• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 18525)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:57 -0 تشکر 518938
تغذیه در دوران های مختلف زندگی

تغذیه بر IQ کودکان موثر است

 


تغذیه‌ی خوب در چند ماه و چند سال اول تولد کودکان تأثیر مثبتی بر روی IQ یا بهره‌ی هوشی آن‌ها دارد.

iq

 

اگر می‌خواهید فرزندی با IQ بالا داشته باشید به تغذیه‌ی او در سال‌های ابتدایی زندگی‌اش توجه خاصی معطوف کنید.

 

به عقیده‌ی گروه پژوهشی دانشگاه آدلاید استرالیا، تغذیه‌ی خوب، IQ کودکان را بالا می‌برد و تغذیه‌ی نامناسب کاملاً برعکس عمل کرده و بهره‌ی هوشی بچه ها را پایین می‌آورد.

 

این گفته نتیجه‌ی بررسی نوع تغذیه‌ی بیش از 7000 کودک است.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد IQ بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه کرده و از 15 تا 24 ماهگی نیز تغذیه‌ی باکیفیتی داشته‌اند یعنی میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده‌اند به طور متوسط در سن 8 سالگی 2 نمره بالاتر بوده است.

 

برعکس IQ کودکانی که در دو سال اول زندگی‌شان به طور مرتب بیسکوییت، شکلات، چیپس و در حالت کلی هله‌هوله و نوشیدنی‌های شیرین مصرف کرده‌اند در سن 8 سالگی 2 نمره افت کرده است.

 

نتایج این پژوهش همچنین نشان داده است که مصرف غذاهای خانگی برای رشد بهره‌ی هوشی بچه‌ها بهتر از مصرف غذاهای آماده و حاضری است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد IQ بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه کرده و از 15 تا 24 ماهگی نیز تغذیه‌ی باکیفیتی داشته‌اند یعنی میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده‌اند به طور متوسط در سن 8 سالگی 2 نمره بالاتر بوده است

 

به عقیده‌ی محققان، تغذیه مناسب در دو سال نخست تولد کودکان برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز رشد سلول‌های مغزی آن‌ها لازم و ضروری است.

 

سرپرست تیم تحقیقاتی این پژوهش می‌گوید: «درست است که اختلاف بهره‌ی هوشی یا همان IQ چندان زیاد نیست اما این پژوهش نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد تغذیه‌ی کودکان 6 تا 24 ماه می‌تواند روی بهره‌ی هوشی آن‌ها در 8 سالگی تأثیر بگذارد. برای همین والدین باید دقت کافی را روی تغذیه‌ی فرزندانشان داشته باشند زیرا غذایی که ما در دهان آن‌ها می‌گذاریم تأثیر طولانی مدتی روی مغز آن‌ها می‌گذارد.»

 

پس هله‌هوله‌ها و نوشابه را از دم دست بچه‌هایتان جمع کنید. به هر ترفندی که شده آن‌ها را با میوه و سبزیجات مفید آشتی دهید.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:34 - 0 تشکر 521152

9 سؤالی که زنان باردار می‌پرسند...


سین‌جیم‌های تغذیه‌ای در دوران بارداری





باردار که می‌شوی، دیگر خودت نیستی. دیگر نگرانی‌هایت، نگرانی‌های شخصی خودت نیست. دیگر خورد و خوراکت، فقط برای حفظ سلامت خودت نیست. دیگر خودت نیستی و چون این را حس می‌کنی، هزار و یک سؤال به ذهنت می‌رسد...



باردار

سؤال‌هایی که اگر جوابشان را بدانی، می‌توانی با آرامش بیشتری این دوران شیرین را سپری کنی. در این مطلب به تعدادی از رایج‌ترین سؤال‌ها پاسخ داده‌ایم تا خیال شما مادر عزیز را راحت کنیم.



1. خوردن تن ماهی برای من یا جنینم ضرر دارد؟


اگرچه استفاده از انواع ماهی‌ها در دوران بارداری برای حفظ بیشتر سلامت مادر و جنین و تولد نوزادی با وزن طبیعی به تمام خانم‌ها توصیه می‌شود، اما برخی از ماهی‌ها مانند ماهی تن حاوی سطح بالایی از آلودگی هستند و این آلودگی‌ها می‌توانند تأثیر منفی بر جنین داشته باشند، بنابراین متخصصان به مادران باردار هشدار می‌دهند مجاز به مصرف بیش از 170 گرم ماهی تن در طول هفته نیستند.



2. آیا می‌توانم رژیم گیاه‌خواری‌ام را در دوران بارداری هم ادامه دهم؟


اگر رژیم گیاه‌خواری شما به گونه‌ای است که لبنیات و تخم‌مرغ هم در برنامه غذایی‌تان وجود دارد، می‌توانید این رژیم را در دوران بارداری هم ادامه دهید. نبودن گوشت‌ها در رژیم غذایی گیاه‌خواری، به معنای نداشتن مواد مغذی در برنامه غذایی نیست. البته اگر اصرار دارید رژیم گیاه‌خواری در دوران بارداری داشته باشید، بهتر است این موضوع را با متخصص خود در میان بگذارید. در ضمن از خوردن غلات سبوس‌دار، میوه‌های مختلف، انواع سبزی‌های برگ سبز تیره (مانند اسفناج یا برگ‌های بیرونی کاهو)، حبوبات، خوراکی‌های حاوی کلسیم فراوان (مانند کلم بروکلی)، انواع مغزهای خام و خوراکی‌های غنی‌شده با ویتامین B12 هم غافل نشوید تا سلامت خود و فرزندتان را به خطر نیندازید.



3. مصرف چه مقدار نوشیدنی حاوی کافئین برایم مجاز است؟


سازمان غذا و داروی آمریکا به صراحت اعلام کرده است مادران باردار تا حد امکان باید مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین را از رژیم غذایی‌شان کنار بگذارند زیرا مصرف زیاد کافئین تأثیری منفی بر رشد جنین دارد. تحقیقات اخیر نشان داده کافئین به سرعت از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود و آثار منفی روی او دارد.



هرچند دمنوش‌های گیاهی از نوشیدنی‌های مفید و طبیعی هستند اما این به معنای بی‌خطر بودن تمام انواع آن‌ها برای یک خانم باردار نیست



این سازمان به کسانی که نمی‌توانند کافئین را از برنامه غذایی‌شان حذف کنند، توصیه می‌کند حداکثر روزی 300 میلی‌گرم (معادل 2 فنجان) از این نوع نوشیدنی‌ها بنوشند. کافئین در نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه‌های گازدار، چای، قهوه و شکلات داغ وجود دارد.


4. آیا مصرف فراورده‌های گوشتی در دوران بارداری مجاز است؟


فراورده‌های گوشتی محصولاتی هستند که علاوه بر گوشت، در تهیه آن‌ها از افزودنی‌ها، نگه‌دارنده‌ها و مواد دیگری هم استفاده شده باشد. مصرف این فراورده‌ها که شامل سوسیس، کالباس، همبرگر، انواع ناگت‌ها و سوخاری‌های آماده هستند، در دوران بارداری ممنوع است. این ممنوعیت به دلیل احتمال وجود آلودگی‌های مختلف میکروبی و باکتریایی در چنین محصولاتی است. باکتری «لیستریا» یکی از باکتری‌هایی است که امکان دارد در فراورده‌های گوشتی وجود داشته باشد و باعث اختلال در رشد جنین و به خطر افتادن سلامت مادران باردار شود. به همین دلیل مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا به تمام خانم‌های باردار توصیه کرده است در دوران بارداری حتی از مصرف فراورده‌های گوشتی‌ای که از پخت کامل آن‌ها هم مطمئن هستند، پرهیز کنند.



5. آیا مصرف قرص‌های ویتامین در دوران پیش از بارداری برایم اجباری است؟


به نظر می‌رسد مصرف یک نوع قرص ویتامین پیش از بارداری با تجویز پزشک برای اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن و تنظیم صحیح عملکرد رحم مناسب باشد، اما حواستان باشد که این قرص‌های ویتامین باید در صورتی مصرف شوند که به هر دلیلی نتوانید از طریق مصرف مواد غذایی تازه و سالم، نیازهای تغذیه‌ای بدنتان را تأمین کنید.



مصرف این قرص‌ها در صورتی که به تهوع‌های شدید در دوران بارداری مبتلا باشید و نتوانید خوردن هر غذا یا میوه‌ای را تحمل کنید هم بسیار مناسب است، بهتر است با توصیه اطرافیان و خودسرانه مصرف مکمل‌ها را شروع نکنید و حتماً با تجویز پزشک باشد. ضمن اینکه مصرف قرص‌های ویتامین پیش از بارداری به معنای صادر شدن جواز حذف مواد مغذی حاوی ویتامین‌های مختلف مانند میوه‌ها و سبزی‌ها از رژیم غذایی‌تان نیست. چه از این قرص‌ها استفاده کنید و چه نکنید، باید تمام گروه‌های غذایی را در برنامه روزانه‌تان داشته باشید.


6. آیا می‌توانم دمنوش‌های گیاهی مختلف را در این دوران مصرف کنم؟


هرچند دمنوش‌های گیاهی از نوشیدنی‌های مفید و طبیعی هستند اما این به معنای بی‌خطر بودن تمام انواع آن‌ها برای یک خانم باردار نیست. دوران بارداری، دوران خاصی است و احتیاط‌های خاص خودش را هم می‌طلبد، بنابراین برای پیشگیری از ایجاد هر نوع مشکلی، از نوشیدن جوشانده‌های گیاهی که از محتویات آن‌ها اطلاع درستی ندارید، پرهیز کنید.




تحقیقات اخیر نشان داده کافئین به سرعت از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود


و آثار منفی روی او دارد





بهترین نوشیدنی‌های طبیعی برای یک خانم باردار، دارچین دم‌کرده، آب پرتقال، آب لیمو شیرین و آب سیب تازه یا دم‌کرده سیب است. برای تهیه دم‌کرده سیب می‌توانید یک عدد سیب را پس از پوست کندن و قطعه‌قطعه کردن، داخل قوری حاوی یک و نیم لیوان آب جوش بیندازید و قوری را به مدت 20 تا 30 دقیقه روی بخار کتری یا سماور قرار دهید. پس از این مدت، دم‌نوش طبیعی سیب شما حاضر خواهد بود.


7. بهترین خوراکی برای میان‌وعده من چیست؟


انتخاب نوع میان‌وعده به سلیقه غذایی شما بستگی دارد، اما بهترین، سالم‌ترین و مناسب‌ترین میان‌وعده‌هایی که می‌توانیم برای دوران بارداری به شما پیشنهاد کنیم، این‌ها هستند: یک لیوان شیر و یک برش کوچک کیک خانگی کم‌چرب و کم‌شیرین، یک تکه نان کره‌ای، دو عدد میوه فصل، یک لیوان معجون (شامل شیر، موز، انواع مغزها یا خرما)، یک لیوان شکوفه ذرت کم‌نمک، یک لیوان آب‌میوه تازه، انواع مغزهای خام، یک پیاله ماست کم‌چرب با سبزی تازه، هویج، برگه‌های مختلف میوه.



8. آیا مصرف مکمل‌های کلسیم ضروری است؟


خانم باردار باید حداقل روزی 1200 میلی‌گرم کلسیم مصرف کند. یک قرص مولتی‌ویتامین خوب باید حداقل حاوی 150 تا 200 میلی‌گرم کلسیم باشد. علاوه بر این قرص‌ها، شما باید حداقل روزی 4 وعده لبنیات سرشار از کلسیم مانند شیر، ماست، دوغ کم‌نمک یا پنیر مصرف کنید. در این صورت دیگر نیازی به مصرف مکمل‌های کلسیم پیدا نخواهید کرد؛ مگر با تجویز و صلاحدید پزشکتان.



9. می‌توانم در دوران بارداری از قرص‌های مسکن استفاده کنم؟


استفاده از داروهای مسکنی مانند آسپیرین یا ایبوپروفن برای درمان سردردهای میگرنی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. مصرف مداوم این مسکن‌ها می‌تواند بر سلامت جنین تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل اگر از دردهای شدید میگرنی رنج می‌برید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا مناسب‌ترین دارو یا راه درمانی را پیش پایتان بگذارد.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:41 - 0 تشکر 521170

چه غذاهایی می‌توانند خطر بروز نقایص جنینی را کاهش دهند





هیچ مادری دوست ندارد که پس از تحمل سختی‌های گوناگون 9 ماه بارداری و انتظار تولد نوزادی سالم و زیبا، پس از زایمان با نوزادی روبه‌رو شود که دارای نوعی نقص است...



جنین

این اتفاق بسیار دردناک است، ولی می‌توان به روش‌های مختلف از بروز چنین پیشامدی پیشگیری کرد. یکی از این روش‌های پیشگیری، به تغذیه مادر باردار مربوط می‌شود و اینکه چه غذاهایی می‌توانند ریسک بروز نقایص جنینی را کاهش دهند و چه غذاهایی عکس آن عمل می‌کنند. 



نقایص جنینی چه هستند؟


نقایص جنینی که هزاران نوع دارند معمولاً یا خود را در بدن نوزاد نشان می‌دهند (مانند عارضه‌ای به نام شکاف کام یا در اصطلاح عموم لب شکری که از ساده‌ترین نوع آن‌هاست) و یا ناهنجاری‌ها به شکل ناتوانی‌های عملکردی و ذهنی خود را در نوزاد نشان می‌دهند.


بسیاری از این نقایص باعث مرگ کودکان زیر یک سال هستند، ولی با رعایت نکاتی در تغذیه مادر باردار پیش و حین حاملگی می‌توان ریسک بروز خیلی از این ناهنجاری‌ها را کاهش داد. در این مقاله درباره کمبود برخی از گروه‌های غذایی و ویتامین‌ها در بدن مادر باردار و تعدادی از پیامدهای آن‌ها خواهید خواند.



کمبود ریبوفلاوین (ویتامین B2) و نیاسین (ویتامین B3)


* نارسایی‌های قلبی: نبود مقادیر کافی از این ویتامین‌ها در بدن زن باردار ریسک تولد نوزاد مبتلا به نارسایی‌های قلبی مادرزادی را افزایش می‌دهد. اگر مادر غذاهایی حاوی روغن‌های اشباع زیاد بخورد نیز میزان این خطر بیشتر خواهد شد. ویتامین B2‌ در غذاهایی چون لبنیات کم‌چرب یا فاقد چربی، جگر و سبزی‌های با برگ‌های سبز به وفور یافت می‌شود. گوشت مرغ، ماهی، جگر، مغزها و غلات کامل هم سرشار از ویتامین B3‌ هستند.



* فتق دیافراگم مادرزادی (CDH): یکی دیگر از نقایص جنینی که می‌توان با رژیم غذایی درست مادر از بروز آن به خوبی پیشگیری کرد فتق دیافراگم است. در این حالت روده‌ها تا درون حفره قفسه سینه جلو می‌آیند و نوزادی را خواهید دید که روده‌هایش در معرض دید است. به محض تشخیص این عارضه با اقدامات تخصصی به موقع می‌توان چنین نوزادی را هم از مرگ نجات داد. کمبود ویتامین‌های B12، E و رتینول و مواد معدنی کلسیم و سلنیوم در بدن مادر ریسک بروز این نقص مادرزادی را بیشتر خواهد کرد. خوردن مکمل‌های ویتامینی به طور چشمگیری از خطر تولد نوزادی با CDH می‌کاهد.



* شکاف کام: در این نقص جنینی که عموم آن را با واژه لب شکری می‌شناسند، سقف دهان به طور کامل بسته نمی‌شود. در زنانی که سوءتغذیه دارند یا رژیم غذایی آن‌ها تنها به چند نوع غذا محدود است، میزان خطر به دنیا آوردن نوزادانی با این نقص مادرزادی بالا خواهد رفت.



نقص در لوله عصبی


دکتر جنیفر نلسون، محقق و دانشیار تغذیه در دانشکده علوم سلامت در مینه‌سوتا درباره عوارض ناشی از ویتامین B9‌ در رژیم غذایی مادر می‌گوید: «کمبود ویتامین B9‌ که بیشتر آن را به نام فولات می‌شناسند و نوع سنتزی آن اسید فولیک نام دارد، می‌تواند به بروز ناهنجاری در لوله عصبی نوزاد منجر شود. ناهنجاری‌های مادرزادی ناشی از کمبود اسید فولیک در زنان باردار از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی هستند. به همین دلیل در منابع علمی بسیار تاکید می‌شود که مادر در بارداری و قبل از آن به مقدار کافی اسید فولیک دریافت دارد. همچنین توصیه می‌شود کلیه زنانی که 15 تا 45 سال دارند و به عبارتی در سنین باروری هستند مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دقت کنید زنانی که به طور مرتب از ابزارهای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند هم باید این مکمل را بخورند».



کمبود ویتامین B12


ویتامین دیگری از خانواده ویتامین B‌ به نام B12‌ هم با بروز نقایص لوله عصبی ارتباط دارد. به گفته متخصصان زنی که قصد باردار شدن دارد باید پیش از حاملگی روزانه 4/2 میکروگرم ویتامین B12‌ دریافت کند و این مقدار حین بارداری به روزانه 6/2 میکروگرم خواهد رسید. زنانی که 9 ماه حساس حاملگی را می‌گذرانند یا آن‌هایی که تصمیم دارند مادر شوند می‌توانند با خوردن مقادیر کافی از غذاهایی چون لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز و گوشت مرغ در کنار مکمل‌ها نیازشان به این ویتامین حیاتی را برآورده سازند.




اگر مادر حین بارداری سوءتغذیه داشته باشد نه تنها ریسک به دنیا آوردن نوزادی


با نقایص مادرزادی بالاتر خواهد رفت، بلکه شاید باعث تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس شود و امکان بروز خطرات احتمالی که همه زنان حامله را حین بارداری


تهدید می‌کند افزایش دهد





زنانی که دچار اختلالات روده‌ای و اختلالاتی در هضم غذا هستند که از جذب ویتامین B12‌ موجود در غذاها جلوگیری می‌کند و آن‌هایی که به میزان کافی گوشت، تخم مرغ و لبنیات نمی‌خورند، بیشتر در معرض خطر به دنیا آوردن چنین نوزادانی هستند و تجویز مکمل برای آن‌ها ضروری‌تر از بقیه است.

دکتر نلسون می‌گوید: «نباید رژیم غذایی زن حامله محدود به چند نوع غذا باشد. میزان کالری دریافتی روزانه مادر باردار بسیار مهم است، چون جنین برای رشد به مواد گوناگونی نیاز دارد که باید برآورده شوند».



برای پیشگیری از نقص لوله عصبی چه می‌توان کرد؟


برای پیشگیری از بروز چنین نقایصی و کاهش قابل توجه ریسک بروز آن‌ها زنی که قصد بارداری دارد باید 3 ماه قبل از حامله شدن مصرف روزانه مکمل اسید فولیک را شروع کند و تا پایان سه ماهه نخست بارداری ادامه دهد.


توصیه شده برای تأثیر کامل اسید فولیک و پیشگیری از این نقایص مادر باید در درجه اول به میزان کافی غذاهای حاوی فولات بخورد و در کنار آن‌ها مکمل‌های حاوی اسید فولیک هم مصرف کند. برای درصد بسیار بالایی از زنانی که 9 ماه حساس بارداری را سپری می‌کنند انجام این دو کار حتماً لازم است.


تجویز مکمل اسید فولیک در برخی زنان بیش از بقیه ضرورت دارد. مثلاً برای زن بارداری که صرع دارد یا حتی مدت‌هاست که صرعش کنترل شده و دارو هم نمی‌خورد تجویز این مکمل لازم است. زنانی که دچار اختلالات متابولیکی و جذب مواد مغذی از روده‌ها هستند هم از این دسته هستند. اگر در رژیم غذایی زنی با این شرایط ویژه سبزی‌هایی با برگ‌های سبز، غلات غنی شده، آب پرتقال طبیعی، لوبیای خشک شده، نخود و میوه‌ها به میزان کافی گنجانده شده باشد، بدن این فرد می‌تواند به کمک مکمل‌ها ذخایر فولات خود را پر کند.



خوب دقت کنید ...


میزان بروز ناهنجاری‌های جنینی با کمبود ویتامین‌ها ارتباط مطلق ندارد، یعنی این طور نیست که با نخوردن مکمل اسید فولیک حتماً نوزاد با اسپینابیفیدا متولد خواهد شد یا برعکس مادری که به مدت مناسب اسید فولیک خورده و ویتامین‌های دیگر هم به مقدار کافی دریافت کرده هرگز چنین نوزادی به دنیا نخواهد آورد، ولی پژوهش‌های بسیاری ثابت کرده‌اند که چنین رابطه قوی و معناداری بین این دو وجود دارد که با استناد به آن می‌توان برای پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های مادرزادی روشی پاسخگو و عملی را به کار برد.


زن باردار یا زنی که می‌خواهد حامله شود نباید به هیچ وجه سر خود مکمل بخورد. چون تنها پزشک می‌داند که در این دوران حساس بدن مادر به چه مکمل‌هایی نیاز دارد و او باید با چه دوزی و به چه مدت مکمل بخورد. مصرف مکمل‌های آهن و کلسیم در حاملگی نیز به رشد کامل و تولد نوزاد سالم بسیار کمک می‌کند. اگر مادر حین بارداری سوءتغذیه داشته باشد نه تنها ریسک به دنیا آوردن نوزادی با نقایص مادرزادی بالاتر خواهد رفت، بلکه شاید باعث تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس شود و امکان بروز خطرات احتمالی که همه زنان حامله را حین بارداری تهدید می‌کند افزایش دهد.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:42 - 0 تشکر 521171

دردسرهای زنان چاق در دوران بارداری


هر که وزنش بیش، دردش بیشتر





یکی از نکته‌های مهمی که قبل از دوران بارداری برای برخی از خانم‌ها مشکلات خاصی ایجاد می‌کند، اضافه‌وزن و چاقی است.



وزن بارداری

شاید برای بیشتر خانم‌ها، دوران بارداری و به دنیا آوردن یک موجود جدید، اتفاقی خاص و تکرار نشدنی باشد. یکی از نکته‌های مهمی که قبل از دوران بارداری برای برخی از خانم‌ها مشکلات خاصی ایجاد می‌کند، اضافه‌وزن و چاقی است. در این مطلب با معایب و خطرهایی که در اثر چاقی جنین و مادر را تهدید می‌کند و... بیشتر آشنا می‌شوید.


چاقی یکی از معضلات و دغدغه‌های مجامع بهداشتی جهان است. فقط در آمریکا، حدود 65 میلیون زن دچار چاقی یا اضافه وزن هستند و این آمار رو به افزایش است.


عادت‌های بد غذایی و زندگی بی‌تحرک، دلیل عمده بروز این مشکل است و سلامت افراد در همه گروه‌های سنی به خصوص زنان را تهدید می‌کند و در صورتی که بارداری اتفاق بیفتد، مخاطرات فراوانی را در پی خواهد داشت.  به همین دلیل پزشکان باید در مورد خطرهای چاقی به زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، هشدار بدهند.


انجمن زنان و زایمان آمریکا و کانادا در مورد چاقی و بارداری و پیشگیری از عوارض آن اعلام کرد اضافه وزن باعث بروز مشکلات متعددی در بارداری می‌شود بنابراین خانم‌ها باید به این موارد توجه بیشتری داشته باشند:


محققان معتقدند اضافه‌ وزن می‌تواند توانایی خانم‌ها را طی دوران بارداری سالم کاهش دهد. با ورود یک فرد تازه به بدن، احتمال بروز خطرهای خاصی وجود دارد و اگر چاق باشید، ممکن است افزایش فشارخون، دیابت و... را تجربه کنید. نتایج تحقیقات برخی دانشمندان فرانسوی در سال 2008 نشان داد احتمال وضع حمل زودتر از موعد در خانم‌های دچار اضافه‌وزن، بسیار زیاد است. یکی دیگر از احتمالات تولد نوزادی با نواقص مادرزادی است.



خطرها


زنان مبتلا به اضافه‌وزن یا چربی‌های موضعی به احتمال بیشتری با خطرهایی از جمله پره‌اکلامپسی و اکلامپسی مواجه می‌شوند. پره‌اکلامپسی به دلیل فشارخون بالا و وجود پروتئین در ادرار، به وجود می‌آید و اکلامپسی حالت خطرناک‌تر و جدی‌تر این بیماری است که می‌تواند فرد را تا مرحله تشنج و کما پیش ببرد. علایم اکلامپسی عبارتند از: سردرد، مشکلات بینایی، تورم در ناحیه دست‌ها و پاها و درد در قسمت‌های بالایی شکم.


اگر در معرض چاقی هستید و قصد باردار شدن هم دارید یکی از مهم‌ترین اقدام‌هایی که می‌توانید در کنار رژیم متعادل داشته باشید، معاینه‌های دوره‌ای منظم و تحت نظر پزشک است که خطر ابتلا به این مشکلات را به مراتب کاهش خواهد داد. دو خطر دیگری که متوجه خانم‌هایی با وزن اضافه هستند، فشارخون و دیابت دوران بارداری است. البته خانم‌هایی هم که وزن طبیعی دارند، گاهی دچار این مشکل‌ها می‌شوند که پس از تولد جنین خیلی زود از بین می‌روند اما یافته‌ها نشان می‌دهد فشارخون بالای خانم‌های دچار اضافه‌وزن، مدت‌ها بعد از زایمان نیز باقی می‌ماند. دیابت بارداری یا همان افزایش سطح قندخون، می‌تواند سلامت شما و جنینتان را به خطر بیندازد و دیابت بارداری بیش از نیمی از خانم‌های دچار دیابت بارداری و اضافه‌وزن، در مراحل بعدی زندگی هم باقی می‌ماند.


یکی دیگر از مشکلات خانم‌های با اضافه‌وزن، کم شدن شانس وضع حمل به شیوه طبیعی است. در سال‌های اخیر، بیشتر پزشکان توصیه می‌کنند که خانم‌ها زایمان طبیعی داشته باشند اما اگر چاق باشید، به احتمال بسیار زیاد باید زایمان طبیعی را فراموش کنید حتی سزارین برای خانم‌های چاق سخت‌تر است و بهبود پس از این عمل جراحی، دوره بسیار طولانی‌تری خواهد داشت.



وزن کم کردن و بارداری


«گی‌لین‌وود»، روزنامه‌نگار و محقق در مورد خانم‌ها می‌گوید: «بارداری برای همه خانم‌ها دوران هیجان‌انگیزی است؛ دوران هیجان و تجربه‌های نو.» اما این دوران برای خانم‌هایی با اضافه‌وزن زیاد، می‌تواند پر از نگرانی‌های لحظه به لحظه باشد. اگر شما هم اضافه‌وزن دارید و می‌خواهید باردار شوید، ممکن است تصمیم بگیرید ابتدا وزن خود را کاهش دهید و بعد باردار شوید. این تصمیم کاملاً عاقلانه است اما «گی‌لین» و همکارانش هشدار می‌دهند دقیقاً بعد از کم کردن وزن، باردار نشوید زیرا احتمال سقط جنینتان، بیش از 70 درصد خواهد بود. ایده‌آل‌ترین زمان ممکن برای کم کردن وزن، 3 ماه قبل از اقدام برای بارداری است. خانم دچار اضافه‌وزنی که باردار می‌شود، احتمالاً مشکلات فیزیکی زیادی خواهد داشت پس سعی کنید در دوران بارداری، ورزش‌های مناسب این دوران را انجام دهید تا خطرهای ناشی از اضافه‌وزن کاهش یابد. یک شبکه اطلاعاتی کنترل وزن زنان باردار در یک آمارگیری اعلام کرد افزایش وزن در دوران بارداری، طبیعی و بدیهی است و خانم‌ها نباید در این دوران وزن کم کنند. در نتیجه اگر بخواهید با اضافه‌وزن باردار شوید و در طول دوران بارداری هم به خاطر رساندن مواد مغذی و کالری کافی به جنین وزن بگیرید، وضعیتتان نگران‌کننده می‌شود.



اضافه‌وزن شانس باروری را کم می‌کند


خانم‌ها و آقایانی که اضافه‌وزن دارند، به طور قطع با موانع زیادی برای بچه‌دار شدن مواجه خواهند بود. در خانم‌ها ممکن است اضافه‌وزن، عادت ماهانه منظم و به دنبال آن تخمک‌گذاری را با مشکلاتی مواجه کند و تعیین زمان دقیق تخمک‌گذاری ناممکن خواهد شد.



اگر قصد بارداری دارید باید ابتدا به وزن مناسب برسید. شاخص توده بدنی مناسب برای بارداری باید زیر 25 باشد



نتایج تحقیقات نشان می‌دهد در خانم‌های با اضافه‌وزن، تولید بافت چربی زیاد، باعث تولید استروژن بیش از حد می‌شود که می‌تواند نامتعادل شدن هورمونی را به دنبال داشته باشد. وزن زیاد در آقایان هم باعث تولید تعداد کمتر اسپرم خواهد شد.


مهم‌ترین دلایل ناباروری وقتی اضافه‌وزن دارید


طبق تحقیقات یک انستیتوی فرانسوی در سال 2009، شایع‌ترین دلیل ناباروری در خانم‌های چاق تولید استروژن بیش از حد و تخمدان پلی‌کیستیک هستند.


• استروژن: سلول‌های چربی یا بافت‌های چربی باعث تولید استروژن بیشتر می‌شوند. مشکل اینجاست که اگر بدن استروژن زیادی تولید کند، باعث اختلال در عملکرد تخمک‌گذاری خواهد شد و روند بارداری را هم دچار مشکل خواهد کرد.


• تخمدان پلی‌کیستیک: اختلال غدد درون‌ریز که با علایمی مثل چرخه‌های نامنظم قاعدگی، آکنه، افزایش موی بدن و گاهی عدم تخمک‌گذاری همراه است.


در خانم‌های با وزن ایده‌آل هم این نشانه‌ها دیده می‌شود اما آمار نشان می‌دهد ارتباط مستقیمی بین چاقی و ظهور این دو عامل و در نتیجه ناباروری وجود دارد.



نکته‌هایی که باید رعایت کنید


خانمی که قصد باردار شدن و در ضمن اضافه‌وزن هم دارد، باید حتماً همزمان زیر نظر متخصص زنان و تغذیه باشد. خوردن غذاهای کم‌چرب، مواد غذایی با فیبر زیاد مانند میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار پیشنهاد بعدی متخصصان است. استرس نداشته باشید. داشتن استرس باعث می‌شود به ناسالم غذا خوردن و اصطلاحاً پرخوری عادت کنید. ورزش را با روزی 30 دقیقه آغاز کنید. ورزش به کم کردن تدریجی وزن کمک و سیستم قلبی-عروقیتان را برای بارداری تقویت می‌کند. خانم‌های باردار باید روزانه 300 کالری با مصرف منابع پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی به بدنشان برسانند پس روی غذاهایی با ارزش تغذیه بالا برنامه‌ریزی کنید؛ غذاهایی مانند گوشت ماهی، غلات و سبزی‌ها تا ضمن رساندن مواد مغذی به بدنتان، از اضافه‌وزن بیشتر جلوگیری کنید.



7 نکته درباره چاقی و بارداری:


1. اگر قصد بارداری دارید باید ابتدا به وزن مناسب برسید. شاخص توده بدنی مناسب برای بارداری باید زیر 25 باشد.


2. در برنامه روزانه‌تان انجام فعالیت‌های منظم ورزشی را بگنجانید. احتمالاً این کار باعث کاهش عوارض دوران بارداری می‌شود.


3. احتمال ابتلا به بیماری‌های ریوی، دیابت بارداری، فشارخون بارداری در زنان باردار یا زنان چاقی که قصد بارداری دارند، افزایش می‌یابد. به علاوه چاقی یکی از مهم‌ترین عوامل بروز خطر قطع تنفس هنگام خواب است.


4. احتمال بروز ناهنجاری‌های جنین خانم‌های چاق نسبت به خانم‌هایی که وزن مناسبی دارند، بیشتر است.


5. معمولاً ارزیابی وضعیت سلامت جنین در 14 هفتگی انجام می‌شود، اما خانم‌هایی که اضافه وزن دارند، باید در دوره 20 و 22 هفتگی نیز برای ارزیابی سلامت مراجعه کنند زیرا در خانم‌های چاق ارزیابی جنین در این هفته‌ها دقیق‌تر است.


6. خانم‌های چاق بیشتر احتمال دارد که به صورت سزارین جراحی شوند و مشکلات ناشی از چاقی را در پی عمل جراحی تجربه کنند.


7. در خانم‌های چاق خطر ابتلا به ترومبوآمبولی (اختلالات انعقادی عروقی) حتی پس از جراحی نسبت به خانم‌هایی که وزن طبیعی دارند، بیشتر است بنابراین باید قبل از شروع جراحی سزارین، پیشگیری‌های لازم انجام شود. به طور کلی چاقی و بارداری، عوارض بارداری را چندین برابر می‌کند.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:42 - 0 تشکر 521172

8 توصیه‌ی تغذیه‌ای در دوران بارداری





مصرف میوه و سبزیجات طی دوره بارداری، خطر ابتلای نوزادان به برخی از آلرژی‌های خاص را کاهش می‌دهد.



بارداری


1- مادرانی که به اندازه کافی انرژی دریافت نمی‌کنند در معرض خطر زایمان نوزادان کم‌وزن و کوتاه‌قد قرار دارند و موفقیت آن‌ها در تداوم شیردهی کمتر است. همچنین اگر مادران در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی نداشته باشند، رابطه عاطفی بین مادر و شیرخوار در بدو تولد و 2 سال اول زندگی با اشکال و به سختی برقرار می‌شود.



2- استفاده از منابع دارای روی، (گروه گوشت) باعث افزایش وزن زمان تولد نوزاد می‌شود.



3- اجرای یک برنامه غذایی متعادل و متنوع با استفاده از گروه‌های مختلف غذایی، می‌تواند تمام نیازهای تغذیه‌ای مادر و جنین را تأمین کند.



4- بارداری‌های مکرر به خصوص با فواصل کم و در سنین پایین ذخایر آهن بدن مادر را کاهش می‌دهد. زنان بارداری که سابقه کم‌خونی فقر آهن ندارند، می‌توانند از زمان شروع بارداری، حتی از 2 تا 3 ماه قبل از باردار شدن، روزانه 1 قرص اسیدفولیک و از پایان ماه چهارم تا 4 ماه پس از زایمان روزانه 1 عدد قرص آهن مصرف کنند تا از بروز عوارض ذکرشده پیشگیری شود. برای کاهش عوارض احتمالی ناشی از مصرف قرص آهن مانند یبوست، اسهال، درد شکم و تهوع توصیه می‌شود آن را پس از غذا یا شب قبل از خواب میل کنند.



5- استفاده از نمک یددار به میزان لازم در دوران بارداری، احتمال سقط خود به خود را کاهش می‌دهد و در هوش، شنوایی و بینایی نوزاد تأثیرگذار خواهد بود.



6- استفاده از ویتامین D برای جذب کلسیم از روده‌ها ضروری است که در دوران بارداری با مصرف مکمل‌های حاوی این ویتامین یا در معرض نور خورشید قرار گرفتن تأمین می‌شود. بهتر است هر روز و اگر هر روز امکان نداشته باشد، چند بار در هفته، هر بار 10 تا 30 دقیقه در زمانی که اشعه آفتاب مستقیم نباشد پوست در معرض نور خورشید قرار بگیرد. هرچه آلودگی هوا بیشتر و رنگ پوست تیره‌تر باشد میزان جذب ویتامین D کمتر است.




محققان دریافتند هر چه مصرف سبزیجات سبز یا زرد رنگ، مرکبات یا بتاکاروتن در


دوره بارداری افزایش یابد، خطر ابتلای کودکان به اگزما کاهش می‌یابد





7- مصرف آنتی اکسیدان در دوران بارداری از چاقی نوزاد پیشگیری می‌کند. رژیم غذایی حاوی چربی و کربوهیدرات منجر به شکل گیری رادیکال‌های آزاد بیشتر در دوران بارداری شده و نوزاد را در معرض چاقی و دیابت قرار می‌دهند. متخصصان با انجام آزمایشاتی بر موش‌ها به این نتیجه رسیدند: علیرغم داشتن چنین رژیم غذایی، با برخورداری از مواد آنتی اکسیدانی می‌توان از بروز چاقی در نوزاد پیشگیری کرد.

به نظر می‌رسد نتایج این بررسی قابلیت اعمال در خصوص انسان را دارا می‌باشد، اما تا زمانی که نتایج این تحقیق طی پژوهش‌های دیگری تایید نشده، زنان باردار نباید خود را مکلف به مصرف آنتی اکسیدان بیشتر در دوران بارداری بدانند.



8- مادران باردار میوه و سبزی بخورند. مصرف میوه و سبزیجات طی دوره بارداری، خطر ابتلای نوزادان به برخی از آلرژی‌های خاص را کاهش می‌دهد. هر چه مادران در دوره بارداری خود مصرف سبزیجات و مرکبات سرشار از بتا کاروتن را افزایش دهند، خطر ابتلای فرزندان به اگزما کاهش می‌یابد. به علاوه مصرف سبزیجات غنی از ویتامین E طی دوران بارداری، بهبود وضعیت تنفسی نوزادان را به همراه دارد.


در مطالعه جدید، محققان به بررسی رژیم غذایی و سوابق 763 زن باردار که فرزندانشان به اگزما یا آلرژی‌های تنفسی ابتلا داشتند، پرداختند.


میانگین سنی مادران حدود 30 سال بود و از هفته هفدهم بارداری سوابق پزشکی و اطلاعات شخصی خود را در اختیار محققان قرار دادند همچنین در فاصله 16 الی 24 ماهگی اطلاعات مربوط به زایمان اطفال، مواجهه با دود سیگار، تعداد برادران یا خواهران و مصرف یا عدم مصرف شیر مادر جمع‌آوری گردید.



استفاده از نمک یددار به میزان لازم در دوران بارداری، احتمال سقط خود به خود را کاهش می‌دهد و در هوش، شنوایی و بینایی نوزاد تأثیرگذار خواهد بود



محققان دریافتند؛ در 21 درصد از کودکان هنگام تنفس صدای خس خس شنیده می‌شد یا طی 12 ماه گذشته نفس کشیدن همراه با شنیدن صدای سوت در سینه کودکان بود و حدود 19 درصد از کودکان به اگزما ابتلا داشتند.

بر اساس گزارش رویترز؛ بر پایه این اطلاعات محققان دریافتند هر چه مصرف سبزیجات سبز یا زرد رنگ، مرکبات یا بتاکاروتن در دوره بارداری افزایش یابد، خطر ابتلای کودکان به اگزما کاهش می‌یابد.


به طور مشابه مادرانی که در دوره بارداری خود ویتامین E مصرف می‌کردند، شاهد مشکلات تنفسی کمتری در میان فرزندان خود بودند.


what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:43 - 0 تشکر 521173

انتخاب شیردوش و استفاده از آن





بعضی از مادران فرزندان خود را شیر می‌دهند بدون آن که نیاز به دوشیدن شیر داشته باشند. بعضی دیگر حتی برای شیردهی شبانه نیز به دوشیدن شیر اقدام می‌کنند.



اگر شما بعد از زایمان به شغل قبلی خود باز می‌گردید و یا می‌خواهید همسر یا مادرتان در هنگام استراحت به نوزاد شیر دهند، استفاده از شیردوش باعث می‌شود که نوزاد، حتی در غیاب شما نیز از مزایای شیر مادر بهره‌مند شود.


انواع شیردوش


شیردوش‌ها انواع مختلفی دارند ولی کلاً به دو دسته تقسیم می‌شوند: دستی (که با دست مورد استفاده قرار می‌گیرند) و برقی (یا باتری دار). اکثر خانم‌ها تقریباً یکی از این دو نوع را ترجیح می‌دهند. به منظور کمک به شما برای انتخاب بهتر، مزایا و معایب هر یک از این شیردوش‌ها از نظر استفاده کنندگان توضیح داده می‌شود.


شیردوش


شیردوش دستی


مادرانی که شیر دوش دستی را ترجیح می‌دهند به سهولت و راحتی اندازه آن اشاره می‌کنند. بسیاری نیز معتقدند که شیردوش دستی به حالتی که نوزاد به طور طبیعی پستان را می‌مکد شبیه تر است. این افراد دوست دارند که بتوانند عمل مکیدن را با دست کنترل کنند. شیردوش‌های دستی معمولاً ارزان‌تر، کوچک‌تر، سبک‌تر و کم صدا تر از انواع برقی هستند. اگر شما علاقه‌مند هستید که در حالی که نوزاد یک طرف را می‌مکد طرف دیگر را بدوشید، احتمالاً نوزاد سکوت شیردوش دستی را به سر و صدای شیردوش برقی ترجیح می‌دهد.


از طرف دیگر در حالی که بعضی از مادران فن سریع دوشیدن را به خوبی می‌آموزند بعضی دیگر معتقدند که سرعت این وسیله به نحو دیوانه‌کننده‌ای آهسته است (این امر تا حدی به این بستگی دارد که دسته شیردوش را با چه سرعتی می‌توان فشار داد). بعضی از مادران به سختی می‌توانند حتی قطره‌ای شیر با کمک شیردوش دستی بدوشند. عده ای نیز معتقدند که شیردوش‌های دستی نمی‌توانند سینه‌ها را به طور کامل خالی کنند که در نتیجه میزان ترشح شیر کاهش خواهد یافت. برخی از مادران ابراز می‌دارند که دستشان در اثر پمپ زدن خسته می‌شود.



شیردوش برقی


سهولت استفاده و کارایی بالا نکات مثبت این نوع شیردوش‌ها محسوب می‌شوند. مادرانی که مکرر اقدام به دوشیدن می‌کنند (مثلاً به منظور ادامه شیردهی پس از بازگشت به کار یا برای تغذیه دوقلوها) معمولاً شیردوش‌های برقی (یا باتری دار) را انتخاب می‌کنند. با اکثر شیردوش‌های برقی می‌توان هر دو سینه را در آن واحد دوشید.


از معایب این شیردوش‌ها می‌توان سنگینی و سر و صدای زیاد را نسبت به انواع دستی نام برد. البته بعضی از انواع نیز به نحو تعجب آوری جمع و جور و در عین حال بی صدا هستند.


بهتر است هر یک از انواع شیردوش‌ها را که می‌پسندید، قبل از آن که به سر کار خود برگردید و یا نوزاد را به کسی بسپارید، تهیه کنید. در حقیقت بهترین زمان دوشیدن شیر و تغذیه نوزاد با شیشه درست زمانی است که نوزاد 3 تا 4 هفتـه دارد زیرا بسـیاری از نوزادان اگر دیر شـود شـیشـه را نمی‌گیرند.




صبور باشید. شیر پس از چند لحظه به جریان می‌افتد. اگر از شیردوش دستی


استفاده می‌کنید می‌توانید آن‌را بـرای چـند ثانیـه مثل سر پستـانک فشار دهید؛


بعد از چند پمپ، دوشیدن آغاز می‌شود





هنگام خرید شیردوش باید به چه نکاتی توجه کرد؟


قابلیت تنظیم


سطحی از مکش که برای یک خانم مناسب است ممکن است برای خانمی دیگر شکنجه محسوب شود. شیردوشی را انتخاب کنید که بتوان پمپ خلأ آن را تنظیم کرد. بعضی از مدل‌های دستی دارای پمپ‌های قابل تنظیم هستند.


کارایی


اگر وقت برایتان ذی‌قیمت است (برای کدام مادر نیست؟) ممکن است برایتان بیرزد که با پرداخت هزینه‌ای بیشتر شیردوشی را بخرید که تعداد مکش آن در هر دقیقه بیشتر بوده و دارای توانایی دوشیدن مضاعف باشد. شیردوشی که بتوان با آن در آن واحد هر دو سینه را دوشید زمان دوشیدن را به کمتر از نصف می‌رساند. دوشیدن هر یک از سینه‌ها به طور جداگانه تقریباً 30 دقیقه طول می‌کشد ولی دوشیدن همزمان حدوداً 12 دقیقه به طول می‌انجامد، چرا که به علت تخلیه کامل هر دو سینه تولید شیر را تحریک می‌کند.


سهولت استفاده


دنبال شیردوشی بگردید که استفاده از آن، شستن آن، و نیز سوار کردن آن آسان باشد. اگر می‌خواهید آن را با خود به جاهای دیگر حمل کنید باید یک نوع جمع و جور را بخرید که جعبه‌ای مناسب دارد و یا یک جعبه جداگانه برای آن تهیه کنید.


از انواعی که شبیه بوق دوچرخه ساخته شده‌اند بپرهیزید زیرا ممکن است در توپ‌های پلاستیکی باکتری‌های مضر رشد کنند.


شیردوش برقی

لوازم جانبی شیردوش


تهیه لوازم جانبی به شما کمک خواهد کرد کارایی شیردوش را بالا ببرید و از آن راحت‌تر استفاده کنید. لوازم جانبی عبارتند از:


کیسه‌های ماکروویو


می‌توان قطعات شیردوش را در ماکروویو قرارداد و با بخار تمیز کرد.


پماد وازلین


از درد نوک سینه پیشگیری نموده و آن را بر طرف می‌سازد.


پوشش نرم مخصوص سینه


با تحریک سینه و نوک آن در حین دوشیدن باعـث جـریان بیـشتر شـیر می‌شود.


نوار مخصوص دوشیدن


به دور قفسه سینه بسته شـده و شـیـشه مخصـوص جـمع آوری را در زیـر هر یک از دو سینه نگاه می‌دارد تا دست‌های شما هنگام دوشیدن شـیر آزاد باشد.


کیسه‌ها و ظروف مخصوص نگهداری


برای جمع آوری، نگهداری و یخ زدن شیر.



نکاتی چند برای مادرانی که می‌خواهند شیر خود را بدوشند:


مادران جوان اوائل کمی احساس نامأنوسی و ناراحتی می‌کنند ولی باید بدانند که به شیردوش عادت خواهند کرد. وقتی شما با این احساس و روش انجام این کار خو بگیرید، به خوبی آن را انجام خواهید داد.


نکات زیر را مادرانی که شیر دوشیدن را تجربه کرده‌اند ارائه داده‌اند.


* صبور باشید. شیر پس از چند لحظه به جریان می‌افتد. اگر از شیردوش دستی استفاده می‌کنید می‌توانید آن‌را بـرای چـند ثانیـه مثل سر پستـانک فشار دهید؛ بعد از چند پمپ، دوشیدن آغاز می‌شود.


* اگر دوشیدن دردناک است آرام‌تر و با سرعتی کمتر بدوشید و یا از شیردوش دیگری استفاده کنید.


* از شیردوش‌های سوئیچی استفاده کنید. تعویضِ جهت دوشیدن باعث جریان بیشتر می‌شود و در نتیجه شیر افزایش می‌یابد.




اگر دوشیدن دردناک است آرام‌تر و با سرعتی کمتر بدوشید و یا از شیردوش


دیگری استفاده کنید





* اگر هنگام دوشیدن، شیر نشت می‌کند کمی به جلو خم شوید تا به جریان بیشتر شیر به داخل بطری کمک کنید.

* اگر به نظر نمی‌رسد که شیردوش شما درست کار کند، مطمئن شوید که تمام قطعات در جای صحیح قرار گرفته‌اند و به خوبی به هم متصل شده‌اند. یک‌بار دیگر همه چیز را کنترل کنید. اگر یک دریچه شل باشد و یا یک قطعه پلاستیکی به خوبی فشرده نشده باشد ممکن است مشکلات زیادی ایجاد کند.


* یک شیردوش با کیفیت خوب بخریـد که همواره درست کار کنـد. گاهی در اوائـل می‌توان حتی با یک شیر دوش با کیفیت متوسط، شیر زیادی دوشید ولی بعد از 3 یا 4 ماه بهتر است آن را با یک نوع مرغوب تعویض کنید تا جریان شیر را بهتر تحریک کند. یک شیردوش مرغوب باید مدت‌ها کار کند.



چطور می‌توان کمک بیشتری گرفت؟


مشـاورین شیردهی می‌توانند شـیردوش مناسب را به شما معرفی کنند. همچنین اگر پمپ شیردوش برایتان مشکل ایجاد می‌کند، می‌توانند به شما بیاموزند چه طور با دست شیر بدوشید. این هنر با ارزشی است که حتی زمانی که شیردوش خراب می‌شود به شما کمک خواهد کرد.


وسایلی که برای دوشیدن شیر به کار می‌روند باید تمیز باشند. این وسایل بعد از هر بار استفاده باید فوراً شسته شوند. (شیردوش‌های دستی خیلی مناسب نیستند و بهتر است حتی‌المقدور مورد استفاده قرار نگیرند) دست‌ها را باید با آب و صابون،‌ ولی پستان را فقط با آب ساده شستشو داد و از به کار بردن هر گونه کِِرِم، لوسیون، روغن و ... پرهیز کرد.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:43 - 0 تشکر 521174

نگهداری و دوشیدن شیر مادر





اشتغال زنان به عنوان یکی از دلایل کاهش تغذیه با شیرمادر در سراسر دنیا، به طور وسیعی ذکر می‌گردد.



شیر مادر

اشتغال به کار حتی اگر هم به عنوان یکی از عوامل مؤثر در کاهش تغذیه با شیرمادر نباشد ولی برای بسیاری از مادران، فرصت شیردهی و انجام سایر فعالیت‌های مراقبت از کودک را محدود می‌نماید.


کار به عنوان دلیلی برای عدم شروع تغذیه با شیرمادر به ندرت ذکر می‌گردد و برخی مطالعات نشان داده‌اند میزان شیردهی در هنگام تولد در مادران شاغل با غیر شاغلین تفاوتی ندارد اما پس از گذشت چند ماه این میزان در مادران شاغل کاهش چشمگیری می‌یابد. چرا؟


به علت فقدان اطلاعات در مورد نحوه شیردهی، خستگی و کمبود وقت مادر، تبلیغات، تغذیه با بطری، احساس نادرست مغایرت شیردهی با نقش حرفه‌ای، نگرانی در مورد بی‌قراری کودک و...


شیردهی مادران شاغل نیازمند توجه خاص و حمایت خانواده و جامعه می‌باشد. این حمایت باید به نحوی تمام زنان را شامل گردد.


مادران شاغل می‌بایست اطلاعات کافی در زمینه نحوه ذخیره کردن شیر دوشیده شده خود داشته باشند.



چگونه و در چه مواقعی باید شیر مادر را دوشید؟


گاه اتفاق می‌افتد مادر مجبور شود شیر خود را بدوشد و به وسیله فنجان، استکان، قاشق، قطره چکان، سرنگ و یا حتی لوله به کودک بخوراند. از جمله:


الف) در مورد نوزاد نارس و یا بیماری که در بیمارستان بستری است و از طریق لوله، سرنگ، فنجان و غیره تغذیه می‌شود.


ب) آن دسته از شیرخوارانی که به دلیل نقایص جسمی لب و دهان و امثال آن قادر به مکیدن نیستند.


ج) مادری که در خارج از منزل اشتغال داشته و به هیچ وجه امکان تغذیه مستقیم در ساعت کار برای او وجود ندارد.


د) برای جلوگیری از احتقان پستان یا در شرایط و موارد خاص و معدودی که به دلیل بیماری مادر و یا کودک و یا هر علت دیگری مکیدن و تخلیه پستان توسط کودک برای مدتی مقدور نباشد.



آمادگی اولیه برای دوشیدن شیر


زمانی از روز را می‌توان برای دوشیدن شیر انتخاب کرد که پستان پر از شیر باشد. در بیشتر مادران صبح‌ها پستان‌ها پرتر است ولی عملاً در هر موقع از روز می‌توان پستان‌ها را دوشید. برای مثال می‌توان بعد از هر وعده تغذیه شیرخوار، شیر اضافی را دوشید و ذخیره نمود.


بهتر است 10 تا 20 دقیقه قبل از شروع دوشیدن شیر،‌ مادر کمی استراحت کند. یک لیوان شیر، آب میوه، چای کم رنگ یا سوپ بخورد. مایعات گرم بیشتر از مایعات سرد به ترشح شیر کمک می‌کنند.


موقع دوشیدن شیر،‌ مادر باید در وضعیت راحتی باشد، بهتر است بنشیند و اگر ممکن است،‌ پاها را کمی بالا بگذارد. محیط نیز باید ساکت و آرام باشد و به صدا درآمدن زنگ تلفن و یا زنگ منزل و سایر امور باعث قطع دوشیدن شیر نشود.




گرم کردن سریع شیر در روی اجاق یا فر یا ماکروویو باعث می‌شود که ویتامین‌های


آن به سرعت تخریب شده و پروتئین‌های آن نیز تغییر یابد، شیر منجمد شده‌ای که


ذوب و گرم شده ظرف نیم تا یک ساعت باید مصرف شود و هرگز نباید شیر ذوب شده


را دو بار فریز نمود





هنگام دوشیدن شیر، اگر مادر به کودکش فکر کند و یا تصور شیر دادن و در آغوش گرفتن او را داشته باشد به ترشح و جاری شدن شیر کمک می‌شود. کنار کودک نشستن و به او نگاه کردن نیز همین اثر را دارد.

 برای بهتر جریان یافتن شیر،‌ توصیه می‌شود یک حوله گرم و مرطوب به مدت 5 تا 10 دقیقه روی پستان و نوک آن قرار داده شود.


حمام کردن یا ماساژ دادن هم به این کار کمک می‌کند،‌ بدین ترتیب که:‌ یک دست زیر پستان و دست دیگر بالای آن قرار گیرد. با حرکت یک یا هر دو دست هم زمان با هم از طرف قفسه سینه به نوک زیر پستان مجاری شیر لمس شده و شیر به طرف مخازن آن که در زیر هاله پستان قرار دارند،‌ جریان پیدا می‌کند.



روش دوشیدن شیر


اگر دوشیدن شیر با دست صورت می‌گیرد، دست باید طوری قرار گیرد که 2 انگشت زیر پستان و درست در لبه تحتانی هاله پستان و شست در بالا و روی لبه فوقانی هاله واقع شود. آن گاه باید دست را به قفسه سینه تکیه داد و اول پستان را به طرف قفسه سینه و سپس به جلو آورد تا شیر به آسانی خارج شود. با قرار دادن انگشتان در جهات مختلف هاله، مجاری دیگر شیر هم تخلیه می‌شوند.


هنگام دوشیدن شیر با دست،‌ باید برای جمع آوری شیر از لیوان یا ظرف دهان گشاد (که قبلاً جوشیده است) استفاده نمود. گاهی لازم است لیوان تمیزی هم زیر پستان دیگر قرار داده شود تا قطره‌های شیری که هم زمان با دوشیدن از پستان دوم ترشح می‌شود جمع آوری گردد.




ظرف‌های پلاستیکی برای جمع آوری و ذخیره شیر بهتر از ظرف‌های شیشه‌ای هستند، نه فقط به دلیل دیرتر شکستن، بلکه به آن خاطر که لکوسیت‌ها یا


گلبول‌های سفید موجود در شیر مادر به جدار ظرف شیشه‌ای می‌چسبند و


خاصیت خود را از دست می‌دهند





برای دوشیدن شیر علاوه بر روش فوق که ذکر شد، از شیردوش‌های برقی نیز می‌توان استفاده کرد. این نوع شیردوش‌ها که اخیراً به بازار آمده‌اند،‌ به صورت تکی یا دو تایی (جهت دوشیدن همزمان پستان‌های مادر) در دسترس مادران قرار دارند و قابل استریل شدن در آب جوش بوده،‌ با برق یا باتری کار می‌کنند. قدرت مکش آن‌ها بسیار مناسب است و بدون هیچ‌گونه درد و ناراحتی مقدار بیشتری شیر را در زمان بسیار کمتری از پستان‌های مادر می‌دوشند و به هیچ عنوان با دست تماس ندارند،‌ در نتیجه میزان آلودگی نیز در دوشیدن شیر به حداقل ممکن می‌رسد.

این شیر دوش‌ها در منزل و یا محل کار مادران شاغل قابل استفاده هستند. لازم به ذکر است اکثر مادران رضایت خود را از کاربرد انواع شیردوش‌های الکتریکی ابراز نموده‌اند.



شیر دوشیده شده مادر چگونه باید ذخیره و یا فریز کرد؟


ظرف‌های پلاستیکی برای جمع آوری و ذخیره شیر بهتر از ظرف‌های شیشه‌ای هستند، نه فقط به دلیل دیرتر شکستن، بلکه به آن خاطر که لکوسیت‌ها یا گلبول‌های سفید موجود در شیر مادر به جدار ظرف شیشه‌ای می‌چسبند و خاصیت خود را از دست می‌دهند. لیوان و بطری که برای دوشیدن و ذخیره کردن شیر مورد استفاده قرار می‌گیرند،‌ همیشه باید قبلاً جوشانده شوند و پس از خنک شدن مورد استفاده قرار گیرند،‌ شیر دوشیده شده را باید بلافاصله داخل یخچال و یا فریزر قرار داد.




ظرفی که برای فریزر کردن به کار می‌رود باید فقط تا سه چهارم از شیر پر شود


تا جای یخ زدن نیز داشته باشد. بهتر است روی ظرف، تاریخ دوشیدن شیر هم ثبت شود تا در هر بار استفاده، اول شیرهای قدیمی‌تر مصرف گردد





شیر دوشیده شده در درجه حرارت اتاق به شرطی که دور از آفتاب، گرمای چراغ و یا شوفاژ باشد،‌ حداکثر 6 تا 8 ساعت قابل استفاده است ولی باید توجه داشت، شیری که در درجه حرارت اتاق نگهداری شده باشد دیگر قابل فریز کردن نیست. شیر دوشیده شده را می‌توان تا 48 ساعت در یخچال نگهداری نمود و یا ظرف 30 دقیقه اول در یخچال گذاشت،‌ سپس فریز کرد.

ظرفی که برای فریزر کردن به کار می‌رود باید فقط تا سه چهارم از شیر پر شود تا جای یخ زدن نیز داشته باشد. بهتر است روی ظرف، تاریخ دوشیدن شیر هم ثبت شود تا در هر بار استفاده، اول شیرهای قدیمی‌تر مصرف گردد. در صورتی که شیر مادر در قسمت جایخی یخچال نگهداری شود، تا دو هفته و در فریزرهای معمولی( 18 – درجه) تا 3 ماه و در فریزرهای صنعتی (‌32– درجه سانتی‌گراد) تا 6 ماه قابل استفاده است.



شیر فریز شده را چگونه باید ذوب کرد؟


برای مصرف شیر دوشیده شده منجمد،‌ هرگز ظرف محتوی شیر را نباید مستقیم بر روی اجاق قرار داد، بلکه باید آن را در مدت نیم تا یک ساعت به درجه حرارت بدن رساند. (با چکاندن یک قطره شیر روی ساعد، حرارت مناسب را می‌توان تشخیص داد)


الف) ظرف محتوی شیر فریز شده را در ظرف آب ولرم گذاشته و تکان داد تا کم کم یخ آن باز شده و یا این که.


ب) ظرف محتوی شیر را در قابلمه ای که مقداری آب داد قرار داد و قابلمه را روی اجاق گذاشت.


گرم کردن سریع شیر در روی اجاق یا فر یا ماکروویو باعث می‌شود که ویتامین‌های آن به سرعت تخریب شده و پروتئین‌های آن نیز تغییر یابد، شیر منجمد شده‌ای که ذوب و گرم شده ظرف نیم تا یک ساعت باید مصرف شود و هرگز نباید شیر ذوب شده را دو بار فریز نمود.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:43 - 0 تشکر 521175

4 ترفند ساده برای تهیه‌ی ناهار مورد علاقه‌ی فرزندتان





آماده کردن ناهاری که فرزندتان در مهدکودک یا مدرسه با اشتهای کامل بخورد کار چندان ساده‌ای نیست. اینجاست که باید سیاست مادرانه یا پدرانه‌تان را به کار بگیرید و دست به کار شوید.



آشپزی


این سیاست و ترفندهای هوشمندانه رمز موفقیت شما در تهیه‌ی یک ناهار خوشمزه و بدون استرس است که از طرفی باعث می‌شود از انتخاب مواد غذایی آماده و صنعتی بپرهیزید و از طرفی مطمئن باشید که فرزندتان غذایش را می‌خورد. برای آشنایی با این ترفندهای هوشمندانه با ما همراه شوید.



از فرزندانتان بخواهید که کمکتان بکنند


شما غذا را برای فرزندتان تهیه می‌کنید بنابراین نظر او را بپرسید. آن‌ها را به خرید ببرید و بخواهید در تهیه‌ی غذا کمکتان کند. این کار باعث می‌شود ذائقه‌ی غذایی آن‌ها در مسیر مناسب قرار بگیرد. از این گذشته با این روش فرزندتان غذایی که خودش در تهیه‌ی آن نقش داشته است را با لذت بیشتری می‌خورد.



غذای ساده‌ای تدارک ببینید


وقتی کودکان سر میز ناهارخوری می‌نشینند چندان به غذا فکر نمی‌کنند. در واقع تمام هوش و حواسشان به بازی است. یعنی به فکر این هستند سریع چیزی بخورند و سراغ بازی بروند. برای همین سعی کنید آن‌ها را سر میز معطل نکنید و غذاهای مغذی و ساده‌ای تهیه کنید مثل ساندویچ‌های برش داده شده، میوه های تازه و دسرهای سالم. اگر غذای ساده‌ای به دستشان ندهید هر روز مجبور خواهید بود ظرف غذای دست نخورده‌ی او را خالی کنید.



هم به صرفه، هم خوردنی


اگر برای شام پیتزای سالمی درست کرده‌اید (یا سفارش داده‌اید) و تکه‌هایی از آن مانده است دور نیندازید. خیلی از بچه‌ها عاشق پیتزای سرد برای ناهار هستند. پاستاهای شب نیز گزینه‌های خوبی محسوب می‌شوند. این گونه هم دغدغه «چی درست کنم؟» را از خود دور کرده‌اید و هم ناهار مورد علاقه‌ی فرزندتان را در ظرف غذایش گذاشته‌اید.




شما غذا را برای فرزندتان تهیه می‌کنید بنابراین نظر او را بپرسید. آن‌ها را به خرید ببرید و بخواهید در تهیه‌ی غذا کمکتان کند. این کار باعث می‌شود ذائقه‌ی غذایی


آن‌ها در مسیر مناسب قرار بگیرد





اگر از شام مرغ مانده باشد دست به کار شوید و به همراه نخود فرنگی و کاهو ساندویچ درست کنید و داخل ظرف غذایش بگذارید. میوه را فراموش نکنید.


پروتئین یادتان نرود


پروتئین انرژی بچه‌ها را در طول روز تأمین می‌کند. برای همین لازم است غذاهایی تهیه کنید که حاوی گوشت قرمز، پنیر، تخم مرغ، انواع لوبیاها و دانه و مغزها باشند. این مواد غذایی بهترین گزینه برای تأمین پروتئین بچه‌ها محسوب می‌شوند. خیلی از بچه‌ها عاشق تخم مرغ آب پز هستند و برخی دیگر نان و پنیر را با اشتهای خوبی می‌خورند. همیشه یک مشت کوچک از دانه‌ها و مغزهای روغنی در جیب‌های کوچکشان بریزید.


در نهایت سعی کنید ذائقه‌ی بچه‌هایتان را به سمت مواد غذایی مغذی و سالم هدایت کنید. میوه را جایگزین هله‌هوله‌ها بکنید. دست به کار شوید و خودتان کیک و بیسکویت درست کنید. میوه و سبزیجات سالم را فراموش نکنید.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:43 - 0 تشکر 521176

توپولوهای دوست داشتنی!


نکاتی پیرامون چاقی در کودکان





چاقی مشکلی است که روز به روز در میان کودکان شایع‌تر می‌گردد. این افزایش چاقی معلول افزایش جذب کالری نیست بلکه معلول رواج زندگی کم تحرک است.



کودک چاق

تحقیقات اخیر نشان داده است که افزایش زمان مشاهده تلویزیون و افزایش ساعاتی که کودکان صرف کامپیوتر و بازی‌های کامپیوتری می‌کنند در چاق شدن آن‌ها نقش موثری ایفا می‌کند.


البته دلیل نگران کننده بودن چاقی کودکان این است که این چاقی با چاقی آن‌ها در بزرگسالی رابطه داشته و مخاطرات بهداشتی و روانی- اجتماعی جدی دارد. هر چند که برای بیشتر ما دیدن کودکان تپل بسیار جذاب و دوست داشتنی است اما به مرور که این کودک بزرگ شده و وارد محیط‌های اجتماعی می‌گردد، تازه مشکلات خود را نشان می‌دهد.


 برای مثال همسالان کودکان چاق از همان دوران پیش دبستانی به آن‌ها برچسب‌هایی مانند «توپولو»، «خیکی» و ... می‌زنند. در ضمن مشکلات رفتاری این کودکان هم از کودکانی که وزن طبیعی دارند، بیشتر و عزت نفسشان کمتر است.


چاقی یکی از مشکلات مهم در کودکان و حتی بزرگسالان است. چاقی (بالا بودن وزن بیش از 25 درصد از استانداردهای طبیعی که تناسبی با قد و استخوان بندی فرد نداشته باشد) تا حد زیادی سلامتی را در معرض خطر قرار می‌دهد و به همین دلیل جلوگیری و پیشگیری از آن کلید حفظ تأمین سلامتی در کودکان و به تبع آن در نوجوانان و بزرگسالان است.



دلیل نگران کننده بودن چاقی کودکان این است که این چاقی با چاقی آن‌ها در بزرگسالی رابطه داشته و مخاطرات بهداشتی و روانی- اجتماعی جدی دارد


البته در این مقاله قصد نداریم که نکات تغذیه‌ای را به والدین عنوان کنیم بلکه قرار است این مشکل از لحاظ روانی مورد بررسی قرار گیرد ولی توصیه‌های تغذیه‌ای نیز ارایه می‌شود. توجه داشته باشید که در حال حاضر، چاقی بیش از آنکه مشکلی فیزیکی به شمار رود در سلسله مراتب اختلالات روانی خورد و خوراک (یعنی بی اشتهایی روانی و پرخوری روانی) دسته بندی می‌شود و این امر تنها به دلیل اثرات سوء روانی است که این مشکل بر روح و روان افراد به خصوص کودکان می‌گذارد.



نکات زیر به والدین کمک خواهد کرد تا ریسک چاقی و افزایش وزن را در کودکان خود به حداقل برسانند:


* هیچ‌گاه از غذا و یا هر نوع خوراکی به عنوان پاداش یا شکل دهنده یک رفتار خاص استفاده نکنید.


کودکانی که به ازای رفتار خوب، پاداش‌های خوراکی دریافت کرده‌اند و یا برای این که رفتار خاصی را بیاموزند از چنین پاداش‌هایی برخوردار شوند خیلی بیش از کودکانی که پاداش‌های غیر خوراکی برای تربیت آن‌ها استفاده شده، دچار چاقی یا اضافه وزن می‌شوند. کودکان دسته اول همان بزرگسالانی هستند که وقتی دچار استرس و اضطراب می‌شوند به پرخوری روی می‌آورند.


کودک چاق

* بیشتر بر سلامت جسمانی فرزندتان تاکید داشته باشید تا وزن وی.


در ذهن برخی از والدین، این باور شکل گرفته که هر چه وزن فرزندشان در هنگام تولد بیشتر باشد و یا در ادامه بیشتر مواد غذایی دریافت کرده و چاق شود کودکانی سالم‌تر و قوی‌تر خواهند بود و از طرف دیگر اگر لاغر و یا در اصطلاح استخوانی باشد دایماً در پی درمان و متخصص تغذیه هستند تا وی را فربه‌تر کنند. این‌ها اقدامات و تصورات غلطی است که در گذشته وجود داشته ولی الآن با توجه به پیشرفت‌ها و مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته نشان می‌دهد که اگر کودک مراحل رشد و تکامل خود را به طور منظم و به موقع طی کند، جایی برای نگرانی نیست و چنین کودکی چه لاغر باشد و چه درشت از سلامت جسمانی کامل برخوردار است.




کودکانی که به ازای رفتار خوب، پاداش‌های خوراکی دریافت کرده‌اند خیلی بیش


از کودکانی که پاداش‌های غیر خوراکی برای تربیت آن‌ها استفاده شده، دچار چاقی


یا اضافه وزن می‌شوند




* هیچ غذایی را برای کودکتان ممنوع نکنید


هله‌هوله خوردن برای کودکان هیچ‌گاه توصیه نمی‌شود چرا که جلوی وعده های غذایی اصلی وی را گرفته و مانع جذب مواد مغذی در بدن آن‌ها می‌گردد. اما والدین باید توجه داشته باشند که اگر بخواهند مصرف چنین موادی را به کلی برای کودکشان ممنوع کنند این اقدام باعث حریص‌تر شدن آن‌ها به این مواد خوراکی می‌شود. بنابراین هر از چند گاهی اجازه دهید کودکتان از این نوع خوراکی‌ها استفاده کرده و دلی از عزا درآورد.



* برنامه غذایی را خودتان تعیین کنید


درست است که نظر و عقیده کودکان در انتخاب نوع غذاها بسیار مهم است اما این مسئله بدان معنا نیست که برنامه‌ی غذایی را کودکان تعیین کنند. فراموش نکنید که شما به عنوان والدین مسئول تأمین سلامت کودکتان هستید.



* نوشیدن آب میوه‌ها را محدود کنید


توصیه می‌شود که کودکان به جای استفاده از آب میوه‌ها، از خود میوه‌ها استفاده کنند. میوه های تازه و طبیعی به علت برخورداری از فیبر کافی و همچنین حفظ ویتامین‌های موجود مانند ویتامین ث، از سلامت و کیفیت بالاتری برخوردار هستند.



هله‌هوله خوردن برای کودکان هیچ‌گاه توصیه نمی‌شود چرا که جلوی وعده های غذایی اصلی وی را گرفته و مانع جذب مواد مغذی در بدن آن‌ها می‌گردد


* کودکتان را به شرکت در ورزش‌های مختلف تشویق کنید


شرکت در فعالیت‌های ورزشی هم در حفظ سلامت جسمانی و هم روانی کودکان و هم در تناسب اندام، به آن‌ها کمک می‌کند. بنابراین همیشه سعی کنید اهمیت تناسب اندام و حفظ سلامت جسمانی را به کودکتان تاکید و گوشزد کنید.


کودک و تلویزیون

* تلویزیون‌ها را خاموش کنید


مطالعات نشان داده که مشاهده زیاد برنامه‌های تلویزیونی باعث افزایش وزن کودکان می‌شود زیرا هم باعث هله‌هوله خوردن در کودکان می‌شود و هم در هنگام تناول وعده‌های اصلی غذا، مانع از اشراف کامل کودک به مقدار غذایی که می‌خورد می‌گردد.


بنابراین برای کودکان حتی‌الامکان خوردن تنقلات در برابر تلویزیون را ممنوع کنید و اگر آن‌ها تمایل به تناول خوراکی در حال مشاهده تلویزیون دارند حتماً از میوه‌جات و مرکبات استفاده نمایید.


ضمن این که در هنگام وعده های اصلی غذا، در صوت امکان تلویزیون را خاموش کنید.




شرکت در فعالیت‌های ورزشی هم در حفظ سلامت جسمانی و هم روانی کودکان


و هم در تناسب اندام، به آن‌ها کمک می‌کند




* از روش‌های سریع لاغری خودداری کنید


گاه چاقی برخی کودکان برای خودشان و والدینشان بسیار آزار دهنده می‌شود (مانند تمسخر همسالان و یا حرکت سخت کودک و ...) اما در چنین شرایطی نیز حق ندارید از روش‌های سریع لاغری مانند قرص‌های لاغری و ... استفاده کنید. استعمال این مواد برای کودکان به مراتب زیان آورتر از بزرگسالان خواهد بود.



* از رژیم‌های سرسخت برای کودکان خودداری کنید


همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم هر قدر هم که چاقی کودک برای خودش و شما دردسر ساز شده باشد اما باز هم شما نباید از روش‌های سخت استفاده کنید؛ برای مثال هدف شما باید این باشد که کودکتان در درازمدت و آهسته آهسته وزن خود را از دست داده و به طور تدریجی لاغر شود بنابراین با روندی آهسته و پیوسته سعی کنید الگوی غذای کودکتان را اصلاح کنید. ایجاد فشار و محدودیت زیاد برای لاغری و کاستن شدید میزان وعده های غذایی تنها ولع و تمایل کودکتان را برای مصرف انواع خوراکی بیشتر کرده و لذا اگر مدتی کودک به حال خود رها شود بلافاصله دچار اضافه وزن می‌گردد.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:44 - 0 تشکر 521178

فواید مصرف ویتامین‌ها در بارداری





مصرف مولتی ویتامین‌ها قبل از بارداری به اندازه مصرف آن در اوایل بارداری اهمیت دارد و احتمال زایمان پیش از موعد را کاهش می‌دهد.



ویتامین

زایمان بیش از موعد یکی از دغدغه‌های زنان باردار است. اخیراً پژوهش‌هایی انجام گرفته که خیال زنان جوانی که تصمیم دارند بچه‌دار شوند را تا حدودی راحت می‌کند.


نتایج این پژوهش که در روزنامه‌ی American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است نشان می‌دهد مصرف منظم مولتی ویتامین‌ها چند هفته قبل و بعد از بارداری در زنانی که وزن متعادلی دارند، احتمال زایمان پیش از موعد را کاهش می‌دهد.



برای دستیابی به این نتایج محققان دانشگاه پیتزبورگ ایالات متحده‌ی آمریکا با همکاری محققان دانشگاه آرهوس دانمارک، 35897 زن را تحت نظر گرفتند.



آن‌ها از زنان شرکت کننده اطلاعاتی در خصوص نحوه و مدت مصرف مولتی ویتامین‌ها جمع آوری کرده و مورد بررسی قرار دادند.



مصرف منظم مولتی ویتامین‌ها چند هفته قبل و بعد از بارداری در زنانی که وزن متعادلی دارند، احتمال زایمان پیش از موعد را کاهش می‌دهد



محققان پس از بررسی‌های گوناگون به این نتیجه رسیدند که احتمال زایمان پیش از موعد در بین زنانی که وزن متعادلی دارند و چند هفته قبل از شروع بارداری و در اوایل آن به طور منظم مولتی ویتامین مصرف کرده‌اند، به میزان 16 درصد کاهش می‌یابد.


از این گذشته مصرف منظم مولتی ویتامین‌ها برای زنانی که قصد بارداری دارند احتمال به دنیا آوردن کودکان بسیار کم وزن و لاغر را نیز به میزان 17 درصد کاهش می‌دهد.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 3:44 - 0 تشکر 521179

چگونه بعد از 50 سالگی سرحال و قبراق باشیم


خوب بخوابید، خوب بخورید و ورزش کنید





هر چه سن بالا می‌رود متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن کندتر می‌شود و اشتها کم می‌شود.



سالمند


وقتی 5 دهه از زندگی سپری می‌شود باب جدیدی از زندگی به روی انسان گشوده می‌شود. اوقات فراغت بیشتر می‌شود، استرس‌های زندگی کمتر می‌شود و بدن نیاز به مراقبت‌های بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین لازم است تغییراتی در سبک و شیوه‌ی زندگی ایجاد کنیم. اما سؤال اینجاست برای این که به اصطلاح روی فرم و قبراق باشیم چه تغییراتی لازم است؟ برای پاسخ به این سؤال با ما همراه باشید.



بعد از پنجاه سالگی خوب بخوابید


خوب خوابیدن یکی از ملزومات زندگی راحت و با آرامش است و همیشه تأثیر زیادی روی عملکرد بدن انسان دارد. فرقی نمی‌کند شما کودک باشید یا یک فرد بالای پنجاه سال. سر و صدا، دمای اتاق و نور تأثیر زیادی روی خواب دارد.


زمانی که افراد پا به سن می‌گذارند و پنجاه سال را رد می‌کنند تغییراتی در خوابشان ایجاد می‌شود. این افراد میل به این دارند که زودتر بخوابند و همین طور سحرخیزتر می‌شوند. یعنی این که بعد از پنجاه سالگی دیگر خبری از تا لنگ ظهر خوابیدن نیست. برای این که خوب بخوابید لازم است تغییراتی در سبک زندگی‌تان ایجاد کنید و با شرایط جدید هماهنگ شوید. زودتر به رختخواب بروید اما در عین حال فعالیت‌های اجتماعیتان را از دست ندهید. در طول روز چند ساعتی را بیرون از خانه بگذرانید. روشنایی روز تأثیر مهمی روی ساعت بیولوژیکی بدن دارد.



بعد از پنجاه سالگی به تغذیه‌تان اهمیت بدهید


هر چه سن بالا می‌رود متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن کندتر می‌شود و اشتها کم می‌شود. افراد مسن‌تر اشتهای کمی دارند و حس چشایی و بویایی آن‌ها تحلیل می‌رود. با این وجود لازم است که این افراد تغذیه‌ی مناسب، متنوع و متعادلی داشته باشند. افرادی که پا به سن می‌گذارند به پروتئین نیاز بیشتری دارند. پروتئین به ساخت عضلات کمک و با عفونت‌ها مقابله می‌کند. پروتئین در گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی و همین طور آجیل‌ها و حبوبات وجود دارد.




ویتامین D نقش مهمی در تغذیه‌ی افراد بالای پنجاه سال دارد به خاطر این که


این ویتامین به جذب کلسیم کمک می‌کند که در پیشگیری از پوکی استخوان


بسیار مهم است. ویتامین D در ماهی‌های چرب وجود دارد





بهترین چربی برای همه و به خصوص افراد بالای پنجاه سال نوع گیاهی آن‌ها هستند مثل روغن زیتون، روغن آفتابگردان و غیره. این مواد غذایی از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.

مواد غذایی تهیه شده از غلات کامل، گلوسیدهای متنوعی به بدن می‌رساند. برای همین مصرف این مواد غذایی به افراد مسن توصیه می‌شود به خاطر این که سرشار از فیبرها هستند و برای همین از یبوست جلوگیری می‌کنند. از این گذشته این مواد غذایی ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی به بدن می‌رسانند.


ویتامین D نقش مهمی در تغذیه‌ی افراد بالای پنجاه سال دارد به خاطر این که این ویتامین به جذب کلسیم کمک می‌کند که در پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مهم است. ویتامین D در ماهی‌های چرب وجود دارد. برای تأمین این ویتامین همچنین می‌توانید روزانه در معرض نور خورشید قرار بگیرید. نور خورشید بهترین منبع ویتامین D محسوب می‌شود.



بعد از پنجاه سالگی ورزش را جدی بگیرید


وقتی اشتها کم می‌شود و سوخت و ساز بدن کاهش می‌یابد لازم است تحرک بدنتان را بیشتر کنید. فعال بودن و تحرک کافی مؤثرترین شیوه برای مقابله با پیری و ناتوانی است. وقتی عضلاتتان را بکار می‌گیرید در واقع از نرمی مفاصل و مقاومت استخوان‌هایتان مراقبت می‌کنید. تحرک، اشتها را باز می‌کند، هضم غذا را بهتر می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد. تحرک احساس خوبی به شما می‌دهد. ورزش برای حفظ سلامت قلب لازم است و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند. ورزش همچنین برای مغز شما نیز مفید است و از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری می‌کند. در نهایت باید بگوییم که ورزش از ابتلا به سرطان‌ها به ویژه سرطان سینه و سرطان کولون پیشگیری می‌کند.



بهترین چربی برای همه و به خصوص افراد بالای پنجاه سال نوع گیاهی آن‌ها هستند مثل روغن زیتون، روغن آفتابگردان و غیره



توجه داشته باشید که کاملاً بدنتان را گرم کنید. نباید از خودتان توقع بیجا داشته باشید. در طول ورزش به درستی نفس بکشید و حرکات مناسب و درستی انجام دهید.


ورزش کردن خوب است ولی توجه داشته باشید این بدین معنی نیست که خودتان را به فشار بیندازید و حرکات سخت انجام دهید. توصیه می‌کنیم قبل از شروع با پزشک مشورت کنید تا حرکات مناسب سن و سالتان را پیشنهاد دهد.


در حالت کلی حرکات سبکی انجام دهید و به طور منظم ورزش کنید. ورزش سبک و منظم مهم‌تر از انجام حرکات سخت و سنگین است.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.