• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 4178)
جمعه 27/5/1391 - 5:48 -0 تشکر 515954
دانستنی های كلی سفر

توصیه‌هایی برای کوله ‌پشتی به دوش‌ها

 

کوله‌پشتی‌دارها به مسافرانی گفته می‌شود که پیاده یا با دوچرخه و حتی با موتورسیکلت سفر می‌کنند و تمام وسایل همراهشان در یک کوله‌پشتی خلاصه می‌شود و سعی می‌کنند کلیه مایحتاجشان را در طول مسیر یا از مقصد تهیه کنند.

این نوع سفر ضمن مفرح بودن، خطراتی نیز در پی دارد که ناآشنایی با این‌گونه خطرات ممکن است برای گردشگر مشکلاتی در پی داشته باشد بنابراین بد نیست در این نوع سفر۱۲توصیه طلایی را جدی بگیرید.

 

۱ ـ هرگز در رستوران‌های بین راهی غذا نخورید: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیشترین آمار مسمومیت بین مسافران و گردشگران به دلیل خوردن غذا در رستوران‌های بین راهی در کشورهای مختلف ثبت شده است. هرچند امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته مسائل بهداشتی در اغذیه‌فروشی‌ها و رستوران‌ها بشدت کنترل می‌شود، اما بازهم شاهد این گونه بیماری‌ها هستیم. دلیل این بیماری‌ها عدم کنترل مواد اولیه و ماندن طولانی‌مدت آنها در انبار این رستوران‌هاست. بنابراین لقمه‌ای هرچند کوچک همیشه همراه داشته باشید.

طبق گزارش‌های همین سازمان بیشترین آمار ابتلا به بیماری‌های عفونی و مسمومیت‌ در کشورهای جنوب شرقی آسیا، هندوستان، سریلانکا و به‌طور کلی کشورهای مرطوب و گرم به ثبت رسیده و گزارش شده است.

 

۲ ـ هرگز نمی‌توان لازانیای ایتالیایی را در ترکیه پیدا کرد یا این‌که نمی‌توان سوپ سوشی مناسبی در آفریقای جنوبی یافت؛ بنابراین حتی اگر بهترین رستوران چینی را در ایتالیا سراغ دارید برای خوردن غذای محلی چینی به این رستوران وارد نشوید، چون نه مزه غذای اصلی را متوجه می‌شوید و نه اطمینانی از درست تهیه شدن آن دارید. بهترین گزینه امتحان کردن غذاهای محلی در همان کشور زادگاهش است، نه دیگر نقاط جهان.

 

۳ ـ مواد شوینده اضافه داخل هتل را همراهتان بردارید: هنگام خروج از هتل حتما مواد شوینده‌ای را که هر روز صبح خدمتکار در حمام اتاق شما می‌گذارد همراهتان بردارید. با توجه به تحقیقات گسترده‌ای که سازمان جهانی گردشگری انجام داده بیشتر گردشگران و ماجراجویان و بک پکرها شکلات یا کیک یا حتی مدادپاکنی همراه دارند تا در طول مسیرشان به کودکان و نوجوانان محلی هدیه بدهند، اما این مواد شوینده که در حمام هتل شماست با توجه به بسته‌بندی بسیار زیبایشان نظر بیشتر کودکان را به خود جلب می‌کند. بنابراین همیشه آنها را از داخل هتل بردارید و همراه داشته باشید و اگر به کشورهای کمتر توسعه یافته یا فقیر سفر می‌کنید به عنوان بهترین هدیه به کودکان آنها بدهید، چون با این کار هم به گسترش فرهنگ آنها کمک کرده‌اید و هم بهداشت را ترویج کرده‌اید.

 

۴ـ پول و زمان را همیشه کنترل کنید: پول و زمان دو مسأله بسیار مهم برای هر مسافر و ماجراجو در طول سفر است. بنابراین با تمام توان این دو موضوع را مدیریت کنید تا دچار مشکل نشوید. زمان حرکت قطار، کشتی، هواپیما و اتوبوس‌تان را همیشه به خاطر داشته باشید و در عین حال دائم باقیمانده پولتان را چک کنید و از میزان دقیق آن آگاه باشید، چون بی خبری از این دو موضوع هنگام سفر واقعا برایتان مشکل‌ساز می‌شود.

۵ ـ همیشه روزنامه محلی را مطالعه کنید:به یاد داشته باشید که معمولا در شهرهای بزرگ سراسر جهان حتما روزنامه‌ای محلی اما انگلیسی زبان خواهید یافت. پس مقداری هزینه کنید و این روزنامه را کامل مطالعه کنید. اهمیت این موضوع در کشورها به این صورت است که مسافران بی شک به اخبار محلی شهر محل اقامتشان دسترسی ندارند، پس از این طریق می‌توانند حوادث یک یا دو هفته آینده را پیش‌بینی کنند و سفری بی‌خطر را برای خودشان برنامه‌ریزی کنند؛ مسائلی چون انتخابات، تجمع‌های اعتراضی، اعتصاب‌ها و به طور کلی ناآرامی‌های سیاسی و حتی اخبار مربوط به آب و هوا که می‌تواند برنامه سفر آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

 

۶ ـ هرگز توصیه افراد ناشناس برای بازدید از اماکن تاریخی یا مذهبی محلی را نپذیرید: در بیشتر کشورهای جهان برای این کار باید به افراد یا دفاتر مخصوص گردشگری معتبر مراجعه کنید و با استخدام تورلیدرها برای بازدید اماکن تاریخی مهم اقدام کنید. بنابراین هرگز به توصیه افراد معمولی توجه نکنید، چون در برخی کشورهای جهان آدم‌ربایی و باجگیری هنوز هم اتفاق می‌افتد. بنابراین فقط با افراد صلاحیت‌دار و تائید شده برای تورهای کوتاه‌مدت سفر کنید.

 

۷ ـ از سفر کردن با افراد ناشناس خودداری کنید: به یاد داشته باشید با گروهی که از مبدا حرکت کرده اید و آنهایی که می‌شناسید طبق برنامه سفرتان حرکت کنید و هرگز به خاطر افراد ناشناس راه و مقصد خودتان را تغییر ندهید. بنابراین با دوستانی که در رستوران یا کنار ساحل می‌یابید صرفا چند عکس یادگاری و یک آدرس ایمیل به اشتراک بگذارید و طبق برنامه خود سفرتان را ادامه دهید.

 

۸ ـ از پرسیدن خجالت نکشید: همیشه قرار نیست از تمام قوانین و اطلاعات جهان آگاهی داشته باشید، بنابراین به دانسته‌های خود تکیه کنید و ندانسته‌ها را براحتی بپذیرید و از افراد آگاه و مطمئن بپرسید. سعی کنید از اظهار نظر بی‌موقع جداً خودداری کنید، چون گاهی اوقات به دلیل تفاوت‌های فرهنگی و آداب و رسوم منظور شما درست درک نمی‌شود و بی شک دچار دردسری بزرگ می‌شوید، بخصوص در اداره گمرک یا ایستگاه‌های مرزی صرفا شنونده باشید و فقط به سوالات بسیار خلاصه و جامع پاسخ دهید و از حاشیه روی بپرهیزید.

 

۹ ـ همیشه یک دوربین کوچک همراه داشته باشید: اولین مورد استفاده از این دوربین‌ها ثبت خاطرات شیرین برای شماست، اما اگر دوربین شما دست و پاگیر یا نحوه استفاده آن نیز نیازمند دانش و تجربه زیادی باشد شما تقریبا موفق به استفاده از آن نخواهید بود. این دوربین‌های کوچک همیشه در دسترس شماست و کار با آنها ساده است، بنابراین می‌توانید خاطرات شیرین خود را ثبت کنید.

۱۰- از محل اقامت خودتان کارت‌پستال ارسال کنید: این یک عادت قدیمی، اما مفید برای گردشگران بوده که با توجه به تکنولوژی‌های قرن حاضر شاید به فراموشی سپرده شده باشد، ولی شما هرگز این عادت خوب را فراموش نکنید، چون علاوه بر تقسیم خاطرات شیرین خود با دوستان و بستگان آخرین نقطه محل اقامت خودتان را به اطلاع آنها می‌رسانید و در صورت بروز هرگونه مشکل آنها براحتی به شما دسترسی خواهند داشت. پس علاوه بر تماس تلفنی در صورت امکان حتما کارت پستال زیبایی از شهر محل اقامتتان برای دوستان یا خانوادتان ارسال کنید.

 

۱۱ ـ جعبه کمک‌های اولیه کوچکی همراه داشته باشید: همان‌طور که می‌دانید هزینه درمان در بیشتر کشورها بسیار بالاست. بنابراین سعی کنید قبل از آغاز سفرتان حتما آزمایش‌های لازم پزشکی را انجام دهید تا از سلامت بدن خود کاملا مطمئن باشید. اما به یاد داشته باشید جعبه کوچکی از کمک‌های اولیه و پمادهای ضد حشرات موذی را همراه داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید از امکانات اولیه آن استفاده کنید.

 

۱۲‌ـ از نزدیک‌ترین سفارتخانه یا دفتر حافظ منافع کشورتان در مقاصدتان با خبر باشید: به یاد داشته باشید این اداره‌ها مسوول حمایت شما در صورت بروز مشکلات احتمالی هستند و یقین داشته باشید که با تمام توان به اتباع کشورشان خدمات ارائه می‌دهند. بنابراین سعی کنید نشانی، شماره تلفن و وب سایت آنها را پیش از آغاز سفرتان از دنیای مجازی به دست آورید و همراه داشته باشید تا در صورت لزوم بسادگی به آنها دسترسی داشته باشید.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:51 - 0 تشکر 515965

۱۰ توصیه مهم برای امنیت بیشتر در هتل




یکی از دغدغه های بسیار مهم گردشگران انتخاب هتل مناسب و ایمن است.به خصوص اگر قرار است به منطقه ای ناشناخته یا یک کشور خارجی سفر کنید. اگرچه همیشه قیمت هتل به عنوان اصلی ترین نکته مورد بررسی قرار می گیرد ولی امنیت هتل جایگاه بالاتری دارد.


به گزارش ایران ویج ، شما حتی اگر از طریق اینترنت جزئیات مربوط به هتل، مکان جغرافیایی آن، قیمت، تجهیزات اتاق و… را بدانید و در تصاویر ببینید، باز هم نمی توانید درباره امنیت محیط آن اطلاعات کسب کنید.


۱٫ امروزه در اکثر هتل ها کل فضای داخلی هتل، به غیر از داخل اتاق ها با دوربین های مداربسته تحت کنترل هستند و در واقع درصد امنیتی مسافران و مهمانان به حداکثر رسیده است. هتل های معتبر هم به جعبه امنیتی داخل اتاق مجهز هستند اما اگر هم این جعبه داخل اتاق مهیا نبود، امکان امانت گرفتن مدارک و پول شما در قسمت پذیرش همیشه مهیا است.


شما با به امانت گذاشتن پول و مدارک ارزشمند خود در این قسمت امنیت آنها را تضمین کرده اید.


۲٫ مهمترین برگ برنده شما در هتل ها برای تامین امنیت تان، کلیدهای الکترونیکی در اتاقتان است که با توجه به تکنولوژی استفاده شده، این کلیدهای الکترونیکی دسترسی همه به جز کارمندان هتل را به اتاق شما غیر ممکن می کند. بنابراین در حفظ و نگهداری از آن کمال دقت را داشته باشید. البته این موضوع باعث نخواهد شد که شما قبل از ترک اتاق خود لوازم ارزشمند خودتان را داخل صندوق امنیتی اتاق نگذارید.


۳٫ درباره کلیدهای الکترونیکی هتل، اگر قصد دارید آن را همراه خود بیرون از هتل ببرید به هیچ عنوان این کلید و شماره اتاق خود را به افراد غریبه ندهید، بهترین حالت، تحویل دادن این کلید به قسمت پذیرش هتل برای شماست.


۴٫ هنگام تحویل دادن و تحویل گرفتن کلید الکترونیکی اتاق هتل حتما این کار را مقابل پذیرش انجام دهید و هرگز به لباس افراد در محوطه بیرونی هتل یا داخل سالن های هتل اعتماد نکنید چون دسترسی به آن لباس ها بسیار ساده و سهل خواهد بود.


۵٫ حتی اگر کسی با لباس کارکنان هتل از شما خواست که کلید اتاقتان را به او تحویل بدهید از او بخواهید با شما جلوی قسمت پذیرش بیاید و مقابل قسمت پذیرش کلید را به او تحویل بدهید. یقین داشته باشید که اگر این فرد قصد سوء استفاده از کلید را داشته باشد هرگز همراه شما مقابل قسمت پذیرش نخواهد آمد چون کارمندان هتل کاملا یکدیگر را می شناسند.


۶٫ یادتان باشد مسئولین هتل اصلا به کلید همراه شما نیازی ندارند که آن را از شما بخواهند، چون کلید اصلی همیشه نزد قسمت مدیریت هتل در پذیرش خواهد بود و کارمندانی که دسترسی آنها به داخل اتاق ها لازم باشد همیشه کلید مخصوص به خود را دارند و می توانند با آن با هماهنگی مسئولین هتل و به دستور آنها وارد هر اتاقی بشوند.


۷٫ بهترین روش برای حفظ و نگهداری از کلید اتاقتان این است که هنگام خروج از هتل کلید را به قسمت پذیرش بدهید و در غیر این صورت همیشه در گوشه مطمئنی از کیف خود آن همراه خودتان داشته باشید و هرگونه پیشنهاد یا درخواستی در مورد گرفتن کلید اتاقتان را توسط افراد ناشناس را با مسئولین پذیرش هتل در میان بگذارید.


۸٫ در اکثر هتل های ۴ و ۵ ستاره گاوصندوق موجود است. اگر گاوصندوق تان الکترونیکی است، قبل از این‌که از آن استفاده کنید، دکمه‌ها را با یک پارچه مرطوب پاک کنید؛ سعی کنید هربار که سراغ گاو صندوق آمدید، این کار را انجام دهید. بعد از این‌که مطمئن شدید در صندوق با کد مورد نظرتان قفل شده، یک‌بار تمام دکمه‌های آن را فشار دهید؛ به خاطر این‌که جای انگشت شما روی شماره‌هایی که وارد کرده‌اید، مانده و حرفه‌ای‌ها بلدند چه‌طور از این راه به کد امنیتی دست پیدا کنند.


۹٫ مدارک شناسایی‌تان‌ را لازم نیست به همه نشان دهید؛ فقط افرادی که مسئول چک‌کردن هویت شما هستند – در فرودگاه، پذیرش هتل یا بخش‌های خاصی که رفت‌وآمد می‌کنید- اجازه‌ی دسترسی به مدارک شناسایی شما را دارند.


۱۰٫ نسبت به بسته بودن پنجره‌ها حساس باشید؛ مخصوصاً زمانی که اتاق‌های هتل با بالکن به هم متصل باشند؛ هرچقدر هم نسبت به امنیت هتل مطمئن باشید، به همه‌ی مهمان‌های این هتل که نمی‌توانید اعتماد کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:51 - 0 تشکر 515966

حق و حقوق خود را در سفرهای هوایی بدانید


با گسترش صنعت هوانوردی و تعدد سفرهای هوایی موضوع تاخیر های پروازی یا فاصله بین دو پرواز جهت تعویض هواپیما به امری طبیعی و غیرقابل اجتناب برای مسافران تبدیل شده است. دلیل این توقف در فرودگاه هرچه که باشد هم کمی خسته کننده است.


به گزارش ایران ویج ، به یاد داشته باشید که اگر بیش از نیم ساعت پروازتان تاخیر داشت شما حقوقی دارید که این حقوق با تناسب به مدت زمان تاخیر متفاوت خواهد بود و باید آن را از رئیس ایستگاه شرکت هواپیمایی مورد استفاده خود طلب کنید.


 درباره تاخیر های ایجاد شده به دلیل سرویس دهی نا مناسب شرکت های هواپیمایی طبق قوانین بین المللی بطور کلی تاخیر پرواز در فرودگاه مبداء حداکثر تا نیم ساعت از طرف سازمان iata طبیعی شناخته شده است اما بیشتر از آن طبق قوانین بین المللی شرکت های هواپیمایی موظف به پاسخگویی به مسافران و جلب رضایت آنها هستند.


بر اساس عرف بین المللی همه خطوط هوایی تجاری در سطح جهان در فرودگاه های مبداء و مقصد باید یک ایستگاه داشته باشند یا به عنوان کارگزار خود شرکتی را به مدیریت فرودگاه معرفی کنند.


به یاد داشته باشید که هر یک از شرکت های هواپیمایی فردی را به عنوان رئیس ایستگاه در فرودگاه مبداء یا ترانزیت خواهند داشت که این رئیس مسئول برقراری نظم و هماهنگی کلیه امور مسافران آن شرکت هواپیمایی تجاری در فرودگاه خواهد بود. بنابراین در صورت بروز هرگونه تاخیر ناشی از مشکلات سرویس دهی شرکت هواپیمایی یا به دلیل بدی آب و هوا این فرد باید جهت رفاه حال مسافران اقدام کند این خدمات می تواند از تهیه یک وعده غذایی، محل استراحت، تعویض هواپیما، تهیه بلیت از دیگر خطوط هوایی و انتقال مسافر به هتل و تامین آسایش مسافران است.


اما گاهی تاخیر به دلیل تعویض پرواز است. این گونه توقف ها بین دو پرواز با توجه به بعد مسافت و زمان مسافر به وجود می آید. بنابراین گاهی اوقات مسافران مجبور هستند در یک فرودگاه ترانزیت توقف داشته باشند و دوباره از هواپیمای دیگری برای رسیدن به مقصد خود استفاده کنند.


این تعویض ها یا به دلیل مسافت بسیار طولانی بین مبداء و مقصد مسافران است و یا به دلیل نبودن سرویس های متناوب و یک سره از مبداء تا مقصد مسافران است اما  گاهی اوقات هم برخی از مسافران برای کاستن از هزینه های سفر خود اقدام به استفاده از پروازهای دو تکه می کنند. این گروه از مسافران با توجه به تخفیفات ویژه شرکت های هواپیمایی در برخی از ماه های سال این پروازها را انتخاب می کنند. اما جزو هر گروه که باشد این مسافران به اجبار باید مدت زمان این توقف را در فرودگاه ترانزیت بگونه سپری کنند.


اما کلیدی ترین نکته این است باید به یاد داشته باشیم اگر فقط از یک شرکت هواپیمایی استفاده می کنید شامل امتیازاتی خواهید شد اما اگر از دو شرکت متفاوت استفاده می کنند در واقع امتیازی نخواهید داشت. اگر از یک شرکت هواپیمایی استفاده می کنید و پرواز دو تکه دارید این معمولا با احتساب احتمالات بروز تاخیر و مشکلات غیر متقربه سعی می کند برای این توقف حداقل زمان ممکن را در نظر بگیرد. این توقف ها از حداقل یک ساعت شروع می شود.


چند نکته مهم


-  پس از تحویل بار به قسمت بار و دریافت کارت پرواز دیگر چمدان های خودتان را تا فرودگاه مقصد نخواهید دید پس به یاد داشته باشید که وسایل ضروری و مورد نیاز خود را همراه داشته باشید و به قسمت بار تحویل ندهید البته وسایلی که مجاز به همراه داشتن آنها هستید.



-در پروازهای دو تکه، شرکت هواپیمایی شما تضمین کننده به موقع رسیدن شما به پرواز دوم خواهد بود پس در صورتی که به هر دلیل و شرکت هواپیمایی مربوطه باعث تاخیر شما و به موقع نرسیدن شما به پروازم دوم شد هیچ نگران نباشید چون این شرکت موظف است با اولین پرواز شما را به مقصد برساند. این دو قانون در پروازهای مختلف که از دو شرکت متفاوت هستند صادق نیست بنابراین در انتخاب شرکت هواپیمایی خود کاملا دقت فرمایید.


حق و حقوق شما در سفرهای هوایی


- اگر قبل از سفر اقدام به برنامه ریزی برای این توقف داشته باشید بسیار راحت و بدون دردسر این زمان را سپری خواهید کرد. یک کتاب، یک لپ تاپ یا چند سرگرمی کوتاه می تواند این مدت زمان را برای شما دلپذیرتر کند.



- در مورد توقف های بین یک تا ۳ ساعت زیاد نمی توان برنامه ریزی کرد و با توجه به بزرگی فرودگاه ترانزیت باید سعی کنید خودتان را در محوطه ترانزیت سرگرم کنید و حداکثر بهره را از وضعیت خود داشته باشید. حال اگر این توقف بیش از این زمان بود گزینه ها متفاوت خواهد بود.


در سفرهای خارجی به کشور هایی که نیازی به اخذ ویزا ندارند مثل ترکیه، زمان توقف طولانی فرصت خوبی است تا گشت کوتاهی در سطح شهر داشته باشید.



اگر توقف شما بیش از ۳ ساعت در فرودگاه ترانزیت بود به یاد داشته باشید که حقوق شما متفاوت خواهد بود. بطور کلی این حقوق به شرح ذیل خواهد بود:



۱- اگر توقف شما در فرودگاه ترانزیت به یکی از وعده های اصلی غذا مثل شمام و ناهار برخورد کند این شرکت موظف به ارایه سرویس یک وعده غذای گرم به شماست و همچنین محل استراحتی مخصوص به اینگونه مسافران در اختیار قرار می دهد.



۲- اگر این توقف کمتر از ۴ ساعت باشد این خدمات حداکثر تا یک نوشیدنی خواهد بود. البته با توجه به خدمات شرکت هواپیمایی مورد استفاده شما.



۳- این خدمات با ارایه کوپن های مخصوص به شما در فرودگاه ترانزیت ارائه می شود. پس از رسیدن به فرودگاه ترانزیت به دفتر شرکت هواپیمایی مورد استفاده خود سری بزنید و اطلاعات مربوط به پرواز خودتان را دریافت کنید و حق و حقوق خود را جویا شوید.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:52 - 0 تشکر 515967

خوراک های معروف هر شهر برای سفر نوروزی شما


سفر رفتن و تفریح و استراحت همیشه برای ما با یک حس خوب به اسم خوردن همراه بوده است. لذت خوردن غذاهای خوشمزه و جدید در شهرهای مختلف و در غذاخوری های سنتی یا بازارهای محلی یک شهر همیشه برای ما به یادماندنی و خاطره انگیز است. استفاده از خوراک های سنتی یک شهر می تواند شادی سفر ما را چند برابر کند.






تنوع خوراکی های ایرانی و متناسب بودن آن با ذائقه های مختلف باعث می شود که در هر شهر و منطقه ای مزه جدیدی برای چشیدن داشته باشیم. غذاهای سنتی شامل خوراک های اصلی، میان وعده ها، نان ها و شیرینی ها، عرقیجات و دم نوش ها، ترشی ها، مرباها، پیش غذاها و مکمل های سنتی است که با فرهنگ مردم آن شهر و تنوع گیاهی و جانوری یک منطقه نسبت مستقیمی دارد.



ما هم تصمیم گرفتیم یک عالمه از خوراکی های خوشمزه و هیجان انگیز استان های مختلف کشور را معرفی کنیم تا اگر شما در تعطیلات نوروزی تان به یکی از این مناطق رفتید طعم خوب این سوغاتی های خوشمزه را بچشید. پس سر زدن به رستوران های مقصد سفرتان را برای خوردن غذاهای محلی فراموش نکنید.


● خراسان رضوی


مشهد است و شیشلیک شاندیزش. کباب های معروفی که در ییلاق های مشهد عرضه می شود در جای دیگری پیدا نمی شود. آب نبات زنجبیلی هم از شیرینی های این منطقه است.


● خراسان جنوبی


اگر به خراسان جنوبی رفتید آش شلغم و خورشت ریواس و بلغور پلو یادتان نرود. در خراسان جنوبی انواع مختلف اشکنه مثل اشکنه آلو، نخود، کشک زرد و بادمجان زیاد است. نان سمنو و نان زردی هم از نان های معروف خراسان جنوبی است.


● کرمان


استان کرمان جایگاه خورشت های ایران است، خورشت کنگر کدو، قیمه، به آلو، سیب درختی، آلو میگو، خورشت کلم، باقله و آلوچه از خورشت های معروف کرمان هستند. حلیم بادمجان کرمانی ها هم معروف است. کلمپه، کماج، حاجی بادام، نان چرخی، پفک و برشتوک هم از شیرینی های سنتی کرمان است.


● همدان


همدان دیار ترشی ها و مرباهای عجیب و غریب است. همدانی ها از پوست هندوانه، ترب سیاه و حتی پوست لیموترش و کدو مسمایی مربا درست می کنند. ترشی گردو هم از ترشی های مشهور این استان است. آش میوه، خورشت غوره بادمجان و آبگوشت کلم و آبگوشت سیب سیرغوره از غذاهای معروف همدان است.


فارس


کوفته هلو، رب پلوشیرازی، آش انار، قنبرپلو، کلم پلوی شیرازی و دو پیازه از غذاهای معروف شیرازی اند. انواع عرقیات معطر مثل بیدمشک و بهار نارنج از نوشیدنی های سنتی فارس است. فالوده شیرازی، شکرپنیر و بادام سوخته و مسقطی هم از شیرینی جات و دسرهای فارس است.


مازندران


فسنجان با گوشت مرغابی و انواع پرندگانی که شکم شان با دانه های انار ترش جنگلی و سبزی های معطر پر شده است، از غذاهای رسمی سنتی مازنی اند. بورانی کدو حلوایی و بورانی بادمجان کبابی، ماست دلالی و نازخاتون که ترکیبی از بادمجان کبابی و سبزی معطر و آب غوره است، از دسرهای سفره های مازندرانی هاست. مربای بهارنارنج و مربای تمشک هم خوراکی های هیجان انگیزی است.


● قزوین


استان قزوین است و قیمه نثارش. نان قندی، باقلوای لوزی، شیرینی اتابکی، نان نازک و نان برنجی هم از انواع شیرینی این استان است. زغال اخته های ترش و مرغوب قزوین را هم فراموش نکنید.


● گلستان


هل آش، گوجه آش و ماش آش از خوراکی های لذیذ گلستان اند. چوروک نان سنتی این منطقه است.


● سمنان


غذاهایی مثل ته چین و چرتمه پلو دارد. کشک و پسته هم که محصولات اصلی این استان هستند.


● چهارمحال و بختیاری


اسم کباب بختیاری را که شنیده اید، در فهرست همه رستوران های ایرانی هم پیدا می شوداین غذای گوشتی غذای محلی چهارمحال و بختیاری است. کاچی های چهار محالی هم معروف اند.


● گیلان


کباب ترش گیلانی که گوشت خوابانده شده در رب انار و ادویه است، شیش انداز، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و کوکوی خاویار ماهی از غذاهای معروف گیلانی است. نمک سبز هم یک افزودنی معطر گیاهی برای ماست است. زیتون پرورده هم یادتان نرود. حلوای درونگ، کلوچه و مربای ازگیل هم از شیرینی جات این استان است.


● کرمانشاه


وقتی به کرمانشاه رفتید از خوردن خورشت خلال بادام، دنده کباب، سیب پلو و کوکوی پاغازه غافل نشوید. نان برنجی، روغن کرمانشاهی و کاک هم خوراکی های مقوی این استان است.


● اردبیل


اردبیل است ومزه آش دوغ اش. در هوای خنک اردبیل، خوردن آش دوغ محلی خیلی مزه می دهد. پلو قیسی هم یکی دیگر از غذاهای معروف اردبیلی است. خوردن و بردن عسل سبلان و ساری حلوا را فراموش نکنید.


● زنجان


آش گندم و خورشت شش انداز که خوراکی از گردو، خرما، روغن و تخم مرغ است، از غذاهای معروف زنجان است.


● اصفهان


اسم اصفهان که می آید ناخودآگاه صدای جلیز و ولیز بریانی در ذهن تداعی می شود. هر چند بریانی معروف ترین غذای اصفهان است، اما از خورشت ماست، حلیم بادمجان و گوشت و لوبیا هم نباید غافل شویم. ناگفته نماند که زرشک روی همه غذاهای اصفهانی هم خوردن دارد. گز و پولکی هم که شیرینی های معروف اصفهان هستند.


● ایلام


نان ساجی، نان پپگ، کوفته سیرابی و قیماق از غذاهای بومی ایلام است.


● خوزستان


خوردن سمبوسه و فلافل های تند دست ساز، در حالی که روی پل کارون ایستاده اید توصیه می شود. قلیه ماهی، پلو شوشتری، ماهی صبور و حریسه از غذاهای معروف خوزستانی ها است.


● تبریز


اسمش که می آید ناخودآگاه دل آدم برای کوفته تبریزی پر می کشد، کوفته تبریزی مشهورترین غذای آذربایجان شرقی است. فوت کوزه گری لازم دارد تا موقع پختن از هم باز نشود. پیخاخ قیمه هم خوراکی لذیذ از گوشت و پیاز و زعفران و خلال بادام است که چشیدن آن را پیشنهاد می کنیم. خورشت هویج هم یک خورشت آذری است. شیرینی قرابیه، نوقا و حلوا گردویی هم از انواع شیرینی این استان است.


● یزد


شیرینی های یزدی در همه ایران مانند ندارند، لوزپسته، لوزبادومی، لوزنارگیل، کیک یزدی، باقلوا، پشمک، قطاب و حاجی بادوم از شیرینی های خوشمزه یزدی هستند. آش شولی، آش شلغم، حلیم و کوفته یزدی هم از غذاهای خوشمزه یزد است.


● لرستان


آش بادمجان، قلیه ترش، کباب بروجردی و آش ترخینه از خوراکی های معروف استان لرستان است.


● کردستان


بریان کباب یا کباب ترکی از غذاهای سنتی رسمی کردستان است. کنگرماست و کلانه که ترکیبی از نان محلی و پیازچه و کره محلی است از پیش غذاهای کردی اند. کوکوی کنگر، آش کردی، آش گزنه و دوغ هم از دیگر خوراکی های این منطقه است.


● بوشهر


قلیه اسفناج، دمپختک ماهی و انواع خوراک بر پایه میگو، غذاهای اصلی بوشهری هاست. رنگینک خرماو نان پادرازی هم از شیرینی های سنتی بوشهری است.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:52 - 0 تشکر 515968

چطور با نوزادتان سفر کنید؟


اگر هوای مقصد گرم و آفتابی است، بیش از یک ساعت فرزندتان را در معرض نور آفتاب قرار ندهید. پوست کودکان تحمل گرما و آفتاب شدید را ندارد و خیلی سریع می‌سوزد.


معمولا اولین سفر با کوچولوها جالب و در عین حال نگران‌کننده است. والدین جوان معمولا تجربه سفر با یک نوزاد، شیرخوار یا کودک را نداشته‌اند و در مورد نحوه آغاز سفر، مکان سفر و چگونگی مراقبت از فرزندشان سوالاتی دارند. اگر شما هم امسال اولین سالی است که سه نفری می‌خواهید به مسافرت بروید، این مطلب را بخوانید.


لباس مناسب بردارید


به اندازه کافی برای فرزندتان لباس بردارید، زیرا کوچولوها زیاد لباس کثیف می‌کنند و اگر به اندازه لباس برندارید مرتبا مجبورید طی سفر لباس‌های او را بشویید و خشک کنید. ترجیحا لباس‌هایی که برمی‌دارید نخی باشند که راحت شسته شوند، لک نگیرند و نیازی به اتو نداشته باشند.


لباس گرم را فراموش نکنید، چون ممکن است شب‌هنگام هوا سرد شود.


اگر هوا گرم است، دنبال تی‌شرت‌های آستین کوتاه یا بندی نباشید، زیرا آفتاب می‌تواند دست‌ها و سرشانه‌های کودک را بسوزاند. لباس‌های خنک ولی آستین‌دار بردارید و برای اینکه عکس‌های زیبایی داشته باشید، لباس‌هایی را انتخاب کنید که با هر لباس دیگری بیاید.


داخل چمدان فرزندتان یک پتو و بالش کوچک و تمام داروهای مورد نیازش را هم بگذارید. کلاه لبه‌دار اگر تابستان است و کلاه پشمی اگر هنوز هوا خنک است، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، پوشک، کرم سوختگی، کرم مرطوب‌کننده و کفش‌های او را هم از قلم نیندازید.


راحتی او را مهیا کنید


اگر برای چند هفته به مسافرت می‌روید و فرزند شما هنوز اهل زیاد خوابیدن است، حتما آغوشی یا کالسکه او را بردارید. شیرخواران در حالت دراز کشیده راحت‌تر هستند و در ضمن، بودن در کالسکه آنها را در برابر آفتاب و باد و باران حفاظت می‌کند. حتی می‌توانید از کالسکه به جای تخت او در شب استفاده کنید، به شرطی که کالسکه او قابلیت حالت خوابیده را داشته باشد.



در ساک دستی کودک خود حتما پوشک، شیشه شیر، شیرخشک، دستمال مرطوب (برای تمیز کردن کودک)، آب جوشیده یا آب معدنی، یک دست لباس تمیز، یک دست لباس راحتی و کیسه نایلونی برای پوشک کثیف بردارید


اگر با هواپیما سفر می‌کنید


از یک ماهگی مگر در شرایط خاص که پزشک صلاح ببیند، فرزند شما می‌تواند سوار هواپیما شود.


هر چند وقت یکبار به فرزندتان شیر یا آب بدهید تا به دلیل خشکی هوای داخل هواپیما، آب بدنش کم نشود.


فراموش نکنید در ارتفاعات، فرزندتان دچار گرفتگی گوش می‌شود که دردناک است. برای از بین بردن این حالت، به وی مقداری شیر یا آب بدهید.


اگر فرزندتان کمتر از دو سال سن دارد، او را در بغل نگه دارید و کمربند ایمنی مخصوص را ببندید.


اگر با قطار سفر می‌کنید ‍


قطار در مقایسه با اتومبیل وسیله راحت‌تری است. اگر کودک شما کمتر از سه ماه سن دارد، حتما در روز سفر کنید، اما اگر بزرگ‌تر است، شب را برای سفر انتخاب کنید.


فرزندتان را روی صندلی طرف راهرو بنشانید و از نشاندن او کنار پنجره خودداری کنید. اگر هوا سرد است، خوب او را بپوشانید و از لباس‌هایی استفاده کنید که زیپ یا دکمه‌دارند و راحت قابل باز و بسته‌شدن هستند. جوراب و کفش هم حتما پای او کنید، اما اگر هوا گرم است، می‌توانید برایش از لباس راحتی استفاده کنید.



اگر با اتومبیل سفر می‌کنید


ترجیحا روز و ساعاتی را برای سفر انتخاب کنید که خیابان‌ها ترافیک نباشد. اگر در تابستان می‌خواهید به سفر بروید، ۴ صبح بهترین زمان برای حرکت است. اگر ظهر حرکت کنید گرما ناراحت‌کننده می‌شود.


تهویه اتومبیل را همیشه روی درجه کم تنظیم کنید تا هوای داخل اتاق خشک نشود. از آنجا که بدن نوزادان نمی‌تواند دما را تنظیم کند، در دمای خیلی شدید مخصوصا در تابستان دچار کم‌آبی می‌شوند. هر نیم ساعت به آنها شیر بدهید و لباس سبک و خشکی به تنشان کنید.


اگر هوا خیلی گرم بود، می‌توانید درجه کولر ماشین را تنظیم کنید، اما اگر کولر ندارید، می‌توانید دستمالی را نم‌دار کنید و به صورت و دست و پای او بمالید.


اما اگر هوا خنک است، به اندازه کافی لباس به تنش بپوشانید و مخصوصا شب هنگام، پتو را فراموش نکنید، جوراب‌ها را هم از پای فرزندتان درنیاورید، چون پاها خیلی سریع سرد می‌شوند و باعث می‌شود کودکتان سرما بخورد.



نکته بسیار مهم اینکه اگر هوا آفتابی و گرم است، هرگز کودکتان را در اتومبیل با شیشه‌های بسته تنها نگذارید


اگر به خارج از کشور سفر می‌کنید!


اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، فراموش نکنید نام فرزندتان را در پاسپورت خود اضافه کنید. پیش از حرکت، هتل را رزرو کنید تا بچه به بغل مجبور نباشید دنبال مکان استقرار بگردید.


حتما اعلام کنید که کودکی همراه شماست تا هر آنچه لازم است مانند تخت اضافه، صندلی غذا و… آماده باشد. پیش از عزیمت نیز به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا در صورت لزوم، واکسن مربوطه تجویز شود و پزشک به شما بگوید لازم است چه داروهایی همراه داشته باشید.


اگر به خارج از کشور سفر می‌کنید، تغییر ساعت‌ها می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. تا حد ممکن فرزند خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید تا ساعات داخلی بدنش سریع‌تر تنظیم شود. بعد از چند روز، فرزندتان کاملا به وضعیت جدید عادت می‌کند.



وقتی به محل رسیدید


وقتی به محل رسیدید می‌توانید از اقامت خود لذت ببرید، اما به این نکات توجه کنید:


- اگر هوای مقصد سرد است، مراقب باشید کودکتان سرما نخورد. موقع بیرون بردن او، لباس گرم و کلاه و شال را فراموش نکنید.


 - اگر هوای مقصد گرم و آفتابی است، بیش از یک ساعت فرزندتان را در معرض نور آفتاب قرار ندهید. پوست کودکان تحمل گرما و آفتاب شدید را ندارد و خیلی سریع می‌سوزد. حتما سر او کلاه لبه‌دار بگذارید یا چتر همراهتان باشد. ساعاتی را برای گردش انتخاب کنید که هوا خیلی گرم نیست، مثلا قبل از ۱۱ صبح و بعد از ۵ بعدازظهر به گردش بروید. کرم ضدآفتاب را هم فراموش نکنید.


 - شنا کردن یا بردن در آب دریا برای کودکان زیر یک سال ممنوع است. باد، گرما، سروصدا و… می‌تواند سبب ترس آنها شود.


 - اگر به روستا یا جنگل می‌روید، مراقب حیوانات گزنده که داخل علف‌ها هستند، باشید. پاپوش مناسبی پای او کنید و اگر احساس کردید دچار گزیدگی شده و مرتبا خود را می‌خاراند، به اورژانس مراجعه کنید.


 - اگر به کوه می‌روید باید بدانید که هر چه بالاتر می‌روید، هوا رقیق‌تر و تنفس سریع‌تر می‌شود و قلب شما تندتر می‌زند. در نتیجه ممکن است دچار سردرد، حالت تهوع و مشکلات خواب شوید. اگر کودکی همراه شماست از ۱۵۰۰ متر بالاتر نروید.


منبع : روزنامه سلامت

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:52 - 0 تشکر 515969

آنچه یک مسافر باید در مورد گمرک بداند


در تمام کشورهای جهان، مسافران پروازهای خارجی باید از بخش گمرک فرودگاه عبور کنند و ماموران گمرک اجازه دارند تمام بارهای شما را از نظر تجاری یا مسافری بودن بررسی کنند و در صورتی که شما بیش از میزان اعلام شده، وسایل نو به همرا داشته باشید، ممکن است مجبور به پرداخت جریمه شوید.


معمولا در پروازهای بین‌المللی قبل از رسیدن به مقصد، به شما فرم‌های مربوط به گمرک داده می شود. آنها را با دقت و صداقت پر کنید. توجه داشته باشید در صورت ارائه اطلاعات نادرست، دچار مشکل خواهید شد. این فرم معمولا به زبان انگلیسی است و اگر برای پرکردن آن، مشکل دارید از یکی از افراد همراه که به وی اطمینان دارید، درخواست کمک کنید.



در گمرک همه فرودگاه‌ها، شما با ۲ خروجی رو به رو خواهید شد؛ کانال سبز و کانال قرمز.


کانال سبز


کانال سبز بازرسی ندارد و مخصوص کسانی است که نیازی به اظهار کالای همراهشان ندارند. در گمرک‌های ایران، مسافران خروجی می توانند علاوه بر وسایل سفر و لوازم شخصی، کالاهای ایرانی به هرمیزان و کالای غیرایرانی تا سقف مقرر در آیین‌نامه مسافران ورودی را همراه داشته باشند مشروط بر آن‌که هر دو گروه کالا جنبه تجاری پیدا نکند.


کانال قرمز


کانال قرمز ویژه مسافرانی است که بارهای همراهشان از نظر قوانین گمرکی نیاز به بررسی دارد؛ معمولا در این بخش، شما باید چمدان‌هایتان را باز کنید تا مامور گمرک آنها را بررسی کند. در صورتی که وسایل نو همراه شما از میزان مجاز و تعیین‌شده بیشتر باشد باید جریمه بپردازید. عموما در همان فرودگاه شعبه بانکی وجود دارد که شما می‌توانید میزان جریمه تعیین‌شده را پرداخت کنید و با ارائه قبض پرداختی، بار خود را پس بگیرید.


آنچه یک مسافر باید در مورد گمرک بداند

برای بررسی بیشتر این قوانین سری به سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران زدیم و شما می‌توانید چکیده قوانین تعیین‌شده و سایر اطلاعات ضروری خود را که برای شما جمع‌آوری کردیم در این بخش مطالعه کنید.


بر اساس قوانین ایران، خارج کردن اشیای عتیقه و کتب خطی ممنوع است. خروج انواع خشکبار به همراه مسافر به مقداری که جنبه تجاری نداشته باشد بلامانع است، اما حداکثر مقدار مجاز پسته برای خروج به ازای هر گذرنامه ۱۰ کیلوگرم و زعفران به ازای هر گذرنامه ۱۰۰ گرم است. البته توجه داشته باشید خروج پسته، مغز پسته و زعفران برای مسافران عتبات عالیات و سایر اماکن مقدسه ممنوع است.


خروج فرش دستباف به همراه مسافر تا سقف ۲۰ متر مربع مجاز بوده و محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش همراه مسافر در سقف متراژ ذکر شده وجود ندارد.


خروج فرش همراه مسافر علاوه بر مرزهای هوایی از مرزهای زمینی و دریایی نیز مجاز است. فرش‌های نفیس و سایر اشیایی که دارای ارزش‌های تاریخی و میراث فرهنگی هستند، مستثنا هستند. البته توجه داشته باشید خروج فرش همراه مسافر به مقصد کشورهای زیارتی عراق، سوریه و عربستان‌سعودی ممنوع است.


خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر، حداکثر تا میزان ۱۵۰ گرم از انواع مصنوعات طلا مجاز خواهد بود. خروج مصنوعات و ظروف نقره به عنوان هدیه و سوغات توسط مسافر حداکثر تا میزان ۳ کیلوگرم مجاز است مشروط بر این که اشیای مذکور از زمره آثار فرهنگی و تاریخی محسوب نشود.



براساس قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران، ورود برخی کالاها یا صدور آنها به طور کلی ممنوع است. بعضی از این کالاها عبارتند از


آنچه یک مسافر باید در مورد گمرک بداند

۱‌‌ـ‌ مشروبات الکلی ۲‌‌ـ‌ وسایل قمار ۳‌‌ـ‌ اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه و منفجره ۴‌‌ـ‌ مواد مخدر ۵‌‌ـ‌ نشریات، تصاویر، فیلم، عکس و هر کالایی که مغایر شوونات مذهبی و ملی کشور باشد ۶‌‌ـ‌ سایر کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارد یا ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ممنوع شناخته شده است.


یخچال، یخچال فریزر، فریزر، تلویزیون و رادیو ضبط (به استثنای رادیو ضبط پرتابل) از فهرست کالاهای مسافری با معافیت گمرکی حذف شده است.



این ممنوعیت شامل کالای همراه مسافران عادی مبادی مجاز ورودی و مناطق آزاد تجاری صنعتی هم می‌شود.


ممنوعیت ورود کالاهای مذکور شامل آن دسته از مسافران ورودی می‌شود که از معافیت مسافری استفاده نمی‌کنند و در عوض اقدام به خرید از فروشگاه‌های شاهد در مبادی ورودی کشور می‌کنند.


ورود و ترخیص اقلام مخابراتی «تلفن بی‌سیم و…» منوط به ارائه مجوز از وزارت ارتباطات است.


ورود و ترخیص گیاهان « گل، نهال و… » و انواع بذر نیاز به ارائه مجوز از قرنطینه نباتی دارد.


ارسال تمامی آثار صوتی (اعم از CD و نوار) که دارای مجوز تکثیر از مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، به خارج از کشور و از تمامی مبادی خروجی، با رعایت تمامی مقررات و ضوابط گمرکی به هر میزان مجاز است.


ارسال نوارهای کاست فاقد مجوز تکثیر نیز با تشخیص و مجوز ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بلامانع خواهد بود.


خروج آثار صوتی و تصویری و رایانه‌ای و آثار مکتوب شامل کتاب و مطبوعات با رعایت سایر مقررات (تجاری نبودن) از طریق واحدهای پستی بلامانع است.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:52 - 0 تشکر 515970

ایرانی هایی که دوست دارند سفر خارج برن بخوانند


در آذرماه نیز همچون ماه های قبل، تورهای خروجی به مقصد کشورهای همسایه که در فصل پرگردشگر قرار دارند، نسبت به سال قبل افزایش داشت. در تورهای داخلی هم افزایش تقاضای سفر محدود به کیش، مشهد و قشم شد. این درحالی است که بسیاری از نقاط کشور شرایط مساعدی برای سفر دارند.


به گزارش ایران ویج ، تعطیلی های آذرماه برای بسیاری از مردم فرصت سفر به حساب می آید حال این سفر می تواند داخل کشور و به شهرهای مختلف باشد یا به خارج از کشور و دیدن نقاط دیگر دنیا صورت بگیرد.


نگاهی به آگهی های اینترنتی و روزنامه ها نشان از تعداد بیشتر تبلیغ برای سفر خارجی دارد چراکه تعداد آگهی های تورهای خارجی به حدود ۵۵۰ رسیده اما تعداد آگهی تورهای داخلی به ۳۵۰ تور نیز نمی رسد.


این اتفاق یا ناشی از آن است که تور داخلی نیاز به معرفی ندارد یا حاکی از علاقه کمتر مردم به تورهای داخلی است به این معنی که مردم برای سفر داخل کشور کمتر به سراغ تور می روند و مسافرت خانوادگی و با ماشین شخصی را ترجیح می دهند. از نکات قابل تأمل دیگر محدود بودن مقاصد تورهای داخلی است درحالی که در این فصل از سال بسیاری از نقاط کشور از آب و هوای مساعدی برای سفر بخوردار هستند.


در این بین مدیران تور برخی از دفاتر خدمات مسافرتی درباره بازار تورهای خود در این ماه، نظرات متفاوتی ابراز داشته اما عموم آنها بر افزایش سفرهای خارجی تاکید داشتند.


● تورهای خلیج فارس


ایرانی ها در آ ذرماه خیلی از تورهای دوبی استقبال کرده اند و می توان گفت نسبت به سال قبل در خواست بیشتر بوده است. درحالی که تور چهارروزه آن چنان با استقبال مواجه نشده، تورهای سه روزه دوبی تکمیل شده اند و در برخی موارد حتی پروازها جا نمی دهند.


استقبال از تور دوبی در شرایطی است که این کشور در فصل پرگردشگر به سر می برد و هتل ها از تما ظرفیت خود استفاده می کنند. درنتیجه قیمت سفر به این کشور ارزان به حساب نمی آید.


به عنوان مثال تور با هتل ۳ ستاره حدود ۵۰۰ هزار تومان خواهد شد. در همین زمان تور تایلند در هتل ۳ ستاره با وجود کاهش قیمت یعنی چیزی در حدود ۷۵۰ هزار تومان تماس زیادی داشته اما مسافر قطعی کم داشته است.


● تور سوریه و لبنان


اما برای سوریه و لبنان، تعداد مراجعه کننده زیاد است و هرهفته نیز تور اجرا می شود. بدین ترتیب می توان گفت اوضاع آشفته و درگیری های اخیر سوریه نیز تاثیر زیادی در مسافرت مردم نداشته است. به نظر می رسد نام کشور لبنان برای متقاضیان سفر چندان آشنا نمی آید و تنها در کنار نام سوریه مسافر جذب می کند و این درحالی است که لبنان یکی از کشورهای توریستی در دنیا به حساب می آید.


● تور ترکیه


درمورد کشور همسایه، ترکیه که یکی از مقاصد همیشگی ایرانیان به حساب می آید، سال قبل شلوغ تر بوده است. سفر به مقصد ترکیه با وجود آن که فصل کم گردشگر بوده و قیمت پایین است، یعنی حدود ۳۵۰ هزار تومان برای تور سه شب اما تعداد افت پیدا کرده است. این درحالی است که تور دوبی ۴۸۰ هزار تومان است.


از نکات جالب در تورها، تفاوت استقبال از آنها به فاصله یک روز است به این معنی که تورهای شنبه تا سه شنبه متقاضی داشت اما تور یکشنبه تا چهارشنبه خیلی کمتر ثبت نام شد.


● تورهای داخلی


در تورهای داخلی، مقاصد مشهد و کیش خواهان زیادی دارد و لازم به ذکر است تور کیش حدود ۲۵۰ هزار تومان و تور هوایی مشهد حدود ۳۰۰ هزار تومان قیمت داشت. در شرایطی که تورهای داخلی به مقصد کیش، قشم و مشهد نسبت به سال گذشته متقاضی بیشتری داشته است اما شهرهای دیگری که در حال حاضر از آب و هوای خوبی برای سفر برخوردار هستند یا در آذرماه مراسم خاص داشتند، در فهرست مقاصد تورها جایی نداشتند.


● تور خارجی در صدر


در مقایسه کلی میان تورهای داخلی و خارجی، متقاضی و مسافر تورهای خارجی بیشتر بوده است. بدین ترتی بمردم علاقه مند به سفر در وهله اول مقصد و هدفف مدت زمان و تاریخ معین و درنهیت نیز قیمت و هزینه سفر را مدنظر دارند. به همین دلیل اگر از کشورهای اروپایی که هزینه بالایی لازم دارند و گرفتن ویزا سختی و شرایط خاص خود را می طلبد و درنتیجه چندماهی پیش از سفر باید تصمیم گرفت درمورد سایر مقاصد که عمومیت بیشتری دارند علاقه مندان به سفر باتوجه به نکاتی تصمیم گیری می کنند.


در کنار تمام مسائل و انگیزه انتخاب مقاصد داخلی و خارجی این پرسش باقی می ماند که چرا تنها مقاصد کیش، قشم و مشهد آگهی دارند و چرا وقتی بسیاری از شهرها در آذرماه مراسم آیینی و سنتی مختص به خود دارند و یک مقصد ناب محسوب می شوند، توری وجود ندارد؟


● رقابت برای جذب مسافران در سفرهای نوروزی


تبلیغات گردشگری آژانس های خدمات مسافرتی برای تعطیلات نوروز باستانی از اواسط پاییز آغاز شده است. برخی از این آژانس های مسافرتی با هدف گرفتن تعطیلات نوروز، مردم را برای رفتن به سرزمین های اروپایی تشویق می کنند و برخی از آژانس ها نیز وعده دیدار با سواحل دریای سیاه و تورهای فرهنگی قونیه در ترکیه به مردم می دهند.


در بالای لیست تمام این تبلیغات نیز تلاش برای بردن مردم به ترکیه خودنمایی می کند. جایی که سالانه بیش از یک میلیون و ۷۵۰ هزار مرتبه از ایرانیان پذیرایی می کند. برخی از آژانس های مسافرتی هم با استفاده از دلارهای مسافرتی، پاسپورت مسافران را می گیرند تا از سهمیه قانونی ارزی استفاده کنند و در نتیجه با کمتر از ۶۰ هزار تومان می توان به سرزمین ترک ها سفر کرد.


برای گرفتن بلیت رفت و برگشت و اقامت کمتر از یک هفته در استانبول و سایر شهرهای گردشگری دیار بکر، آژانس های تهران قیمت هایی از ۱۶۰ هزار تا یک میلیون تومان پیشنهاد می شود.


کشورهای اروپایی هم مشتریان خود را دارند. برخی تورهای گردشگری در تهران، با تبلیغات فراوان از مشتریان می خواهند برای سپری کردن یک هفته ای در پایتخت های معروف اروپا، مانند لندن، رم و پاریس، قیمت هایی از دو و نیم تا شش میلیون تومان بپردازند، البته برای هر نفر یعنی یک خانواده چهار نفره باید ۱۰ تا ۲۴ میلیون تومان برای مسافرت اروپایی نوروز خود هزینه کند اما هزینه رفتن به پایتخت های نزدیک تر اروپایی مانند مسکو و کی یف و اقامت یک هفته ای در سرمای استخوان سوز این شهرها از دو میلیون تومان شروع می شود، هرچند قیمت بلیت هواپیما برای این مقاصد تا ۲۰۰ هزار تومان هم کاهش یافته، البته با دادن پاسپورت و داستان ارز مسافرتی.


برخی از تورهای گردشگری نیز بردن مسافران به آمریکای لاتین را برای نوروز پیشنهاد می دهند. اقامت رویایی در سواحل ریودوژانیرو یا آمازون برای هر فرد سه تا چهار میلیون تومان هزینه دارد که بسته به اقامت در هتل های درجه سه و دو گاهی تا هفت میلیون تومان هم خرج برمی دارد. در این میان از کشورهای آفریقایی مانند آفریقای جنوبی هم می توان نام برد که مشتریان خود را دارد، ولی تبلیغات برای گذراندن تعطیلات نوروز در سرزمین الماس به مردم می گوید برای پرداخت دو تا سه میلیون تومان خود را آماده کنند.


● جنوب شرق آسیا، گردش های متوسط


در وسط لیست بلندبالای کشورهای خارجی که از نزدیک ترین آنها، مانند سرزمین های حاشیه خلیج فارس شروع می شود و تا آن سوی کره خاکی ادامه دارد، کشورهای جنوب شرق آسیا وضعیت متوسطی دارند. رفتن به این کشورها، مانند تایلند، اندونزی و مالزی حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه دربر دارد.


تورهای گرانقیمتی هم هستند که رفتن به سرزمین چشم بادامی ها را تا حد دو میلیون تومان بالا برده است. در وسط این لیست هم معمولا قیمت سفر در روزهای نوروز برای مقاصد آسیای شرقی، ۹۰۰ تا یک میلیون تومان اعلام شده است.


هرچند برخی از تورها از واژگانی مانند «تمام اقساط» استفاده می کنند ولی قیمت بالاتر و کیفیت پایین تر این تورها نشان می دهد هر «قسطی» بودنی، بی حکمت نیست.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:53 - 0 تشکر 515971

انواع ویزاکارت را بشناسید


شرایط ویزا برای سفر به کشورهای خارجی ۲ گونه است؛ یا کشور مزبور از اتباع ایرانی درخواست ویزا می‌کند ‌یا به موجب قراردادهای فی‌مابین، اتباع دو کشور از دریافت ویزا معاف هستند. پس اولین قدم برای سفرهای خارجی این است که مشخص کنید کشور مورد نظر از شما ویزا می‌خواهد یا خیر‌؟


ابتدا بهتر است ببینیم اصلا ویزا چیست و چه کاربردی دارد؟ ‌ویزا مدرکی است که ضمیمه گذرنامه شما می‌شود و نشان می‌دهد که یکی از نمایندگان دولت آن کشور در سفارتخانه یا کنسولگری‌، درخواست شما مبنی بر ورود به کشور متبوع خود را بررسی و تشخیص داده است که شما دارای شرایطی هستید که برای هدفی خاص به آن کشور وارد می‌شوید.


در عین حال باید توجه داشت، گرفتن ویزا تضمین ورود به کشور مورد نظر نیست و افسران مهاجرت در مرزها می‌توانند از ورود مسافران به دلایل مختلف جلوگیری ‌کنند.



به طور معمول ویزا در مبادی ورودی هر کشوری، نشان‌ می‌دهد هدف سفر شما چیست، چه مدت در آن کشور اقامت خواهید کرد و آخرین مهلتی که برای ورود به کشور مورد نظر دارید، چه تاریخی است.


انواع ویزا


ویزا انواع مختلفی دارد که براساس هدف اعلام شده از سوی شما و ارائه مدارک برای اثبات آن صادر می‌شود. ویزاهای رایج عبارتند از: ویزای توریستی،‌ دانشجویی،‌ تجاری، ‌پژوهشی و…‌ پس اکیدا توصیه می‌کنیم از ابتدا باید روادید دریافت شده توسط مسافر مناسب فعالیت مورد نظر (تجاری، توریستی، دانشجویی یا هر نوع دیگر) باشد. در غیر این صورت ممکن است مسافر در طول سفر دچار مشکلات احتمالی شود.


ویزا و انواع آن


ویزا می‌تواند به صورت singleصادر شود که در این صورت به شما تنها اجازه یک بار ورود به آن کشور را می‌دهد. همچنین‌ ویزای شما ممکن است multiple باشد که به این ترتیب، شما امکان ورود و خروج متعدد به کشور صادرکننده ویزا را در طی مدت اعتبار ویزا خواهید داشت.


پس اگر نیاز به مسافرت بعدی به کشور مورد نظر خود را دارید، به خاطر این‌که مجبور نباشید برای سفر بعدی ویزا بگیرید، سعی کنید ویزایی با مدت اعتبار طولانی‌تر و به صورت multiple بگیرید.


نکته مهمی که ‌‌باید به آن اشاره کرد، قانون عدم امکان تمدید ویزا برای ویزاهای توریستی و ویزاهای کمتر از ۶ ماه اعتبار است، البته در مواردی خاص مانند مشکلات پزشکی این کار انجام می‌شود.



از ویزا به خوبی نگهداری کنید


به خاطر داشته باشید که در یک کشور خارجی، گذرنامه به منزله کارت شناسایی و برگه هویت شماست و همچنین داشتن ویزا به منزله ورود قانونی شما به خاک آن کشور است که به همین دلیل باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشید‌.


از تمامی صفحات گذرنامه و ویزا ۲ سری فتوکپی تهیه کرده و یکسری را در محل اقامت گذاشته و سری دیگر را همراه خود داشته باشید تا در صورت سرقت یا مفقود شدن گذرنامه از آنها استفاده کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:53 - 0 تشکر 515972

تغذیه در سفرهای غارنوردی


غارنوردی شاید یکی از معدود شیوه های گردشگری باشد که برای انجام دادنش مجبورید اصول حرفه ای را یاد بگیرید. از خورد و خوراک و پوشاک گرفته تا راه رفتن و خزیدن و آویزان شدن!


فعالیت بدنی در غار در دمایی بین ۱۲ ۸ درجه سانتی گراد و در رطوبت انجام می گیرد و از طرفی هم احتمال خیس شدن لباس های غارنورد بر اثر تماس های مکرر با محیط درونی و همچنین استرس های ناشی از تاریکی، اضطراب و فشارهای روحی و خستگی زیاد پس از فعالیت وجود دارد. بنابراین باید رژیم غذایی خاصی را در یک سفر غارنوردی در نظر گرفت.


از آنجا که فعالیت درون غار یک فعالیت هوازی است، غذاهایی مثل گوشت، حبوبات، سبزیجات، غلات، بادام زمینی، میوه های ترش خشک شده و انواع آجیل که دارای آهن فراوان هستند، می توانند به یک تلاش نسبتا سنگین هوازی کمک کنند.


از میان مواد غذایی معدنی، باید توجه بیشتری به عناصر سدیم، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، کلر، مس، فسفر، و روی داشته باشید. بهترین روش برای دریافت حداکثر مواد مغذی توسط سلول های بدن انتخاب غذاهای کامل مثل نان سبوس دار، غلات، میوه جات، و سبزیجات تازه، گوشت ، شیر کم چربی و سایر فرارده های لبنی است.


زمانی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد نقش ویتامین های گروه کمپلکس در سوخت و ساز پروتئین و چربی و قند نمایان می شود و انسان نیاز بیشتری به ویتامین های B۳ , B۲, B۱ پیدا می کند و منابع غنی این ویتامین ها نان های کامل و حبوبات و سبزیجات و میوه جات است


مصرف روزانه ویتامینC که در میوه های ترش مزه، گوجه فرنگی، میوه هایی با پوست زرد، سبزیجات تازه تیره رنگ و مرکبات وجود دارد، باید در دستور رژیم غذایی یک غارنورد قرار گیرد.


زمانی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد نقش ویتامین های گروه کمپلکس در سوخت و ساز پروتئین و چربی و قند نمایان می شود و انسان نیاز بیشتری به ویتامین های B۳ , B۲, B۱ پیدا می کند و منابع غنی این ویتامین ها نان های کامل و حبوبات و سبزیجات و میوه جات است.


ویتامین E، A هم در رژیم غذایی غار نورد از اهمیت خاصی برخوردار است و چربی های گیاهی و نباتی و دانه های روغنی از قبیل مغز بادام، فندوق و بادام هندی و انواع تخمه حاوی این ویتامین هستند.


پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها (قند و نشاسته) منبع تامین انرژی برای بدن هستند و رژیم غذایی روزانه در غار بهتر است ۱۵ ۱۰ درصد از پروتئین های حیوانی و گیاهی به نسبت مساوی، ۲۰ ۱۵ درصد از چربی های نباتی و حیوانی و ۷۰ ۶۵درصد از مواد قند و نشاسته تامین گردد.انواع کربوهیدارت ها (قند و نشاسته) نقش مهمی در تغذیه روزانه یک غارنورد دارد و برخی از مواد غذایی پر کربوهیدرات عبارتند از انواع نان، میوه جات، سبزیجات، انواع شیرینی و مربا وعسل و قند و شکر، فراورده های سیب زمینی، غذاهای خمیری شکل مانند ماکارونی، برنج و سوپها، که می بایست از شیرینی جات و قند و شکر به مقدار کمتری استفاده شود.


کمبود آب باعث خستگی و کوفتگی عضلات و عملکرد ضعیف فعالیت جسمانی شده و در نهایت تمام وضعیت بدن مختل می شود. بنابراین نوشیدن آب قبل از احساس تشنگی را فراموش نکنید


آب در کلیه مراحل حیاتی بدن نقش دارد و مهمترین تنظیم کننده برای تمام واکنش های شیمیایی در بدن است، همچنین آب باعث هضم و جذب مواد مغذی حلال و تنظیم کننده حرارت عمومی رقت خون و در نتیجه تسریع در عمل اکسیژن رسانی و غذا رسانی به تمام سلولها می گردد. آب همچنین باعث دفع مواد زائد از بدن می شود.


کمبود آب باعث خستگی و کوفتگی عضلات و عملکرد ضعیف فعالیت جسمانی شده و در نهایت تمام وضعیت بدن مختل می شود. بنابراین نوشیدن آب قبل از احساس تشنگی را فراموش نکنید. خوردن آب خنک بهتر از آب گرم است چون سریعتر جذب بدن شده و از طرفی مقداری از نمک بدن از طریق تعریق دفع می شود. خوردن نوشابه های گازدار توصیه نمی شود و چای و قهوه نیز بهتر است رقیق نوشیده شوند. ریزه خواری در غار را نیز به خاطر بسپرید یعنی به دفعات زیاد و هر بار به مقدار کم.


حتی الامکان از خوردن انواع سوسیس، کالباس، و چاشنی تند و محرک خودداری کنید. زیرا انواع کنسروها گوشت و سوسیس و کالباس دارای چربی و نمک زیاد بوده و باعث دفع بیشتر آب بدن گردیده و اختلال در دستگاه گوارش را در پی دارند.


در پایان یادتان باشد که پیش از رفتن، زباله های به جا مانده از مواد غذایی را جمع آوری کنید تا هم چهره غار زیبا بماند و هم آلودگی در محیط پراکنده نشود.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:53 - 0 تشکر 515973

چگونه ‌در ‌هواپیما بیمار نشویم؟


کارشناسان می‌گویند با افزایش سفرهای هوایی، محیط هواپیماها و شاید اتاق‌های هتل‌ها آلوده‌تر از سابق شده به گفته آنها این دو محیط ـ که بیشترین تماس گردشگران با آنها است ـ بیشترین میزان آلودگی به باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارند که هر یک از این آلودگی‌ها به تنهایی می‌تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد. بنابراین باید در طول سفر،‌دقت بیشتری در حفظ بهداشت خود داشته باشید.


سرویس بهداشتی، آلوده‌ترین مکان
طی یک تحقیق که توسط سازمان بهداشت و ایمنی سلامت ایالات متحده آمریکا در مورد بهداشت داخل کابین هواپیما انجام گرفت مشخص شد آلوده‌ترین مکان در داخل هواپیما سرویس بهداشتی آن است. براساس این گزارش در هر پرواز صدها نفر داخل یک فضای محدود قرار می‌گیرند و مجبور هستند در مدت پرواز از ۲ یا ۳ دستشویی مشترک استفاده کنند که این مساله باعث افزایش آلودگی می‌شود.
براساس همین گزارش هنگام پرواز یک هواپیمای متوسط تجاری که قادر به حمل حدود ۱۵۰ مسافر است تقریبا ۵ نفر بیمار وجود دارد که البته درصد زیادی از این بیماران به بیماری‌های ویروسی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا هستند و مجبورند از همان سرویس‌های بهداشتی مشترک استفاده کنند.
طبق اطلاعات این گزارش، به دلیل کوچکی فضای سرویس بهداشتی هواپیما امکان رعایت برخی اصول بهداشتی تا حدودی کاهش می‌یابد. به‌عنوان مثال فضای محدود دستشویی باعث می‌شود که کاربر نتواند به خوبی دست‌های خود را با آب و صابون بشوید. بنابراین انواع وسیله‌هایی که همگی مجبور هستیم به آنها دست بزنیم دارای سطح بالایی از آلودگی خواهند بود.
به همین دلیل کارشناسان عنوان می‌کنند که بهترین راهکار برای جلوگیری از آلودگی دستهای ما استفاده از دستمال‌های مرطوب برای باز و بسته کردن در سرویس‌های بهداشتی داخل کابین هواپیما است، این دستمال‌ها معمولا آغشته به مواد ضد عفونی‌کننده دست هستند بنابراین بهترین گزینه برای نظافت دست‌ها خواهد بود.


مراقب صندلی هم باشید
صندلی هواپیما در مقام دوم از نظر آلودگی و انتقال بیماری قرار دارد. بنابراین ضدعفونی کردن این‌وسیله قبل از نشستن روی آن مهم‌ترین نکته رعایت بهداشت هنگام پرواز است. توجه داشته باشید که ۲ قسمت اصلی این صندلی یعنی دسته‌ها و سینی‌های مخصوص غذا مورد نظر کارشناسان هستند.
شرکت‌های هواپیمایی طبق قوانین عمومی IATAموظف به رعایت نکات بهداشتی در داخل کابین هواپیما هستند، اما به دلیل کثرت کار و کمبود وقت شاید این کار به خوبی انجام نشود، بنابراین با استفاده از یک دستمال مرطوب خودتان می‌توانید این کار را کامل کنید.
در این زمینه یکی از سرمهمانداران خطوط هواپیمایی می‌گوید: من بارها دیده‌ام که برخی از مادران هنگام پرواز، کودکان خود را روی سینی‌های غذا تمیز می‌کنند و در برخی موارد حتی پوشک بچه‌ها را روی آن قرار می‌دهند. هرچند این موارد بسیار نادر اتفاق می‌افتد اما همین اندک باید ما را به دقت بیشتر در رعایت بهداشت رهنمون کند.
نکته مهم دیگری که داخل هواپیما باید رعایت کنید این که جز در مواقع ضروری به کتابچه‌ها و وسایل داخل سبد جلوی صندلی خود دست نزنید. این وسایل در هر پرواز بارها مورد استفاده افراد مختلف قرار می‌گیرند و به همین دلیل می‌تواند آلوده باشد و این آلودگی را به بدن شما انتقال دهد.


در کابین هواپیما از بیماران دوری کنید
اگر هنگام سوار شدن به داخل هواپیما با فردی روبه‌رو شدید که علائم مشهود بیماری را دارد حتما از او فاصله بگیرید و اگر تصادفا این فرد کنار شما نشسته بود از مهماندار بخواهید که در صورت امکان جای شما را تغییر دهد، چون خطر ابتلای مسافران به بیماری‌هایی که از طریق هوا منتقل می‌شوند در طول سفرهای هوایی بسیار بیشتر از شرایط عادی خواهد بود. سرخک، آنفلوآنزا و سرماخوردگی از شایع‌ترین انواع بیماری‌ها هنگام سفرهای هوایی هستند. استفاده از ماسک و رعایت نظافت دست‌ها با دستمال مرطوب در طول پرواز، بهترین راه پیشگیری است.


پتو و بالش داخل کابین هواپیما آلوده هستند
رتبه سوم، انتقال آلودگی به بالش و پتوی داخل هواپیما اختصاص دارد. به همین دلیل طبق قوانین جدید هواپیمایی، این‌گونه وسایل باید صرفا به‌صورت یک‌بار مصرف در اختیار مسافران قرار گیرد اما برخی از شرکت‌ها قادر به تامین هزینه‌های این کار نیستند و شاید در خوشبینانه‌ترین حالت، روزانه این تعویض را انجام دهند؛ بنابراین مرکز تجمع بیشترین ویروس‌ها، بالش و پتو خواهد بود. بهترین روش برای جلوگیری از انتقال میکروب و ویروس، استفاده از پتو و بالش یک‌بار مصرف و اختصاصی است که امروزه با ابعاد و وزنی کم قابل خرید هستند.


ایستگاه‌های بازرسی هم آلوده هستند
اما یکی از مراکز آلوده که تاکنون شاید کمتر به آن توجه شده ایستگاه‌های بازرسی قبل از سوار‌شدن به هواپیماست. اگر دقت کرده باشید تعدادی سبد و دمپایی در این ایستگاه قرار داده شده تا هنگام بازرسی از این وسایل استفاده کنید. بنابراین، این وسایل هر روزه چند صدبار توسط مسافران و مراجعان به فرودگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توانند آلودگی زیادی را در بر داشته باشند به عنوان مثال این دمپایی‌ها می‌توانند اصلی‌ترین عامل انتقال بیماری‌های پوستی و قارچی باشند و سبدها نیز می‌توانند برخی از ویروس‌ها را انتقال دهند. بهترین روش برای جلوگیری از تماس دمپایی با پاهای شما، استفاده از جوراب هنگام به پا کردن دمپایی‌ها است. به یاد داشته باشید که این جوراب‌ها را بشویید و در نور مستقیم آفتاب خشک کنید و در مورد سبدها به یاد داشته باشید که در اولین فرصت پس از عبور از ایستگاه بازرسی، دست هایتان را با آب و صابون بشویید یا با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز کنید.
اگر این اصول بسیار ساده را هنگام سفرهای هوایی رعایت کنید، مطمئن باشید که احتمال بیمار شدن‌تان در حد صفر خواهد بود و تعطیلات خوبی را سپری خواهید کرد.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 5:53 - 0 تشکر 515974

توصیه های مهم برای مسافران خارجی


هر گردشگری با هدفی خاص سفر می‌کند؛ یکی برای شناخت بیشتر جهان، دیگری برای کسب تجربه و آن یکی برای آشنا شدن با فرهنگ‌های جدید‌. شما جزو هر یک از این گروه‌ها باشید باید به نکته‌هایی توجه کنید‌.


-هر وقت سفری در پیش داشتید، سعی کنید اطلاعاتی در مورد فرهنگ مردم و ساکنان مقصد سفرتان به دست آورید‌. این نکته در سفرهای خارجی اهمیت بیشتری دارد‌. به خاطر داشته باشید که راه و روش زندگی و فرهنگ شما با دیگر مناطق متفاوت و حتی ممکن است در تضاد باشد‌. رفتاری که برای شما عادی به حساب می‌آید ممکن است در کشور و فرهنگ دیگری توهین‌آمیز محسوب شود‌.


پس شناخت درست فرهنگ مقصد گردشگری برای جلوگیری از سوء تفاهم‌ها ضروری است‌.


برای مثال در تایلند، اشاره کردن به یک شخص، بی‌ادبی محسوب می‌شود‌. در چین، آب دهان انداختن در مراکز عمومی امری عادی است ولی در انگلیس و بسیاری از کشورهای دیگر عملی ناهنجار و غیراخلاقی است‌.


- یکی از راه‌های ساده برای برقراری ارتباط با یک فرهنگ غریبه، یادگیری برخی کلمات ساده مثل سلام، متشکرم و خداحافظ است؛ گاهی همین کلمات معمولی باعث از بین رفتن سوء‌تفاهم‌ها و احساس نزدیکی بیشتر بین شما و مردم دیگر شهر‌ها یا کشورها می‌شود. در ضمن برای کسب اطلاعات عمیق‌تر و یادگیری رسوم محلی، بهترین راه، استفاده از ساکنان محلی به عنوان راهنماست.


- در سفر به لباس پوشیدن خود نیز اهمیت بدهید چون پوشیدن لباس‌های تمیز و مرتب، احترام بیشتر به خود و دیگران است.


فرهنگ چانه‌زنی


در بسیاری از کشورها چانه‌زدن مرسوم است و این کار برای مسافران حتی برای گرفتن مقدار ناچیزی تخفیف نوعی سرگرمی به حساب می‌آید‌. اما این را باید بدانیم که چانه زدن، جا و محل خاص خود را دارد و نباید به آن به عنوان رقابت بین فروشنده و خریدار نگاه کرد‌. البته رفتار خوش را حتی هنگام چانه زدن فراموش نکنید.


متکدیان


خواهش و تمنای متکدیان و فقیران معمولا شرایط سختی را برای توریست‌ها و مسافران با اخلاق ایجاد می‌کند‌.  دیدن این صحنه که یک بچه محصل به جای رفتن به مدرسه مجبور است برای درآمد زندگی خود یا خانواده‌اش گدایی کند، خیلی سخت است، ولی در سفرها هرگز پولی به متکدیان ندهید‌. با کمک مالی به این افراد این‌گونه راه درآمد را بین آنها ترویج می‌دهید‌.


اگر قصد کمک دارید بهتر است لوازم ضروری و مورد نیاز مثل غذا، آب و یا وسایل بهداشتی را به آنها بدهید‌. البته در همه جا بهترین راه کمک، سازمان‌های خیریه مردمی است چون با این روش پول شما مستقیما به افراد نیازمند می‌رسد.


حمایت از انجمن‌های محلی


یک گردشگر می‌تواند به جای اسکان در هتل‌های گران قیمت، از امکانات و خانه‌های محلی منطقه استفاده کند‌. همچنین به جای رستوران‌ها و فست فودها می‌تواند غذاهای محلی بخورد‌. با این کار هم با نحوه آشپزی و غذای محلی آنها آشنا می‌شود و هم به اقتصاد رستوران‌های محلی کمک می‌کند‌. برای تهیه سوغاتی هم به جای خرید از لابی هتل‌‌ ‌یا فرودگاه‌‌ ، ‌ از فروشگاه‌های صنایع‌دستی ‌محلی خرید کنید‌.


احترام به قوانین


احترام به قوانین و مقررات محلی یکی از مولفه‌های گردشگر مسوول و بااخلاق است‌. پس قبل از ‌سفرتان با این مقررات آشنا شوید‌.


این کار بسیار ضروری است چون رفتاری که در کشور شما قانونی است ممکن است در کشوری دیگر مجازات کیفری داشته باشد‌.


محیط زیست‌


در حین سفر حواستان به محیط زیست باشد و در حفاظت از آن کوشا باشید‌. نکات زیر در حفظ اکوسیستم‌های طبیعی به ما کمک می‌کنند:


همیشه در استفاده از آب و انرژی حداکثر صرفه‌جویی را انجام دهید.


ظروف و وسایلتان را به دور از دریاچه‌ها و نهر‌ها بشویید چون ممکن است صابون یا مواد شوینده‌ مورد استفاده به طبیعت صدمه بزند.


زباله‌ها را در سطل‌های مخصوص بریزید و بهتر است با نحوه بازیافت مواد زاید خصوصا در طبیعت آشنا شوید‌. در ضمن ظروف یا کیسه‌های زاید را با خود به منزل یا هتل نبرید.


هرگز کیسه‌های زباله را کنار سطل مخصوص نگذارید چون حیوانات وحشی آنها را پاره کرده و آشغال‌ها را روی زمین پراکنده می‌کنند‌. بدتر از همه این‌که شیشه‌ها و قوطی‌های کنسرو به حیوانات صدمه زده و کیسه‌های پلاستیکی باعث خفگی آنها می‌شود.


تمام کشورها قوانین یکسانی راجع به حفاظت و نگهداری از حیوانات ندارند؛ بنابراین در بازدید از باغ وحش‌ها و پارک‌های آبی حواستان جمع باشد.


در طبیعت با دقت و احتیاط حرکت کنید، هرگز گیاهان و گل‌ها را نچینید و همیشه از مسیر‌های مشخص و سنگفرش شده حرکت کنید.


هنگام رانندگی در جاده و بین خطوط حرکت کنید‌. به یاد داشته باشید در شب نور بالا یا صدای بلند بوق خودرو ممکن است باعث ترس و هجوم حیوانات به سمت جاده و وقوع حوادث ناگوار شود‌.


موارد زیر را هم به خاطر داشته باشید


- ‌به صورت غیرقانونی مشغول به کار نشوید چون ممکن است زندانی، جریمه ‌یا برگردانده شوید.


- اغلب کشورها نسبتا راحت ویزای شما را تمدید می‌کنند؛ پس هرگز بیشتر از تاریخ ویزا و به طور غیرقانونی در جایی نمانید‌. اگر ویزای شما معتبر و قانونی نباشد احتمال زندانی، جریمه و برگردانده شدن وجود دارد‌.


- اگر قصد رانندگی در کشور دیگر را دارید قبل از هر چیز راجع به قوانین راهنمایی و رانندگی آنها اطلاعات کسب و اگر به گواهینامه رانندگی بین‌المللی (IDP) احتیاج است برای آن اقدام کنید.


- در پرواز یا هر سفر دیگری هرگز چمدان کسی را برایش حمل نکنید‌. چمدان خود را حمل کنید و مراقب آن باشید.


- در عبور از مرز یا گمرک احتیاط کنید و تعارف کسانی که قصد کمک دارند حتی اگر در لباس نظامی باشند را رد کنید.


- اگر در عبور از مرز سوار ماشین کسی هستید پیاده شوید و این مسیر را پیاده طی کنید.


-از سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی خصوصا در جایی‌که کودکان حضور دارند بشدت پرهیز کنید.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.