.













تیم نیز به مانند هر نعمت و فرصتی اگر از آن درست استفاده نشود، تبدیل به رنج و مشکل می شود به طوری که شخص عطای همکاری را به لقایش می بخشد. برای موفقیت و پیروزی و بهروزی در کار تیمی اعضای تیم بایستی اصولی را رعایت کنند.







جان ماکسول در کتاب پرفروش خود 17 اصل کار تیمی را آورده است. که رعایت آنها هر تیمی را اعم از خانواده، کارکنان، تحصیلی، ورزشی و را قدرتمند، با نشاط و پیروز می گرداند. این اصول تبدیل به آزمون شده اند( اصول کار تیمی در لینکدونی) شما با زدن این تست می توانید امتیاز خود را مشاهده کرده و حتی در پاسخ تشریحی می توانید متوجه نقاط ضعف و قوت خود شده و با مشاوره اینترنتی این نقاط ضعف را برطرف سازید.

جمعه 3/6/1391 - 8:18 - 0 تشکر 526163

اصول هفده گانه کار تیمی:



1- انعطاف پذیری



2- همکاری توام با همدلی



3- تعهد پذیری



4- اجتماعی



5- شایستگی



6- قابل اعتماد



7- منضبط



8- ارتقاء دهنده




9- مشتاق



10- هدفمند



11- رسالت مند



12- آماده



13- خوش مشرب



14- رشد یابنده



15- خلاق و مشکل گشا



16- فداکار



17- پیگیر و با پشتکار



برگرفته از سایت  مرکز مجازی کارآفرینی شریف

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.