• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 551)
دوشنبه 30/5/1391 - 9:31 -0 تشکر 520021
بازی ها و اسباب بازی های خطرناک کودک شما

تا به حال چقدر به کودکی که مشغول بازی کردن با وسایل بازی دور و برش است دقت کرده اید، وقتی کودک در دنیایی غرق شده که هیچ چیز به غیر از آن اسباب بازی نمی تواند در آن نفوذ کند؟ کودکان به کمک اسباب بازیها  بطور غیرمستقیم آموزش می بینند و حوادثی که دور و برشان می گذرد را به نوعی در این بازی ها تجربه می کنند. با این وجود و با همه تاکیدی که کارشناسان بر تاثیرپذیری کودکان از چنین وسایلی دارند، در کشور ما هنوز هم اسباب بازی بعنوان یک وسیله لوکس، تزئینی و بی اهمیت تلقی می شود.

اسباب بازی ها شاید لذت بخش ترین دارایی های کودکان باشند. حتی وقتی بزرگ می شویم هم با دیدن اسباب بازی های قدیمی حس خوبی به ما دست می دهد و گاه تلاش می کنیم آنها را حفظ و نگهداری کنیم.


شاید به خاطر داشته باشید که چند سال قبل رنگ های سرطان زایی که در اسباب بازی های چینی به کار رفته بود باعث شد واردات این اسباب بازی ها به بسیاری از کشورها ممنوع شد.


درست از همان هنگام بود که مضر و حتی خطرناک بودن این وسایل رنگی و جذاب مورد توجه قرار گرفت. در حالی که تا قبل از آن رشد فکری و ایجاد خلاقیت در کودکان تنها انتظاری بود که از اسباب بازی ها می رفت.

طبق اعلام کارشناسان در حال حاضر ماهانه یک میلیون و 800 هزار دلار اسباب بازی وارد کشور می شود. این رقم در سال 84 یک میلیون و 600 هزار دلار، در سال 83، 850 هزار دلار، در سال 82- 570 هزار دلار و در سال 81- 57 هزار دلار بوده است. البته این ارقام می توانند ارتباطی با ارزش و اهمیت واقعی اسباب بازی ها نداشته باشند. بعبارت دیگر، ارزش پولی یک اسباب بازی لزوما" با ارزش حقیقی آن برای تربیت و آموزش کودک، یکی نیست.

با این وجود شاید شما از معدود والدینی باشید که وقتی قصد انتخاب اسباب بازی دارید، می خواهید بدانید چه معیارهایی برای خرید یک اسباب بازی مناسب برای کودکتان جود دارد، یا بعبارت دیگر، وسیله ای که کودکتان بیشتر اوقاتش را با آن پر می کند تا چه حد برای او مفید خواهد بود و آیا می تواند برای سلامت جسم و روان او مضر هم باشد؟

" امروزه استاندارد اسباب بازی ها توجه تمامی کشورها را به خود مشغول کرده است. این استانداردها دائما" به روز می شود و آزمایش ها و  تست های زیادی روی آنها انجام می شود. در ایران سه سال پیش موضوع استاندارد اسباب بازی بطور جدی مطرح شد. قبل از آن نیز موسسه استاندارد از آخرین استانداردهای اسباب بازی که کشور استرالیا تهیه کرده بود، استفاده کرد که در نتیجه این قانون موسسه استاندارد باید هم اسباب بازی های داخلی را زیرنظر می گرفت که مهر استاندارد دارند یا نه و هم اسباب بازی های وارداتی که کنترل کیفی آنها محرز شده باشد". این جملات را محمدحسین فرجو، دبیر ستاد شورای نظارت بر اسباب بازی می گوید و ادامه می دهد: " در آزمایشگاه تست های مختلفی روی این اسباب بازی ها انجام می شود حتی از لحاظ به کاربردن رنگ و مواد این اقلام آزمایش می شوند و اگر میزان استفاده از این مواد از حد استاندارد بالاتر باشد از ورود آنها جلوگیری می شود. "

با این اوصاف، هرازگاهی هشدارهایی از سوی متخصصان اعلام می شود مبنی بر اینکه بعضی انواع اسباب بازی موجود در بازار خطرناکند و باید از آنها پرهیز کرد. مثل همین چند هفته پیش که یک متخصص چشم نسبت به خطرات استفاده از اسباب بازی های لیزری هشدار داد.

هر سال تعداد زیادی از كودكان به‌دلیل انجام دادن بازی‌های خطرناك دچار حادثه می‌شوند و حتی كار بعضی از آنها به چند روز بستری شدن در بیمارستان می‌كشد.

شاید باورتان نشود اما هر چیز ساده‌ای مانند اسباب‌بازی‌ها، آب، شیر و حتی هوا باعث مرگ تعدادی از كودكان در هر سال می‌شود.  آمارها نشان می‌دهد؛ تقریبا 6 درصد از كودكان، بازی بسیار خطرناك كشیدن یك كیسه پلاستیكی روی صورت و حبس كردن نفس را امتحان كرده‌اند. متاسفانه در سال 2007، 82 كودك بین 6 تا 19 سال فقط به‌دلیل انجام این بازی و رقابت كردن با دوستان‌شان برای حبس كردن نفس جان خود را از دست داده‌اند.

اگر والدین می‌خواهند فرزندان خود را از انجام این بازی‌ها بازدارند، باید در مرحله اول علت جالب بودن اینگونه حركات خطرناك برای كودكان را درك كنند. به این ترتیب می‌توان به راحتی علاقه بچه‌ها را به سمت بازی‌های بی‌خطر متوجه شد و هر سال از تعداد زیادی از حوادث ناگوار پیشگیری كرد. همان‌‌طور كه می‌دانید، خطر كردن بخشی از زندگی همه انسان‌ها را تشكیل می‌دهد و هیجان ناشی از آن برای همه حتی كودكان جالب است. اگر مشاهده كردید كه كودكتان در حال انجام یكی از این بازی‌هاست، در مرحله اول سعی كنید خونسردی خود را حفظ كنید و آرام باشید.  خوشبختانه كودكان معمولا این بازی‌ها را انجام نمی‌دهند و فقط گاهی اوقات این رفتارهای پرخطر از آنها دیده می‌شود. اگر شما ناگهان با كودكتان برخورد كنید و از كوره در بروید، ممكن است فرزندتان تصمیم بگیرد این كار را به دور از چشمان شما انجام دهد كه در این صورت عواقب كار ممكن است بسیار بدتر شود.  

در ادامه سعی می‌كنیم بعضی از بازی‌های خطرناك را كه معمولا كودكان علاقه زیادی به انجام آنها دارند به شما معرفی كنیم، تا خود را برای پیشگیری از آنها آماده كنید.:

دوشنبه 30/5/1391 - 9:38 - 0 تشکر 520032

بهتر است بدانید اسباب بازی های شوک دهنده نیز از اقلام مردود شناخته شده هستند که هنوز هم به منظور سرگرمی و صرفا" ایجاد خنده تولید می شوند.

دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی در مورد این اسباب بازی ها و همچنین سایر اقلامی که برای کودک خطرآفرین هستند می گوید: " این اسباب بازی ها شوک زیادی را در فرد ایجاد می کند و از نظر پزشکان اثر خود را در طولانی مدت نشان می دهد. تفنگ های ساچمه ای را نیز ما ممنوع می کنیم، زیرا وقتی شارژ می شوند با سرعت زیادی گلوله درون خود را پرتاب میکنند. درست است که کشور چین روی این اقلام هشدار داده که افراد 14 سال به بالا از آنها استفاده کنند، ولی شاید این هشدارها رعایت نشوند و کودکان کم سن و سال از آنها استفاده های نامطلوب کنند چون این تفنگ ها شدت پرتاب بالایی دارند. "

دوشنبه 30/5/1391 - 9:39 - 0 تشکر 520033

اگر اسباب بازی پارچه ای باشد و درز آن به راحتی باز شود، غیر استاندارد است.

 پر کننده های داخل اسباب بازی ها هم بر حسب نوعشان می توانند آلوده و خطرناک باشند.

 حفره های داخل اسباب بازی و یا خطر گازگرفتگی و یا له شدن اندام کودک در ارتباط با اسباب بازی از جمله مواردی است که باید به آنها توجه شود. "

دوشنبه 30/5/1391 - 9:40 - 0 تشکر 520034

نوع دیگری از اسباب بازی هایی که آزمایشگاه استاندارد نسبت به آن حساس است، اسباب بازی هایی هستند که بوی نامطبوعی دارد.

محمدحسین فرجود در این باره می می گوید: " اگر از مواد استاندارد استفاده شده باشد، این بو به خاطر ترکیبات رنگی است که روی اسباب بازی پاشیده شده است که بعد از چند بار استفاده از بین می رود و ضرر ندارد.

دوشنبه 30/5/1391 - 9:41 - 0 تشکر 520035

فرجو در مورد اسباب بازی های معیوب و شکسته و ناقص هشدار می دهد که از برنامه های بازی کودک خارج نشده اند و می گوید:

" در دنیا آمارهای زیادی وجود دارد که این  اسباب بازی ها موجب ضرر و زیان های زیادی از جمله خفگی ها برای کودک می شود . "

وی در مورد خطر اسباب بازی های صوتی  هشدار می دهد:


" در مورد این گروه هم یکسری از استانداردها وجود دارد. گاهی اوقات ایرادهایی که در بعد الکترونیکی اسباب بازی وجود دارد، صدای داخل اسباب بازی را در حد نازلی کاهش می دهد و در بعضی مواقع این    اسباب بازی ها صدای بیش از حد انتظاری را ایجاد می کند.

دوشنبه 30/5/1391 - 9:41 - 0 تشکر 520036

یک گروه تحقیقاتی به تازگی، اسامی گروهی از اسباب بازی ها که برای کودکان خطرآفرین هستند را منتشر کرده است. این اسباب بازی ها مرگ های دردناک بر اثر خفگی با قطعات کوچک را در کودکان زیر پنج سال رقم زده اند. این گروه به والدین توصیه می کنند که نکاتی ساده اما مهم را هنگام انتخاب اسباب بازی ها در نظر داشته باشند.



۱ استاندارد بودن، شکل ظاهری مناسب و تناسب اسباب بازی با سن کودک اصل اول در انتخاب شماست.



۲ کودک برای بازی با وسیله ای که قصد خرید آن را دارید نیازمند توانایی فیزیکی است پس قوای جسمانی فرزندتان را در نظر بگیرید.



۳ درک چگونگی بازی با اسباب بازی همان چیزی است که در تعیین گروه سنی کودک به آن اشاره می شود. بنابراین به توانایی کودک توجه داشته باشید.



۴ انتخاب رنگ ها و وسایل جذاب برای کودکان در سنین مختلف از طریق مطالعه یا جست و جو در اینترنت به راحتی امکان پذیر است.



۵ به ایمن بودن خود اسباب بازی و بخش هایی از آنکه می تواند به محل تجمع میکروب ها تبدیل شود نیز توجه کنید.



۶ وجود سیم بلند، طناب یا روبان در برخی اسباب بازی ها و دسترسی کودکان به آنها، اسباب بازی ها را به وسایلی پرخطر تبدیل می کند. ممکن است کودک این وسایل را ببلعد یا درون گوش و بینی خود فرو ببرد.



۷ شاید اسباب بازی هایی که صداهایی بلند تولید می کنند برای کودکان جذاب باشند اما می توانند به اعصاب شنوایی کودکان آسیب برسانند.
بنابراین دقت در انتخاب و خرید اسباب بازی مناسب می تواند علاوه بر رشد فکری و ایجاد خلاقیت در کودکان از بسیاری از وقایع تلخ و غیرقابل جبران جلوگیری کند.


دوشنبه 30/5/1391 - 9:45 - 0 تشکر 520037

استانداردهای تعریف شده



در مورد نحوه به کار بردن استانداردهای تعیین شده برای تایید کردن یک اسباب بازی سالم، کارشناس آزمایشگاه ایمنی کودک می گوید:

" ما اسباب بازی ها را بر اساس استاندارد جنرال ملی و بین المللی بررسی می کنیم. این استانداردها فعلا" بر اساس ایمنی اسباب بازی را مورد بررسی قرار می دهند و از لحاظ کیفی هنوز استانداردی وارد نشده است یعنی رفتارهای درست که سازنده   اسباب بازی آنها را پیش بینی کرده و رفتارهای نادرست که از طرف تولید کننده پیش بینی نشده اند مثل پرت کردن، شکستن و .... بعد از انجام این آزمون ها اسباب بازی دیگر نباید برای کودک خطراتی از قبیل تیز بودن، سرعت بالا، احتمال خفگی یا جراحات چشمی داشته باشند. "

مونا نامجو در مورد موارد کاربرد این استانداردها می گوید:

" درخصوص عنصرهای سنگین در اسباب بازی نیز این استانداردها به کار می رود. مواد به کار رفته در اسباب بازی چون با بدن کودک ممکن است تماس داشته باشند، اولا" باید نو بوده و عاری از هر گونه آلودگی یا مواد بازیافتی باشند. دوم اینکه عناصر رسمی و سنگین نباید در آن وجود داشته باشند از نظر بعد الکتریکی این اسباب بازی ها مورد بررسی قرار می گیرند که هیچ گونه حرارت بالا و یا احتمال برق گرفتگی نداشته باشند."

به گفته او در بحث استاندارد، نشانه های هشداری روی کالا بسیار مهم است چون با رشد سن، توانایی های حسی حرکتی کودک هم رشد می کند و این برای والدین که اسباب بازی را خریداری می کنند بسیار مهم است.  حتما" تا به حال متوجه شده اید در بسیاری از اسباب بازی هایی که از چین وارد می شوند، در داخل آنها از مواد نرم استفاده می شود.     نامجو در خصوص این نوع از اسباب بازی ها می گوید: " وقتی ما روی این مواد آزمون انجام می دهیم. متوجه می شویم که این مواد از مواد بازیافت شده کارخانه های دیگر است که برای سنگین کردن این اسباب بازی ها همراه با خاک از آنها استفاده می شود. همچنین اسباب بازی هایی که حاوی مایع هستند از لحاظ میکروب دارای خطر بالایی هستند. "  وی دامه می دهد: " بخصوص زمانی که کشورهایی مثل چین بیماریهایی مثل سارس یا آنفلوآنزای مرغی وجود دارد خیلی از کشورها از ورود آنها جلوگیری کردند چون ممکن است مایع درون آنها حاوی میکروب باشد. "

دوشنبه 30/5/1391 - 9:46 - 0 تشکر 520038

فاکتورهای ایمنی اسباب بازی :

آزمایش مواد تشکیل دهنده

آزمون قطعات کوچک

بررسی از لحاظ شکل و اندازه، لبه ها، نوک های تیز، برآمدگی ها، سیم ها و میله های فلزی، ورق های نازک پلاستیکی

بررسی ریسمان و یا کش در اسباب بازی ها

بررسی سوراخ ها و حفره هایی که داخل اسباب بازی وجود دارد.

بررسی فنرهای استفاده شده در اسباب بازی

بررسی اسباب بازی های پرتابی از نظر انرژی جنبشی

و موارد خاص مثل اسباب بازی های حاوی  مایع، تاشو و .......

میگنا

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.