• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2246)
يکشنبه 15/5/1391 - 0:34 -0 تشکر 491730
مطالب علمی و اخبار تغذیه

با سلام
برای جلوگیری از شلوع شدن انجمن تبیان همه اخبار و مطالب علمی مربوط به تغذیه در این بخش قرار می گیرد

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:24 - 0 تشکر 494213

 پنج ماده غذایی که باعث تضعیف استخوان می شود 

بعضی موادغذایی که روزانه مصرف می شود باعث تضعیف استخوان ها می شود.این مواد ماده معدنی را از استخوان ها خارج می کند یا این که مانع از رشد استخوان ها می شود.
در این مطلب به نقل از «Readers Digest» به چند ماده که مصرف آن باعث تضعیف استخوان ها می شود اشاره شده است.
* مصرف زیاد مولتی ویتامین A؛ این ویتامین که در تخم مرغ، لبنیات چرب، جگر و موادغذایی غنی شده با ویتامین A موجود است، برای تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن مهم است. این روزها برخی از مردم علاوه بر مصرف موادی که حاوی این ویتامین است از مولتی ویتامین حاوی آن نیز استفاده می کنند. مصرف بیش از حد ویتامین A خطر شکستگی استخوان را در زنان یائسه دوبرابر می کند.
راه حل: لبنیات کم چرب یا بدون چربی را جایگزین لبنیات پرچرب کنید. به جای زرده تخم مرغ که سرشار از ویتامین A است از سفیده استفاده کنید. مولتی ویتامین مصرفی خود را در صورت بالابودن میزان ویتامین A آن با مشورت پزشک عوض کنید.
* روغن های هیدروژنه؛ نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد از مراحل هیدروژناسیون که روغن مایع نباتی را به جامد تبدیل می کند، برای تهیه شیرینی استفاده می شود که این روند ویتامین K موجود در آن را از بین می برد. ویتامین K برای تقویت استخوان لازم است. روغن های نباتی مانند کانولا و روغن زیتون پس از گیاهان برگ سبز دومین وبهترین منبع این نوع ویتامین است. اما مقدار ویتامین K در هر یک از این خوراکی ها بسیار کم است به عنوان مثال یک قاشق غذاخوری روغن کانولا دارای ۲۰میکروگرم و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حاوی ۶ میکروگرم ویتامین K است درحالی که در هر وعده اسفناج ۱۲۰میکروگرم ویتامین K موجود است.
راه حل: اگر از گیاهان برگ سبز به وفور استفاده می کنید جای نگرانی وجود ندارد اما اگر اهل شیرینی هستید، سعی کنید شیرینی را در منزل و با استفاده از روغن کانولا تهیه کنید.
* کافئین؛در ازای نوشیدن هر یک فنجان قهوه، ۶ میلی گرم کلسیم از دست می دهید. اگرچه این میزان اندک است اما در صورت جایگزین نکردن آن با نوشیدنی های مفید برای استخوان مانند شیر و آب میوه های غنی شده، به مرور زمان می تواند مشکل ساز شود.
راه حل:مصرف قهوه را به یک یا ۲ فنجان محدود کنید سپس به مرور زمان آن را با نوشیدنی های بدون کافئین جایگزین کنید.افزودن شیر در قهوه اثر زیان آور آن را کم می کند.
* نوشیدنی های گازدار؛گاز این نوع نوشیدنی ها از اسید فسفریک به وجود می آید که میزان دفع کلسیم از طریق ادرار را بالا می برد. این نوع نوشیدنی ها که ارزش غذایی ندارد، تنها تشنگی فرد را رفع می کند.
راه حل:شیر، آب میوه های غنی شده یا آب را جایگزین نوشیدنی های گازدار کنید.
* نمک؛ به مرور زمان، نمک کلسیم را از استخوان ها خارج می کند و باعث ضعیف شدن آن ها می شود. با مصرف هر ۲هزار و سیصد میلی گرم سدیم، ۴۰میلی گرم کلسیم از دست می رود.
راه حل: بهترین و موثرترین راه حل، مصرف نکردن غذاهایی مانند فست فود، پیتزا، غذاهای جامد، کنسرو، ساندویچ و سیب زمینی سرخ شده است.
منبع:http://www.khorasannews.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:43 - 0 تشکر 494254

 جایگاه نمك در تغذیه 

اشاره:

دربارة نقش نمك در تغذیه، مطالبی به صورت پراكنده شنیده‌ایم؛ از جمله اینكه چاشنیِ خیلی خوبی است كه اگر در سبد غذایی روزانة ما قرار نگیرد گویا اصلاً غذا نخورده‌ایم. ولی چرا بعضی‌ها همیشه از این چاشنی استفاده نمی‌كنند، یا دلیل نقل مطالب ضدّ و نقیض دربارة استفاده از نمك چیست؟ دكتر حسین روازاده فارغ‌التّحصیل پزشكی از دانشگاه تهران و دارای تحصیلات خارج از كشور و پژوهشگر و محقّق در طبّ اسلامی1 و سنّتی، در این مطلب به تبیین علمی این مادة غذایی در طبّ اسلامی می‌پردازد.
یكی از داروهایی كه خداوند آن را در طبیعت به ودیعت نهاده، نمك است و به عربی آن را «ملح» می‌گویند. اصطلاح «ملیح» به معنی نمكین، كه زیاد نیز به كار می‌رود، از همین ریشه است. رسول خدا(ص) در روایتی كه شیعه و سنّی ـ متّفقاً ـ آن را نقل كرده‌اند، می‌فرمایند: «مَثل أصحابی كالملح لایصلح طعامٌ إلّا به؛ مثل اصحاب من همچون نمك است كه هیچ غذایی، جز به وسیلة آن اصلاح نمی‌پذیرد». شاید در چند دهة اخیر، كمتر به نقش نمك در بهبود تغذیه توجّه شده است. ما غالباً نمك را به عنوان ماده‌ای كه مزة غذا را تغییر می‌دهد شناخته‌ایم، نه ماده‌ای كه خود به تنهایی می‌تواند به عنوان یك داروی ـ به اصطلاح معدنی ـ برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. طبق این حدیث، نمك «مصلح» ـ اصلاح‌كنندة غذا است و هر كس می‌خواهد غذای سالم بخورد، حتماً باید به آن نمك بزند؛ یعنی غذا بدون وجود نمك صلاح نمی‌پذیرد؛ همان‌گونه كه امّت پیامبر بدون وجود پیامبر اصلاح نمی‌پذیرند. اگر به غذا نمك زده نشود از نظر بهداشتی دچار اشكال شده، حتی می‌تواند در بعضی موارد فاسد تلقی شود. این مطلب نشان‌دهندة ارزش و اهمّیت نمك است.
در زمان قدیم، یكی از كارهای مرسوم این بوده كه تخم مرغ را در لایه‌های نمك نگه‌داری می‌كردند. یعنی یك لایه نمك می‌ریختند و یك لایه تخم مرغ می‌گذاشتند تا یك ظرف مخصوصی پر می‌شد و هر وقت كه نیاز داشتند نمك را پس می‌زدند و تخم مرغ را بیرون می‌آوردند. با این روش اگر تخم مرغ یك ماه هم در لابه‌لای نمك می‌ماند چنان بود كه گویی همان لحظه آن را تازه از مرغ گرفته باشند. نمك از صدمه دیدن مواد توسط میكروب‌ها، قارچ‌ها و آلودگی‌های محیطی كه آن را تهدید می‌كند، جلوگیری می‌كند. حتی در بعضی از كوه‌ها یا جاهایی كه نمك‌زارهای بسیار قدیمی و سنگین وجود داشته، می‌توان لابه‌لای این نمك‌ها جاندارانی را یافت كه قرن‌ها میان نمك مانده‌اند و هیچ تغییری در آنها صورت نگرفته است. نمك‌سود كردن ماهی یا ماهی دودی و ماهی شور نیز از نمونه‌های دیگر این نوع كاربرد نمك است.
امّا چرا گفته می‌شود: نمك مضر است؟ واقعیت این است كه ما اطلّاعات بسیار جسته و گریخته‌ای دربارة نمك در جامعه‌مان می‌شنویم، امّا علمی بودن این مطالب تا حدّ زیادی روشن نیست. نویسنده نیز تاكنون مستندات علمی این‌گونه سخنان را ندیده است. متأسفانه این‌گونه شایعات، حتی در میان پزشكان هم رایج است؛ چنان‌كه به بیمارانشان توصیه می‌كنند كه نمك نخورید زیرا فشار خونتان بالا می‌رود، در حالی كه به عكس، مقالات علمی متعدّدی مبنی بر اینكه نمك فشار خون را پایین می‌آورد یا حدّاقل در فشار خون تأثیری ندارد، موجود است.
در چند قرن گذشته، نمك خوردن در فرهنگ ما خیلی باب بوده تا آنجا كه قیمت آن نیز به همین سبب در حدّ بالایی قرار داشته است. حتّی به سبب اهمیّت زیادی كه به نمك در طول تاریخ ما داده می‌شده، در بین ملّت ایران رسم شده بود كه هرگاه شخصی از منطقه‌ای به منطقة دیگر مسافرت می‌كرد و به میهمانی می‌رفت، مثلاً از كرمان به طالقان می‌رفت، توقع می‌رفت كه نمك كرمان را به طالقان ببرد یا بالعكس و اگر احیاناً در این مسیر یادش می‌رفت یا به نوعی قصور می‌كرد میزبان به شوخی به او می‌گفت: «بشكند این دست كه نمك ندارد».
رسول خدا(ص) در روایت دیگری می‌فرمایند: «قبل از هر خوراك و پس از آن نمك بخورید». در میان قدیمی‌ها رسم بر این بوده كه در جیبشان قطعه‌ای سنگ نمك می‌گذاشتند و اگر می‌خواستند چیزی میل كنند، قبلش مقدار كمی از آن را به زبانشان می‌مالیدند و بعد از خوردن هم مجدداً همان عمل را تكرار می‌كردند. حضرت علی(ع) نیز می‌فرمایند: «هركس غذای خود را با نمك آغاز كند، هفتاد درد و دردهای بسیار دیگری را كه كسی جز خداوند آنها را نمی‌داند از وی دور می‌كند». این دو حدیث از مهم‌ترین احادیث پیرامون نمك است. امام باقر(ع) می‌فرمایند: «اگر مردم می‌دانستند كه در نمك چه خواصّی هست، خود را جز به آن مداوا نمی‌كردند». چنان‌كه از فرمایشات رسول گرامی و ائمة اطهار(ع) برمی‌آید، نمك از دستة «داروها»ست و علاوه بر اینكه تغذیه و غذا را سالم می‌كند و بیماری‌ها را از غذا می‌گیرد، خود نیز یك نوع داروست. به همین دلیل ما نمی‌توانیم به سادگی این داروی مهم را كه ده‌ها بیماری را از انسان دفع می‌كند، صرفاً با یك شایعه از غذای مردم دور كنیم.
در طبّ اسلامی تأكید بر این است كه نمك را باید در حدّ اعتدال مصرف كرد. اعتدال یعنی اینكه نباید غذا بسیار شور باشد و در مواردی هم كه میل به نمك وجود دارد باید نمك مصرف شود. بدن خودش به صورت ـ به اصطلاح ـ خودكار، نمك زیاد را قبول نمی‌كند. آن كسانی كه احیاناً نمك زیاد مصرف می‌كنند اشتباهاً نمك زیاد مصرف می‌كنند و ما به آنها اعلام می‌كنیم كه شما فقط در زمانی كه احساس می‌كنید غذایتان كم‌نمك است به آن نمك بزنید.
یكی از خواصّ مهمّ نمك، «گندزدایی» یا به عبارتی همان میكروب‌زدایی و ضدّ عفونی كردن است. طبق آخرین تحقیقات علمی، در هر قطره بزاق دهان ـ معادل یك گرم ـ چیزی حدود یك میلیون میكروب وجود دارد. امّا به محض اینكه قبل از غذا نمك وارد دهان می‌شود، این میكروب‌ها را از بین می‌برد. از قدیم‌الایام هم گفته‌اند: «هرچه بگندد نمكش می‌زنند». حتّی حكمای قدیم نظر بر این دارند كه اگر كسی مُرد، علّت گندیدن جسدش این است كه حداقل 48 ساعت به آن جسم نمك نرسیده است. یعنی اگر ما به فردی بگوییم نمك نخور ـ این اصطلاح غلطی كه در جامعه باب شده ـ كمر به قتل آن فرد بسته‌ایم.
بحث در مورد نمك بسیار زیاد است. در غذاها چهار مزه وجود دارد: 1. شوری، 2. تلخی، 3. ترشی و 4. شیرینی. جالب اینكه دهان و دندان‌های ما فقط با شوری رفاقت دارد؛ یعنی سه مزة دیگر، هر سه، عامل خرابی دندان‌ها هستند و چون شوری یك مزة غالب است رسول خدا(ص) فرموده‌اند بعد از غذا شوری ـ به اصطلاح نمك ـ مصرف كنید. نمك بلافاصله بر سه مزة دیگر غالب می‌شود و مزه‌های دیگر را كنار می‌زند و دندان ما سالم می‌ماند. به همین دلیل خمیردندانی كه شیرین است مورد تأیید ما نیست. همچنین می‌توان به جای نمك از سركه نیز در پایان غذا استفاده كرد. امّا برای عموم جامعه مصرف سركه بعد از غذا مشكل است و چنانچه نمك هم درون سركه ریخته و میل شود آن تأثیری را كه ما از سركه و نمك می‌خواهیم قطعاً دوچندان می‌شود.
یكی از موادی كه در طبّ اسلامی در اثر برخی خوراكی‌ها در بدن ایجاد می‌شود، «بلغم» است. این یكی از چهار نوع مزاجی است كه در بدن ما وجود دارند و عبارتند از: «صفرا»، «سودا»، «دم» و بلغم. یكی از این مواد كه باعث چاقی در انسان می‌شود، بلغم است. همچنین مواد غذایی كه طبیعتش سردی و تری داشته باشد عامل چاقی است؛ مثل ماهی و ماست. اینجا نمك ارزش خودش را نشان می‌دهد، چون نمك طبیعتش یك طبیعت به اصطلاح گرم و خشك است و چون بلغم در غذاهای روزانة ما فراوان ایجاد می‌شود، خواه ناخواه برای جلوگیری از چاقی مفرط، طبق دستورات حكیمانه باید نمك خورد تا نمك بتواند آن سردی و رطوبت مواد غذایی را كاهش بدهد. حضرت امام صادق(ع) می‌فرمایند: «هر كس بر نخستین لقمة غذای خود نمك بپاشد كَك و مك صورت او از میان می‌رود» یا در جای دیگری رسول خدا(ص) تأكید دارند كه «نمك بیش از سیصد و اندی بیماری را درمان می‌كند كه كمترین آن جذام است». بنابراین روشن است كه نمك چقدر در دفع امراض اهمیت دارد كه كمترین اثر آن دفع جذام است.
حال پرسش این است كه این نمكی كه طبق توصیة رسول خدا(ص) باید میل شود، چه نوع نمكی است و آیا همین نمكی كه در بازار موجود است مورد تأیید است یا نه؟ روشن است كه اگر ما نمكی را ارائه كنیم كه یُد طبیعی داشته باشد، بر نمكی كه ید شیمیایی دارد ارجح است. این كار كسانی است كه اطلاعات كافی دارند تا بگویند نمك طبیعی وجود دارد كه می‌تواند كار نمك یددار را بكند. امّا برتری ید طبیعی بر ید شیمیایی چیست؟ برتری‌اش این است كه اگر بدن انسان نیاز به ید نداشته باشد، ید طبیعی را به راحتی از بدن دفع می‌كند. این نوع ید، به محض باز شدن پاكت نمك، به راحتی فوران نمی‌كند.
از نظر علمی گفته می‌شود كه نمك مناسب و كامل از نظر ارزش غذایی می‌تواند دو نوع ید داشته باشد؛ ید به صورت «یُدات» یا به صورت «یُدور»، كه آن را یدیت هم می‌گویند. بهترین مقدار یدات را در داخل نمك در برخی از كشورهای اروپایی دو واحد پی‌پی‌ام (واحد اندازه‌گیری ید) می‌دانند. امّا متأسفانه این مقدار ـ براساس آزمایشات ـ در مورد نمك‌هایی كه در بازار موجود است، مقدار بسیار بسیار نامناسب ـ در حدود 6/37 و 6/43 واحد یدات ـ و غیر یكنواخت است. كسانی كه تخصّص علمی دارند، می‌دانند وقتی یدات یكنواخت نباشد بسیار برای بدن ضرر دارد. به علاوه این نمك‌ها به سختی در آب حل می‌شوند كه همین امر نشان دهندة ناخالصی شدید آن است. در صورتی كه بهترین نمكی كه به طور طبیعی وجود دارد، نمك دریا و نمك دریاچة ارومیه است. براساس تجزیه و ترکیب‌های لازم، اعلام شده است که خوشبختانه این نمک به طور طبیعی 1/1 یدات بیشتر ندارد. از همه مهم‌تر اینکه مواد حیاتی که در حال حاضر خیلی در پزشکی در مورد آن صحبت می‌شود ـ یعنی منیزیم و کلسیم ـ به هیچ وجه در نمک‌های بازار وجود ندارد، در صورتی که در نمک دریا 75/483 پی پی ام وجود دارد که خود این از بیماری‌های بسیار زیادی جلوگیری می‌کند.

پی نوشت ها :

1. در جلد نه، صفحه شش حدیث نور از امام خمینی(ره) نقل شده است، زمانی که پزشکان علاقه‌مند به طب سنتی به حضور ایشان می‌رسند ایشان می‌فرمایند که، «شماها در زمان مناسب به دنبال طبّ سنتی و اسلامی بروید و آنها هم به دنبال طبّ وارداتی بروند».

منبع:ماهنامه موعود شماره 103.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:46 - 0 تشکر 494258

 خواص آش آبغوره(تبریز) 
آش آبغوره به عنوان غذای اصلی استفاده می شود. این غذا ازچهارگروه غذایی شامل سبزیجات ،میوه ها ،حبوبات و غلات تشكیل شده است و همان طور كه می دانید مصرف حداقل 3گروه غذایی درهر وعده توصیه می شود.

خواص لوبیا:

لوبیا ازگروه حبوبات است. حبوبات به دلیل داشتن پروتئین بالا جزء گروه گوشت ها طبقه بندی می شوند. لوبیا به دلیل داشتن پروتئین فراوان ،منبع غذایی مفیدی برای تامین پروتئین روزانه و پیشگیری ازابتلا به اختلالات كلیوی و پوكی استخوان به شمار می رود. میزان كلسیم ،آهن،سدیم و پتاسیم موجود درلوبیا چشم بلبلی قابل توجه است. تیامین ،منیزیم ،نیاسین و فسفراز جمله مواد معدنی و ویتامین های موجود دراین لوبیا است.با مصرف لوبیا هم پروتئین گیاهی سالم دریافت كرده اید و هم فیبرلازم به بدن شما می رسد و می تواند ازیبوست و بیماری های گوارشی جلوگیری كند. پروتئین های حیوانی یكی ازعواملی هستندكه درافزایش ریسك سنگ های كلیوی كلسیمی تاثیر دارند،بنابراین درافرادی كه مستعد سنگ های كلیوی هستند توصیه می شود به جای پروتئین حیوانی از پروتئین گیاهی استفاده كنند. قراردادن میان وعده های غذایی حاوی لوبیا درپیشگیری ازسرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد. اكثرموادغذایی به ویژه مواد غذایی پرچرب سبب افزایش هورمون لپتین درخون می شوند. تحقیقات نشان می دهند این هورمون نقش مهمی درافزایش اشتها و ابتلا به اضافه وزن دارد. این درحالی است كه رژیم غذایی حاوی لوبیا باعث ترشح حداقل میزان لپتین درخون شده و ازابتلا به چاقی ناشی ازافزایش اشتها پیشگیری می كند.
فیبر لوبیا ازنوع فیبرهای محلول است كه باعث كاهش تخلیه معده، افزایش هضم و افزایش تخلیه روده می شود و با اسیدهای صفرا وی باند شده و باعث كاهش كلسترول ازاین طریق می شوند. این نوع الیاف گیاهی موجب كاهش قند خون نیزمی شود. همچنین به دلیل دارابودن فیبرزیاد كلسترول خون راپایین می آورد و برای پیشگیری ازبیماری های قلب و عروق هم مفید است.
این ماده غذایی همچنین حاوی ویتامین Eاست كه نوعی آنتی اكسیدان به شمارمی آید . وجود این ویتامین ازپیری زودرس جلوگیری می كند و برای رفع علائم پیش ازقاعدگی هم مفید است.
همچنین لوبیا دارای مقدارزیادی آهن می باشد و برای خانم هایی كه كم خونی ناشی ازفقرآهن دارند مناسب می باشد. مصرف لوبیا همراه باغذاهای اسیدی و یا غذاهای غنی ازویتامینCمانند گوجه فرنگی ،فلفل ،كلم بروكلی،مركبات وعصاره آنها موجب افزایش جذب آهن آن می شود . پروتئین بسیاركاملی است و تنها اسید آمینه متیونین را كم دارد كه دراینگونه موارد مصرف غلات و یا دانه ها همراه آن بسیارموثراست كه دراین منوی غذایی گندم و برنج می توانند اثرمكملی برای لوبیا داشته باشند. مصرف لوبیا به افرادی كه ازبیماری نقرس رنج می برند، توصیه نمی شود. می دانید كه لوبیا نفاخ است،بنابراین لازم است قبل ازپختن،آن را درآب بریزید و به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد.
سپس آب آن را دور ریخته وآب تازه روی آن بریزید. بهتراست این كاررا دو بارتكراركنید. لوبیا به علت اینكه دارای مقدارقابل ملاحظه ای تركیبات شیمیایی استروژن گیاهی است،برای پیشگیری از اثرات سرطان سینه مفیدی دارد.

خواص تره

تره جزء گروه سبزیجات است و هر100گرم تره تنها 25كیلوكالری انرژی دارد و مصرف آن می تواند سبب كاهش نمایه گلیسمیك یعنی باعث كاهش سرعت افزایش قند خون شود. تره ازسبزی های زود هضم است و به علاوه طعم و بوی آن ملایم ترازسیرو پیازاست. مصرف تره كلسترول LDLو فشارخون را كاهش می دهد و ازحملات قلبی و سكته جلوگیری می كند. درطب سنتی مالیدن آب تره یاله كرده آن برروی پوست برای درمان كهیرو رفع خارش موثراست. تره حاوی فیبربالایی است،به همین علت مصرف آن برای رفع یبوست مفید است. همچنین مصرف تره تازه برای درمان چاقی و تسكین و بهبود علائم نقرس مفید می باشد.

خواص آبغوره

غوره میوه رنگ نارس انگوراست و ترش مزه می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند؛اسیدمالیك، اسیدفرمیك،اسیدسوكسینیك،اسیداگزالیك وقندمی باشد. آبغوره غذا را خوش طعم،مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریك می كند. این میوه نارس ازدیدگاه طب سنتی مزاج سردی دارد و باعث كاهش صفرا دربدن می شود. غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیارمفید بوده و ضدعفونی كننده بدن نیزهست. همچنین اگربا سالاد میل شود،برای لاغركردن سودمند است . مقابله باچربی و فشارخون بالا ازمهم ترین خواص آبغوره می باشد و به همین دلیل افراد دارای اضافه وزن بیشترطرفداراین محصول هستند. یك اصل كلی وجود داردكه هرچه میوه ها نارس ترمی باشند،امكان دسترسی بدن به قند آنها كمتراست و درنتیجه غوره برای افراد دیابتی مناسب ترمی باشد،چون قند قابل دسترس كمتری دارد.

خواص رب گوجه فرنگی

گوجه فرنگی جزء گروه سبزیجات طبقه بندی می شود و به دلیل داشتن انرژی كم می توان ازآن دررژیم های لاغری استفاده كرد. گوجه فرنگی به علت دارا بودن ویتامین هایB,AوCو مواد معدنی مانند كلسیم ،فسفروآهن درتقویت بدن نقش موثری ایفاء می كند. تحقیقات نشان داده اند مصرف آب گوجه فرنگی می تواند ازابتلا به سرطان پروستات جلوگیری كند. ماده رنگی اصلی و عمده گوجه فرنگی كاروتنوئید ،بتا-كاروتن ولیكوپن می باشد كه ازپیش سازهای ویتامین Aمی باشند. اگرشما گوجه فرنگی را به صورت خام مصرف كنید، قسمت اعظم لیكوپن آن،به دلیل هضم نشدن ،ازبدن دفع می شود. عمل پختن ،دیواره سلولی گوجه فرنگی راشكسته و باعث می شود لیكوپن دردسترس بدن قرار گیرد و بیشتر جذب شود. بهترین منابع آن شامل سس گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی می باشند. البته توصیه می شود كه آن رابه صورت خانگی تهیه كنید تا نگهدارنده كمتری به بدن خود وارد نمایید.

خواص بلغورگندم

گندم ازگروه غلات می باشد و یك ماده غذایی بسیاربا ارزش است. تركیبات آن به شرح زیرمی باشد؛نشاسته،چربی،ویتامین هایB2,B1,. . . البته بلغور گندم كه دراین غذا استفاده می شود،سبوس بسیاركمتری دارد، درنتیجه ویتامین های گروه Bآن نیزكاهش یافته كه توصیه می شود مقداری سبوس هم اضافه شود. مهمترین خاصیت سبوس گندم این است كه حجم و غلظت مدفوع و سهولت دفع را افزایش می دهد و عامل مبارزه با یبوست است و به كاهش خطرسرطان كولون كمك می كند. كسانی كه قصد كاهش وزن سالم رادارند،می توانند با مصرف پودرسبوس گندم دربرنامه غذایی هم اشتهای خود را كاهش دهند و هم مانع بروز عارضه شایع رژیم های لاغری یعنی یبوست شوند.

موادلازم ؛

لوبیا چشم بلبلی : 200گرم
بلغورگندم : 70گرم
بلغورجو : 70گرم
برنج : 50گرم
سبزی (تره وجعفری) : 500گرم
پیازداغ : 2قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی : 1قاشق سوپخوری
نعناع داغ : مقداری
نمك،فلفل وزردچوبه : مقداری
آبغوره : 200میلی لیتر

روش تهیه :

آرزوصفری
لوبیا را12ساعت سخیسانید. سپس آب آن را تعویض كنید و با مقدار ی نمك و آب روی حرارت قراردهید تا نیم پخت شود.دراین هنگام بلغورگندم، بلغورجو و برنج را نیزكه حدود 2ساعت خیسانده اید،به لوبیا بیفزایید و شعله را بسیارملایم كنید. پس ازچند جوش سبزی شسته و خرد شده را نیز به همراه پیازداغ بیفزایید . منتظر بمانید تا حبوبات و غلات پخته و لعابدار شود. سپس رب گوجه فرنگی را به همراه كمی روغن تفت دهید و با نعناع داغ به آش اضافه كنید. 10دقیقه بعد نمك و فلفل آش را اندازه نموده و آبغوره را بیفزایید. پس ازآنكه آش كاملا لعابدار شد،شعله را خاموش كنید.

یادآوری ها:

-دراین آش می توانید ازكوفته ریزه هایی كه با گوشت چرخكرده آماده نموده اید استفاده نمایید.
-درصورتی كه ازآبغوره تازه استفاده می كنید،200میلی لیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشترشده است،مقدارآن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.
-زرد چوبه ذكرشده درمواد لازم را باپیاز داغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.
-درصورت تمایل به ادویه ها درغذا می توانید یك قاشق چایخوری ادویه كاری نیزبه آش اضافه كنید. منبع:دنیای تغذیه ش 104

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:46 - 0 تشکر 494259

 پیدا و پنهان روغن های مخصوص سرخ كردن 
سالم ترین روش برای پخت غذا روش آب پزكردن است. درصورتی كه ناچارهستید غذای خود راسرخ كنید،باید از روغن مخصوص سرخ كردن استفاده كنید. اگرچه روغن های متفاوتی در دسترس می باشند،ولی تمامی آنها مناسب سرخ كردن نیستند. بهترین روغن های مناسب فرایند سرخ كردن آنهایی هستند كه نقطه دود و نقطه اشتعال بالاتری دارند. نقطه دود درجه حرارتی است كه درآن روغن شروع به شكستن كرده و آغاز به دود كردن می نماید. نقطه اشتعال هم درجه حرارتی است كه درآن روغن شعله ورمی شود.دراكثرروغن ها نقطه اشتعال بسیارنزدیك به نقطه دود می باشد.
دراثرحرارت و شكسته شدن ساختمان روغن تركیبی به نام اكرولئین تولید می شود كه سمی بوده و دود آن باعث سوزش چشم می شود. بعدازهرباراستفاده ازروغن،نقطه دود آن پایین می آید، به همین دلیل روغنی برای چند بار سرخ كردن مناسب است كه نقطه دود بالایی داشته باشد.
روغن ها معمولا دو دسته می باشند؛ روغن های تصفیه شده و روغن های تصفیه نشده. روغن های تصفیه شده معمولا با استفاده ازحرارت استخراج می شوند و دربرابر حرارت های بالا مقاوم می باشند و نقطه دود بالاتری دارند.روغن های تصفیه نشده به صورت سرد استخراج می شوند و نقطه دود پایین تری دارند.
محبوب ترین روغن های تصفیه نشده،روغن زیتون و آواكادو می باشند. این روغن ها به دلیل پایین بودن نقطه دودشان بران سرخ كردن مناسب نمی باشند و درلیست روغن های مخصوص سالاد قرار می گیرند.

نقطه دود بعضی روغن ها به ترتیب زیراست؛

روغن گلرنگ 265درجه سانتیگراد
روغن آفتابگردان 246درجه سانتیگراد
روغن سویا241درجه سانتیگراد
روغن كانولا(كلزا)238درجه سانتیگراد
روغن بادام زمینی231درجه سانتیگراد
روغن زیتون190درجه سانتیگراد
روغن های نباتی و روغن های سرخ كردنی تركیبات بسیارواكنش گری هستند كه متحمل تغییرات شیمیایی بسیاری درحین ذخیره سازی، حرارت دادن و یا درمعرض نوربودن می شوند. این تغییرات شیمیایی باعث شكسته شدن ساختمان روغن و تولید تركیبات خطرناك برای سلامتی می شوند. بعضی ازعوامل نقطه دود روغن را پایین می آورند و به تخریب زودتر روغن كمك می كنند،ازجمله :
-مخلوط كردن روغن های گیاهی باهم
-ورود ذرات خارجی درروغن
-وجود نمك درروغن
-میزان حرارت
-تعداد دفعاتی كه روغن حرارت داده شده است
-مدت زمان حرارت
-شرایط نگهداری روغن (بودن درمعرض اكسیژن،نور و دما)

نكاتی كه باید درسرخ كردن غذا به خاطرداشت؛

1قبل از اینكه مواد غذایی را درداخل روغن بیندازید،باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم كنید(به طورمثال حدود 190درجه سانتیگراد). دراین حرارت سریعا درسطح موادغذایی،لایه محافظی(شبیه یك لایه عایق)تشكیل می شود. دراین صورت روغن نمی تواند ازماده غذایی عبوركند و ماده غذایی فقط با حرارت داغ نشده باشد،قبل ازاینكه لایه عایق تشكیل شود،روغن به درون غذا نفوذ می كند و باعث می شود غذا حالت روغنی(گریسی)پیدا كند و اگر روغن زیادترازحد داغ شود،باعث می شود لایه محافظ قبل از آنكه غذا فرصت پخته شدن داشته باشد، بسوزد.
2قبل از سرخ كردن ازافزودن نمك به ماده غذایی بپرهیزید . نمك نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمك باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده كه سبب می شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه،روغن به بالا پاشیده شود. اگرلازم باشد،نمك را می توان قبل ازخوردن اضافه نمود.
3ازظروف آلومینیومی برای سرخ كردن غذا و نگهداری روغن استفاده نكنید. نمك به كاررفته درغذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی شده و سبب نفوذ آلومینیوم به درون روغن می شود كه مسمومیت زا است. ازظروف آهنی و مسی هم اجتناب كنید،زیرا روند تخریب روغن را تسریع می كنند.
4سبزیجات فریز شده را درحالت یخ زده سرخ كنید تا جذب روغن درآنها به كمترین میزان برسد.
5ازانباشتن زیاد مواد غذایی در روغن اجتناب كنید،زیرا باعث می شود حرارت روغن پایین بیاید و روغن قبل ازتشكیل لایه عایق به داخل غذا نفوذ كند و غذا چرب شود.
6همیشه اول روغن را8-7درجه بیشترازحرارت سرخ كردن داغ كنید ،زیرا اضافه كردن غذا به روغن باعث می شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید. توجه داشته باشید كه اگراین حرارت از8-7درجه بیشترشود،به ساختمان مولكولی روغن آسیب می رسد.
7روغن مناسب برای سرخ كردن ماهی،روغن كانولا می باشد،زیرا نقطه دود بالایی دارد و باعث برشته شدن سطح خارجی ماهی وآبدار ماندن قسمت های درونی می گردد.

عوامل موثربرقابلیت دوباره استفاده كردن روغن؛

1-مدت استفاده:

ازآنجایی كه روند اكسیداسیون و تخریب روغن بانور و حرارت تسریع می گردد،مدت زمانی كه روغن درمعرض نور،حرارت واكسیژن است،باید مورد توجه قرارگیرد.

2-آب:

هرچه مقداررطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشترباشد،روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ كردن باید ازبستن درظرف خودداری كرد،زیرا باعث می شود رطوبتی كه ازغذا به صورت بخارخارج می شود به داخل روغن برگردد.

3-ذرات خارجی:

هرچه ناخالصی هایی همچون نمك،ذرات غذا،چاشنی هاو...بیشتربه روغن ..وارد شود،روغن سریع تراكسیدمی گردد.

4-تعداد دفعات استفاده:

هرچه روغن بیشتراستفاده شود،سریع تراكسید می گردد. تغییرات ایجادشده درساختمان مولكولی روغن باعث می شود «ویسكوزیته» آن تغییر یابد(مشكل ترو به طورغیرروان ازظرف ریخته می شود).

5-مخلوط كردن چند نوع روغن:

مخلوط كردن روغن ها با هم نقطه دود را پایین می آورد.
برای استفاده مجدد ازروغن موارد زیر رامد نظر داشته باشید؛
1-به محض اتمام سرخ كردن،حرارت را خاموش كنید.
2-اجازه دهید روغن سرد شود.
3-به محض سردشدن روغن آن راتصفیه كنید(ازصافی ریزعبوردهید)و درظرف شیشه ای بریزید و درظرف را محكم بیندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. ازمخلوط كردن این روغن باروغن تازه خودداری كنید.
4-این ظرف رادرجای تاریك(ترجیحادریخچال)،نگهداری نمایید(ممكن است این روغن دریخچال ظاهرابرمانند پیدا كند كه این حالت با خارج كردن آن از یخچال باید برطرف شود).
5-بعد ازهرباراستفاده ازاین روغن ،عملیات بالا را تكراركنید.

با بروز نشانه های زیر روغن را دوربریزید؛

-ایجاد كف درسطح روغن.
-تیره شدن روغن.
-بوی نامطبوع.
-عدم تشكیل حباب روی روغن هنگامی كه ماده غذایی رابه داخل آن می اندازید.
-غیرروان بودن روغن(هنگام ریختن آن درظرف).

نتیجه گیری؛

كیفیت غذاها سرخ شده نه تنها به نوع غذا و شرایط سرخ كردن بستگی دارد،بلكه به نوع روغن مورد استفاده جهت سرخ كردن هم وابسته است. انتخاب پایدارترین روغن برای فرایند سرخ كردن،كمترین تخریب و آسیب را دربردارد و غذایی با كیفیت بالاترتولید خواهد كرد.
منبع:دنیای تغذیه ش 104

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:47 - 0 تشکر 494264

 بادرنجبویه چای امام علی(ع) 
(مفرح القلب)، (حوك) یا (بادروج)
تداوا فان الذی انزل الداء انزل الدواء
مداوا كنید زیرا آنكه درد را فرستاد دوا را نیز فرستاده است.
(نهج الفصاحه 1137)
بادرنجبویه گیاهی است پایا، پر شاخه به ارتفاع 30 تا 80 سانتی متر كه به حالت خوردرو و وحشی در ایران می روید. این گیاه در درمان سردرد با منشأ عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفید است. بادرنجبویه به اشكال مختلفی از قبیل اسانس، روغن، عصاره روغنی پماد، كمپرس و دم كرده مصرف می شود. اسانس این گیاه در آرام كردن معده با منشأ عصبی، احساس چنگ زدگی معده، تپش قلب، سردردهای یك طرفه، سرگیجه عصبانیت، استفراغهای دوران بارداری، كم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تند خویی در زنان و دختران بسیار مفید است. برگی این گیاه بهترین دارو برای كسانی است كه هنگام نگرانی و اضطراب ناراحتی معده پیدا می كنند و دم كرده آن جهت تهوع، مراحل اولیه سرماخوردگی، خستگی عصبی و افسردگی مفید است. گفتنی است كمپرس پماد روغنی حاصل از این گیاه جهت دفع حشرات و درمان زخم نیش آن و رفع نیش عصبی از زمان این سینا تجویز شده است.
گیاه بادرنجبویه در طب سنتی با نامهای مفرح القلب، قرنفل بستانی و فرنگ مشك آمده است. نام علمی آن در رشت و اطراف آن وارنگ بو نیز می باشد.
از نظر طبیعت این گیاه گرم و خشك است. برگهای بادرنجبویه را در فرانسه مانند چای دم كرده و به عنوان ضد تشنج، معرق، محرك معده و ضد اسپاسم می خورند.
جویدن آن دهان را خوشبو و از برگهای سر شاخه آن به عنوان تب بر و كنترل بیماریهای مغز، كبد و قلب استفاده می كنند. خوردن آن برای تقویت كبد و معده نافع و به هضم غذاهای سنگین كمك كرده و باد و گاز معده را می برد.
همچنین طبق آخرین تحقیقات انجام شده در كنگره بین المللی آلزایمر این گیاه در درمان آلزایمر نیز موثر است.
سرآمد همه این كلام این كه بادرنجبویه و دم نوش آن به عنوان چای امام علی(ع) معروف گشته و حضرت آن را به عنوان چای مصرف می كردند. پس می توانند یك دمنوش مطمئن در رفع خستگی ها و آرامبخش اعصاب تلقی شود.
طرز تهیه چای بادرنجبویه
یك قاشق غذاخوری بادرنجبویه را در قوری ریخته و به آن آب جوش اضافه كنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بكشد. دمنوش به دست آمده را هم به تنهایی و هم با مقدار كمی نبات یا عسل نوش جان بفرمایید.
احادیث منقول از بادرنجویه
امام صادق(ع):
حوك (/ باذروج) سبزی پیامبران است. بدان كه در آن، هشت ویژگی است: هضم كننده است؛ گرفتگی عروق و مجاری را می گشاید؛ آروغ را خوش بو می سازد؛ دهان را بوی خوش می بخشد؛ غذا را دوست داشتنی می سازد؛ درد و بیماری را از درون بدن، بیرون می كشد؛ و امان انسان از جذام است؛ [و] چون در درون انسان جای گیرد، همه بیماری ها را فرو نشاند.
(كذا فی جمیع المصادر، و القیاس: «ثمان». الكافی، جلد 6، صفحه 364، حدیث4، مكارم الأخلاق، جلد1، صفحه 388، حدیث 1309 و فیه «یسهل الدم» بدل «یسل الداء»، بحار الأنوار، جلد 66، صفحه 215، حدیث 13، دانش نامه احادیث پزشكی 236 /1)
امام علی(ع):
نزد پیامبر خدا از حوك- كه همان بادروج است- سخن به میان آوردند. فرمود: «سبزی من و سبزی پیامبران پیش از من است و من، آن را دوست دارم و می خورم».(مكارم الأخلاق، جلد1، صفحه387، حدیث 1306، بحارالأنوار، جلد 66، صفحه 214، حدیث 13 دانش نامه احادیث پزشكی:2/)
منبع:نشریه روشنان، شماره 10.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:53 - 0 تشکر 494279

 یك معجون استثنایی 

عصاره سیب، هویج و چغندر

مواد لازم : چغند رقند ، هویج و سیب از هر كدام یك عدد
روش تهیه : سیب هویج و چغندر را با پوست قطعه قطعه كرده، با هم در آبمیوه گیری بریزید. حالا دگمه دستگاه را بزنید و منتظر آماده شدن یك معجون استثنایی باشید. توصیه می شود كه نوشیدنیتان را بلافاصله پس از آماده شدن میل نمایید و از نگه داشتن آن در یخچال خودداری كنید زیرا از میزان اثرات سودمند آن كاسته خواهد شد.

یك معجون استثنایی

بهترین زمان مصرف :

معمولا بهترین زمان مصرف صبح ناشتا و حدودا نیم ساعت پیش از مصرف صبحانه است. در غیر اینصورت حدود ساعت 5 بعد از ظهر ‏‌یعنی حدودا 3 ساعت پس از صرف ناهار زمان مناسبی برای صرف این نوشیدنی است. در واقع به این ترتیب بیشترین مقدار از مواد مغذی و ارزشمند این معجون جذب بدن خواهند شد
.

خواص و ویژگی ها :

این نوشیدنی علاوه بر رنگ و طعم دلچسب، دارای فواید ارزشمندی برای سلامت شماست.
1- جلوگیری از رشد و تكثیر سلول های سرطانی
2- پیشگیری از بیماریهای كبد ، كلیه ، لوزالمعده و همچنین درمان زخم معده
3- تقویت ششها ، جلوگیری از حمله قلبی و فشار خون بالا
4- تقویت سیستم ایمنی بدن
5- مفید برای بینایی و همچنین رفع خستگی ، خشكی و قرمزی چشم
6- رفع خستگی ناشی از فعالیت های فیزیكی و همچنین درد های عضلانی
7- كمك به حركات روده و رفع یبوست كه در نتیجه سلامت پوست و بشاش شدن آن را نیز بهمراه خواهد داشت.
8- رفع بوی بد دهان ناشی از سوء هاضمه
9- كاهش دردهای دوران قاعدگی
از نكات مهم در مورد این معجون ارزش غذایی و سرعت بالای جذب آن است. معمولا پس از دو هفته مصرف مستمر ‏، تاثیرات معجزه آسای آن را بر روی سیستم ایمنی بدن احساس خواهید كرد.
منبع:pezeshki.net

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:53 - 0 تشکر 494280

 خواص تغذیه‌ای و دارویی کامکوات 

درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره برداری از میوه‌ی لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می‌شود.
در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات می‌تواند وزن چند صد عدد از میوه زیبایش را که هرکدام به اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.
زمانی که میوه کامکوات را برش می‌زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پره‌های آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته‌های پرتقال تلخ است و هنگام خوردن میوه باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود.
برخی از خواص کامکوات برای بدن عبارتند از:
• کامکوات نیز مانند سایر مرکبات، کالری کمی دارد و 100 گرم از آن تنها دارای 71 کالری است. این میوه همنین سرشار از فیبر‌های رژیمی، مواد معدنی، ویتامین و مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان بوده که فواید بسیاری برای بدن دارند.
• کامکوات با پوست خورده می‌شود و این مورد تنها امتیازی است که این میوه را از سایر خانواده مرکبات متمایز می‌کند. پوست میوه کامکوات سرشار از بسیاری از روغن‌های مفید، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. 100 گرم از این میوه دارای 6/7 گرم فیبر است که 17 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه‌ی بدن ما را تأمین می‌کند. به علاوه با خوردن این میوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همی‌سلولز و دیگر پلی‌ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای (NSP) وارد بدن ما می‌شود.
• علاوه بر این‌ها، میوه تازه کامکوات دارای مقدار مناسبی از برخی ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی مانند ویتامین A ، C و E است و وجود این ترکیبات فیتوکمیکالی در این میوه کمک خوبی برای جمع‌آوری ترکیبات ‌اکسیدانی از بدن ما و در نتیجه پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها خواهد بود.
• کامکوات نیز مانند پرتقال سرشار از ویتامین C است . 100 گرم از این میوه دارای 47/9 گرم ویتامین C است که 73 درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین را برطرف می‌کند. ویتامین C یکی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که علاوه بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در تولید ترکیباتی چون کلاژن در بدن دارد از این رو در بهبود زخم بسیار موثر است به علاوه ضد رشد ویروس و ضد سرطان است و مانع بروز بیماری‌های تحلیل برنده اعصاب می‌شود. این ویتامین از بروز آرتریت روماتوئید و دیابت می‌کاهد.
• کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های خانواده‌ی B است مانند تیامین(B1)، نیاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک.
• این میوه علاوه بر ویتامین فراوان دارای برخی از املاح نیز هست مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم و روی. 100گرم از نوع خشک شده‌ی این میوه دارای 640 میلی گرم پتاسیم، 162 میلی گرم کلسیم و 03/2 میلی گرم آهن است.
پتاسیم یکی از ترکیبات مهم موجود در داخل سلول‌ها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند. مس عنصری است که در تولید گلبول‌های سرخ نقش دارد و آهن نیز برای تولید گلبول‌های سرخ و فرآیندهای اکسیداسیون سلولی مورد نیاز است.
نکاتی در زمینه تهیه و مصرف کامکوات
• این میوه را نباید پیش از رسیدن کامل از درخت چید.
• برای مصرف می‌توان آن‌را به صورت تازه یا به صورت کمپوت استفاده کرد و همچنین می‌توان مربای لذیذی از آن تهیه کرد و یا حتی می‌توان آن‌را به سالاد اضافه کرد.
• برای ماندگاری بیشتر بهتر است این میوه در آب سرد شسته شده و با دستمالی به آرامی خشک شود.
• اگر میوه را با انگشتان به آرامی فشار دهید و آب آن‌ را میل کنید از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد.
• اگر تمایل داشتید آن‌را درسته مصرف کنید آن‌را مانند انگور و زیتون با پوست میل کنید.
انواع روش های مصرف کامکوات:
• * می‌توان این میوه را برش زده و به سالاد میوه یا سالاد سبزیجات اضافه کرد.
• * این میوه ظاهر بسیار اشتهاآوری دارد و می‌تواند به عنوان تزئین غذا مورد استفاده قرار گیرد.
• * مارمالاد تهیه شده از کامکوات بسیار لذیذ است زیرا علی‌رغم دیگر مرکبات که پوست بسیار تلخی دارند، پوست این میوه طعمی شیرین و مطلوب دارد.
• * کامکوات پوره شده را می‌توان در تهیه سس‌ها، عصاره میوه، مربا و ژله استفاده کرد.
• * آب این میوه در تهیه‌ی آب میوه‌های مخلوط، کیک، پای و بستنی استفاده می‌شود.
• * از آب این میوه در طعم‌دهی به گوشت قرمز و گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده می‌شود.
منبع:pezeshki.net

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:53 - 0 تشکر 494281

 حکایت کله قندهای سفید 

مقدمه

از زمانی که انسان ساکن زمین خاکی شد و ناچار بود برای سیر کردن شکم خود تلاش کند و به هر سویی سرک بکشد، هر چیزی را مورد آزمایش تجربی خویش قرار دهد، یعنی آنها را بچشد؛ نباتات نیز جزو لیست او قرار گرفت، و انسان اولیه بعد از چشیدن درخت نیشکر، متوجه طعم شیرین آن شد و آن را مورد استفاده قرار داد و به مرور متوجه خاصیت آن شد و بعد از اینکه قدری از جهت تمدن و کیفیت زندگی پیشرفت حاصل کرد، مصمم شد در محصول نیشکر دخل و تصرفی کند و علاوه بر مصارف روزانه مطابق احتیاج، در ایام سال نیز از آن استفاده کند.مسلماً خواسته بشر بعد از کسب دانش و آگاهی و تجربه و آزمایش فراوان، جامه عمل پوشید، هرچه دانش و تجربه او زیاد شد، به همین مقدار استفاده مناسبی نسبت به نیاز خود از گیاه نیشکر نمود.اطلاعات و آگاهی هایی که انسان اولیه نسبت به درخت نیشکر و کاشت و داشت و برداشت آن به دست آورد خود یک فن خاص کشاورزی بود و همان طور استخراج شهد آن و تولید محصولات دیگر نیز مستلزم دانش و تجربه ای بود با نام صناعت.در واقع به کارگیری دانسته ها فنون مناسبی را طلب می کرد و فنون نیز همراه با علم و دانش بر حسب نیاز انسان اولیه رشد می کرد.اطلاعات و آگاهی های بشر و چگونگی استفاده از آن دانش ها برای به دست آوردن نیازهای خود صنعتی را به وجود آورد که اقوام مختلف هر کدام بر حسب نیاز و موقعیت خود از آن بهره مند شدند و امروزه یافته های باستان شناسی به ما می گوید:که کدام قوم و ملتی در استفاده از علوم و فنون موفق و تأثیرگذار بوده اند.از لحاظ محدوده گسترش، چغندر قند گیاهی است طالب شرایط آب و هوای مناطق معتدله، ولی به علت سازگاری بالای اکولوژیکی، در شرایط متنوع اقلیمی توسعه یافته است، به طوری که امروزه به استثنای استرالیا، در 5 قاره جهان کشت می شود.بیشترین میزان سطح کشت آن بین 30 و 60 درجه عرض شمالی در اروپا، آسیا، شمال آمریکا، شمال آفریقا و جنوب آمریکا گسترده است و برحسب شرایط اقلیمی در دو فصل بهار یا پاییز کشت می شود.
سطح زیر کشت چغندرقند در جهان حدود 9 میلیون هکتار است که حدود 7/2 میلیون آن جمعاً در قاره اروپا و جمهوری های تازه استقلال یافته شوروی سابق(با 3/5 میلیون هکتار که سالها به عنوان بزرگترین تولیدکننده شکر در جهان مطرح بود)، قرار دارد.امروزه فرانسه در بین کشورهای اروپایی بیشترین سطح زیرکشت چغندرقند را(420 هزار هکتار)به خود اختصاص داده است(1982 Viktorova)
مصرف جهانی شکر حدود 117 میلیون تن برآورد شده است.آمار سال 1994 نشان می دهد که از لحاظ عملکرد شکر در هکتار، کشور فرانسه با 11/64 تن در هکتار در بین کشورهای جهان در مقام اول قرار دارد.در همین سال کشور بلغارستان با 1/13 تن در هکتار کمترین راندمان را داشته است.از لحاظ عملکرد ریشه، کشورهای سوئیس و بلغارستان به ترتیب 69/68 و 10/88 تن در هکتار، بیشترین و کمترین تناژ را بخود اختصاص داده اند.گزارش FAO.1994)بازدهی محصول غده چغندر قند در واحد سطح بستگی به نوع بذر، جنس خاک، آب و هوا، پهنه های کاشت، روش کاشت، داشت و برداشت دارد که میانگین آن در جهان در سال 1993 میلادی 34/9(در ایران 27)تن در هکتار و میزان کل تولید جهانی آن در همان سال معادل 282 میلیون تن بوده است.در میان کشورهای جهان در سال 1993 میلادی کشورهای اوکراین، فرانسه و آلمان بیشترین تولید را داشته اند.تولید کل چغندرقند در ایران در سال 1378، 29/8 تن است که در مقایسه با کشورهای پیشرفته چندان مطلوب نیست.چغندرقند از گیاهان عمده صنعتی است که در ادوار گذشته از آن به عنوان چغندر سالادی جهت مصارف برگی در سواحل دریای مدیترانه استفاده می شده است.این گیاه در تمدن های قدیم یونان و سپس رم باستان نقش مهمی در تکمیل جیره غذایی روزانه انسان ایفا می نموده است.
چغندرقند گیاهی است نسبتاً جوان که استفاده از آن به عنوان یک منبع تولید شکر تا اواسط قرن هیجدهم میلادی ناشناخته بود و قبل از بوجود آمدن و شناخت خواص آن و آشنایی با نحوه استخراج قند از ریشه این گیاه، قند مورد نیاز بشر عمدتاً از نیشکر تأمین می شده است.در زبان های باستانی مختلف، اسامی متعددی برای چغندرقند بکار رفته است، مانند سلگ در زبان عربی، که ظاهراً از کلمه یونانی سیکولا مشتق شده است که تئوفراستوس(372-287 قبل از میلاد)به معنی چغندر مورد استفاده قرار داد.در 800 سال قبل از میلاد، منابع قدیم آشوری به زراعت چغندر تحت نام سیلگا اشاره کرده اند.همچنین از این گیاه در قرون قبل از میلاد به دفعات در ادبیات روم نام برده شده است.(cook,1993).علیرغم تاریخچه طولانی چغندر، وجود انواعی از آن با شیرینی کافی تا قرن شانزدهم گزارش نشده بود.برای اولین بار در سال 1747 میلادی شیمیدان معروف آلمانی اندریاس مارگراف(1)پی برد که در ریشه چغندر علوفه ای، قندی شبیه قند نیشکر وجود دارد.وی با استخراج قند به روش عصاره گیری الکلی از گیاه چغندر قند توانست یکی از بزرگترین کشفیات علمی آن زمان را بنام خود ثبت نماید.پس از مرگ مارگراف، دستیار و شاگرد او بنام فرازکارل آشارد(2)در سال 1801 میلادی اولین کارخانه قند را تأسیس نمود.

شکر در تاریخ

ریشه لغوی شکر به کلمه ساکارا مربوط می شود که در زبان سانسکریت به گیاه نیشکر و شپره شیرین آن اطلاق می شده است.بررسی تاریخی نشان می دهد که ایرانیان از نخستین اقوامی بودند که شکر را می شناختند و حدود 332 سال قبل از میلاد مسیح، به هنگام حمله اسکندر به ایران، مورد استفاده بوده است.ابوریحان بیرونی در آثار الباقیه درباره بنیاد نیشکر در ایران از زمان جمشید، شرحی آورده و نوشته است:«در عید نوروز رسم است که مردمان برای یکدیگر هدیه می فرستند و سبب آن چنانکه آذرباد موبد بغداد حکایت کرد، این است که نیشکر در کشور ایران روز نوروز یافت شد و پیش از آن کسی آن را نمی شناخت و نمی دانست که چیست.و خود جمشید روزی نی را دید که کمی از آبهای درون آن به بیرون تراوش کرده بود و چون جمشید دید که آن شیرین است، امر کرد که آب این نی را بیرون آورند و از آن شکر سازند و آنگاه در روز پنجم(نوروز، محصول نهایی یعنی)شکر به دست آمد و از تبرک به آن مردم برای یکدیگر شکر هدیه فرستادند و در مهرگان نیز این کار را به همین میزان تکرار کردند.»و از آن به بعد جشن های ایرانیان همراه با شربت و شیرینی شد و در هر جشنی هدیه شیرینی از محصولات شکر مرسوم شد.امروز نیز برای جشن های مختلف قند(کله قند)و شیرینی می برند.این رسم در بین ایرانیان از سپیده دم تاریخ بشر تا امروز همچنان ادامه دارد.شکر غالباً از دو گیاه نیشکر(3)و چغندر قند(4)بدست می آید ولی سابقه کشت نیشکر بسیار طولانی بوده و به چند هزار سال قبل از میلاد، در جزایر جنوب شرق آسیا و بنگال هند برمی گردد، در حالی که سابقه کشت چغندرقند طولانی نیست.
در ایران، در قرن اول هجری تولید شکر از نیشکر در خوزستان معمول بوده و کارگاه های متعدد شکرسازی در آن منطقه وجود داشته است.نیشکر در اواخر قرن اول هجری از ایران به مصر و از آنجا به طرابلس و در نیمه اول قرن دوم به اسپانیا و سایر مناطقی که در آن زمان زیر سلطه مسلمین بود، منتقل می شود.مهاجرت صنعتگران ایرانی، به خصوص تولیدکنندگان خوزستانی شکر به مناطق مذکور موجب توسعه صنعت تولید شکر از نیشکر در آن نواحی گردید.به طوری که پس از مدتی، شکر سفید مصری رقیبی برای شکر و قند پارسی شد.در اواخر قرن چهارم هجری(دهم میلادی)نیشکر از اسپانیا به جزایر سیسیل ایتالیا راه یافت.در طول جنگ های صلیبی، اروپاییان به تدریج با دانش و فرهنگ و علوم و فنون شرق و از جمله با کشت و صنعت نیشکر آشنا شدند و سپس خود به توسعه و پیشرفت و تکامل آنها اقدام کردند.پس از کشف آمریکا، نیشکر در اوایل قرن شانزدهم میلادی به جزایر آنتیل برده شد.
در سال 1570 میلادی، اولین کارگاه تصفیه شکر خام حاصل از نیشکر در اروپا تأسیس شد.در سال 1747 اندریاس مارگراف-شیمیدان آلمانی به وجود شکر در چغندرقند پی برد.وی پس از قطعه قطعه کردن و خشک کردن چغندرقند از آن پودر تهیه کرده و پودر را در الکل جوشاند و پس از صاف کردن، در طی چند روز در محلول صاف شده بلورهای شکر بدست آورد.در سال 1803 میلادی کارخانه تولید شکر از چغندرقند در شهر کونرن(5)در کشور اروپایی پروس در آن زمان شروع به کار کرد.در سال 1811 بنجامن دلسرت(6)نخستین کله قند ساخت کارخانه قندسازی خود را در فرانسه به ناپلئون اول ارائه داد.ناپلئون نیز دستور داد که پنج مدرسه قندسازی تأسیس شود و از طرف دیگر، یکسال بعد 40 کارگاه قندسازی در فرانسه پایه گذاری شد.
در سال 1274 هجری خورشیدی اولین کارخانه تولید قند و شکر با همکاری یک شرکت بلژیکی در منطقه کهریزک ایران راه اندازی شد.از حدود سال 1311 به تدریج کارخانه های قند در مناطق مختلف ایران تأسیس شدند به طوری که هم اکنون حدود 34 کارخانه از چغندرقند و 5 کارخانه از نیشکر کار تولید قند و شکر را انجام می دهند.

ارزش غذایی شکر

شکر یکی از مواد غذایی مورد نیاز انسان می باشد که در بدن ایجاد حرارت و انرژی می نماید.از طرف دیگر، جزء معدود موادی می باشد که در طبیعت می توان آن را تقریباً بطور خالص تهیه نمود.قیمت بسیار ارزان شکر در مقایسه با مقدار کالری که ایجاد می نماید، این کالا را به منبع اساسی تأمین انرژی جوامع فقیر مبدل ساخته است .اگر میزان پولی که برای خرید آن مقدار از مواد غذایی معمول که حدود یک هزار کالری انرژی در بدن ایجاد می کند را مورد مقایسه قرار دهیم، پولی که برای خرید یک هزار کالری از شکر پرداخت می شود، به مراتب پایین تر از مقدار پولی است که برای خرید یک هزار کالری عسل، کره، گوشت، تخم مرغ و نان پرداخت می گردد.این تفاوت، آنچنان زیاد است که یقیناً سال های سال هیچیک از مواد فوق قدرت رقابت با شکر را نخواهند داشت و شکر همچنان ارزان ترین منبع تأمین انرژی برای انسان ها باقی خواهد ماند.
نشاسته، هیدرات کربنی است که در برنج، گندم و سیب زمینی درصد بالایی دارد و در بدن انسان توسط آنزیم های معده، هیدرولیز و سپس جذب می گردد، ولی هیدرات کربن محلول مانند ساکاروز شکر خیلی سریعتر از نشاسته هضم و جذب می گردد، شکر به عنوان یکی ماده غذایی شیرین و ذخیره شدنی است.میزان شیرینی سایر قندها مانند گلوکز، فروکتوز، لاکتوز و ...برحسب درجه شیرینی شکر سنجیده می شود.به عنوان مثال، در صورتی که درجه شیرینی شکر(ساکاروز)را معادل یک در نظر بگیریم در آن صورت درجه شیرینی فروکتوز 1/4، گلوکز 6/0 و لاکتوز 0/3 می باشد.
شیوه جذب شکر(ساکاروز)در بدن، بدین صورت است که ساکاروز ابتدا به عوامل تشکیل دهنده خود(گلوکز، فروکتوز)تجزیه شده و سپس جذب خون می گردد.

ویژگی شیمیایی شکر

ساکاروز یک دی ساکارید(DISACCHARIDE)بدون خاصیت احیاء کنندگی است.این ماده از یک مولکول گلوکز و یک مولکول فروکتوز ساخته شده است.این قند نور پلاریزه را به سمت راست می گرداند و از این خاصیت برای سنجش درصد ساکاروز در محلول های قند استفاده می شود.ساکاروز بخوبی در آب حل می شود و حلالیت آن در آب تابع دما می باشد، به طوری که با افزایش درجه حرارت آب، میزان حلالیت آن بیشتر می شود.

موارد استفاده غیرغذایی شکر

تاکنون حداقل 13 مورد مصرف مستقیم شکر در صنایع غیرغذایی شناخته شده است که از آن جمله می توان به سیمان، بتون، قالب گیری، ریخته گری و ذوب فلزات، ترکیبات مبارزه با آفات و امراض گیاهی، چسب ها، احیاء یون های فلزی، چرم، مواد پاک کننده، پرداخت البسه، ترکیبات سفید کننده، مواد نرم کننده، چوب، مواد منفجره و پزشکی اشاره کرد.همچنین طبق آزمایشات پزشکی به عمل آمده در آرژانتین، از قند در معالجه زخم ها به جای پودر آنتی بیوتیک استفاده می شود.در کشاورزی از شکر سرخ بعنوان ماده بی اثر(ADDITLF)در ساختن سموم آفت کش، حشره کش، علف کش و سایر ترکیبات سمی استفاده می نمایند، چون قند دارای نقش جذب کنندگی روی حشرات می باشد.

سوربیتول(SORBITOL)و مانیتول(MANITOL):این دو ماده بعنوان یک شیرین کننده شیمیایی مصنوعی کاربرد متعددی در تغذیه و شیمی دارند.

گلیسیرین:گلیسیرین ماده دیگری است که از ساکاروز قابل تهیه است.گلیسیرین در تهیه مواد منفجره، لوازم آرایشی بهداشتی و نرم کننده ها دارای کاربرد است.

متیل پیپرازین(METHYL PIPERAZINE):این ماده به عنوان ترکیب واسطه جهت تهیه پلی آمیدهای شبه نایلون کاربرد دارد.

متیل امیدازول(METHYL IMIDAZLOE):این ماده برای ساختن یک داروی مهم برای زخم های کهنه بنام سیمتیدین CIMETIDINE بکار می رود.همچنین تحت تأثیر بعضی اسیدها از ساکاروز هیدروکسی متیل فورفورال و اسیدلئولینیک تهیه می شود که در تهیه ضدیخ-نمک کلسیم-معالجه تب برفکی حیوانات، استرهای مایع برای ترمزهای هیدرولیکی یا حلال در صنایع روغن کشی کاربرد دارد.

پی نوشت ها :

1-Andreas Marggraf
2-F.C Achard
3-Cane
4-Suger beet
5-Cunern
6-Benjamin Delssert

منابع و مآخذ:
دکتر مصباحی، غلامرضا-اصول صنایع تولید شکر-نشر علوم کشاورزی
www.S-beet.persianblog.com
www.daneshnameh.roshd.ir
www.sugarcane.ir
منبع:اطلاعات علمی، شماره 9.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:55 - 0 تشکر 494288

مصرف چای بابونه بخصوص برای افراد دیابتی بسیار مفید است
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می‌دهد نوشیدن چای بابونه به طور روزانه به پیشگیری از مشکلات و ناراحتی‌های ناشی از دیابت نوع دوم از قبیل از دست دادن قدرت بینایی یا آسیب‌های وارده به سیستم عصبی و کلیه‌ها کمک می‌کند
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، چای بابونه حاوی موادی است که خواص درمانی دارد. در طول هزاران سال، از این چای گیاهی در درمان بسیاری از بیماریها استفاده شده است. چای خوش عطر گیاهی بابونه برای آرامش و تسکین اعصاب مصرف می شود. پیشتر عقیده بر این بود که آثار تسکین دهنده چای به دلیل خواص ضدالتهابی آن است.
محققان در یک پژوهش جدید به موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت، عصاره بابونه خوراندند.
این تحقیق نشان داد که مصرف روزانه بابونه، می‌تواند سطح قند خون را در مبتلایان به دیابت تا ۲۵درصد کاهش دهد. طبق یافته‌های جدید، با مصرف روزانه چای بابونه همراه با غذا، از بروز بسیاری از عوارض جدی دیابت پیشگیری کنید.
محققان، طی این تحقیق، به موش‌هایی که مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند به مدت سه هفته ، هر روز مقدار معینی، عصاره بابونه دادند و به این نتیجه رسیدند سطح قند خون آن‌ها تا ۲۵% کاهش پیدا کرده است وطبق این بررسی، محققان بر این باورند که مصرف چای بابونه همراه با غذا، برای انسان نیز فواید مشابهی را در بر خواهد داشت.
پس از مدتی معلوم شد که ظاهرا عصاره این گیاه می‌تواند سطح قند خون را پایین آورده و فعالیت آنزیمی که مربوط به افزایش ناراحتی‌های ناشی از دیابت است، متوقف کند.
با این حال پژوهشگران با دستیابی به این نتایج امیدوار شده‌اند که بتوانند از این گیاه داروهای ضد دیابت تولید کنند.
محققین این پژوهش می گویند : قبل از این که ما بتوانیم به هر نوع نتیجه قطعی و مسلم درباره نقش چای بابونه در مقابله با مشکلات مربوط به دیابت دست‌یابیم باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.
آمارها نشان می‌دهد که موارد ابتلا به دیابت نوع دوم که بالاخص مربوط به چاقی می‌شود در سراسر جهان رو به افزایش است.
با وجود نتایج به دست آمده متخصصان انستیتو دیابت انگلیس به بیماران در مورد هرگونه اقدامی در این زمینه هشدار دادند پژوهشگران به مطالعات بیشتر برای رسیدن به نتایج قطعی‌ و علمی‌تری نیاز دارند.
البته مصرف روزانه بابونه، خواص بسیاری دیگر، همچون کاهش استرس، رفع بی‌خوابی، رفع مشکلات هضم، رفع گرفتگی‌های قاعدگی را به همراه خواهد داشت.
همچنین تحقیقات جدید خواص درمانی چای بوبنه را تأیید می کند. مصرف این چای، مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماریزای عفونی و سرماخوردگی را افزایش می دهد.
این مطالعه یکی از مطالعات بی شماری است که نشان می دهد محصولات طبیعی گیاهی حاوی موادی هستند که خواص دارویی دارند. در یک تحقیق کوچک ۱۴ شرکت کننده برای مدت دو هفته روزی پنج فنجان چای بابونه نوشیدند.
از شرکت کنندگان در این مطالعه آزمایش ادرار گرفته شد. نتیجه آزمایشها نشان داد نوشیدن چای بابونه سبب افزایش دو ماده به نامهای هیپوریت و گلیسین در ادرار می شود.
«هیپوریت» محصول تجزیه ماده فلاونویید در چای است. این ماده خواص ضدباکتری دارد.
محققان می گویند، افزایش «هیپوریت» در ادرار بعد از نوشیدن چای می تواند توجیه کننده خاصیت افزایش مقاومت در مقابل عوامل عفونی باشد.
گلیسین ماده ای است که اسپاسم شدید عضلانی را بهبود بخشیده و سبب آرامش اعصاب می شود. میزان «هیپوریت» و «گلیسین» حتی تا دو هفته پس از مطالعه در خون بالا می ماند که این امر نشانگر خواص دراز مدت این چای گیاهی است.
دم کردن رایج‌ترین فرم مصرف گیاه بابونه است. بابونه خواص گوناگونی دارد . خواص ضدالتهابی، ضد میکروبی، ضدگرفتگی عضلات، آرامش ‌بخشی و نرم‌کنندگی‌ آن تا به حال شناخته شده‌اند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، مادرانی که شیرخوارشان دچار کولیک‌های تکرار شونده می‌شود حتما به یاد دارند که چگونه با مصرف کمی چای بابونه آرامش را به شیرخوارشان بازگردانیده‌اند.
سالمندان و افرادی که حساسیت دارند بهتر است به علت تاثیرات آرامش‌بخشی و ضدمیکروبی بابونه هفته‌ای یک بار به جای نوشیدن چای معمولی چای بابونه را در برنامه خود قرار دهند.
اما حکایت مشکلات پوستی حکایت دیگری است. بابونه برای انواع عفونت‌ها و التهابات پوستی مناسب است. اگزما یا همان حساسیت شدید پوستی که به خارش، سوزش، خشکی پوست به همراه پوسته‌ریزی شدید منجر می‌شود، با مصرف کمی بابونه وضعیت متفاوتی پیدا می‌کند.
البته پسوریازیس بیماری بسیار پیشرفته‌ای است و نمی‌توان به درمان آن با بابونه امیدوار بود اما شکی نیست که در موارد حاد بیماری که فرد از پوسته‌ریزی و احیانا خارش شدید رنج می‌برد، بابونه به التیام زخم‌ها و تسکین بیمار کمک شایان توجهی می‌کند.
ضایعات پوستی ملتهب در نواحی پوشک نوزادان سبب بی‌قراری نوزاد می‌شود که با مقدار کمی چای بابونه برطرف می‌شود.
خواص استثنایی بابونه، این گیاه ارزشمند را به پای ثابت پمادها، کرم‌ها و ژل‌های پوستی تبدیل کرده است. حتی اگر پوستتان دچار زخم شده است، می‌توانید با مصرف بابونه روند بهبودی زخم‌هایتان را تسریع کنید.
منبع:http://www.pezeshk.us/?p=27059

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 13:55 - 0 تشکر 494290

 گیاه جوجوبا و روغن آن 

بومیان آمریکا از زمان های خیلی دور می دانستند كه می شود روغن جوجوبا را برای التیام دردها وزخمها به كار برد. امروزه جوجوبا کاربردهای دیگری نیز دارد که از آن جمله به استفاده از آن در مواد آرایشی مخصوصا برای محافظت از پوست می توان اشاره کرد. جوجوبا که در گیاه شناسی با نام علمی " سیمودسیا کاینزیس " شناخته می شود، درختچه ای است جنگلی و بادوام كه بومی بیابانهای مناطق جنوب غرب آمریكا و شمال غرب مكزیك می باشد .روغن جوجوبا زرد رنگ ، خوشبو و نرم است و خاصیت ضد تحریك كه در مراقبت والتیام پوست كمك زیادی می كند.روغن جوجوبا خاصیت ضد میكروبی دارد بدین معنا كه درحقیقت رشد برخی باكتریها ومیكروبهای قارچی كه به پوست حمله می كنند را سست می نماید. تركیبات شیمیایی جوجوبا به چربی پوست نزدیك هستند همچنین به آسانی جذب شده و به ندرت باعث واكنشهای حساسیتی حتی درپوست های حساس می شود. روغن جوجوبا درحقیقت قبل از اینكه روغن باشد یك استر مایع است. چربی طبیعی كه ازغدد چربی روی پوست ترشح می شود مایع wax esters است (روغنی كه در برخی حیوانات وگیاه جوجوبا یافت می شود) وبه عنوان نوعی رطوبت دهنده ومحافظت كننده طبیعی برای پوست به كار می رو د wax esters كه در بدن به طور یكنواخت تولید می شود با سن افراد كاهش می یابد (پس كاهش آن در سنین پیری) باعث تیرگی آشكار وچین وچروكهای زیاد پوست می شود؛ كاهش این چربی می تواند وضعیتهای پسرایزیس (بیماری پوستی)،شوره سر، و اختلال در پوست (با مشخصات لكه های قرمز بر روی بینی و پیشانی) را ایجاد كند.
روغن جوجوبا از بیش از حد چرب شدن پوست جلوگیری می كند. زیرا تركیب روغن جوجوبا به چربی ترشح شده از غدد چربی (انسان) شباهت دارد، آن درحقیقت می تواند با تولید كمی از چربی غدد پوست را بفریبد ، در مقایسه با چیزهای دیگر، جوجوبا می تواند منافذ پوست راپر كند. روغن جوجوبا ممكن است به دو روش، با كاهش چربی ایجاد شده توسط پوست و محفاظت از پوست از باكتریهای مضر، به درمان جوش وغرور صورت بپردازد. روغن جوجوبا حاوی موادمعدنی مهمی است كه عبارتند از: ویتامینهای E و B كمپلكس و مواد معدنی سیلیكن، كوروومیوم، مس وروی است. آن همچنین حاوی مقدار زیادی ید است كه هركجا كه باكتری وعفونت قارچی هست جوجوبا قادر است برعلیه آن بجنگد. همچنین برای جوشهای صورت مفید است كه جوجوبا به طور سنتی درگذشته، در درمان زخمهای مخاطی دهانی، تبخال، زگیل مصرف داشت.
روغن جوجوبا در صنعت لوازم آرایشی به خصوص در دهه 1970 بسیار معروف شد.موقعی كه تجارت والها ممنوع شمرده شد وروغن اسپرم وال مدت زیادی غیر قابل دسترس بود. امروزه هزاران تن از روغن جوجوبا تنها در آمریكا تولید می شود و به قیمت بالایی فروخته می شود و برای لوازم آرایشی به كار می رود.اما محقققان آغاز به بررسی در مورد كاربردهای دیگر جوجوبا كردند. روغن جوجوبا بسیار با دوام است كه توانایی مقاومت در فشار و حرارت بالا را دارد.
جوجوبا همچنین برای منابع سوختی مصرف دارد ، و حقیقتاً در روشهای زیادی برای سوختهای دیزلی نیز استفاده شود. برای مصرف موضعی چند قطره از روغن جوجوبا را دركف دست بچكانید دو دست را به همدیگر مالش داده و به آرامی ماساژ دهید كه روغن به سطح آن اثر كند. اگر پوست واكنش نشان داد استعمال آن باید متوقف شود.
منبع:pezeshki.net

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.