• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 6409)
يکشنبه 15/5/1391 - 11:22 -0 تشکر 492218
اخبار حوزه

  تقوای رسانه ای؛ گوهری نایاب در دهکده جهانیاساتید حوزه از رسالت خبرنگار می گویند

  تقوای رسانه ای؛ گوهری نایاب در دهکده جهانی

 اشاره؛ روز خبرنگار، روز مهمی است؛ نه صرفا از آن رو که در این روز مدیران و مسئولان یادشان می افتد که باید از اهالی خبر و رسانه دست کم تجلیلی ولو جمع و جور و مختصر داشته باشند، بلکه مهم تر آن که تا حدودی جایگاه خطیر و اساسی خبرنگاران در تحولات جامعه مشخص می شود و ... 

 

اشاره؛ روز خبرنگار، روز مهمی است؛ نه صرفا از آن رو که در این روز مدیران و مسئولان یادشان می افتد که باید از اهالی خبر و رسانه دست کم تجلیلی ولو جمع و جور و مختصر داشته باشند، بلکه مهم تر آن که تا حدودی جایگاه خطیر و اساسی خبرنگاران در تحولات جامعه مشخص می شود و به همان نسبت البته باید حساسیت این کار برای اهالی این صنف نیز درک گردد.

از این حیث، هفدهم مردادماه می تواند و باید به فرصتی مغتنم تبدیل شود برای این که بدانیم در این دنیای پر از دروغ و نفاق و ریا، صداقت و راستگویی از یک سو و تاکید بر امانت داری و تقوای رسانه ای چقدر ارزشمند است.

به این بهانه با تنی چند از اساتید حوزه که برخی از آن ها دارای سمت هایی چون عضویت در خبرگان رهبری و نیز عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می باشند، گپ و گفتی انجام داده ایم و نظرات آن ها را راجع به بایسته های رویکرد اخلاقی و معنوی به حرفه خبرنگاری جویا شده ایم که چکیده ای از این نظرات در ادامه می آید؛

* لزوم اطلاع رسانی صحیح

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد واعظ موسوی، عضو خبرگان رهبری ضمن تبریک روز خبرنگار به همه اهالی خبر و رسانه گفت: یکی از آمال و آرزوهای مقام معظم رهبری، اطلاع رسانی صحیح به مردم بوده است به طوری که ایشان در بسیاری از دیدارها و جلسات مسئولان نظام ، بر مساله اطلاع رسانی در ابعاد مختلف تاکید داشته اند.

 

* رسانه؛ پل ارتباطی بین مردم و مسئولان

وی همچنین با بیان این که خبرنگاران باید به وظیفه و رسالت سنگین خود به درستی عمل کنند، افزود: رعایت امانت و تقوای رسانه ای در این بین بسیار لازم است تا رسانه ها بتوانند به عنوان پل ارتباطی مستحکم و مطمئن بین مردم و مسئولان ، ایفای نقش کنند.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: رسانه ها باید موفقیت های نظام را به اطلاع مردم رسانده و از آن سو نیز انتقادات و نظرات سازنده را به گوش مسئولان برسانند.

عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: خبرنگاران با حفظ شئون و  اخلاق و تقوای رسانه ای می توانند با برقراری این ارتباط دوسویه بهترین خدمت را به جامعه خویش داشته باشند.

* خبرنگاران از نشر شایعات و اخبار مجهول بپرهیزند

حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی ، عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با اشاره به اهمیت و حساسیت فوق العاده کار خبرنگاری ابراز داشت: رسانه های جمعی در یک جامعه اسلامی باید به شدت از نشر اخبار مجهول، غیر مسلم، شایعات و مطالب غیر مستند بپرهیزند.

وی همچنین با اشاره به این که امروزه خبرنگار در جایگاه یک مبلغ نشسته است، افزود: از این رو یک خبرنگار نباید بر اساس حدسیات و ظن و گمان خود خبری را منتشر کند، ضمن آن که در آن بخش از مطالبی که نسبت به آن ها آگاهی دارد و مستند است نیز می بایست مصالح سیاسی نظام و شرایط جامعه را در نظر بگیرد.

* التزام خبرنگار به حقیقت و مصلحت

ین استاد حوزه تصریح کرد: در امر خبرنگاری ، تحزب و گرایش های سیاسی نباید مطرح باشد بلکه یک خبرنگار باید ورای این ها، همواره حقیقت و مصلحت را محور فعالیت خود قرار دهد.

این عضو خبرگان رهبری همچنین خواستار دقت خبرنگاران بر روی منابع خبری خود شد و گفت: باید در این عرصه حساس، به مساله تقوا تکیه کرد ؛ همان طور که امام خمینی (ره) فرمود عالم محضر خداست، نباید در محضر خدا معصیت کرد ، همه ما نیز باید این توصیه حکیمانه را همواره مد نظر قرار داده و به ویژه در فعالیت های رسانه ای در کمیت و کیفیت انتشار اخبار، مراقب باشیم که خدای ناکرده مرتکب گناه و معصیت نشویم.

* سه اصلی که یک خبرنگار باید رعایت کند

حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با اشاره به ضرورت توجه جدی به اخلاق و تقوای رسانه ای اظهار داشت: در مورد اخلاق خبرنگاری و تقوای خبری باید سه اصل صداقت، امانت و مصلحت به خوبی رعایت شود.

وی افزود: رعایت صداقت به این معناست که خبرنگار چه در فهم خبر و تلقی واقعه و چه در نقل خبر ، بی طرف باشد؛ در واقع صداقت این اقتضا را دارد که نقل خبر و گزارش کامل و بی طرفانه باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین با تاکید بر این نکته که گاهی ناقص بیان کردن حقیقت، خود دروغی بزرگ است، ابراز داشت: صداقت خبری به معنای غیر گزینشی نقل کردن اخبار است، ضمن آن که گسست حدس از واقع یکی از تجلیات چنین صداقتی است؛ متاسفانه گاهی مشاهده می شود که فردی خبری را نقل می کند و در ادامه آن حدسیات خود را انعکاس می دهد و یا این که مطلبی که خود دوست می دارد را منعکس کرده و درباره اش داوری می کند.

* لزوم امانت داری در انتشار اخبار

وی با اشاره به این که رکن دوم در این خصوص، امانت است، گفت: خبرنگاران رسانه های جمعی نباید فکر کنند که ولی نعمت آبروی مردم ، جناح ها، سازمان ها و یا گروه ها هستند و به همین خاطر تلقی کنند که به راحتی می توانند اسرار یا مناسبات خصوصی را در اختیار دیگران بگذارند.

این استاد حوزه در ادامه بر لزوم توجه جدی به مکارم اخلاقی و اسلامی در فعالیت های خبری و رسانه ای تاکید کرد و افزود: اهالی خبر و رسانه بدانند که اگر ارزش های اسلامی واخلاقی را رعایت نکنند باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشند

* مصلحت ها نباید مغفول واقع شود

وی همچنین به ضرورت توجه به بعد مصلحت تاکید کرد و بیان داشت: در انتشار اخبار ولو آن که صادقانه باشد و در آن به مساله امانت داری هم توجه شده باشد اما با این حال باید به مصلحت نیز توجه داشت به این معنی که حتی گاهی باید در بکاربردن یک تعبیر نیز دقت نظر کافی داشت.

حجت الاسلام و المسلمین علیدوست خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضی اوقات، بر اثر ناشی گری یا خودخواهی ، خبرنگار مطلبی را مطرح می کند  بعد مسئولان باید سرمایه نظام را خرج آن کنند که جلوی تبعات چنین خبری را بگیرند.

* تاثیر خبرنگاران در جامعه انکارناپذیر است

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی قندی ، معاون فرهنگی – تربیتی حوزه های علمیه خواهران نیز با بیان این که جامعه خبرنگاری در ایجاد موج مثبت یا منفی اجتماعی ، نقش بسیار مهمی ایفا می کند، تاکید کرد: خبرنگاران از جمله اقشار موثر در هدایت جامعه به سمت رستگاری یا بر عکس سوق دادن آن ها به سمت سقوط و ضلالت می باشند.

وی همچنین افزود: خبرنگاری اساسا در جامعه اسلامی یک رسالت به شمار می رود و نه صرفا یک شغل چرا که نظام اسلامی یک نظام ارزشی است.

* خدا را ناظر بر اعمال و گفتارمان بدانیم

معاون حوزه های علمیه خواهران با بیان این که خبرنگاران باید مطابق با ارزش های اسلامی به ایفای رسالت اجتماعی خویش بپردازند، تصریح کرد: یک خبرنگار در وهله اول باید خدا را همواره ناظر بر اعمال و گفتار خود بداند و با توجه به این اصل، در نقل اخبار خود را در محضر خدا بداند.

حجت الاسلام و المسلمین قندی همچنین با بیان این که خبرنگار نباید در نقل و نشر اخبار، واقعیت ها را نادیده بگیرد، اظهار داشت: یک خبرنگار متعهد نباید حقایق موجود را کم وزیاد جلوه داده و کفه اخبار را بیش از حد متعارف، مطابق با قصد و غرضش سنگین کند.

* جز راست نباید گفت، هر راست نشاید گفت

وی با اشاره به ضرورت راستگویی و حقیقت مداری در فعالیت رسانه ای و خبری، گفت: یک خبرنگار باید در جامعه اسلامی ، راستگویی را پیشه خود سازد و از سویی باید توجه داشت که هر مطلب راستی را نیز نباید در هر شرایطی گفت.

معاون فرهنگی – تربیتی حوزه های علمیه خواهران بیان داشت: یکی از نکات بسیار مهم این است که هر خبری را باید به گروه هدف خود ارایه و عرضه کرد.

* لزوم زمان شناسی و بصیرت در فعالیت رسانه ای

وی همچنین در ادامه صحبت های خود به مساله زیرکی و بصیرت خبرنگار در تشخیص اخبار و انعکاس آن ها اشاره کرد و افزود: زمان شناسی ،بصیرت در تشخیص دوست و دشمن و نیز دقت در نقل اخبار از جمله مهم ترین بایسته ها در این عرصه حساس است.

* در امتداد رسالت انبیا...

حجت الاسلام و المسلمین مهدی گرجیان، معاون پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و رییس بسیج اساتید استان قم نیز با اشاره به اهمیت خبر و رسانه، اظهار داشت: در سیره اهل بیت (ع) خبرگیری از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است به این منظور که برای این کار از افراد مورد اعتماد و وثوق بهره می بردند.

وی با اشاره به این که خبررسانی و خبرگزاری به نوعی رسالت انبیا به شمار می رود، گفت: این کار در واقع رسالتی است از جانب خلق به خلق که باید در آن نهایت دقت و امانت داری صورت گیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: همان گونه که در رسالت انبیای الهی، بحث عصمت و تقوا مطرح است، خبرنگاران نیز در امر خبر رسانی باید تقوای الهی را رعایت کرده و به کار خود رنگ و بویی معنوی ببخشند.

گزارش: سید محمدمهدی موسوی

دوشنبه 16/5/1391 - 5:54 - 0 تشکر 493617

واکنش مسئولان بخش حوزوی به یک مسابقه در نمایشگاه قرآن



خبرگزاری حوزه / مسابقه ای برای کودکان؛ خدا را نقاشی کن و هر تصوری که از خدا داری روی کاغذ بیاور و جایزه بگیر! این مسابقه که اصل موضوع آن خلاف عقاید اسلامی است، با عنوان ارتقاء سطح معنویت و در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار می شود!



به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گذر مدیر بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشتافتاد.


در این غرفه طبق اطلاعاتی که مدیر غرفه در اختیار حجت الاسلام طیب حسینی و برخی دیگر از حوزویان که برای بازدید از این غرفه آمده بودند گذاشت، برنامه های مختلفی با شعار ارتقاء معنویت در افراد و به ویژه کودکان در حال انجام است که یکی از آن ها نقاشی کردن خدا روی کاغذ و گرفتن  جایزه است!


آقای پوریا موسوی، مسئول غرفه وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در بیان خدمات این غرفه به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن گفت:‌ در این غرفه یک مسابقه نقاشی داریم که در آن به بچه ها می گوییم؛ آن تصوری که از خدا در ذهن تان هست را برای مان نقاشی کنید و جایزه بگیرید.


وی افزود: خیلی پیش آمده که حتی خیلی از بزرگترها آمدند و در این خصوص نقاشی کردند، یا چیزی نوشتند و از میان نقاشی بچه ها واقعا دید زیبایی از خدا در ذهن خود ما پیش آمده است و در یافتیم که بچه ها واقعا خیلی از ما بزرگترها خدا را شناخته اند؟!


مسئول غرفه وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: برای مثال‌ یکی از نقاشی های بسیار زیبایی که در خصوص تصویر خدا توسط یکی از کودکان کشیده بود و به دلیل کسب امتیاز بیشتر، جایزه دریافت کرد، خورشیدی بود که دو چشم و یک قلب داشت و وقتی از کودک پرسیدیم این چیست؟ پاسخ داد خداوند مثل خورشید همه جا هست و این دو چشم برای آن است که خدا همه چیز را می بیند و قلب هم برای این است که خدا مهربان است!


وی اضافه کرد:‌ بچه ها در نقاشی تصویر ذهنی شان از خداوند،  اولین چیزی که به ذهن شان می آید طبیعت است و همه شان باور کردند که طبیعت را خداوند آفریده است.


بیان این مطالب و برداشت توسط غرفه دار وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم،‌ اعتراض حجت الاسلام علی مولایی مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه های علمیه خواهران که به همراه مدیر بخش حوزوی برای بازدید از قسمت های مختلف نمایشگاه آمده بود را در پی داشت.


حجت الاسلام مولایی گفت: تجسم خدا بر خلاف موازین اسلامی است و انجام این عمل در نمایشگاه قرآن کریم جای سؤال دارد.


وی افزود: باید پرسید که پشت این برنامه چه فرد یا افراد و گروه هایی هستند که فکر تجسم خدا را در نمایشگاه قرآن ترویج می دهند؟


علاوه بر مسیحیان که برای خدا شکلی قائل بوده و در باور آن ها،‌ عیسی(ع) تجسّم خدا در جسم انسانی و آغازگر جریان مسیحیت است، در مذهب وهابیت نیز که شکل تندرو حنبلی بوده، برای خدا جسم قائل بوده و برای ادعای خود به آیاتی از قرآن استناد می‌کنند که به ظاهر به جسم بودن خدا اشاره دارد.


چندی پیش دکتر رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی علمی در این خصوص گفته بود: برخی از اهل سنت که می گویند "در آخرت می توان خدا را با دو چشم سر دید"، در حالی که آن ها دچار اشتباه شده اند، زیرا قرآن و برهان عقلی خلاف آن را بیان می کند.


در این زمینه می توان به آیه 143 سوره مبارکه اعراف اشاره کرد که می فرماید:


"وَ لَمَّا جاءَ مُوسى‏ لِمیقاتِنا وَ كَلَّمَهُ رَبُّهُ قالَ رَبِّ أَرِنی‏ أَنْظُرْ إِلَیْكَ قالَ لَنْ تَرانی‏ وَ لكِنِ انْظُرْ إِلَى الْجَبَلِ فَإِنِ اسْتَقَرَّ مَكانَهُ فَسَوْفَ تَرانی‏ فَلَمَّا تَجَلَّى رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَكًّا وَ خَرَّ مُوسى‏ صَعِقاً فَلَمَّا أَفاقَ قالَ سُبْحانَكَ تُبْتُ إِلَیْكَ وَ أَنَا أَوَّلُ الْمُؤْمِنینَ"


در جلد ششم تفسیر نمونه آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون این آیه آمده است:


در آیه فوق می‌خوانیم كه خداوند به موسى (علیه السلام ) میگوید به كوه بنگر اگر در جاى خود باقى ماند مرا خواهى دید آیا مفهوم این سخن این است كه براستى خداوند قابل مشاهده است ؟


پاسخ این است كه این تعبیر در حقیقت كنایه از محال بودن چنین موضوعى است ، همانند جمله حتى یلج الجمل فى سم الخیاط (كافران در بهشت نمیروند مگر آنكه شتر از سوراخ سوزن بگذرد) و از آنجا كه معلوم بوده كوه در برابر جلوه خداوند محال است پایدار بماند، چنین تعبیرى ذكر شده است .


*خداوند به هیچوجه قابل رؤ یت نیست


این آیه از آیاتى است كه به خوبى گواهى مى دهد كه به هیچ وجه خدا را نمى توان دید، زیرا كلمه «لن» در آیه فوق طبق مشهور در میان ادباء براى نفى ابد است ، بنابراین جمله «لن ترانى» مفهومش چنین مى شود كه نه در این جهان و نه در جهان دیگر مرا نخواهى دید.


و اگر (فرضا) كسى در این موضوع تردید كند كه «لن» براى نفى ابد است ، باز اطلاق آیه و اینكه نفى رؤ یت بدون هیچ قید و شرطى ذكر شده ، دلیل بر این است كه در هیچ زمان و در هیچ شرائطى خداوند قابل رؤ یت نیست.


دلائل عقلى نیز ما را به همین حقیقت رهنمون میگردد، زیرا رؤ یت مخصوص اجسام است ، بنابراین اگر در روایات اسلامى یا آیات قرآن، تعبیر لقاى پروردگار آمده است ، منظور همان مشاهده با چشم دل و دیده خرد است، زیرا قرینه عقلى و نقلى بهترین شاهد براى این موضوع می‌باشد (در ذیل آیه 102 سوره انعام نیز در این زمینه بحثهاى دیگرى داشتیم.


بعد از اعتراض حجت الاسلام مولایی،‌ مسئول غرفه وزارت بهداشت در نمایشگاه قرآن کریم، گفت: برنامه های پیش بینی شده در این غرفه توسط آقای بهروز اسلامی و شهرام اسلامی تهیه شده که آقای بهروز اسلامی خود از مفسران قرآن است.


مسئول غرفه وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری حوزه مبنی بر این که آیا آقای بهروز اسلامی تحصیلات حوزوی نیز دارند؟ گفت: خیر؛ ایشان تحصیلات حوزوی ندارند ولی با اعضای حوزه علمیه همکاری می کنند.


وی ادامه داد: آقای شهرام اسلامی نیز روانشناسند و از این رو محصولات ارائه شده در این غرفه دو بعد قرآنی و روان شناسی دارد.


دوشنبه 16/5/1391 - 5:58 - 0 تشکر 493619

عرضه محصولات حوزه های خواهران در نمایشگاه قرآن، علمی، فرهنگی و تبلیغی است



حوزه های علمیه خواهران، امسال جدی تر از سال های گذشته در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شرکت کرده ومحصولات آن علمی فرهنگی و تبلیغی است 



حجت الاسلام علی مولایی مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه خواهران، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در تشریح فعالیت های حوزه های علمیه خواهران در نمایشگاه قرآن ، اظهار داشت: مرکز حوزه های علمیه خواهران که 320مدرسه علمیه در سراسر کشور با بیش از 40هزار طلبه در حال تحصیل در سطوح 2 و 3 حوزوی دارد، اکنون به یک حد بلوغی در عرصه تولید محتواهای علمی، فرهنگی و تبلیغی رسیده است.


وی افزود: در این شرایط  حوزه خواهران بر خود فرض می داند که ارتباط خود رابا جامعه به صورت های گوناگون توسعه داده که یکی از این راه ها حضور در نمایشگاه های مختلف در سطح شهرستان ها، ملی و بین المللی، از جمله نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است.


مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه خواهران با بیان این که بر حضور فعال خود در عرصه نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اصرار داریم، گفت: حوزه های علمیه خواهران، امسال جدی تر از سال های گذشته در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شرکت کرده است  که بر اساس آن فراخوانی را به کل حوزه های علمیه خواهران کشور اعلام کردیم تا محصولات جدید خود در زمینه قرآن و عترت(ع) را ارسال کنند.


وی خاطرنشان کرد: در سال های گذشته نیز، مدارس علمیه مختلف حوزه های علمیه خواهران در نمایشگاه قرآن شرکت کردند که البته عمده این حضور، مربوط به مدارس علمیه تهران، اصفهان و دیگر استان های برخوردار بود اما امسال از شهرهای حاشیه ای هم تولیدات مختلفی در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عرضه شده است.


*حضور فعال 13مدرسه علمیه خواهران سراسر کشور در نمایشگاه قرآن


حجت الاسلام مولایی گفت: امسال طبق فراخوانی که قبل از برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به حوزه های علمیه استان های مختلف کشور دادیم، 8استان اعلام آمادگی کردند که از بین مدارس علمیه این 8 استان کشور، 13مدرسه علمیه به عنوان مدارسی که حضورشان حائز اهمیت بود شناخته شدند و بر این اساس نمایندگانی از این 13 مدرسه علمیه، به تهران و نمایشگاه بین المللی قرآن کریم آمدند و هم اکنون هم به ارائه خدمات قرآنی و فرهنگی در این نمایشگاه مشغول هستند.


*هدف  اصلی حوزه های علمیه خواهران تربیت  طلبه فرهیخته است


وی افزود: طبق ماموریتی  که حوزه های علمیه خواهران دارد، هدف اصلی آن تربیت  طلبه فرهیخته است  چراکه پس از آن می توان انتظار تولیدات علمی از حوزه های علمیه داشت؛ بر همین اساس مرکز مدیریت حوزه خواهران با شعار این که طلبه های فرهیخته محصول اصلی حوزه های علمیه هستند به بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم پای نهاد و در این راستا به معرفی آثار علمی و فرهنگی طلاب اقدام می کند.


مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه خواهران، گفت: غرفه حوزه های علمیه خواهران در بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در دو بخش ارائه محصولات و مشاوره فعالند.


*مشاوره های خانوادگی با حضوربا نوان طلبه


وی با بیان این که هیچ سالی در برپایی نمایشگاه های قرآن کریم، بحث مشاوره را قطع نکردیم، گفت: به جهت رفت و آمد آسانتر، همیشه مشاوران خود را از خواهران حوزوی تهران استفاده کردیم که استقبال خوبی هم از ناحیه مدیران و هم از ناحیه مخاطبین مختلف شده است.


حجت الاسلام مولایی خاطرنشان کرد: مشاوره ها مخصوص خواهران نیست بلکه جمع های خانوادگی پیش مشاوران ما حضور پیدا کرده و تک تک اعضای خانواده از مشاوره خواهرانی که تحصیلات حوزوی دارند، بهره بردند؛ بعضا حتی آقایان در موارد خاص به مشاوران خواهر حوزه علمیه خواهران مراجعه و از نظرات آن ها استفاده کرده اند.


*محصولات حوزه علمیه خواهران علمی است


مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه خواهران، در خصوص ارائه محصولات علمی و فرهنگی در نمایشگاه قرآن به مخاطبان و بازدیدکنندگان، گفت: نگاه به محصولات خواهران طلبه، نگاهی علمی توأم با سلیقه بانوان  است؛ به این معنی که اگر ما در بخش اقایان محصولات علمی و فرهنگی را به صورت عادی به بازدیدکنندگان عرضه می کنیم، اما در بخش حوزه های علمیه خواهران، این خدمات علمی و فرهنگی در قالب های کوچکتر و بسته بندی های شکیل تر عرضه می شود.


وی افزود: گروهی از خواهران طلبه سطح 2 و 3 در 6ماه تلاش خود 10 الی 15کتاب  کاملا علمی در یک موضوع را در یک بروشور جمع کرده اند.


حجت الاسلام مولایی با بیان این که ارائه مطلب و خدمات دیگر در نمایشگاه با ارائه محصولات در مغازه فرق دارد، گفت: باید محصولات عرضه شده در نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه های قرآن را شکیل و پرمحتوا تحویل مخاطب دهیم چرا که مخاطب فرصت کمتری برای بازدید از غرفه های مختلف خواهد داشت .


*کار گروهی در حوزه علمیه خواهران


وی گفت: در نمایشگاه های مختلف که خواهران حوزوی حضور دارند، کار گروهی را به صورت یک اصل مورد توجه قرار می دهند و اصولا کارگروهی در حوزه خواهران یک اصل است و مطالبی که باید آموزش ببینند به صورت گروهی سازماندهی می کنند .


مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه خواهران، خاطرنشان کرد: در هر مدرسه علمیه خواهران در سراسر کشور، خواهران طلبه یک اتاق بسیج را به صورت شکیل در آورده و تزئین کرده اند که این نشان از به کاربردن سلیقه های زنانه در کارهای آن ها دارد.


وی خاطرنشان کرد: از نقاط قوت غرفه خواهران در نمایشگاه قرآن این است که کسانی که در غرفه حضور دارند همان خواهرانی هستند که از سراسر کشور و به صورت گلچین به نمایشگاه آمدند و خودشان سرگروه و تولید کننده همین محصولات هستند.


*ضرورت توسعه حوزه های علمیه خواهران در کشور


حجت الاسلام مولایی تأکید کرد: توسعه حوزه علمیه خواهران در جامعه امروز ما بسیار ضروری است و باید از ناحیه اقشار مختلف جامعه جدی تر گرفته شود؛ .


*نرم افزارهای ارائه شده توسط حوزه های علمیه خواهران


وی به نرم افزارهای ارائه شده در غرفه مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: نرم افزارهای آموزشی ویژه کودک و نوجوان و نرم افزارهای تحقیقاتی در زمینه علوم قرآنی و اهل بیت(ع) و بازی ویژه کودکان که در خلال بازی آموزش های دینی به کودک آموزش داده می شود، از جمله نرم افزارهای ارائه شده در بخش حوزه های علمیه خواهران است. همچنین کارت های بازی دینی ویژه کودکان که تولید خود حوزه علمیه خواهران است در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به مخاطبان عرضه می شود.


مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه خواهران، خاطرنشان کرد: کتب تولید شده در حوزه خواهران و کتاب های ویژه کودک و نوجوان و کتاب های مصور داستان های اهل بیت(ع) و پیامبران که با طراحی نفیس و چاپ عالی توسط انتشارات مرکز حوزه خواهران آماده شده، در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن قابل ا رائه است.


وی در پایان یادآور شد: مسابقاتی داخل خود غرفه نیز برگزار می شود و یک مسابقه نیز با همکاری رادیو  معارف توسط کارشناسان حوزه خواهران برگزار می گردد .


خاطرنشان می شود، بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلی امام خمینی(ره) تهران، تا 25ماه رمضان همه روزه از ساعت 17 الی 24 پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.








دوشنبه 16/5/1391 - 6:0 - 0 تشکر 493620

"نهج البلاغه؛ آیینه تربیت" به روی آنتن می رود

برنامه «آیینه تربیت» با محوریت تربیت در نهج البلاغه هر هفته از رادیو معارف به روی آنتن می رود



به گزارش خبرگزاری حوزه، با تأمل در دین اسلام می‌توان به همه ابعاد وجودی انسان از جمله روح و جسم ، فطرت و عقل، توجه ویژه آن به بلوغ فكری و رشد انسان و تربیت و تزكیه او و ارائه برنامه‌ای فراگیرتر از مكاتب بشری، به غنای واقعی آن  پی‌برد؛ چنان كه خداوند تزكیه را جزء اهداف اصلی بعثت پیغمبر خود و انسان را موجودی توانا و مسئول می‌داند. از جمله منابع غنی در تربیت اسلامی كلام گهربار حضرت امیر المومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه است.


رادیو معارف با بهره گیری از این كتاب ارزشمند و گرانقدر برنامه‌ای با عنوان «آیینه تربیت» تدارك دیده است كه در آن به موضوع تربیت در نهج البلاغه می‌پردازد.


در برنامه این هفته «آیینه تربیت» رادیو معارف، حجت السلام رضا محمدی، كارشناس این برنامه به موضوع ابزار تربیت، زمان تربیت، شرایط مربی، نقش قرآن در تربیت و تربیت از دیدگاه اهل بیت علیه السلام  می پردازد.


براساس اعلام رادیو معارف، برنامه «آیینه تربیت» كاری از گروه قرآن و حدیث، به تهیه كنندگی، سردبیری و نویسندگی سید روح الله شجاعی و اجرای رضا حبیبی هر دوشنبه ساعت 17:10 از شبكه رادیویی معارف تقدیم معارف دوستان می شود


دوشنبه 16/5/1391 - 6:1 - 0 تشکر 493621

طرح تکریم خانواده های شهدا و ایثارگران روحانی در قم آغاز شد


مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم گفت: طرح جدید تکریم از خانواده های معظم شهدا و ایثارگران روحانی با عنوان «طرح سپاسی» در استان قم آغاز شد.



به گزارش خبرگزاری حوزه، محمد كاظم پورامینی در جلسه توجیهی «طرح سپاسی» گفت: در قالب این طرح در مرحله اول از یكهزار نفر از خانواده های شهدایی كه «شهید»، «پدر شهید» و یا هر دو روحانی هستند و ایثارگران و آزادگان روحانی دیدار بعمل می آید.


وی ادامه داد: طبق توافقات صورت گرفته با مركز خدمات حوزه‌های علمیه، در مرحله اول این طرح با یكهزار نفر از خانواده‌های شهدا و ایثارگران روحانی با حضور مسوولان مركز خدمات حوزه علمیه و بنیاد شهید دیدار صورت می‌گیرد.


پورامینی اضافه کرد: «طرح سپاس» طرح مراجعه معكوس و مراجعه خادمان ایثارگران به مخدومان خویش به منظور سپاسگزاری و تكریم و بررسی و پیگیری مشكلات ایشان می باشد.


وی بااشاره به این‌كه امسال نیز پیش بینی می شود از 10هزار خانواده شاهد وایثارگر دیدار صورت گیرد، اضافه كرد: پایش خدمات ایثارگران، برقراری ارتباط موثر با خانواده ها، تكریم و تجلیل از خانواده های معظم شهدا وایثارگران از اهدافی است كه در طرح سپاس دنبال می شود.


پورامینی خاطرنشان كرد: این طرح از سال گذشته به صورت پایلوت در چند استان كشوردر حال انجام است و در این مرحله تلاش می شود بر كیفیت اجرای طرح بیش از پیش تاكید شود.


وی افزود: در سالجاری با همكاری سایر نهادها و دستگاهها تلاش داریم تا دیدار از جامعه هدف مرتبط با هر دستگاه را با مشاركت آن دستگاه انجام دهیم.


بر اساس اعلام روابط عمومی بنیاد شهید قم، جلسه توجیهی این طرح با حضور مسوولان بنیاد خادمان به ایثارگران و مسوولان مركز خدمات حوزه‌های علمیه برگزار شد.



دوشنبه 16/5/1391 - 6:4 - 0 تشکر 493624

همه در معرض امتحان الهی قرار داریم



امروز کوره امتحان الهی داغ است و همه ما، مسئولان، مأموران و جوانان در مقام،‌ ثروت، فقر،‌ آلودگی و... مورد امتحان قرار می‌گیریم.


به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) درباره ویژگی‌های جنگ احزاب گفتند:‌ جنگ احزاب، میدان بزرگ امتحان الهی برای مسلمان بود و چهره واقعی مؤمنان و منافقان را آشکار کرد.


ایشان درباره امتحانات موجود در این جنگ گفتند:‌ جمعیت بیش از سه برابری کفار در برابر مسلمانان، تجهیزات کامل و گسترده دشمن، حضور پنج نفر از قوی‌ترین و  شجاع‌ترین اعراب در سپاه کفار و تبلیغات منافقان در میان لشکر اسلام، از جمله مسائل تضعیف کننده روحیه مسلمانان بود که امتحان الهی بزرگی را برای آنها رقم زد.


این مرجع تقلید با  اشاره به شکل‌گیری گروه‌های مختلف، همزمان با جنگ احزاب، افزودند:‌ گروهی از مؤمنان راستین بودند که در مسیر خود محکم ایستاده بودند، گروهی مسلمانان سست ایمانی بودند که برای شرکت نکردن در جنگ بهانه‌تراشی می‌کردند، برخی مردم را به عقب‌نشینی دعوت می‌کردند و گروهی نیز منافقین بودند که می‌گفتند خدا و پیامبرش ما را فریب داده‌اند.


ایشان در ادامه درباره امتحانات الهی تاکید کردند:‌ نباید تصور کنیم که آزمایش تنها برای مسلمانان صدر اسلام و یا شرکت کنندگان در جنگ احزاب بود؛ برای مردم کوفه، زمانی که حضرت علی‌(ع) آنها را دعوت کردند و نیز زمانی که جناب مسلم به کوفه آمد و همچنین برای عصر ما این امتحانات وجود دارد.


حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به آیات و روایات فراوان درباره امتحان گفتند:‌ خداوند در آیه ابتدایی سوره مبارکه عنکبوت می‌فرماید که آیا مردم گمان کردند، همین که ادعا کنند ایمان آوردیم، رها شده و امتحان نمی‌شوند؛ کسانی که قبل از این‌ها بودند، همه امتحان شدند و کسی معاف از امتحان نیست.


* پاسخی به یک شبهه


ایشان با  استناد به  روایتی از حضرت علی(ع) درباره فلسفه امتحان الهی، در پاسخگویی به این شبهه که برخی مطرح می‌کنند:‌ خدا که از ما به خودمان آگاه‌تر است،‌چرا ما را امتحان می‌کند؟!، گفتند: امتحان الهی برای این است که اعمالی که معیار  ثواب و عقاب هستند، آشکار  شود.


معظم‌له افزودند: خدا به خاطر نیت، کسی را عذاب نمی‌کند، وقتی که نیت او به عمل تبدیل شد، عذاب الهی نیز شامل او می‌شود.


ایشان ادامه دادند:‌ برای این که انسان‌ها نسبت به خدا طلب‌کار نشوند که مثلا آرزوی حضور در رکاب امام حسین(ع)‌را داشته باشند، ‌ولی با شکل‌گیری جنگ تحمیلی، عقب بنشیند؛ بسیاری از انسان‌ها، تا زمانی که امتحان الهی نیاید، ماهیتشان شناخته نمی‌شود.


حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در باره فلسفه دیگر امتحانات الهی، گفتند:‌  امتحان‌ها کوره‌هایی هستند که انسان را پرورش و آب‌دیده می‌کنند؛ فولاد وجود انسان در کوره امتحان آب‌دیده می‌شود.


ایشان در ادامه به مواد امتحانات الهی اشاره کردنده و افزودند: بر اساس قرآن، خداوند به هر وسیله‌ای انسان‌ها را امتحان می‌کند؛ ناامنی، خشکسالی، قحطی و...، همگی از مواد آزمون الهی هستند. خداوند انسان‌ها را با فقر، ثروت، مسئولیت و... امتحان می‌کند.


این مرجع تقلید با بیان این که امروز کوره امتحان الهی داغ است،تصریح کردند: این که در فضای آلوده امروزی، جوانی که خود را حفظ کرده و قدم در جای گام‌های حضرت یوسف(ع) بگذارد، امتحان خود را داده است.



دوشنبه 16/5/1391 - 6:10 - 0 تشکر 493627

خوشنویسان طلاب کشور در بخش حوزوی



گروهی از انجمن خوشنویسان طلاب کشور با حضور درغرفه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا پایان ماه مبارک رمضان بیش از 6 هزار دست نوشته هنری خطاطی اسماء الله را در قالب خوشنویسی به بازدیدکنندگان نمایشگاه هدیه می دهند. 


به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در نمایشگاه قرآن، زین العابدین اسماعیلی رئیس انجمن خوشنویسان طلاب کشوردرباره برنامه های این غرفه در ماه مبارک رمضان  گفت: گروه انجمن خوشنویسان طلاب کشور امسال برای اولین بار با حضور در غرفه دفتر  تبلیغات اسلامی و بادعوت از  دو هنرمند طلبه که در زمینه خوشنویسی خطاطان به نامی هستند، آثار هنری مختلفی از جمله خطاطی اسماءالله و امامان معصوم (ع) به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن هدیه می دهند.


وی هدف از حضور در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن را برقراری ارتباط بازدیدکنندگان با کتاب آسمانی الهی قرآن عنوان کرد و گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم براساس رسالت تبلیغی که در حوزه دین بردوش دارد امسال با دعوت دوتن از انجمن خوشنویسان طلاب کشور برای اولین بار سعی کرده، تا وظیفه ابلاغ این امانت را به توده مردم توسعه بخشیده و گام موثری در حوزه تبلیغ دین با استفاده از ابزارهنربردارد.


رئیس انجمن خوشنویسان طلاب کشور افزود: از آنجا که هنر یک سلاح لطیف روحانی برای انتقال مفاهیم عرفانی است و به گفته رهبر معظم انقلاب که با استفاده ازابزارهنر می توان مضامین عرفانی و آیات الهی صدها برابر درذهن ها ماندگار خواهد بود.


وی افزود: انجمن خوشنویسان طلاب کشوربه تناسب مضامین ومحتوای نورانی ماه مبارک رمضان برای ابلاغ رسالت با استفاده ازابزارهنربه خصوص خوشنویسی که یک هنر تاریخی است با حضور استادان برجسته خوشنویسی طلاب مضامینی چون آیات نورانی قرآن، اسما متبرک خداوند و ائمه معصومین (ع) را در ورقه های تهذیب نوشته و به بازدید کنندگان هدیه می دهد.


اسماعیلی خاطرنشان کرد: به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی(ع) بیش از هزار اثرخوشنویسی با نام مبارک امام حسن (ع) در بین بازیدکنندگان توزیع شده است.


وی در پایان افزود: به مناسبن شبهای قدر نیز قرار است بیش از هزار هنر خوشنویسی متبرک به نام امیر المومنین (ع) در بین بازدیدکنندگان توزیع می  شود.



دوشنبه 16/5/1391 - 6:21 - 0 تشکر 493635

رونمایی از ترجمه دو اثر متفاوت: تفسیری که نخوانده اید و ترجمه و شرح هزار نام خدا




مراسم رونمایی از ترجمه تفسیر نورالثقلین و ترجمه کتاب شرح اسماءالحسنی با حضور شخصیت‌های علمی، حوزوی و دانشگاهی برگزار شد.



ترجمه تفسیر نورالثقلین به همت مرحوم آیت الله عقیقی بخشایشی و توسط گروهی از مفسرین و مترجمین به رشته تحریر درآمده است و کتاب شرح اسماءالحسنی ( شرح دعای جوشن کبیر) نوشته ملاهادی سبزواری با ترجمه و شرح حجت الاسلام و المسلمین استاد دکتر علی شیخ الاسلامی نگاشته شده است.


در ابتدای این مراسم حجت الاسلام سازنده یکی از مترجمین و مفسرینی که در کار ترجمه تفسیر نورالثقلین شرکت داشت به توضیح مختصری در این باره پرداخت. وی گفت که کار این ترجمه از بهمن ماه سال 1388 آغاز شده و نزدیک به دوسال به طول انجامیده است.


پس از این آیت الله بجنوردی در سخنانی به تمجید و تجلیل از این دو اثر گرانبها پرداخت و گفت: افتخاری که مذهب شیعه دارد این است که علمای آن در تمامی علوم سرآمد دیگران هستند. مرحوم سید حسن صدر در کتاب خود به این مطلب اشاره کرده و نوشته است که بزرگان تمامی علوم بزرگان شیعه هستند.


آیت الله بجنوردی در ادامه افزود: بزرگترین هدیه به ملت ایران "اسلام " بود و بزرگترین خدمت به اسلام را ایرانی‌ها کردند. بهترین مفسرین قرآن، بهترین فلاسفه و بزرگترین عرفا اکثرا شخصیت‌های ایرانی هستند. حتی در ادبیات عرب نیز شخصیتی مانند سیبویه ایرانی است.


وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خلفای بنی عباس و بنی امیه ناسیونالیست‌های عرب بودند و ایرانی‌ها را آزار می‌دادند اما ایرانی‌ها علی و آل او را دوست داشتند و معارف را از او آموختند.


پس از آیت الله بجنوردی، آیت الله علی شیخ الاسلامی در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از حضور اساتید و مهمانان عنوان داشت: برگزاری این مراسم نتیجه زحمات مهندس بخشایشی فرزند آیت الله عقیقی بخشایشی است و من تنها به عنوان یک مترجم در اینجا حاضر شده‌ام. وی همچنین افزود: این کتاب توسط دکتر نجفقلی حبیبی استاد دانشگاه تهران تصحیح شده است و پس از تصحیح متن عربی که تا کنون سه بار به طبع رسیده است متن فارسی آن آماده طبع شده است. زحماتی که ایشان در تصحیح متن عربی کشیده‌اند (انتخاب مآخذ و فهرست موضوعات و ...) کمک بزرگی در ترجمه این اثر بود.


در پایان کتاب نور الثقلین و کتاب شرح اسماءالحسنی به دست آیت الله بجنوردی رونمایی شد.



خبرآنلاین

سه شنبه 17/5/1391 - 9:59 - 0 تشکر 495893

تأكیدات مهم رهبر معظم انقلاب در اجتماع پرشور دانشجویان

تبیین بایدها و نبایدهای آرمانگرایی در محیطهای دانشجویی 



حدود هزار نخبه و فعال دانشجویی، در دیداری صمیمانه و صریح با رهبر معظم انقلاب اسلامی حدود سه و نیم ساعت با ایشان به گفتگو و تبادل نظر درباره مسائل مختلف دانشگاهی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی پرداختند.



به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در ابتدای این دیدار یازده فعال سیاسی فرهنگی و علمی دانشجویی،‌حدود دو و نیم ساعت به نمایندگی از تشكلها، اتحادیه ها، انجمن ها و كانونهای دانشجویی دیدگاههای متفاوت خود را درباره مسائل مختلف کشور بیان كردند. سپس رهبر انقلاب ضمن پاسخ به سؤالات و ابهامات مطرح شده، آرمانگرایی سیاسی، علمی و اخلاقی – معنوی را مهمترین توقع از مجموعه های دانشجویی خواندند و به تبیین بایدها و نبایدهای نگاه نقادانه، معتدل، منصفانه و پر امید به مسائل كشور پرداختند.


رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به مطالبی كه نمایندگان دانشجویان در این دیدار مطرح كردند، آنها را بسیار خوب و منعكس كننده فضای دانشجویی خواندند و تأكید كردند: برخی از این مطالب، راهگشا و برخی هم حاوی نكات مفیدی بودند كه مسئولین مربوطه باید به آنها توجه جدی كنند.


حضرت آیت الله خامنه ای سپس به برخی نكات مطرح شده از جانب دانشجویان، اشاره كردند.


«لزوم شرح صدر سیاسی در میان دانشجویان» یكی از این نكات بود كه رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آن گفتند: در پایبندی دقیق به اصول و ارزشها و در عین حال رعایت شرح صدر با افراد غیر همفكر در زمینه های مختلف از جمله مسائل سیاسی، هیچ منافاتی وجود ندارد.


حضرت آیت الله خامنه ای درخصوص موضوع «حضور نیافتن مسئولان در دانشگاهها» كه از جانب دانشجویان مطرح شده بود، خاطرنشان كردند: این اشكال كاملاً وارد است و مسئولان اعم از رؤسای سه قوه، مسئولان میانی، رئیس سازمان صدا و سیما، و فرماندهان سپاه و نیروهای مسلح باید در دانشگاهها حضور یابند و ضمن شنیدن سخنان دانشجویان، سخنان و استدلال های خود را نیز بیان كنند كه در این صورت، بسیاری از ابهامات و سؤال های نسل جوان برطرف خواهد شد.


رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب مطرح شده درخصوص برخی برخوردهای قضایی با تشكل ها، سایت ها و وبلاگ های دانشجویی افزودند: البته قوه قضاییه در این خصوص، استدلالهایی دارد كه اگر مطرح شود احتمالاً برخی ابهامات برطرف خواهند شد اما عقیده من هم این است كه نباید در قبال اظهار نظر تند یك جوان دانشجو، برخورد تند شود.


ایشان درخصوص نگاه اقتصادی عدالت محور و دیدگاه اسلام درباره سرمایه داری كه از جانب یكی از دانشجویان مطرح شد، خاطرنشان كردند: نگاه اقتصادی در كشور باید عدالت محور باشد و این موضوع منافاتی با سیاستهای اصل 44 ندارد.


رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر سیاستهای اصل 44، آنگونه كه تبیین شد، اجرا شود، قطعاً به سرمایه داری مذموم و محور شدن سرمایه داری در تصمیمات كلان كشور منتهی نخواهد شد.


ایشان افزودند: مشكلات و فشارهای روزافزون اقتصادی كنونی در غرب و اروپا ناشی از ذات نظام سرمایه داری، یعنی سرمایه سالاری است.


رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه باید مراقب بود تا نگاه سوسیالیستی بر تفكرات اقتصادی غلبه پیدا نكند، خاطرنشان كردند: اگر سیاستهای اصل 44، در همان چارچوبی كه تبیین شد، اجرا شود، قطعاً مكمل اقتصاد عدالت محور خواهد بود.


حضرت آیت الله خامنه ای، اقتصاد مقاومتی را متفاوت از اقتصاد تهاجمی دانستند و با اشاره به صحبتهای یكی ازدانشجویان درخصوص اقتصاد تهاجمی افزودند: اگر در این زمینه، یك تبیین دقیق دانشگاهی ارائه شود، شاید بتواند به عنوان تكمیل كننده اقتصاد مقاومتی مورد استفاده قرار گیرد.


ایشان خاطرنشان كردند: منظور از اقتصاد مقاومتی، اقدامات تدافعی و حصاركشی به دور خود نیست بلكه اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است كه برای یك ملت، حتی در شرایط فشار و تحریم، زمینه رشد و شكوفایی را فراهم می كند.


رهبر انقلاب اسلامی درخصوص سؤال یكی از دانشجویان مبنی بر اینكه «آیا انتقاد كردن به معنای تكمیل كردن پازل دشمن است» تأكید كردند: من به هیچ وجه اعتقادی به انتقاد نكردن ندارم بلكه همواره اصرار دارم، جریان دانشجویی موضع انتقادی خود را حفظ كند.


حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: اما در بیان انتقادها باید به این نكته توجه شود كه طرح آن به گونه ای باشد كه مقصود دشمن را برآورده نكند.


یكی از دانشجویان درخصوص «تفاوت برخی دیدگاههای كارشناسی با نظرات رهبری و اینكه آیا این تفاوت دیدگاه به معنای مخالفت با ولایت و نظام است» پرسیده بود كه رهبر انقلاب اسلامی گفتند: هیچ نظر كارشناسی كه مخالف با نظر رهبری باشد به معنای مخالفت با ولایت نیست.


ایشان تأكید كردند: كار كارشناسی و دقیق علمی، به هر نتیجه ای كه برسد، برای صاحب آن نظر، معتبر است و نباید مخالفت با نظام تعبیر شود.


ایشان همچنین با اشاره به سخنان یكی از دانشجویان ارتباط تشكلهای دانشجویی با مجموعه های دانشجویی دخیل در نهضت بیداری اسلامی را ضروری دانستند.


رهبر انقلاب همچنین درباره سخنان یكی از دانشجویان درباره كم تحركی شورایعالی فضای مجازی افزودند: نباید برای دیدن نتایج فعالیت این شورا تعجیل كرد چرا كه اینگونه كارها، نیازمند چند سال زمان است.


حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دوم سخنانشان با طرح برخی از توقعات از مجموعه ها و محیطهای دانشجویی تأكید كردند: دانشگاه یك جریان سیال متراكم از نیروست كه اگر آزاد و هدایت شود كشور را به طور كامل هدایت خواهد كرد.


ایشان توان متراكم محیطهای دانشجویی را متكی به دو عنصر نیروی فیاض جوانی و نیروی ناشی از علم و دانش جویی دانستند و افزودند: دانشگاه می تواند با تكیه بر نشاط و اعتماد به نفس تشدید شده پس از انقلاب به همه توقعات پاسخ دهد.


رهبر انقلاب در تشریح این توقعات، آرمانگرایی را به عنوان یك توقع اساسی مورد تأكید قرار دادند و در سه بخش به تبیین آن پرداختند: آرمانگرایی در سیاست، در علم و در معنویت و اخلاق.


ایشان افزودند: آرمانگرایی در علم یعنی به دنبال قله های علمی رفتن كه این هدف، خوب درس خواندن را ضروری می سازد.


حضرت آیت الله خامنه ای با تكیه بر این منطق، خطاب به میلیونها نفر دانشجوی كشور خاطرنشان كردند: امروز درس خواندن،‌علم آموزی، پژوهش و جدیت در كار اصلی دانشجویی، یك جهاد است.


ایشان در تبیین آرمانگرایی در معنویت و اخلاق نیز به لزوم پاك بودن محیطهای دانشجویی و تقید به دین و ارزشها اشاره كردند.


رهبر انقلاب در این بخش با ریشه یابی و انتقاد شدید از نگاهی كه دانشگاهها را محیطهایی مخالف دین می خوانَد، افزودند: این نگاه ارتجاعی و كاملاً غلط، به آغاز شكل گیری دانشگاه در ایران در چندین دهه قبل از انقلاب و تلاشهای برخی برای تربیت یك نسل روشنفكر غربگرای خودباخته برمی گردد.


حضرت آیت الله خامنه ای با رد این نگاه،‌خاطرنشان كردند: دانشگاه محیط دین و اخلاق و پاكیزگی و معنویت است و توقع این است كه دانشگاهها به گونه ای باشد كه هركس به آن وارد می شود تقیدات دینی و اخلاقی اش بیشتر شود.


رهبر انقلاب اسلامی در تبیین بایدها و نبایدهای آرمانگرایی، به سخنان خود در دیدار مسئولان نظام درباره لزوم آرمانگرایی سیاسی توأم با واقع بینی اشاره كردند و در تذكری مهم افزودند: آرمانگرایی نباید با پرخاشگری اشتباه شود بلكه می توان بدون این مسئله بشدت پایبند به ارزشها و اصول بود .


ایشان كنترل احساسات و پرهیز از تصمیم گیری در اوج احساسات را ضروری دانستند و افزودند: حضور تشكلهای دانشجویی در 2-3 سال اخیر در مسائل مختلف اجتماعی – سیاسی فعالانه و قابل تقدیر بوده است اما در همین سالها مواردی وجود دارد كه براساس احساسات پاك و مقدس دانشجویان، تشكلها تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام داده اند كه صحیح نبوده است چرا كه تصمیم باید بر مطالعه موشكافانه و دقیق متكی باشد نه بر احساسات.


رهبر انقلاب به عنوان مثال برای روشن شدن مرز آرمانگرایی و احساسات با اشاره به مخالفت بنیانی نظام با مجموعه های استبدادی منطقه خاطرنشان كردند: با وجود مواضع كاملاً روشن نظام در این زمینه، نباید با كار دیپلماسی سنتی و متعارف مخالفت شود "


ایشان خاطرنشان كردند: میان وظیفه آرمانگرایی مجموعه های دانشجویی و ملاحظه مصالح كشور، عمل به قانون و تدبیر و درایت مدیریتی منافاتی وجود ندارد یعنی می توان هم جوان و پر احساس و آرمانگرا بود و هم جوری عمل كرد كه با مسائل مدیریتی و مصالح كشور اصطكاكی نداشته باشد.


حضرت آیت الله خامنه ای در جمع بندی این بخش از سخنانشان خاطرنشان كردند: باید به معنا و عمق آرمانگرایی توجه كرد و ضمن پرهیز از تندروی با ملاحظه واقعیات و مصالح، تصمیم گرفت و اقدام كرد و همیشه به یاد داشت كه آرمانگرایی یعنی پایبندی به اصول و ارزشها و آرمانها، تأثیرگذاری بر جهت مخالف و تأثیر ناپذیری از آن.


رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان در جمع نخبگان و فعالان دانشجویی حضور فیزیكی و فكری مجموعه های دانشجویی در مسائل مختلف كشور را لازم دانستند و افزودند: حضور فكری با فعالیت فرهنگی در رسانه های دانشجویی و ارائه مواضع و نظرات امكان پذیر است ضمن اینكه اجتماعات دانشجویی متكی بر تصمیمات صحیح نیز حضور فیزیكی را ممكن می سازد.


ایشان تصمیمات احساساتی در اینگونه اجتماعات را دارای پیامدهای منفی خواندند و برای پرهیز از بروز اینگونه تصمیمات و اقدامات پیشنهاد كردند: لازم است مجموعه های دانشجویی یك كانون تصمیم و اقدام تشكیل دهند و در مسائل گوناگون با مشورت و پختگی و نخبگی به یك تصمیم و اقدام واحد برسند و همه دانشجویان نیز به این تصمیم پایبند باشند كه در اینصورت تصمیمات و اقدامات ناشی از احساسات، به پای مجموعه های دانشجویی نوشته نمی شود.


حضرت آیت الله خامنه ای سخنان خود را با یك تذكر اخلاقی مهم ادامه دادند: از «قول به غیر علم» بپرهیزید.


ایشان خطاب به همه دانشجویان كشور افزودند: از شما خواهش می كنم همانطور كه به نماز و روزه اهتمام دارید به پرهیز از غیبت و تهمت و بیان مطالبی كه به آن علم ندارید جداً اهتمام كنید.


مراقبت از لغزشگاه خطرناكی به نام پست و مقام، توصیه دیگر رهبر انقلاب به جوانان دانشجو بود.


ایشان گفتند: البته در دوره ای تشكلهای ارزش گرایی دانشجویی منزوی بودند اما الان اینگونه نیست و ممكن است مسئله پست و مقام برای برخی مجموعه ها و عناصر مطرح باشد شما جوانان مراقب این لغزشگاه باشید چرا كه آدمهای گردن كلفت را هم زمین می زند.


توجه به هدف دشمن در جنگ نرم، محور دیگر سخنان امروز رهبری بود.


حضرت آیت الله خامنه ای به دانشجویان گفتند: از سر اعتقاد شما را افسران جنگ نرم می دانم به همین علت تأكید می كنم كه به دقت هدف اصلی دشمن از جنگ نرم یعنی ایجاد تغییر در محاسبات مردم و مسئولان را مد نظر داشته باشید.


ایشان، دل، ذهن، تفكرات و اراده مردم را كانون تهاجم نرم دشمنان دانستند و خاطرنشان كردند: آنها به صراحت می گویند باید كاری كنیم كه ایرانیان محاسباتشان را عوض كنند یعنی به این نتیجه برسند كه ادامه ایستادگی در مقابل استكبار و زورگویان جهانی به نفع آنها نیست و افسران جنگ نرم باید با درك این هدف گیری دشمن، به طور صحیح با آن مقابله كنند.


ایشان در ارائه مقابله صحیح با هدف اصلی دشمنان در جنگ نرم، افزایش سطح معرفت را مورد تأكید فراوان قرار دادند.


رهبر انقلاب به دانشجویان توصیه كردند: سطح معرفت خود را مطالب سایتها،‌وبلاگها و اینجور مسائل قرار ندهید بلكه سعی كنید با اتكای به قرآن، نوشته های استاد مطهری و نوشته های فضلای بزرگ و فضلای جوان حوزه ها، بطور روزافزون سطح معارف خود را ارتقا دهید.


حضرت آیت الله خامنه ای،‌نگاه پرامید را اساسی ترین مسئله خواندند و افزایش مطالعات اسلامی، نگاه مستبصرانه به واقعیات كشور، انتقاد منصفانه و نظارت مستمر و متعادل را جزو وظایف اساسی مجموعه های دانشجویی دانستند و تأكید كردند: همه این موارد باید با مدارا و عقلانیت همراه و از افراط و تفریط بدور باشد.


رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: واقعیات كشور، امید را در دلها افزایش می دهد هرچه می توانید این شعاع درخشان امید را در دل خودتان و در دل مردم زنده نگه دارید و گسترش دهید

سه شنبه 17/5/1391 - 10:0 - 0 تشکر 495894

به همت بخش حوزوی نمایشگاه قرآن

از مجموعه نرم افزارهای قرآنی دفتر تبلیغات رونمایی شد






از مجموعه نرم افزارهای قرآنی مرکز فرهنگ ومعارف دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شجره طوبی)عصر امروز در سالن نشست های بخش حوزوی نمایشگاه قرآن رونمایی شد. 


به گزارش خبرنگار خبر گزاری حوزه در نمایشگاه قرآن، مسئول آی تی ((ITمرکز فرهنگ ومعارف قرآن در این آیین رونمایی از نرم افزار شجره طوبی گفت:مرکز فرهنگ ومعارف بزرگترین مرکز قرآن پزوهی کشور است که ده ها محقق در طول 20سال آثار فراوانی تولید کرده اند.


حجت الاسلام موسوی عبادی با اشاره به برخی از ویژگی های این آثار تولیدی  افزود:این آثار شامل 55عنوان در 138جلد است که در نرم افزار شجره طوبی جمع آوری شده است که از جمله آن فرهنگ نامه قرآن ،تفسیر راهنما،فرهنگنامه موضوعی تفاسیر،19جلد پرسمان قرآن ودهها کتاب تخصصی دیگر می باشد.


وی خاطرنشان کرد:7هزار مقاله قرآنی تمام متن،فهرست جامع وطبقه بندی اطلاعات تفاسیر با بیش از 37هزار موضوع از دیگر آثار گردآوری شده در این نرم افزار است.


حجت الاسلام موسوی یادآورشد:نرم افزار شجره طوبی در واقع 8نرم افزار است که برای دسترسی آسان محققان وپژوهشگران در یک  مجموعه گردآوری شده است


سه شنبه 17/5/1391 - 10:1 - 0 تشکر 495896

دبیران کمیته های ستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش گردهم می آیند



  ششمین هم اندیشی دبیران کمیته های استانی و ستادی ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش، در جوار بارگاه مقدس امام رضا(ع) برگزار می شود.  




 به گزارش خبرگزاری حوزه،  ششمین هم اندیشی دبیران کمیته های استانی و ستادی ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش، با حضور مسئولین حوزه و آموزش و پرورش روزهای  8 و 9شهریور ماه  91در مشهد مقدس برگزار می شود.


بررسی چشم انداز، ظرفیت ها و برنامه های آتی همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش از مهمترین محورهای این هم اندیشی اعلام شده است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.