• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 799)
چهارشنبه 18/5/1391 - 9:30 -0 تشکر 497145
آیة الله العظمى ملا على معصومى همدانى

(متولد 1312-متوفى 1398 ه.ق)

عالم ربانى و فقیه همدانى،استادنا الاعظم،آیة الله العظمى مرحوم آخوند ملاعلى بن ابراهیم معصومى همدانى(قدس سره الشریف)یكى از فقهاى نامدار و فرزانه‏و یكى از فرزانگان فقیه در قرن چهاردهم هجرى قمرى مى‏باشد.

او همانند همدوره‏هاى معاصر خویش یكى از تربیت‏یافتگان مكتب پربار وحوزه متبرك آیة الله العظمى حائرى و یكى از نخستین فارغ التحصیلان آن حوزه‏مقدسه به شمار مى‏آید او در زهد و تقوى و در تواضع و اخلاص و در ادب و اخلاق‏آیتى از آیات درخشان و اسوه و قدوه‏ى اهل علم و كمال و پیشواى اهل یقین و معرفت‏به شمار مى‏رفت.

چهارشنبه 18/5/1391 - 9:50 - 0 تشکر 497176

2-تفرس به سنت:


از نوادر حكایات زندگى خود آن مرحوم هم این است كه‏مى‏فرمودند:«روزى مرد مؤمنى از اهالى شمال كه ظاهرا كارمند دولت در همدان بودپیش من آمد و اظهار داشت من فرزند و خلفى ندارم،تقاضا دارم از خدا بخواه،فرزندى به من كرامت فرماید كه سخت در طلب فرزند هستم،ولى نمى‏دانم چه كاركنم؟»مرحوم آقاى آخوند مى‏فرمودند دلم به حالش سوخت،یك مرتبه جرقه‏اى درذهنم برق زد و سخنى به زبان آوردم كه نه در كتابى دیده بودم و نه در معالجات اطباءسراغ داشتم،فقط نوعى تفرس و تیمن نسبت‏به سنت پاك پیامبر بزرگوار اسلام(ص)بود.آنگاه كه خداوند متعال مى‏خواهد نطفه زهراى مرضیه منعقد گردد،از سوى‏خداوند متعال به پیامبر خودش ابلاغ مى‏گردد چهل روز از همسر و خانواده خودش‏دورى گزیند و پس از چهل روز به سراغ خدیجه برود.این جدایى و فاصله انداختن‏لابد نكته‏اى را در برداشته است.به این مرد سائل گفتم:من دعا مى‏كنم،در ضمن روشى‏را هم تیمنا به تو یاد مى‏دهم تا طبق آن رفتار نمایى.امیدوارم خداوند متعال ترا مایوس‏نكند.به او گفتم:


وقتى به شهر خود برگشتى،چهل روز از همسر خود جدایى اختیار كن،هرگز به‏سراغ او نرو، ولى پس از نماز و دعا با وى همبستر شو.امید است‏خداوند متعال‏فرزندى به تو عنایت فرماید. اگر فرزندت پسر شد،نام او را«محمد»بگذار.


سالى گذشت،روزى از درس برگشته بودم،دیدم چند جعبه پرتقال را در دالان‏منزل گذاشته‏اند و رفته‏اند.از مشهدى صفر(خادم منزل كه پیرمرد باصفایى بود)پرسیدم،گفت‏یك نفر با ماشین آورد و اینجا گذاشت و چون شما نبودید گفت عصربرمى‏گردم...منتظر بودم، دیدم همان آقایى است كه یكسال پیش از من دعاى اولادخواسته بود.گفتم خوش آمدید!این پرتقالها براى چیست؟


گفت این پرتقالها محصول باغ خودم و شیرینى فرزندم محمد است،كه پارسال‏مرا ارشاد نمودى و طبق فرموده شما عمل كردم و خداوند متعال در اثر دعاى خیر شمافرزندى به من عنایت فرمود،شیرینى و تحفه آن را براى شما آورده‏ام.


مرحوم آقاى آخوند مى‏گفت:نماز گزاردم و شكر خدا را بجا آوردم كه خداوندمتعال درخواست فرد مؤمنى را عملى ساخته است.


این قصه یكى از نوادر حكایات و سرگذشتهاى آن عالم ربانى و عارف صمدانى‏بود كه از این سرى قصه‏ها و عجایب در زندگى او فراوان وجود داشت.

چهارشنبه 18/5/1391 - 9:50 - 0 تشکر 497177

اخلاف و فرزندان:



آیة الله آخوند همدانى سه فرزند ذكور به نامهاى حسین و حسن و محمد،و چندداماد همدانى داشت.


1-حسن معصومى،در پیكار با رژیم ستمشاهى در سال‏1353 و پس از مدتى‏زندانى بودن به شهادت رسید.


2-محمد معصومى كه هم اكنون یكى از دبیران خدمتگزار در همدان مى‏باشد.


3-مهندس حسین معصومى،فاضل و هم اكنون مدرس تاریخ و فلسفه علم دردانشگاه صنعتى شریف،و دانشور و پژوهشگر و ویراستار دقیق و فرزانه معاصرمى‏باشد.ایشان ایامى مسئول و سر دبیر مجله نشر دانش بود.


علاوه بر پسران نامبرده،داراى چند دختر هستند و دامادهاى محترم ایشان،افرادمتدین و نیكوكار همدانى مى‏باشند كه خداوند بر توفیقاتشان بیفزاید.

چهارشنبه 18/5/1391 - 9:51 - 0 تشکر 497178

وفات او:



سرانجام این عالم بزرگ و مرجع عالیقدر منطقه غرب كشور،پس از یك بیمارى‏شدید كه جهت مداوا به انگلستان برده شد،در 31/4/1357،مطابق شعبان 1398 دیده‏از جهان فرو بست. پیكر پاكش جهت دفن به همدان انتقال داده شد و در مسیر راه به‏همدان،با استقبال و احترام فوق العاده مردم رو به رو شد و در همدان تشییع فوق العاده‏و باشكوهى از جنازه ایشان به عمل آمد و دوستداران انقلاب اسلامى،به بركت این‏پیكر شریف،تظاهرات وسیعى را بر ضد رژیم طاغوت راه انداختند.پیكر پاكش درقبرستان عمومى شهر مدفون گردید.بر سنگ مزار او،آیة الله العظمى مرعشى نجفى‏اینگونه نبشتند:هذا مغرب شمس العلم و الحكمة و التقوى، رجل الرجال و الدرایة،بطل‏الحدیث و الروایة،طود الفضل و جوهر الفقه،فقه الاصول و اصل الفروع،الحبر الجلیل والبحاثة النقاد النبیل،بانى المدرسه الدینیة ببلدة همدان و القائم باحیاء حوزتها العلمیة وتاسیس مكتبتها المنیفة و المربى فی حجر تربیته جماعة من الاعاظم و الاعلام...


بالاخره‏«ذوقى‏»شاعر معاصر و خوش ذوق همدان،در رثاء و تاریخ وفات او،سرودند:


در دامن الوند كه شهر همدان است ز آیات خدا«آیتى‏»امر عیان است «آخوند»لقب،نام‏«على‏»،مظهر تقوى در علم و یقین،چشم و چراغ همگان است


گویند پیش از وفات،برخى از علاقمندان از او خواسته بودند كه اجازه دهندمقبره خاصى جهت وى تدارك ببینند.آن مرحوم ضمن رد این پیشنهاد فرموده بودند:


مى‏خواهم باران رحمت الهى،همراه قبر دیگر مؤمنان،مستقیم بر قبرم ببارد و مانع ورادعى نداشته باشد.


از این رو قبر او در جوار دیگر قبور مؤمنین در قبرستان عمومى شهر و دردروازه قرار دارد و حقیر موفق به زیارت و استرحام آن شده است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.