• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 602)
چهارشنبه 18/5/1391 - 10:0 -0 تشکر 497182
(بیانات و خاطرات حضرت امام خمینى (ره ) درباره نماز1) بسیار خواندنی

بسمه تعالى

پیمودن راه آسمانى ((معنویت )) آسان تر از راههاى زمینى نیست . نماز كه پیمودن كرانه هاى وسیع عالم و هم بال شدن با فرشتگان و كروبیان است ، بیش از سفر بر خاك و پیمودن راه زمین نیازمند ((راهنما)) و ((الگو)) است .

بهترین اسوه و سرمشق در این وادى ، گفتار و رفتار اولیاء الهى و سالكان راه معنویت و محبت و عشق به خداست . پویندگان مشتاق این مسیر، چشم دل به شیوه و سیره رهیافتگان و واصلان به حق مى دوزند تا چگونه پیمودن این راه را- كه بى خطر و لغزنده هم نیست - بیاموزد و به اسوه ها تاءسى جویند.

یكى از برجسته ترین ، محبوب ترین الگوهاى رفتارى و سیر و سلوك معنوى در عصر حاضر، امام خمینى ((قدس سره )) است . او كه تمام عمر را یكسره در طریق بندگى و اخلاص گام زد و همه هستى خویش را وقف راه خدا و عبودیت او نمود. عشقى ویژه به نماز و نیایش و دعا و تهجد داشت . واپسین لحظات حیات او نیز آمیخته با عطر نماز و قرآن بود.

نهضت الهى او كه امت ما را به آزادى رساند و اهل قبله را در جهان . شوكتى دوباره بخشید، زمینه ساز حیات دین و احیاى معنویت و توجه به خدا در این عصر مادیت و گریز از مذهب بود.امام راحل ، از مصادیق بارز كسانى بود كه به تعبیر قرآن كریم ((اگر به آنان تمكن و حكومت و قدرت بخشیم ، نماز را بر پاى مى دارند...). رضوان همیشگى خدا بر روح بلند او باد. كه دمى از خدا جدا نبود و هر چه داشت ، از رهگذر همین پیوند و اتصال ، مبدا قدرت و عظمت بود و هر چه جز ذات الهى و جذبه هاى قدسى ، در نظرش ناچیز و بى جلوه مى نمود.

آنچه پیش رو دارید، آینه اى است شفاف و زلال . كه جایگاه نماز را در سخن و عمل امام نشان مى دهد.سطر سطر این مجموعه ، مى تواند سرلوحه و سرمشق خودسازى و تهذیب نفس و آراستن چهره جان به زینت معنویت باشد. امام عاشقان و شهیدان ، درباره نماز چه گفت ؟ نماز در نظر او چه موقعیتى داشت ؟ چگونه نماز مى خواند؟ و از نماز چگونه نیرو مى گرفت و زلال مى شد؟

امید است كه این دفتر نورانى را كه در برابر دیدگانتان گشوده اید. با شما از این رمز و رازها سخن بگوید و لحظات عمر شما را خدایى و با صفا سازد.



چهارشنبه 18/5/1391 - 10:15 - 0 تشکر 497225

مهدى امام جمارانى


ساعت یك ربع به یازده بود كه آقا سوال كردند: ((ساعت چند است ؟)) پاسخشان را دادیم . فرمودند: ((من مى خواهم وضو بگیرم .)) عرض كردیم : ((چون وقت زیادى به ظهر مانده است یك ساعت استراحت كنید.)) فرمودند: ((پس به آقاى انصارى بگویید ساعت بیست دقیقه به دوازده بیاید كه من مى خواهم وضو بگیرم .)) به آقاى انصارى خبر دادیم و در همان ساعت خدمت امام رسیدیم و امام وضو گرفتند، فرمودند: ((مى خواهم نماز بخوانم .)) آقاى انصارى گفتند: ((آقا مى خواهند نماز نافله بخوانند و فعلا نیازى به مهر نیست .)) در هر صورت امام پس از خواندن نافله و نماز ظهر و عصر، همچنان به نماز خواندن (همراه با اذان و اقامه ) و ذكر گفتن ادامه دادند و تقریبا ساعت دو بعد از ظهر بود كه افراد خانواده را طلبیدند و با آنها صحبت كردند. سپس حاج احمد آقا خدمت امام رسیدند. از ساعت دو و نیم به بعد، دیگر صداى ذكر گفتن امام نمى آمد، ولى لبهایشان همچنان حركت مى كرد. ساعت سه و چند دقیقه بعد از ظهر بود و در حالى كه امام ذكر مى گفتند، ناگهان فشار خون ایشان پایین آمد و خیلى سقوط كرد، تا اینكه سكته كردند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:15 - 0 تشکر 497226

سید رحیم میریان


حالت امام در نماز


درست به خاطر دارم كه ماههاى نخست آغاز جنگ بود. دشمن با تمام تجهیزات و مدرنترین سلاحهاى اهدایى شرق و غرب و ورزیده ترین ارتش آموزش دیده خود، حمله وسیعى را به مرزهاى غربى و جنوب كشور اسلامى ما شروع كرده بود و هر روز و هر ساعت خبر ناگوار و وحشتناكى از پیشرویهاى دشمن به گوش مى رسید، و به راستى كه خواب و خوراك را از همه گرفته بود. به طورى كه ما بسیارى از ساعت روز و شب خود را در دفتر جماران و در پاى دستگاه تلكس مى گذراندیم و هر لحظه مترصد خبر تازه اى بودیم و متاسفانه خبرها هم یكى پس از دیگرى ، همگى مایوس كننده و تاثربار بود. همه در تلاش بودند. چه آنها كه در جبهه و در خط مقدم بودند، و چه آنها كه در پشت جبهه ، نیرو و امكانات بسیج مى كردند. نصیب ما هم در این میان ، غم و غصه و اندوه فراوان بود. در یكى از همان روزهاى فراموش نشدنى و غم بار، نزدیكى هاى ظهر بود كه تلفن زنگ زد و من كه پاى گوشى بودم ، تلفن را برداشتم و متوجه شدم كه آقاى غرضى (5) است كه آن موقع استاندار خوزستان بودند. پس از سلام و تعارف ، با دلهره و اضطرابى به من گفتند: ((فلانى ! این خبر را فورا به امام بدهید و پاسخ آن را هم بگیرید و به من بگویید. خرمشهر سقوط كرده و آبادان هم در خطر سقوط است . تكلیف چیست ؟)) براى من كه خود را ضعیف تر از گوینده این خبر مى دانستم ، روشن است كه شنیدن این خبر وحشتناك (كه سرانجام آن هم معلوم نبود) چه اضطرابى به وجود آورد و همانگونه بدون عبا و عینك به اتاق بغل دفتر، كه اتاق پذیرایى امام (ره ) بود (و تا همین آخر هم تغییر نكرد و بارها همگى در صفحه تلویزیون ، آن اتاق محقر را دیده ایم ) رفتم و با توجه به همان نظم دقیق زندگى امام (ره ) مى دانستم كه ایشان در آن زمان كه اذان ظهر مى گفتند، سر سجاده نماز و آماده انجام فریضه ظهرند. با همان وضع ، خود را به جلوى سجاده نماز ایشان رساندم ، دیدم مشغول اقامه نمازند. مرا كه با آن وضع دیدند فرمودند: ((چه خبر شده است ؟)) من سخنان آقاى غرضى را باز گو كردم و عرض كردم : ((گوشى در دست ایشان است و منتظر پاسخ و دستور حضرت عالى هستند.)) امام (ره ) طورى كه انگار هیچ مطلب ناگوارى را نشنیده بودند، با همان آرامش و طمانینه همیشگى ، فرمودند: ((بروید به ایشان بگویید جنگ است آقا! جنگ است !)) همین دو جمله را گفتند و به دنبال فصول بعدى اقامه خود رفتند و سپس هم بدون توجه به اینكه من هنوز ایستاده ام ، تكبیره الاحرام گفتند و با طماءنینه نماز ظهر را شروع كردند. من هم برگشتم و به آقاى غرضى گفتم : ((آقا فرمودند جنگ است آقا جنگ است !)) ایشان هم دیگر چیزى نگفت و گوشى را بر زمین گذاشت . به راستى هنوز آن منظره و آن آهنگ و آن جملات در گوش من طنین انداز است .

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:16 - 0 تشکر 497227

رسولى محلاتى


شامگاهى هنگام نماز مغرب در حیاط قدیمى ایشان در ((یخچال قاضى ))(6) با مرحوم حاج شیخ عباس گنجى براى نماز مغرب حاضر شدیم . امام رضوان الله علیه به نماز مغرب پرداختند و آن چنان دور از قرائت غلیظ، با حضور تمام و در عین حال متوسط نماز خواندند كه ما دو نفر پس از نماز به یكدیگر نگریستیم و گفتیم نماز یعنى این ، یادمان باشد براى اداى حرف از مخارج مثل بعضى ها نباشیم ، ببین این نماز را!

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:16 - 0 تشکر 497228

محمد حسن احمدى


امام (قدس سره ) در برگزارى نماز بسیار ساده و بدون تكلف بود بطورى كه شاید براى افراد عادى و عامى هیچ امر جالب توجهى نداشت ولى براى خواص ، این نوع سادگى نیز حاكى از عمق عرفان و اخلاص و صفاى عبودیت امام بود.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:16 - 0 تشکر 497229

عمید زنجانى


من شاهد بودم كه حضرت امام (قدس سره ) نماز را با تانى و كوتاه مى خواندند و مقید بودند كه حتما نماز را اول وقت بخوانند و بسیار ناراحت مى شدند از تاخیر نماز از اول وقت .

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:17 - 0 تشکر 497230

صادق خلخالى


ما هر چه دقت مى كردیم كه قرائت قرآن را بشنویم با اینكه حمد و سوره نماز مغرب بلند خوانده مى شود كمتر قرائت ایشان را مى شنیدیم . خیلى معمولى نماز مى خواندند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:24 - 0 تشکر 497234

از خداوند متعال مى خواهیم تا حضرت روح الله این عارف بزرگ جهان اسلام را در جوار انبیا و اولیا در صف صلوه ملكوتیان بارگاهش پذیرا باشد و ما را در پیروى واقعى از آن امام همام توفیق عطا فرماید

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.