• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 16774)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:19 -0 تشکر 518864
آسیب‌های اجتماعی

زندگی های چشم درآر

 


چشم بد، چشم زخم، بی‌چشم و رو، شورچشمی، چشمک زدن... این آخری خیلی بی‌ربط بود، لطفا ندیده بگیرید! داستان ما خود چشم است؛ چشمی که با دیگر چشم‌ها رقابت می‌کند، می‌تازد، دودمان می‌دهد بر باد. اصلا چشم ندارد خودش را هم ببیند! به این دربی می‌گویند چشم و همچشمی. لابد برایتان آشناست!

اما چشم لایه‌های ظریف دارد، گاه تا عمق زندگی آدم پایین می‌رود، می‌سوزاند حسابی، دل را می گویم! همین چند شب پیش که فخری همراه همسرش از شب‌نشینی بازگشته بودند، پایش را سخت در لنگه کفشی کرده بود که پرده‌ها با مبلمان ست نیست، شاسی ماشینمان کوتاه است و... اصلا این خانه و زندگی از مد افتاده است، این هم شد زندگی! بحث بود تا نیمه‌های شب... نه این‌که تنها فخری چشم و همچشمی کند، سیاوش همسرش هم برای خود چشمی دارد میان چشم‌ها... از قصه این دو بگذریم، داستانی است تکراری و بی‌پایان.

اما آتش این چشم دیرزمانی است بر زندگیمان افتاده، گرچه حالا شعله‌اش تندتر شده است، اما قدیم‌ها هم بود، البته کمتر. یادتان می‌آید همین باباطاهر عریان خودمان طاقت از کف داد و فریاد برآورد: «زدست دیده و دل هر دو فریاد / که هرچه دیده بیند دل کند یاد»

چشم و همچشمی نه‌تنها کانون خانواده‌ها را، بلکه بسیاری از عرصه‌های عمومی دیگر همچون ورزش، سیاست، سینما، فرهنگ و حوزه‌های دیگر را هم دربر گرفته است تا کجا این چشم پیش می‌رود، نفوذ می‌کند و... سخت نگیرید. می‌توان زندگی را جور دیگر هم دید.

ماشین-خودرو
رویای خانه‌های بزرگ و ماشین شاسی بلند

بچه بودیم نخی می‌بستیم به ماشین پلاستیکی و آن را می‌کشیدیم به جاده رویایی بزرگسالی، شیرین بود خیلی. بزرگ كه شدیم همان بازی را به صورت واقعی تکرار کردیم.

نشستیم پشت فرمان، شیرین نبود اما! دوست داشتیم به چشم بیاییم، جوری که دیگران از شاسی بلند ماشینمان انگشت به دهان بمانند و از رنگ آن چشمانشان خیره بماند.

ناچار و بی‌پول که نباشید دیگر پیکان و پراید سوار نخواهید شد. مگر می‌شود جناب باجناق ماشینش مدل 2013 یعنی سال آینده را اکنون سوار شود، ولی ما دل خوش کنیم به مدل‌های دهه 70 و 80. باورتان نمی‌شود؟ کافی است سری به نمایشگاه‌های خودرو در خیابان شریعتی و بالای شهر بزنید تا ماشین‌هایی را با برچسب مدل 2013 ببینید! فروشندگان خوب می‌دانند چگونه در این سال خشکسالی تور خود را پهن کنند، آنها همیشه ماهی‌های خود را صید خواهند کرد.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند!

خانه‌ها که باید مامنی برای آرامش آدمی باشد، خود حدیثی است که دل را پر خون می‌کند. خانه‌تان کجاست؟ چند سال ساخت؟ متراژ چند؟ طبقه چندم؟ کف و سرویس و... تمامی ندارد که. می‌توان به زندگی روزگار خویش نگاه کرد و این قصه را همچنان ادامه داد.

نه این‌که داشتن خانه‌های بزرگ ویلایی و خودروهای شاسی‌بلند بد باشند، اما این همه بیش از آن‌که در خدمت یا برای استفاده و لذت بردن از آن باشند برای پر کردن دیدگان دیگران است.

در این میان هم اقشاری متوسط همچون کارمند که همیشه دفترچه‌های قسط خوره روحشان شده است، نگران مد فردایند که مبادا روزگار برود و از قافله بازمانند و لحظه‌ها را دریابید.

رستوران
غذا را در چه رستورانی باید خورد؟

شما در کدام رستوران غذا میل می‌کنید؟ اصلا هم یک مساله خصوصی نیست! چون باید به هر نوعی در لابه‌لای حرف‌ها آگاهانه و با زیرکی نام رستوران و نوع غذا را ذکر کنید، مثلا «دیشب با حسن‌آقا به یاد قدیم رفتیم همون رستوران پاتوق همیشگیمون تو خیابون فرشته...»، حتی می‌شود تولد همسر گرامی خود را بهانه قرار دهید و دوستانتان را به یک رستوران مشهور دعوت کنید.

همین که به طرف، آدرس بالای ونک را می‌دهید کلی لذت دارد، حتی چنین لحظاتی خیلی بهتر از خود رستوران است.

به اسامی این غذاها دقت کنید؛ گریل، مرغ تونالدو، پاستا آلا کاربونارا، کالا ماریس سوخاری، ماتن بریانی، سیزلر، فاهیتا استیک، سالاد میمونزا با سس مخصوص، فوسیلی و... دیدید چقدر کلاس دارد! مطمئن باشید مهمانانتان هم ذوق‌زده خواهند شد.

و اما بخوانید ابتکار یک رستوران خارجی برای کاهش چشم و همچشمی را؛ خوردن غذای کامل در این رستوران مجانی است! آنها که غذای خود را به صورت کامل می‌خورند، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. در عوض کسانی که به چشم و همچشمی مبتلا هستند، جریمه خواهند شد.

این رستوران بیشتر محل رفت‌وآمد آدم‌های پولدار است. صاحبان این رستوران می‌گویند بیشتر آدم‌های ثروتمندی که در این رستوران غذا می‌خورند برای چشم و همچشمی به این رستوران می‌آیند.

چشم و هم چشمی
خرید فقط ونک به بالا

می‌گویند اجناس آنجا مارک‌دار است. لابد اصل هم هست. پول خوب می‌دهیم، جنس خوب می‌گیریم پزش را هم که می‌دهیم، چه خوب! حالا این را داشته باشید، لطفا اگر فرصت دست داد سری به بازار بزرگ تهران بزنید و سراغ مارک‌‌فروش‌ها را بگیرید.

عده‌ای تنها خود «مارک» را خرید و فروش می‌کنند، یعنی همان که به اجناس می‌چسبانند تا نشان دهند جنسشان مارک‌دار است! از پلاستیکش گرفته تا لیزری؛ برخی می‌روند، می‌خرند و می‌چسبانند به اجناسشان.

فروش اجناس بی‌کیفیت با مارک‌های معتبر کار روزانه برخی بازاریان است. نه این‌که همه چنین کنند خیر! تنها می‌گوییم این نوعش هم هست.

از پشت یک ویترین به ویترین دیگر، رفتن به داخل مغازه و پرسیدن قیمت لباس‌ها، نرخ‌ها بالاست نمی‌شود بسادگی خرید کرد، نمی‌شود دست خالی بازگشت، نمی‌شود لباس بی‌مارک پوشید، دیگران ببینند و بفهمند که ارزان‌قیمت است، زشت است، نمی‌شود که، بالاخره دست به یک تصمیم کبری خواهیم زد و جنس خود را می‌خریم با چانه‌زنی زیاد.

حالا دیگر لباسی داریم با مارک خوب که از فروشگاهی خوشنام خریداری شده است. حالا می‌شود به دیگران گفت از کجا خریده‌ایم، می‌شود مارکش را رو کرد.

می‌شود دست پر بازگشت و... دیده شد!برخی کسبه هم مشتریان و ذائقه آنها را خوب می‌شناسند. آنها حتی از علاقه افراطی برخی مشتریان به برند و مارک آگاهند. بسادگی مشتریان خود را راضی می‌کنند.

سکه-مهریه
یک شب که هزار شب نمی‌شود!

آن هنگام که از سد مهریه های سنگین عبور کردید و آن را شکستید به کمر همت، سخن از برگزاری یک شب پرهیجان به میان خواهد آمد.

تنها یک شب است دیگر! این باور برخی خانواده‌های طرفین و البته بیشتر عروس خانم است.

استدلالشان هم این است: «مراسم هرچه باشکوه‌تر باشد، شأن دخترمان بیشتر حفظ خواهد شد.»

شبی خاطره‌انگیز و پرهزینه! ساده بودن مراسم عروسی حرفی است بس تکراری که دیگر گوش کسی بدهکار آن نیست.

فقط سیاه‌مشقی است در روزنامه و گاهی از آن برای پر کردن برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌شود.

داستان ادامه‌دار ازدواج از خیلی قبل‌ترها شروع می‌شود، از کادوهای دوران نامزدی که صدالبته باید چشمگیر باشند تا فهرست بلندبالایی که نمی‌توان برای آن نقطه پایان گذاشت.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند! باید همه آنها به چشم بیایند، همین جوری که نیست! چشم‌ها همیشه و همه جا در کمین شماست، درست مانند چشمان خودمان که همیشه در تعقیب دیگرانند.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت

خدمات بهتر می‌خواهید سر کیسه را شل کنید و اما ادامه فهرست؛ نوع و تعداد دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی، نحوه میکس و مونتاژ، گریم داماد و آرایش عروس، زیرلفظی سر سفره عقد و زیرمیزی برای گرفتن وام و نوبت تالار، چیدمان میوه و شیرینی، تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها... تمامی ندارد این یک شب! همه در این جشن باشکوه گردهم می‌آیند برای ورانداز کردن یکدیگر. چه می‌شود کرد تنها یک شب است دیگر!اما عروس و داماد در رقابت چشم‌ها تنها نیستند.

رقابت از نوع آموزشی

هنگامی که مدارسی با نام‌های مختلف همچون نمونه مردمی، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و... در سیستم نظام آموزش ایران سر برآوردند، بی‌درنگ رقابت خانواده‌ها برای ورود فرزندانشان به این مدارس آغاز شد.

این مدارس که با هدف افزایش مشاركت‌های مردمی و کاستن باری از دوش آموزش و پرورش شکل گرفتند، خود شدند باری بر شانه‌های نحیف خانواده‌ها.

این بار از آنجا سنگین‌تر شد که خانواده‌ها به هر شکلی تلاش می‌کنند فرزندانشان راهی به این مدارس بیابند، چون مدارس جدید وعده‌های جدید دادند، مانند بهره‌گیری از استادان مجرب، کلاس‌های فوق‌العاده و کلی برنامه جانبی و آموزشی دیگر.

به عبارتی، پول بیشتر، آموزش بهتر. حالا اطرافیان قبل از آن‌که از معدل دانش‌آموز سوال کنند نام مدرسه و میزان شهریه پرداختی وی را جویا می‌شوند. البته تفاخر والدین پشت نقابی از غم کاملا پیداست. چه می‌شود کرد؟!

تاج گل

 

سوگواری، محفلی برای دیده شدن

روحش شاد! نازنین‌مردی بود. چندسالی ازش بی‌خبر بودیم، همین چند شب پیش مرحوم آمد به خوابمان.

گویی حضور مرگ را فهمیده بود... ما را شریک غم خود بدانید! تسلیت گفتنمان ادامه دارد، به زبان نیست تنها.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت.

حتما صاحب عزا بارها آن را دیده و نام ما را روی کارت آن خوانده است. این هم رسم زندگیمان است که حتی تا لب گور همراهی می‌کند.

کاش می‌شد آن مرحوم هم تاج‌گل اهدایی ما را ببیند به این بزرگی و زیبایی! کم چیزی نیست بالاخره...آن طرف ماجرا هم صاحب اصلی عزا حضور دارد.

از دست دادن یک عزیز برای همه سخت است و ناگوار، اما این روزها خیلی‌ها از غم مضاعف هزینه‌های سنگین کفن و دفن و مراسم سوگواری نیز رختی دیگر از عزا تن می‌کنند. اغراق نیست.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:47 - 0 تشکر 527886


پلیس هشدار می دهد: رمز عبور را نزد خود نگهدارید







حتی‌الامكان از مكان‌های عمومی ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی مثل كافی‌نت‌ها، مراكز اینترنت، دانشگاه‌ها و محل‌های نامطمئن برای استفاده از خدمات‌ بانكی اینترنتی استفاده نكنید. ممكن است در رایانه‌های این‌گونه مراكز نرم‌افزارهای جاسوسی برای سرقت نام كاربری و رمز عبور شما نصب شده باشد. در صورت استفاده از این مراكز حتی‌الامكان از صفحه كلید مجازی رایانه استفاده كنید.






بانکداری الکترونیکی

معاونت اجتماعی پلیس آگاهی ناجا با هدف پیشگیری از وقوع جرم توصیه‌ها و هشدارهایی را به شهروندان برای استفاده از بانكداری الكترونیكی داد.


به گزارش ایسنا، پلیس آگاهی ناجا با تاكید بر لزوم دقت در حفظ و نگهداری كارت‌های بانكی و اعتباری اعلام كرد: «از نوشتن رمز عبور در كنار كارت خودداری كنید.


كارت و رمز عبور خود را برای دریافت وجه در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید.


هنگام برداشت وجه از عابربانك‌ها مراقب باشید افراد سودجو رمزعبور كارت عابربانك شما را مشاهده نكنند.


موجودی حساب‌های بانكی مخصوصا حساب‌های عابربانك را در فاصله‌های زمانی مناسب چك كنید.




برگ رسیدی كه از دستگاه خودپرداز دریافت می‌كنید، در محل رها نكنید و در صورت عدم‌نیاز، آن را معدوم كنید.


در صورت نیاز به كسب اطلاع یا بروز اشكال در عملیات بانكی از توسل به افراد ناشناس و غیر مطمئن خودداری كنید.


برگ رسیدی كه از دستگاه خودپرداز دریافت می‌كنید، در محل رها نكنید و در صورت عدم‌نیاز، آن را معدوم كنید.


از كارت‌های بانكی خود كاملا حفاظت كرده و اگر آن را لازم ندارید، حتما با اطلاع بانك آن را باطل كرده و رمز عبور آن را به هیچ صورت فاش نكنید.


در فروشگاه‌هایی كه امكان خرید با استفاده از كارت خودپرداز وجود دارد، از دادن رمز عبور به فروشنده خودداری كنید.


از ارائه اطلاعات مالی و بانكی خود از قبیل شماره حساب، شماره كارت‌های اعتباری و اعلام رمز آنها و غیره به سایت‌های متفرقه و مشكوك خودداری كنید و از عملكرد اینترنتی و قانونی بانك‌ها و سایر مراكز دولتی و رسمی اطمینان حاصل كنید.


قبل از اطمینان از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانكی به هیچ وجه محل را ترك نكنید.




در هنگام استفاده از امكانات اینترنتی بانك‌ها و موسسات مالی یا خریدهای اینترنتی از ذخیره‌ كردن نام كاربری و رمزعبور خود در رایانه خودداری كنید.



حتی‌الامكان از مكان‌های عمومی ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی مثل كافی‌نت‌ها، مراكز اینترنت، دانشگاه‌ها و محل‌های نامطمئن برای استفاده از خدمات‌ بانكی اینترنتی استفاده نكنید. ممكن است در رایانه‌های این‌گونه مراكز نرم‌افزارهای جاسوسی برای سرقت نام كاربری و رمز عبور شما نصب شده باشد. در صورت استفاده از این مراكز حتی‌الامكان از صفحه كلید مجازی رایانه استفاده كنید.


در هنگام استفاده از امكانات اینترنتی بانك‌ها و موسسات مالی یا خریدهای اینترنتی از ذخیره‌ كردن نام كاربری و رمزعبور خود در رایانه خودداری كنید.


با توجه به این كه كلاهبرداران اینترنتی برای به دست آوردن اطلاعات حساب‌های بانكی افراد در سایت‌های اینترنتی بانك‌ها اقدام به ایجاد و راه‌اندازی سایت‌های مشابه سایت‌های بانكی می‌كنند، در صورت اتصال به این سایت‌ها از اصلی بودن آن مطمئن شوید.»

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:48 - 0 تشکر 527892

خانه‌های مجردی بستر رفتارهای غیر‌اخلاقی





 بخشی ازجوانان کشور ما زندگی مجردی دارند. این مساله متاسفانه در کلانشهرها نمود بیشتری داشته و هشداری برای خانواد‌ه‌ها محسوب می‌شود. واقعیت این‌ است که خانواده‌ها خواسته و ناخواسته زمینه را برای زندگی مجردی فرزندانشان فراهم کرده و در برابر این دگرگونی و تمایلات جوانان سکوت می‌کنند.


خانه مجردی

البته همه خانه‌های مجردی، كثیف و بی‌نظم نیست و برخلاف تصور عمده كسانی كه تا عبارت «خانه مجردی» به گوششان می‌خورد، ابرو در هم می‌كشند، تعداد كمی از خانه‌های مجردی، ساكنانی زندگی می‌كنند كه زیر سقف آن دست به كارهای خلاف قانون می‌زنند.جرم انگاری تجرد و هراس جامعه از در اختیار قرار دادن امکان سکونت به افراد مجرد می‌تواند بیش از پیشگیری از وقوع جرم خود عامل سوق یافتن افراد به ویژه جوانان به سمت اعمال مجرمانه در اثر نوعی سرخوردگی اجتماعی باشد.


در شرایطی که وضعیت اجتماعی به گونه‌ای پیش می‌رود که آمار افراد مجرد جامعه مدام در حال افزایش است ،عواملی همچون تورم فزاینده، بیکاری، افزایش آمار طلاق، تغییر شیوه‌های زیست و... موجب تشدید این روند شده‌اند؛ در چند مدت گذشته بحث جمع‌آوری خانه‌های مجردی موجی از نگرانی را در میان شهروندانی که ناچارند به این طریق زندگی کنند برانگیخته است.به هر حال یکی دانشجوست و می‌خواهد درس بخواند، دیگری از همسرش جدا شده و حوصله کسی را ندارد، یکی برای کار از شهرستان به تهران آمده، یکی دیگر به‌دلیل بالا رفتن سن‌ازدواج و اختلاف نظر با خانواده‌ و هزار و یک دلیل دیگر، خانواده‌ را مجاب می‌کند تا به اسم حس استقلال‌طلبی یا تمرین زندگی، با گرفتن خانه مجردی موافقت کنند.این کالای وارداتی که از نظر بعضی کارشناسان تکرار اشتباهات فرهنگ غرب است مدتی است که بین خانواده‌های ایرانی ریشه دوانده و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.




وقت آن فرا رسیده كه مسوولان با نگاهی دقیق تر و كارشناسانه تر و با كمك خواستن از جامعه شناسان، به بررسی دوباره بعضی از سیاست گذاری های اقتصادی مثل انبوه سازی خانه های50 متری بدون توجه به عوارض اجتماعی آن بپردازند




70 درصد دخترانی که خانه های مجرد دارند هرگز ازدواج نمی کنند


یک آسیب شناس اجتماعی گفت: حدود 70 درصد دخترانی كه زندگی مجردی دارند هرگز ازدواج نخواهند كرد. بر اساس گزارش ها 30 درصد از دختران در پنج استان بزرگ در خانه های مجردی زندگی می  كنند.


مصطفی اقلیما گفت: اصولا دخترانی که درخانه های مجرد زندگی می کنند امکان ازدواج برای آنها به مراتب سخت تراست چراکه اصولا پسرانی که قصد ازدواج با اینگونه دخترها دارند شاید کمی محتاط تر باشند و یا اینکه اصلا ازدواج نکنند.وی یكی از دلایل عمده شیوع زندگی های مجردی را خانه های كوچك دانست و گفت:سال هاست تبلیغ هایی كه صورت می گیرد روی ساختن خانه های كوچك است و تمام خانه های مهر و سایر ساختمان هایی كه توسط دولت و نهادهای دولتی ساخته می شود 60 - 50 متری هستند. شهرداری نیز به ساختمان هایی كه زیر 60 - 50 متر ساخته شوند مالیات های كمتری اختصاص می داد. از این رو می توان نقش سیاست و برنامه ریزی دولتی را در زندگی مردم در خانه های كوچك مشاهده كرد.به نظر می رسد وقت آن فرا رسیده كه مسوولان با نگاهی دقیق تر و كارشناسانه تر و با كمك خواستن از جامعه شناسان، به بررسی دوباره بعضی از سیاست گذاری های اقتصادی مثل انبوه سازی خانه های50 متری بدون توجه به عوارض اجتماعی آن بپردازند. به راستی یك خانواده 6 یا 5 نفره چگونه می تواند در یك فضای 50 متری زندگی كند؟



خانه مجردی

انواع خانه های مجردی


یک متخصص علوم رفتاری و آسیب شناسی اجتماعی نیز در گفتگو با حمایت گفت: خانه های مجردی، نوعی ازمنازل و سکونتگاهها هستند که خانواده های یک نفره و یا شبهه خانواده ها درقالب دوستان، همکلاسی ها و همکاران دویا سه نفره یا بیشتر در آنها به زندگی مشغول هستند.مجید ابهری افزود: ازنگاه رفتار اجتماعی خانه های مجردی را می توان به چند گروه تقسیم کرد: خانه های دانشجویی (یعنی به خاطر کمبود خوابگاهها، مخصوصا در شهرستانها اکثریت دانشجویان مجبور به اقامت در خانه های بیرون از محوطه دانشگاه ها هستند و دراین صورت است که با دوستان خود منزل اجاره می کنند وضمن تحصیل به زندگی مشغول هستند. درصورتیکه این دانشجویان درشهرهای بزرگ مخصوصا تهران باشند بعد ازپایان تحصیلات نیز به زندگی دراین گونه خانه ها ادامه داد. برای ادامه تحصیل یا اشتغال در آنها زندگی می کنند. دوم: خانه هایی که بعضی ازکارمندان مجبور به اقامت در آنها هستند. سوم: خانه های مجردی که افراد متاهل یا مجرد برای دوربودن از خانواده و اجرای برنامه های خوشگذرانی تهیه می کنند که منظور از خانه های مجردی این گروه از منازل می باشند.




فاصله گرفتن فرزندان از والدین و تشکیل خانواده های تک هسته ای که همین موضوع باعث ضعف علاقه به ازدواج در جوانان می شود. وادامه اینگونه زندگی ها بصورت اجبار، منجربه بروز ناهنجاری های رفتاری می شود




آثار منفی خانه های مجردی


وی تصریح کرد: آثارمنفی خانه های مجردی عبارتند از: فاصله گرفتن فرزندان از والدین و تشکیل خانواده های تک هسته ای که همین موضوع باعث ضعف علاقه به ازدواج در جوانان می شود. وادامه اینگونه زندگی ها بصورت اجبار، منجربه بروز ناهنجاری های رفتاری می شود.



خانه ی مجردی ، تنهایی و خطر

افزایش خانه مجردی تاثیرمستقیم در رفتارهای ناهنجار دارد


وی اظهارداشت: افزایش خانه های مجردی تاثیرمستقیم در بروز رفتارهای ناهنجار دارند و اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی و سایر روابط غیراخلاقی، محصول این خانه ها هستند. برای پیشگری ازگسترش اینگونه خانه ها دانشگاهها باید برای دانشجویان خوابگاههایی تهیه کرده و اجازه ندهند که گرایش به اینگونه منازل افزایش یابد. از آنجا که افراد ساکن دراین خانه ها در دوره تحصیل و اشتغال نقل و انتقال تجربه های منفی انجام می گیرند درکنار نقل و انتقال تجارب منفی ناهنجاری های رفتاری نیز منتقل می شوند.


دورشدن از ازدواج، برای دختران درخانه مجردی


وی خاطرنشان کرد: دختران ساکن درخانه های مجردی در دوره اشتغال و تحصیل نیز باتوجه به بافت فکری تیم های ساکن از ازدواج کناره گرفته و گرایش چندانی به جداشدن از دوستان خود ندارند.اگر سری به بنگاه های معاملات ملکی محل بزنید ، موارد زیادی را برای رهن و اجرای مجردها خواهید دیدکه نشان از افزایش تقاضا برای زندگی مجردی  بین جوانان ایرانی است.یکی ازمشاوران املاک نیز گفت: افراد زیادی ازجمله مجردها به املاک مراجعه می کنند تا یا خانه اجاره کنند و یا اینکه بخرند. بعضی از این افراد دانشجوی شهرستانی هستند.که به تهران می آیند و تا زمانی که درس خود تمام شود ازاین خانه ها استفاده می کنند. وبعضی دیگر دوست دارند که تنها زندگی کنند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:48 - 0 تشکر 527893

رمز عبور از خط قرمزهای شرع





«شاد شاد»، رمز عبور از خط قرمزهای شرع و عرف در تورهای گردشگری داخلی است، از اقامت آزاد دختر و پسرهای نامحرم گرفته تا حرکات موزون روی کشتی کروز!



اگهی

«تورهای شاد شاد»، کلماتی که در صفحه آگهی‌‌های روزنامه ها برای هر مخاطبی چشمک می‌زنند و ناخودآگاه مردمک چشمتان را به سمت شماره آگهی می‌غلتانند.


تماس برقرار می‌شود و صدایی ظریف، سعی در جذب شما برای انجام یک سفر تابستانه 2 تا 3 روزه به خوش آب و هواترین نقاط کشور را دارد.


همچنان که مشغول گوش دادن به صحبت‌های اپراتور هستی و صفرهای رقم‌هایی را که برای هزینه سفر می‌گوید می‌شماری، صدای آن سوی خط تلفن کمی زیرتر می‌شود و می‌گوید: "برای سفر با تورهای ما هیچ مشکلی ندارید."


مشکل را در صفرهای هزینه سفر، تصور می‌کنی که او ادامه می‌دهد: "ما برای اقامت شما و دوستانتان در هتل ممنوعیتی نداریم، دختر و پسر با هم را می‌گویم."


صفرها را رها می کنی و شش دانگ حواست را به ادامه مکالمه می دهی و با شیطنت می پرسی: "همه چیز آزاد است حتی نوشیدنی ...؟" که خنده ای را چاشنی صدای ظریفش می کند و می گوید: "درباره اینها حضوری حرف می‌زنیم!"


تا به حال خواندن آگهی‌های روزنامه، این قدر حس کنجکاوی ات را قلقلک نمی داد که حاضر شوی به اکثر این «شادها» زنگ بزنی. (البته «غیر شادها» هم بینشان از این چیزها کم نیست.)


یکی از آنها که صدای اپراتورش به شدت نخراشیده به گوش می‌رسد تلاش می‌کند تا متفاوت، جلوه کند. دیگر او صفرهای رقم ها را که می گوید سرگرمت نمی کند. منتظر می مانی تا ادامه اش را بشنوی که بی نصیبت نمی گذارد و می گوید:"ما موسیقی زنده روی کشتی کروز داریم." از تجربه مکالمه های قبلی ات با این پشت صحنه های شماره‌های شاد، کمک می‌گیری و می‌پرسی: "رقص هم دارید؟ رقص آتش!" صدای پشت خط، تازه واردی‌ات را به رخت می‌کشد و می‌گوید: "الآن فصل کویر نیست و رقص آتش برای کویر است اما روی کشتی داریم!"


اما بوق اشغال پایان تماس، مردمک چشمانت را که دیگر صفحه آگهی تورها را «سیاه» می‌بیند به سمت چهارچرخه‌ای می‌چرخاند که از خیر این گونه سفر کردن بگذری.




عمده بی بند و باری‌های اخلاقی که در تورهای گردشگری رخ می‌دهد در تورهای از مبدأ تهران است. کثرت آژانس‌های گردشگری، کمبود ناظران دولتی و تنوع نیازهای گردشگران از جمله دلایلی است که تهران را در این موضوع، رکورددار می‌کند




به گزارش خبرنگار جامعه فارس، با آغاز فصل داغ تابستان، بازار عده ای سودجو برای سفرهای تابستانه هم داغ شده است تا جیب‌هایشان پر پول شود از زیرپا گذاشتن آنچه در شرع، عرف و اخلاق برای آن منعی قائل شده‌اند.


تورهای گردشگری که عمده آنها یا از طریق مراجعه حضوری افراد به آژانس های گردشگری یا آگهی‌های تبلیغاتی قابل دسترس مردم هستند در این سال های اخیر، بسیار مورد توجه مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بوده اند برای سرشکن کردن هزینه های مسافرت با سفرهای گروهی.


اما کاهش هزینه‌های سفر، تنها گزینه برای انتخاب یک تور گردشگری به جای سفر به صورت شخصی نیست."کسب آرامش" یکی از اصلی ترین هدف هایی است که دستمایه جمع کردن کوله بار سفر می شود اما آیا آرامش همراه با خانواده در تور گردشگری که ساده ترین قواعد کشور اسلامی را رعایت نمی‌کند به دست می‌آید؟عمده بی بند و باری‌های اخلاقی که در تورهای گردشگری رخ می‌دهد در تورهای از مبدأ تهران است. کثرت آژانس‌های گردشگری، کمبود ناظران دولتی و تنوع نیازهای گردشگران از جمله دلایلی است که تهران را در این موضوع، رکورددار می‌کند.


دختر و  پسر

ابراهیم لاریجانی؛ مدیر کل سابق میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، پیش از این تورهایی که در آنها بی بند و باری های اخلاقی دیده می شد را متعلق به هیچ آژانس گردشگری نمی دانست و از آنها به عنوان شماره تلفن هایی که در روزنامه ها آگهی می‌شوند بدون هیچ دفتر کار و مجوزی، یاد می‌کرد. اما امروز آگهی برپایی تور گردشگری با ارائه مجوز فعالیت آژانس گردشگری منتشر می‌شود.


پس آژانس هایی که به راحتی از آن سوی خط تلفن، ویژگی های خاصشان را برای مخاطب، زمزمه می‌کنند دارای مجوز هستند و اتفاقاً این موضوع، دامنه بازرسی و برخوردهای معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را ساده تر و محدود تر می‌کند.


مسئولیت آگهی تورهای غیرمجاز در روزنامه ها با کیست؟


تماس با دفاتر آگهی‌های پرتیراژترین روزنامه های تهران به سادگی نشان می‌دهد که برای درج آگهی "تور گردشگری" نیاز به مراجعه حضوری و ارائه مجوز فعالیت آژانس گردشگری است اما اگر روزنامه ای در انتشار آگهی مرتکب خطایی شد و تنها برای کسب درآمد، به انتشار آگهی غیرمجاز تن داد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟


احسان الله حجتی؛ مدیر کل دفتر تبلیغات معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در این باره این طور پاسخ می‌دهد که "در این شرایط، مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه باید پاسخگو باشد و مسئولیت خطا با آنهاست."


وی در ادامه به وجود آیین‌نامه‌ای برای تخلفات اینچنینی مطبوعات در راستای حمایت از مصرف کننده اشاره می‌کند و می‌گوید: "این آیین‌نامه در دولت بررسی شده و در مرحله ابلاغ قرار دارد که قوانینی که در این آئین‌نامه آمده، تشدید شده قوانین تغزیرات است."


به داد وجهه آژانس ها برسید


حسن انصاری مدیرعامل یک شرکت هلدینگ گردشگری که ده ها آژانس را در زیرمجموعه خود دارد نیز درباره بروز موارد غیراخلاقی در تورهای گردشگری داخلی می گوید: تشکل های صنفی گردشگری باید از حقوق صنف، دفاع کنند و نسبت به شناسایی افراد فاقد صلاحیت، اقدام کند تا با بروز تخلف در برخی تورها، وجهه تمام آژانس ها خراب نشود.


وی که به رعایت اصول و قواعد اسلامی در تورهای گردشگری تأکید دارد، تصریح می کند: تشکلهای صنفی آژانس ها و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از طریق مراجع انتظامی باید با متخلفان در برپایی تورهای غیرمجاز برخورد کنند.




در حالی که هر روز صفحه آگهی روزنامه ها، سیاه می شود از تبلیغ تورهای گردشگری که بی‌محابا، شرایط غیراخلاقی شان را به رخ می‌کشند، مسئولان، خود را دلگرم می‌کنند به اینکه "این تورها بدون مجوز عمل می‌کنند و ارتباطی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ندارند" در حالی که برای درج آگهی در روزنامه نیاز به ارائه مجوز فعالیتشان از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دارند




گردشگری مگر متولی ندارد؟


بروز برخی بی اخلاقی ها و ضد ارزش ها در گردشگری داخلی باعث تعجب بعضی از متخصصان گردشگری در کشور می‌شود به طوری که حمید ضرغام عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس مسائل گردشگری در این باره می گوید:" مگر گردشگری متولی ندارد؟ یکی از وظایف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بررسی تمام آژانس ها و آگهی تورهای گردشگری است. باید آنها را کنترل کنند و مداوم زیر نظر بگیرند."


چشمهای دلواپس خانواده‌ها و بیم گرداب


عمده مشتریان تورهای گردشگری، جوانان و دانشجویانی هستند که نگاه چشمهای نگران پدر و مادرهایشان بدرقه راهشان در این سفرها می شود برای تجربه حس استقلال.


دختران و پسرانی که باروت انرژی هستند برای انجام هر نوع ریسک. اما با انجام یک خطا در گردابی اسیر می‌شوند که کسی پاسخگوی لطمات پس از آن نیست. 


این خطاها درمان 100 درصدی ندارد


ابراهیم پورفرج؛ رئیس جامعه تورگردانان ایران که یکی از پیشکسوتان برپایی تورهای خارجی و داخلی است، به خبرنگار فارس می گوید: "بعضی از مشکلات خاص چندی پیش در تورهای  طبیعت‌گردی رخ داد که آنها را تذکر دادیم اما نکته مهم این است که ما کمیته های فرهنگی تفریحی گردشگری نداریم که باید شکل بگیرد و آژانس های فعال در آن دور هم جمع شوند و سیاستگذاری متمرکزی صورت گیرد."



گردشگری


وی درباره بی اخلاقی ها در برخی تورها نیز تصریح می کند که چنین خطاهایی قابل کنترل است اما درمان 100 درصد ندارد.


پورفرج با بیان اینکه ضریب خطای خرید کالای سفر بیشتر از سایر کالاهاست، تصریح می کند: افراد فراوانی داریم که بدون داشتن آژانس گردشگری، آزادانه تور گردشگری می برند و در سایت های اینترنتی هم تبلیغ می کنند که باید جلوی ورود هر کسی به این عرصه گرفته شود.


رقص آگهی های سیاه، پشت پلک غفلت مسئولان


در حالی که هر روز صفحه آگهی روزنامه ها، سیاه می شود از تبلیغ تورهای گردشگری که بی‌محابا، شرایط غیراخلاقی شان را به رخ می‌کشند، مسئولان، خود را دلگرم می‌کنند به اینکه "این تورها بدون مجوز عمل می‌کنند و ارتباطی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ندارند" در حالی که برای درج آگهی در روزنامه نیاز به ارائه مجوز فعالیتشان از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دارند.


اکبر غمخوار از انجمن صنفی آژانس‌های گردشگری تهران یکی از این مسئولان است که می‌گوید: "هر آنچه آگهی تور در روزنامه‌ها منتشر می‌شود و مشکل دارد حتماً غیرمجاز است و آژانس گردشگری پشت آن نیست."


 معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در برخورد با آژانس های گردشگری ابزارهایی دارد به نام "تذکر، تعلیق و لغو مجوز برای آژانس گردشگری"، اما تا زمانی که نحوه بازرسی ها به شیوه سنتی صورت می پذیرد و مردم، عموم گزارشگران تخلفات اخلاقی و شرعی تورها به شمار می‌روند، این ابزارها چه میزان کارایی دارند.


فراهانی مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از 4 برابر شدن بازرسی ها در ایام تابستان گفته است اما این تورها پشت پلک همین بازرسی ها در حال برپایی هستند. پس یا بازرسی ها کارساز نیستند یا گاهی پلک ها بسته می‌شوند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:48 - 0 تشکر 527894

واقعیات را پنهان نکنیم





با وجود روند رو به رشد عادت به مصرف مشروبات در کشور، تاکنون مصرف الکل در ایران چندان جدی گرفته نشده‌است. اما با افزایش سوال برانگیز میزان مسمومیت‌های ناشی از مصرف مواد الکلی در کشور و همچنین افزایش رو به رشد کشفیات قاچاق مشروبات الکلی، زنگ خطر فراگیر شدن این پدیده مدتی است که به صدا درآمده‌است.


مصرف الکل

رئیس شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت گفت: گاهی گزارش‌هایی توسط بیمارستان‌ها و پزشکان از رواج مصرف الکل در مناطق جنوب تهران ـ که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند ـ به دست ما می‌رسد که نگران کننده است. باید به صورت جدی وارد این عرصه شویم، زیرا نمی‌توان درباره فروش این گونه مواد که هم‌اکنون در برخی از فروشگاه‌ها هم انجام می‌شود بی‌تفاوت بود.


سخنانی از این دست، در حالی گفته می‌شود که ظاهرا معضل به ناحیه بحرانی نزدیک شده، وگرنه چه کسی است که نداند وضع نامطلوب امروز ناشی از پنهان کردن آمار ناخوشایند در گذشته و در نتیجه بی‌تفاوتی به مقوله‌ای است که در کشورمان باید به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار بگیرد، ولی اینقدر مهجور مانده که اکنون لازم است برای رویارویی با آن از خانه اول آغاز کنیم!


برنامه‌های وزارت بهداشت برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب مصرف الکل چیست؟


در حالی که چند سالی است کارشناسان مسائل اجتماعی با استناد به واقعیت‌های زیر پوست جامعه درباره شیوع الکلیسم وافزایش میزان استفاده از مشروبات الکلی در کشور هشدار می‌دهند و سال به سال میزان کشفیات مشروبات الکلی توسط نیروی انتظامی افزایش می‌یابد، تازه‌ترین آمارهای بررسی میزان مصرف الکل در استان‌های مختلف کشور، مسئولان وزارت بهداشت را متعجب کرده و آنان را به تکاپو واداشته‌است.


به دنبال بررسی‌های انجام شده توسط دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، قرار است به زودی میزان سوءمصرف الکل و مواد به تفکیک استان‌های مختلف کشور مشخص و اعلام شود. اما آنچه که از نتایج اولیه این مطالعه میدانی استخراج شده‌است، نشان می‌دهد که آمار سوءمصرف الکل در کشور قابل توجه بوده و بیش از آن چیزی است که مسئولان وزارت بهداشت پیش‌بینی می‌کردند و انتظارش را داشتند.این چیزی است که یکی از کارشناسان دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ضمن تشریح برنامه‌های وزارت بهداشت برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب مصرف الکل در سال جاری بیان کرده‌است.




مصرف الکل در اسلام حرام است و نتایج بررسی‌های پزشکی نیزعوارض متعدد مصرف مشروبات الکلی را تایید کرده‌است و بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی نیز به نوعی ریشه در مصرف این گونه نوشیدنی‌ها دارد




مصرف الکل در اسلام حرام است و نتایج بررسی‌های پزشکی نیزعوارض متعدد مصرف مشروبات الکلی را تایید کرده‌است و بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی نیز به نوعی ریشه در مصرف این گونه نوشیدنی‌ها دارد. بر اساس یک گزارش نیمه رسمی، سالانه بیش از70 ‌ میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به ارزش 730 میلیون دلار به ایران قاچاق می‌شود. این میزان، جدا از مشروبات ساخته ‌شده در داخل کشور است. استفاده وسیع از مشروبات الکلی دست‌ساز در کشور در طول چند دهه گذشته، عوارض هولناکی برای مصرف‌کنندگان آن ایجاد کرده‌است.


محققان علوم اجتماعی بر این باورند که با توجه به زیر زمینی بودن نظام یابی توزیع و فروش مشروبات الکلی در ایران، گرایش به استفاده از مشروبات قاچاق که اکثرا تقلبی هستند و مشروبات دست‌ساز که حاوی انواع قرص‌های خواب‌آور و مواد مضرند و بالاخره استفاده از الکل طبی که امروزه در داروخانه‌ها هم به فروش می‌رسد، بیشتر شده‌است. مشروبات دست‌ساز حاوی ناخالصی از جمله الکل متیلیک است که عوارض بسیار خطرناکی دارد. الکل متیلیک موجود در این مشروبات، بسیار سریع از راه مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب می‌شود و با آسیب رساندن به سلول‌های مغزی موجب مسمومیت شدید، کاهش سطح هوشیاری و اغما و نهایتا مرگ می‌شود. بسیاری از مصرف کننده‌هایی که نمی‌میرند نیز دچار عوارض غیرقابل بازگشت نظیر آسیب دائمی عصب بینایی و کوری می‌شوند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:48 - 0 تشکر 527897

شمارش سرانگشتی زنان خیابانی!





مشکل اقتصادی تنها عامل روسپیگری نیست و عوامل بسیاری در بوجود آمدن این پدیده موثر است، بسیاری از فقرا ارزش ها را رعایت کرده و سازگاری اجتماعی بالایی دارند و مشکلات را تحمل می کنند در حالی که ممکن است برخی متمولین به ارزش ها اهمیتی ندهند.


برخی از زنان خیابانی دچار اختلالات روانی هستند در برخی دیگر عوامل اجتماعی فقر، نبودن حمایت اجتماعی و… نقش عمده دارد و شاید در تعداد قلیلی هم صرف خواست خود آنان برای اقدام به این عمل موثر باشد… در بسیاری از موارد فقر در کنار مسایل دیگر معنی پیدا می کند. نحوه آموزش تربیت خانوادگی، دوستان، عرضه ارزش های نامتعارف غربی، روابط دختر و پسر، محرومیت اجتماعی، بالارفتن سن ازدواج، فقر، اعتیاد و بسیاری از مسایل دیگر از جمله موارد تاثیر گذار در این ناهنجاری اجتماعی است.


زنان خیابانی

در کنار آسیب های اجتماعی موجود در جوامع شهری و صنعتی پدیده زنان خیابانی به عنوان آسیبی جدی مدنظر است که یافتن راه نجات و خلاصی از آن آرزوی هر جامعه ای است.


زنان خیابانی زنانی هستند که برخلاف معیارهای ارزشی اجتماع (قانون، مذهب، فرهنگ و اخلاق) برای کسب درآمد اقدام به برقراری روابط جنسی با مردان بیگانه می کنند. سازمان بهزیستی به عنوان متولی پیشگیری از آسیب های اجتماعی، زنان خیابانی را چنین تعریف می کند: زنان خیابانی، زنانی هستند که از راه خود فروشی امرار معاش می کنند.


لذا شناسایی و یافتن علل شکل گیری این پدیده از جمله موضوع مهم علومی چون جامعه شناسی، روانشناسی، علوم تربیتی، اقتصادی و … است.


زنان خیابانی چگونه متولد می‌شوند؟


درباره علل به وجود آمدن پدیده زنان خیابانی دیدگاه های مختلفی وجود دارد. در حالی که برخی کارشناسان بر علل اقتصادی ایجاد این پدیده تاکید می کنند، برخی دیگر از کارشناسان علل اجتماعی و روانی را در ایجاد آن موثر می دانند.


محمد حسین فرجاد یکی از کارشناسان اجتماعی است که در این باره می گوید: پدیده زنان خیابانی زاییده فرار دختران و زنان از خانواده است. عمده ترین عامل فرار زنان و دختران به نابسامانی های زندگی و خانوادگی باز می گردد و این نابسامانی فقط نابسامانی اقتصادی نیست. نابسامانی می تواند عامل اقتصادی، تربیتی، روانی، اجتماعی یا فرهنگی داشته باشد.


“فربد فدایی”‌ روانپزشک می گوید: برخی از زنان خیابانی دچار اختلالات روانی هستند در برخی دیگر عوامل اجتماعی فقر، نبودن حمایت اجتماعی و… نقش عمده دارد و شاید در تعداد قلیلی هم صرف خواست خود آنان برای اقدام به این عمل موثر باشد. حتی اگر عامل خودفروشی در برخی از این زنان در اصل اختلالات روانی باشد، اما نارسایی های اجتماعی در تظاهر آن نقش دارد. به این معنی که در شرایط مطلوب اجتماعی، اختلال روانی نمی تواند سبب روی آوردن یک زن به این امر شود.




وقتی ارزش های دینی و هنجارها در جامعه ضعیف شود، جامعه دچار بی بند و باری خواهد شد. هیچ وقت کارهایی که در خصوص زنان خیابانی انجام می شود به نتیجه نخواهد رسید زیرا پدیده وجود زنان خیابانی معلول یک عامل نیست




 فرایض دینی و تزهای وارونه


بی توجهی به ارزش های دینی و اهمال در آموزش اصول و مبانی دینی در کشور از جمله مواردی است که طی دراز مدت آسیب های عمده اجتماعی و روحی و روانی را به جای می گذارد.


امری که بسیاری از خانواده ها و اولیای آموزشی در مدارس از دقت و توجه عمیق به آن سرباز می زنند، شاید به علت تزهای جدید برخی کارشناسان تربیتی مبنی بر سهل گرفتن اعتقادات و وظایف دینی بر نوجوانان و جوانان باشد تا مانع از دلزدگی آنان شود!


در حالی که امان الله قرایی مقدم با اشاره به ضعیف شدن ارزش های دینی در میان برخی قشرهای جامعه می گوید: کمرنگ شدن ارزش های دینی یکی از عوامل گسترش فحشاء در جامعه است.


این جامعه شناس با بیان این که دین یکی از عوامل مهم جلوگیری کننده از انحرافات اجتماعی است، معتقد است: وقتی ارزش های دینی و هنجارها در جامعه ضعیف شود، جامعه دچار بی بند و باری خواهد شد. هیچ وقت کارهایی که در خصوص زنان خیابانی انجام می شود به نتیجه نخواهد رسید زیرا پدیده وجود زنان خیابانی معلول یک عامل نیست.


وی طلاق را از دیگر عوامل به وجود آورنده زنان خیابانی اعلام می کند و می افزاید: وقتی از شش ازدواج(!) یکی منجر به طلاق شود و این طلاق باعث قطع درآمد زن و بی سر و سامان شدن وی می شود، مسیر سوق دادن زن به سمت فحشاء تا حدودی هموار خواهد شد.


زنان خیابانی

بسیاری از جامعه شناسان، بیکاری را از دلایل گسترش آمار طلاق برمی شمارند که مطابق آمارها نیز گفته می شود بیش از چهار میلیون نفر در سراسر کشور بیکار هستند که این امر نیز موجب بالا رفتن آمار طلاق در جامعه شده است. وی اعتیاد را از دیگر عوامل مهم ایجاد فحشاء اعلام کرد و گفت: مردانی که معتاد هستند زنان خود را وادار به تامین مخارج اعتیاد خود از طریق فحشاء می کنند.


سقوط آزاد و پرتگاه فرار


تولد و پرورش در خانواده های نابسامان و غیر ایمن که سرشار از انواع آسیب های اجتماعی و روانی هستند از علت های عمده فحشا به شمار می رود. قرایی مقدم با بیان این مطلب که سن فحشاء در ایران کمی کاهش یافته، علت این مساله را وجود عده کثیری از دختران خیابانی برمی شمارد که به دلیل بی سرپرستی، بدسرپرستی و تک سرپرستی، آزار روحی، جسمی، روانی و… وارد بازار فحشاء شده اند. وی با اشاره به بررسی های انجام شده در خصوص دختران فراری، نظام خانوادگی بد را علت اصلی فرار دختران از خانواده و روی آوردن به فحشاء می داند.


شهرنشینی و حاشیه نشینی نیز یکی دیگر از عوامل به وجود آورنده فحشاء است و در حال حاضر بیش از سه میلیون حاشیه نشین در کشور وجود دارد و اصولا هرچه شهرها بزرگتر شود، کنترل اجتماعی ضعیف تر شده و فحشاء بالا می رود.


با توجه به عوامل مطرح شده، جامعه شناس دیگری نیز معتقد است: افراد روسپی بیمار هستند نه فاسد و طبقه بندی این افراد نوع سیاست گذاری در مورد آنها را تعیین خواهد کرد. ریشه معضلات اجتماعی باید بررسی شده و اقدامات لازم برای از بین بردن آن انجام شود.




مشکل اقتصادی تنها عامل روسپیگری نیست و عوامل بسیاری در بوجود آمدن این پدیده موثر است، بسیاری از فقرا ارزش ها را رعایت کرده و سازگاری اجتماعی بالایی دارند و مشکلات را تحمل می کنند در حالی که ممکن است برخی متمولین به ارزش ها اهمیتی ندهند




ابوالقاسم پور رضا می گوید: علت های زیادی سبب پیدایش پدیده خیابانی شدن در جامعه می شود که بسیاری از موارد آن مخفی است و در معرض دید ناظران قضایی قرار ندارد. مشکل اقتصادی تنها عامل روسپیگری نیست و عوامل بسیاری در بوجود آمدن این پدیده موثر است، بسیاری از فقرا ارزش ها را رعایت کرده و سازگاری اجتماعی بالایی دارند و مشکلات را تحمل می کنند در حالی که ممکن است برخی متمولین به ارزش ها اهمیتی ندهند.


در بسیاری از موارد فقر در کنار مسایل دیگر معنی پیدا می کند. نحوه آموزش تربیت خانوادگی، دوستان، عرضه ارزش های نامتعارف غربی، روابط دختر و پسر، محرومیت اجتماعی، بالارفتن سن ازدواج، فقر، اعتیاد و بسیاری از مسایل دیگر از جمله موارد تاثیر گذار در این ناهنجاری اجتماعی است.



ازدواج-زنان

شمارش سرانگشتی یک معضل!


در حالی که پدیده زنان خیابانی یکی از آسیب های مهم اجتماعی است، آمار رسمی از آنان وجود ندارد و همین موضوع باعث طرح آمارهای غیر واقعی و مبالغه آمیز توسط برخی کارشناسان و رسانه های داخلی و خارجی می شود.


مشاهده می شود به دلیل برخورد مغرضانه برخی، مطرح شدن بحث زنان خیابانی همیشه در حد حرف باقی مانده و عملیاتی شدن برنامه ها روی زمین مانده است. بحث زنان خیابانی یا روسپیگری، منحصر به زمان و مکان خاصی نیست و این بحث ادامه دار خواهد بود. اما توجه به این نکته نیز حایز اهمیت است که دسترسی به آمار آسیب ها و معضلات اجتماعی علاوه بر اینکه به افزایش اطلاعات مردمی و تقویت نهادهای پیشگیری کننده از معضلات منجر می شود بلکه خانواده ها را به چالش روش های تربیتی در پیش گرفته وادار می سازد تا به درستی این روش ها و نادرستی آن آگاه شوند. مشاوران نیز در این راستا توسط نهادهای دولتی تقویت خواهند شد و چه بسا مخفی کردن شمار زنان خیابانی به افزایش روز افزون این رقم بیافزاید.


البته در بحث زنان خیابانی نکته ای که همواره مورد غفلت قرار می گیرد پدیده مردان خیابانی در کنار زنان خیابانی است. هرچند در جوامع سنتی این موضوع کمتر مورد توجه قرار می گیرد و معمولا تمامی گناهان را به گردن زنان می اندازند اما پدیده زنان خیابانی بدون مردان خیابانی معنا پیدا نمی کند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:49 - 0 تشکر 527899

تلفن و مزاحمت های اعتباری!


استفاده از سیم کارت های اعتباری در کشور و بی‌توجهی این شرکتها به ثبت نام مشترکان باعث شده طی سالهای اخیر علاوه بر مزاحمتهای تلفنی با گروه جدیدی از مجرمان تلفنی روبرو شویم که بعد از اقدامات مجرمانه شان بدون اینکه ردی از خود باقی بگذارند متواری می‌شوند.



همزمان با گسترش خطوط تلفن در ایران یکی از معضلات استفاده کنندگان از آن به ویژه برای بانوان موضوع مزاحمان تلفنی است. افرادی که گاهی برای تفریح خود باعث از هم پاشیده شدن کانون خانواده ها می شوند.



مزاحم تلفنی

زندگی هایی که از هم پاشید


بررسی پرونده های دادگاه های خانواده نشان می دهد که مشکل بخشی از زوج هایی که برای جدایی به دادگاه می آیند موضوع مزاحمان تلفنی و سوءتفاهمات ایجاد شده  مربوط به آن است.


لیلا که برای طلاق توافقی به همراه همسرش به دادگاه آمده است می گوید: من و همسرم زندگی آرامی داشتیم. اما یک مزاحم ناشناس این زندگی را برهم زد. او در تماس با همسرم حرف های دروغی را گفت که باعث شد شوهرم به رفتار من شک کند. مرد مزاحم شب ها نیز به تلفن همراه من زنگ می زد و حرف نمی زد. هر روز شک همسرم بیشتر می شد. به طوری که این اواخر شوهرم اجازه نمی داد من تنها از خانه خارج شوم و تلفن همراهم را نیز شب ها چک می کرد. ابتدا شکایتی را علیه مرد مزاحم مطرح کردیم. او از یک شماره اعتباری تماس می گرفت و موقع ثبت نام هیچ مدرک شناسایی ارائه نکرده بود. دیگر نمی توانستم این وضعیت را تحمل کنم. همسرم به من اعتمادی نداشت و سرانجام تصمیم به جدایی توافقی گرفتیم.




معاون عملیات پلیس تهران بزرگ در این رابطه می گوید: روزانه 2500 نفر بی جهت مزاحم مرکز فوریت‌هایی پلیسی 110 می‌شوند که گاها ضمن اعلام خبر کذب اقدام به فحاشی کرده، بسیاری از مزاحمان این مرکز از طریق شماره‌های ایرانسل اقدام به ایجاد مزاحمت برای این شماره فوریتی می‌کنند. این در حالی است که این شرکت برای برخورد یا کنترل مزاحمان کمک اثر بخشی به پلیس نمی‌کند




ردیابی سخت خط های اعتباری


از حدود 6 سال قبل با ورود خط های اعتباری تلفن همراه میزان مزاحمان افزایش یافت و اغلب مزاحمان تلفنی از این خط ها استفاده می کنند. این خط ها با قیمتی پائین و بدون ثبت نام و حتی محدودیت سنی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و وسیله ای برای مزاحمان و برخی اقدامات تبهکارانه مجرمان شده است. در حال حاضر ردیابی تماس از تلفنهای ثابت و همراه اول به راحتی امکانپذیر بوده و به این دلیل مجرمان از این خطوط برای اقدامات خود استفاده نمی کنند. از سوی دیگر ارائه سیم کارت از سوی نمایندگی های یکی از شرکتهای عرضه کننده سیم کارت بدون دریافت مدارک به متقاضیان و عدم همکاری این شرکت با پلیس برای برخورد با مزاحمان باعث شده استقبال مجرمان و مزاحمان تلفنی از این خطوط افزایش یابد.



ایرانسل

ایرانسل همکاری نمی کند


فروش سیم کارت های اعتباری بدون ضابطه صدای پلیس و مسوولین نیروهای امدادی را هم در آورده است. به طوری که بر اساس آمار بیشتر مزاحمان تلفنی پلیس و اورژانس با خطوط اعتباری ایرانسل تماس می گیرند.


سرهنگ غلامعلی کریمی – معاون عملیات پلیس تهران بزرگ در این رابطه می گوید: روزانه 2500 نفر بی جهت مزاحم مرکز فوریت‌هایی پلیسی 110 می‌شوند که میانگین سنی آنها هفت تا 18 ساله است که گاها ضمن اعلام خبر کذب اقدام به فحاشی کرده،‌ برخی مواقع نیز به جای صحبت‌کردن، فوت کرده یا نوار مبتذل پخش می‌کنند. بسیاری از مزاحمان این مرکز از طریق شماره‌های ایرانسل اقدام به ایجاد مزاحمت برای این شماره فوریتی می‌کنند. این در حالی است که این شرکت برای برخورد یا کنترل مزاحمان کمک اثر بخشی به پلیس نمی‌کند.


سوتیتر: معاون عملیات پلیس تهران بزرگ در این رابطه می گوید: روزانه 2500 نفر بی جهت مزاحم مرکز فوریت‌هایی پلیسی 110 می‌شوند که گاها ضمن اعلام خبر کذب اقدام به فحاشی کرده، بسیاری از مزاحمان این مرکز از طریق شماره‌های ایرانسل اقدام به ایجاد مزاحمت برای این شماره فوریتی می‌کنند. این در حالی است که این شرکت برای برخورد یا کنترل مزاحمان کمک اثر بخشی به پلیس نمی‌کند.


مزاحمان تلفنی نیمی از تماس های اورژانس را به خود اختصاص می دهند که با اعلام ماموریت های دروغین مشکلاتی را برای امدادگران بوجود آورده است.


حسن عباسی – مدیر روابط عمومی اورژانس تهران – با اشاره به این موضوع به مهر گفت: بیشتر مزاحمان تلفنی اورژانس را مالکان خطوط ایرانسل و باجه تلفن همگانی تشکیل می دهند. متاسفانه باجه های تلفن همگانی بدون کارت و با فشار یک دکمه به اورژانس متصل می شوند که این باعث شده مزاحمان تلفنی اورژانس که اغلب افراد کم سن و سال هستند از باجه های تلفن همگانی استفاده کنند. آمار قابل توجه ای از مزاحمان را هم مشترکان ایرانسل تشکیل می دهند که متاسفانه این شرکت همکاری خوبی برای شناسایی و اخطار با مزاحمان ندارد.



مزاحم تلفنی

کلاهبرداری های تلفنی


طی سالهای اخیر خطوط تلفن همراه اعتباری علاوه بر مزاحمت وسیله ای برای کلاهبرداری ها نیز شده است. این کلاهبرداران با استفاده از این خطوط اقدامات مجرمانه خود را انجام می دهند و بدون اینکه هیچ ردی از خود باقی گذارند متواری می شوند.


معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی با اعلام افزایش کلاهبرداری به شیوه تلفنی در کشور، می گوید : در حال حاضر کلاهبرداران شیوه کلاهبرداری خود را تغییر داده و از طریق تلفن‌های اعتباری با طعمه‌های خود تماس می‌گیرند چون شناسایی متهمان از این طریق دشوارتر است.


سرهنگ امیدی افزود : علاوه بر این که‌با ورود تلفن همراه وسیله جدیدی برای ایجاد مزاحمت به‌بازار آمد، سرعت و سهولت ارتباطات مجرمان نیز افزایش یافت.


وی خاطر نشان کرد : برخی از این جرایم را شرایط اقتصادی و اجتماعی بر جامعه تحمیل کرد و برخی نیز در نتیجه بی‌احتیاطی و بی‌مبالاتی بزه‌دیدگان روی داده است، اما در هر صورت عده‌ای از این بابت متضرر شدند که هنوز هم ادامه دارد.




او از یک شماره اعتباری تماس می گرفت و موقع ثبت نام هیچ مدرک شناسایی ارائه نکرده بود. دیگر نمی توانستم این وضعیت را تحمل کنم. همسرم به من اعتمادی نداشت و سرانجام تصمیم به جدایی توافقی گرفتیم




فروش سیم کارت بدون مدارک


در این بازار آشفته برخی نمایندگی های فروش سیم کارت اعتباری فقط به سود کسب شده توجه می کنند و بدون دریافت مدارک از متقاضیان به آنها سیم کارت می فروشند. برای بررسی این موضوع به یکی از مراکز فروش سیم کارت در خیابان ... رفتیم که مدیر آنجا ادعا کرد در صورتی که بخواهیم مورد شناسایی قرار نگیریم می توانیم با مشخصات افراد دیگر ثبت نام کنیم.


به نظر می رسد توجه این شرکت ها به جذب مشتری بیشتر و اطلاع مشترکان از سهل انگاری شرکت ها در برخورد با مزاحمان و متخلفان باعث شد این گروه از مجرمان تلفنی با خیالی راحت به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:49 - 0 تشکر 527900

جایی که هیچ چیز خصوصی نیست




دیگر گذشت دوره ای که با بستن در خانه ها و کمی رازداری خیالت از جانب چیزایی که نمی خواستی عده ای بفهمند راحت می شد حالا دیگر باید حواست به خیلی چیزها باشد، به خصوص اگر اهل ارتباطات اجتماعی در فضای مجازی هم باشی، آن هم فضایی که اگر دو خط پیغام برای دوستانت بفرستی خیلی های دیگر جز فردی که منظور تو بوده هم آن را می خوانند.






جایی که هیچ چیز خصوصی نیست


چندسال پیش با انتشار فیلمی که گفته می شد متعلق به یکی از بازیگران است بحث تجاوز به حریم خصوصی افراد مطرح شد. به فاصله زمانی کمی از این اتفاق فیلم های عروسی و مهمانی های شخصی افراد مشهور یکی پس از دیگری با قیمتی پایین دست به دست می شد. این ماجرا که به موجی از سرک کشیدن ها در زندگی خصوصی افراد تبدیل شده بود به همین جا متوقف نشد بلکه کسانی که چندان شهرتی هم نداشتند از این اتفاق مصون نماندند. انتشار فیلم مهمانی فارغ التحصیلی چند دختر خوابگاهی که با خودکشی چند نفر از آنها به تلخی پایان یافت یکی از این موارد بود.


این اتفاقات پی در پی باعث شد خیلی از افراد و خانواده ها به فکر محکم تر کردن درهای حریم خصوصی خود بیفتند که جدا از احساس ناامنی که برای جامعه داشت چندان اتفاق بدی هم محسوب نمی شد. اما حالا می بینیم که با رواج شبکه های اجتماعی مجازی دوباره داستان افشا شدن اطلاعات خصوصی افراد دارد به موجی تبدیل می شود که بعید به نظر می رسد این بار با پادرمانی نیروی انتظامی و دقت بیشتر خانواده ها آرام بگیرد.چیزی که جالب به نظر می رسد این است که خطری که در این مورد سلامت روانی جامعه و حریم خصوصی افراد را تهدید می کند از جنس چیزی که همه ما می شناسیم نیست.


دکتر رحمان علوی، مدرس مدیریت رسانه و روابط عمومی در گفت و گو با تبیان می گوید: «به نظر من خطری که در مورد شبکه های اجتماعی مجازی به ویژه آنهایی که محل تبادل اطلاعات شخصی هستند افراد را تهدید می کند بیشتر از سبک سنتی انتشار اطلاعات حریم خصوصی افراد است. زیرا در این مورد دو نکته اهمیت دارد یکی اینکه با ورود و همه گیری این شبکه ها اساسا مفهوم حریم خصوصی در حال تغییر است یعنی جوانان ما بدون این که خودآگاهشان با خبر باشد دارند نسبت به دسترسی دیگران به اطلاعاتشان سهل گیرتر می شوند یعنی در گذشته حتی کسی که  اعتقادات مذهبی قوی هم نداشت اجازه نمی داد که غریبه ها به اطلاعات شخصی اش مثل عکس های و فیلم ها دسترسی داشته باشند اما حالا می بینیم که این فرهنگ حفظ حریم خصوصی در حال تغییر است و جوانان از این موضوع غافل هستند. وقتی ما به آنها این هشدار را می دهیم که ممکن است فرد دیگری به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد بعضا با بی تفاوتی می گویند مگر چه اتفاقی می افتد، یعنی نسبت به عواقب این موضوع بی تفاوت شده اند. در حالیکه سوء استفاده از عکس ها، فیلم ها و سایر اطلاعات شخصی با توجه به اقتضائات فرهنگی ما کمترین ضرر این کار است.



اساسا مفهوم حریم خصوصی در حال تغییر است یعنی جوانان ما بدون این که خودآگاهشان با خبر باشد دارند نسبت به دسترسی دیگران به اطلاعاتشان سهل گیرتر می شوند یعنی در گذشته حتی کسی که اعتقادات مذهبی قوی هم نداشت اجازه نمی داد که غریبه ها به اطلاعات شخصی اش مثل عکس های و فیلم ها دسترسی داشته باشند اما حالا می بینیم که این فرهنگ حفظ حریم خصوصی در حال تغییر است



دکتر علوی ادامه می دهد:«خیلی از کسانی که عضویت این شبکه ها را دارند به دلیل نا آشنایی با زبان انگلیسی و عدم دقت کافی نمی دانند که هنگام امضای الکترونیکی ابتدای عضویت چه اجازه هایی به مسئولان سایت مورد نظر می دهند به عنوان مثال: فیس بوک، ثبت نام اعضا را منوط به قبول کردن شرایط از جانب متقاضی کرده است و یکی از آن شرایط همین حق دسترسی به اطلاعات خصوصی افراد است.خیلی ها می پرسند اطلاعات شخصی ما به چه کار مسئولان فیس بوک می آید در جواب باید به دو نکته اشاره کنم اول اینکه ما با دادن اطلاعات خود به آنها اجازه می دهیم از ذائقه ما با خبر باشند و با دادن این اطلاعات به بنگاه های تجاری سودهای کلان به جیب بزنند نکته دیگر در این باره این است که آنها با داشتن اطلاعات از ما می توانند برای ما برنامه ریزی کنند. بسیاری از کارشناسان که بسیار دقیق تر و آینده نگرانه تر به این موضوع توجه می کنند اعتقاد دارند این اطلاعات می تواند پایه های برنامه ریزی های کلان دولت های غربی برای کشورهای جهان سوم باشد، مسئله دیگر این است که ممکن است جوانی که الان 22-23 سال دارد برایش مهم نباشد چه اطلاعاتی از او در اختیار دیگران است اما معلوم نیست همین فرد وقتی در سنین بالاتر و مراتب اجتماعی متفاوت تر قرار گرفت هم همین نظر را داشته باشد».

دکتر علوی ضمن اشاره به این که حجم اطلاعات رد و بدل شده و همچنین دسترسی همیشگی به این اطلاعات با گذشته قابل مقایسه نیست گفت: «در گذشته شاید یک عکس یا یک فیلم از کسی لو می رفت اما حالا باید نگران حجم بالایی از اطلاعات باشیم که حتی با حذف و پاک کردن آنها باز هم نمی توانیم مطمئن باشیم که دسترسی دیگران به آنها متوقف شده است».


شاید برایتان جالب باشد بدانید که یک دانشجوی اتریشی به نام ماکس شرِمز به دنبال جواب این سوال گشت که سطح اطلاعاتی که فیس بوک از ما به دست می آورد و حفظ می کند چقدر است.


او بسیار غافلگیر شد وقتی فیس بوک قبول کرد تا 1200 داده که از او در اختیار داشت برایش بفرستد. حتی چیزهایی که مدت‌ها بود حذفشان کرده بود.



در گذشته شاید یک عکس یا یک فیلم از کسی لو می رفت اما حالا باید نگران حجم بالایی از اطلاعات باشیم که حتی با حذف و پاک کردن آنها باز هم نمی توانیم مطمئن باشیم که دسترسی دیگران به آنها متوقف شده است



شرمز می‌گوید: «حجمی از اطلاعات بسیار حساس آنجا بود. برای مثال همه پیغام‌هایی که پاک کرده بودم، همه بود. فقط با جستجوی کلمات مجزا، می‌توانید نام تمام احزاب سیاسی موجود در اتریش را بنویسید، در یک چشم به هم زدن می‌فهمیدید من به کدام رای داده‌ام یا طرفدار کدام هستم. به خاطر اینکه خوب، معلوم است که در چت‌های خصوصی با دیگران مثلا از آخرین تحولات سیاسی حرف زده‌ایم. همه این‌ها برای سه، چهار، پنج سال نگهداری می‌شود. شاید حتی ده سال. این دیگر خیلی چیز تازه‌ای است. یک شرکت این حجم از اطلاعات را راجع به یک فرد ذخیره می‌کند. گمان می‌کنم بخش بزرگی از آن خیلی شفاف نیست و کاربر به نحوی در جریانش قرار ندارد که واقعا متوجه آن بشود».

ریچارد آلن، مدیر حریم خصوصی فیس بوک در این باره به یورونیوز گفته است: «ما سرویسی هستیم که مردم می‌آیند و داوطلبانه اطلاعاتی را به ما می‌دهند. آنها با آگاهی کامل! از اینکه چه می‌کنند، مطالب را می‌فرستند».


سیمون دیویس، مدیرکل سازمان غیر انتفاهی "پرایوسی اینترنشنال" (حریم خصوصی بین المللی) می گوید: «در بعضی از جهات نارسایی هست، چرا که کماکان با این مساله درگیریم که حریم خصوصی در اروپا بر اصل اعتماد پایه گذاری شده و اهمیتی ندارد کمیسیون تا چه حد بر قوانین حریم خصوصی پافشاری کند، مادامی که این میل در صنایع و دولت‌ها ایجاد نشود، همچنان خودمان را در جامعه‌ای تحت کنترل خواهیم یافت».


البته کارشناسان نمی خواهند جوانان را از حضور در شبکه های اجتماعی که یکی از الزامات دنیای مدرن امروز است منع کنند زیرا شیوه های ارتباطات روز به روز در حال گسترش هستند و اجتناب از آنها نوعی عقب افتادن است اما باید در این مورد احتیاط را فراموش نکرد در مورد اطلاعاتی که در این فضا قرار میگیرند دقت زیادی به خرج داد.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:49 - 0 تشکر 527903

علت 99 درصد ابتلا به ایدز





چند روز پیش رییس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت اعلام کرد که 99 درصد مبتلایان به ایدز از طریق تماس جنسی آلوده شده اند . این اظهار نظر اگرچه برای بسیاری پیش از این هم معلوم بود اما بیان آن در این شرایط معنای خاصی دارد و آن اشاره به این نکته است نگرش بخش رسمی جامعه نسبت به پنهان داشتن این بیماری و عوامل ایجاد آن تغییر یافته است.


در حقیقت بیماری ایدز به عنوان یک پدیده اجتماعی و نه فقط بیماری بدنی، در کشور ما نیز داستان مشابهی با داستان شروع آن در آمریکا و کشورهای اروپایی دارد.


ایدز

در دهه هشتاد همزمان با رسانه ای شدن این بیماری بسیاری از محافل پزشکی درست همگام با افکار عمومی این بیماری را با همجنس بازی و همجنس بازان در ارتباط دانستند. و کار به جایی رسید که در برخی از محافل علمی نیز عقایدی ایجاد شد که این بیماری یک عذاب الهی برای کسانی است که روابط جنسی‌ غیر معمول دارند و بر خلاف آموزه های مذهبی همجنس خواه هستند.


در همین سال‌ها مرگ راک هودسن هنرپیشه پرطرفدار هالیوود و سمبل جذابیت‌های مردانه بر اثر (بیماری همجنس بازان) جهان را در شوک فرو برد.


در حقیقت ماهیت اجتماعی ایدز باعث شد که جامعه پزشکی به جای کشف ویروس ایدز که مرد و زن نمی‌شناسد به منکوب کردن همجنس گرایی بپردازد . بعدها که مشخص شد که مردان و زنان به یک اندازه در معرض این ویروسند این نگرانی به بخش عظیم‌تری از مردم تسری یافت و بسیاری از افراد در آمریکا و اروپا فهمیدند که باید کلاً در مورد بی بند و باری‌های جنسی تجدید نظر کنند.




فرد مبتلا به ایدز، یک غول ترسناک و خطرناک نیست که همه باید از آن دوری جویند. فرد مبتلا به ایدز یک بیمار است که باید برای درمان او تلاش کرد لذا اگر در مدارس فردی ناقل این بیماری است باید مثل سایرین با او رفتار شود. ضمن اینکه شاید باید مربیان آموزشی توجه بیشتری به آن فرد مبتلا داشته باشند




در حقیقت یک دهه طول کشید که پدیده اجتماعی ایدز با برخورد واقع‌گرایانه جامعه غربی مواجه شود و تا حدی برسد که امروزه بیشتر مشکل آسیا و آفریقا باشد تا اروپا و آمریکا.


اما داستان مشابه ایدز در جامعه ما این است که برخورد بخش رسمی جامعه ما با ایدز نظیر جامعه پزشکی غرب برخوردی توأم با اشتباه بوده است با این تفاوت که جامعه پزشکی غرب در باره این بیماری دچار نا آگاهی بود اما ما آگاهانه اشاعه ایدز را در جامعه مان به زندان‌ها و معتادین تزریقی محدود دانستیم.


شاید بیشتر از 4 یا 5سال نیست که صحبت‌ها از ورود موج سوم ایدز به کشور مطرح می‌شود . موج سوم که همانا رفتارهای جنسی بی بند و بار است عامل ایجاد ایدز در کشور است .


این موج توسط مسئولان وزارت بهداشت تایید شده است و مقامات انتظامی نیز ضمن تایید موضوع خواهان آن شدند که تابوها در مورد صحبت درباره آمار مبتلایان شکسته شود.


این در حالیست که خانواده‌ها، آموزش و پرورش دانشگاه‌ها و بالاخره بیمارستان‌ها و زندان‌ها باید برنامه مدونی برای آگاهی بخشی جوانان داشته باشد.اگر جامعه ای برای ارتباطات جنسی خلاف عرف برنامه ای برای سنجش و محاسبه نداشته باشد لاجرم توسط سونامی ایدز غافلگیر خواهد شد.




به نظر می‌رسد که مدارس در زمینه پیشگیری از ایدز نقش پررنگی داشته و اگر بتوان در این خصوص فعالیت‌هایی را از طریق نظام آموزش و پرورش انجام داد، یقیناً می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک آمار ایدز در ایران کنترل شود




اولین گام مهم پیشگیری، آگاهی بخشی در مدارس است حال با توجه به اینکه در دنیا بر این موضوع تأکید می‌شود که باید آموزش و پیشگیری را بر درمان اولویت داد، لازم است در این زمینه اقداماتی اساسی و پایه‌ای انجام شود. به نظر می‌رسد که مدارس در زمینه پیشگیری از ایدز نقش پررنگی داشته و اگر بتوان در این خصوص فعالیت‌هایی را از طریق نظام آموزش و پرورش انجام داد، یقیناً می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک آمار ایدز در ایران کنترل شود. هر چند که تاکنون نظام آموزش و پرورش ایران در این زمینه اقدامات اساسی و پایه ای انجام نداده و بسیار منفعل عمل کرده و تنها چیزی که در این سال‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته، این است که هر سال همزمان با روز جهانی مقابله با ایدز، یک سری برنامه‌ها و اقدامات معمولی و مرسوم صورت می‌گیرد و همه چیز از فردای آن روز به فراموشی سپرده می‌شود.


ایدز

اولین کاری که می‌توان انجام داد این است که همه مدارس به طور یکپارچه باید تبلیغات و اطلاع‌رسانی را در سطح گسترده در مدارس انجام دهند. بنابراین می‌توان با تعبیه تابلوها و اعلانات ساده به در و دیوار کلاس‌ها و حیاط و مسیرهای پرتردد برای بچه‌ها این موضوع را تشریح نمود.


یکی از مشکلات آموزش ایدز در مدارس این است که برخی از معلمین و مربیان آموزشی، عموماً ایدز را به عنوان یک تابو عنوان می‌کنند. برای مقابله با این تفکر باید در این زمینه کلاس‌های توجیهی و دروس آموزش ضمن خدمت برای مربیان و مسئولین آموزشی تشکیل داد و از طریق این کلاس‌ها این قشر تلاش‌گر و نقش‌آفرین را با مبانی این بیماری آشنا کرده تا آن‌ها بدانند که در زمینه آموزش چه نقش و مسئولیت پر رنگی دارند.


باید بین مدارس و مراکز درمانی و بیمارستانی که در زمینه ایدز فعالیت می‌کنند ارتباط نزدیکی برقرار شود. حتی می‌توان نمایندگان دائمی از این مراکز در مدارس منصوب کرد تا آن‌ها با ایجاد تعامل با اولیای مدرسه و دانش آموزان، این ارتباط ارگانیک را تقویت و بهبود بخشند. حتی بهتر است جلسه‌های آموزشی با کمک پزشکان، کارشناسان و محققینی که در این زمینه در کلینیک‌ها و مراکز درمانی کار می‌کنند، برگزار کرد تا مدارس بیشتر و عمیق‌تر با این بیماری آشنا شوند.


باید درسی و یا کتابی تحت عنوان ایدز به طور مستقل تعریف کرد و از طریق این درس و یا کتاب دانش آموزان با این بیماری از لحاظ ذهنی، ادراکی و حسی آشنایی کامل پیدا کنند.


باید در جلسه های انجمن‌های اولیا و مربیان بخشی از زمان جلسه را به بحث در مورد ایدز اختصاص داد چرا که خانواده‌ها در کنار اولیا مدرسه می‌توانند به عنوان دو ستون اصلی، آموزش‌های متناسب با سن کودکان و نوجوانان را به آنان منتقل کنند. اگر مدرسه بدون خانواده‌ها در این زمینه تلاش کند، شاید نتایج چندان مطلوب و مثمر ثمر نباشد.




اما داستان مشابه ایدز در جامعه ما این است که برخورد بخش رسمی جامعه ما با ایدز نظیر جامعه پزشکی غرب برخوردی توأم با اشتباه بوده است با این تفاوت که جامعه پزشکی غرب در باره این بیماری دچار نا آگاهی بود اما ما آگاهانه اشاعه ایدز را در جامعه مان به زندان‌ها و معتادین تزریقی محدود دانستیم.




تهیه و تدوین فیلم‌های آموزشی، سی دی‌ها و کلیپ‌های کوتاه و جذاب یکی از راه‌های مهم و اساسی برانگیختن ذهن‌ها و توجه دانش آموزان به حساسیت این بیماری است. با توجه به اینکه در سال‌های اخیر اپیدمی ایدز بیشتر از طریق ارتباطات جنسی منتقل شده است، برای کنترل و پیشگیری باید ارتباط جنسی نا سالم را برای دانش آموزان بدون هیچ‌گونه رودربایستی یا احساس شرم مطرح کرده و پایه ای برای شناخت عمیق‌تر آن‌ها را فراهم کرد.


شعار امروز مبارزه با ایدز این است که نوجوانان و جوانان باید در شناخت و مراقبت از خود توانمند شده به طوری که بتوانند در جامعه از خود مراقبت کرده و بین رفتارهای طبیعی و غیرطبیعی که پایه سلامت جنسی است، تمایز قائل شوند. این گفتار بدین معنی است که فرزندان ما باید با آگاهی کامل در زمینه مسائل جنسی در جامعه رشد کنند. حال با توجه به اینکه با صلاحیت‌ترین افراد در زمینه ایجاد شناخت و آگاهی، والدین و معلم‌ها و مربیان آموزشی هستند باید بدون هیچ ترس و واهمه ای و با شجاعت این مسائل را به نوجوانان و جوانان آموزش داده تا آن‌ها در برابر خطرات مصون بمانند چون تحقیقات نشان می‌دهد که علت اینکه بیشتر نوجوانان و جوانان دچار ایدز شده‌اند عدم آگاهی و شناخت از این موضوع بوده است. لذا لازم است هم اعتماد به نفس تسلیم نشدن در برابر وسوسه‌ها و هم آگاهی‌ها را در برخورد اصولی با ایدز آموزش داد.


خون آلوده به ایدز

برگزاری مراسمی برای ایدز می‌تواند در این زمینه راهکار مۆثری باشد مثلاً می‌توان با گردهمایی در یک پارک یا مراکز تفریحی این موضوع را به گفت‌وگو گذاشت. در کارناوال‌ها می‌توان ضمن شادی و سرور، با اجرای نمایش، نمایشگاه نقاشی با موضوع ایدز (HIV) ذهن‌ها را با این بیماری مأنوس ساخت.


یکی از نکاتی که در این زمینه باید به آن توجه کرد این است که فرد مبتلا به ایدز، یک غول ترسناک و خطرناک نیست که همه باید از آن دوری جویند. فرد مبتلا به ایدز یک بیمار است که باید برای درمان او تلاش کرد لذا اگر در مدارس فردی ناقل این بیماری است باید مثل سایرین با او رفتار شود. ضمن اینکه شاید باید مربیان آموزشی توجه بیشتری به آن فرد مبتلا داشته باشند.


اقدام آخر این است که باید اتاق‌های فکر و هم اندیشی و گفت‌وگو در مدارس ایجاد شود تا دانش آموزان به همراه پدر و مادران و مربیان آموزشی در راستای مبارزه با گسترش این بیماری در این گروه‌ها فعالیت کنند. در واقع با تشویق آن‌ها به حضور در چنین محیط‌هایی می‌توان امیدوار بود که در آینده آمار رشد ایدز در کشور به طور قابل توجه و اساسی کنترل شود.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:49 - 0 تشکر 527904

شکلات‌های افیونی دراطراف مدارس  





حتی الامكان از مصرف هر نوع شكلات یا آدامس با اشكال مختلف و با مارك ناشناس كه به نوعی مشكوك بنظر می رسد شدیداً خودداری گردد.


ادامس مخدر

مهندس حامد پاک سیرت دبیر اجرایی کارگاه های آموزشی « آشنایی با  مضرات و آسیب های مواد افیونی » ، ضمن هشدار به خانواده ها جهت اجتناب از اعتیاد فرزندانشان به مواد مختلف افیونی که به تازگی در کشور در اشکال مختلف ظهور و بروز یافته گفت: اعتیاد نوین به مواد افیونی همه دانش آموزان و دانشجویان کشور را تهدید نموده لذا شایسته است با برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی ویژه خانواده ها و جوانان ، ضمن آشنایی با شیوه های جدید عمل توزیع کنندگان مواد مخدر و افیونی ، مضرات و آسیب های آن نیز تشریح گردد. به تازگی تمامی تلاش توزیع كنندگان موادمخدر بر آلوده كردن جوانان به خصوص قشر دانش آموز و دانشجو متمركز شده و با كنار گذاشته شدن مواد افیونی سنتی، توزیع آن به اشکال نوین در آدامس ، شکلات ،پاستیل ، پودر، آب نبات خوشبو کننده ، لوازم آرایشی همچون پنکک ، رژ لب و سایه در جامعه بخصوص در ورودی مدارس و دانشگاه ها از طریق دستفروشان ظهور و بروز یافته است.




به تازگی تمامی تلاش توزیع كنندگان موادمخدر بر آلوده كردن جوانان به خصوص قشر دانش آموز و دانشجو متمركز شده و با كنار گذاشته شدن مواد افیونی سنتی، توزیع آن به اشکال نوین در آدامس ، شکلات ،پاستیل ، پودر، آب نبات خوشبو کننده ، لوازم آرایشی همچون پنکک ، رژ لب و سایه در جامعه بخصوص در ورودی مدارس و دانشگاه ها از طریق دستفروشان ظهور و بروز یافته است




وی با اشاره به اینکه خانواده ها باید بیش از پیش مراقب فرزندان خود باشند ادامه داد: "حتی الامكان از مصرف هر نوع شكلات یا آدامس با اشكال مختلف و با مارك ناشناس كه به نوعی مشكوك بنظر می رسد شدیداً خودداری گردد. حتی اخیراً ماده ای به عنوان خوشبوکننده دهان به بازار آمده است که خواص اعتیادآور دارد. سر و کله پان پراگ از یکی دو سال قبل پیدا شد و در این مدت توانست بیماری های بسیاری را روانه دندان ها، دهان و تمام جسم کسانی کند که با مصرف آن به خود می قبولاندند که احساس شادی و سرخوشی می کنند. پان پراگ یک ماده مخدر صناعی است و عوامل سودجو آن را به عنوان خوشبوکننده دهان و با نام های راجا، گوتکا، چالیا، نبسوار، پان عربی، پان هندی، پان پاکستانی، ویتامین، ملوان زبل، پان اسفناج و ناس خارجی به جوانان و نوجوانان می فروشند. "


ادامس مخدر

BT نام ماده مخدر دیگریست كه در بسته هایی سبز رنگ و با طعم انواع میوه ها به مردم خصوصاً جوانان عرضه می شود. این ماده محصول كشور هندوستان است و نحوه استعمال و اثرات آن نیز همانند ماده مخدر ناس می باشد. این ماده مخدر بیشتر در اطراف مدارس و دانشگاهها بفروش می رسد. اعتیاد، تحریك و سرخوشی، گیجی و احساس خارج شدن بخار سرد از مغز، از دست دادن تعادل روحی و رفتاری از عوارض روانی این ماده مخدر جدید است.


پیشگیری نکردن، عدم آموزش و اطلاع رسانی، اراده پائین، دوست ناباب و محیط آلوده از عوامل عمده اعتیاد به مواد مخدر هستند و مصرف کننده یکبار ماده افیونی شیشه، حداقل پنج سال طول می کشد که انسان معتاد را به حال نرمال باز گرداند.


باتوجه به اینكه پس از هجوم بی سابقه مخدرهای جدید و كنار گذاشته شدن مواد افیونی سنتی، به تازگی تمامی تلاش توزیع كنندگان موادمخدر بر آلوده كردن جوانان به خصوص قشر دانش آموز و دانشجو متمركز شده است باید بیش از پیش مراقب بود و حتی الامكان از مصرف هر نوع شكلات یا آدامس با اشكال مختلف و با مارك ناشناس كه به نوعی مشكوك بنظر می رسد شدیداً خودداری گردد.




از عوارض مصرف مواد مخدر به ویژه کریستال و شیشه می توان به بروز رفتارهای خشونت آمیز، اضطراب، بی خوابی همراه با کاهش وزن، افزایش فشار خون اشاره کرد که می تواند منجر به سکته و مرگ شود، مشکلات تنفسی، بی اشتهایی، روان پریشی، اختلالات خلقی نیز از دیگر عواقب آن است




وابستگی به مواد افیونی (Opium):


آمار محافظه کارانه کشور ایران نشان از اعتیاد دو میلیون نفر به مواد افیونی دارد. از این‌رو، وابستگی به مواد افیونی، از بزرگ‌ترین دشواری‌های جامعه کنونی ایران است. هشدار دهنده تر این‌که، سن اعتیاد روز به روز پایین‌تر می آید. با توجه به جمعیت قابل توجهی که دچار وابستگی به مواد افیونی هستند، پزشکان عمومی در مرکز مراقبت‌های اولیه، ‌به طور مکرر با چنین افرادی مواجه می‌شوند.


چگونه وابستگی به مواد اتفاق می افتد؟


ادامس مخدر

وابستگی به مواد افیونی سیری تدریجی و مزمن دارد. از تجربه ماده آغاز می‌شود. مصرف اولیه اغلب به دنبال کنجکاوی و اصرار دوستان صورت می‌گیرد. در خانواده‌هایی که والدین وابستگی به مواد دارند،‌ آشنایی کودکان با مواد در سنین خیلی پایین شروع می‌شود؛ این کودکان برای ابتلا بسیار مستعد هستند. مرحله بعد «مصرف تفریحی و تفننی» است. از آنجایی‌که، مصرف اولیه مواد اغلب با احساس لذت و یا رهایی از رنج همراه است، لذا به عنوان یک تجربه خوشایند تکرار می‌شود. مرحله سوم، مرحله سوء مصرف است. دراین مرحله مصرف مواد و رفتار موادجویانه فرد بر یک یا چند بخش از زندگی فرد تاثیر نامطلوب می‌گذارد. مرحله چهارم، وابستگی به مواد است، مرحله ایی که فرد به علت پیدایش حالت تحمل، هرچند وقت یک‌بار مقدار مصرف ماده را بالا می برد و در صورت کاهش مصرف ماده و یا قطع مصرف آن دچار علایم ترک می‌شوند.


تناسب اندام به قیمت اعتیاد


برخی سوداگران در تبلیغات خود، جوانان را به بهانه کاهش وزن سریع نسبت به مصرف شیشه و دیگر مواد مخدر تشویق می کنند. از آنجایی که جامعه در حال حرکت به سمت چاقی است و مردم برای کاهش وزن به دنبال راهکارهایی هستند، این مافیا در تبلیغات خود جوانان را به بهانه کاهش وزن سریع نسبت به مصرف این مواد سوق داده اند.از سوی دیگر یکی از مشکلاتی که بسیاری از ما دچار آن هستیم، این است که برای رسیدن به اهداف خود عجله می کنیم. بنابراین برخی جوانان از شیشه برای لاغری استفاده می کنند در حالی که از زیان های آن بی اطلاع هستند.


از عوارض مصرف مواد مخدر به ویژه کریستال و شیشه می توان به بروز رفتارهای خشونت آمیز، اضطراب، بی خوابی همراه با کاهش وزن، افزایش فشار خون اشاره کرد که می تواند منجر به سکته و مرگ شود، مشکلات تنفسی، بی اشتهایی، روان پریشی، اختلالات خلقی نیز از دیگر عواقب آن است. علت اصلی گرایش برخی از اشخاص به این مواد به منظور لاغری، نداشتن اطلاعات لازم از پیامدهای مخرب آن است.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:49 - 0 تشکر 527906

استخدام به شرط کشف حجاب!





معاون خانواده مرکز امور زنان ریاست جمهوری چندی پیش در خصوص اختلاط زن و مرد در محیط های کار گفت که این موضوع در ادارات دولتی لحاظ می شود اما در محیط های خصوصی چندان به این موارد حساس نیستند. این در حالی است که مقام معظم رهبری هم در فرمایشاتشان بارها به مسئله  تامین امنیت زنان شاغل و عدم اختلاط زن و مرد در محیط های کاری اشاره کردند اما ماجرای اختلاط میان زن و مرد مدت هایی است که به سناریوی تکراری شرکت ها و مراکز اداری خصوصی تبدیل شده و معلوم نیست چه زمانی قرار است این مسئله بحران زا کنترل شود.




کشف حجاب

با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت، تاکید امام خمینی (ره) به عنوان رهبر انقلاب در خصوص حضور زنان در محیط های کاری، حفظ حجاب و شآن زن بود و اینکه این حضور به جایگاه زن به عنوان همسر و مادر در محیط خانواده خدشه ای وارد نکند. اما سال ها است که محیط های کاری خصوصی به مکان های ناامنی تبدیل شده اند که زنان با حضور در آنها خانواده و حیثیت خود را در خطر می اندازند. خبر کشف حجاب کارمندان زن شرکت های خصوصی بازرگانی و فروش، سال ها است که در رسانه ها مطرح می شود و گهگاه هم نیروی انتظامی در طرح های ضربتی به این مسئله می پردازد؛ اما با پایان یافتن طرح باز هم روز از نو و روز از نو و این شرکت ها باز هم به قوت گذشته به رفتارهای ناشایست خود ادامه می دهند.


استخدام به شرط کشف حجاب!


شاید همه، آگهی های استخدام روزنامه ها با متن هایی مانند نیازمند کارمند خانم با روابط عمومی عالی را دیده ایم. در برخی از موارد خانم هایی که برای مصاحبه به این شرکت ها مراجعه می کنند، با پیشنهاد بی شرمانه مدیر عامل و صاحب کار مبنی بر لزوم کشف حجاب برای استخدام در شرکت روبرو می شوند. مدیرعامل حتی برای اینکه خانم ها را به قبول این شرط تحریک کنند از حربه هایی مانند حقوق های بالا نیز استفاده می کنند. در این میان هم انتخاب با خانم های مراجعه کننده است که میان عفت و پول یکی را انتخاب کنند!




 برای کسانی که هنوز هم اخلاق و انسانیت برایشان مهم است، دیدن چنین صحنه هایی بسیار آزار دهنده باشد. جالب است که اغلب این زنان و مردان که اینچنین بی پروا با هم مراوده می کنند، متاهل هستند و معلوم نیست که همسران این افراد در کدام شرکت و در حال معاشرت با چه کسانی هستند!




استفاده از خانم های بی حجاب به بهانه تجارت بین المللی!


جالب است که مدیرعاملان این شرکت ها، استفاده از کارمندان زن بی حجاب را به دلیل ارتباطات تجاری شرکتشان با مشتری های بین المللی می دانند و اینکه مشتریان خارجی با حجاب خانم های کارمند ارتباط چندانی برقرار نمی کنند! به همین دلیل هم هست که خانم های شاغل در این شرکت ها باید بدون حجاب که ارزش و قانون کشور ما است در شرکت حضور پیدا کنند و روابطشان با سایر کارمندان مرد و مشتریان بین المللی هم معادل رفتار زنان و مردان در کشورهای غربی باشد!



کشف حجاب



تاثیر روابط بی قید کارمندان زن و مرد در شرکت در مرگ ارزشها


شاید برای همه پیش آمده باشد که در اثر اتفاق پایشان به شرکت های خصوصی این چنینی افتاده باشد. شرکت هایی که کارمندان زن با  لباس هایی در حد لباس های خانه حضور دارند و مردان کارمند هم بدون هیچ قید و بندی با آنها معاشرت می کنند برای کسانی که هنوز هم اخلاق و انسانیت برایشان مهم است، دیدن چنین صحنه هایی بسیار آزار دهنده باشد. جالب است که اغلب این زنان و مردان که اینچنین بی پروا با هم مراوده می کنند، متاهل هستند و معلوم نیست که همسران این افراد در کدام شرکت و در حال معاشرت با چه کسانی هستند!


وقت که اخلاق و تعهد دمده می شود


البته وقتی این ماجرا را برای برخی از افراد تعریف می کنید، شاید بگویند حالا مگر چه اشکالی دارد، بالاخره محیط کار این مسائل را هم دارد و یا اینکه آدم باید خودش خوب باشد و اینکه این حرفها دیگر خیلی املی است و از مد هم افتاده است! پرسش اینجا است در مکانی که خانم ها با چنین حجاب هایی حضور دارند و روابط این چنین بی پرده میان آقایان و خانم های کارمند وجود دارد، چگونه می توان انتظار وفاداری و عفاف داشت. چقدر تاسف بار است وقتی که تعهد و عفافف به مفهومی دمده تبدیل شود!




پرسش اینجا است در مکانی که خانم ها با چنین حجاب هایی حضور دارند و روابط این چنین بی پرده میان آقایان و خانم های کارمند وجود دارد، چگونه می توان انتظار وفاداری و عفاف داشت. چقدر تاسف بار است وقتی که تعهد و عفافف به مفهومی دمده تبدیل شود!




طلاق هایی که از اختلاط های زن و مرد در محیط های کاری نشات می گیرد


جامعه شناسان معتقدند که یکی از مهمترین دلایل افزایش روز افزون آمار طلاق در سال های گذشته، حضور نامحدود خانم ها در محیط های کاری و روابطی است که درنهایت به از هم پاشیدگی کانون خانواده منجر می شود. زمانی که زن و مرد بیشتر ساعات روز را در محیط کار و در ارتباط بی پرده با همکاران غیر هم جنسان می گذرانند، چطور می توان به تداوم زندگی مشترک امید داشت؟!


زنان

چرا کسی جلو چنین شرکت هایی را نمی گیرد


پرسش در این میان این است که در جامعه ای که بر مبنای اخلاق و ارزش شکل گرفته است، چطور عده ای به این راحتی در شرکت هایشان اقدام به استخدام و به کار گیری خانم هایی بی حجاب در شرکت ها خود می کنند و هیچ مقابله ای هم با آن نشود. چرا نظارتی به روابط میان کارمندان زن و مرد در شرکت های خصوصی نمی شود و چطور است که برخی به خود اجازه می دهند در قالب شرکت و اداره خصوصی، محیط های برای روابط نامشروع و غیر اخلاقی و اختلاط مسموم زن و مرد به وجود بیاورند؟ در این میان رسیدگی به وضعیت محیط های کار خصوصی برای مسئولان باید واجب تر از نان شب باشد تا امنیت محیط خانه و خانوده به دست بی پروایی و بی تعهدی عده ای به باد فنا نرود.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.