• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1177)
شنبه 14/5/1391 - 22:34 -0 تشکر 491387
تغذیه در ماه مبارک رمضان

  20 فرمان تغذیه در ماه رمضان

 

بسیاری از افراد با اینکه در ماه رمضان روزه می گیرند اما باز هم در این ماه دچار اضافه وزن می شوند،علت در چیست؟
 
 *هنگام افطار از آغاز كردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری كنید.به جای آب سرد كمی آب گرم یا چای میل كنید.
 
 *افطار را با خوردن خرما،كشمش،عسل و به‌‌طور كلی با یك قند طبیعی آغاز كنید.به این ترتیب اشتها كنترل می‌شود و زیاده‌خوری كم‌تر پیش می‌آید.
 
* خوردن چای شیرین كم‌رنگ،شیر گرم،فرنی و حلیم كم‌روغن در آغاز افطار مناسب است
 
 *خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه می‌شود.
 
 *سبزی را در افطار میل كنید.چرا كه خوردن سبزی در سحری ممكن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.
 
 *از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری كنید.آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.
 
* در زمان بین افطار تا سحر،البته با رعایت فاصله با غذا،آب كافی بیاشامید.
 
 *حتما برای صرف سحری،كمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از بركات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا،بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید،آب،چای،شیر و مانند اینها را فراموش نكنید.
 
 * از خوردن تنقلات فراوان خودداری كنید.
 
 *حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل كنید.علاوه بر میوه‌جات فصل،از خیسانده برگه آلو،زردآلو،انجیر و مانند اینها هم می‌توان به عنوان میوه استفاده كرد.گوجه فرنگی هم می‌تواند نقش میوه را داشته باشد.
 
 *اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوید علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتر استفاده كنید.
 
 * در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ،خون دادن و كارهایی كه موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری كنید.
 
 *معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد،لذا خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب‌تر است.
 
 * اگر تخم‌مرغ میل می‌كنید در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن كه سفیده آن منعقد شده باشد و زرده كمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل كنید.تخم‌مرغ نیمرو زیان‌بخش بوده و همچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.
 
 * سالاد (بدون پیاز) مكمل خوبی برای غذاها در ماه مبارك رمضان است.
 
 * بادمجان،فلفل و سایر ادویه‌ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‌شود.
 
 * آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیان‌بخش است.
 
 *اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی،در طول روزه‌داری زیاد عرق كردید،نمك از دست رفته توسط عرق را به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران كنید.
 
 *از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی كه برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری كنید.
 
 * كله‌پاچه،سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‌شود.لذا بهتر است میل نكنید ولی اگر مایلید میل كنید به صورت كم‌آب،كم‌نمك و آن هم در افطار میل كنید.
 

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:24 - 0 تشکر 491511


چگونه 17 ساعت آب نخوریم؟



چگونه 17 ساعت آب نخوریم؟


شیر کم چرب و ماست نیز در جلوگیری از عطش روزه‌داران تاثیر قابل توجهی دارد. توجه داشته باشید که از خوردن قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شوند، بخصوص در وعده سحری پرهیز کنید.




شاید 16 ساعت ننوشیدن آب و ضررهای آن برای بدن بهانه خوبی برای روزه نگرفتن برخی افراد باشد اما آن‌ها باید بدانند که با قدری توکل و رعایت چند نکته ساده می‌توانند توان بدنی خود را بالا ببرند."

نگرانی از این که نتوانیم در طول روزهای بلند و گرم تابستان تشنگی روزه‌داری را تحمل کنیم موجب می‌شود میان افطار تا سحر کارهایی انجام دهیم که گاه نه تنها کمکی به ما نمی‌کنند بلکه مشکلاتی را نیز در طول روز برایمان بوجود می‌آورند.


سبزی‌ها و میوه‌ها

استفاده از مواد غذایى پرفیبر مانند سبزی و میوه میان افطار تا سحر می‌تواند در تامین آب مورد نیاز بدن بسیار کارساز باشد.

بدن انسان در طول شبانه‌روز به دو لیتر آب نیاز دارد که با توجه به طولانی بودن روزها در تابستان با خوردن میوه‌هایی مانند هلو،طالبی، انگور و گوجه‌فرنگی می‌توانیم این آب را تامین کنیم.


اشتباهی به نام آب میوه

یکی از بزرگ‌ترین اشتباه‌هایی که برخی افراد انجام می‌دهند جایگزین کردن آب میوه‌های غیرطبیعی به جای آب است. مصرف آب میوه به دلیل قند فراوان علاوه بر آن که موجب تشنگی فرد می‌شود چاقی مضاعف هم به دنبال دارد. مایعاتی مانند سوپ و آش نیز می‌توانند جایگزین مناسبی برای بخشی از آب باشند.


چای پس از سحری

این باور که چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود نیز درست نیست؛ زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد. مصرف چای بخصوص چای پررنگ پس از سحر باعث تشنگی می‌شود.

سر کشیدن آب زیاد بین غذای سحری نیز به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است. این عمل باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می‌شود.

بهتر است از یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شیر کم چرب و ماست نیز در جلوگیری از عطش روزه‌داران تاثیر قابل توجهی دارد. توجه داشته باشید که از خوردن قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شوند، بخصوص در وعده سحری پرهیز کنید.


معجونی ساده

تركیب لیموترش رنده شده با مقداری نمك و آب و مصرف آن در وعده‌های غذایی بین افطار تا سحر، در پیشگیری از ابتلا به كم‌آبی و رفع تشنگی در طول روز مؤثر است.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:25 - 0 تشکر 491512


بخور و نخورهای سحر و افطار



بخور و نخورهای سحر و افطار


اگر در افطار و سحری از غذاهای سنگین استفاده می کنید حتما تا دو ساعت بعد نخوابید.



افراد در ماه مبارک رمضان در حد تعادل غذا میل کنند، با توجه به اینکه مدت زمان زیادی تا افطار وجود دارد توصیه می شود روزه داران در سحری مقدار بیشتری مایعات بنوشند تا غلظت خونشان بالا نرود و کمتر احساس تشنگی کنند.
در هر وعده از یك نوع غذا بیشتر استفاده نكنیم و غذا را خوب بجویم.
بهتر است از مصرف غذاهای
پروتئینی، چربی زیاد و زولبیا و بامیه خودداری كنیم.
بهتر است كه در وعده سحری از غذاهای سرخ كرده استفاده نكنیم.
با نعمتهای خوب پروردگار مانند
عسل، خرما روزه‌ خود را باز کنیم و اگر افراد در افطار و سحری از غذاهای سنگین استفاده می کنند حتما دو ساعت با خواب فاصله داشته باشد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:25 - 0 تشکر 491513


افطار و شام را یكی نكنید



افطار و شام را یكی نكنید


خوب است بدانیم ماه مبارك رمضان افزون بر خیر و بركات معنوی‌ای كه به همراه دارد، به نفع سلامت جسم روزه‌داران هم خواهد بود؛




ولی برای این كه بتوانیم به بهترین شكل از این فواید بهره‌مند شویم، باید نكاتی را در نظر داشته‌ و به آنها عمل كنیم.


خیلی‌ها می‌گویند بعد از پایان ماه مبارك رمضان، با مشكل چاقی و افزایش وزن روبه‌رو می‌شوند؛ این گروه با شكایت و البته تعجب چنین جمله‌هایی را بیان می‌كنند، چراكه انتظار دارند طی این ماه لاغرتر از قبل شده و تمام مشكلات‌ جسمی‌شان برطرف شود. اما چرا اغلب مردم پس از یك ماه روزه‌داری، چاق‌تر می‌شوند و برای مقابله با این مساله چه كار باید كرد؟


زهرا فرهناك، كارشناس ارشد تغذیه در این‌باره به جام‌جم می‌گوید: چنانچه روزه‌داری همراه با رعایت اصول صحیح تغذیه انجام شود، می‌تواند موجب كاهش وزن افراد چاق ‌شده و به این ترتیب به حفظ سلامت آنها كمك می‌كند. بنابراین افرادی كه پس از پایان ماه رمضان با مشكل چاقی و اضافه‌وزن روبه‌رو می‌شوند، بدانند كالری دریافتی‌ بیش از نیازشان بوده است و روزه‌داری به خودی خود موجب بروز این مشكل نمی‌شود.


به گفته وی، روزه‌داری همراه با كاهش وزن می‌تواند موجب كم‌شدن میزان چربی‌ها و فشار خون شده و در نتیجه خطر بروز بیماری‌های قلبی را كاهش می‌دهد.


علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهد روزه‌داری حساسیت به انسولین را افزایش داده و می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را كمتر كند.


فرهناك با تاكید بر این‌كه روزه‌گرفتن عاملی برای درمان و برطرف كردن دیابت نیست، یادآور می‌شود: به طور كلی روزه‌داری خطر دیابت نوع دو را كاهش می‌دهد ولی بیماران مبتلا به دیابت باید دقت داشته باشند كه حتماً برای روزه‌گرفتن با پزشك معالج مشورت كرده و نظر او را جویا شوند.


سحری را حذف نكنید


شما برای صرف وعده سحری از خواب بیدار می‌شوید یا چون حوصله‌ ندارید و خوابتان ‌می‌آید از خیر خوردن آن می‌گذرید؟ خیلی از روزه‌داران چون صبح زود نمی‌توانند غذا بخورند و خواب‌آلود هستند، تصمیم می‌گیرند اصلاً سحری نخورند و به جای آن وعده شام و افطار را خیلی كامل و به مقدار زیاد میل می‌كنند. اما آیا واقعاً می‌توان سحری نخورد و روزه گرفت؟


فرهناك با تاكید بر این‌كه به هیچ وجه نباید وعده سحری را حذف كرد، می‌گوید: هنگام روزه‌داری، سحری وعده اصلی غذای ما به حساب آمده و به همین دلیل نباید كنار گذاشته شود. در واقع باید سحری را مشابه ناهار در نظر گرفت و برای این وعده از غذاهایی استفاده كرد كه انرژی كافی برای بدن را تامین كند.


این كارشناس تغذیه به افرادی كه سحری نمی‌خورند، هشدار می‌دهد: شاید بتوان روزهای اول ماه رمضان را بدون صرف وعده سحری بخوبی روزه گرفت، ولی پس از گذشت چندین روز انرژی فرد كاهش یافته و حتی ممكن است از ادامه روزه‌داری محروم شود بنابراین حتما سحری را میل كنید و مطمئن باشید بعد از مدتی به خوردن سحری عادت می‌كنید.


فرهناك می‌افزاید: در وعده سحری باید یك منبع كربوهیدرات پیچیده مانند برنج، نان یا ماكارونی و یك منبع پروتئینی مانند گوشت، مرغ یا ماهی وجود داشته باشد. همچنین به یاد داشته باشید این وعده غذایی نباید خیلی چرب، سنگین و پرادویه باشد و یك واحد میوه نیز همراه آن باید مصرف شود.


به گفته وی، مصرف سحری برای نوجوانان ضرورت بیشتری دارد و چون این افراد در سن رشد هستند، باید برنامه غذایی متعادل و مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود.


با كم‌آبی مقابله كنید


امسال كه ماه رمضان همزمان با گرم‌ترین ماه سال سپری می‌شود، گرمازدگی و كم‌آبی یكی از شایع‌ترین مشكلات به حساب آمده و بخصوص نوجوانانی كه برای اولین بار روزه می‌گیرند، سالمندان و میانسالان باید بیشتر مراقب باشند.


فرهناك با اشاره به این موضوع توصیه می‌كند: بهتر است هنگام سحر از سبزیجاتی مانند خیار و كاهو كه حاوی مقدار زیادی آب است، استفاده كنید و مصرف ماست و میوه‌های آبدار مانند هندوانه را نیز نادیده نگیرید. ساعات میان شام تا هنگام خواب نیز فرصت مناسبی است تا با مصرف آب، مایعات كم‌شیرین، شیر، میوه‌ها و سبزیجات كمبود آب طی روز را جبران كنید.وی تاكید می‌كند: وعده سحری نباید خیلی چرب و حاوی مقدار زیادی پروتئین، نمك یا ادویه‌جات باشد تا موجب تشنگی نشود. همچنین چون چای مدر (ادرارآور)‌ است و آب بدن را دفع می‌كند، باید در نوشیدن آن حد اعتدال را رعایت كنید.


شام و افطار؛ در كنار هم یا جدا از هم؟


خیلی‌ها یكبار سفره را پهن می‌كنند و همزمان هم شام می‌خورند و هم افطار. در مقابل گروهی هم هستند كه پس از صرف افطار، تازه مشغول تهیه و تدارك شام می‌شوند. اما از نظر متخصصان كدام‌یك از این دو شیوه صحیح است؟


فرهناك در پاسخ به این سوال می‌گوید: بهتر است میان شام و افطار حدود یك ساعت فاصله باشد تا ناگهان مقدار زیادی غذا مصرف نشده و احساس بی‌حالی و سنگینی ایجاد نشود. برای باز كردن روزه یك نوشیدنی ولرم بهترین انتخاب است كه برای آن می‌توانید از چای و خرما، شیر و عسل یا سوپ سبزیجات استفاده كنید.


به گفته وی، خوب است در فاصله میان شام تا هنگام خواب میان‌وعده‌هایی مانند میوه و سبزیجات، نوشیدنی‌ها و انواع مغزهای بی‌نمك را میل كنید تا نیاز بدن تامین شود.


هنگام افطار پرخوری نكنید


نكته مهمی كه همه روزه‌داران باید به خاطر بسپارند این است كه طی این ماه باید برنامه غذایی متعادلی داشته و با مصرف بیش از حد انواع شیرینی‌ و مواد غذایی سلامتشان را به خطر نیندازند.


این كارشناس تغذیه ضمن بیان این نكته هشدار می‌دهد: روزه‌داری نباید بهانه‌ای برای مصرف مقدار زیاد غذا در وعده‌های سحر و افطار یا بی‌توجهی به رژیم غذایی باشد و چنانچه فردی به این نكات توجه نكند، كاملاً طبیعی است كه پس از این ماه با مشكل چاقی و افزایش سطح چربی‌های خون روبه‌رو شود بنابراین توصیه می‌شود به مواد غذایی مصرفی دقت و از پرخوری اجتناب كنید.


فرهناك با اشاره به مشكلاتی كه ممكن است طی این ماه برای روزه‌داران ایجاد شود، می‌گوید: برخی از افراد دچار یبوست می‌شوند كه این مساله براحتی و با مصرف مقدار كافی میوه، سبزیجات، مایعات و فعالیت فیزیكی قابل حل است. علاوه بر این، گروهی نیز با مشكل ریفلاكس روبه‌رو هستند كه علت اصلی آن خوابیدن بلافاصله پس از صرف سحری است، ولی چنانچه فرد از غذاهای سبك و كم‌حجم استفاده كند و پس از صرف غذا بلافاصله نخوابد، این مساله نیز قابل حل است. در ضمن خوب است هنگام سحر، مایعات را همراه غذا میل نكنید و قبل از وعده سحری آنها را بنوشید.


فعالیت فیزیكی را كنار نگذارید


بعضی از روزه‌داران فكر می‌كنند روزه‌گرفتن به معنای تعطیل‌كردن كار و زندگی عادی است، در حالی كه متخصصان هشدار می‌دهند بی‌تحركی و فعالیت فیزیكی مناسب نداشتن می‌تواند موجب بروز مشكلاتی جدی برای سلامت افراد شود.



فرهناك در این زمینه توضیح می‌دهد: هنگام روزه‌داری و بخصوص در ساعت‌های گرم روز نباید مشغول انجام ورزش‌های سنگین و طولانی شوید و چنانچه ورزش را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌كنید، بهترین زمان برای انجام آن دو سه ساعت پس از صرف شام است.به گفته وی، همه افراد باید برنامه پیاده‌روی سبكی را برای بعد از شام یا بعد از سحری در نظر گرفته و طی این ماه تحرك را كنار نگذارند.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:25 - 0 تشکر 491514


چه کنیم در ماه رمضان چاق نشویم؟؟



چه کنیم در ماه رمضان چاق نشویم؟؟


اگر شما مسئول خرید مواد غذایی برای وعــــــده غذایی افطار هستید ، لیســـتی را تهیه کنید که حاوی سبزیجات ، گوشت کم چرب و میوه باشد ، از خرید مواد غذایی پردازش شده مانند کنسرو و یا سوسیس پرهیز کنید .



بازهم ماه نزول قرآن و ماه خداوند از راه رسید ، ماهــــی که درهای آسمان و بهشـــت گشوده و درهای جهنم بسته می شوند ، ماهی که عبادت در شبهای قدر آن از هــــزار ماه عــــــبادت بهتر است . بدون شک رمضان ماه پاکسازی روح و جــــــسم است ولی با این حـــال در کنار فضیلت های ماه مبارک رمضان ، باید به این نکته توجه داشت که در ســــــــالهای اخیر به دلیل چشـــــــم و هم چشمی و تجمل گرایی رنگ و بوی سفره های افطار به جای در برداشتن رنگ و بوی معنویات به جایگاهی برای تشریفات و اشاعه فرهنگ اسراف تبدیل شده است . علیرغم پرهیز از خوردن و آشامیدن در طول روز ، وجـــــــود غذاهای چرب و شیرین بر سر سفره های افطار امکان اضافه وزن را درطول ماه مبارک رمضــــــان برای روزه داران بوجـــــــود خواهد آورد . درنتیجه برای اجتناب از اضافه وزن دراین مقاله ، ما هدف ها و دستورالعمل هایی رابرای شما در نظر گرفته ایم که به حفظ سلامت روزه داران کمک می نماید : 


کنترل کالری  
بیشتر غذاهایی که برای افطار تهیه می شوند سرشــــــار ازکالری هستند . ازخوردن غذاهای پرکالری پرهیز کنید و بر روی وعده های غذایی سالم تمرکز نمایید و فعالیتهایی را انجام دهــــــید که با افزایش سوخت و ســـــاز همراه هستند . پرخوری در هنگام افطار سلامت روزه داران رابه خطر می اندازد . در گذشته روزه داران برای افطاری خــود از آب و خرما استفاده می کردند ولی متاسفانه درحال حاضر این سنت شکسته شده و افراد مستقیما به سراغ وعده های غذایی سنگین می روند . 


سم زدایی بدن به صورت طبیعی
روزه گرفتن باعث پاکسازی و ســـــم زدایی بدن می گردد . در گذشتــــه روزه باعث استراحت بدن می شد و این امکان را بوجود می آورد که سم ها و ناخالصی های ناشی ازغذاهای پـــــــردازش شده از بین بروند . پس باید غذاهای چرب و پرکالری را کنار بگذارید و غذاهای سبک استفاده کنید تا سم های بدن برطرف شوند و به کاهش وزن مطلوب دست یابید . 


خوردن سحری سالم
وقتی بدن غــــذای کافی دریافت نکند ، برای بدســـــت آوردن انرژی به سراغ چربـــــی ها می رود ، در نتیجه با مصرف چربی ها ، وزن بدن نیز کم می شود . شما در هنگام سحـــــری بایدبه اندازه کافی غذا مصــرف نمایید و آنقدر کم نباشد که بدن علاوه بر چربی ها دست به دامن پروتئین های ذخیره شده در ماهیچه هاشود . وقتی گلوکز ذخــــــــیره شده در جــــــگر و ماهیچه ها تمام گردد ، چربی منبع دیگری برای تامین انرژی خواهد بود . سحری باید بیشــــــتر شامل مواد غــــذایی سالم و تازه مانند جو دوسر و نان های سبوس دار باشد به طوری که درطول روز احساس گرسنگی ننمایید . 


انجام ورزش های سبک
تحقیقات انجــــام شده نشان می دهند که ورزش های ســـــبک در ماه رمضــان به کاهش سموم ذخیره شده دربدن کــــمک می نــــــماید . وقتی ما ورزش مـــــــی کنیم سطـــــــح بالایی از اندروفیـــــــن ترشــــــــح می شود و در نتیجــــــه احساس خوبی را در ما بوجود می آورد و باعث می شود که از نظر روحـــی و روانی هوشیـــــارتر گردیم . انجام ورزش هایی مانند یوگا قبل از افطار به احساس آرامش روحی و جسمی کمک می نماید . 


خواب کا فی
متعادل بودن میزان پروتئین و کربوهیدرات در وعده های غذایی ماه رمضــــان و خـــــوردن غذای سالم ا مری ضروری است. ولی کمبودخواب در طول روز باعث احساس خستگی در فرد روزه دار می گردد ، پس خواب کافی از بروز مشـــــکلات فوق جلوگیری خواهد کرد . 


اتخاذ تصمیمات لازم برای کاهش وزن در ماه رمضان
رمضان فرصت عالی برای افراد چــــــاق محسوب می شود تا بتوانند وزن خود را کم نمایند . با کنترل وعده های غذایی سحر و افطار و برنامه ریزی صــــــحیح می توان وزن اضـــافی بدن را کاهش داد .
برای مثال در برنامه غذایی خود می توانید غذاهای پر کالری ، چرب و شیرین راحذف کنید و یا به مقدار کم از آنـــــها استفاده نمایید . مقدار سالاد و سبزیجات را در برنامه غذایی خود زیاد کنید. 


اجتناب از پرخوری در طول شب
شرکت در مجالس و مراســـــــمی که در شبهــــــای ماه مبـــــــارک رمضان برگذار می شود فرصت خوبی را برای پرهیز ازپرخوری درطول شب فراهم می آورد . انرژی ذخیره شده ناشــــــی از پرخــــوری آخر شب باعث کاهش میزان متابولیسم و سوخــــــــت و ســــــاز بدن می شود زیرا فرد بلافاصله بعد از خوردن به رختـــخواب می رود و فرصتـــــی برای انجام فعالیت و سوخت و ساز بدن باقی نمی ماند ، در نتیجه شخص روزه دار فردایی آکنده از خستگی و بی حالی را تجربه خواهد کرد  .

تنظیم برنامه غذایی
اگر شما مسئول خرید مواد غذایی برای وعــــــده غذایی افطار هستید ، لیســـتی را تهیه کنید که حاوی سبزیجات ، گوشت کم چرب و میوه باشد ، از خرید مواد غذایی پردازش شده مانند کنسرو و یا سوسیس پرهیز کنید . 


نقش خانواده و دوستان در کاهش وزن شما
اگرشما تصمیم جـــــــدی گرفته ایدکه درماه مبـــارک رمضان وزن خود راکاهش دهید ، خانواده و دوستان می توانند در این زمینه به شما کمک زیادی بنمایند . 

اگر تمامی نکات فوق را رعایت کنید ، روزه می تواند سلامت روحی و روانی شما را تضمین نماید .

نکات کلیدی آخر
در حقیقت ماه رمضان ماه سم زدایی ، کاهش وزن و ســــــالم زیستـــــن است  . بدون برنامه ریزی غذایی شما بیشــتر به سمت اضافه وزن گام برمی دارید تا کاهش آن ، پس باید بر جذب مواد غذایی ، نوع مواد غذایی ، زمان خوردن نظارت و کنـــــــترل نمایید . بعضی از افراد به سحری خود توجه نمی کنند ولی در عوض به هنگام افطار زیاده روی می نمایند و به جای آنکه در ساعت های اولیه صـــــــبح پیاده روی کنند بعد از افطار به یاد پیاده روی می افتند .

مطمئن باشید اگر در ماه مبارک رمضان امسال برطبق این قانون عــــــمل کنید به وزن ایده آل خود و سلامتی جسمی و روانی بدن دست خواهید یافت . 


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.