• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3475)
جمعه 3/6/1391 - 0:16 -0 تشکر 525117
جنبش عدم تعهد

سلام



 در این قسمت ابتدا به تاریخچه ان و سپس مطالب مرتبت به ان و همینطور اخبار ان میپردازیم

دوشنبه 13/6/1391 - 6:38 - 0 تشکر 541706

پروژه 5 محوری برای به شکست کشاندن اجلاس تهران

به گزارش جهان، سرویس های اطلاعاتی در واشینگتن، تل آویو و ریاض از وضعیت فعلی با عنوان «زلزله دیپلماتیک» و «شکست غیر قابل جبران» یاد کردند.

یک منبع امنیتی در این باره به «ایران هسته ای» گفت: «یک کمیته مشترک از امریکا و اسراییل که عربستان سعودی هم در جریان بحث ها و تصمیمات آن قرار داشته یک پروژه 5 محوری را برای به شکست کشاندن اجلاس تهران از طریق عدم مشارکت فعال کشورها طراحی کرده بود که کاملا به شکست کشیده شده است».

وی ضمن اشاره به اینکه آخرین جلسه این کمیته در اقلیم کردستان عراق برگزار شده، محورهای آن را اینگونه بیان کرد:

1- تطمیع مقام های کشورهای دارای بنیه اقتصادی ضعیف از طریق ارائه وعده تخصیص کمک های بلاعوض و همچنین وام های بلند مدت به شرط عدم حضور در اجلاس تهران یا پایین آوردن سطح هیئت اعزامی به گونه ای که برای تهران تحقیر آمیز باشد. اطلاعات موجود نشان می دهد این پروژه بویژه درباره مصراجرا شده است به گونه ای که عربستان سعودی تهدید کرده بود در صورت شرکت محمد مرسی در اجلاس تهران و حصول توافقات دیپلماتیک میان قاهره و تهران، سعودی ده ها هزار کارگر مصری را که در این کشور مشغول کار هستند اخراج خواهد کرد.

2- محور دوم، تلاش برای ایجاد اختلالات امنیتی به شکل های مختلف و در بخش های مختلف کشور در حین برگزار اجلاس بوده است. به گفته این منبع امنیتی کمیته مذکور طیف وسیعی از اقدامات خرابکارانه از حمله سایبری به سامانه های محل برگزاری اجلاس گرفته تا ایجاد انفجار و ترور را برنامه ریزی کرده بود که به دلیل ضعف شدید تیم های عملیاتی هیچ کدام حتی به مرحله اجرا هم نرسید. این منبع تاکید کرد که تجربه 4 روز گذشته نشان داد که سناریوهای امنیتی ایران برای امنیت اجلاس کامل و بی نقص بوده است و برخی از کشورهای شرکت کننده در اجلاس نیز به این امر اذعان کرده اند.

3- محور سوم جلوگیری از انعقاد هرگونه توافقنامه دیپلماتیک یا اقتصادی میان ایران و دیگر شرکت کنندگان در نشست بوده است که دولت امریکا در کمیته مزبور مسئولیت آن را پذیرفته و به این منظور تا کنون بیش از 200 مورد رایزنی حضوری و تلفنی با مقام های کشورهای مختلف داشته است. نگرانی جدی امریکایی ها این بوده است که ایران بتواند:

اولا، با انعقاد برخی قراردادهای بلند مدت تحریم ها را بی اثر کند.

ثانیا، توافقات دیپلماتیکی در تهران شکل بگیرد که به افزایش وزن ایران در معادلات بین المللی بینجامد.

ثالثا، امریکایی ها نگران بودند که ایران بتواند با ابتکارهایی برخی از مشکلات پیچیده منطقه ای مانند موضوع سوریه یا افغانستان را بدون حضور امریکا در مسیری خاص قرار بدهد که تغییر آن برای امریکا بسیار مشکل باشد.

رابعا، همچنین کمیته مذکور مصوب کرده است که باید حداکثر تلاش برای جلوگیری از تزریق روحیه ضد صهیونیستی ایران به دیگر کشور در این نشست صورت بگیرد. این منبع امنیتی تاکید کرد امریکایی ها به اسراییل هشدار داده اند که در تایم برگزاری اجلاس از لفاظی ها و تهدیدهای نظامی خود علیه ایران بکاهد تا مبادا اجلاس تهران کلا فضایی ضد صهیونیستی پیدا کند.

و خامسا، گزارش های اطلاعاتی نشان می دهد با توجه به اینکه جامعه جهانی به این باور رسیده است که نهادهایی مانند سازمان ملل، بانک جهانی، آژانس بین المللی انرژی اتمی و ... اکنون آشکارا وابسته به امریکا هستند، این نگرانی جدی در امریکا بوجود آمده است که اجلاس تهران مقدمه ای برای ایجاد ساز وکارهای موازی بین المللی با مشارکت کشورهایی باشد که در ساز و کار کار فعلی مورد ظلم واقع شده اند.

4- چهارمین محور که مشخصا اسراییلی ها هوادار آن بوده اند، تلاش برای ایجاد زمینه هایی برای تحرک جریان فتنه در ایام برگزاری اجلاس یا فراهم کردن زمینه هایی برای حمایت از این جریان توسط برخی مهمانان خاص این اجلاس بوده است. منبع امنیتی که «ایران هسته ای» با وی گفت وگو کرده تایید کرد که در هفته های گذشته برخی از اعضای جریان فتنه از داخل کشور نامه هایی برای برخی کشورهای عضو جنبش نوشته و از آنها خواسته اند یا اساسا در اجلاس تهران شرکت نکنند و یا اینکه در اظهارات علنی خود در اجلاس نسبت به وضعیت جریان فتنه اعلام اعتراض نمایند. این منبع نقش گروهک منافقین را در این زمینه قابل توجه خواند و گفت منافقین پا به پای اسراییلی ها برای کم رونق کردن اجلاس تهران تلاش کرده اند.

5- محور آخر که مورد تاکید کمیته مشترک اسراییل، امریکا و سعودی قرار گرفته ابراز نگرانی شدید از نطق رهبر معظم انقلاب اسلامی دراین اجلاس و هراس از این مطلب بوده است که این نطق مورد توجه ویژه مهمانان قرار گرفته و موج جدیدی در بین اعضا جنبش عدم تعهد ایجاد کند.

این کشورها از برخی سفارتخانه ها در تهران خواسته تمام تلاش خود بر جمع آوری اطلاعاتی درباره محورهای احتمالی موجود در سخنان رهبری متمرکز کنند تا سرویس های امریکا و اسراییل بتوانند قبل از انجام ین نطق علیه آن به فضاسازی بپردازند.

منبع امنیتی یاد شده تاکید کرد این پروژه به طور کامل شکست خورده و سرویس های غربی اتفاق نظر دارند که سخنرانی رهبر انقلاب نقطه اوج پیروزی ایران در اجلاس تهران بوده است.

http://www.jahannews.com/vdcaeunuw49nyu1.k5k4.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 6:40 - 0 تشکر 541707

بررسی دلایلی بر لزوم تبدیل عدم تعهد از جنبش به سازمان

دبیرخانه ثابت در تهران نقطه آغاز تحولی عظیم



پایگاه خبری انصارحزب الله:در لابلای دیدارهای رهبران عضو جنبش عدم تعهد و مقام معظم رهبری یك دیدار و البته بیش از خود دیدار بیانات مقام معظم رهبری خطاب به رئیس جمهور زیمبابوه جلب توجه می كرد. در حالی كه آقای موگابه برخورداری جمهوری اسلامی ایران از فلسفه ای انقلابی، پرهیز ایران از تكیه بر حرف و شعار و تأكید بر اقدام عملی را از دیگر دلایل خرسندی فراوان كشورهای آزادی خواه جهان از ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد خوانده بود.

رهبر انقلاب اسلامی نیز پس از شنیدن سخنان رئیس جمهور زیمبابوه خاطرنشان كردند:"حدود ۲۵ سال قبل كه در اجلاس عدم تعهد در هراره شركت كرده بودم شما با همین روحیه انقلابی، تأكید كردید بقیه اعضای جنبش عدم تعهد فقط حرف می زنند و تنها جمهوری اسلامی ایران است كه عمل می كند و اكنون فرصتی است تا با همكاری یكدیگر، همه اعضای جنبش را به اقدام عملی دعوت و هدایت كنیم." 

اما درمیان تمام پیشنهادهای ارائه شده در این مدت نیز به درستی می توان تاکید آیت الله خامنه ای بر لزوم تشکیل دبیرخانه فعال و پرانگیزه برای جنبش، را نقشه راه و نقطه آغازی برای ادامه راه این جنبش قلمداد كرد كه در توضیح بیشتر در مورد آن فرمودند: ما میتوانیم به ارتقاء « بهره‌وری سیاسی» جنبش عدم تعهد در مدیریت جهانی بیندیشیم؛ میتوانیم برای تحول در این مدیریت،‌ سندی تاریخی تهیه کنیم و ابزارهای اجرائی آن را فراهم نمائیم؛ میتوانیم حرکت به سمت همکاریهای مؤثر اقتصادی را طرّاحی و الگوهای ارتباط فرهنگی میان خود را تعریف کنیم. 

همچنین در بین انبوه تحلیل ها و تجلیل ها در مورد اجلاس شانزدهم جنبش عدم تعهد در تهران سخنان آیت‌الله امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران در خطبه های روز دهم شهریور ماه سال جاری نیز به طور ویژه ای در بین افراد باریك بین درخشید كه این جنبش باید به سازمان تبدیل شود، زیرا در این صورت قدرت آنها بیشتر می‌شود و در هر موردی که حادثه‌ای رخ دهد تشکیل اجلاس می‌دهند. 

براین اساس اگر بخواهیم به جمع بندی آنچه در سطور بالاذكر شد بپردازیم می توان به این نتیجه رسید كه جنبش عدم تعهد برای افزایش كارایی خود می بایست به سرعت به سوی نظام مندی حركت كند. تبدیل جنبش عدم تعهد به یك سازمان بین المللی و تعیین چارچوب الزام آور برای عضویت در آن به طور قطع درآینده باعث حذف تعدادی از اعضای آن خواهد شد. 

اما این غربال گری سازمانی منسجم و متحد ایجاد خواهد كرد كه دارای منافع مشترك خواهند بود و التزام عملی به اصول تعریف شده و شرایط عضویت این سازمان را به دنبال خواهد داشت. عضویت در سازمان غیر متعهدها مثل سایر سازمانهای بین المللی قطعا دارای هزینه ها از قبیل چشم پوشی از بخشی ازمنافع خواهد بود اما در مقابل منافع فزاینده تری برای اعضاء بوجود خواهد آورد كه یكی از این موارد می تواند حمایت اعضاء بواسطه صدور آراء الزام آور در دیگر سازمانهای بین المللی همچون شورای حكام انرژی هسته ای و یا سازمان ملل و كمیته های وابسته به آن نظیر حقوق بشر باشد. 

این در واقع همان نقطه ای است كه باعث شده جمهوری اسلامی ایران علی رغم عضویت در جنبش عدم تعهد به دلیل فقدان سازوكار و چارچوب رفتاری مشخص برای اعضاء همواره از سوی آنان ضرباتی را دریافت نماید. 

دراین رابطه و به عنوان مثال باید گفت علی رغم تبلیغات رسانه ای مبتنی بر حمایت غیر متعهد ها از پرونده هسته ای ایران از ابتدا تا كنون واقعیت به گونه دیگری رقم خورده است. اجلاس ماه سپتامبر شورای حكام آژانس انرژی هسته ای در سال ۲۰۰۵ زمانی بود كه ۲۳ عضو از ۳۵ عضو این نهاد را كشورهای عضو جنبش عدم تعهد تشكیل می دادند اما متاسفانه به غیر از رای منفی ونزوئلا تمامی این كشورها به هشتمین قطع نامه برعلیه جمهوری اسلامی ایران یارای مثبت دادند و یا ممتنع. 

این درحالی است كه این اتفاق تلخ در۱۵بهمن۱۳۸۴ ، (چهارم فوریه۲۰۰۶) در خلال اجلاس اضطراری شورای حکام دوباره تكرار گردید چنانچه در این تاریخ نیز۲۴ عضو از ۳۵ عضو شورای حكام را غیر متعهد ها تشكیل می دادند كه ۸ عضو به نهمین قطع نامه منتج به ارجاء پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت رای مثبت ، ۵ عضو رای ممتنع و تنها سه كشور ونزوئلا، سوریه و کوبا به آن رای منفی دادند و بقیه اعضاء نیز ترجیح دادند سالن رای گیری را ترک کنند. 

درواقع باید گفت این عملكرد تاسف بار اعضاء جنبش غیر متعهد ها در قبال منافع جمهوری اسلامی ایران سرآغاز دریافت قطع نامه های پیاپی كشورمان از شورای امنیت سازمان ملل متحد و در راس آن قطع نامه ۱۹۲۹ و تحریم های بی سابقه برعلیه ایران بود. 

حال آنكه یك انسجام سازمانی و رفتار قانونمند می توانست به صدور رای یك دست اعضاء غیر متعهد در حمایت عملی از ایران به عنوان یكی از اعضاء این جنبش بیانجامد. نتیجه ای كه هرگز تا كنون براثر صدور بیانیه های غیر اجرایی این سازمان در مورد پرونده هسته ای حاصل نشده است. 

فارغ از بازخوانی خاطرات تلخ مربوط به عملكرد جنبش عدم تعهد درمورد پرونده هسته ای ایران، برخی رخ دادهای اجلاس اخیر تهران را نیز می توان از شواهد فقدان نظم و انسجام و چارچوب رفتاری برای اعضاء حاضر درآن دانست. چنانچه محمد مرسی رئیس جمهور مصر در ابتدای مراسم افتتاحیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد در روز پنجشنبه نهم شهریور ماه در قبال بحران سوریه طی سخنانی در تناقض آشكار با منافع كشور سوریه به عنوان یكی از اعضاء جنبش و سایر بازیگران محور مقاومت گفت:"همبستگی با ملت سوریه علیه حکومتی سرکوبگر که مشروعیت خود را از دست داده است به همان اندازه که ضرورت سیاسی و استراتژیکی است، یک وظیفه اخلاقی نیز هست." 

علاوه براین اجلاس شانزدهم غیر متعهدها در تهران به دلیل تشطط آراء میان اعضاء حتی از تصویب پیش نویس بسیار ملایم قطع نامه در مورد سوریه نیز بازماند. به گونه ای كه بیانیه ۱۱ بندی پایانی این اجلاس خالی از حتی همین یك پاراگراف سه بخشی است كه شامل محکومیت اقدام آمریکا در اعمال تحریم یکجانبه علیه سوریه، محکومیت حمله نظامی به سوریه در سال ۲۰۰۸ و تشکر از تلاش‌های بین‌المللی برای حل و فصل موضوع سوریه به ویژه تشکر از کوفی عنان وخوش آمد گویی به اخضر ابراهیمی برای ماموریت جدید و ضرورت ارسال کمک‌های انسان دوستانه به همه آسیب‌دیدگان تحولات سوریه بود. 

ارزش تبدیل جنبش عدم تعهد به یك سازمان یك دست و دارای منافع مشترك در حالی بیش از پیش احساس می شود كه پیش از این عرستان سعودی توانست حداكثر بهره برداری را از اجلاس اضطراری سران سازمان همكاری كشورهای اسلامی بنماید و بدین ترتیب موفق شد با جلب رای ۳۸ عضو از ۴۰رهبر حاضر در اجلاس مكه ، سوریه را از این سازمان اخراج كند. 

محمود احمدی نژاد درحالی حتی از بیان دیدگاه جمهوری اسلامی به دلیل وجود سازوكار و چارچوب منظم رفتاری در مورد سوریه در اجلاس مكه بازماند كه محمد مرسی به دلیل فقدان همین چارچوب توانست در تهران منافع محور مقاومت را به چالش بكشد. 

بنابراین به نظر می رسد امروز كه به قول آقای موگابه ریاست جنبش عدم تعهد به غیر متعهدترین و عملگرا ترین عضو این نهاد واگذار شده باید فرصت را مغتنم شمرد و جنبش عدم تعهد را تبدیل به یك سازمان متشكل از اعضاء یك دست نمود. سازمانی كه مقدمه آن قطعا می تواند تشكیل دبیرخانه ثابت در پایتخت جمهوری اسلامی ایران باشد.

http://www.yalasarat.com/vdcdkz0s.yt09z6a22y.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 6:41 - 0 تشکر 541708

دیدگاه مرسی درباره سوریه با سایر مواضعش همخوانی ندارد/ نظر وی درآینده نزدیك تغییر خواهد كرد

به گزارش جهان حسین شریعتمداری در یادداشتی با عنوان "بان كی مون و محمد مرسی در قاب اجلاس تهران" در روزنامه کیهان نوشت:
این روزها، در حالی كه مقامات و رسانه های غربی از اجلاس تهران به مثابه بمب قوی و قدرتمندی یاد می كنند كه ایران اسلامی در عمق جبهه مشترك آمریكا و متحدانش منفجر كرده است و بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب، از حضور بان كی مون دبیر كل سازمان ملل متحد و محمد مرسی، رئیس جمهور مصر در این اجلاس تلقی دو ضربه هولناك دارند، رسانه های فارسی زبان اردوگاه غرب نظیر بی بی سی، رادیو آمریكا، رادیو فردا و... برای كاستن از عظمت واقعه ای كه به قول «نوول ابزرواتور» حیثیت و اعتبار بین المللی آمریكا را با چالش جدی روبرو كرده است، به حاشیه سازی درباره حضور بان كی مون و مرسی روی آورده اند و می كوشند اظهارات این دو میهمان اجلاس تهران را بیرون از بستر و متفاوت با اهداف اجلاس ارزیابی كنند. وجیزه پیش روی اشاره ای گذرا به این بازی دوگانه دارد.

الف: حضور بان كی مون در اجلاس تهران بعد از مخالفت های آمیخته به تهدید آمریكا، اسرائیل و برخی از كشورهای اروپایی نظیر انگلیس صورت پذیرفت. تا اینجا، شركت دبیر كل سازمان ملل متحد در اجلاس تهران با دو امتیاز برجسته برای اجلاس و جمهوری اسلامی ایران همراه بوده است. اول؛ حضور وی علی رغم مخالفت ها و تهدیدهای پی درپی یاد شده كه نشانه سنگین تر بودن كفه اجلاس از كفه تهدیدهاست و دوم؛ اعتراف به اهمیت اجلاس كه دربرگیرنده بیش از دو سوم كشورهای عضو سازمان ملل متحد است. توضیح آن كه بان كی مون می توانست به ارسال یك پیام همراه با اعزام نماینده به اجلاس بسنده كند! ولی اجلاس تهران، اولین اجلاس عدم تعهد بعد از موج بیداری اسلامی، تحولات و انقلاب های منطقه، شكست آمریكا در حمله نظامی به افغانستان، خروج اجباری از عراق، اوج گیری جنبش وال استریت، بحران اقتصادی بی سابقه آمریكا و اروپا و... دهها رخداد بزرگ جهانی و منطقه ای بود كه با توجه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و نقش برجسته منطقه ای و بین المللی آن، یك نقطه عطف در معادلات جهانی به شمار می رفت و بان كی مون به عنوان دبیر كل سازمان ملل متحد نمی توانست از حضور در آن چشم پوشی كند. بنابراین حضور بان كی مون در اجلاس تهران اگرچه با دعوت ایران صورت پذیرفته بود ولی تسلیم اجباری در برابر خواست جمهوری اسلامی ایران نیز بود و با جرأت می توان گفت كه اگر محل اجلاس نقطه دیگری غیر از ایران اسلامی بود، اجبار یاد شده وجود نداشت.

رسانه های فارسی زبان اردوگاه غرب- تأكید می شود فقط رسانه های فارسی زبان كه كاركرد آنها در حد و اندازه سایت های ضدانقلاب تعریف شده است و نه رسانه های رسمی و بین المللی غرب- سخنان بان كی مون در اجلاس تهران را به چالش كشیدن سیاست ها و بینش و منش جمهوری اسلامی ایران قلمداد می كنند و حال آن كه در اظهارات آقای بان كی مون هیچ نكته جدید و ناگفته ای كه پیش از آن بارها از تریبون رسمی سازمان ملل و در گستره جهانی مطرح نشده باشد، وجود نداشت و از ایشان غیر از آنچه كه در نوبت سخنرانی اجلاس تهران مطرح كرد انتظاری نمی رفت. بنابراین چگونه می توان پذیرفت كه جمهوری اسلامی در دعوت از آقای بان كی مون به این نكته بدیهی توجهی نداشته و ناگهان در اجلاس تهران با آن مواجه شده است؟!

و اما، از سوی دیگر آقای بان كی مون برای اولین بار به عنوان دبیر كل سازمان ملل متحد در دیدار با رهبر معظم انقلاب با دیدگاه مستند و همراه با دلایل و اسناد غیرقابل انكار جمهوری اسلامی ایران كه در اثبات حقانیت و منطقی بودن سیاست های داخلی و خارجی ایران اسلامی ارائه شده بود، روبرو گردید و همین مواجهه را به هنگام بیانات رهبر فرزانه انقلاب در اجلاس تهران تجربه كرد بی آن كه پاسخی برای آن داشته باشد. ممكن است گفته شود آقای بان كی مون پیش از این هم با نظرات و استدلال های جمهوری اسلامی ایران آشنا بود. بنابراین در اجلاس تهران با سخنان ناشنیده ای روبرو نشده است! كه باید گفت؛ بی تردید دبیر كل سازمان ملل متحد با بسیاری از استدلال ها و اسناد مورد اشاره در اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران از قبل آشنا بوده است ولی نكته درخور توجه آن كه، ایشان هیچگاه در موقعیتی قرار نگرفته بود كه این اسناد و استدلال ها را بشنود و ببیند و در همان حال ملزم به پاسخگویی باشد. آقای بان كی مون همه این شواهد و دلایل را در حالی كه بر كرسی دبیر كلی سازمان متبوع خویش تكیه زده بود، شنیده و دیده بود و بدیهی است كه دبیر كل در آن جایگاه ملزم به پاسخگویی نیست. اما ایشان در دیدار با رهبر معظم انقلاب، طرف مستقیم استدلال های حضرت آقا بود و مطابق عرف شناخته شده بین المللی ملزم به پاسخگویی بود و سكوت ایشان در فرهنگ و پروتكل های تعریف شده سیاسی به منزله ناتوانی از پاسخ و پذیرش استدلال و نظرات طرف مقابل تلقی می شود. بنابراین از این زاویه نیز آقای بان كی مون با حضور خود در اجلاس تهران یك امتیاز بزرگ و بین المللی به نفع جمهوری اسلامی ایران برجای گذاشته است.

دقیقاً به همین علت است كه -با پوزش از ساحت حضرت آقا- روزنامه اسرائیلی جروزالم پست می نویسد و استدلال می كند «آقای بان كی مون در دامی كه آیت الله خامنه ای پیش پای او پهن كرده بود گرفتار شده» و نتانیاهو بعد از پایان دور اول اجلاس سران در شبكه اول تلویزیون رژیم صهیونیستی ظاهر شده و با عصبانیت می گوید؛ در اجلاس تهران و در مقابل چشم و گوش آقای بان كی مون از اسرائیل با عنوان «گرگ درنده»، «دولت جعلی» و «كشوری كه محكوم به سقوط است» یاد شد و ایشان با سكوت خود بر آن مهر تأیید زد و چند ساعت بعد از اجلاس سران، آقای «مایكل مندل باوم» كارشناس سیاست خارجی در دانشگاه هاپكینز آمریكا و مشاور مشترك بوش و اوباما، به شبكه تلویزیونی ABC می گوید؛ باید این واقعیت تلخ! را پذیرفت كه حضور آقای بان كی مون در اجلاس تهران و سكوت وی در برابر اتهاماتی(!) كه به آمریكا و اسرائیل زده شد، بسیار تأسف آورتر از آن بود كه انتظار می رفت و...

بنابراین، حضور آقای بان كی مون در اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران، برخلاف توهمی كه رسانه های فارسی زبان وابسته به اردوگاه غرب در پی القای آن هستند - و متأسفانه برخی از خودی ها نیز با ساده اندیشی به آن دامن می زنند- یكی از بزرگترین و مؤثرترین برگ های برنده جمهوری اسلامی ایران بود كه اتفاقاً با اظهارات غیرمنطقی وی درباره اسرائیل، سوریه و برنامه هسته ای ایران مفهوم و معنا پیدا كرده و به برگ برنده تبدیل شده است و چنانچه اظهارات یاد شده نبود، این برگ برنده در مقیاس مورد اشاره شكل نمی گرفت.

ب: حضور آقای محمد مرسی نیز در حالی كه مقامات رسمی و رسانه های غرب با عنوان دهن كجی رئیس جمهور جدید مصر به آمریكا و اسرائیل از آن یاد می كنند، در توهم پراكنی رسانه های فارسی زبان مورد اشاره، «كمتر مثبت و بیشتر منفی»! ارزیابی می شود! چرا؟!

می گویند محمد مرسی درباره سوریه نظری متفاوت با جمهوری اسلامی ایران داشت و ضمن حمایت از مخالفان دولت سوریه به بشار اسد نیز حمله آشكاری كرد. و اما، این سكه روی دیگری هم دارد و محمد مرسی در اجلاس تهران مواضعی اتخاذ كرد كه از یكسو فریاد اعتراض آمریكا و اسرائیل و اروپا و متحدان منطقه ای آنها را به آسمان بلند كرده و در همان حال رسانه های یاد شده اصرار به سانسور آن دارند. رئیس جمهور مصر اگرچه درباره سوریه مواضعی متفاوت با ایران داشت ولی در اجلاس تهران از جمهوری اسلامی ایران با عنوان «برادر و همپیمان استراتژیك مصر» یاد كرد، بر ضرورت مقاومت در برابر رژیم اشغالگر قدس تأكید ورزید، ساختار سازمان ملل متحد را نیازمند به اصلاح برای خروج از تركیب ظالمانه توصیف كرد و بر لزوم وحدت شیعه و سنی برای مقابله با قدرت های استكباری تأكید كرد. به بیان دیگر، محمد مرسی در اجلاس تهران هویت دولت جدید مصر را تعریف كرد. هویتی كه «حضور در محور مقاومت»، «مقابله با رژیم اشغالگر قدس»، «همپیمانی استراتژیك با جمهوری اسلامی ایران»، «وحدت شیعه و سنی در محور مقاومت»، «مخالفت مصر با دیدگاه وهابی ها و سلفی ها»، «ظالمانه دانستن ساختار كنونی سازمان ملل متحد» و از همه بااهمیت تر، تأكید بر این نكته كه ماهیت نظام كنونی مصر، «اسلامی» است و برخلاف انتظار و تلاش آمریكا و متحدانش «سكولار» نیست. از این روی، اجلاس تهران فرصتی برای محمد مرسی بود تا به گفته پایگاه خبری «اسكات هورتون» تولد ایرانی دیگر در خاورمیانه را اعلام كند و از به حاشیه رفتن واشنگتن در معادلات جهان اسلام خبر بدهد. بنابراین برخلاف آنچه رسانه های فارسی زبان بیگانه و مخصوصاً رسانه دولتی انگلیس در پی القای آن هستند، محمد مرسی با حضور در اجلاس تهران به توهم پراكنی چند ماهه آمریكا و متحدانش درباره ماهیت نظام برخاسته از انقلاب مصر پایان داد و این به تنهایی یكی از بزرگترین دستاوردهای اجلاس تهران است كه بدون برپایی این اجلاس در پایتخت ایران، یعنی پرچمدار بیداری اسلامی، علمدار مبارزه با قدرت های استكباری، و فرمانده پیشتاز حذف رژیم صهیونیستی از جغرافیای سیاسی جهان و... امكان پذیر نبود. توماس فریدمن در یادداشت 31 اوت 2012 -جمعه 10 شهریور ماه 91- خود در نیویورك تایمز با برشمردن برخی از محورهای یاد شده خطاب به رئیس جمهور مصر می نویسد «آقای مرسی شركت شما در اجلاس غیرمتعهدها در تهران اشتباه بزرگی بود كه مرتكب شدید. شما با حضور خود در این اجلاس، دولت جدید مصر را به جمهوری اسلامی ایران پیوند زدید، معاهده صلح كمپ دیوید را نادیده گرفتید، از برقراری حكومت دینی در مصر سخن گفتید... آقای مرسی شما باید از این كار خود شرمنده باشید»! و در ادامه می نویسد «مقامات مصری گفته بودند آقای مرسی فقط چند ساعت در تهران توقف می كند تا ریاست غیرمتعهدها را به ایران واگذار كند. واقعاً همین بود؟ او می توانست این كار را از طریق پست و یا ویدئوكنفرانس انجام بدهد و به یكه تازی ایران در منطقه كمك نكند» و دهها نمونه دیگر از این دست كه فهرست آن نیز به درازا می كشد.

و اما؛ درباره موضع آقای مرسی نسبت به سوریه باید گفت كه دیدگاه رئیس جمهور مصر در این زمینه با سایر مواضع اعلام شده ایشان در اجلاس تهران همخوانی ندارد و بسیار بعید به نظر می رسد كه آقای مرسی از این ناهمخوانی باخبر نباشند. توضیح آن كه وقتی آقای مرسی بر ضرورت مقابله با اسرائیل و حمایت از محور مقاومت تأكید می ورزند، چگونه می توانند برای حضور پررنگ اسرائیل در مقابله با دولت بشار اسد و حمایت از معارضین سوریه توضیح قابل قبولی داشته باشند و یا درباره آموزش تروریست ها در پایگاه های نظامی تركیه، تحت مدیریت كارشناسان اسرائیلی كه با حمایت مالی اعلام شده عربستان و قطر صورت می پذیرد چه توضیحی خواهند داشت؟ چه كسی می تواند اسرائیل و آمریكا و عربستان و قطر و تركیه را طرفدار دموكراسی و حامی انقلاب های اسلامی - یا به قول آقای مرسی بهار عربی!- تلقی كند؟! و آیا در حالی كه حسنی مبارك و آل سعود و آل خلیفه و علی عبدالله صالح و بن علی و... با رژیم صهیونیستی در ائتلاف و زد و بند آشكار بودند، دولت سوریه از مقاومت فلسطین حمایت نمی كرد!؟ همین دیروز آقای «جمال فهمی» از اتحادیه روزنامه نگاران مصر در مصاحبه با الوطن،اظهارات آقای مرسی در حمایت از مخالفان دولت سوریه را توهین به مردم مصر و بازی ناخودآگاه در میدان دشمن صهیونیستی ارزیابی كرد.

آقای مرسی در اجلاس تهران هویت دولت جدید مصر را اعلام كرده است و این هویت اعلام شده با حمایت از مخالفان دولت سوریه آنهم در كنار آمریكا و اسرائیل و عربستان و تركیه همخوانی ندارد و به یقین نظر مرسی در آینده نزدیك تغییر خواهد كرد.

http://www.jahannews.com/vdceow8wfjh8exi.b9bj.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 6:45 - 0 تشکر 541709

درباره سانسور و تحریف سخنان مرسی و بان کی مون

اجلاس تهران پایان یافت و یکی از بزرگترین دستاورد های “دیپلماسی عزت و اقتدار ایران” به نمایش گذاشته شد. این اجلاس اگر چه با کمترین ضعف و آسیب اجرائی و کیفی برگزار شد اما بدون حاشیه هم نبود. حاشیه هائی که می رفت تا تا پای هزینه کردن اصل متن نیز پیش رود که البته این نشد.

یکی از حاشیه های این اجلاس انعکاس رسانه ای سخنان مرسی رئیس جمهور مصر و بان کی مون رئیس سازمان ملل متحد بود. تحریف و سانسورسخنرانی مرسی در اجلاس و بانکی مون در حاشیه اجلاس، چه در رسانه ملی و چه در رسانه های داخلی سوال برانگیز و حاشیه ساز شد.

مرسی در روز اول نشست بعد از رهبر انقلاب پشت تریبون رفت و ضمن حمایت از مواضع جمهوری اسلامی در مواردی چون اصلاح سازمان ملل و تاکید بر مقاومت در موضوع فلسطین، در مساله سوریه با لحنی تند و ادبیاتی گزنده رژیم حاکم بر سوریه را ظالم و خونریز خواند. این درحالی است که مترجم رسانه ملی ضمن حذف بخشهائی از سخنان مرسی در اقدامی باور نکردنی بخشی دیگر از سخنان وی را اینطور تحریف کرد:" ماخواستار ابقای این حکومت مردمی در سوریه هستیم" سانسور و بدتر از آن تحریف ناشیانه سخنان مرسی ابتدا برخی از رسانه های داخلی را به اشتباه انداخت و اما پس از اینکه متن عربی سخنرانی مرسی منتشر شد قصور یا تقصیر فاحش مترجم رسانه ملی به "شماره یک" رایج در رسانه ها تبدیل و متاسفانه به پای نظام گذاشته شد. این درحالی است که مترجم سالن اجلاس با صداقت و دقت خاصی سخنان مرسی را ترجمه و در اختیارخبرنگاران گذاشته بود.

به دیگر سخن مترجم بدون هرگونه برنامه ریزی قبلی شخصا صلاح نظام و انقلاب (!) را در این می بیند که سخنان مرسی را سانسور و تحریف کند.

بانکی مون هم چنین وضعیتی داشت. وی در شامگاه اولین روز نشست طی بازدیدی از دانشکده وزارت خارجه و در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه درسخنانی ضمن تاکید بر آزادی بیان و احزاب در کشور به انتخابات پیش رو اشاره و از حکومت درخواست دارد که اجازه دهند مردم در انتخاباتی آزاد حضور پیدا کنند. وی همچنین درخواست آزادی زندانیان سیاسی را مطرح و بر رعایت موازین حقوق بشری تاکیدمی کند. فارغ از اینکه سخنان بانکی مون نشان دهنده ضعف اطلاعاتی وی از وضعیت سیاسی ایران است، اما این نکته قابل توجه بودکه لحن و ادبیات سخنان وی به هیچ وجه نتوانست جریانات ضدانقلاب را ارضا کند و به همین دلیل مجبور شدند با پاورقی زدن به سخنان بان کی مون ازتوصیه های وی ابهام زدائی کنند. (ر ک انتشار خبر درجرس و رادیو فردا).

اما این سخنرانی نیز علیرغم اینکه در سایت سازمان ملل قرار گرفت در رسانه های داخل سانسور و به آن هیچ اشاره نشد. اما واقعا چراسخنان مرسی و بان کی مون نباید انعکاس رسانه ای می یافت؟ چرا باید سانسور می شد؟چرا تحریف شد؟

آیا موفقیت اجلاس در این بود که همه مدعوین همراه و همزبان جمهوری اسلامی ایران شوند؟ همه موضع ایران را تکرار کنند؟ آیا برخی تصور می کردند توفیق این اجلاس به این است که مهمانان از مواضع خود برگشته وتوبه کنند و در این اجلاس راه ایران را پیش بگیرند؟ آیا سخنان مرسی و بان کی مون قابل پیش بینی نبود؟ آیا برای اولین بار بود که چنین سخنانی را مطرح می کردند؟

چرا نباید سخنان انتقادی مرسی و بان کی مون دررسانه ملی منعکس شود؟ مسئولین ما از چه چیز نگرانند که حاضر نیستند بازتاب سخنان متفاوت ایندو را تحمل کنند؟ چرا تصور می کنیم رسانه ملی تنها رسانه این کشور است ومدیریت بر رسانه ملی مدیریت بر افکار عمومی است؟

دهها سوال دیگر از این دست وجود دارد . اما سوال اصلی این است که آیا برای سانسور سخنان مرسی و بان کی مون برنامه ریزی قبلی صورت گرفته بود و یا پیش بینی نشده بود؟ به این فهم هیچ برنامه ریزی از قبل برای سانسوراخبار وجود نداشت. اما نوع برخوردو مواجهه نهادهای مسوول در تعامل با رسانه ها طی ماه های گذشته باعث شده است که رسانه ها به طور طبیعی و ناخواسته دچار خودسانسوری شوند.

سانسور و تحریف سخنان مرسی در رسانه ملی بی هیچ تردید بدون برنامه قبلی بود اما فشار رایج بر رسانه ها و تلقی نادرست از دفاع ازامنیت ملی باعث شده است که مترجم با اجتهاد شخصی، مصلحت کشور را در دروغ گفتن ببیند(!). اشتباه فاحش رسانه ملی می رفت تا اصل اجلاس را تحت الشعاع قرار دهد.

با مدیر یکی از رسانه ها و خبرگزاری های داخلی درباره اظهارات بان کی مون حرف می زدم و از او درباره سانسور سخنان وی در دانشکده وزارت خارجه پرسیدم که با بی اطلاعی از اظهارات وی تاکید داشت که اصلا چنین خبری را ندیده است که بخواهد سانسور کند. این مسوول رسانه ای کشور بعد از مدتی پرس وجودر مجموعه تحت مدیریت اش متوجه شد که خبرنگار حاضر در آن مراسم به سلیقه خود این بخش سخنان بان کی مون را سانسور کرده است و اصلا اجازه نداده است که اصل سخنان دست اتاق خبر و سردبیری برسد.

نگرانی اصلی در اینجا است. نظام وقتی از چنین افرادی دعوت می کند تا در اجلاس شرکت کنندبه اندازه کافی سعه صدر دارد که سخنان متفاوت انها را تحمل کند. اما نحوه برخورد با رسانه ها و مدل اطلاع رسانی در کشوربه جائی رسیده است که خبر از مبدا سانسور می شود. خبرنگار برای آوردن خبرخام ورساندن آن به دست دبیر و سردبیر خود دچار استرس و اضطراب است.

واقعا چه کسی در این مصلحت اندیشی افراطی مقصر است؟


http://www.alef.ir/vdccppqs02bqe08.ala2.html?165454

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 16:20 - 0 تشکر 542311

مرسی با ایران چه اختلافاتی دارد؟




سخنان محمد مرسی، رییس جمهور مصر در افتتاحیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد، با بازتاب گزینشی رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی روبه‌رو شد، به گونه‌ای که آنها با پررنگ کردن بخش‌های خاصی از این سخنرانی تلاش کردند مواضع مرسی را مخالف دیدگاه جمهوری اسلامی نشان دهند. اما واقعیت صحبت‌های مرسی چه بوده است؟ تحلیل محتوای سخنرانی رئیس جمهوری عربی مصر و قیاس آن با سخنان مسئولین جمهوری اسلامی در صحن اجلاس به ما نشان می‌دهد که ایران و مصر در آینده در چه راه‌هایی همکاری خواهند داشت و در چه زمینه‌هایی با چالش در روابط روبه‌رو خواهند بود.

سخنان و دیدگاه‌های محمد مرسی را می‌توان در ده محور به شرح زیر دسته‌بندی کرد؛ محورهایی که نقاط توافق بسیاری را می‌توان از میان سخنان وی و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران پیدا کرد.



محورهای مورد اشاره  سخنان محمد مرسی


 انقلاب مصر و حاکمیت مردم  

انقلاب مصر توانست اهداف خود و حاکمیت مردمی را محقق سازد / پس از انقلاب مسالمت‌آمیز ملت مصر در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ مصری‌ها توانستند شرایط خود را تغییر دهند و به منافع جدید خود برسند / توانستیم از مرحله دشوار انتقال بگذریم و چالش‌ها را با یکپارچگی و وحدت از سر بگذرانیم.(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران )

تأکید بر کارکردهای جنبش عدم تعهد

 جنبش عدم تعهد باید به همه قدرت‌ها پشت کرده، با سیستم مدیریت جهانی در راه عدالت گام بردارد / جنبش عدم تعهد در راستای اهداف خود گام مؤثری برداشته و از منافع و منابع کشور‌های در حال رشد حمایت کند/ باید به مدیریت کارآمد و واحد برسیم و با سیستم مدیریت جهانی در مسیر عدالت گام برداریم و از وابستگی به دیگران‌‌ رها شده و از دایره قدرت آنها بیرون آمده تا بنا بر قوانین دمکراتیک آن‌ها را در جهان اشاعه دهیم / امروز بیش از پیش باید به اهداف جنبش چنگ بزنیم و آن را اعلام کنیم / تعهد خود را حفظ می‌کنیم تا این جنبش بتواند صلح همیشگی و همه‌جانبه و عدالتمند را حفظ كند . (موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران)

اصلاحات در سازمان ملل برای مدیریت مشترک جهانی 

  باید در اصلاح مدیریت جهانی گام برداریم و اصلاح و توسعه شورای امنیت را همه‌جانبه در نظر داشته باشیم / ما برای مدیریت مشترك جهانی تلاش می‌كنیم.
(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران)

فلسطین 


باید فلسطین کشور و دولت مستقلی داشته باشد؛ باید در برابر مشکلات فلسطین چاره‌اندیشی کنیم تا به صلح و آشتی ملی دست یابند؛ تقدیر از بیانیه نشست وزیران خارجه جنبش در شرم‌الشیخ و اشاره به وضع اسفناک زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل؛ اعلام همبستگی با زندانی‌های فلسطینی و حمایت از هر گونه تحرک شورای امنیت برای عضویت فلسطین به عنوان کشوری مستقل در این سازمان؛ احزاب و گروه‌های فلسطینی وحدت صفوف خود را حفظ کنند و گروه‌ها با افکار گوناگون به صلح و آشتی ملی رجوع کرده و به دنبال اختلافات کوچک میان خود نباشند و به جای آن بر مقاومت علیه اشغالگر پافشاری کنند؛ اعلام مخالفت با اقدام اخیر دشمن صهیونیستی نسبت به جلوگیری از ورود برخی وزرای عضو جنبش غیرمتعهدها در پنجم اوت سال جاری. (موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران)


سوریه  

همبستگی ما با فزندانمان علیه نظام غیرقانونی و غیر مشروع، واجب اخلاقی و استراتژیک است؛ خونریزی در سوریه بر گردن همه ماست و این خونریزی‌ها توقف نمی‌شود، جز با یک دخالت کارآمد از سوی همه ما؛ باید حمایت خود را از دانشجویان معترض که به دنبال عدالت هستند، داشته باشیم، چرا که برخاسته از نظام دمکراتیک است؛ سوریه باید از جنگ‌های داخلی خودداری کند تا ملت سوریه به همه خواسته‌های خود برسند؛ مخالفان باید صفوف خود را متحد کنند، به گونه‌ای که همه جریان‌ها را در بر گیرد و مخالفتی در میان آن‌ها نباشد؛ ما کاملا آماده‌ایم از این مسأله حمایت کنیم. همه طرف‌ها در بحث سوریه باید جلوی خونریزی را بگیرند و سوریه‌ای آزاد و جدید را بسازیم و وارد یک مرحله سازندگی در این کشور شویم. (عدم موافقت با مواضع جمهوری اسلامی ایران )

حق کشورها در استفاده‌ صلح‌آمیز

حق استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای همه‌ كشورها همراه با احترام به تعهدات بین‌المللی از جمله معاهده «ان.پی.تی» برجاست.
(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران )

خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای 

همه كشورها در خاورمیانه به معاهده «ان.پی.تی» پیوسته‌اند، جز اسرائیل؛ بر ما واجب است تا بر عاری‌سازی منطقه از سلاح هسته‌ای پافشاری كنیم.
(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران )

تلاش برای دمکراسی 

 تلاش می‌كنیم تا ساختارهای نهادهای خاورمیانه‌ای بیش از پیش دمكراتیك باشند.
(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران)

هماهنگی‌‌های مصر و ایران  

آمده‌ایم تا ریاست جنبش را به كشور برادر ایران تحویل دهیم، امیدواریم این كشور رهبری جنبش را بر پایه اصول و اهداف آن در صحنه‌های بین‌المللی تقویت و از موفقیت‌های آن پاسداری کند / مصر هماهنگی با كشور برادر ایران در ریاست سه ساله را دنبال می‌كند.
(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران)

همکاری مشترک جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷ و چین

باید همکاری خود را در چهارچوب جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷ و چین برای تحقق اهداف مشترکمان در راستای توسعه کشورهای در حال توسعه و همكاری‌های جنوب ـ جنوب داشته باشیم.
(موافق با مواضع جمهوری اسلامی ایران)

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 16:22 - 0 تشکر 542313

فیلم/ گفته ها و ناگفته های اجلاس نم

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 16:25 - 0 تشکر 542317

اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران پایان یافت

به گزارش جهان، نشست اختتامیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد دقایقی پیش در سالن اجلاس سران و با سخنرانی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان و تنی چند از نمایندگان قاره‌های جهان به پایان رسید.

در این جلسه «بیانیه تهران» و چندین سند، گزارش و بیانیه دیگر درباره موضوعات متفاوت با رای اکثریت حاضران به تصویب رسید.

در این مراسم نمایندگان قاره‌های جهان به سخنرانی درباره این نشست پرداختند.

* اجلاس «نم» در مدیریت جهان مؤثر خواهد بود


«ویولا اونوولیری» وزیر مشاور در امور خارجه نیجریه از طرف محمد نمادی سامبو، معاون رئیس جمهور نیجریه در مراسم اختتامیه اجلاس نم گفت: افتخار می‌کنم که در مراسم شانزدهمین نشست جنبش عدم تعهد سخنرانی می‌کنم. من از دولت و مردم ایران به دلیل میزبانی خوب‌شان تشکر می کنم. از آقای رئیس و دبیرخانه بخاطر زحماتشان در برگزاری این اجلاس نیز قدردانی می‌کنم.

وی افزود: این اجلاس تاثیرات بسیار زیادی بر جهان و مدیریت آن خواهد داشت. ما معتقد به همکاری هستیم.

نماینده آفریقا ادامه داد: به رغم تفاوت‌هایی که داریم به اصول مشخصی معتقد هستیم. آفریقا به تعهدات خود پایبند خواهد بود و به حمایتش از نتایج اجلاس شانزدهم ادامه خواهد داد.

وی افزود: ما باید دنیایی امن‌تر برای نسل‌های آینده بسازیم. ما معتقد به همکاری جنوب-جنوب در چارچوب سازمان‌های چندجانبه هستیم.

* با ریاست ایران، تمام امیال مردم کشورهای «نم» به حقیقت می‌پیوندد


خانم «شیخ حسینه» نخست وزیر بنگلادش در مراسم اختتامیه اجلاس شانزدهم گفت: خانم‌ها و آقایان من افتخار دارم که از طرف کشورهای آسیا و اقیانوسیه از میزبانان این اجلاس در تهران، مهمان نوازی ایرانیان، از صحبت‌های مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه ایران تشکر کنم.

وی افزود: از این که فرصتی داده شد که با یکدیگر ارتباط بگیریم و بازبینی کنیم، روابط و همبستگی‌مان را مستحکم‌تر کنیم تشکر می‌کنم.

به گزارش فارس، خانم شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش در این مراسم گفت: می‌خواهیم تشکر کنیم از تمام مقامات ایرانی، وزارت امور خارجه و تمام کسانی که سخت کار کردند تا این اجلاس بسیار زیبا برگزار شود و اجلاس بسیار موفق بود.

نخست وزیر بنگلادش افزود: می‌خواستم بگویم که تمام کشورهای آسیا و اقیانوسیه حمایت خواهند کرد از ریاست شما و رهبری شما در این زمانه بسیار چالش‌برانگیز در سه سال آینده و ما باید با یکدیگر همبستگی داشته باشیم و کار کنیم با کشورهای دیگر دنیا. ما می‌خواهیم که شرکت داشته باشیم در مدیریت جهانی از نظر اقتصادی و اجتماعی و ساختار دنیا را تغییر دهیم.

ما می‌خواهیم اراده داشته باشیم تا همه کشورها صدای خود را به دیگر کشورهای جهان برسانند. بخصوص 4 میلیارد نفری که در نم هستند و کشورهایی که به حاشیه رانده شده‌اند. این نتایج در مورد فلسطین بسیار مهم است و باید به آنها عمل شود.

نخست وزیر بنگلادش تصریح کرد: ما می‌توانیم تغییراتی را به وجود بیاورم و راه‌حل‌هایی را برای مسئله فلسطین پیدا کنیم.

وی در پایان گفت: ما وقتی به آینده نگاه می‌کنیم می‌بینیم چالش‌ها بسیار بزرگ هستند، اما ما اطمینان داریم که با ریاست شما نم خواهد توانست تا تمام آرزوها و امیال مردم کشورهای نم را به حقیقت بپیوندد و بنگلادش حاضر است که با دیگر کشورهای اقیانوسیه با این چالش‌ها مبارزه کند.

* حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم


«ساموئل سانتوز لوپز» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه و نماینده کشورهای آمریکای لاتین در مراسم اختتامیه شانزدهمین نشست سران جنبش عدم تعهد به سخنرانی پرداخت.




وی از طرف ملت خود و «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه از برگزاری این نشست تقدیر کرد و گفت که برگزاری این نشست در تهران نشان از تحرک در این جنبش عظیم است.

لوپز ادامه داد: این نشست در حالی برگزار می‌شود که دنیا در بحران مالی و ارزش‌ها قرار دارد.

وی ضمن تشکر از ایران به دلیل ریاست مدبرانه بر شانزدهمین اجلاس گفت: امیدواریم پس از این 3 سال که ریاست جنبش عدم تعهد به آمریکای لاتین باز خواهد گشت وظایف خود را در احیای جنبش محقق کنیم.

وزیر امور خارجه نیکاراگوئه افزود: منطقه آمریکای لاتین درطول تاریخ همواره مورد تهاجم ابرقدرت‌ها و استکبار قرار داشته است.

وی گفت: ما به مبارزات بیدارگرایانه خود ادامه خواهیم داد و در چارچوب قوانین بین‌المللی متعهد به ادامه مبارزات بیدارگرایانه خود خواهیم بود.

سانتوز لوپز تاکید کرد: دموکراسی و مردمسالاری حق تمام مردم دنیا است و هر ملتی بدون دخالت دیگران، هر آنچه را که مناسب خود می‌داند داشته باشد.

وی افزود: بار دیگر از طرف منطقه آمریکای لاتین حق حاکمیت آرژانتین بر جزایر مالویناس  را برسمیت می‌شناسیم و حمایت خود از جمهوری اکوادور برای پناهندگی دادن به فردی که [جولیان آسانژ موسس سایت ویکیلیکس] حق‌اش است را برسمیت بشناسیم.

وزیر امور خارجه نیکاراگونه گفت: من از ‌آمریکا می‌خواهم 5 کوبایی قهرمان را که در بند این کشور است آزاد کند و تحریم‌های غیر منصفانه علیه کوبا را پایان بخشد.

وی در پایان تاکید کرد: خود را مکلف می‌دانیم که از حق جمهوری اسلامی ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای را برسمیت بشناسیم.

* میزبانی ایران نقطه عطفی در افزایش قدرت جنبش نم است


«محمداف» از آذربایجان به نمایندگی از اروپا در مراسم اختتامیه اجلاس شانزدهم نم در تهران گفت: اطمینان داریم که تعهد جمهوری اسلامی ایران به اصول و اهداف جنبش و عزم راسخ آن برای به وجود آوردن همکاری در میان اعضا باعث کارآمدی و کارایی بیشتر این اجلاس و این جنبش خواهد شد.

وی با اشاره به این که برگزاری این جلسه بسیار مهم در تهران نقطه عطفی است در بیشتر کردن قدرت این جنبش تا بتواند با وضعیت‌های بین‌المللی روبرو شود و بر چالش‌ها نائل بیاید و به کشورهای در حال توسعه کمک کند تصریح کرد: این اجلاس می تواند همبستگی بیشتری بوجود بیاورد تا به تقاضاهای مردم عضو پاسخ دهد.

وی افزود: سندی که ما تهیه کردیم یک دستاورد بسیار بزرگ است.

* گزارشگر ویژه اجلاس تهران:از نظارت و رهبری آیت‌الله خامنه‌ای تشکر می‌کنیم


«نیکلاس مادورو» معاون وزیر خارجه ونزوئلا که در این نشست به عنوان گزارشگر ویژه حضور یافته بود، در جلسه اختتامیه نشست سران جنبش عدم تعهد، به ارائه گزارش خود از عملکرد این جنبش پرداخت.

وی که گزارش خود را در قالب سندی به اعضای این جنبش ارائه کرد، در صحبت‌های خود در ابتدا ضمن تشکر از ایران و به دلیل برگزاری موفق این نشست، به اعضا تبریک گفت.

وی در ادامه افزود: به عنوان گزارشگر ویژه بر خود لازم می‌دانم تا آنچه که در این چند روز در اجلاس گذشته را به اعضا ارائه کنم.

به گفته وی، نشست تهران در 6 روز به صورتی موفق برگزار شد که 2 روز از این مدت به نشست کارشناسان ارشد اختصاص یافته و با حضور نمایندگان کشورهای عضو، کشورهای ناظر و میهمانان بین‌المللی برگزار شد.

مادورو همچنین در صحبت‌های خود به تشکر از رهبری و نظارت حضرت ‌آیت‌الله خامنه‌ای در این اجلاس پرداخت. علاوه بر این، او از جمهوری عربی مصر به دلیل ریاست بر این جنبش در دوره قبل بین سال‌های 2009 تا 2012، تشکر کرد.

وی در ادامه گفت: از دکتر محمود احمدی نژاد تشکر ویژه و صمیمانه‌ای دارم. ضمنا برای بنیان‌گذاران این جنبش و کسانی که برای آن زحمت کشیده‌اند، طلب آمرزش دارم.

او به سفر «بان‌کی‌مون» دبیر کل سازمان ملل به این اجلاس نیز اشاره کرده و از وی به خاطر این سفر و سخنرانی در نشست تهران، تشکر کرد.

به گفته وی سند نهایی این اجلاس در تقریبا 700 بند به تصویب رسیده است.

او به نمایندگی از ریاست اجلاس به اعضای جدید جنبش خوش‌آمد گفته و از تمام اعضا خواست تا همه اعضا حضوری فعال داشته و به فعالیت‌ در این جنبش ادامه دهند.

ریاست و میزبانی ونزوئلا در دوره بعدی اجلاس جنبش عدم تعهد، دیگر بحثی بود که مادورو در صحبت‌های خود به آن اشاره کرد.

وی در نهایت از دولت و مردم ایران به دلیل برگزاری و سازماندهی بسیار خوب این اجلاس تشکر کرد.

* احمدی نژاد: جنبش«نم» در آینده نقش روشن و اثرگذاری بر مناسبات جهانی خواهد داشت


محمود احمدی‌نژاد رئیس‌ جنبش غیرمتعهدها که در مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره این جنبش سخن می‌گفت، در ابتدا یاد و خاطره نخست وزیر مرحوم اتیوپی را گرامیداشت و از اینکه در مراسم افتتاحیه نام وی را فراموش کرده از مردم اتیوپی عذر خواهی کرد و از حاضران در سالن خواست برای شادی روح وی دعا کنند.

وی افزود: اجلاس شانزدهم به لحاظ سطح مشارکت و کیفیت بی‌نظیر بود، در تمام بحث‌ها و اسناد و سخنرانی‌ها بر اصول اصلی جنبش عدم تعهد تاکیدی دوباره شد و معلوم گردید همه اعضا همچنان و بیش از گذشته به اهداف جنبش، متعهد‌ند.

رئیس‌جمهور کشورمان فصل مشترک سخنان و نظرات اعضا نم را ضرورت اصلاح مدیریت جهانی دانست و افزود: همه اعضا بر ضرورت تحول بنیادین در مدیریت جهان و مناسبات جهانی تاکید کردند، همه اعضا بر مشارکت همگانی بر مدیرت بر اساس عدالت و محبت به عنوان پایه صلح پایدار تاکید داشتند. همه اعضا بر لزوم صیانت از کرامت انسانی، حقوق انسان‌ها، ارزش‌های الهی و انسانی، عدالت و پاکی و دوستی تاکید داشتند، همه اعضا بر لزوم ایستادگی و پافشاری بر اصول، توسعه دوستی‌ها، برادری‌ها، اخلاق و معنویت و مقابله با یکجانبه‌گرایی‌ها، توسعه‌طلبی‌ها و خودخواهی‌ها تاکید داشتند.




احمدی‌نژاد تصریح کرد: همه اعضای جنبش نم که در اجلاس شانزدهم حضور داشتند به پرهیز از تشویق برای درگیری‌ها و خشونت‌ها تاکید داشتند؛ همه همکاران بر لزوم حل مشکلات و چالش‌های بین‌المللی از طریق گفت‌وگو منطق و براساس عدالت و دوستی تاکید کردند.

رئیس جنبش غیرمتعهدها با بیان اینکه اعضای نم بر لزوم مشارکت عمومی توسط همگان برای تحقق اهداف جنبش تاکید کردند، گفت: همه عزیزان اشاره کردند که موفقیت جنبش از طریق همدلی، همکاری، برادری و تلاش مستمر براساس تفاهم و عدالت حاصل خواهد شد. دوستان تاکید کرده‌اند که باید مراقب دشمنان مشترک که دشمنان بشریت هستند باشیم.

وی با اشاره به تلاش نظام سلطه برای مقابله با استقلال کشورها، خاطر نشان کرد: آنان با ایجاد تفرقه در بین ملت‌ها و بین دولت‌ها فرصت تسلط بر جهان را برای خودشان ایجاد می‌کنند همه اعضا بر ارتقا جایگاه جنبش تاکید داشتند بر مقدمه‌سازی در جهت ایجاد ساختارهای لازم برای هم‌افزایی توان اعضا و دخالت مشترک و عمومی در مناسبات و معادلات جهانی تاکید کردند که علی‌القائده بنده با مشورت و همکاری شما باید تلاش‌های منسجمی را برای استقرار دبیرخانه موقت و ایجاد ساختارهای لازم سازمان‌دهی کنیم.

وی افزود: لازم به یادآوری می‌دانم که موفقیت جنبش در همدلی و مشارکت تک تک شماست و من دست همه شما را برای ارتقا سطح جنبش و مشارکت فعال در مدیریت جهانی بر اساس عدالت و برای تحقق صلح پایدار و صیانت از کرامت و حقوق ملت‌ها به گرمی می‌فشارم.

رئیس جنبش غیرمتعهدها در ادامه گفت: همکاران من عالیجنابان، میهمان گرامی، خانم‌ها و آقایان! اسناد نهایی اجلاس سران را تصویب کردیم که حاوی نقطه‌نظرات شما بود ما بدین وسیله پیام مهم سیاسی را برای مبارزه با چالش‌های فراروی صلح و امنیت به جامعه بین‌المللی مخابره کردیم؛ پیامی که بر عدالت، تساوی، گفت‌وگو و همکاری متقابل استوار است.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه پیام جنبش غیرمتعهدها در شرایط امروز بین‌الملل اهمیت بسیار والایی دارد، اظهارداشت: در این اجلاس فرصت مهمی پیدا شد تا بر اساس اسناد عزم خود را برای تعمیق هر چه بیشتر همکاری‌های 2 جانبه بین کشورها ارسال کنیم

رئیس‌ جنبش غیرمتعهدها با بیان اینکه شک نداریم که پیوندهای عمیق بین اعضای نم، امکان تاثیرگذاری بر تحولات بین‌الملی را فراهم خواهد کرد، گفت: آینده این جنبش نقش روشن و افتخار آفرین و اثرگذار بر مناسبات جهانی خواهد داشت.

رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود از رؤسای جمهور، نخست‌وزیران، معاونان رئیس جمهور، وزرا، مسئولان هئیت‌ها و میهمانان ویژه اجلاس تهران تقدیر و تشکر کرد و افزود: از ناظران بین‌المللی، رؤسای سازمان‌‌های بین‌المللی، دبیر کل سازمان ملل، رئیس محترم مجمع عمومی که با یک همدلی و مشارکت بی نظیر اسناد تاریخی و اثرگذاری را ایجاد کردند و از همه کسانی که برای برپایی این اجلاس تلاش کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی در ادامه گفت: از ملت عزیر ایران که مقدمات این اجلاس را برپا کردند و فرهنگ بالای خود و میهمان نوازی خود را نشان دادند صمیمانه تشکر می‌کنم؛ بخصوص از مردم تهران که در این چند روز همکاری بسیار صمیمانه‌ای را ارائه دادند. از همه شما همکاران عزیز که در مذاکرات دو جانبه درباره زلزله دوجانبه با ملت‌ ایران همدردی کردند نیز تشکر می‌کنم.




احمدی‌نژاد از رسانه‌های داخلی و خارجی که به گفته وی همکاری‌های گسترده و صمیمانه داشتند، تشکر کرد.

وی در پایان خطاب به سران کشورهای عضو جنبش نم، گفت: عزیزان من، تعهدی که امروز ما بر آن پافشاری کردیم، برای ساختن دنیایی بهتر و زندگی سعادتمند برای همه بشریت است؛ این زندگی در سایه عدالت، مهرورزی و مشارکت فراهم خواهد شد؛ این زندگی و آینده روشن در زمانی محقق خواهد شد که مدیریت جهان در دست انسان‌های صالح و عادل و مهرورز باشد. خدای متعال از طریق پیامبران آینده روشن را وعده داده است؛ آینده‌ای که با حضور یک انسان کامل، صالح و عادل مطلق مردی از جنس انبیاء الهی و همراهی حضرت عیسی(ع) و همه صالحان و با یاری شما و همه ملت‌ها برپا خواهد شد. من مطمئم هستم تک تک شما به این آینده روشن و مردی که خواهد آمد برای یاری ما، ایمان داریم. دست به دست هم دهیم از طریق جنبش عدم تعهد و شرایط را برای برپایی آن روز روشن و زندگی درخشان بشری فراهم کنیم. از همه شما صمیمانه تشکر می‌کنم و امیدوارم در اجلاس هفدهم که تحت سرپرستی هوگو چاوز رئیس‌جمهور ونزوئلا برگزار خواهد شد، یکدیگر را در شرایطی بهتری ملاقات کنیم.

http://www.jahannews.com/vdcevw8w7jh8ezi.b9bj.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
پنج شنبه 16/6/1391 - 14:46 - 0 تشکر 545654

آیت‌الله خامنه‌ای: برگزاری اجلاس سران عدم تعهد، نمایش اقتدار، شكوه و عظمت ایران اسلامی




به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، شرایط كشور را در مجموع، در حال پیشرفت مطلوب دانستند و با اشاره به برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران به عنوان نمایش اقتدار، شكوه و عظمت نظام اسلامی، تأكید كردند: دشمنان ملت ایران، با حماقت خود، ‌این اجلاس را به یك جنگ دیپلماتیك با جمهوری اسلامی ایران تبدیل كردند كه نتیجه آن، شكست مفتضحانه آنها بود.


رهبر انقلاب اسلامی داشتن یك جمع بندی صحیح و منطقی از وضعیت كشور را ضروری خواندند و افزودند: ارزیابی مسائل از جهات گوناگون، نشانگر شرایط مناسب و خوب كشور برای نشان دادن عظمت اسلام است.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان كردند: برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سران عدم تعهد در تهران، یك نمونه از شرایط مهیا و آماده نظام فكری است كه جمهوری اسلامی ایران به دنیا ارائه كرده است.



ایشان برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران را از همه جهت، نمایش اقتدار، شكوه و عظمت دانستند و گفتند: منشأ این شكوه و عظمت، ‌همان تفكری است كه امام (ره) براساس اسلام، در كشور بوجود آورد و آن را پرورش داد تا رویش پیدا كرد.


رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اجلاس سران عدم تعهد در تهران، می توانست همانند سایر اجلاس‌های بین المللی، بصورت معمولی برگزار شود اما شرایط سیاسی دنیا و زمان و مكان برگزاری اجلاس و همچنین حماقتی كه بدخواهان ملت ایران انجام دادند،‌ موجب شد كه این اجلاس به پدیده‌ای تأثیرگذار و مورد توجه در دنیا و یك جنگ دیپلماتیك با جمهوری اسلامی ایران،‌ تبدیل شود.



حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: تلاش شد تا با برخی فضاسازی‌ها، جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس خود سانسوری كند و مواضع خود را بخصوص بر ضد رژیم صهیونیستی، اعلام نكند اما اجلاس آنچنان پرابهت برگزار شد كه این تلاشها نیز نتیجه نداد.



رهبر انقلاب اسلامی حضور حدود دوسوم كشورهای جهان را در نشست تهران و ایجاد زمینه برای اعلام مواضعی كه در اجلاس های بین المللی دیگر بیان نمی شوند، از دیگر نقاط برجسته اجلاس سران عدم تعهد دانستند و افزودند: مواضعی كه از زبان برخی رؤسای كشورها و هیأتهای حاضر در نشست تهران بویژه انتقاد از ساختار سازمان ملل و شورای امنیت و دیكتاتوری بین‌المللی حاكم بر جهان، بیان شد در اجلاس‌های بین‌المللی مشابه آن سابقه ندارد.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یكی دیگر از نتایج برگزاری اجلاس سران عدم تعهد در تهران را خنثی شدن تبلیغات و هیاهو در مورد تحریم‌ها دانستند و افزودند: رؤسای كشورها و هیأت‌های شركت كننده در اجلاس سران عدم تعهد، از نزدیك جریان عادی زندگی و نشاط مردم را در پایتخت و شهرهای دیگر دیدند و در حاشیه اجلاس نیز با مسوولان كشور درخصوص قراردادهای مختلف رایزنی كردند.


رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه نتیجه جنگ دیپلماتیك بدخواهان ملت ایران، شكست مفتضحانه آنان بود، خاطرنشان كردند: موفقیت و شكوه و عظمت اجلاس تهران به گونه‌ای بود كه مخالفان نظام اسلامی و رسانه‌های آنها منفعل و مجبور به اعتراف به واقعیات شدند.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تعابیر رسانه‌های غربی از جمله «سیلی ایران بر صورت معارضان» و «اقدام ایران در گوشمالی كسانی كه می خواستند او را منزوی كنند» ،گفتند: براساس قاعده قرآنی، هر كاری كه دشمن را به عصبانیت وادارد، یك حسنه و عمل صالح است، بنابراین برگزاری باشكوه و موفقیت آمیز اجلاس سران عدم تعهد در تهران، یك عمل صالح بود.


ایشان تأكید كردند: در مسائل مختلف از جمله مسائل داخلی باید مراقب بود تا مغالطه‌ها ما را به اشتباه در تحلیل گرفتار نكند.


رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: ارزیابی من از شرایط این است كه كشور، در مجموع در حال پیشرفت مطلوب است.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأكید كردند: البته ممكن است در برخی مسائل اجرایی و فكری، نقاط ضعفی هم وجود داشته باشد اما ارزیابی از شرایط كشور، با در نظر گرفتن همه نقاط قوت و پیشرفت‌ها و برخی نقاط ضعف، است.


در ابتدای این دیدار آیت‌الله مهدوی كنی رییس مجلس خبرگان رهبری ضمن باارزش خواندن مباحث مطرح شده در نشست دوازدهم مجلس خبرگان گفت: نشست های مجلس خبرگان از لحاظ شكلی و محتوایی مهم است زیرا علمای صاحب نام و صاحب نفوذ، از سراسر كشور حضور دارند و در مورد مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین المللی اظهار نظر می‌كنند.


در ادامه آیت الله محمدی یزدی نایب رئیس مجلس خبرگان گزارشی از مهمترین محورهای مطرح شده در این اجلاس ارائه كرد.


وی افزود: قدردانی از برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سران عدم تعهد در تهران،‌ تأكید بر بازسازی سریع‌تر مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی، اقتصاد مقاومتی و شرایط اقتصادی كشور، مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه از جمله حجاب و عفاف،‌ و مسائل سوریه از جمله مباحثی بود كه در نشست دوازدهم خبرگان مورد بحث قرار گرفتند.

جمعه 17/6/1391 - 22:15 - 0 تشکر 549310

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.