• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2509)
دوشنبه 23/5/1391 - 22:40 -0 تشکر 510532
چطور با سوسک خانگی مبارزه کنیم؟

با گرم شدن هوا، سر و کله سوسک‌های موذی و بدقیافه در نقاط مختلف خانه پیدا می‌شود. این سوسک‌ها زمانی دردسرساز می‌شوند که آنها را در آشپزخانه و کنار موادغذایی بیابیم.

 

به طور کلی سوسک‌ها نژادهای مختلفی دارند، اما تنها چند نوع از آنها، زندگی زیر یک سقف با ما را می‌پسندند. معروف‌ترین سوسک‌های موجود در ایران، سوسک‌های آلمانی و آمریکایی هستند.

 

سوسک‌های بزرگ یا آمریکایی بیشتر در فاضلاب ها، دستشویی، توالت،‌ حمام و سقف‌های کاذب مخفی می‌شوند و معمولا به رنگ قهوه‌ای هستند.

 

اغلب این حشرات موذی، روزها در منافذ و سوراخ‌ها پنهان شده و شب‌ها برای جستجوی غذا به راه می‌افتند و هنگام جستجو باعث آلودگی سطوح، وسایل،‌ تجهیزات و غذاهای بدون سرپوش می‌شوند.

 

سوسک ها چه خطراتی برای ما دارند؟

سوسک‌ها معمولا تعداد زیادی از انواع میکروب های بیماری‌زا را در دستگاه گوارش و همچنین بال، شاخک‌ و پرزهای پای خود حمل می‌کنند و می‌توانند به گسترش بیماری فلج اطفال، قارچ‌های بیماریزا، تب زرد، وبا، دیفتری، سل و انواع اسهال‌های خونی کمک کنند، یا آن که در بعضی افراد منجر به بروز آلرژی با علایمی نظیر عطسه، آبریزش از بینی و چشم و حتی مشکلاتی شبیه آسم شوند.

 

همچنین این حشرات بدقیافه می‌توانند باکتری‌های مسمومیت‌زا را به موادغذایی منتقل کرده و افراد را به علائم مسمومیت حاد و مزمن دچار سازند.

 

چه باید کرد؟

ابتدا باید محل آلودگی و منشا اصلی رشد سوسک ها را مشخص کنید و بدانید که در چه جاهایی امکان تخم ریزی وجود دارد.

بررسی کامل شکاف های گوشه و کنار خانه بخصوص محل‌های گرم و مرطوب مثل آشپزخانه و دستشویی بخصوص هنگام شب که سوسک ها فعال هستند، ما را در یافتن محل اصلی تخم ریزی این حشره کمک می کند.

سایر اثرات حاصل از وجود سوسک ها مثل کپسول تخم، پوسته بدن و مدفوع آنها نیز راهنمای موثری برای پی بردن به محل اصلی آلودگی است.

 

سوسک‌ها یا سوسری‌ها همیشه به دنبال غذا و پناهگاه گرم و مرطوب هستند. بنابراین اگر می‌توانید، این دو عامل را حذف کنید. در غیر این صورت به طور موقت از حشره‌کش‌ها کمک بگیرید.

 

به طور کلی امروزه افراد برای نابود کردن سوسک‌ها از اسپری، پودر و قرص حشره‌کش و گاهی هم از نفت و سم پاشی محل استفاده می‌کنند.

دوشنبه 23/5/1391 - 22:46 - 0 تشکر 510555



سوسک و روان افراد



در نهایت این که وجود سوسک ها به خصوص وقتی به تعداد زیاد باشند برای بسیاری از اشخاص واکنش های روانی ایجاد می ‌کند.

فرآوری: مریم مرادیان نیری - سایت تبیان

دوشنبه 23/5/1391 - 22:47 - 0 تشکر 510564

جایی که حشره‌کش زده‌اید، نمانید



شبی را تصور کنید که فرزند خردسالتان در اتاق کوچک خودش، آرام و راحت خوابیده است، اما صدای پشه‌ای مزاحم، خواب راحت او را برهم می‌زند. البته علاوه بر صدای آزاردهنده، نیش پشه و آلودگی‌هایی که همراه دارد نیز دردسر بزرگ دیگری است که پدر و مادر را نگران می‌کند. برای همین پدر و مادر به فکر می‌افتند تا برای آرامش فرزندشان به او کمک کنند. در این شرایط اولین راه‌حلی که به ذهن آن‌ها می‌رسد استفاده از اسپری‌ها یا قرص‌های حشره‌کش است، غافل از این که مواد موجود در این اسپری‌ها و قرص‌ها می‌تواند سلامت کودک را در معرض مشکلاتی جدی قرار دهد.



دکتر لیدا عطارد، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی درباره استفاده از حشره‌کش‌ها می‌گوید:


ماده مؤثره موجود در قرص‌ها و اسپری‌های حشره‌کش، دارویی به نام پرمترین و تترامترین است که روی دستگاه عصبی حشرات تأثیر می‌گذارد و باعث بروز اختلال در پرواز و تنفس آن‌ها می‌شود. در نتیجه پس از استفاده از این مواد، حشره نمی‌تواند پرواز کند، اکسیژن به آن نمی‌رسد و از بین می‌رود.



می‌کشند، اما گاهی انسان‌ها را!


دکتر عطارد با اشاره به این نکته که این داروها بر سلامت انسان‌ها هم تأثیر می‌گذارند، توضیح می‌دهد: این داروها ممکن است توسط ریه‌های انسان جذب شوند و در نتیجه تأثیرات نامطلوبی روی دستگاه عصبی افراد داشته باشند. این داروها به خصوص روی اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک انسان‌ها تأثیر می‌گذارند و می‌تواند مشکلاتی جدی برای آن‌ها ایجاد کنند. البته چنانچه این داروها به مقدار زیاد وارد بدن شوند، موجب بروز صدماتی جدی می‌شوند و سلامت فرد را به خطر خواهند انداخت.


دوز بالای این دارو، سبب بروز سردرد، حالت تهوع، ضعف عضلانی، بزاق فراوان، تنگی نفس و تشنج می‌شود. البته باید دقت داشته باشید دوز بالای این مواد احتمال ابتلا به سرطان ریه و کبد را نیز افزایش می‌دهد.


به گفته وی این داروها روی مخاط بینی هم تأثیر می‌گذارد و در نتیجه علائمی آلرژیک ایجاد خواهند کرد.



ساخت اتاق گاز با حشره‌کش‌ها!؟


البته با وجود تمام مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از این داروها ایجاد شود، باز هم گاهی وجود آن‌ها ضروری است. در نتیجه باید با دقت و توجه بیشتر از آن‌ها استفاده کنیم تا تأثیرات نامطلوب آن‌ها به حداقل برسد.


دکتر عطارد با ذکر این نکته که استفاده از این داروها در محیط‌های کوچک و فضاهای بسته مناسب نیست، خاطرنشان می‌کند: در محیط‌های بسته این مواد تجمع پیدا می‌کند و عوارض بیشتری ایجاد خواهد کرد، در نتیجه توصیه می‌شود تنها در محیط‌هایی که هوا به خوبی جریان دارد از این داروها استفاده شود.


این فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی به گروه‌های خاص اشاره می‌کند که حشره‌کش‌ها برای آن‌ها خطرناک‌تر است و می‌گوید: سالمندان، کودکان و افراد مبتلا به آسم و آلرژی باید تا حد امکان از این مواد دوری کنند. البته چنانچه در مکانی از این داروها استفاده شد نیز باید از تهویه مناسب هوای محیط مطمئن باشید.


وی همچنین توصیه می‌کند این مواد را حتماً دور از دسترس کودکان قرار دهید.


دکتر عطارد می‌افزاید: عوارض نادر دیگری هم برای داروهای حشره‌کش ذکر شده است. به عنوان مثال مواردی همچون داشتن عوارض مشابه هورمون‌ها و تأثیر گذاشتن روی دستگاه تناسلی، بروز نقایص خلقتی و مشکلات یادگیری بچه‌ها نیز در مورد داروهای حشره‌کش بیان شده که هنوز صددرصد به اثبات نرسیده است.


وی به بیمارانی که به آلرژی مبتلا هستند هشدار می‌دهد از قرار گرفتن در معرض این مواد خودداری کنند و در این‌باره می‌گوید: در صورتی که بیماران مبتلا به آلرژی در معرض این داروها قرار گیرند، دچار تنگی‌نفس و خس‌خس سینه می‌شوند و از سرفه‌های شدید آزار خواهند دید. البته در این شرایط احتمال بروز حملات آسم نیز گزارش شده است.



ورود ممنوع مخصوص حشرات


اگر می‌خواهید در روزهای گرم تابستان، پنجره‌ها را باز بگذارید، حتماً از توری‌های مخصوص پنجره استفاده کنید و از سالم بودن آن‌ها مطمئن شوید. همچنین زمانی که پشه یا مگسی وارد محیط خانه شما می‌شود، سعی کنید او را از در یا پنجره بیرون بفرستید و تا جایی که ممکن است به جای استفاده از حشره‌کش‌های شیمیایی از مگس کش استفاده کنید.


در ضمن سعی کنید با رعایت بهداشت در محیط خانه، مشکلات ناشی از تجمع حشرات را به حداقل برسانید و از ورود آن‌ها به محل زندگی خود پیشگیری کنید.



زنان باردار از تماس با حشره‌کش‌ها بپرهیزند


محققان در پژوهش جدیدی هشدار دادند تماس مادران در دوران بارداری با آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها، خطر ابتلای کودک به اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی را افزایش می‌دهد.


محققان معتقدند کودکانی که مادران آن‌ها در زمان بارداری با انواع خاصی از حشره‌کش‌ها در تماس بوده‌اند، پس از تولد، در سنین بالاتر با مشکلاتی در خصوص توجه و تمرکز مواجه خواهند شد.


این پژوهش که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا روی زنان باردار انجام شده است، نشان می‌دهد مواد موجود در آفت‌کش‌ها کاملاً جذب بدن مادر می‌شوند و سپس روی جنین و پس از تولد، در تمام مدت رشد روی کودک تأثیر می‌گذارند.



فرآوری : نیره ولدخانی


بخش سلامت تبیان



برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.