• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1086)
دوشنبه 23/5/1391 - 22:54 -0 تشکر 510639
همه چیز در مورد تب

درجه حرارت طبیعی بدن در طی روز تغییر می کند. دمای بدن صبح ها پایین تر و عصرها بالاتر است. در حقیقت دمای طبیعی بدن بین 1/36 تا 2/37 درجه سانتیگراد متغیر است.

 

اگرچه بیشتر افراد 37 درجه را مناسب می دانند، ولی دمای بدن شما ممکن است یک درجه یا بیشتر فرق کند. عواملی مثل عادت ماهانه در خانم ها یا انجام ورزش های سنگین روی دمای بدن موثرند.

 

بعضی اوقات نمی توان علت تب را مشخص کرد. اگر دمای بدن شما بیش از سه هفته 3/38 درجه سانتیگراد یا بیشتر بود و پزشک نتوانست علت تب را تعیین کند، در این صورت تب شما با علت نامعلوم است.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:0 - 0 تشکر 510695

تب کودک خطرناک است؟



صورتش گل‌انداخته و بدنش حسابی داغ است؛ چشمان بی‌حالش نشان می‌دهد حالش خیلی خوب نیست.


دست‌تان را که روی صورتش می‌گذارید متوجه افزایش درجه حرارت بدنش می‌شوید، اما نمی‌دانید چه باید کرد؟ قرص‌های تب‌بر چاره کار است یا تن‌شویه؟ آیا باید او را به دکتر برسانید یا منتظر شوید تا حالش بهتر شود؟



بی‌شک همه پدر و مادرها چنین موردی را تجربه کرده‌اند، اما نحوه برخورد آنها متفاوت بوده است. پس بهتر است نکاتی را بدانید تا هنگامی که کودک تب دارد، بهترین کار را انجام دهید.



دکتر شیرین سیاح‌فر، فوق تخصص عفونی اطفال و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره توضیح می‌دهد:


تب، واکنش دفاعی بدن و علامت یک بیماری است و در واقع بیماری به حساب نمی‌آید، تب ممکن است به دلایل مختلف عفونی یا غیرعفونی ایجاد شود و در کودکان می‌تواند علامت بیماری مهمی باشد، بخصوص در مواردی که تب طول بکشد یا تکرار شود، حتما باید به پزشک مراجعه کرد.



چه موقع تب خطر دارد؟


با توجه به این‌که بچه‌ها قادر نیستند وضعیت جسمی خود را به خوبی توصیف کنند، شاید تشخیص تب داشتن یا نداشتن کودک، برای پدر و مادر کاری دشوار باشد.



معمولا دقیق‌ترین راه برای تشخیص تب، اندازه‌گیری درجه حرارت بدن کودک توسط دماسنج است.


راه‌های اندازه‌گیری درجه حرارت در کودکان عبارت است از راه مقعدی، زیرزبانی، زیربغلی و گوشی. البته باید توجه داشت دماسنج‌هایی که به صورت نواری هستند و روی پیشانی کودک قرار می‌گیرند، دقیق نیستند.



درجه حرارت بدن هنگام تب تحت نظارت مرکز کنترل حرارت در مغز است و به همین دلیل معمولا به مرز خطرناک نمی‌رسد. با این حال در بعضی از بیماران مانند کودکانی که به بیماری‌های مزمن قلبی یا ریوی، صرع و بیماری‌های متابولیک مبتلا هستند، یا کودکانی که سابقه تب و تشنج دارند، افزایش درجه حرارت بدن ممکن است باعث تشدید بیماری زمینه‌ای شود، یا بیماری زمینه‌ای را از حالت کنترل شده خارج کند.


تب در ماه اول تولد می‌تواند دلایل جدی و خطرناکی داشته باشد. همچنین علائم همراه با تب مثل خواب‌آلودگی و کاهش سطح هوشیاری، استفراغ‌های مکرر، عدم توانایی در خوردن غذا یا ضایعات پوستی نیز برای تعیین میزان وخامت بیماری مولد تب، کمک‌کننده هستند.



چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟


شاید این سوال بسیاری از پدر و مادرها باشد، این‌که چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود و چه هنگام می‌توانند منتظر بمانند تا وضعیت کودک بهبود یابد؟


زمان مراجعه به پزشک به سن بیمار، درجه حرارت بدن و علائم همراه بستگی دارد.



هنگامی که کودک کمتر از سه ماه سن دارد و درجه حرارت مقعدی او 38 درجه سانتی‌گراد یا بیشتر است، یا زمانی که سنش بیشتر از سه ماه و درجه حرارت مقعدی‌اش 39 درجه سانتیگراد یا بالاتر باشد، باید به پزشک مراجعه کرد.



همچنین در صورتی که سن کودک بیش از سه ماه و درجه حرارت مقعدی کمتر از 39 درجه سانتیگراد باشد، ولی تب با علائمی مانند امتناع از خوردن غذا، استفراغ یا اسهال مکرر، ظهور علائم کم‌آبی مثل کاهش میزان ادرار یا عدم وجود اشک هنگام گریه همراه باشد، نیز باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.



وجود علائمی مانند گلودرد یا درد گوش، تب‌های تکرارشونده، حتی به مدت چند ساعت در هر مرتبه تب، همراهی تب با بیماری زمینه‌ای مزمن، همراهی با ضایعات پوستی یا علائم ادراری نیز از دیگر شرایطی است که مراجعه فوری به پزشک را ضروری می‌سازد.



در صورتی که تب پس از 24 ساعت در کودکان زیر دو سال یا 72 ساعت برای کودکان بالای دو سال ادامه پیدا کند، حتی اگر هیچ علامت خطر دیگری وجود نداشته باشد، حتما باید برای بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه کرد.


همچنین بی‌قراری یا گریه شدید و غیرقابل کنترل، کاهش سطح هوشیاری یا خواب‌آلودگی، بروز هرگونه ضایعه پوستی جدید بخصوص دانه‌های بنفش‌رنگ که مثل کبودی به نظر می‌رسد، کبودی لب‌ها و زبان یا ناخن، سردرد شدید، تنفس سخت، تشنج، دل‌درد و آبریزش از دهان به دلیل عدم توانایی در بلع بزاق از موارد حادی هستند که باید فوری به نزد پزشک رفت.


پدر و مادر چه کار کنند؟


قبل از مراجعه به پزشک، لباس و پوشش کودک را کم و درجه حرارت محیط را کنترل کنید، طوری که هوا نه خیلی گرم باشد و نه سرد.


در ضمن چون کودک هنگام تب، مقدار زیادی آب از دست می‌دهد، به او مقادیر زیادی مایعات بدهید.


بسیاری از عوامل بیماری‌زای عفونی با افزایش درجه حرارت بدن از بین می‌روند و به همین دلیل نباید این گونه فرض کرد که همه تب‌ها را باید پایین آورد.


اگر تب باعث بی‌حالی یا بی‌قراری کودک شود، یا به دلایلی که گفته شد افزایش درجه حرارت بدن برای بیمار مضر باشد، باید درجه حرارت بدن را کاهش داد.


تا قبل از مراجعه به پزشک می‌توان با توجه به سن و وزن کودک، به مقدار مناسب از داروهای تب‌بر استفاده کرد.



یکی از این داروها استامینوفن است، اما به هیچ عنوان نباید بدون نظر پزشک از آسپیرین برای کاهش درجه حرارت بدن استفاده کرد، چون این دارو می‌تواند عوارض بسیار خطرناکی برای کودک داشته باشد.



به هیچ‌وجه نباید بدون مراجعه به پزشک به کودکان زیر دو ماه، دارو داد.



یکی از راه‌هایی که برای پایین آوردن درجه حرارت بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد، روش تن‌شویه (مثل پاشویه) است، ولی باید توجه داشته باشید تن‌شویه هنگامی توصیه می‌شود که درجه حرارت بدن کودک بسیار بالا بوده و با استفاده از داروهای تب‌بر، به اندازه کافی پایین نیامده باشد.


برای تن‌شویه نیازی به افزودن موادی مانند نمک یا الکل نیست. اضافه کردن الکل به آب کاری خطرناک است، چون از طریق پوست جذب شده و موجب مسمومیت کودک می‌شود.



بنابراین روش صحیح تن‌شویه به این شکل است که یا با استفاده از آب ولرم کودک را حمام نمایید، یا قسمت‌های مختلف بدن او مانند سینه، شکم، ران‌ها، زیربغل و پیشانی را با یک اسفنج یا حوله مرطوب، نمناک کرده و اجازه دهید با تبخیر آب از سطح پوست، درجه حرارت بدن کودک کاهش یابد.


بخش سلامت تبیان

دوشنبه 23/5/1391 - 23:2 - 0 تشکر 510700

با فرزند تب دار خود چه كنیم



دخترم تهیه کننده فیلم است. روزی‌ به‌ من‌ فیلمنامه‌ ای‌ داد که داستانش خیلی جالب بود، اما در یكی‌ از این صحنه‌ها كودكی‌ تب‌ بسیارداشت و دارد. مادر كودك‌ كه‌ بسیار مضطرب‌ و نگران‌ است، بلافاصله‌ بچه‌ را درون‌ وان‌ آب‌ سرد می ‌گذاشت. وقتی‌ به‌ او گفتم‌ این‌ اقدام‌ برای‌ بچه‌ ضرر دارد و او را به شدت‌ ناراحت‌ و بی‌ قرار می ‌كند، او خیلی‌ تعجب‌ كرد.


باید توجه‌ داشت‌ كه‌ تب‌ به‌ خودی‌ خود صدمه‌ ای‌ به‌ كودك‌ نمی‌ رساند و در واقع‌ یكی‌ از راه های‌ مقابله‌ با عفونت‌ است.



دمای‌ عادی‌ بدن‌


می ‌دانیم‌ كه‌ 37 درجه‌ سانتیگراد، دمای‌ بدن‌ در حالت‌ عادی‌ است. اما به‌ تازگی‌ مشخص‌ شده‌ كه‌ در افراد بالغ‌ با وضعیت‌ جسمانی‌ سالم، در ساعات‌ مختلف‌ شبانه‌ روز، این‌ دما می‌تواند در فاصلهِ بین‌ 5/35 تا 2/38 درجه‌ سانتیگراد تغییر كند.


در كودكان، بخصوص‌ كودكانی‌ كه‌ نسبت‌ به‌ تغییرات‌ دمای‌ هوا حساسند، دمای‌ بدن‌ با نوسان‌ بیشتری‌ روبروست. فعالیت‌ شدید كودكان‌ می‌ تواند دمای‌ بدن‌ آنها را یك‌ تا دو درجه‌ افزایش‌ دهد. به‌ علاوه‌ كودكان‌ و نوزادانی‌ كه‌ در هوای‌ گرم‌ در چند لایه‌ لباس‌ و پتو پیچیده‌ می‌ شوند، ممكن‌ است‌ تب‌دار به‌ نظر برسند.


چگونگی‌ اندازه‌گیری‌ دمای‌ بدن‌


دماسنج های‌ قدیمی‌ جیوه‌ای‌ وسایل‌ چندان‌ مناسبی‌ برای‌ اندازه‌ گیری‌ دمای‌ بدن‌ نیستند. درعین‌ حال، نوارهای‌ سنجش‌ تب‌  كه‌ اغلب‌ بر روی‌ پیشانی‌ كودك‌ قرار داده‌ می ‌شود، نیز خیلی‌ دقیق‌ نیستند. یكی‌ از روش های‌ مناسب‌ اندازه‌ گیری‌ دمای‌ بدن‌ كودكان، گذاشتن‌ دماسنج‌ در زیر بغل‌ آنهاست. البته‌ بلافاصله‌ پس‌ از حمام‌ این‌ كار را انجام‌ ندهید، چون‌ پوست‌ تحت‌ تأثیر آب‌ گرم‌ و یا رطوبت‌ خود می ‌تواند بر درجه‌ حرارت‌ بدن‌ تأثیر بگذارد. برای‌ كودكان‌ بالای‌ پنج‌ سال‌ می ‌توانید دماسنج‌ را زیر زبان‌ آنها قرار دهید.


___________________________________________________________________



بروز تب‌ به ‌تنهایی‌ نباید شما را به‌ عكس‌العمل‌ وادارد. ممكن‌ است‌ سردرد و تن‌ درد ناشی‌ از یك‌ بیماری‌ باعث‌ افزایش‌ دمای‌ بدن‌ و در نتیجه‌ كسالت‌ و بی ‌قراری‌ فرزندتان‌ شده‌ باشد. البته‌ در چنین‌ حالتی، لازم‌ است‌ برای‌ آسایش‌ فرزندتان‌ او را تحت‌ درمان‌ قرار دهید. استامینوفن‌ داروی‌ مناسب‌ و مؤثری‌ است، اما به‌ مقدار مناسب‌ و طبق‌ دستور پزشك‌ از آن‌ استفاده‌ كنید. در استفاده‌ از این‌ دارو مبنا را وزن‌ فرزند خود قرار دهید، نه‌ سن‌ او. البته‌ داروهای‌ دیگری‌ به‌ شكل‌ شربت‌ موجود هستند كه‌ دوام‌ و تأثیر آنها بیش‌ از استامینوفن‌ است‌ و‌ طبق‌ تجویز پزشك‌ می ‌توانید از آنها استفاده‌ كنید.



چه‌ زمان‌ از بروز تب‌ نگران‌ شویم؟


چنانچه‌ نوزاد كمتر از دو ماه‌ شما دمای‌ بدنش‌ بیش‌ از 8/37 درجه‌ سانتیگراد است، با پزشك‌ متخصص‌ او تماس‌ بگیرید. در غیر این‌ صورت‌ دمای‌ بدن‌ ملاك‌ نیست، بلكه‌ رنگ‌ چهره‌ و نوع‌ رفتار بچه، مشخص‌ كنندهِ وضعیت‌ واقعی‌ اوست.


در موارد زیر فرزند خود را بلافاصله‌ نزد پزشك‌ متخصص‌ یا اورژانس‌ ببرید:- كودك بیش‌ از حد بی ‌قرار و ناآرام‌ است‌ و طوری‌ رفتار می ‌كند كه‌ گویی‌ نمی ‌خواهد هیچ‌ حركتی‌ به‌ خود بدهد، یا هنگامی‌ كه‌ رنگ‌ پوست‌ او كبود و تیره‌ شده‌ است.

- تب‌ با كهیر یا حالت‌ تهوع‌ و استفراغ‌ همراه‌ است.


- تب‌ بیش‌ از 48 ساعت‌ طول‌ بكشد.


- فرزندتان‌ با خِس ‌خِس‌ و بسختی‌ نفس‌ می‌ كشد.


- دمای‌ بدن‌ كودك‌ بالاتر از 40 درجه‌ است؛ چون‌ در این‌ حالت‌ ممكن‌ است‌ عامل‌ تب‌ بیماری‌ جدی‌ و خطرناكی‌ باشد.


تشنج‌ تب‌


از هر ده‌ كودك‌ تب‌دار، یك‌ نفر همراه‌ با تب‌ خود تشنج‌ نیز دارد. اغلب‌ تشنج‌ در 24 ساعت‌ اولیه‌ بیماری‌ بروز می ‌كند و در مواقعی‌ حتی‌ پیش‌ از تشخیص‌ تب‌ توسط‌ والدین، خود را نشان‌ می ‌دهد. در این‌ حالت‌ كودك‌ به‌ خود می ‌پیچد، به‌ زحمت‌ نفس‌ می‌ كشد، بدنش‌ را سفت‌ می ‌كند و رنگ‌ چهره‌اش‌ كبود می ‌شود. این‌ حالت‌ به‌ طور معمول‌ حدود یكی‌ دو دقیقه‌ طول‌ می ‌كشد. در این‌ حالت‌ ممكن‌ است‌ فرزندتان‌ چند دقیقه‌ ای‌ خواب ‌آلوده‌ شود، اما بعد به‌ طور طبیعی‌ بیدار می ‌شود. تشنج‌ ناشی‌ از تب‌ به‌ بچه‌ ها آسیبی‌ نمی‌ رساند، بنابراین‌ در این‌ حالت‌ وحشت‌ نكنید و سعی‌ كنید خونسردی‌ خود را حفظ‌ كنید. در این‌ حالت‌ فرزند خود را به‌ یك‌ طرف‌ بخوابانید تا ترشحات‌ حاصل‌ از تشنج‌ از دهانش‌ خارج‌ شود. دست‌ خود را داخل‌ دهان‌ او نكنید و چیزی‌ میان‌ دندان هایش‌ قرار ندهید.


تنها در حالتی‌ كه‌ بچه‌ به‌ راحتی‌ نفس‌ نمی ‌كشد و تشنج‌ پس‌ از چند دقیقه‌ قطع‌ نشود، جای نگرانی دارد و باید با پزشك‌ تماس‌ بگیرید.


مجله سروش بانوان

دوشنبه 23/5/1391 - 23:3 - 0 تشکر 510712

روش های اندازه‌گیری دمای بدن


دمای بدن با دماسنج طبی اندازه‌گیری می‌شود. دمای بدن می‌تواند از راه دهان (زیر زبان)، مقعد (دقیق‌ترین شیوه که برای نوزادان و کودکان خردسال استفاده می‌شود) و زیر بغل اندازه گیری شود.



دمای به دست آمده از طریق دهان و زیر بغل نسبت به دمای به دست آمده از طریق مقعد پایین‌تر هستند (تفاوتی برابر ‎نیم درجه سانتیگراد برای اندازه‌گیری از طریق دهان و ‎8/0 درجه سانتیگراد از طریق زیر بغل)، بنابراین این تفاوت باید به هنگام اندازه‌گیری میزان تب مورد توجه قرار گیرد.



دمای طبیعی بدن انسان که از راه دهان و در حالت استراحت اندازه‌گیری شود برابر است با 1/36 و 5/37 درجه سانتیگراد.


با این وجود، موارد بسیاری هستند که در تغییر دمای بدن نقش دارند و باید هنگام اندازه‌گیری دما، مورد توجه قرار گیرند. سن، لباس‌های فرد، دمای اتاق و ساعات مختلف روزف در دمای بدن تاثیر می‌گذارند.


دمای بدن در طول شبانه‌روز به طور طبیعی تغییر می‌کند. کمترین دمای بدن در حدود ساعت 4 صبح، و بیش‌ترین دما حدود ساعت 18 می‌باشد (البته به شرط این که عادت فرد این باشد که در روز بیدار باشد و در شب بخوابد).



به این ترتیب، دمای 5/37 درجه سانتیگراد که از طریق دهان و به هنگام عصر گرفته شده باشد، الزاماً به معنای تب نیست، در حالی که همین دما هنگام صبح، تب محسوب می‌شود.



به هنگام اندازه‌گیری دمای بدن از طریق دهان باید در نظر داشت که خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن حداقل 20 دقیقه قبل از اندازه‌گیری، موجب تغییر دمای دهان می‌شود. دمای بدن پس از صرف غذا افزایش می‌یابد.



نکته دیگر این است دمای طبیعی افراد نسبت به یکدیگر و حتی نسبت به روزهای مختلف متغیر است. در زن‌ها دمای بدن با توجه به عادت ماهیانه نیز تغییر می‌کند (به طور متوسط، دمای بدن زنان به مدت 14 روز پس از تخمک‌گذاری، ‎1 درجه سانتیگراد افزایش می‌یابد).



به‌علاوه، عوامل روان‌شناختی نیز موجب تغییر دمای بدن می‌شوند.



دوشنبه 23/5/1391 - 23:4 - 0 تشکر 510717

راه های کاهش دادن تب

حال مهم ترین موضوع بعد از آنکه متوجه شدیم تب داریم آن است که بدانیم چطور آن را پایین بیاوریم:



1- اگر لرز کرده‌اید بهتر است سریعا خود را گرم کنید که بهترین راه رفتن زیر پتو است. اما به یاد داشته باشید اگر لرز بدنتان قطع شد سعی نکنید در حالی که تب دارید زیر پتو بمانید، زیرا این کار باعث می شود که گرما سرجایش بماند و شما هر لحظه احساس کنید حالتان بدتر می شود. با عرق کردن، تب از بین نمی رود، پس به یک ملحفه سبک اکتفا کنید.



2- لباس سبک و خنک بپوشید. این به آن معناست که حتی اگر فرزند کوچکتان تب کرده است هم لباسهایش را کم کنید و حتی پوشکش را باز کنید.



3- اگر شرایطش مهیا باشد، درازکشیدن در وان آب نسبتا ولرم رو به خنک به مدت نیم ساعت کمکتان می کند.



4- آب زیاد و به خصوص خنک بنوشید. آب میوه هایی که شکر ندارند هم موارد خوبی هستند.



5- دواهای تب‌بر موثرند، زیرا کار "پیروژن" ها را مختل می کنند و در نتیجه داروهایی مثل بروفن و استامینوفن، برای پایین آوردن تب کمک زیادی می کنند. قبل از مصرف آسپیرین، حتما باید با پزشک مشورت کنید.



6- آرامش خود را حفظ کنید و بدانید که تب برای راحت و بهتر شدن حالتان بوجود می آید و به بدنتان کمک می کند تا با بیماری بجنگد.



راه‌های ذکر شده در بالا، برای تب های پایین موثر است و اگر به تب شدید همراه با علائم غیرعادی دچار بودید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

دوشنبه 23/5/1391 - 23:4 - 0 تشکر 510722

تب در کودکان خطرناک است


تب در نوزادان و کودکان می‌تواند موجب تشنج شود. لذا در صورتی که کودک تب داشت، هرچند خفیف، باید به پزشک مراجعه نمود (مراجعه به اورژانس به‌هنگام تب شدید ضرورت دارد). در این فاصله، پایین آوردن تب نوزاد با استفاده از لباس‌های نازک، مصرف نوشیدنی‌های خنک و کاهش دمای اتاق مورد نیاز است.



در موارد زیر باید کودک را سریعا نزد پزشک برد:


نوزاد کوچک‌تر از سه ماه


دمای بیش از ‎40 درجه سانتیگراد


کاهش وزن


تشنج مکرر یا طولانی با وجود تلاش برای کاهش تب


بروز لکه‌هایی بر روی پوست


بی‌هوش شدن


گریه دائمی


فراوری: نیره ولدخانی


بخش سلامت تبیان

دوشنبه 23/5/1391 - 23:5 - 0 تشکر 510723

چطور یک تب معمولی را کاهش دهید؟


1) استراحت فراوان داشته باشید.


2) مایعات زیادی بنوشید. می‏توانید یک عدد یخ را در دهان گذاشته و بمکید، یا آب میوه خنک بنوشید و یا سوپ سرد میل کنید.


3) لباس نازک بپوشید و درجه حرارت اتاق را بین 21 تا 23 درجه سانتی گراد نگه دارید و اگر احساس سرما کردید، از یک پتوی نازک استفاده کنید.


4) تا زمانی که تبتان کنترل نشده و نیاز است، یک داروی ضد تب بخورید. برای بچه‏های زیر 18 سال، از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. بزرگسالان می‏توانند از استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن استفاده کنند.


5) اگر به بچه استامینوفن داده‏اید و دمای بدن او بالای 38/8درجه سانتی‏گراد است، بدن او را با یک اسفنج که به آب ولرم (آبی که سرد نباشد)آغشته شده، شستشو دهید و تا 30 دقیقه این کار را انجام دهید، یا می‏توانید کودک را در یک وان با آب ولرم به مدت 20 دقیقه قرار دهید، سپس او به طور کامل خشک کنید.


اگر دمای بدنش کمتر از 38/8  درجه سانتی گراد باشد، نیازی به وان با آب ولرم نیست. اگر کودک لرز دارد، آب وان را برای شستشوی بعدی کمی گرم‏تر کنید.


6) داروها را بشناسید. بعضی حساسیت های دارویی می توانند سبب ایجاد تب ‏شوند. اگر فکر می کنید یکی از داروهای مصرفی تان باعث تب شده، بهتر است با پزشک‏تان یا یک دکتر داروساز مشورت نمایید.


7) در هنگام تب، لب‏‏ها معمولا ترک می‏خورند و شکاف بر می‏دارند، آنها را با یک کرم مناسب چرب کنید.



نکات مهم:


- تب بالای 39/5 درجه سانتی گراد در یک کودک یا نوجوان غیر عادی نیست. اما در بزرگسالان هنگام تب بالای 38/3درجه سانتی گراد، باید به پزشک مراجعه کرد.


- وقتی تب خیلی بالا باشد، می‏توانید از بسته‏های یخ روی کشاله ران و زیر بغل کودک استفاده کنید، اما بهتر است اول با پزشک، در این باره مشورت کنید.


- اگر تب بالا با گرفتگی گردن، تنفس سخت، گیجی شدید، سستی و رخوت، هذیان گویی، تشنج یا سرفه با خلط رنگی همراه باشد، به پزشک یا اوژانس زنگ بزنید.


- هرگز از الکل برای ماساژ پوست جهت کاهش تب استفاده نکنید. بخار آن سمی است و الکل از طریق پوست جذب می‏شود. به جای آن از آب ولرم استفاده کنید.


معصومه آیت اللهی – سایت تبیان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.