• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 6435)
يکشنبه 22/5/1391 - 15:50 -0 تشکر 506459
ارتباطات و مخابرات

سا سلام بر همه عزیزان تبیان
اول از همه اگه جایی درست برای مبحثم انتخواب نکردم ببخشید و از مدیر محترم درخواست دارم یا انتقال بدن یا حذف کنند
با سپاس

امیدوارم مطالبی که میذارم نه تکراری باشه هم براتون مفید باشه

سه شنبه 7/6/1391 - 16:39 - 0 تشکر 532988

IP Soft Phones چیست؟

این تلفنها یك Desk Top Application است كه كامپیوتر شما رابه یك تلفن با تمام قابلیتها تبدیل می‌كند و برای كامپیوترهایی كه می‌توان موبایل را به آن متصل نمود مناسب می‌باشد.



از طریق IP-Soft Phone می‌توان پست الكترونیكی خود را چك كرده و هیچ مكالمه‌ای درحالیكه شخص از اداره‌اش دور است از بین نمی‌رود.IP-Soft-Phone دارای قابلیت دیگری بنامCall Tracing ،Desktop Collaboration و On-Click Dialing در مسیرهای on-line می‌باشد. همچنین دارای قابلیتهایCaller Identification، دسترسی به اطلاعات مشخص از سرویس‌های Directory Integration ,Web-Based و هندل كردن مكالمات همزمان می‌باشد.


باIP-Soft Phone هایی كه مخصوص كامپیوترهای جیبی می‌باشد می‌توان در حال حركت با شبكه تلفنی ارتباط برقرار نمود. عملكرد این تلفن (قابلیت‌ها و سرویس‌های آن) در واقع مانند یك تلفن معمولی است. این تلفن كلیه قابلیت‌های تلفن سنتی علاوه بر قابلیت‌های پیشرفته دیگر را پشتیبانی می‌كند.

این تلفن بدون هیچ سخت‌افزار اضافی تحرك‌پذیری را افزایش می‌دهد. ایجاد تنظیمات شخــصی برروی این تلفن امكان‌پذیر می‌باشد. با این تلفن كاربران موبایل می‌توانند در هرجایی كه باشند مكالمات را دریافت كنند. كاربرانی كــه در فاصله طــولانی قرار دارند می‌توانند با اســتفاده از Call ...,LAN خود را دریافت نمایند.

این تلفن برای استفاده در مكان‌هایی است كه ارتباطات بحرانی می‌باشد و استفاده از تلفنهای سلولار مجاز نمی‌باشد؛ از قبیل بیمارستانها و هواپیماها.

IP-Soft-Phone یك برنامه كار‌بردی برای كامپیوترهای تحت Windows می‌باشد كه می‌توان آنرا به دو صورت مورد استفاده قرارداد.:

1- بعنوان Stand Alone end Station

2- In Conjunction With IP-Phone
IP-Soft Phone دارای قابلیت‌های زیر می‌باشد :



با نصب IP-Soft Phone، این تلفنها بروی Laptop هر زمانی كه به شبكه متصل شویم می‌توان مكالمات را دریافت نمود. حتی در حال حركت نیز می‌توان جهت چك كردن پست صوتی و همچنین برای زنگ‌زدن بصورت on line.از آن استفاده كرده و اتصال Dialup برقرار ساخت.




2- Directory Integration

با استفاده از این تلفن می‌توان خیلی سریع نام شخص ویا پست الكترونیكی او را از راهنما جستجو كرد و با او ارتباط برقرار ساخت. در این تلفن می‌توان كتاب راهنمای تلفن شخصی؛ عمومی‌ و یا كشوری ایجاد نمود.

3- اینترفیس كاربر

IP Soft Phone ها واسط قوی كاربر و كنترل‌ كننده‌های حساس روی آنها نصب شده است كه جایگزین دكمه‌ها و كنترل‌ كننده‌های ضعیف در تلفن‌های سنتی می‌باشد. در این سیستم تلفن كردن با استفاده از Drop و Drag خیلی سریع انجام می‌گیرد.

4-Virtual Conference room

ایجاد ارتباطات كنفرانسی در این تلفن خیلی سریع قابل انجام می‌باشد. دراین سرویس برای اضافه كردن كاربران اضافی به كنفرانس می‌توان آنها را با Drag كردن ازروی Directory و رها كردن آن (Drop) روی واسط كاربر به كنفرانس دعوت نمود و بدین ترتیب ایجاد یك اتاق كنفرانس مجازی می‌كنیم. به محض اینكه یك كنفرانس صوتی ایجاد شد می‌توانید كاربردهایی را كه روی desk top است را با تمام اعضای كنفرانس به اشتراك گذارید (با انتخاب آنها از روی لیست drag كرده و در اتاق كنفرانس مجازی رها می‌كنیم.)

این تلفن را می‌توان بصورت stand alone نیز بكار برد.

قابلیت‌هاو مشخصات این تلفن به قرار زیر می‌باشد:

در این تلفن كاربر می‌تواند تاریخچه كلیه ارتباطات برقرار شده و دفترچه تلفن نرم‌افزاری خود را مشاهده نماید.

كاربر می‌تواند بااستفاده‌ از Keyboard و باDial Pad Window اقدام به شماره‌گیری نماید و بااستفاده ازDrag and Drop ارتباط خود را با مقصد برقرار‌سازد.

این سیستم می‌تواند فایلهای صوتی را اجرا نماید.

این سیستم جزئیات تماسهایی كه گرفته شده را می‌تواند نمایش دهد.

این سیستم دارای Help بوده‌‌و با مطالعه آن به هر نوع سئوالی پاسخ داده می‌شود.

سرویس Caller IDرا ارائه می‌دهد.

ارائه سرویسCall Deflection كاربران می‌توانند مكالمات خود را بطوراتوماتیك‌به پست صوتی و یا پست الكترونیكی هدایت نمایند.

ارائه سرویس Call Transfer

ارائه سرویس Call Hold

كاربر می‌تواند با استفاده ازdrag and drop ایجاد كنفرانس نماید.

ارائه سرویس Do not Disturb

ارائه سرویس Redial Option

دارای دفترچه تلفن عمومی و یاخصوصی

شماره‌گیری با‌مشخص كردن اسم وDrag and Drop آن روی تلفن انجام می‌پذیرد.

دارای كنترل‌كننده بلندگو و یا Headset و میكروفون وزنگ می‌باشد.

ارائه سرویس Wake Up

این تلفنها خیلی پیشرفته می‌باشند وقابل استفاده با Laptop و یا كامپیوترهای Desktop می‌باشند. IP-Soft Phone دارای نــرم‌افزار كاربردی خیلی قوی VOIPمی‌باشد. معمولاً این نرم‌افزار در تلفنهای IP نیز وجود دارد.

IP Soft Phone یكی از كاربردهای ویندوز می‌باشد واز اینترفیس استاندارد Open Application

Programming استفاده می‌كندباIP Soft Phone می‌توان به Profile خود رفته و به تلفنهای خود در آنجا پاسخ داد.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:40 - 0 تشکر 532989

USB Phones چیست؟

این تلفن‌ دارای نرم‌ افزاری است كه‌ بایستی‌ روی ‍PC نصب گردد. با نصب این نرم‌افزار یك Dial pad بر روی PC ظاهر می‌شود كه می‌توان از آن با میكروفون و بلندگویی‌ كه دارد ارتباطات تلفنی را از طریق شبكه اینترنت با هزینه خیلی كم برقرار نمود.





این تلفن به پورت USBكامپیوتر متصل می‌شود و از اجزای زیر تشكیل شده است:

1- میكروفون

2- بلندگو

3-Tel box

این تلفنها دارای جعبه‌ای بنام‏Tel Box می‌باشد این جعبه ارتباط مستقیم با شبكه PSTN دارد. به این جعبه می‌توان تلفنهای معمولی جهت ارتباط با شبكه PSTN متصل كرد. این جعبه می‌تواند به پورتUSB كامپیوتر متصل شده و از آن طریق وارد شبكه اینترنت شویم و یا ازطریق شبكه اینترنت از Gateway اینترنت گذشته وارد شبكه PSTN شویم. كیفیت صوت دراین نوع تلفنها بسیار عالی وهزینه ارتباطات در آن پایین می‌باشد. با استفاده از این‌تلفن می‌توانیم ارتباط PC TO PC و یــا PC TO Phone برقرارسازیم. این تلفن بسیار User Friendly بوده و استفاده از آن بسیار آسان می‌باشد. از این تلفن می توان جهتVOIP استفاده نمود. مادامی كهOnline باشیم این تلفن‌می‌تواند مكالمات ورودی را دریافت نماید. بااین تلفن می‌توانRinging Tone های گوناگون را پشتیبانی نمود.بعلاوه این سیستم می‌تواندهزینه مكالمات اپراتورهای مختلف را چك كرده و با هم مقایسه نماید واپراتوری را انتخاب نماید كه هزینه تلفن آن كمتر از سایرین است. USB Phone ادغام و یكپارچه‌سازی تلفن و اینترنت را برعهده دارد. این تلفن عملكردهای Web را پشتیبانی می‌نماید. برای مثال یك تاجر الكترونیكی با استفاده از این تلفن می‌تواند بر روی Web site كلیك كرده و بطور زنده با‌ یك نماینده صحبت نماید.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:41 - 0 تشکر 532991

IP Phones چیست ؟

دراین تلفنها همگرایی شبكه‌های صوت ودیتا امكان‌پذیر می‌باشد. IP-Phone یك دستگاه دیجیتالی باهوش با واسط شبكه LAN می‌باشد. IP-Phone دارای یك آدرس IP وكانكتورهای استاندارد (RJ- 45) می‌باشد لذا اینگونه تلفنها می‌توانند درون هرپورتی درشبكه LAN قرار گیرند. از آنجائیكه به تلفنهای مذكور آدرس IP اختصاص می‌یابد لذا امكانات در آن بسیار زیاد است و این امكانات وقابلیت‌ها بستگی به Feature‌هایی كه تولیدكنندگان روی آن قرار می‌دهند دارد. كاربردهای مــهم آن شامل Unified Messaging، Collaboration، كنفرانس وغیره می‌باشد. با IP-Phoneها كاربران می‌توانند Extension خودشان را باخود حمل كرده بطوری كه هرگز یك مكالمه‌ را از دست ندهند. با استفاده‌ از این تلفنها می‌توان ارتباطات كنفرانس ایجاد نمود. می‌توان اطلاعات web را درحال پاسخ به مكالمه خواند و یا به یك سرویس Web based برای چك كردن پست الكترونیكی، وضعیت هوا، شرایط ترافیك یا چك كردن موجودی خود در بانكLogin كرد.





عموماً این تلفنها قادر هستند دیتا و صوت را روی LAN های موجود ارسال نمایند. علاوه بر توانایی‌های مذكور بعضاً این تلفنها قادر هستند كاربردهای بیسیم را همراه با كاربردهای تلفن معمولی دریك ساختار

تلفنی واحد ارائه نماید. عموماً نرم‌افزار این سیستمها قابلUpgrade شدن‌‌ می‌باشند. تعدادی از قابلیت‌های دیگر این قبیل تلفنها بقرار ذیل می‌باشند:

1- دارای دكمه كنترلی صدا برای ارتباطات ورودی روی بلندگو و گوشی تلفنی.

2ـ غیرفعال نمودن یك ارتباط بدون اینكه گوشی را روی قلاب بگذاریم.

3ـ دارای قابلیت Mute Function برای قطع گوشی و میكروفن بدون استفاده از دست.

4- انتقال مكالمه به Extension دیگر ویا به یك شماره دیگر.

5- انجامCall Forward به شماره‌های داخلی و خارجی.

6- دارای نشانه‌گر انتظار پیام(Stuttered dial tone).

7- توانایی ایجاد Conference

8- توانایی ارائه سرویس Call back

9- توانایی ارائه سرویس Call Conferencing

10- توانایی ارائه سرویس Call Forwarding

11- توانایی ارائه سرویس Call Hold

12- توانایی ارائه سرویس Call Transfer

13- توانایی ارائه سرویس Do not disturb

14- توانایی ارائه سرویس Intercom

15- توانایی ارائه سرویس ‍Paging

16- توانایی ارائه سرویس Speed dialing

معمولاً كیفیت صوت و ضریب اطمینان در این سیستمها همانند تلفنهای سنتی می‌باشد و براحتی قابل مدیریت‌ كردن می‌باشند. این تلفنها می‌توانند به یك PC وصل شده و قادر هستند براحتی با شبكه دیتا ارتباط برقرار نماید. در جاهایی كه فقط نیاز به یك تلفن می‌باشد از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است كه از IP-Phone استفاده‌ گردد. تلفن‌های IPبصورت استاندارد قابل ارائه‌ می‌باشندو از آنها می‌توان‌ در IP Telephonyاستفاده نمود.

یك IP Telephone نمونه دارای شش دكمه جهت Featureها و تعدادی كلید جهت راهنما قابلیت‌ها و عملكردها می‌باشد. این تلفن قادر است زمان، تاریخ و اسم مشترك تلفن‌كننده و شماره تلفن‌ او و رقم‌هایی كه گرفته شده است را نمایش دهد.

این تلفن دارای توانایی گرافیكی نیز می‌باشد.روش‌های زیر استفاده از IP- Phone را مقدور می‌سازند:

با استفاده ازButtonها

با استفاده از‌Soft keyها

با استفاده از Navigation key

دسترسی مستقیم با استفاده از رقمهای مربوطه

از دیگر قابلیت‌های این سیستم می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

IP-Phoneقادر است پیامهای ورودی را گرفته و آنها را دسته‌بندی كند و روی صفحه برای كاربر نمایش دهد. با این روش كاربر خیلی موثر و سریع می‌تواند جواب تلفن‌های خود را بدهد. این سیستم دارای دفترچه تلفنی است بنامLPAP3 .(Light Weight Directory Access Protocol) نور صفحه نمایش این تلفن قابل تنظیم می‌باشد. این سیستم دارای Ringer Tone و تنظیمات صدا برای كلیه صوتها از قبیلRinger Head Set, Handset, و بلندگو می‌باشد. با استفاده از این تلفن كاربرها می‌توانند به اطلاعاتی نظیر وضعیت هوا، بورس و یا هر اطلاعاتی كه درWeb وجود دارد دسترسی پیدا نمایند. با این تلفن می‌توان مستقیماً به شبكه Ethernet متصل شد. Virtual LAN جداگانه جهت PC و تلفنIP توسط مدیریت این سیستم قابل تعریف می‌باشد..

سه شنبه 7/6/1391 - 16:42 - 0 تشکر 532994

سیستمهای تلفنی ip-pbx


انتقال صدا و تصویر بر روی شبكه VoIP چیست؟
در سال های اخیرتولید و تجارت با هم نمو کرده اند. علم IT و الکترونیک با هم یکی شده اند. ارزان بودن و بكارگیری ساده شبكه داده برای ارسال صوت و تصویر، استفاده بهینه از پهنای باند، توانایی ارسال با نرخ بیت های مختلف، امكان انتخاب كیفیت مكالمه و در نتیجه تعیین میزان هزینه از طرف كاربر و اضافه نمودن سرویس های جدید از مزایای این تكنولوژی می باشند. ارتباط اشخاص در هر جای دنیا، با كمترین هزینه و یكپارچگی سیستم تلفنی ادارات و شركت ها، كاهش هزینه های جاری شركت ها، انجام ویدیو كنفرانس به منظور تسریع در تصمیم گیری مدیران و كاهش سفرهای كاری به همراه سرویس هایی مانند: منشی دیجیتال، فكس مجازی، انتقال تماس، Caller ID، ایجاد دامنه داخلی برای نامه نگاری، ارسال پیام كوتاه و ... در یك سیستم جامع و كامل، با كمترین هزینه ارائه شده است. تمامی استانداردهای بین المللی تكنولوژی انتقال صدا و تصویر بر بستر شبكه در محصولات رعایت شده اند. آینده را هم اکنون برای شما به ارمغان آورده ایم...


سازمان ها:


IPPBX یك راه حل مناسب، ایمن و انعطاف پذیر برای سازمان های مدرن است. ارتباط برون مرزی در هر تجارتی اجتناب ناپذیر است. كاهش هزینه ها در تماس های دور یك اصل مهم است. بیشتر از آن، ضبط مكالمات، صندوق پستی، انتقال تماس و ... همگی گزینه هایی هستند كه بدون توجه به موقعیت جغرافیایی شما، به دفتر كارتان متصل می شوید. برای مثال، با كنترل كردن تماس های خروجی كارمندان و استفاده از تلفن های بین المللی VoIP تا 30 درصد هزینه های تماس كاهش می یابد .

سازمان ها با شعب مختلف:


تعداد زیادی از سازمان ها، اداره ها با موقعیت های مختلف در جهان دارند. می توانید تمام داخلی ها، ارتباطات، صف های انتظار، دامنه الكترونیكی داخلی و ... را یكپارچه كنید. با استفاده از تعریف گروه داخلی ها، قوانین تماس، مرا دنبال كن و ... اداره های جدا را نهادینه كنید. برای مثال، شركت دارای اداره های مختلف در سرتاسر جهان است و آن ها در یك شاخه به هم متصل كرده اند. این یكپارچگی، باعث كاهش هزینه تماس های بین اداره ها می شوند در حالی كه تمامی مكالمات بین اداره ها، مجانی و از طریق اینترنت می باشد. این راه حل ها، ippbx ما را كنترل پذیر و انعطاف پذیر می كند.

دولت الکترونیک:


اداره های اجرایی و شهرداری های وابسته به دولت در هر شهری و در سراسر دنیا وجود دارند. تمامی آن ها باید دارای ارتباط تلفنی قابل اطمینان و امنی باشند. با استفاده از سرویس هایی مانند ارسال پیام كوتاه و ضبط مكالمات می توان مكالمات با زمان های طولانی مدت را ضبط نمود. با استفاده از سیستم تلفن كنفرانس و ویدیو كنفرانس تصمیم گیری مدیران دولتی برای انجام امور مهم و ضروری تسریع می یابد.


بیمارستان ها:


هرگز نمی توان یك بیمارستان را بدون سیستم تلفنی مناسب و سریع تصور كرد. هر بیمارستان دارای تعداد زیادی بخش می باشد كه نیاز به تماس های پایدار و مطمئن دارند. انتخاب مناسب سیستم ippbx در اینجا مشخص می شود. انتقال تماس، گروه های داخلی، مدیریت یكپارچه، تلفن و ویدیو كنفرانس و ... در ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف كمك بسزاایی می كنند. حتی می توان عمل های جراحی مهم پزشكی را از طریق ویدیو كنفرانس و از فواصل دور نظارت كرد.

مراكز تلفن:


مشتری ها، هدف اصلی هر تجارتی هستند. مراكز تلفن به طور گسترده ای وجود دارند و بدون ippbx هیچ معنایی ندارند. سرویس هایی مانند: صفحه اپراتور، ضبط مكالمات، صف انتظار و .... همگی انسجام كار اپراتورها را در این مراكز امكان پذیر می سازند. بعضی از شركت ها از سرویس های مراكز تلفن استفاده می كنند این در حالی است كه می توان بدون صرف وقت و هزینه، ترافیك تلفن های خود را با استفاده از سرویس های ippbx كنترل نمایند.

بانك ها:


با استفاده از VoIP PBX می توان قابلیت اطمینان با سطح بالا را كه مورد نیاز تمام بانك های جهان است را بدست آورد. امنیت بسیار مهم است، هر یك از داخلی ها با استفاده از یك كد اختصاصی یا رمز و از طریق بستر شبكه اختصاصی قابل دسترسی هستند. بانك ها، شعبه های زیادی در سراسر هر كشور و یا دنیا دارند كه یكپارچگی سیستم تلفنی آن ها از طریق IPPBX امكان پذیر است.

هتل ها:


تعداد هتل هایی كه نیاز به ارتباط داخلی دارند هر روز رو به افزایش است. با استفاده از سرویس هایی مانند: صندوق پستی، گزارش گیری و محاسبه هزینه تماس و ...، راحتی در نصب و جابه جایی تلفن، هتل ها زیر پوشش یك سیستم تلفنی قدرتمند قرار می گیرند. در تمامی ساختمان های جدید، بستر شبكه وجود دارد بنابر این با استفاده از VoIP PBX دیگر نیازی به سیم كشی مجزا برای تلفن ندارید. می توانید سطوح مختلف دسترسی را برای كاربران متفاوت تعیین كنید و تمام اطلاعات تماس ها را به طور مستقیم به سیستم حسابداری منتقل كنید.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:43 - 0 تشکر 532996

آشنایی با برخی از انواع خطوط مخابراتی و اینترنتی




خطوط آنولوگ معمولی:
منظور از این خطوط همان خطوط تلفنی معمولی می باشد. نرخ انتقال Data توسط این خطوط حداکثر 6/33 kb/s می باشد.
T1 : نام خطوط مخابراتی مخصوص است که در آمریکا و کانادا ارایه می شود . بر روی هر خط T1 تعداد 24 خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود.
هر خط T1 می تواند حامل 5/1 mb/s پهنای باند باشد.




E1:
نام خطوط مخابراتی مخصوصی است که در اروپا و هم چنین ایران ارائه می شود بر روی هر خط E1 تعداد 30 خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود.
هر خط E1 می تواند حامل 2 mb/s پهنای باند باشد. نرخ انتقال Data توسط این خطوط جهت مودم های ارائه شده در ایران حداکثر 56 kb/s می باشد.
که البته در صورت فراهم نمودن مودم های سریع تر کاررب می تواند برابر سرعت مودم خود دیتا را دریافت نماید. مشخصه این سیستم پیش شماره متفاوت آنها نسبت به خطوط عادی می باشد.

ISDN:
اساس طراحی تکنولوژی ISDN به اواسط دهد 80 میلادی باز می گردد که بر اساس یک شبکه کاملا دیجیتال پی ریزی شده است. در حقیقت تلاشی برای جایگزین سیستم تلفنی آنالوگ با دیجیتال بود که علاوه بر داده های صوتی ، داده های دیجیتال را به خوبی پشتیبان کند.به این معنی که انتقال صوت در این نوع شبکه ها به صورت دیجیتال می باشد. در این سیستم ، صوت ابتدا به داده های دیجیتال تبدیل شده و سپس انتقال می باید.
ISDN به دو شاخه اصلی تقسیم می شود: N-ISDN و B-ISDN .
B-ISDN بر تکنولوژی ATM استوار است که شبکه ای با پهنای باند بالا برای انتقال داده می باشد که اکثر BACKBONE های جهان از این نوع شبکه برای انتقال داده استفاده می کنند.(از جمله شبکه دیتای ایران)

نوع دیگر B-ISDN با ISDN با پهنای باند پایین است که برای استفاده های شخصی طراحی شده است.
در N-ISDN دو استاندارد مهم وجود دارد.
BRI و PRI نوع PRI برای ارتباط مراکز تلفن خصوصی (PBX) ها با مراکز تلفن محلی طراحی شده است.
E1 یکی از زیر مجموعه های PRI است که امروزه استفاده زیادی دارد . E1 شامل 30 کانال شامل (B-channel) و یک کانال برای سیگنالینگ (D-channel) می باشد که هر کدام 64 kb/s پهنای باند دارند.

بعد از سال 94 میلادی و با توجه به گسترش اینترنت ، از PRI ISDN ها برای ارتباط ISP ها با شبکه PSTN استفاده شد که باعث بالا رفتن تقاضا برای این سرویس شد. هم چنان که در ایران نیز ISP هایی که خدمات خود را با خطوط E1 ارایه می کنند روز به روز در حال گسترش است.
نوع دیگر ISDN ، BRI است (نوعی که در کیش از آن استفاده می شده) که برای کاربران نهایی طراحی شده است. این استاندارد دو کانال حامل 64 kb/s و یک کانال برای سیگنالینگ با پهنای باند 16 kb/s را در اختیار مشترک قرار می دهد.
این پهنای باند در اواسط دهه 80 میلادی که اینترنت کاربران مخصوصی داشت و سرویس های امروزی همچون Voip ، HTTP ، MultiMedia و ... به وجود نیامده بود ، مورد نیاز نبود هم چنین برای مشترکین عادی تلفن نیز وجود یک ارتباط کاملا دیجیتال چندان تفاوتی با سیستم های آنالوگ فعلی نداشت و به همین جهت هزینه های اضافی برای این سرویس از سوی کاربران بی دلیل بود و به همین جهت از این تکنولوژی استقبال چندانی نشد.
تنها در اویل دهه 90 بود که برای مدت کوتاهی مشترکین ISDN افزایش یافتند . پس از سال 95 نیز با وجود تکنولوژی هایی با سرعت های بسیار بالاتر مانند ADSL که سرعتی حدود 8 mb/s برای دریافت و 640 kb/s را برای دریافت با هزینه کمتر از ISDN در اختیار مشترکین قرار می دهد، انتخاب ISDN از سوی کاربران عاقلانه نبود.

منبع srco.ir

سه شنبه 7/6/1391 - 16:45 - 0 تشکر 532998

عناصر یک سیستم مخابراتی


هر سیستم مخابراتی سه بخش اساسی دارد :



۱) فرستنده

۲) کانال انتقال

۳) گیرنده .

هر قسمت نقش خاصی را در انتقال سیگنال بصورت زیر ایفا می کند :

فرستنده " سیگنال ورودی را به جریان می اندازد تا سیگنال ارسالی مناسبی با مشخصات خط ارسال " ●

تولید کند . تولید سیگنال برای ارسال تقریبأ همواره " مدولاسیون " را در بردارد و ممکن است شامل " کدگذاری " نیز باشد.



کانال انتقال " وسیله ای الکتریکی است که پلی میان مبدأ و مقصد بوجود می آورد .این پل ممکن است " ▪

یک جفت سیم , یک کابل هم محور یا یک موج رادیویی یا پرتولیزری باشد . هر کانالی مقداری تلفات انتقال یا "تضعیف" دارد . بنابراین قدرت سیگنال با افزوده شدن فاصله کاهش می یابد.

گیرنده " روی سیگنال خروجی از کانال ارسال عمل می کند تا آنرا در مقصد به مبدل برساند . عملیات "▪

گیرنده شامل "تقویت " جهت جبران تلفات انتقال و "دی مدولاسیون " و "دی کدینگ" برای معکوس کردن پردازش _ سیگنالی انجام شده در فرستنده می باشد .

تاثیرات مزاحم مختلفی در مسیر ارسال سیگنالی انباشته می شوند . تضعیف بدین جهت مزاحم است که

"قدرت" سیگنال در گیرنده را کاهش می دهد. بهرحال مسائل مهمتر عبارتند از :

اعوجاج , تداخل و نویز که بصورت تغییر شکل سیگنال ظاهر می شود .

اگر چه ممکن است که این مزاحم ها در هر نقطه ای بروز کنند , روش استاندارد آنست که آنها را در خط بطور کامل از بین ببریم تا فرستنده و گیرنده ایده آل باشد. )شکل این روش را نشان می دهد .(اعوجاج تغییر شکل موج است که بخاطر پاسخ ناقص سیستم به سیگنال مورد نظر بوجود می آید .

اعوجاج هنگام قطع سیگنال ناپدید میشود در حالی که نویز و تداخل چنین نیست . اگر کانال یک پاسخ خطی اما اعوجاجی داشته باشد , در این موقع می توان اعوجاج را تصحیح نمود یا حداقل به کمک ..... های مخصوص بنام " اکوآلایزرها " آنرا کاهش داد .

تداخل به معنی تاثیر ناخواسته ی سیگنالهای بیگانه از منابع انسانی , فرستنده های دیگر , خطوط نیرو و

دستگاهها , مدارهای سوئچینگ و غیره می باشد . تداخل غالبأ در سیستم های رادیویی که آنتن های گیرنده اش معمولأ در یک زمان چندین سیگنال را متوقف می کنند بروز می کند . اگر سیم های انتقال یا ترتیب هم در ( RFI ) مدارها در گیرنده سیگنالهای تشعشع شده از منابع نزدیک را بگیرد , تداخل فرکانس رادیویی سیستم های خطی ظاهر می شود . ..... کردن مناسب , در از بین بردن سیگنالهای تداخلی در فرکانسهای غیر از فرکانس سیگنال مورد نظر موثر می باشد

توان آنرا از بین برد.

این نویز یکی از محدودیت های اساسی سیستم را تشکیل می دهد .

را ارائه می کند . البته SX( ) " نهایتأ باید توجه نمود که شکل مورد نظر انتقال یک طرفه یا "سیمپلکس

ارتباط دو طرفه به یک فرستنده و گیرنده در هر طرف نیاز دارد.

کانالی دارد که انتقال همزمان در هر دو جهت را امکان پذیر می سازد . ( FDX ) " سیستم "دوپلکس کامل انتقال را امکان پذیز می سازد اما نه همزمان . ( HDX ) " سیستم " نیم دوپلکس__

سه شنبه 7/6/1391 - 16:45 - 0 تشکر 533000

مخابرات

مُخابـِرات، انتقال سیگنال‌ها از فواصل به منظور ارتباط است. در زمان‌های گذشته، از سیگنال‌های دود، طبل، سمافوریا (مخابره به وسیله پرچم)، هلیوگراف (مخابره به وسیله نور خورشید) استفاده می‌شد. در دوران مدرن، مخابرات شامل استفاده از انتقال دهنده‌های الکترونیکی مانند تلفن، تلویزیون، رادیو یا کامپیوتر است. اولین مخترعان در زمینه مخابرات آنتونی میوسی، الکساندر گراهام بل، گوگلیلمو مارکونی و جان لوگی برد هستند. مخابرات بخش مهمی از اقتصاد جهانی است و سود صنعت مخابرات ۳ درصد محصولات عمده دنیا است.


اجزاء اصلی


سیستم‌های مخابراتی شامل سه جزء اصلی است: فرستنده که اطلاعات را گرفته و آن را به سیگنال تبدیل می‌کند. کانال مخابراتی که سیگنال را حمل می‌کند، و گیرنده که سیگنال را دریافت نموده وآن را به اطلاعات قابل استفاده تبدیل می‌کند.به طور مثال دکل‌رادیویی در ارسالهای رادیویی، شامل یک رادیوی فرستنده، فضای آزاد به عنوان کانال مخابراتی و رادیوی گیرنده‌است. معمولاً سیستم‌های مخابراتی دو طرفه هستند، و یک دستگاه واحد، نقش فرستنده وگیرنده را ایفا می‌کند(ترانسسیور). مثلا، تلفن همراه یک دستگاه ترانسسیور است. مخابره پیام از طریق خطوط تلفن را ارتباط نقطه به نقطه می‌گویند، زیرا بین یک فرستنده و یک گیرنده‌است. مخابرات از طریق ارسال رادیویی را ارتباط پخشی می‌نامند زیرا بین یک فرستنده قوی وگیرنده‌های بسیاراست .

آنالوگ و دیجیتال

سیگنال‌ها به صورت آنالوگ و یا دیجیتال هستند. در سیگنال آنالوگ، سیگنال در حوزه زمان به طور پیوسته وجود دارد .اطلاعات در سیگنال دیجیتال به صورت دسته‌ای از ارزشهای گسسته (مثلاً یک و صفر) کد گذاری می‌شود . هر سیگنال چه آنالوگ و چه دیجیتال حاوی اطلاعات خاص است.

اطلاعات موجود در سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال هنگام انتقال با نویز مخلوط می شوندو باعث از بین رفتن اطلاعات موجود در سیگنال می شوند.

شبکه‌ها

مجموعه‌ای از فرستنده‌ها، گیرنده‌ها یا ترانسسیورها که با هم ارتباط دارند را شبکه می‌نامند. شبکه‌های دیجیتالی حاوی یک یا دو مسیریاب هستند که اطلاعات را به کاربر هدایت می‌کنند. یک شبکه آنالوگ ممکن است شامل یک یا دو سوئیچ باشد که ارتباط بین یک یا دو کاربر را برقرار می‌کنند. در هر دو نوع شبکه، ممکن است تکرار کننده‌ها لازم باشند تا سیگنال را در زمانی که در فواصل دور منتقل می‌شود، تقویت کنند. این برای مقابله با تضعیفی است که مانع از تشخیص سیگنال از نویز می‌شوند.

کانالها

کانال یک بخش در زمینه انتقال است که می‌توان برای فرستادن جریانهای چندگانه اطلاعات از آن استفاده کرد. مثلاً یک ایستگاه رادیویی ممکن است در MHz ۹۶ پخش شود در حالیکه ایستگاه رادیویی دیگر ممکن است در MHz ۹۴۵ پخش شود. در این حالت محیط را بر حسب فرکانس قسمت بندی می‌کنیم و هر کانال فرکانس جداگانه‌ای را برای پخش دارد. به صورت متناوب، هر سیگنالی می‌توانند به هر کانالی برای پخش دسترسی پیدا کنند - این را تقسیم زمانی چندگانه می‌نامند و گاهی در ارتباط دیجیتالی استفاده می‌شود.

مدولاسیون

شکل گیری سیگنال برای انتقال اطلاعات را مدولاسیون می‌نامند. می‌توان از مدولاسیون برای نمایش یک پیغام دیجیتالی از طریق موج آنالوگ استفاده کرد. این عمل را کلید زنی گویند و تکنیک‌های کلید زنی فراوانی وجود دارند. (شامل کلید زنی تغییر فازی، کلید زنی تغییر فرکانس، و کلید زنی تغییر دامنه). مثلاً بلوتوث از کلید زنی تغییر فازی برای انتقال اطلاعات بین دستگاه‌ها استفاده می‌کند.

از مدولاسیون می‌توان برای انتقال اطلاعات سیگنال‌های آنالوگ با فرکانس‌های بالا نیز استفاده کرد. این کمک بزرگی است زیرا سیگنال‌های آنالوگ با فرکانس پایین نمی‌توانند در فضای آزاد، به خوبی منتقل شوند. از این رو اطلاعات یک سیگنال آنالوگ با فرکانس پایین باید قبل از انتقال بر یک سیگنال، با فرکانس بالاتر (که موجب حامل نامیده می‌شود) سوار شود. روش‌های مدولاسیون متفاوتی برای انجام این کار وجود دارند (دو مورد از مهم‌ترین آنها مدولاسیون دامنه و مدولاسیون فرکانس هستند). مثال این روش صدای یک دی جی است که با استفاده از مدولاسیون فرکانس به فرکانس مرکزی ۹۶MHZ منتقل می‌شود (سپس این صدا در کانال «FM ۹۶»دریافت می‌شود).

جامعه و مخابرات



مخابرات بخش مهمی از جامعه مدرن است. در سال ۲۰۰۶ تخمین زده‌اند که سود سالانه صنعت مخابرات ۲/۱ تریلیون دلار است که جزو ۳٪ سود خالص جهان (نرخ تبادل اداری) قرار دارد.

شرکت‌ها در سطح اقتصاد خرد از مخابرات، برای ایجاد امپراتوری‌های جهانی استفاده کرده‌اند. این در مورد خرده فروشی شبکه‌ای Amazon.com واضح است. اما طبق نظر ادوارد لنرت، حتی یک خرده فروش معمولی مثل وال-مارت نیز با استفاده از مخابرات بهتر در زیر ساخت‌هایش به سود بیشتری در مقایسه با رقبایش دست پیدا کرده‌است.

صاحب خانه‌ها در شهرها در سراسر جهان از تلفن هایشان برای انجام سرویس‌های خانه از تحویل پیتزا گرفته تا سیم کش استفاده می‌کنند. حتی جوامع فقیر نیز برای استفاده از تلفن به خاطر مزیتهای آن تشویق شده‌اند. در ناحیه نارشینگدی بنگلادش، روستایی‌های جدا از هم از تلفن‌های همراه برای ارتباط مستقیم با عمده فروشان و معامله بهتر کالاهایشان استفاده می‌کنند. در ساحل عاج، تولید کنندگان قهوه از تلفن همراه برای دنبال کردن ساعتی تغییرات قیمت قهوه استفاده می‌کنند و محصولاتشان را با بهترین قیمت می‌فروشند.

لارنس هندریک رولر و لئونارد ویورمان در سطح اقتصاد کلان ارتباط علّی را بین زیر ساخت‌های مناسب مخابراتی و رشد اقتصادی پیدا کرده‌اند. بعضی‌ها ارتباطی را بین آنها بیان می‌کنند اما برخی عقیده دارند این ارتباط علّی نیست. با توجه به مزایای اقتصادی زیر ساخت‌های مناسب مخابراتی، این نگرانی فزاینده در باره جدایی دیجیتالی وجود دارد. زیرا همه جمعیت جهان دسترسی برابری به سیستم‌های مخابراتی ندارند. یک تحقیق در سال ۲۰۰۳ توسط اتحادیه بین المللی مخابراتITU))) مشخص کرد که حدود یک سوم کشورها کمتر از ۱ اشتراک تلفن همراه برای هر ۲۰ نفر و یک سوم کشورها ۱ اشتراک خط ثابت برای هر ۲۰ نفر دارند. در مورد دسترسی به اینترنت، تقریباً نیمی از کشورها ۱ از ۲۰ نفر امکانات اینترنت دارند.از این اطلاعات و اطلاعات آموزشی، سازمانITU توانست شاخصی را ایجاد کند که توانایی کلی شهروندان به دستیابی و استفاده از اطلاعات و تکنولوژی ارتباطات را مشخص کرد.

کشورهایی مانند سوئد، دانمارک و ایسلند با استفاده از این اطلاعات بالاترین رتبه را داشتند در حالیکه کشورهای آفریقایی مانند نیجر، بورکینا فاسو و مالی پایین تین رتبه را کسب کردند.

مخابرات اولیه


اشکال اولیه مخابرات شامل سیگنال‌های دود و طبل بودند. طبل را بومی‌های آفریقا، گینه نو و آمریکای جنوبی استفاده می‌کردند در حالیکه سیگنال‌های دود را بومی‌های آمریکای شمالی و چین استفاده می‌کردند. بر خلاف تصور این سیستم‌ها معمولاً هدفشان بیش از تنها آگاهی از مکان اقامت بود. در قرون وسطی حلقه‌هایی از آتش را بر سر تپه‌ها ایجاد می‌کردند. تا پیغامی را مخابره کنند.

در قرون وسطی، حلقه‌های آتش این نکته منفی را داشتند که تنها می‌توانستند قطعه کوچکی از اطلاعات را منتقل کنند، بنابراین معنای پیغامی مانند «دشمن دیده شد» باید از قبل مورد توافق قرار می‌گرفت. یکی از موارد قابل توجه استفاده از آنها در طول جنگ اسپانیا بود که یک حلقه آتش پیغامی را از بندر پلای موت به لندن فرستاد.

در طول تاریخ در بعضی از فرهنگ‌ها کبوترهای خانگی برای ارسال خبر مورد استفاه قرار می‌گرفتند.ایستگاه‌های کبوتری فکری است که ریشه ایرانی دارد، و همچنین رومی‌ها نیز برای کمک به ارتش خود از آن استفاده می‌کردند.فرانتینوس می‌گوید که ژولییوس سزار از کبوتر به عنوان پیک در فتح گل(کشور باستانی فرانسه) استفاده می‌کرد. یونانیان اسامی برنده‌های بازی‌های المپیک را به این طریق به شهرهای مختلف می‌فرستادند. تا قبل از آمدن تلگراف، این روش از ارتباطات بین تجار و سرمایه دارها رایج بود.دولت هلند در اوایل قرن ۱۹ با کمک پرنده‌هایی که از بغداد می‌آورد، از این سیستم در جاوه و سوماترا استفاده می‌کرد. رویتر در سال ۱۸۴۹ از پیک‌های کبوتری برای اطلاع از قیمت سهام کالاها بین آخن(شهری در آلمان) و بروکسل استفاده می‌کرد، شیوه‌ای که تا آمدن تلگراف رایج بود. کلاد چاپ، مهندس فرانسوی، در سال ۱۷۹۲ اولین سیستم تلگرافی بصری ثابت (خط مخابره به وسیله علایم(سمافور)) را بین لیل و پاریس ساخت. البته سمافور نیازمند کاربران متخصص و برج‌های گران در فواصل ده تا سی کیلومتری (شش تا نوزده مایل) بود. در رقابت با تلگراف الکتریکی، آخرین خط تجاری آن در سال ۱۸۸۰ از رده خارج شد.

در ایران قدیم از نور برای مخابره اطلاعات استفاده می شده به این صورت که در برج هایی آجری با فواصل معین از یکدیگر میساختند و در این برج ها دو آتش با دو رنگ متفاوت روشن میکردند که این کار با متفاوت بودن سوخت هریک از مشعل ها امکان پذیر بوده است. پیام را با پوشاندن نور یکی از مشعل هل توسط سیستمی شبیه به سیستم مرس میفرستادند.

تلگراف و تلفن


اولین تلگراف الکتریکی تجاری را سر چارلز ویت ستون و سرویلیام فوترگیل کوک ساختند و در ۹ آوریل ۱۸۳۹ آن را افتتاح کردند. ویت ستون و کوک هر دو، وسیله خود را «پیشرفتی در تلگراف الکترو مغناطیسی (موجود)» و نه یک ابزار جدید می‌دانستند. ساموئل مورس جداگانه نوعی از تلگراف الکتریکی را ساخت و آن را به طور ناموفقی در ۲ سپتامبر ۱۸۳۷ به ثبت رساند. کدهای مورس پیشرفت بزرگی نسبت به روش سیگنالی ویت استون بود. اولین کابل تلگراف بین اقیانوسی در ۲۷ جولای ۱۸۶۶ کامل شد که مخابرات با آنسوی اقیانوس اطلس را برای اولین بار امکان پذیر کرد. تلفن متداول به طور جداگانه توسط الکساندر بل و الیستا گری در سال ۱۸۷۶ ساخته شد. آنتوینو میوسی اولین دستگاهی را که انتقال الکتریکی صدا را در طول یک خط امکان پذیر می‌ساخت، در سال ۱۸۴۹ ساخت. اما وسیله میوسی ارزش کاربردی کمی داشت زیرا به اثر الکتروفونیک وابسته بود و بنابر این کاربران باید گوشی را در دهانشان می‌گذاشتند تا صدا را بشنوند. اولین سرویس تجاری تلفن در سالهای ۱۸۷۸ و ۱۸۷۹ در دو طرف اقیانوس اطلس در شهرهای نیوهاون و لندن ارائه شد.

شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت


در ۱۱ سپتامبر ۱۹۴۰ جرج استیبیتس (پدر کامپیوترهای دیجیتال) موفق شد با استفاده از ماشین تحریر معادلات پیچیده‌ای را در نیویورک بفرستد و جواب آن رادر کالجی در نیو هامپشیر دریافت کند. این شیوه کامپیوترهای مرکزی تا دهه ۱۹۵۰ نیز محبوب بود.تا این که در دهه ۶۰ تحقیقات در مورد گزینش بسته‌ای (ارسال داده‌ها به صورت بسته‌های مجزا) آغاز شد، این تکنولوژی به داده‌ها اجازه رفتن به کامپیوترهای دیگر را می‌داد بدون اینکه از یک کامپیوتر مرکزی عبور داده شود.در ۵ دسامبر ۱۹۶۹ ۴ گره(نقاط اتصال در شبکه‌ها) به وجود آمد، این شبکه که مبنای به وجود آمدن ارپانت(آژانس پژوهش‌های پیشرفته تحقیقاتی) شد، در سال ۱۹۸۱ شامل ۲۱۳ گره شبکه‌ای شد.

توسعه ارپانت بر روی RFC Request for Comments )RFC متنی که حاوی اطلاعاتی در باره استانداردهای مطرح شده‌است، و هر RFC مثل سریال نامبر برنامه unicمیباشد و قابل تغیر یا از بین بردن نیست.) متمرکز بود.( چون در حین تشکیل از همگان می‌خواستند که نظرات خود را در مورد آن‌ها بدهند، به مدارک درخواست برای اعلام‌نظر یا (RFCs) معروف شدند.). در ۷ آوریل ۱۹۶۹ RFC۱ ساخته شد.این عمل مهم بود زیراکه آرپانت سرانجام در دیگر شبکه‌ها ادغام شد و اینترنت را به وجود آورد و بسیاری از قراردادها که اکنون اینترنت بر آن استوار است توسط RFCها مشخص شده‌است.

در سپتامبر ۱۹۸۱, RFC۷۹۱، پروتکل اینترنت(IPv۴)را و RFC۷۹۳ قرارداد کنترل انتقال را معرفی کرد و بدین گونه مجموعه قراردادهای اینترنت(غالبا شامل این دو) که اینترنت امروزی بر آن اساس است به وجود آمد. اما تنها پیشرفت‌های مهم حول RFC نبود.۲ قرارداد مهم برای شبکه‌های محلی در دهه ۷۰ به وجود آمد.اولاف سودربرم در ۲۹ اکتبر ۱۹۷۴ قرارداد حلقه رمزی را به ثبت رساند و قرارداداترنت را رابرت متکالف و قرارداد ارتباطات انجمن ماشین آلات کامپیوتر را دیوید باگز نوشتند.


تلفن


در شبکه‌های تلفن آنالوگ، تماس گیرنده به کمک گزینش تلفن خانه‌های مختلف به کسی که می‌خواهد با او صحبت کند وصل می‌شود.سوئیچ‌ها یک ارتباط الکتریکی را بین کاربرها برقرار می‌کنند و این تنظیمات سوئیچ‌ها وقتی که تماس گیرنده شماره می‌گیرد به صورت الکتریکی انجام می‌شود.وقتی که تماس برقرار شد، به کمک میکروفن جاگذاری شده در گوشی تلفن، صدای گیرنده تماس به امواج الکتریکی تبدیل می‌شود. سپس این موج(سیگنال) از طریق شبکه به مقصد فرستاده می‌شود و در آنجا به کمک یک بلندگو به صوت تبدیل می‌شود.مشابه این عملیات در آن طرف هم انجام می‌شود و به این صورت یک مکالمه انجام می‌شود. خطوط تلفن ثابت در بیشتر مناطق مسکونی به صورت انالوگ می‌باشد، که در آن صدا در گیرنده مستقیما به ولتاژ سیگنال بستگی دارد.

با اینکه در تماس‌های مسافت کوتاه صدا در تمام مدت به صورت آنالوگ است، با افزایش مسافت، مراکز خدمات تلفن، سیگنال‌ها را قبل از رسیدن به مقصد به دیجیتال تبدیل می‌کنند.مزیت این کار این است که اطلاعات صوتی دیجیتال شده رامی توان در کنار اطلاعات اینترنتی فرستاد و می‌تواند در انتقال‌های راه دور جایگزین مناسبی شود.علاوه بر این از نویز کمتری هم برخوردار می‌باشد.

تلفن همراه تاثیر زیادی بر شبکه‌های تلفن گذاشت.در حال حاضر پذیره نویسی تلفن‌های همراه از تلفن‌های ثابت در بیشتر مناطق فزونی یافته‌است. فروش تلفن‌های همراه در سال ۲۰۰۵، ۸۱۶ میلیون خط بود که تقریبا به صورت برابری در مناطق مختلف جهان صورت گرفته بود.از سال ۱۹۹۹ بیشترین رشد خرید خط تلفن همراه مربوط به آفریقا با رقم ۵۸ درصد رشد بود. به طور افزاینده‌ای این تلفن‌ها از سیستم‌هایی استفاده می‌کنند که صدا را به صورت دیجیتال مخابره می‌کند، مثل gsm(سامانه جهانی ارتباطات سیار) یا w_cdma، و سیستم‌های آنالوگ مانند amps رو به اضمحلال می‌روند.

همچنین تغییرات جالبی درپشت پرده ماجرای ارتباطات تلفن روی داد.که با عملکردtat-۸ در سال ۱۹۸۸ شروع شد و در دهه ۹۰ ما شاهد استفاده گسترده از سیستم‌هایی هستیم که بر پایه فیبر نوری می‌باشد.فایده استفاده از فیبر نوری این است که حجم بالایی از اطلاعات را می‌تواند ارسال کند.

Tat-۸ می‌تواند تا ۱۰ برابر تلفن‌های زمان خود که از سیم‌های مسی استفاده مس کردند، انتقال اطلاعات داشته باشد. فیبرهای نوری در حال حاضر ۲۵ برابر tat-۸ انتقال اطلاعات دارند.

این افزایش حجم انتقال تابع عوامل متعددیست. اولاً، فیبر نوری در مقایسه با تکنولوژی‌های هم تراز از اندازه کوچکتری برخوردار است، دوماً فیبر نوری از تداخل ایمن می‌باشد، یعنی می‌توان چندین رشته فیبر نوری را در کنار هم قرار داد بدون اینکه بروی هم تاثیر بگذارند.و نهایتا پیشرفت در تسهیم(چند خبر راهمزمان بر روی یک سیم‌فرستادن) سبب رشد زیادی در حجم اطلاعات در فیبرهای منفرد شد.

همکاری ارتباطات در کنار شبکه‌های متعدد و پیشرفته فیبر نوری پروتکلی را که به انتقال حالت آسنکرون مشهور است به وجود آورد(atm). پروتکل atm به انتقال اطلاعات پیوسته که در چند خط بالا به آن اشاره شد، اجازه می‌دهد. Atm برای شبکه‌های عمومی تلفن مناسب است، زیرا گذرگاهی را برای اطلاعات در شبکه به وجود می‌آورد و پیمان ترافیک را با این گذرگاه مرتبط می‌سازد. پیمان ترافیک توافقی است بین کاربر و شبکه، که مشخص می‌کند شبکه اطلاعات را چگونه در دست بگیرد.اگر شبکه نتواند وضعیت پیمان ترافیک را ببیند، اتصال را قبول نمی‌کند.این مهم است زیرا تلفن می‌تواند توافقی را برای تضمین به دست آوردن نرخ بیت ثابت به دست آورد.یعنی اطمینان دهند که صداها نه با تاخیر ارسال شود و نه قطع شود.

Atm رقبایی از جمله mpls دارد که پیش بینی می‌شود که در آینده جایگزین آن شود.

رادیو و تلویزیون


در سیستم‌های رسانه‌ای، دکل‌های مخابراتی پر قدرت مرکزی امواج الکترومغناطیسی فرکانس بالا را، به گیرنده‌های متعدد ارسال می‌کنند.امواج فرکانس بالا با سیگنال‌هایی که حاوی اطلاعات صوتی تصویری هستند تلفیق (مدوله) می‌شوند و توسط این دکل‌ها فرستاده می‌شوند.آنتن‌های گیرنده سپس خود را تنظیم می‌کنند تا امواج فرکانس بالا دریافت کنند و با استفاده از تفکیک کننده(دمدولاتور) اطلاعات را بازیابی می‌کند.سیگنال‌ها می‌توانند آنالوگ (سیگنال‌های متنوع پیوسته مرتبط با اطلاعات) یا دیجیتال (اطلاعات رمزی شده با مقادیر گسسته)باشد.

صنعت پخش رسانه‌ای در زمینه گسترش خود با حرکت بسیاری از کشورها به سمت پخش دیجیتال در مرحله حساسی قرار دارد.این حرکت با تولید مدارهای مجتمع(IC) ارزان تر، سریع تر و قابل تر ممکن می‌شود. مزیت مهم پخش دیجیتال این است که از بسیاری از شکایت‌های پخش آنالوگ جلوگیری می‌کند. در تلویزیون، این شامل رفع مشکلاتی همچون تصاویر برفک و دیگر اعوجاج‌ها می‌باشد، این‌ها به دلیل خصوصیات ذاتی انتقال آنالوگ می‌باشد.به این معنی که این اختلال‌ها ناشی از نویزی است که در خروجی آشکار مس شود.انتقال دیجیتال بر این مشکل فایق آمد، زیرا سیگنال‌های دیجیتال در هنگام دریافت به صورت گسسته می‌باشند و در نتیجه اختلالات ناچیز تاثیری در خروجی نهایی ندارد.

در شبکه‌های دیجیتالی تلویزیون، سه استاندارد ATSC,DVB,ISDB در حال رقابت برای به دست آوردن مقبولیت جهانی هستند. مقبولیت این استانداردها در زیر نویس شکل دیده می‌شود. هر سه این استانداردها از MPEG-۲ برای فشرده سازی فایل‌های تصویری استفاده مس کنند.ATSC از Dolby Digital AC-۳ برای فشرده سازی فایل‌های صوتی استفاده می‌کند.ISDB از Advanced Audio Coding و DVB از استاندارد خاصی استفاده نمی‌کند ولی بیشتر از MPEG-۱ Part ۳ Layer ۲ استفاده می‌کند.در شبکه‌های دیجیتالی رادیویی، هماهنگی بیشتری در انتخاب استاندارد وجود دارد و آن پخش رادیویی دیجیتال می‌باشد.(البته به استاندارد Eureka ۱۴۷ نیز شهرت دارد.) استثنای آن آمریکا می‌باشد که از HD Radioاستفاده می‌کند. HD Radio بر خلاف پخش رادیویی دیجیتال بر پایه روشی است که بهIBOC مشهور است. در این روش اطلاعات دیجیتال بروی امواج FM AM سوار می‌شوند. به هر حال در حالی که در حال گذار به دیجیتال هستیم، گیرنده‌های آنالوگ هنوز در همه جا رایج می‌باشد.تلویزیون‌های آنالوگ همچنان در تمام کشورها برای مخابره تصویر استفاده می‌شود.آمریکا امیدوار بود که پخش آنالوگ خود را تا پایان 2006 پایان دهد.که این امر به اوایل 2009 موکول شد.

برای تلویزیون آنالوگ، سه استاندارد در حال حاضر موجود می‌باشد:NTSC,PAL,SECAM . اینجا. برای رادیو آنالوگ، تبدیل به دیجیتال سخت است زیرا که گیرنده‌های آنالوگ قسمتی از کل قیمت یک رادیو دیجیتال می‌باشد. حالت‌های مدولاسیون برای رادیو آنالوگ، مدولاسیون دامنه(AM) و مدولاسیون فرکانس می‌باشد(FM). برای داشتن پخش استریو، زیر حامل مدوله شده AM در FM استفاده می‌شود.

اینترنت


اینترنت شبکه جهانی کامپیوترها و کامپیوترهای شبکه‌ای است که از طریق پروتکل اینترنت(ip) با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. هر کامپیوتر دارای یک نشانی پروتکل اینترنت واحد است که از این طریق، کامپیوترهای دیگر می‌تواند اطلاعات را به آن ارسال نمایند. از اینرو هر کامپیوتری در اینترنت می‌تواند با استفاده از این نشانی پروتکل اینترنت هر پیامی را مخابره کند.از این منظر می‌توان اینترنت را یک رابط بین کامپیوترها نامید. در 2008، برآورد شده‌است که 21.9 % مردم دنیا به اینترنت با سرعت بالا دسترسی دارند.در آمریکای شمالی 73.6%، در اقیانوسیه و استرالیا 59.5% و در اروپا 48.1%.در دسترسی به اینترنت‌های پر سرعت کشورهای ایسلند(26.7%)، کره جنوبی(25.4%)، هلند(25.3%) در جهان پیشرو می‌باشند. بخشی از عملکرد اینترنت به خاطر پروتکل هاییست که ارتباط بین کامپیوترها و مسیریابهارا تعیین می‌کنند.ماهیت شبکه‌های کامپیوتری دارای ساختار لایه به لایه‌است به طوری است که پروتکل‌های مجزا در میان انبوهی از پروتکل‌ها تقریبا به صورت مجزا اجرا می‌شوند. این مسئله به پروتکل‌های سطح پایین تر اجازه می‌دهد، برای موقعیت شبکه مناسب باشند، هنگامی که پروتکل‌های سطح بالا تر مسیر را تغییر نمی‌دهند.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:46 - 0 تشکر 533001


همه چیز در مورد مخابرات ماهواره ای(satellite telecom)



در یک تقسیم بندی خاص و از نظر برد ارسال اطلاعات دو نوع مخابرات داریم:1-مخابرات نزدیک برد و 2-مخابرات دور برد
مخابرات ماهواره جزء دسته بندی نوع دوم است و زیر مجموعه ارتباطات راه دور محسوب می شود.
واضح است که هیچ کس در دنیا مخابرات ماهواره ای و فرستنده و گیرنده های این حوزه را جهت ارتباطات نزدیک برد و محدود و کوتاه برد بکار نمی گیرد و شما م بینید که ارتباطات ماهواره ای معمولا بین قاره ای و کشور به کشور هستند. و استفاده از ارتباطات ماهواره ای معمولا برای ارتباطات برد نزدیک و راه نزدیک در اشل یا مقیاس های کوچک معمولا مقرون به صرفه نیست. بعد از این مقدمه مختصر و مفید مطالب قابل دانلود در رابطه با مخابرات ماهواره ای را در زیر برای شما قرار داده ایم:
سرفصل های مخابرات ماهواره ای:

ابتدا ماهواره را توضیح می دهیم و کمی از خود شی یا وسیله یا فن آوری ماهواره و مکانیزم ارسال و دریافت امواج در یک ماهواره می گوییم سپس در حالت در کنار هم مخابرات ماهواره ای را می گوییم



1-مقدمه مخابرات ماهواره ای و تاریخچه مخابرات ماهواره ای

2-فرکانس های ماهواره ای و ارتباطات راه دور و برد بالا

3-انواع ماهواره های مخابراتی و کاربرد و نوع

4-لینک های ارتباطی ماهواره ای

5-بحث های مربوط به uplink و downlink در مخابرات ماهواره ای

6-انواع لایه های جو یونسفر اتمسفر استراتسفر و... در بحث اثرگذاری در مخابرات ماهوارهای

7-نویز و پارازیت در مخابرات ماهواره ای و راههای کاهش یا افزایش

8-ماهواره های مخابراتی و مخابرات ماهواره ای

9-طراحی لینک های مخابرات ماهواره ای

10-فرستنده و گیرنده های مخابرات ماهواره ای

11-نحوه عمل ماهواره در یک حالت کلی مکانیزم عمل ماهواره ها

12-مکانیزم و نحوه عمل یک سیستم ارتباطی در مخابرات ماهواره ای

13-تقویت کننده ها و تضعیف کنندهها در سیستم های ماهواره ای

14-تقویت کننده طبقه اول سیستم ارتباطی ماهوارهای LNA
Low noise amplifier تقویت کننده کم نویز

15-اصول مخابرات ماهواره ای


مقدمه ای در باره ماهواره


الف) عصر حاضر عصر ارتباطات ماهواره ای است،این فن آوری پیچیده و پیشرفته بعنوان شاخه ای مهم در تحقیقات فضائی ، اكنون جایگاه عظیمی در زمنیه های مختلف مخابراتی، پخش برنامه های رادیو تلویزیونی ، سنجش از راه دور از قبیل: (زمین شناسی ،هواشناسی،نظامی و...) دارد.از این میان ماهواره های تامین كننده ارتباطات راه دور تاثیر ویژه ای در امكان برقراری ارتباط بین كشورها را بوجود آورده و زمینه همكاری بین كشورهای مختلف را در ابعاد گوناگون فراهم ساخته است.

ب) انواع ماهواره ها

1- از نظر گستره پوشش:

ماهواره های مخابراتی در سطح جهان را میتوان از نظر نواحی و كشورهای تحت پوشش به سه گروه تقسیم كرد:

گروه اول:ماهواره های بین المللی هستند كه در فواصل مشخصی از یكدیگر در مدار سنكرون تعبییه شده و كلیه نقاط زمین را پوشش میدهند و به هم مرتبط هستند.

گروه دوم:ماهواره های منطقه ای هستند كه برای پوشش دادن به یك منطقه خاص طراحی و ساخته شده اند و حداكثر قدرت تشعشی را در پرتو اصلی خود بر روی منطقه موردنظر متمركز میكنند.ماهواره های thuraya(امارات متحده عربی) - arbsat (عربستان) - torksat(تركیه) كه ارتباط مخابراتی مناطق مختلف جهان را با یكدیگر برقرار میكنند از این جمله میباشند.

گروه سوم : ماهوار ه های محلی هستند كه برای پوشش یك كشور ساخته شده اند و از این نوع ماهواره ها میتوان به ماهواره insat (هند) - asat (استرالیا) و palapa (اندونزی) اشاره كرد.

2- از نظر كاربرد:

ماهواره را میتوان با توجه به نوع كاربرد، مداری كه در آن مستقر هستند یا نوع سیستم طبقه كرد. ماهواره ها از دیدگاه كاربردی به دو گروه نظامی و غیر نظامی تقسیم میشو ند.در هر یك ار این دو گروه كاربردهای متعدی وجود دارند.از جمله موارد استفاده :
ماهواره های غیرنظامی: در زمینه های مخابراتی ، پخش رادیو تلویزیونی ، سنجش از راه دور، دریانوردی، هوانوردی و سایر ارتباطات متحرك (حدود 40 درصد)
ماهواره های نظامی: در زمینه های نظارت دریائی ، هشدار دهنده ، استراق سمع الكترونیكی ، عكاسی، مخابراتی ، علمی ، ناوبری ، هواشناسی (حدود 60 درصد)

همانطور كه ملاحظه میشود ماهواره ها بیشتر برای مقاصد نظامی بكار گرفته میشوند. ماهواره های نظامی از تنوع بیشتری نیز برخوردار هستند و با استفاده از سرمایه گذاریهای بسیار كلان كشورهای صنعتی از فن آوری پیشرفته تری نیز استفاده میكنند.

ج ) سازمان های بین المللی ارتباطات ماهواره ای

جذابیت های ارتباطات ماهواره ای ، كشورهای صنعتی ودر حال رشد را چنان تحت تاثیر قرار داد كه شبكه های ماهواره ای بین المللی منطقه ای و محلی یكی پس از دیگری بوجود آمد.بمنظور هماهنگی و وضع مقررات یكسان ، نیاز به یك مجموعه قانونگذار در سصح بین الملل برای مدیریت این شبكه احساس شد و سازمانهای بین المللی ارتباطات ماهواره ای هم در این راستا شكل گرفتند و به سرعت رشد و تكامل یافتند كه در ادامه بشرح مختصر هر یك از آنها میپردازیم:

ج-1) اینتلست (intelsat)


بدنبال برگزاری چند گردهمائی در اروپا و آمریكا، همزمان با طرح وتوسعه ماهواره ها بمنظور تامین ارتباطات بین المللی با هزینه كمتر برای مردم جهان در 20 آگوست 1964 میلادی سازمان جهانی اینتلست اعلام موجودیت كرد ودر 6 آوریل 1965 میلادی ، اولین ماهواره مخابراتی به نام " ارلی برد" از سری اینتلست به فضا پرتاپ شد . نسل نهم این سری از ماهواره ها دارای حدود 12 سال عمر با ظرفیتی بالغ بر 180000 كانال تلفنی و سه كانال تلویزیونی است . سازمان جهانی اینتلست ارتباط تلفنی ، كامپیوتر، تلكس ، رادیو ،تلویزیون و ... را برای كلیه كشورها از طریق ماهواره های خود كه بر فراز اقیانوسهای اطلس ، هند و آرام قرار دارند ،تامین میكند.

ج-2) اینمارست (inmarsat)

- ارتباطات ماهواره ای دریائی توسط سیستم "مری ست " (maritim satellite ) در آمریكا برای نخستین بار در سال 1976 میلادی شروع بكار كرد و بزودی این سرویس مورد استفاده كشتیهای غیرنظامی نیز قرار گرفت . بطوریكه تا ژانویه سال 1982 میلادی تقریبا" 1000 كشتی زیر پوشش های ارتباطات دریائی قرار داشتند. بعدها این سازمان به اینمارست تغییر نام داد و دراول فوریه 1982 میلادی بصورت یك سازمان جهانی شروع بكار كرد كه مقر آن در لندن است.

- با استفاده از ماهواره های اینمارست در مدار سنكرون كه سرعت گردش ماهواره در آن باسرعت زمین یكسان است در فاصله 36000 كیلومتری از خط استوا ، به آسانی میتوان ارتباطات كشتی به كشتی ، خشكی به كشتی و برعكس ، سیستمهای متحرك زمینی و هوائی را با یكدیگر و بطور كلی با شبكه های محلی ، منطقه ای و بین المللی مخابراتی برقرار نمود.بنابراین تمام امكانات ارتباطی از قبیل تلفن ، تلگراف ، فاكسی مایل ، اطلاعات رایانه ای و ... را میتوان از طریق ماهواره اینمارست مهیا كرد.

د) نقش ماهواره در زندگی انسان

ماهواره در زمینه پیشرفت علوم مختلف كمكهای شایانی بشر كرده اند و استفاده از آنها تاثیر بسزائی در زندگی انسانها دارد . سیستمهای ماهواره ای ، بسیاری از مسائل و مشكلات مربوط به هزینه و زمان ارسال را حل نموده و كارآئی شبكه های تلویزیونی را بشكل چشمگیری افزایش داده است . در حال حاضربیش از هزار ماهواره در مدارهای مختلف و برای مقاصد متفاوت در اطراف زمین در حال چرخش است . كاربردهای وسیع ماهواره در زمینه مخابرات ، كشاورزی ، هواشناسی ، معادن ، اكتشافات ، نجوم ، حفاظت محیط زیست ، نظامی و ... اطلاعات بیشماری را در اختیار انسان قرار داده كه مواردی از آن را ذكر میكنیم.

د-1) مخابرات


ماهواره ها امكان برقراری ارتباطات بین الملل شامل (تلفن، تلكس ، فاكس ، دیتا و ارتباطات رادیو و تلویزیونی ) كشورها با یكدیگر را برقرار مینمایند. علاوه بر آن زیر پوشش قرار گرفتن نقاط دور افتاده وصعب العبور كشورها كه از طریق فرستنده ها و شبكه های زمینی نمی توانند زیر پوشش تلفن ، تلكس ، دیتا ، فاكس و امكانات ارتباطی دیگر قرار گیرند از طریق ماهواره امكان پذیر میگردد.

- امكان برگزاری كنفرانس تلفنی و تلویزیونی از راه دور(ویدئو كنفرانس)
- تامین سریع ارتباط مخابراتی هنگام بروز سوانح طبیعی نظیر زلرله ، آتش سوزی ، طوفان وسیل كه باعث قطع ارتباطات میشوند.

- ایجاد امكان انتشار روزنامه های كثیرالانتشار بطور همزمان در نقاط مختلف كشور و جهان ، ایجاد شبكه های مختلف دیتا از قبیل اینترنت - اینترانت و ...

- ارتباط مراكز رایانه ای در سطح بین المللی


د-2) رادیو و تلویزیون

فراهم ساختن زمینه ارسال گزارشهای صوتی و تصویری به تمام نقاط جهان از وقایع مختلف و بطور همزمان و پوشش كلیه نقاط كشور از نظر پخش برنامه های رادیو و تلویزیونی


د-3) كشاورزی


- تعیین وتشخیص سطح زیركشت محصولات كشاورزی و پوشش جنگلی در یك محدوده بزرگ نظیر كشور ایران
- حفاظت و آگاهی از فرسایش خاك
- اكتشافات و مدیریت منابع آب زیرزمینی
- تهیه نقشه خاك شناسی و حاصل خیزی خاك
- كشف آتش سوزی در جنگل

اساسا" با استفاده از امكانات ارتباطی و زاویه دید ماهواره ها میتوان از تغییرات كمی و كیفی محصولات كشاورزی در سطوح بسیار وسیعی اطلاعات لازم رابدست آورد

د-4) معادن و زمین شناسی

- شناسائی مقدماتی معادن
- اكتشافات شامل نفت و گاز
- مطالعه لرزشهای پوسته زمین در اثر شكستن طبقات آن
- تخمین و پیش بینی عملكرد مواد آتشفشانی در آینده با دقت بسیار بالا و جلوگیری از ضایعات وقوع آتشفشان یادآور میشود . در استان آذربایجانغربی از امكانات ماهواره ای برای شناسائی و اكتشاف معدن طلای زرشوران تكات استفاده شده است.

د-5) منابع آب و اقیانوس شناسی

- بررسی آلودگی منابع آب
- شناسائی نحوه گسترش مواد رسوبی معلق در رودخانه ها و دریاها
- تعیین محل مناسب برای احداث سدها و نیروگاه ها


د-6) نظامی

علاوه بر تامین ارتباط مخابراتی اضطراری در زمان جنگ ، ماهواره ها اطلاعات بسیار دقیق و مفیدی راجع به زاغه های مهمات در زیرزمین ، مقر تانكها و خودروهای نظامی ، محل استقرار نیروها ، مراكز تجمع ، آرایش و جابجائی نیروها و تخمین تعداد نفرات و ادوات در اختیار فرماندهان نظامی قرار میدهند.
در جریان جنگ خلیج فارس ، ماهواره های جاسوسی - عكاسی آمریكا بیش از 12 بار در روز از قلمرو فرماندهان نظامی عراق عبور میكردند ودر هر عبور صدها عكس و تصویر از اوضاع گوناگون این كشور در اختیار فرماندهان نظامی قرار میدادند.ماهواره ها در زمینه نظامی كاربردهای آشكار و پنهان فراوانی دارند.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:47 - 0 تشکر 533003

مخابرات سلولی چیست؟


سیستم انتشار سلولی (Cell Broadcast)، قابلیت انتشار یک پیغام در محدوده ای به کوچکی یک سلول رادیویی و بزرگی یک کشور را دارا است.
این پیغام ها خیلی سریع هستند و ارزش اصلی آن، ارسال یک پیام زنده به میلیون ها گوشی در کسری از ثانیه است.
فناوری سیستم انتشار سلولی اجازه می دهد که یک عبارت یا پیغام Binary از پیش تعیین شده در تمام گوشی های تلفن همراه که به یک سلول مرتبط هستند، انتشار یابد.
پیام های مبتنی بر این سیستم می توانند همزمان به دست تعداد زیادی از گوشی های تلفن همراه برسند و به عبارت دیگر پیغام های SMS-CB به جای ارسال به سمت یک گوشی خاص، مستقیما به سلول رادیویی ارسال می شود.
سیستم انتشار سلولی، سرویسی است مبتنی بر موقعیت مکانی که متمایز با سایر سرویس ها است و پیغام ها را براساس موقعیت محلی ارسال می کند به طوری که می توانند در ناحیه ای به کوچکی یک سلول و به بزرگی کل شبکه یا به هر دو سمت که بین ابعاد باشد، انتشار یابد.
گفتنی است که ارتباط زنده، یک سرویس قابل انتخاب چندزبانه، سرویس اطلاعات ضروری بر اساس موقعیت مکانی، انتشار پیغام های باینری، وقایع، نمایش نزدیک ترین بر روی کانال هایی از گوشی، تبلیغات، اطلاعات پرواز فرودگاه ها، اطلاعات توریستی، اطلاعات ترافیکی، اطلاع رسانی اسلامی، حراجی ها،چت، اخطارهای اضطراری، بازاریابی و نظرسنجی موبایلی، بازی های تلفن همراه و گزارش هایی چون بازار بورس از جمله کاربردهای سرویس انتشار سلولی به شمار می روند.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:48 - 0 تشکر 533005

مقدمه ای در باره ماهواره

الف) عصر حاضر عصر ارتباطات ماهواره ای است،
این فن آوری پیچیده و پیشرفته بعنوان شاخه ای مهم در تحقیقات فضائی ، اكنون جایگاه عظیمی در زمنیه های مختلف مخابراتی، پخش برنامه های رادیو تلویزیونی ، سنجش از راه دور از قبیل: (زمین شناسی ،هواشناسی،نظامی و...) دارد.از این میان ماهواره های تامین كننده ارتباطات راه دور تاثیر ویژه ای در امكان برقراری ارتباط بین كشورها را بوجود آورده و زمینه همكاری بین كشورهای مختلف را در ابعاد گوناگون فراهم ساخته است.

ب) انواع ماهواره ها


1- از نظر گستره پوشش:

ماهواره های مخابراتی در سطح جهان را میتوان از نظر نواحی و كشورهای تحت پوشش به سه گروه تقسیم كرد:

گروه اول:ماهواره های بین المللی هستند كه در فواصل مشخصی از یكدیگر در مدار سنكرون تعبییه شده و كلیه نقاط زمین را پوشش میدهند و به هم مرتبط هستند.

گروه دوم:ماهواره های منطقه ای هستند كه برای پوشش دادن به یك منطقه خاص طراحی و ساخته شده اند و حداكثر قدرت تشعشی را در پرتو اصلی خود بر روی منطقه موردنظر متمركز میكنند.ماهواره های thuraya(امارات متحده عربی) - arbsat (عربستان) - torksat(تركیه) كه ارتباط مخابراتی مناطق مختلف جهان را با یكدیگر برقرار میكنند از این جمله میباشند.

گروه سوم : ماهوار ه های محلی هستند كه برای پوشش یك كشور ساخته شده اند و از این نوع ماهواره ها میتوان به ماهواره insat (هند) - asat (استرالیا) و palapa (اندونزی) اشاره كرد.

2- از نظر كاربرد:

ماهواره را میتوان با توجه به نوع كاربرد، مداری كه در آن مستقر هستند یا نوع سیستم طبقه كرد. ماهواره ها از دیدگاه كاربردی به دو گروه نظامی و غیر نظامی تقسیم میشو ند.در هر یك ار این دو گروه كاربردهای متعدی وجود دارند.از جمله موارد استفاده :
ماهواره های غیرنظامی: در زمینه های مخابراتی ، پخش رادیو تلویزیونی ، سنجش از راه دور، دریانوردی، هوانوردی و سایر ارتباطات متحرك (حدود 40 درصد)
ماهواره های نظامی: در زمینه های نظارت دریائی ، هشدار دهنده ، استراق سمع الكترونیكی ، عكاسی، مخابراتی ، علمی ، ناوبری ، هواشناسی (حدود 60 درصد)

همانطور كه ملاحظه میشود ماهواره ها بیشتر برای مقاصد نظامی بكار گرفته میشوند. ماهواره های نظامی از تنوع بیشتری نیز برخوردار هستند و با استفاده از سرمایه گذاریهای بسیار كلان كشورهای صنعتی از فن آوری پیشرفته تری نیز استفاده میكنند.

ج ) سازمان های بین المللی ارتباطات ماهواره ای

جذابیت های ارتباطات ماهواره ای ، كشورهای صنعتی ودر حال رشد را چنان تحت تاثیر قرار داد كه شبكه های ماهواره ای بین المللی منطقه ای و محلی یكی پس از دیگری بوجود آمد.بمنظور هماهنگی و وضع مقررات یكسان ، نیاز به یك مجموعه قانونگذار در سصح بین الملل برای مدیریت این شبكه احساس شد و سازمانهای بین المللی ارتباطات ماهواره ای هم در این راستا شكل گرفتند و به سرعت رشد و تكامل یافتند كه در ادامه بشرح مختصر هر یك از آنها میپردازیم:

ج-1) اینتلست (intelsat)


بدنبال برگزاری چند گردهمائی در اروپا و آمریكا، همزمان با طرح وتوسعه ماهواره ها بمنظور تامین ارتباطات بین المللی با هزینه كمتر برای مردم جهان در 20 آگوست 1964 میلادی سازمان جهانی اینتلست اعلام موجودیت كرد ودر 6 آوریل 1965 میلادی ، اولین ماهواره مخابراتی به نام " ارلی برد" از سری اینتلست به فضا پرتاپ شد . نسل نهم این سری از ماهواره ها دارای حدود 12 سال عمر با ظرفیتی بالغ بر 180000 كانال تلفنی و سه كانال تلویزیونی است . سازمان جهانی اینتلست ارتباط تلفنی ، كامپیوتر، تلكس ، رادیو ،تلویزیون و ... را برای كلیه كشورها از طریق ماهواره های خود كه بر فراز اقیانوسهای اطلس ، هند و آرام قرار دارند ،تامین میكند.

ج-2) اینمارست (inmarsat)

- ارتباطات ماهواره ای دریائی توسط سیستم "مری ست " (maritim satellite ) در آمریكا برای نخستین بار در سال 1976 میلادی شروع بكار كرد و بزودی این سرویس مورد استفاده كشتیهای غیرنظامی نیز قرار گرفت . بطوریكه تا ژانویه سال 1982 میلادی تقریبا" 1000 كشتی زیر پوشش های ارتباطات دریائی قرار داشتند. بعدها این سازمان به اینمارست تغییر نام داد و دراول فوریه 1982 میلادی بصورت یك سازمان جهانی شروع بكار كرد كه مقر آن در لندن است.

- با استفاده از ماهواره های اینمارست در مدار سنكرون كه سرعت گردش ماهواره در آن باسرعت زمین یكسان است در فاصله 36000 كیلومتری از خط استوا ، به آسانی میتوان ارتباطات كشتی به كشتی ، خشكی به كشتی و برعكس ، سیستمهای متحرك زمینی و هوائی را با یكدیگر و بطور كلی با شبكه های محلی ، منطقه ای و بین المللی مخابراتی برقرار نمود.بنابراین تمام امكانات ارتباطی از قبیل تلفن ، تلگراف ، فاكسی مایل ، اطلاعات رایانه ای و ... را میتوان از طریق ماهواره اینمارست مهیا كرد.

د) نقش ماهواره در زندگی انسان

ماهواره در زمینه پیشرفت علوم مختلف كمكهای شایانی بشر كرده اند و استفاده از آنها تاثیر بسزائی در زندگی انسانها دارد . سیستمهای ماهواره ای ، بسیاری از مسائل و مشكلات مربوط به هزینه و زمان ارسال را حل نموده و كارآئی شبكه های تلویزیونی را بشكل چشمگیری افزایش داده است . در حال حاضربیش از هزار ماهواره در مدارهای مختلف و برای مقاصد متفاوت در اطراف زمین در حال چرخش است . كاربردهای وسیع ماهواره در زمینه مخابرات ، كشاورزی ، هواشناسی ، معادن ، اكتشافات ، نجوم ، حفاظت محیط زیست ، نظامی و ... اطلاعات بیشماری را در اختیار انسان قرار داده كه مواردی از آن را ذكر میكنیم.

د-1) مخابرات


ماهواره ها امكان برقراری ارتباطات بین الملل شامل (تلفن، تلكس ، فاكس ، دیتا و ارتباطات رادیو و تلویزیونی ) كشورها با یكدیگر را برقرار مینمایند. علاوه بر آن زیر پوشش قرار گرفتن نقاط دور افتاده وصعب العبور كشورها كه از طریق فرستنده ها و شبكه های زمینی نمی توانند زیر پوشش تلفن ، تلكس ، دیتا ، فاكس و امكانات ارتباطی دیگر قرار گیرند از طریق ماهواره امكان پذیر میگردد.

- امكان برگزاری كنفرانس تلفنی و تلویزیونی از راه دور(ویدئو كنفرانس)
- تامین سریع ارتباط مخابراتی هنگام بروز سوانح طبیعی نظیر زلرله ، آتش سوزی ، طوفان وسیل كه باعث قطع ارتباطات میشوند.

- ایجاد امكان انتشار روزنامه های كثیرالانتشار بطور همزمان در نقاط مختلف كشور و جهان ، ایجاد شبكه های مختلف دیتا از قبیل اینترنت - اینترانت و ...

- ارتباط مراكز رایانه ای در سطح بین المللی


د-2) رادیو و تلویزیون

فراهم ساختن زمینه ارسال گزارشهای صوتی و تصویری به تمام نقاط جهان از وقایع مختلف و بطور همزمان و پوشش كلیه نقاط كشور از نظر پخش برنامه های رادیو و تلویزیونی


د-3) كشاورزی


- تعیین وتشخیص سطح زیركشت محصولات كشاورزی و پوشش جنگلی در یك محدوده بزرگ نظیر كشور ایران
- حفاظت و آگاهی از فرسایش خاك
- اكتشافات و مدیریت منابع آب زیرزمینی
- تهیه نقشه خاك شناسی و حاصل خیزی خاك
- كشف آتش سوزی در جنگل

اساسا" با استفاده از امكانات ارتباطی و زاویه دید ماهواره ها میتوان از تغییرات كمی و كیفی محصولات كشاورزی در سطوح بسیار وسیعی اطلاعات لازم رابدست آورد

د-4) معادن و زمین شناسی

- شناسائی مقدماتی معادن
- اكتشافات شامل نفت و گاز
- مطالعه لرزشهای پوسته زمین در اثر شكستن طبقات آن
- تخمین و پیش بینی عملكرد مواد آتشفشانی در آینده با دقت بسیار بالا و جلوگیری از ضایعات وقوع آتشفشان یادآور میشود . در استان آذربایجانغربی از امكانات ماهواره ای برای شناسائی و اكتشاف معدن طلای زرشوران تكات استفاده شده است.

د-5) منابع آب و اقیانوس شناسی

- بررسی آلودگی منابع آب
- شناسائی نحوه گسترش مواد رسوبی معلق در رودخانه ها و دریاها
- تعیین محل مناسب برای احداث سدها و نیروگاه ها


د-6) نظامی

علاوه بر تامین ارتباط مخابراتی اضطراری در زمان جنگ ، ماهواره ها اطلاعات بسیار دقیق و مفیدی راجع به زاغه های مهمات در زیرزمین ، مقر تانكها و خودروهای نظامی ، محل استقرار نیروها ، مراكز تجمع ، آرایش و جابجائی نیروها و تخمین تعداد نفرات و ادوات در اختیار فرماندهان نظامی قرار میدهند.
در جریان جنگ خلیج فارس ، ماهواره های جاسوسی - عكاسی آمریكا بیش از 12 بار در روز از قلمرو فرماندهان نظامی عراق عبور میكردند ودر هر عبور صدها عكس و تصویر از اوضاع گوناگون این كشور در اختیار فرماندهان نظامی قرار میدادند.ماهواره ها در زمینه نظامی كاربردهای آشكار و پنهان فراوانی دارند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.