• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 1423)
جمعه 3/6/1391 - 6:34 -0 تشکر 526065
خوب و بد ازدواج‌های خویش پیوندی (فامیلی )

قدیم‌ها، اولین گزینه‌ای که خانواده به فرزند خود برای ازدواج معرفی می‌کرد حتما یکی از خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌های پدر و مادر خانواده بود. حرفشان هم پر بی راه نبود، "چه کسی بهتر از بچه‌های خواهر و برادرمان که هم شناخته شده هستند و هم حیف است چنین کسی برود با غربیه ازدواج کند".

آنها پیشنهاد می‌دادند و جوان را آزاد می‌گذاشتند که پاسخ مثبت یا منفی بدهند اما چه کسی جرات داشت که بگوید نه!

بحث ازدواج های فامیلی (ازدواج پسرعمو-دخترعمو و امثال آن) و تاثیر آن بر اختلالات ژنتیکی یکی از متداولترین بحث ها و تیتر روزنامه های مختلف است.

با این همه ازدواج‌های فامیلی هنوز هم در جامعه رواج دارد و گاه علیرغم مخالفت خانواده، این ازدواج با درخواست و اصرار خود فرزندان انجام می‌شود.

خیلی ها این ازدواج های نسبی را ممنوع کرده اند اما خیلی های دیگر عقیده دارند بهترین راهکار انجام آزمایشات ژنتیکی قبل از ازدواج است.
بیش از بیلیون ها انسان در سراسر جهان در مناطقی زندگی می کنند که 20 تا 50 درصد از ازدواج های آن نسبی هستند. اینها ازدواج هایی هستند که برای هر فرد از خود فامیل همسری برگزیده می شود.
مثلاً در انگلستان ازدواج های فامیلی با عموزاده های درجه اول در برخی اقوام مثل پاکستانی ها بسیار رایج است. این سنت همچنین بین جوامع آسیای جنوبی و برخی کشورهای خاورمیانه نیز شایع است.
گفته می شود که پیوند نژادهای مختلف احتمال بیماری های ژنتیکی را افزایش می دهد. اما برخی متخصصین عقیده دارند که در این موضوع تاحدودی مبالغه شده است.

جمعه 3/6/1391 - 7:19 - 0 تشکر 526086

جامعه‌شناسی و تاریخ، گواهی می‌دهند که ازدواج فامیلی، ا زاقتضائات و سنّت‌های زندگی قبیلگی (برای حفظ اسرار و حریم و حدود و میراث مادّی و سنّت‌ها و هویت قبیله) است که با آغاز عصر شهرنشینی، به تدریج، تضعیف و در بخی جوامع هم منسوخ شده است؛ 9 چرا که بشر، بیش از هزار سال است که به این نتیجه رسیه است که ازدواج با سایر ملل و اقوام و خانواده‌ها، به ظهور استعدادهای تازه و نبوغ و... می‌انجامد و اصولاً بزرگ‌ترین فرهنگ‌ها و تمدّن‌ها، در محلّ تلاقی دو تمدّن یا در نتیجه مهاجرت گروهی انسان‌ها (و طبعاً ازدواج‌های برون‌نژادی و برون‌سرزمینی) شکل گرفته‌اند.

جمعه 3/6/1391 - 7:19 - 0 تشکر 526087

اقتصاددانان، بویژه در بحث از اقتصاد توسعه، وقتی به موضوعات رفاه اجتماعی و لوزم حمایت از شهروندان در برابر مشکلات سلامتی و بهداشت می‌رسند، بر بیماری‌های خاص و معلولیت‌ها تمرکز می‌کنند و هزینه‌های مادّی تحمیل شده بر هر خانواده دارای بیمار خاص یا معلول را محاسبه می‌نمایند تا بتوانند بودجه‌های لازم را برای «بهزیستی» و «تأمین اجتماعی» و «بیمه‌ها» و «خدمات شهری» در نظر بگیرند.

به عنوان نمونه، در کشور ما، در حال حاضر، بیش از 22هزار نفر به تالاسمی ماژور، مبتلا هستن که هزینه مادّی نگهداری هر یک از آنها، تقریباً شانزده میلیون تومان در سال است.11 این، غیر از هزینه‌هی روحی و رنج‌های معنوی تحمیل شده به فرد مبتلا و خانواده وی است که پژوهشگران اجتاعی و روان‌شناسان، ابعاد آن را بسیار فراتر از هزینه‌های مادّی می‌دانند و معتقدند که باید از طریق افزایش آگاهی شهروندان و بویژه زوج‌های جوان، نسبت این مبتلایان و معلولان را در نسل‌های بعد، کاهش داد.

منابع :

جام جم
مردمان
سیمرغ
حوزه

جمعه 3/6/1391 - 7:20 - 0 تشکر 526088

ایا اگر ازمایشات قبل از ازدواج فامیلی مشکل نداشته باشد دیگر هیچ مشکلی نمی باشد یا باز هم احتمال خطر وجود دارد؟

آزمایشات اجباری قبل از ازدواج که قبل از عقد انجام می گیرند بیماری تالاسمی را غربالگری می کنند. به علاوه آزمایشات بررسی اعتیاد نیز معمولا انجام می شود. در آزمایشات داوطلبانه قبل از ازدواج که در کلینیک های ژنتیک و مراکز مشاوره ژنتیک در خواست می شوند علاوه بر آزمایش بررسی تالاسمی معمولا آزمایش از نطر هپاتیت بی و سی و گاها بررسی باروری مردان و ایمنی از نطر سرخجه و... نیز انجام می شود. همانگونه که ملاحظه می کنید همه این آزمایشات سلامت عمومی را بررسی می کنند که هر چند بسیار کمک کننده هستند قادر به اطمینان بخشی صد در صد نیستند. در هر حال در ازدواج های غیر فامیلی حد اقل ریسک بین ۲ تا ۳ در صد و در ازدواج های فامیلی نیز حد اقل نزدیک ۴ تا ۵ در صد ریسک وجود دارد . این جوانب و جوانب دیگر لازم است بطور دقیق در طی مشاوره توضیح داده شود

منبع:http://geneclinic.ir

جمعه 3/6/1391 - 7:20 - 0 تشکر 526089

از نظر عموم مردم، هم خونی یعنی یکسان بودن گروه خونی . در صورتی که در ژنتیک منظور از هم خونی، خویشاوندی است.

به ازدواجی ازدواج فامیلی (خویشاوندی) گفته می شود که دو نفر که یک جد مشترک دارند با هم ازدواج کنند.

والدین وفرزندان، خواهران و برادران خویشاوند درجه ی اول هستند که ۵۰ درصد ژن های آنان باهم مشترک است.

عمو و برادر زاده، خاله و خواهر زاده خویشاوند درجه ی دوم محسوب می شوند که ۲۵ درصد ژن های آنان مشترک است.

پسر عمو و دختر عمو، پسر خاله و دختر خاله، پسر دایی و دختر عمه خویشاوند درجه ی سوم هستند که ۱۲٫۵ درصد ژن های آنان با هم مشترک است ؛

و به همین ترتیب خویشاوند درجه ی ۴ و ۵ تعریف می شود .

افراد یک اجتماع حدود ۵ درصد ژن هایشان مشترک است و به همین دلیل، ازدواج بین خویشاوندان درجه ی پنجم به بعد، معادل ازدواج با غیر فامیل می باشد.

خطر بروز بیماری های ژنتیکی در ازدواج های فامیلی بسیار بیشتر از ازدواج های غیر فامیلی است.

انسان برای هر صفت دو نسخه از ژن مربوطه را دارد که یکی را از پدر و یکی را از مادر به ارث برده است. اگر یکی از آن دو نسخه معیوب و مغلوب باشد، نسخه ی سالم مانع بروز اثر نسخه ی معیوب می شود. برای بروز بیماری مغلوب هر دونسخه ی ژن می بایستی معیوب باشند. لذا احتمال بروز بیماری های شدید مغلوب در ازدواج های فامیلی بسیار زیاد است .هر دو والد به ظاهر سالم می توانند حامل ژن معیوب باشند و دو نسخه از ژن معیوب به فرزند منتقل کنند. در واقع احتمال تولد نوزاد با بیماری مغلوب ژنتیکی بستگی به درجه ی خویشاوندی دارد ؛ هرچه خویشاوندان نزدیک تری باشند، احتمال بروز بیماری در نوزاد بیشتر است و هر چه بیماری ژنتیکی نادر تر باشد، خطر بروز آن در ازدواج های فامیلی بیشتر می باشد.

سقط های خودبخودی، تولد نوزاد مرده، عقب ماندگی ذهنی، کری و کوری و بدشکلی های نوزاد در ازدواج های فامیلی بسیار شایع می باشند.

علاوه براین، متولدین ازدواج های خویشاوندی، درمقایسه با جمعیت، استعداد بیشتری نسبت به عفونت هایی مثل هپاتیت و توبرکلوزیس دارند. همچنین درصد افراد مبتلا به صرع  با پدر و مادر خویشاوند در کشورمان به طور قابل توجهی بیشتر از افراد دیگر است که نشان دهنده ی این است که ازدواج خویشاوندی خطر ابتلا به صرع را در فرزندان افزایش می دهد.

بهترین راه برای جلوگیری از ازدواج های فامیلی، آگاه سازی جوانان و نوجوانان از خطرات و هزینه های اینگونه ازدواج هاست که می بایست از طریق خانواده، مدارس و دانشگاه ها به آن ها تفهیم شود.

منبع:http://genetics-online.info/cms/?page_id=272

جمعه 3/6/1391 - 7:22 - 0 تشکر 526090

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بازتاب به نقل از دیلی میل، یک کودک پاکستانی با چهار پای اضافه در شهر ساکار Sukkur در ایالت سند یه دنیا آمده است و برای درمان به کراچی فرستاده شده است

به گفته پزشکان، اندام اضافی این نوزاد احتمالا متعلق به دو نوزاد دیگر است و این سه قلو به صورت ناقص رشد کرده‌اند

پدر و مادر این نوزاد که یک هفته قبل متولد شده، پسر عمو و دختر عمو هستند و عمران شیخ Imran Shaikh پدر این نوزاد اعلام کرده است که قادر به تامین هزینه‌های درمانی نیست و از دولت و سازمان‌های خیریه درخواست کمک دارد

جمعه 3/6/1391 - 7:24 - 0 تشکر 526091

با توجه به آنچه كه ذكر كردیم و با توجه به مسلمات علمی و تاریخی لازم است چند نكته را متذكر شویم:
1. دكتر هانا استون و دكتر ابرام استون می گویند: «صفات جسمی و روانی اطفالی كه از والدین خویشاوند، مثل پسر عمو و دختر عمو یا پسردائی و دختر عمه بوجود می آیند، از لحاظ ارثی تابع همان قوانینی است كه در افراد غیر خویشاوند صادق است.» در صورتی كه اگر پدر و مادر خویشاوندی نزدیكی با هم داشته باشند، محتمل است كه انتقال صفات ارثی آنها به اطفالشان به مراتب بیشتر گردد و ژن مخصوص بیماری كه در یكی از اجداد وجود داشته، هم از طریق پدر و هم از طریق مادر به فرزند منتقل شود و در نتیجه كودك، ناقص و معیوب باشد. در صورتی كه این در ازدواج های غیر فامیلی كمتر است. ولی باید توجه داشت، كه اگر دو همسر، دارای هیچگونه بیماری ارثی در اجداد نبوده باشند، كمترین خطری برای آنها نخواهد داشت.
2. این قانون ژنتیكی (وراثتی) كلیت ندارد، و شامل همه ازدواج های فامیلی نمی شود و نمی توان همه ازدواج های فامیلی را مردود و ممنوع دانست.
3. افرادی كه بخواهند چنین ازدواج هایی را انجام دهند، حتماً به جنبه پزشكی اش دقت كنند و آزمایش های لازم و دقیق ژنتیکی را انجام دهند و تا مطمئن نشوند كه از این نظر مشكلی ندارند، ازدواج نكنند.
4. آزمایش های ژنتیكی و پزشكی و هر كاری كه لازم است در این باره صورت گیرد، باید قبل از آن باشد كه در اثر مطرح كردن ازدواج، میان دختر و پسر، دلبستگی و علاقه ای به وجود آید و به هم امیدوار شوند. و قبل از آنكه مسئله خواستگاری آنان بین مردم پخش شود و سر و صدا ایجاد كند، باشد. اگر بناست در نتیجه آزمایشها، قضیه فیصله یابد و ازدواج صورت نگیرد، هر چه سریعتر تمام شود. چرا كه هر چه بیشتر طول بكشد، جدایی سخت تر می شود و دردسرهایی نیز به دنبال دارد.
5. آن ازدواج های فامیلی كه در بین خاندان پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ صورت گرفته مثل ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه (س) و هیچگونه مشكلی به دنبال نداشته، علتهایی داشته كه یكی از آن علتها این بوده كه: آنان با علمی كه خداوند به آنان داده، باطن امور را می دانند و از اسرار غیب باخبرند و می دانسته اند كه این ازدواج ها برای آنان، مشكلی را به دنبال نخواهد داشت. پس نباید با استناد به عمل آن بزرگواران، این قانون مسلم ژنتیكی و پزشكی را نادیده گرفت.
6. زمانی که از نظر مشاوره ژنتیکی و پزشکی مطمئن شدید، می توانید با خویشاوندتان ازدواج کنید؛ و شاید هم این ازدواج به صلاح تان باشد.
چنان که امام سجاد ـ علیه السّلام ـ می فرمایند: «كسی كه برای خدا و به خاطر صله رحم (با یكی از خویشان) ازدواج كند، آفریدگار جهان او را به تاج بزرگی مفتخر و سرافراز می نماید»

منبع:http://www.andisheqom.com

جمعه 3/6/1391 - 11:34 - 0 تشکر 526550

سلام
به نظر ازدواج فامیلی حتی اگه هم مشکل نداشته باشن برای بچه دار شدن هم درست نیست چون با هم فامیلن هر مشکلی بینشون پیش میاد همه میفهمن و گاهی با دخالتهای بیجا بدتر هم میشه و غیر از اینکه روابط زن و مرد بهم میخوره دو خانواده هم با هم کدورت پیدا میکنند.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.